|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
szyciowa specjalistka :)
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby
|
|
|
|
#1862 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby
dziewczynki dzięki za troskę
nie wiem ale chyba jak się karmi też można robić znieczulenie bo sie pytali czy karmie ![]() aljaka widzę ze tez jesteś z Poznania w jakim szpitalu rodziłaś? |
|
|
|
#1863 | |
|
|
Cytat:
A Ty gdzie rodziłaś?
Edytowane przez aljaka Czas edycji: 2009-07-27 o 21:13 |
|
|
|
|
#1864 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
malo m-sca zajmuje i w sumie nie trzeba wozka brac
|
|
#1866 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ad. 2 jaka silna jest, a na zdjęciach w wózku to uśmiech pierwsza klasa ![]() Cytat:
tydzień szybciutko Wam minie Cytat:
Cytat:
małe gratuluję przekręcenia się z brzusia na plecki
|
|
#1867 |
|
|
Zosia Samosia to taki ktoś, kto wszystko chce robić sam, u mnie to jest już jednostka chorobowa. Nie pomaga to w życiu, oj nie...
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1868 |
|
Wtajemniczenie
|
pakusia super filmik
i jak pięknie się obraca |
|
|
|
#1869 | |
|
Zakorzenienie
|
nie lecimy tylko jedziemy samochodem
takie z nas wariaty ![]() Cytat:
czyli 25 dzisiaj udalo mu sie 2 razy, w tym 1 nagrany czyli dobrze sie Kubo rozwija ?? to kamien z serca
|
|
#1870 |
|
Raczkowanie
|
mogę spokojnie zjeść obiad, zrobić sobie dzień SPA czy cos w tym stylu.. mam dość grzeczne dzidziołki… to kwestia zorganizowania .. fajnie jest po takim rozluźnieniu wrócić do dzieci.. ma się wtedy dystans do wszystkiego…
malutka_24 Dziękuję. To był już ostatni ..na wrzesień przełożyłam 2 najtrudniejsze egzaminy....Dawidek jest przesłodki! Jak pięknie się śmieje esti1984 szkoła to szkoła.. zawsze można cos poprawić, ale 3.5 już mnie zadawala..od kąd mam dzieci nie jestem taka ambitna jak kiedys.. dobrze że wyniki masz w porządku.. wiec to musiało być zmęczenie. ..obie córcie cudne!! Na pewno po mamusi..a pampersy mam „pampersa” i „Dada” (z biedronki) nr3..od wczoraj.. bo 2 przelewała tak jak Twoja i jej było „rowek” widać jak ją kładłam na boku..tez nie dawałam Wit K, chociaż karmie wyłącznie cycem.. przy Matim (3 lata temu) nie było takich wymogów, wiec po co mam teraz dawać.. boszenka i poiglot co to za rozmowy o rozstępach?? Jesteście śliczne i już!! Seona gratuluję! Zachowałaś zimną krew i się nie potopiłyście. Pati to Cukiereczek.. Kochana to nie czary mary na laktacje tylko regularność .. zwiększysz ilosc mleka ściągając do końca po każdym karmieniu i dodatkowo pomiędzy karmieniami (ale ściągać trzeba regularnie) *kaalinaa* witaj na odchowalni marika2121 ja tez się śmiałam jak przeczytałam teraz swój „plan dnia”..ale wtedy to miałam prawdziwy maraton..o mleko się nie martw.. to ze moja ma 6kg to nie znaczy ze to tylko przez mleko.. może ma po tatusiu ciężkie kości.. nie wpadaj w kompleksy tylko dlatego ze czyjeś maleństwo jest klopsikiem.. jeżeli dzidzia jest zdrowa, dobrze się rozwija, to znaczy ze twoje mleko jest takie jak ma być! poiglot91 ale Bryan ma irokeza superzabula trzymamy cały czas Mell_xx Wow jaka czupryna.. JA też taką chce! Alex ma super włoski! ania4891 1.5 litra miałam po 2 tygodniach ściągania regularnego..a po 3 dniach miałam około 400-500ml.. i nie ściągaj co 1.5 godziny, tylko co 2 maxymalnie, bo 1.5 to za mało żeby twój organizm się „zregenerował” i duuzo pij, żebyś się nie odwodniła!! Jedna butla mineralnej na dzień to minimum przy takim częstym ściąganiu mleczka.. michaela nie gadaj bzdur! Zuzka jest tylko dwa dni młodsza a ma 6kg i 63 cm.. wiec porównując ją do Twojego Maxia, to ja się powinnam martwic .. boszenka69 ja chce ten biały komplecik!..ja wczoraj dostałam@. .Chyba.. Bo to takie jakieś dziwne jest.. ni to krew ni sluz..w srode ide do ginia to mi powie czy to „to” Kathi jesteś mega uzdolniona! Sukienka jak z żurnala! aljaka nie dość że „Zosia samosia” to jeszcze poród expresowy..ciesze się ze nie tylko ja tak mam.. bo już zaczelam się martwic ze zeczywiscie cos ze mna nie tak.. uparciuch ze mnie i tyle..
Fajnie jest być ważnym, ale ważniejsze jest być fajnym... Edytowane przez Fionka21 Czas edycji: 2009-07-27 o 22:50 |
|
|
|
#1871 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie,
Moje dziecię zostało wczoraj ochrzczone Eh, piękna chwila... Hubert był bardzo grzeczny – całą mszę praktycznie przespał, a w domu to nawet nie wiedziałam, że mam dziecko, bo tak był rozchwytywany przez gości, że do mnie trafiał tylko, żeby pocysiać. A dzisiaj zaliczyliśmy dwa spacerki, junior powalczył na macie, obowiązkowo potańczyliśmy (zawsze pod wieczór słuchamy radia Baby RMF FM – polecam gorąco ) i wreszcie mam chwilę dla siebie. Superzabula – nadal trzymam kciuki mocno zaciśnięte - za zdrowie Jasia i za Wasz powrót do domu. Biedulko, chyba nawet sobie tak do końca nie potrafię wyobrazić, co przeżyłaśMel_xx – gratulacje! Synuś prześliczny i ładnie przybiera – będzie z niego chłop jak dąb ![]() Aguśka – dziękuję ![]() ) nad tym leżaczkiem-bujaczkiem, który masz- jesteś z niego zadowolona? Filipek spędza w nim dużo czasu? A tak w ogóle, to wyglądacie razem przecudnie – emanujesz miłością, a Filipek jest bardzo do Ciebie podobny.![]() Esti – ale Nikola jest już duża i jak pięknie dziąsełka prezentuje – rozbroił mnie ten jej szeroki uśmiech. Co do wyjazdów wakacyjnych – podziwiam. Ja chyba nie jestem na tyle odważna, żeby wyjeżdżać gdzieś daleko albo to moje dziecię nie jest tak grzeczne, jak Twoja Nikola ![]() W każdym razie dopiero w przyszłe wakacje chciałabym pokazać Hubertowi morzeKathi – wyglądaliście przepięknie. Jak to zrobiłaś? Aljaka – świetne zdjęcia – widać, że Ala odpowiednio się Piotrusiem zaopiekuje. Malutka – dziękuję. ![]() Pakusiu – fajny filmik – widać, że Kuba jest bardzo silny i tak bardzo chciał spełnić Twoje życzenie i przyjść do Ciebie, bo nóżką tak wywijał. Ja też tak do Hubuli zawsze mówię, żeby do mnie przyszedł, a on ma to gdzieś i zaczyna ślinić matę. Mogę sobie wyobrazić, jak cieszysz się z tego przyjazdu do Polski. W ogóle podziwiam, bo ja chyba nie umiałabym się odnaleźć w innym kraju
|
|
|
|
#1872 | ||
|
Wtajemniczenie
|
no wariaty z WasCytat:
Cytat:
![]() ad. 2 nawet nie wiedziałam, że jest takie radio na jakich falach to leci ![]() ad. 3
|
|
#1873 |
|
Raczkowanie
|
Malutka - to jest radio internetowe - na stronie miastomuzyki.pl
Hubertowi się podoba, a ja pamiętam większość tekstów, więc oprócz tańców, jeszcze mu śpiewam razem z radiem
|
|
|
|
#1874 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z imrezy A tort to proste biszkopt masa , roze zrobilam ze sztucznego marcepana na ktory przepis znalazlam na neciku , troche klejenie trwalo i pomysl " rozrastal sie w miare ukladanie hhih ale udal sie , jestem duuumnaDziekkuje dziekuje ale to zasluga mojej mamy rowniez Zawsze amrzylam zeby moja cora byla orginalnie ubrana na swoim chrzcie teraz kreacja laduje w pudeleczku i bedzie czekac ... na moja wnuczke ![]() Cytat:
wazne do niczego dzieckanie zmuszac , kazde w swim czasie dorosnie do biegania bez pampka tak jak bez smoka czy picia cycaCytat:
Moja mala przekrzewraca sie z brzuszka tylko wtedy iedy ona tego chce ale za to zaczela jak skonczyla 2 miesiace a dzis moje zloto w nocy przekrecilo sie UWAGA z pleckow na brzuszek az sie wystraszylam jak ja zobaczylam lezaca na brzusiu ciekawe kiedy zacznie sie przekrecac swiadomie bo mysle ze to to byl tylko przypadek ale byl hihiZmykam po kawke i na spacerek a po poludniu mam ortopede i zstrzyki w kregoslup i fizjoterapie wiec mne nie bedzie |
|||
|
|
|
#1875 |
|
Wtajemniczenie
|
Malutka hihi sa tacy
na przyklad moj maz Pakusia samochodem? a ja myslalam ze samolotem, o rany to dluga droga Was czeka przynajmniej bedziecie mogli sie zatrzymac kiedy bedziecie potrzebowali ![]() Gratuluje obrotów Moj Natan tez juz sie obrocil ze 3 razy z brzuszka na plecki ale w ostatnich dniach nie ciagnie go do akrobacji ![]() Kathi o rany z plecow na brzuszek, wiem chyba jak sie poczulas jak ja zobaczylas na brzuszku. bo ja tez bylam zaskoczona jak zobaczylam Natana na plecach a bylam pewna ze lezal na brzuchu az kazdego w domu wypytywalam czy go ktos nie obracal ![]() a sukienka cudo juz pisalam i wnuczce napewno sie spodoba (gorzej jak beda same wnuki )Ilbana tak tak chcemy zdjec z imprezy
|
#1876 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Młodemu wczoraj udało się przewrócić z brzuszka na plecy A tak w ogóle to niepokoi mnie że leżąc na brzuszku ciągle odchyla główkę na prawo. Czytałam na temat kręczu szyi ale to chyba nie to jemu główkę da się przekręcić w drugą stronę tyle że sam preferuje tą nieszczęsną prawą...Za tydzień szczepienia więc musze popytać pediatry...Wczoraj znowu walnął taką kupkę że wypłynęła z pampka i wylądowała w większości na moich spodniach Dobrze że to w domu było a nie na spacerze ![]() Aguśka, ja się ciągle zbieram żeby umówić na to usg ale dam sobie głowę uciąć że TŻ będzie przeciwny. On oczywiście uważa że ja ze wszystkim przesadzam...Ale muszę to w końcu zrobić bo mi spokoju nie daje A jak Twój TZ znosi obecność teściowej na codzień? Bo mój by chyba wpadł w ciężką depresję ![]() Kathi, mam nadzieję że te zabiegi pomogą aż mnie to przeraża ![]() Aljaka, super dzieciaki a Ty wyglądasz rewlacyjnie Boszenka, ja też chcę taką bieliznę ![]() Esti, super focie a Nikolka faktycznie zajmuje już cały wózek Kurcze, marzy mi się wyjazd w góry we wrześniu, rodzice będą i mogłabym też jechać z małym. Ale ja się boję że on za mały jak Wam się z Julką udawało chodzić? Bo nie bardzo by mi pasowało w ogóle wózek zabierać ale jak 4-miesięczniaka nosić, przecież za mały jest tylko na nosidełko...
|
|
|
|
#1877 |
|
Wtajemniczenie
|
pakusia wowo ładnie samochodem
ale może i lepieja to nasze dzieciaczki podobnie zaczęły ![]() Kathi masz rację na każde dziecko przychodzi pora gosik Julka miała 3 miesiące i była w nosidełku robiliśmy przerwy jak już za długo była w nosidle i siadaliśmy na ławce, rozkładaliśmy jej kocyk i ona leżałaW ogóle nie boję się takich wypadów była tylko na cycu więc sprawa ułatwiona bo butelek i mleka nie braliśmy na wypady |
|
|
|
#1878 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć kochane
Ja dzisiaj zdołowana jestem, najchętniej położyłabym się w łóżku i przeryczała cały dzień. Ostatnio rozmawiałyście o swoich mamuśkach, o tym jak Wam pomagają, jak bardzo się z nimi zżyłyście itd. Dzisiaj mój mąż odwiózł mamę na lotnisko, za 30 minut będzie lądowała w Warszawie. A ja zostaje ze swoimi chłopakami. Pal licho, że mi pomagała, że miałam więcej czasu dla siebie i męża. Wszystko bym dała, żeby była tutaj gdzieś bliżej, nawet jakby miała palcem nie kiwnąć przy wnuku. Tak bardzo będzie mi jej brakowało, a w zasadzie już brakuje ;( A drugi powód mojego zdołowania to dziecko. Nie wiem co mu jest. Zawsze jadł ładnie, całe porcje mleczka (karmię sztucznym). Usypiał o 20:30 i spał do 3:40. A ostatnio to szkoda nawet gadać. Powiedzmy, że szykuję porcję 120 ml. Pierwsze 60 zje bardzo ładnie, wezmę go do odbicia i zaczynają się jazdy. Dalej nie chce jeść. Wypycha języczkiem smoczek i tak trwają te nasze przepychanki jedzeniowe ok godzinę. Godzinę zajmuje Nam opróżnienie jednej porcji. Ale najbardziej zastanawia mnie ten jego nocny sen. Zawsze wydawało mi się, że maluchom z biegiem czasu się on wydłuża, a nie skraca. Wczoraj zrobił pierwszą pobudkę o 24:50, dzisiaj o 24:10 (zasypia między 20:30-21). Początkowo myślałam, że to ten skok rozwojowy i może ma okres marudzenia, ale trwa to od czwartku. Dopiero teraz doczytałam, że sukienka i tort są dziełem Kathi Super!!!! Podziwiam, bo sama kiedyś bawiłam się masą marcepanową (chciałam udekorować ciasto na wielkanoc), ale rezultat był opłakany! Ale mamy uzdolnioną kobitkę wśród Nas!Paulinko, Kubuś cudny! Filmik prześmieszny, oglądaliśmy go z Wojtkiem kilka razy. Potem wzieliśmy Ignasia i ułożyliśmy na brzuszku mówiąc: dalej, dalej - Kuba potrafi,a Ty nie leniuchu Gosik pisałaś, że Twój skarb preferuje prawą stronę leżąc na brzuchu. Mój za to woli lewą - główkę ma odwrócona w lewą strone i z wielkim skupieniem ssie piąstkę (nawet nie próbuje podnosić główki w tym układzie). Staram się jak najczęściej odwracać jego głowę w prawo, wtedy ma motywację żeby unieść łepetynkę do góry i przewrócić na lewo ![]() Od dłuższego czasu nie widzę tutaj wielu dotąd aktywnych wizażanek (rumiankowa, małgosia, maugoszatka, nyla) Mam nadzieje, ze wszystko jest u nich ok |
|
|
|
#1879 |
|
Wtajemniczenie
|
ojej ale się rozmarzyłam
![]() szukałam fotek dla gosik Julki w nosidełku i przy okazji oglądałam zdjęcia z wakacji ![]() gosik nie znalazłam jeszcze z gór w nosidle bo mam całe mnóstwo płytek i po kolei przeglądam, nawet fotki z jednych wakacji mam na kilku płytkach ![]() ale pokaże zdjęcia małej Julki w małej spacerówce - bardzo jej się podobało
Edytowane przez esti1984 Czas edycji: 2009-07-29 o 13:48 |
|
|
|
#1880 |
|
Wtajemniczenie
|
ooo gosik znalazłam jeszcze jak Julka miała 5 miesięcy
Edytowane przez esti1984 Czas edycji: 2009-07-29 o 13:49 |
|
|
|
#1881 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciesze sie okropnie od pazdziernika nie widzialam sie z mamuska tylko przez skype, tak sporadycznie.... i moje siostry zwlaszcza Ami (15 miesiecy) ostatnio ja widzialam jak probowala siadac, a teraz biega po calym domku, zaczyna mowic w obcym kraju trudno sie odnalesc bardzo, ale jesli ma sie ta bliska osobe (teraz juz 2 ) to nie jest tak najgorzej, pozatym ta swiadomosc ze starczy ci do nastepnej wyplaty ![]() ![]() Cytat:
no to przewrocenie Kuby to bylo takie przypadkowe ale ja sie i tak ciesze, tlumacze sobie to tak ze musial sie troszke przeciez wysilic ale przewrocenie sie z pleckow na brzuszek to juz nie zarty to dopiero trudna sprawa i Gabi naleza sie wielkie gratulacje!! Cytat:
![]() Cytat:
duzo myslelismy czym sie wybrac i wybralismy samochod... oprocz tego ze jest o wiele dluzej to ma same plusy bo fakt samolotem lecisz te 3h ale musisz dodac czas na lotnisku, jednym i drugim a z malym dzieciem to wiadmo... pozatym bagaz musze dodatkowo wykupic i jak patrzylismy na ceny biletow w tym terminie co tz ma urlop to wyszlo nas 590 euro w obie strony, bez bagazu!! a do samochodu spakuje to co potrzebuje, lacznie z lozeczkiem turystycznym.... przynajmniej przez te 3 tygodnie moje dziecko bedzie wygodnie spalo a to najwazniejsze... pozatym w samolocie musze 3h siedziec z dzieckiem na rekach, bo nie ma osobnego miejsca (chyba ze wykupie normalny bilet dla niego) a samochodem moge sie zatrzymac nawet co 30 min fotelik samochodowy mam fajny bo jest duzy i mozna go rozlozyc na plasko, tak ze Kuba ma kregoslub na plakim podlozu i nie siedzi zgiety wiec to dodatkowy + a najwazniejsze ze mam komfort w PL nie musze sie nikogo prosic (jak poprzednimi razami) zeby nam pozyczyl samochod bo chcemy np. jechac do mojej babci w gory... tylko wsiadam i jade ![]() no i wyszla nas ta podroz jak narazie taniej, ale jaki bedzie koncowy rachunek to sie zobaczy ale liczymy ze zamkniemy sie w 600 euro Cytat:
![]() najgorszy byl dla mnie okres ciazy, tak wiele razy chcialam sie poprostu do niej przytulic i powiedziec jak sie czuje.... ona jak nikt inny by mnie zrozumiala... wkoncu przechodzila to co ja brakowalo mi tych takich kobiecych rozmow, bo co mozna pogadac przez tel. albo skype... wiadmo ze mozna ale to nie to samo jak siasc obok i sie przytulic Ignas skraca czas snu a Kuba wydluza wczoraj dalam mu butle o 24 i wstal o 5 na karmienie a dzis dalam mu o 23 i wstal o 5:30 normalnie szok!!! ale w ciagu dnia nie chce spac... tylko marudzi i bawic sie chce, usnie na raczkach i tylko na nich spac chce! ![]() wiesz ten przewrot to taki byl przypadkowy bardziej sam nie wie co sie stalo
|
|
#1882 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Apel do mam, ktorych dzieciaczki maja zaparcia
Nasza JJ nie miala zaparc, ale robila kupke co 2-3 dni. Odkad jem 1-2 jablka gotowane dziennie robi kupke codziennie I znalazlam dobry sposob na uspianie - laktator elektryczny lub odkurzacz ![]() Goo - ja nie rozpoznaje placzow bo dla mnie sa wszystkie jednakowo glosne Bardziej dzialam na wyczucie. Jak minely 2,5-3 godziny to glodna. Jak glodna i nie chce jesc to jej zimno. Jak nie minely 3 godziny i budzi sie z placzem to chce jej sie pic. Jak sie najadla i nie chce spac to chce sie bawic Cytat:
Jak ide gdzies do sklepu to sie ciagle denerwuje, ze bedzie plakac Poza tym czytalam, ze dziecko musi miec dluzszy czas na zaklimatyzowanie i nie powinno sie wyjezdzac z niemowlakiem na krocej niz 3 tygodnie ![]() Ale Nikolka jest sliczna I jaka zdolna Jula nie podnosi glowki jak lezy na brzuszku tylko od razu jest kwekanie a po chwili placz Jak czesto i na jak dlugo kladziesz Nikole na brzuszku? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale ja przechodze to bezbolesnie ![]() Ale silacz ![]() Cytat:
Jutro mamy kolejne szczepienie i sie dowiem ile urosla Cytat:
No to bede odciagac co 2 godziny. A jak dlugo? Od tygodnia odciagam po pol godziny a 1-2 razy dziennie po godzinie - nie za dlugo? Doradz moja skarbnico wiedzy Cytat:
![]() A na jakiej czestotliwosci jest ta stacja radiowa? ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#1883 |
|
Zakorzenienie
|
Mycha rano znowu się przekręcił z brzuszka na plecy
A ja przed południem odwiedziłam komisariat policji składając zeznania na temat domniemanej kradzieży w aptece No niestety, nic się nie wyjaśniło i nie wiadomo czy staruszek miał w ogóle pieniądze i gdzieś mu je skradziono czy był to tylko wytwór jego wyobraźni...Esti, jakie śliczne fotki A jak fajnie wygląda duża Julcia w nosidełku Czyli w sumie dałoby się z dzieckiem jechać ale wózek i tak by się przydał. A mnie by pasowało jeśli już to jechać zupełnie bez wózka i pociągiem, do naszego peugeota i tak byśmy się nie upchali. Zresztą TŻ jest przeciwnikiem podróżowania z dzieckiem więc nagadałby się pełną czapkę A tak to wsiedlibyśmy w pociąg i papa ![]() Heksa,
|
|
|
|
#1884 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale czasem trzeba sobie pomóc.. więc:-po KAŻDYM karmieniu odciągaj mleczko do ostatniej kropli.. to zmusi gruczoły do produkcji większej ilości mleka przy następnym karmieniu! -i co 2 godziny przez 15-20 minut (tyle czasu ile ssie Twój Skarb) odciągaj laktatorem.. też do samego konca.. a jak masz jakichs gosci czy np. nie masz duzo czasu, to nie wazne!! wazne zebys co około 2 godziny odciągała! wtedy produkcja powinna się zwiększać.. ale niestety tu tylko chodzi o systematyczność.. cos za cos.. np. mówisz gościom: " ide do toalety"- łapiesz laktator.. odciągasz 3-4 minuty(na pewno cos odciągniesz w tym czasie!), i wracasz do gości.. wazne żebyś regularnie odciągała!! a te "krótkie " odciągania żeby zdażały sie max 2 razy w ciagu dnia..trzymam kciuki ![]() ja teraz (od poniedziałku) juz zrezygnowałam z odciągania bo 24/h jestem juz w domciu.. ale mam tyyle mleka ze sie w nim chyba ukąpie.. .. a od wrzesnia znow będe odciagac a zawziełam sie karmic przez 100% rok..![]() 2) ja tez mam za dwa tygodnie chrzciny.. i juz od miesiąca mam wszystko załatwione.. robie obad w restauracji.. chce w tym dniu sie cieszyc, nie stresowac czy czegoś nie dogotowałam itp.... 23 osoby do mojego M sie niestety nie zmieszczą.. ![]() esti1984 skądś znam tą barierkę na której siedzi Julka .. a w tle pewnie płynie mój luby.. lub mój teściu..
|
|
#1885 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak tam na policji? pamietam twoja opowiesc, do dzis mam banana na twarzy Cytat:
|
|
#1886 |
|
Zadomowienie
|
Na razie tak krotko bo Niunia sie budzi Ja nie karmie piersia - od 2,5 miesiaca karmie wylacznie odciaganym mlekiem
|
|
|
|
#1887 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Moi dwaj chlpcy już jakis czas spią więc nie wiem czy dam rade odpisac tym co chcialam, postaram się, najwyżej później podopisuje bo mam 3 strony zaległości. Dzisiaj Tż zrobił pyszniutkie placuszki ziemniaczane, nie jadłam ich chyba z ponad 3 miesiące. Wczoraj byliśmy na zakupach i pozałatwiac kilka spraw ale niestety nie zalatwilismy najważniejszech bo brakuje mi 2 dokumentów do wyrobienia dziecku dyskietki zdrowia wrrr.... , i chyba będę musiała cosik sobie dac uszyc w czym nie będę tak tragicznie wygladac.esti - ja bylam juz z moim maluszkiem u teściów 360km. w jedna stronę i za tydzień też tam jedziemy a za rok na jakieś typowe wakacje morze lub góry. Ale Nikolka jest sliczniutka a Julcia tez bo to prawie bliźniczki gdyby nie różnica wieku . Ty juz kładziesz malą na poduszeczce? bo wlasnie sie zastanawiałam od kiedy można.poiglot - moj synek miała czasem takie wymioty ale to się zdarzało raz na jakiś czas juz od dawna tego nie miał. kathi - super zdjecia, i Ty jak pieknie wygladasz no cacy Aguśka - mój synek jest już jakby nauczony do noszenia chociaż serio nie nosimy go często, staramy się go zabawic gadac do niego tylko jak go cosik pobolewa to wtedy rączki i do odbicia a od może 3 dni jest tak że jak z rak jest kładziony to wielkiii rykkk malutka - mój maluch tez własnie jak sie obudzi i jest pojedzony to tak pół godzinki jest superr bo póxniej mu się coś dzieje i wlancza się dzieco-maruda. aljaka - ale siostrzyczka sie pięknie zajmuje braciszkiem michaela - najważniejsze że kolki mijają bo te cierpienie szkrabków jest straszne. Klejny silny chlopiec. boszenka - Tz pewnie padl jak zobaczył Cie w tej bieliźnie Mell - mój smyk ma 2 miesiące i 2 tygodnie i nosi 62 i pewnie niebawwem zacznie nosic 68 no zależy też jaka firma bo np, 5,10,15 (u nas)chyba maja zaniżone. pakusia - no nie mogę jaki on jest silny mój ma wielkie braki w porównaniu do Kubusia hmmm.... jak go tego nauczuc. Moja wariaty spią juz ponad 3 godzinki , a na dworze sie spaskudzilo więc drugiego spacerku nie będzie
|
|
|
|
#1888 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosikk ja tez pamietam Twoja opowiesc i tez sie usmialam, ale nie wiedzialam ze bedziesz musiala isc zeznania skladac
Gratuluje obrotow Aleksa ![]() Fionka my chyba tez musimy zrobic chrzciny w restauracji a ja szczerze mowiac wolalabym w domu jednak domu czulabym sie najlepiej z Małym...Marika prosze, napisz mi jakie papiery trzeba do wyrobienia dyskietki... ja tez musze sie za to zabrac a wiecznie nie mam kiedy... i jak z remontem lazienki? robicie? Esti cudne zdjecia
|
#1889 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() - Poza tym pije inke (zawiera jeczmien, ktory podobno poprawia laktacje), jem platki jeczmienne. Zamowilam sobie w internecie slod jeczmienny (mozesz wyprobowac zamiast karmi bo wlasnie ten slod zwieksza produkcje - Biore tez granulki homeopatyczne na laktacje. - Jem gotowane jablka. I chyba wszystko. Herbatki na laktacje w ogole mi nie pomagaly. Moge Ci jeszcze wkleic inne sposoby wynalezione w internecie bo mam ich wiele Niewazne, ze to nie ta pora roku |
|
|
|
|
#1890 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() My przechodzimy znow kryzys wieku rozwojowego...(wkoncu to 3 miesiac zycia) dzis Filip nie spal od 6 rano do 13 i tylko jadl jadl i jadl... W sumie na porcje zjada po ok 160 ml a zjadal po 110-130 ml.Najgorsze jest to ze jak zaczyna jesc powiedzmy o 6 to konczy jedzenie o ok 8, tak rozklada sobie jedzenie na porcje. A o 9 ma nastepna pore karmienia wiec praktycznie je na okraglo i ja to juz mam wrazenie ze on nic nie robi tylko je. O 13 jak wkoncu zasnal twardo, wzielam go do wozka i pojechalam na targ...10 minut drogi od mojego domu, obudzil sie na targu i tak sie rozplakal jakbym go ze skory obdzierala, mialam 60 ml przy sobie bo w domu przed wyjsciem zjadl 100 i mu bylo malo ![]() ![]() ![]() Prawie sie poplakalam bo musialam go do domu na rekach niesc i wozek wiesc masakra. Poza tym oczywiscie ludzie patrzyli na mnie jakbym dziecku krzywde robila..Nawet nie zdazylam zrobic zakupow, juz sie wiecej z nim nie wybiore na zakupy szczegolnie w tym okresie kiedy ma napady glodu Pierwszy raz mialam cos takiego ze jak wrocilam do domu, to musialam go polozyc rozwrzeszczanego i wyjsc z pokoju i pooddychac i dopiero go wziac, az wstyd mowic ale tak bylo ![]() Illbana dziekuje za komplementy odnosnie mnie i synka. Rzeczywiscie kocham strasznie synka, jest bardzo upragniony, wyczekany, poza tym bardzo zle znosilam ciaze wiec chyba tym bardziej mam do niego slabosc Ale co do cech charakteru to chyba po tatusiu odziedziczyl Co do chusty, wiesz nie chce Cie namawiac, kusic, ale moge Ci powiedziec ze ja z niej jestem baaaardzo zadowolona, jest przeze mnie uzywana praktycznie codziennie, jak juz jest nakarmiony, przewiniety, wybawiony, a ja np musze zrobic zakupy na szybko i podszykowac obiad, to wtedy hop go do chusty i moge cos zrobic A lezaczek bujaczek tez super sprawa, chocby jak sie obudzi i bardzo plakusia to ja juz lezaczek mam w kuchni i przewijam go daje smoka wkladam w bujak i mam go na oku i moge spokojnie szykowac mleko, potem jak zje a ja np glodna to tez do bujaczka i moge sobie podszykowac sniadanko i nawet zjesc;] Takze polecam...gosik to juz kiedys pisalam ze dziecko preferuje jedna strone bardziej (moj tez tak ma), w zwiazku z tym, jak ukladal sobie ja w brzuszku Jesli chodzi o moja mame w domu, to moj tz akurta swietnie sie dogaduje z nia, wiec problemu nie ma...z reszta on sam chcial zeby z nami zamieszkala i nam pomagala bo mu to troszke na reke ![]() Heksa ja tez do mamy bardzo sie przyzwyczailam, to jest niesamowite jaka wiez teraz miedzy matka a corka powstaje ![]() A odnosnie skoku rozwojowego, tez go przezywamy, na wstepie napisalam jak u nas przebiega jedzenie ze na okraglo maly je i je i tez pierwsza porcje zjada ladnie a potem zaczyna sie plucie, odpychanie reka butelki i piszczenie, doskonale Cie rozumiem ![]() ania Filipek tez pieknie spal przy laktatorze ![]() marika ja tez ide na wesele przyjaciolki za 2 tygodnie i nie wiem co na siebie zaloze A Filip smoka lubi ssac w oczekiwaniu na jedzonko lub jak usypia pozniej sam wypluwa, chociaz jak jest strasznie glodny to smok nic nie da
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2009-07-28 o 20:05 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:58.

zwłaszcza jak byśmy pojechali nad morze by się przydała.
) 

- za zdrowie Jasia i za Wasz powrót do domu. Biedulko, chyba nawet sobie tak do końca nie potrafię wyobrazić, co przeżyłaś
) nad tym leżaczkiem-bujaczkiem, który masz- jesteś z niego zadowolona? Filipek spędza w nim dużo czasu? A tak w ogóle, to wyglądacie razem przecudnie – emanujesz miłością, a Filipek jest bardzo do Ciebie podobny.

Zabki

MÓJ KOCHANY SYNUŚ IGOREK