Pannom Młodym 2010 wszystko jedno jaki będzie tytuł wątku - cz. VIII - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-27, 20:38   #3841
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Pannom Młodym 2010 wszystko jedno jaki będzie tytuł wątku - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez madziulka_ Pokaż wiadomość
Asiulka to dużo te 20zł za flaszkę czy nie?Fajnie że macie juz coś z głowy ze się tak wyraże
no dla mnie np drogo bo ja sobieskiego za 18.99 widziałam

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 20:49   #3842
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madziulka_ Pokaż wiadomość

Cwaniara

Asiulka to dużo te 20zł za flaszkę czy nie?Fajnie że macie juz coś z głowy ze się tak wyraże
Bo My też powolutku się będziemy rozglądać za alko., chociaz sama nie wiem czy nie kupić dopiero na wiosnę
Akurat u nas to bylo najtaniej jeśli o sobieskiego chodzi. Więc powiem, że niedużo. Taniej to moglismy wziąć soplicę, ale nie chcieliśmy, u TZta sis była na weselu i nie bardzo z niej byli zadowoleni, nam tez nie bardzo wchodziła Aha, no i 4 butelki nam wyszły za friko
Stary 2009-07-27, 21:31   #3843
Monisia_1331
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Mój TŻ, moi rodzice i Jego rodzice też wolą małe przyjęcie weselne. U nas będzie max 35 osób. A u Was? I macie już jakiś konkretny plan na ten obiadek? Bo ja w sumie nie wiem, jak to ma wyglądać.
U nas max 30Ja będę mieć obiad,podwieczorek kolacje...tzn jak na normalnym weselu jedzenie...będziemy sobie siedzieć razem jeść,rozmawiać,pić.No ta salka którą chcę wynająć(o ile będą mieć termin wolny)ma też salkę taneczną więc jak ktoś będzie chciał to będzie mogł potańczyć.No i do godziny 24 można siedzieć...

"Dance is a universal language. Dance is freedom and dance is life...Dance4live"
Monisia_1331 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 21:36   #3844
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Monisia_1331 Pokaż wiadomość
U nas max 30Ja będę mieć obiad,podwieczorek kolacje...tzn jak na normalnym weselu jedzenie...będziemy sobie siedzieć razem jeść,rozmawiać,pić.No ta salka którą chcę wynająć(o ile będą mieć termin wolny)ma też salkę taneczną więc jak ktoś będzie chciał to będzie mogł potańczyć.No i do godziny 24 można siedzieć...
No u mnie można siedzieć całą noc, bo potem śpimy w tym ośrodku, gdzie jest sala W sumie jak pojadę do domu w przyszłym tygodniu, to się chyba więcej dowiem. I zobaczę w końcu to miejsce :P
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 21:49   #3845
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Wstyd się przyznać, ale ostatnio strasznie mało czytam W przeszłości łykałam jedną książkę po drugiej a teraz

Jak Wam się podobają moje białe butki. Nadają się na ślubne, czy nie za bardzo?
Bardzo ładne.

Gdzieś wcześniej Kaska wklejałaś suknie i pytałaś czy hot or not,moja kumpela miała taką i bardzo ładnie w niej wyglądała.Hot.

My będziemy mieć wesele na 40 góra 50 osób.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 22:05   #3846
Jazzmanka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi czy widzicie tutaj coś
http://www.facebook.com/ext/share.ph...u=Vf5wU&ref=nf
Widzę, ale to mi wygląda na wyreżyserowane. W sensie, że to nie prawdziwe oświadczyny.

Ha ha ha ale za to TŻ mi ostatnio pokazywał gdzieś w necie oświadczyny na boisku koszykówki. Koleś się trochę zbłaźnił, bo laska uciekła i nie przyjęła oświadczyn. Nie wiem, może koleś myślał, że jak się oświadczy przy takiej ilości świadków, to panna się zgodzi. Ale się pomylił. Ale dziewczyny mi szkoda, bo teraz wszyscy ją w necie oglądają.

Cytat:
Puknij się - w żadnym razie nie na ślub! No coś Ty Aniołku pewnie, że ślubne. Fajne białe, ślubne butki.

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
to się zawsze wypije, skoro jest gratis a smirnoff jest dobra? bo ani u mnie ani u TZ nikt nie pije, więc nie ma od kogo zasięgnąć rady
Nie wykluczone, że u nas będzie Smirnoff. Podobno dobra, ale dla mnie wszystkie wódki są tak samo okropne. Tylko w drinkach toleruję (i w wściekłych psach jak jest dużo soku). Też słyszałam (jak Jozia), że wódka ma jeszcze pójść w górę. Nie wiem czy mi TŻ mówił czy może koleżanki w pracy nie pamiętam. Może to plotka, ale my i tak chcemy kupić wcześniej, więc niech ta ewentualna podwyżka poczeka aż kupimy

Cytat:
a jak kobieta ma męża pijaka, który bije ją i dzieci to ma z nim być?! wiadomo, że ucieka od niego jak najdalej i ma prawo być z kimś innym i mieć z nim ślub! to jest dla mnie chore!
Teoretycznie powinna mu pomóc wyjść z nałogu Chyba, że razem piją

Cytat:
dziewczyny wiecie co? miałam normalną @ 5 dni, już myślałam, że mam spokój ale ja nadal codziennie plamię już 16 dzień nie jest to mega dużo, ale jest! nigdy mi się to nie zdarzyło przy tabsach (zawsze miałam @ max 5 dni) a tutaj 16niby do 3 miesięcy może się tak dziać suuuper
Ja przy pierwszym opakowaniu tabsów miałam plamienia przez 2 tygodnie i już z TŻ się śmialiśmy, że takie jest działanie tych tabletek - 100% skuteczności. No ale gieniusia mnie uprzedziła, że tak może być nawet przez miesiąc, do pierwszej przerwy, więc starałam się zachować spokój.

Cytat:
cześć szogunie
Hejka!
Jazzmanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 22:07   #3847
onaella
Zakorzenienie

Cześć

ja tylko na chwilę przyszlam się przywitać powiedzieć, że żyję

witam "nowe", pozdrawiam "stare" i uciekam

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 22:09   #3848
lain
Zakorzenienie

Cytat:
gdzie znowu?
spokojnie Kasia na rowerku bylismy

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
nie lubię takich księży pewnie mnie za to zjedziecie, a może i nie, zależy od wyrozumiałości, ale jak "kościelna" nie jestem. nie chodzę co niedzielę na mszę.
nie zjedziemy cie przynajmniej ja
nawet mnie dziewczyny nie zjechaly, choc do kosciola nie chodze od podstawowki, do spowiedzi to w ogole nawet nie pamietam kiedy ostatnio bylam, a w ogole to chyba jestem agnostyczka i na slub koscielny zgodzilam sie tylko dlatego, ze TZowi bardzo zalezy (TZ jest wierzacy i nawet czasem praktykujacy), a mi zwisa.... w ogole wszelkie sprawy religii konkretnie mi zwisaja...
niektorzy ksieza sa ok, ale niestety wiekszosc to tragedia...
slub bierzemy w klasztorze - uwazam, ze zakonnicy sa bardziej zyciowi niz tacy zwykli ksieza i na pewno sa mniej zepsuci

a w ogole to zrobilismy dzis drugie podejscie do mierzenia obraczek tym razem w Kruku. i powiem wam, ze jak rozmiar jest ok to jest duuuuzo lepiej. okazalo sie, ze moj obraczkowy rozmiar to 13-ka (12-ka super whodzi, ale schodzi juz gorzej na kostce )
przymierzalismy takie klasyczne okragle blyszczace, takie plaskie sciete, takie matowe z blyszczacym paskiem po srodku (okragle) i matowe z blyszczacym paskiem z boku (plaskie). i zdecydowanie najlepsze sa takie jakie sobie umyslilismy - czyli okragle, klasyczne i blyszczace u mnie 4 mm sa idealne, TZ chyba sobie wezmie 5 mm
a co do matowych to pani w sklepie mowila, ze nawet nie tyle sie scieraja co rysuja... wiec na pewno bierzemy blyszczace
a cena to jedyny 599 zl za jedna moze w okolicach swiat bedzie jakas promocja (w zeszle swieta byly za 499), wiec moze bysmy wtedy kupili

i w koncu wybralismy ubezpieczenie podroznicze stanelo na Generali. zaplacilismy tylko 59 zl za 2 osoby, a do tego gdy jest jakies wieksze leczenie to dzwoni sie do ubezpieczalni, oni skierowuja do szpitala z ktorym wspolpracuja i tam juz sie nawet nie placi tylko wszystko jest zalatwiane bezgotowkowo. bardzo fajne rozwiazanie

z njusow... TZ oznajmil, ze jak tylko kupimy mieszkanie to w zwiazku z tym, ze ja bede miala swoje dwa kotki to on tez chce swoje zwierzatko... kupi sobie pytona krolewskiego, bo zawsze o nim marzyl, a to malo absorbujace zwierze, bo wystarczy tylko myszka raz na 3 tygodnie

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-07-27 o 22:19
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 22:19   #3849
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
z njusow... TZ oznajmil, ze jak tylko kupimy mieszkanie to w zwiazku z tym, ze ja bede miala swoje dwa kotki to on tez chce swoje zwierzatko... kupi sobie pytona krolewskiego, bo zawsze o nim marzyl, a to malo absorbujace zwierze, bo wystarczy tylko myszka raz na 3 tygodnie
tylko żeby się o tą myszkę nie pozabijali

idę zrobić pazurki i pcia... a więc dobranoc

lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 22:24   #3850
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość
tylko żeby się o tą myszkę nie pozabijali
TZ stwierdzil, ze w ogole najlepiej by bylo zeby nasze koty te myszki zabijaly tak zeby wezowi podac juz trupa, bo taka zywa myszka to moglaby go zranic i mu zniszczyc jego piekna skorke a tak to kot szybko usmierci myszke, a waz zajmie sie juz tylko jej wchlonieciem w paszcze

domowe kotki na karmie raczej myszy lapia dla sportu, wiec bitwa o mysz jako pokarm chyba nie bylyby zainteresowane

ooo na stronie Kruka znalazlam, ze:
"Pragniemy Państwu przedstawić specjalną ofertę dla osób, które w niedługiej przyszłości planują ślub i w związku z tym zamierzają dokonać zakupu biżuterii na tą okazję. Przy zakupie pierścionków zaręczynowych oraz obrączek w salonach W.KRUK– otrzymujecie Państwo 20% rabatu na zakupy ślubne z całej kolekcji mody męskiej w dowolnym salonie Vistula oraz w butikach koszulowych Wólczanka i Lambert."

myslicie, ze trzeba kupic zarowno pierscionek jak i obraczki czy starczy tylko obraczki?
bo tak to napisane, ze interpretacja chyba moze byc dowolna

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-07-27 o 22:29
Stary 2009-07-27, 22:26   #3851
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
TZ stwierdzil, ze w ogole najlepiej by bylo zeby nasze koty te myszki zabijaly tak zeby wezowi podac juz trupa, bo taka zywa myszka to moglaby go zranic i mu zniszczyc jego piekna skorke a tak to kot szybko usmierci myszke, a waz zajmie sie juz tylko jej wchlonieciem w paszcze
A ja właśnie kiedyś czytałam, że wżom nie powinno się dawać martwych myszek, tylko właśnie żywe i koniec... Tylko nie pamiętam czemu tak było, ale wiem, że mnie to zszokowało. Miałam kiedyś myszki i nie wyobrażam sobie zagryzania tego stworzątka
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 22:34   #3852
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
A ja właśnie kiedyś czytałam, że wżom nie powinno się dawać martwych myszek, tylko właśnie żywe i koniec... Tylko nie pamiętam czemu tak było, ale wiem, że mnie to zszokowało. Miałam kiedyś myszki i nie wyobrażam sobie zagryzania tego stworzątka
pytony sa dusicielami, wiec raczej by ta biedna myszke udusil
moze to ze wzgledow na to zeby nie wyzbyl sie instynktow z drugiej strony moj TZ ma zamiar go przytulac ( ) to moze lepiej zeby jednak wyzbyl sie instynktu duszenia
ja juz nie raz widzialam jak moj kot odgryzal myszkom glowy, wiec nie robi to juz na mnie takiego wrazenia. tak czy siak wolalabym nie slyszec tych piskow u siebie w domu

z reszta na stronie hodowcow jest napisane:
"Poleca się podawanie świeżo ogłuszonych/ubitych gryzoni. W przypadku karmienia żywymi okazami NIE WOLNO pozostawić procesu karmienia bez nadzoru. Osaczony gryzoń może błyskawicznie dotkliwie zranić, a nawet zabić węża. "

no prosze... myszka zamorduje pytona kto by pomyslal

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-07-27 o 22:52
Stary 2009-07-28, 00:09   #3853
Jazzmanka
Zadomowienie

O jaaa, aż mi ciarki przeszły. Ja dziękuję za takie okrutne opisy 'świeżo ogłuszonych, ubitych...' Uciekam.
Jazzmanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-28, 07:00   #3854
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
Madziulka dzisiaj rozmawiałyśmy o trzewikach na ślub i Kubusewa z Samo znów miały spięcie czyli po staremu
Nie ma to jak stałe źródło rozrywki

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
Cześć

ja tylko na chwilę przyszlam się przywitać powiedzieć, że żyję

witam "nowe", pozdrawiam "stare" i uciekam
Cześć stara

Cytat:
Oh Gosh I Ty chcesz mieszkać w jednym mieszkaniu z pytonem? Ja bym z kotków zrezygnowała na Twoim miejscu Dla dobra wszystkich hehe
A ja sobie wczoraj wieczorem znów posiedziałam z TŻtem w normalnych domowych warunkach Nie ma to jak prywatność
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-28, 07:50   #3855
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Dzień dobly
nienawidze lata z jednego malutkiego ale jakże upierdliwego powodu: KOMARÓW te małe krwiopijne samice mnie po prostu dobijają
A tak poza tym dziś jest gorący dzień jak codzień i mam wszystkiego dość!!!
Na szczęście umówiłam się na ploty z koleżanką... szkoda, ze jeszcze 12 godzin do spotkania
Dziś mam dzień słodkiego lenistwa połączony z dniem czyściocha - będę ogarniać mój bałaganik
Ale najpierw pan geterkowy

Edytowane przez kubusewa
Czas edycji: 2009-07-28 o 08:02
kubusewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-28, 08:24   #3856
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość

Oh Gosh I Ty chcesz mieszkać w jednym mieszkaniu z pytonem? Ja bym z kotków zrezygnowała na Twoim miejscu Dla dobra wszystkich hehe
A ja sobie wczoraj wieczorem znów posiedziałam z TŻtem w normalnych domowych warunkach Nie ma to jak prywatność
chce czy nie chce... TZ chce i juz nic na to nie poradze
z kotkow w zyciu nie zrezygnuje z reszta waz bedzie siedzial zamkniety w terrarium, conajwyzej czasem bedzie wypuszczany zeby sobie posmigal po pokoju, ale to TZ sam sobie z nim bedzie siedzial a ja z kotami

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
Dzień dobly
nienawidze lata z jednego malutkiego ale jakże upierdliwego powodu: KOMARÓW te małe krwiopijne samice mnie po prostu dobijają
a w Krk cos nie ma komarow. dopiero jak sie wyjdzie na jakas lake, nad jezioro czy cos to sie je widzi. a tak w mieszkaniu to nic nie mam, chociaz non stop mam okno otwarte

ja dzis musze sie zajac organizacja wyjazdu do Chorwacji. zobacze co ciekawego jest w jakiej miejscowosci, bo musimy sie w miare zdecydowac gdzie jedziemy, trzeba zrobic liste zakupow i liste rzeczy do zabrania.... zastanawiam sie jak my sie spakujemy w 4 osoby jak zazwyczaj juz z TZem bierzemy tyle rzeczy, ze pol auta zawalone przydaloby sie jechac jakims combi
Stary 2009-07-28, 08:26   #3857
obca7
Wtajemniczenie

Cześć
Dzisiaj od 12 mam nudne szkolenie BHP i ma trwać ono 2 godziny Masakra. trzymajcie kciuki żebym nie zasnęła
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-28, 08:27   #3858
kaska87
Zakorzenienie

cześććććććć leżę sobie w łóżku z lapem TZ jedzie dzisiaj do Katowic, a ja zostaję w domu bo mi się nie chce

Stary 2009-07-28, 08:45   #3859
szana
Zadomowienie

Cytat:
Szanka mi się taki buty podobają mimo, że są nieco byczysowskie tylko, że ja bym się zabiła na takim obcasie
powiem Ci,ze taki obcas jest właśnie dość wygodny(ze względy na kształt nie na wysokość) pomierz sobie w sklepie i zobaczysz
Cytat:
Napisane przez Jazzmanka Pokaż wiadomość
Mi się ogólnie podobają. Do koronkowej sukienki jak znalazł. Tylko tak patrząc na samo zdjęcie, to bym się obawiała, że ten materiał na obrzeżach będzie drapał.

Ja kupiłam czarne buty Ryłki za 190 zł, a potem widziałam identyczne białe za 210 albo 220 Ten biały kolor, to strasznie drogi musi być
no może tak być,że będzie drapał,wolała bym coś skromniejszego ale jakoś nic mi się nie podoba
drogi jest napis"ślubne"
Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
białe koszmarek za to beżowe superSerio beżowe mi ie brdzo podobają, bo te białe wioskowe

My juz po naukachI jednak pójdziemy trzy razy do poradni, bo kazda wizyta trwa max. 20 minut a jakbyśmy zamienili na warsztaty komunikacji to od 9-15 trwają i jeszcze jedna wizyta w poradni to sie nie opłaca poł dnia tracić. Lepiej 3x20 minut
BYliśmy na zakupach i kupilismy 16 książek, bo była wyprzedaż w księgarni I jeszcze nakupowaliśmy mase ciuchów, wyprzedaże to jest coś
a jakie Ty chcesz mieć do ślubu? i jaki kolorek?
też już chciałabym chodzić na nauki i mieć z głowy. A jeśli chodzi o tę poradnię to w kościele Wam powiedzieli gdzie iść czy jak to wygląda?

Cytat:
hej laski
wrocilismy dzien wczesniej, bo jednak pogoda pozwalala jedynie na spacer po Gubalowce, wsuwanie oscypkow, picie piwa i 'gry i zabawy' we dwoje plus TZa pomysl zeby skoczyc na bungee... i nawet jesli jutro bedzie bezchmurne niebo to pewno po szlakach bysmy na dupach jechali
wiec niestety mojej traski nie udalo nam sie zrobic, a ze do konca sierpnia wszystkie weekendy mamy zajete to niestety musimy to przelozyc na wrzesien. mam nadzieje, ze w tym roku bedzie piekny wrzesien

widzialam, ze byla rozmowa o butach ja musze miec obowiazkowo zaokraglone noski, bo w szpicach wygladam komicznie z reszta moj TZ nie znosi szpicow

heh musze sie pochwalic, ze w ciagu miesiaca zarobilismy na naszym funduszu z 750zl -> 85 zl (od tego trzeba jeszcze Belke odliczyc ). oby tak dalej
ale jednak odpoczęłaś po swojemu i to jest git w tamtym roku wrzesień był dość ładny więc może w tym też będzie

a co do butów to takie zaokrąglone białe chcesz?

gratulację zarobku
Cytat:
nadają się,nadają
Cytat:
a jak ja mam bez poprawin 65 osób+15 dzieci to mam kupić 80 butelek po 0,5 bo już tyle wersji z tą wódką słyszałam, że masakra, ale Samoa mówiła tak samo jak ja więc chyba dobrze liczę
Kasiu ja mam 60-65 gości i też liczę po 0,5 na każdego(czy to dziecko czy nie) a nie wiem jeszcze ile więcej kupić(na bramy,zabawy ślubne itd)

Cytat:
a w ogole to zrobilismy dzis drugie podejscie do mierzenia obraczek tym razem w Kruku. i powiem wam, ze jak rozmiar jest ok to jest duuuuzo lepiej. okazalo sie, ze moj obraczkowy rozmiar to 13-ka (12-ka super whodzi, ale schodzi juz gorzej na kostce )
przymierzalismy takie klasyczne okragle blyszczace, takie plaskie sciete, takie matowe z blyszczacym paskiem po srodku (okragle) i matowe z blyszczacym paskiem z boku (plaskie). i zdecydowanie najlepsze sa takie jakie sobie umyslilismy - czyli okragle, klasyczne i blyszczace u mnie 4 mm sa idealne, TZ chyba sobie wezmie 5 mm
a co do matowych to pani w sklepie mowila, ze nawet nie tyle sie scieraja co rysuja... wiec na pewno bierzemy blyszczace
a cena to jedyny 599 zl za jedna moze w okolicach swiat bedzie jakas promocja (w zeszle swieta byly za 499), wiec moze bysmy wtedy kupili

fajnie,ze w końcu Wam się jakieś obrączki podobają i cena całkiem całkiem

o ja ja bym się bała takiego pytona w domu pamiętam ,że kiedyś mój kolega miał węża i ten sobie siedział cały czas za jego szafą a wychodził tylko na jakieś jedzonko
szana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-28, 08:52   #3860
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szana Pokaż wiadomość
powiem Ci,ze taki obcas jest właśnie dość wygodny(ze względy na kształt nie na wysokość) pomierz sobie w sklepie i zobaczysz
dla mnie wygodny obcas to brak obcasa nawet taki mnie wkurza

jeszcze 17 dni i 3 z przodu

Stary 2009-07-28, 09:07   #3861
lain
Zakorzenienie

Cytat:
też już chciałabym chodzić na nauki i mieć z głowy. A jeśli chodzi o tę poradnię to w kościele Wam powiedzieli gdzie iść czy jak to wygląda?
w Krk jest tak, ze jest taka jedna strona na ktorej sa wypisane wszystkie poradnie w miescie z godzinami dyzurow i mozna sobie wybrac
sa takie bardziej i mniej oblegane w tych bardziej trzeba sie umawiac nawet pare miesiecy wczesniej, a potem jeszcze odsiedziec swoje w kolejce z czegos sie to pewno bierze (sa bardziej ludzkie? )

Cytat:
ale jednak odpoczęłaś po swojemu i to jest git w tamtym roku wrzesień był dość ładny więc może w tym też będzie
mam nadzieje w tamtym roku we wrzesniu w Bieszczadach mielismy pogode jak z bajki no i w sumie juz nie jest tak tloczno na szlakach, bo dzieci do szkoly chodza

Cytat:
o ja ja bym się bała takiego pytona w domu pamiętam ,że kiedyś mój kolega miał węża i ten sobie siedział cały czas za jego szafą a wychodził tylko na jakieś jedzonko
za szafa?
nie no, to moj TZ planuje kupic wypasione terrarium, zrobic mu basenik, kupic lampy, bo taki waz musi miec odpowiednio wysoka temperature itp na szczescie nic mi za szafa nie bedzie siedzialo

mam dzis grzeszne sniadanko... jajecznica z kurkami
Stary 2009-07-28, 09:17   #3862
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
mam dzis grzeszne sniadanko... jajecznica z kurkami
pyszotka a dlaczego grzeszne właśnie super

Stary 2009-07-28, 09:19   #3863
lain
Zakorzenienie

Cytat:
pyszotka a dlaczego grzeszne właśnie super
bo jednak jajecznica ze wzgledu na smazenie na maselku troche kcal ma
zazwyczaj na diecie jak jem jajka to na miekko albo na twardo smazenia staram sie unikac
Stary 2009-07-28, 09:20   #3864
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
bo jednak jajecznica ze wzgledu na smazenie na maselku troche kcal ma
zazwyczaj na diecie jak jem jajka to na miekko albo na twardo smazenia staram sie unikac
ja tam robię na kropelce olivy z olivek więc zdrowo

Stary 2009-07-28, 09:23   #3865
lain
Zakorzenienie

Cytat:
ja tam robię na kropelce olivy z olivek więc zdrowo
tez zazwyczaj smaze na oliwie (choc sie nie powinno ), ale z jajecznica jednoznacznie mi sie maselko kojarzy. no i niestety na kropelce oliwy z oliwek te kurki nie bylyby tak dobre
Stary 2009-07-28, 09:39   #3866
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
tez zazwyczaj smaze na oliwie (choc sie nie powinno ), ale z jajecznica jednoznacznie mi sie maselko kojarzy. no i niestety na kropelce oliwy z oliwek te kurki nie bylyby tak dobre
to z pestek winogron

Stary 2009-07-28, 09:48   #3867
lain
Zakorzenienie

Cytat:
to z pestek winogron
sadze, ze tak czy siak liczba kalorii bylaby podobna wiec juz wole do jajecznicy to maselko.
choc z takich roznych ciekawych olejow bardzo polecam olej karotenowy. ma duzo witamin i fajnie zabarwia potrawy na pomaranczowo
o taki http://www.carotino.co.uk/pl/aboutcarotino.htm
Stary 2009-07-28, 09:52   #3868
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
a jakie Ty chcesz mieć do ślubu? i jaki kolorek?
jakieś w miare normalne i eleganckie. Jak będą ładne białe to kupie białe a jak będą inne ładne i będą pasować do sukni to mogą być nawet różowe
Na naukach nam dali taki informator, w którym są wypisane wszystkie poradnie w województwie i godziny ich otwarcia i normalnie sobie mozna iśc bez umawiania się. Trzeba iść do poradni 3 razy, pierwszy raz razem, drugi raz rozmowa indywidualna i trzeci raz znów razem. Także ja wole tam iść, przerysować wykres z książeczki, którą dostaliśmy na naukach i mieć święty spokój. A taka wizyta trwa max. 20 minut to żaden problem podjechać jak będzie czas i załatwić, nawet przed impreza można, bo jakaś jest nawet czynna do 20 przy Rynku.
Mamy na to 7 miesięcy to spokojnie sie to zrobi, zwłaszcza, że między wizytami powinien byc co najmniej miesiąc przerwy.
Stary 2009-07-28, 09:53   #3869
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo polecam olej karotenowy. ma duzo witamin i fajnie zabarwia potrawy na pomaranczowo
najpierw mi napisz ile on kosztuje

Stary 2009-07-28, 09:59   #3870
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
sadze, ze tak czy siak liczba kalorii bylaby podobna wiec juz wole do jajecznicy to maselko.
choc z takich roznych ciekawych olejow bardzo polecam olej karotenowy. ma duzo witamin i fajnie zabarwia potrawy na pomaranczowo
też go mam, fajny jest i zdrowy. I ładnie wygląda
JA tez do jajecznicy tylko masełko.

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości