|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Cytat:
![]() Drugi stopień dojrzałości łożyska? Już chyba było to tu poruszane ![]() __________________ Ja już znikam. Teściowa poszła na noc na dyżur, to trzeba to wykorzystać ![]()
Jasiek ![]() ![]() Misiek ![]() ![]() Edytowane przez malin30 Czas edycji: 2009-07-27 o 19:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2672 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Będę sobie czekać w takim dobrym nastroju... żyć nie umierać.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i miłego nadrabiania zaległości ![]() Jeśli wiesz coś więcej o porodzie w naszym szpitalu, to jak będziesz miała chwilkę to napisz, bo ciekawa jestem ![]() Ja już po prysznicu, zrobiłam sobie maseczkę na twarz, a potem mąż mi stópki wymasował peelingiem i nałożył maseczkę lawendową ![]() ![]() Jeszcze muszę zrobić pedicure - a to teraz nie lada wyczyn ![]()
![]() |
#2674 |
Raczkowanie
|
matko swieta jak mnie plecy bola!!!!!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2675 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Po drugim sniadanu, wtrabilam budyn czekoladowy, maly sie obudzil i w zasadzie caly dzien wariuje ![]() Byc moze za malo jadlam w weekend i za malo kalorycznie ![]() ![]() Dzis jadlam normalnie i maly dostal energii ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2676 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2677 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ten rainforest też fajny ![]()
![]() |
#2678 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() http://www.ptmp.pl/kliniczna/tom43-3/KPG_433-13.pdf Ja tez jeszcze takiej nie mam ![]() Cytat:
![]() ![]() TZ wlasnie pojechal na lotnisko, po kumpla, byl na wakacjach w Hiszpanii ![]() Musze leciec, bo mi suszarka piszczy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2679 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() te najbardziej nam wpadaly w oko w smyku wlasnie, wlasciwie tylko te wpadaly w oko... i jakos tak wybralismy ![]() potem napewno bede chciala mate rainforest, tez sie wydaje byc fajna ![]() skoczek mi sie strasznie podoba, ale to juz moim zdaniem przesada za ta cene... a wiadomo czy malemu wogole by sie spodobal? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2680 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Męzowi zawsze można powiedziec że na glowa boli, a takiemu ordynatorowi ![]() Salon sie wykancza, jutro fachury wchodza i demoluja mi sypialnie, TZ jutro wraca na ranem z trasy ![]() wszystko do przodu oby bo chce wszystko przegarnac poki jestem w 2 paku ![]() ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2681 | |||||
Wtajemniczenie
|
Jakie Wy dzisiaj robotne
![]() ![]() Aliisanka super, że już wszystko dobrze. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No to już koci grzebiet ćwiczyć ![]() Cytat:
![]() A ten skoczek to taki co przypina się dziecko pasami i ono niby odbija się od podłogi? Bo jeśli tak to nie jest on polecany przez rehabilitantów. |
|||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2682 |
Zadomowienie
|
Przywiozłam dzisiaj wózek, moja siostra zachwycona że jest taki lekki i lekko sie prowadzi, posadziłysmy moją 2 letnią siostrzenicę i spokojnie sie mieściła w spacerówce
![]() Powoli nadrabiam zaległości ale jestem dopiero na 68 stronie ![]() Miss.hot co do szpitala to raczej jest ok po remoncie jest patologia tam gdzie ja leżałam i chyba na noworodkach. Na moim pietrze były cesarki czasami po 15 dziennie, normalnie tasmowo jedna wyjeżdżała kolejna już czekała. Co do personelu to 40 % to położne z powołania miłe i upszejme reszta to szkoda gadać. Najlepiej tam jechac jak już się coś zacznie dziać, szczegóły opowiem ci jak się spotkamy, o tym jak była badana na izbie przyjęć to chyba już ci pisałam, a dzisiaj na odchodne pani profesor chciała mi krążek założyć bo na oko wydawało jej sie że ma miękką i krótką szyjkę a ja się przeraziła i rozpłakałam to ona z fochem że skoro nie chce to nie , wiec poszłam z innym lekarzem na usg żeby to sprawdził i okazało sie że szyjke mam w normie... dla mnie to jest bez komentarza .
#2683 |
Raczkowanie
|
http://www.allegro.pl/item692924840_...her_price.html
skoczek,, takie cos, ale nowe kosztuje 500 zl :/ ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- przeczytalam najpierw ze ,,jest polecany" |
![]() ![]() |
![]() |
#2684 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Współczuję tej diety i kłucia, trzymam kciuki, żebyś to dzielnie zniosła do rozwiązania. Cytat:
![]() To stopień zużycia łożyska, ja póki co mam jeszcze I ![]() Cytat:
![]() Mój mały z kolei chyba znowu zmienił pozycję, bo zupełnie inaczej go czuję. A już był ładnie główką w dół... Cytat:
![]() rozważam właśnie zakup leżaczka, karuzeli i maty z tej serii ![]() Kupię na pewno na Allegro, bo ceny w sklepach stacjonarnych mnie rozwaliły... |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2685 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I raczej kupię karuzelkę z tej serii ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2686 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jeśli dzidzia jest po prostu mała ale zdrowa to może sama w końcu się obróci - trzymam za to ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Przyznam, że taka by mi się przydała, bo ostatnio jem jak szalona. Trzeba mnie siłą odciągać, bo sama jak już zacznę, nie jestem w stanie przestać jeść, nawet widmo zgagi mi nie przeszkadza, choć potem cierpię za miliony. Całe szczęście, że na brzuszku się to nie odbija i jak był mały, nadal taki jest - dowód poniżej - ja w całej okazałości ![]() zmykam spać, dobranoc Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-07-27 o 23:23 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2687 |
Rozeznanie
|
Witam serdecznie po dosc dlugiej nieobecnosci
![]() ![]() Wyjazd na Floryde byl bardzo udany - jak zwykle zreszta - juz kilka razy tam bylam i zawsze z wielka ochota tam wracam ![]() ![]() Teraz jeszcze miesiac jestem w Chicago i ostatniego sierpnia wracamy do kraju ![]() ![]() Niestety nie wiem co u ktorej mamusi sie dzialo ![]() ![]()
#2688 |
Zadomowienie
|
witajcie
![]() ![]() ![]() wczoraj byla u mnie kolezanka i po macanku mojego brzuszka stwierdzila ze mam twardy brzuch- zreszta ja sama czuje ze bardzo czesto ma twardy brzuch- czy powinnam sie martwic???? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2689 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
2 tygodnie temu próbowałam sobie pomalować paznokcie stóp, ale już przy pierwszym palcu taaak się zmęczyłam, że czym prędzej użyłam zmywacza i chodzę teraz taka "goła" ![]() Ćwicz! Dobrze się sprawdza taka wielka dmuchana piłka. Dostaliśmy takie na szkole rodzenia i gdy mnie plecy pobolewają, to się na niej turlam. Kładę się na niej na plecach a mąż mnie trzyma za ręce i tak się kołyszę... pomaga! Cytat:
![]() Budyń czekoladowy to jest TO. Już wiem co zjem na śniadanko ![]() Cytat:
![]() Nawet chłopcom babska wyprawka nie straszna.. ostatnio mojej kumpeli zamiast Natalki urodził się Hubert. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ale upalów już nie zazdroszczę ![]() sorejna jaka atrakcyjna okazałość !!! Świetnie wyglądasz ![]() ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Cytat:
Edytowane przez Tequillla Czas edycji: 2009-07-28 o 06:51 |
|||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2690 | ||||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziś wieczorem drugie podejście będzie ![]() My z małżem zaraz jedziemy nad jeziorko - cud, że się w kostium przedciążowy zmieściłam ![]() Miłego dnia ![]()
![]() |
#2691 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zgadzam się całkowicie. Wiem, że nie będzie to przypadkowa położna, która ma akurat dyżur, tylko zaufana - wybrana przeze mnie. Poza tym w Warszawie teraz (z tego co położna na Szkole Rodzenia mówiła) mamy niezły Sajgon. Remontują szpital przy Kasprzaka i Starynkiewicza a reszta szpitali obsługuje ten cały wyż demograficzny ![]() Znajoma wylądowała w szpitalu w Pruszkowie i całokształt twórczości oceniła jako niezbyt przyjemny. Wyobrażacie sobie, że szpital może nie miec na etacie anestezjologa? Pomijam takie fanaberie ja moja (ZZO na życzenie), ale jak nagle się okazuje, że potrzebne jest CC, bo dziecko jest niedotlenione etc.? Znajoma delikatnie, z czystej ciekawości zapytała, co wtedy. Dowiedziała się, że ściąga się anestezjologa z innego szpitala, który może akurat swojego specjalisty "użyczyc". A ja myślałam, że jak CC jest nieplanowane, to dla zdrowia dziecka liczy się każda minuta.... Wracając do sedna sprawy. Smutny ale potwierdzony jest fakt, że po podpisaniu umowy z położną szpital przychylniej patrzy na przyszłą mamę.... z bardzo prozaicznej przyczyny: przyszła klientka i zostawi u nas pieniądze. Więc jeżeli siedzi kilka kobiet na Izbie o takim samym "priorytecie" przyjęcia do szpitala.... przyjmuje się w pierwszej kolejności pacjentkę z kartą kredytową w gotowości ![]() Oczywiście, cały czas rozmawiamy o państwowej służbie zdrowia. Cóż... i tak wychodzi taniej niż w prywatnych klinikach. Damian: około 9000 zł i dodatkowy minus: brak oddziału neonatologii Medicover: 12000 zł. No niestety, duży lotek mi nie sprzyja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super! Trzymajcie się! Cytat:
![]() Cytat:
Zgaga, nie zgaga, nażrec się trzeba... ![]() Ładna okazałośc!!! ![]() Cytat:
Mnie twardnieje brzuch już od 24 tc. Teraz to już notorycznie mimo żarcia fenoterolu. W piątek na wizycie miałam KTG. A ciągu półgodzinnego zapisu wyszło 5 skurczy. Lekarz jednak powiedział, że nie ma powodu do zmartwienia, bo szyjka bez zmian, a tętno Stasia rośnie podczas każdego skurczu. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2692 | |
Zadomowienie
|
dziewczyny ile wy kompletow poscieli dla dziecka kupujecie? czy 2 komplety wystarcza???
---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() za sam porod? ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie też i to głównie prawa strona żeber. Nic nie pomaga. dobrze, że chociaż w krzyżu mnie nie "łupie".
![]() |
#2694 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cenniki można znaleźc na stronach internetowych klinik. Ja na razie z pościeli to kupiłam 2 śpiworki polarowe i jeden otulacz. Planuję jeszcze kocyk, 2-3 prześcieradełka i ceratki na materac. Typową pościel (kołderka, poduszka) to kiedyś tam już po porodzie, na razie i tak sie nie przyda. Cytat:
Mnie bolą przede wszystkim biodra - zwłaszcza po nocy. No i łydka.... Boli, drętwieje i na dokładkę ciągle mnie w nią skurcze łapią. Na nic masaże i tony magnezu z potasem.... Edytowane przez Foka29 Czas edycji: 2009-07-28 o 07:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2695 |
Zakorzenienie
|
Ja mam póki co tylko jeden i to w dodatku większy, więc jeśli będzie potrzebny, to będę musiała zwężać poszewki. Za to zainwestuję w 3 prześcieradła.
#2696 |
Zadomowienie
|
Hej mamusie jak to dobrze wyspać sie w swoim łóżeczku
![]() Wczoraj dowiedziałam się że moja mama przylatuje na weekend, jejku jak sie ucieszyłam ![]()
#2697 | ||
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Ja kupilam dwa komolety i mysle ze wystarcza. Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2698 |
Wtajemniczenie
|
Dubel
Edytowane przez precious_81 Czas edycji: 2009-07-28 o 08:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#2699 | ||
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny!
Od dwóch dni mam jakiś dziwny napad z generalnymi porządkami w mieszkaniu. Pewnie dopadł mnie syndrom wicia gniazda. Dobrze, że mój mąż to rozumie i mi pomaga ![]() ![]() ![]() Dzisiaj na 16.30 jedziemy na ślub do znajomych, więc muszę wyskoczyć jeszcze bukiet zamówić i jakiś telegram kupić. Znowu napięty harmonogram ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja mam problem, żeby skarpetki założyć ![]() Z paznokciami ratuje mnie już od kilku miesięcy kosmetyczka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2700 |
Raczkowanie
|
hej. chciałam właśnie zapytać jak to jest z tym szpitalem? wybieracie taki najblizej domu(dobry), czy taki w którym pracuje wasza gin- połoznik? a niekoniecznie jest najblizej?, bo tak podobno najlepiej, w innym przypadku wcale sie wami nie zajmą po porodzie. albo ze pierwszeństwo w pomocy na oddziale maja mamy po szkole rodzenia w danym szpitalu? ja chcialam jak najblizej domu(a to akurat podobno dobry szpital) ale tam nie ma mojej położnej gin do której chodzę całą ciąze. do "jej"szpitala musiałabym jechac 100 km, i to napewno z tydzień wczesniej bo skad wiadomo kiedy sie zacznie? a ja nie zamierzam byc w szpitalu nawet 1 dzien dłuzej niz byc powinnam od porodu do wypisu. jak wy to widzicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:52.