Plotkowy dla dietetyczek :) V - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-25, 20:47   #4621
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :) V

Cytat:
Napisane przez Baby14 Pokaż wiadomość
Ewelka : ło matko :O Jak Cię podziwam ! Ja na Twoim miejscu to umarłabym na zawał serca. Zawsze jak jest burza to mam jakieś schizy ,a le jakby sie za mna drzewa łamały to już całkowicie.. Pamiętam jak jechałam teraz nad morze pociągiem i była burza i pootwierane okna to cały czas byłam pewna że wleci piorun kulisty i nas pozabija. A co dopiero być na zewnątrz jak Ty ;O Dobrze ,że nie byłaś sama chociaż A to co opisujesz co się teraz wydarzyło w Twojej miejscowości do brzmi strasznie... Oby do mnie takie coś nie przyszło.
Wrzuciłaś fotki na nk ? Chętnie zobacze jak mi net pozwoli.

Zapomniałabym... Tata dał mi dzis pieniadze na Barcelone . Normalnie myślałam ze oszaleje z radosci Tak więc Hiszpania jest za rok moja , a bilet rezerwuje juz w lutym ^^ Ah nie moge sie doczekac
Miłego wieczorku ;*
oj, jak Ci fajnie
a co do mnie, to teraz boję się jak sobie o tym pomyśle bardziej, niż wtedy co uciekałam szook, po prostu szok..
fotki wrzucę niedługo
ogólnie muszę pojutrze poprawiać te włosy, bo już mi schodzi kolor tak mi się zafarbowały lipnie..

Karlus-
niestety nie wiem co to oznacza, ale nie będę Cię męczyć..

nie było profesjonalnej sesji zdj jak było mówione, za to było kupe śmiechu z kuuuupą znajomych i zdjęcia z nimi fajnie dziś mi dzień minął, strasznie fajnie tylko te chmury i deszcz przegoniły mnie do domu, bo mam dosyć po przedwczoraj, nie chcę powtórki z rozrywki
dobranoc Słoneczka

" taka ludzka natura, że możemy mieć dobry przykład,
a i tak potrafimy tylko źle wybrać. "

EwelkaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-26, 01:51   #4622
Paseczkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Paseczkowa : No muszę namówic rodzinke na tą Austrię . Do Niemiec jezdzisz bo masz blisko czy jakaś rodzina tam mieszka? Prage widziałam przejazdem rok temu nocą , kiedy mieliśmy tam postój.Pięknie się prezentowała Chciałabym ja jeszcze zobaczyc za dnia
P.S
Zapomniałabym... Tata dał mi dzis pieniadze na Barcelone . Normalnie myślałam ze oszaleje z radosci Tak więc Hiszpania jest za rok moja , a bilet rezerwuje juz w lutym ^^ Ah nie moge sie doczekac
Miłego wieczorku ;*
Blisko nie mam, rodzinę jakąś tam mam, ale jeżdzę, bo tata jest kierowcą i się z nim zabieram
Zazdroszczę Barcelony Ja mam nadzieję, że za rok uda mi się gdzieś pojechać Najbardziej chciałabym do.. Rumuni Interesuje mnie ten kraj.
Paseczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-26, 08:43   #4623
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre

Cytat:
Napisane przez karlusss Pokaż wiadomość
czesc.

''rozpoznanie (wg klasyfikacji ICD 10) f50.0''
chyba niektóre z Was wiedzą, co to oznacza?
w pon. mam zadzwonić i zarejestrować si do tego psychologa i zaczne leczenie.
pa.
Karlusss... Wg klasyfikacji ICD 10 lekarz stwierdził u Ciebie zaburzenia behawioralne zwiazane z czynnikami fizycznymi,adokłądnije ANOREKSJĘ. Bardzo mi przykro, proszę, znajdź w sobie siły, aby z tym walczyć Pamietaj, ze masz w nas wsparcie!!!

Witam dziewczynki...

Miałam coś napisać,ale zapomniałam, więc napisze później

życiowy parkiet bywa śliski
nefre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-26, 10:52   #4624
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nefre Pokaż wiadomość

Witam dziewczynki...

Miałam coś napisać,ale zapomniałam, więc napisze później

Pisz pisz bom ciekawa

Milego dnia dziewczynz
Ja zaraz biore sunie i idziemy na spacer,w taka sliczna pogode az szkoda w domu siedziec.
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-26, 18:47   #4625
Baby14
Zakorzenienie

Hej .
łe.. nudzi mi się gorzej niż wczoraj. Porażka po prostu. Ja już chcę następny weekend bo jade na Ślask. Tutaj już dłużej nie wytrzymam ani minuty. Jeszcze pogoda taka lipna i wogóle. Ehh.
Tak sobie myślałam o Tamo. Wiem że nie mowi sie o kims w jego nieobecności ,ale to nie beda złe słowa i moze ona je jeszcze przeczyta
Kurcze straszna z niej szczęściara Pamiętam jak siedziała na wizazu , pisała ze sie nudzi , zastanawiała sie ile cos tam na kalori . Az tu nagle spotkała swojego Tżeta , kochają sie i teraz jest w Londynie. Szczęsciara
Ze tez mnie takie szczescie nie spotyka.

Cytat:

Ciesze się ze podjełas leczenie. Jesteś slina i mądrą dziewczyną . To Ci pomoze. Dasz radę

[QUOTE=EwelkaaS;13431686]

ogólnie muszę pojutrze poprawiać te włosy, bo już mi schodzi kolor tak mi się zafarbowały lipnie..

/QUOTE]

Co Ty od koloru chcesz? Super wyglądasz Codziennie ładniej... zazdroszcze Ci urody

Cytat:
Napisane przez Paseczkowa Pokaż wiadomość
Blisko nie mam, rodzinę jakąś tam mam, ale jeżdzę, bo tata jest kierowcą i się z nim zabieram
Zazdroszczę Barcelony Ja mam nadzieję, że za rok uda mi się gdzieś pojechać Najbardziej chciałabym do.. Rumuni Interesuje mnie ten kraj.
A gdzie dokładniej jezdzisz do tych Niemiec ? Może gdzieś koło Koloni ? ^^
Yyh.. z tą Barceloną to dzisiaj się załamałam;/ Słyszałyscie o tym ze 19 osób ktore wrociło z obozu z Lloret de mar [tam gdzie ja chciałam jechac] prawdopodobnie zarazilo sie swinska grypa? I jeszcze teraz inni rezygnuja i nie jada na wakacje do Hiszpani mimo ,ze juz pieniadze wpłacili.. Mam nadzieje ze to sie skonczy do nastepnego roku ;P
A Rumunia ładna jest Widziałam zdjęcia.

Baby14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-26, 21:08   #4626
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre

Baby14 - nie zazdrość, bądź wdzięczna za to, co posiadasz Kiedyś i Ty będziesz skakała z radości z jakiegoś tam powodu ;-)
Orzeszku - yyy... to nie było chyba nic ciekawego, bo sobie do teraz nie przypomniałam

Dobry wieczór

Caaaaaały dzień sama, bo TŻ w pracy Wczoraj zabalowałam z nim i ze znajomymi, pomieszałam alkohole i wiecie jak to się skończyło ;-) Rano umierałam,ale już jest w porządku. Pouczyłam się, zawiozłam TŻ obiadek do pracy , baaaaa wysprżatałam mieszkanie! Aktualnie wynajmujętylko pokój, ale juz nie mogłam wytrzymać tego syfu w kuchni i łazience, zarzekałam się, że nie bede jedyną osobą sprzątającą w tym mieszkaniu, ale nie dałam rady Ten brud i bałagan mnie po prostu męczyłypo nocach, jak sobie wyobrażałam te bakterie, itp.. uhhh, az mnie ciarki przeszły Ale już jest błysk i chyba pora wywiesić nastepna kartkę (juz jedną wywiesiłam - prośba o zachowanie czystości) o tym, że za następny raz beda mi po prostu płacić Nie, nie jesem pedantką - jestem po prostu człowiekiem dbającym o czystość ^^
No i cały dzień tez oglądam "Przyjaciół" Ostatni sezon sie sciaga (10), 5 sezonów za mną Dobra jestem

Poza tym to strasznie mi smutno z powodu braku pracy Został tylko miesiac wakacji, a ja nic nie uzbierałam na szkołę, nie wiem skąd wytrzasnę taką sumę pieniędzy Mama co chwile wypytuje co z pracą, twierdzi, ze ja nie chce po prostu pracować a to nieprawda ! Mówi, abym kłłamała w CV, ale ja nie potrafię, nie chcę być nieuczciwa - czy to źle? TŻ tez mowil, abym skłamała, ze sie juz nie ucze... Dziwne to dla mnie, naprawdę, bo nie wyobrażac sobie oszukiwać potencjalnego pracodawcy. Może jestem dziwna?

Miłego wieczoru kochane

Stary 2009-07-27, 09:48   #4627
Baby14
Zakorzenienie

Dzień dobry
Ale dziś miałam pecha Ubrałam się cała na biało i poszłam na miasto i jak szukałam jakiś okularów to pech chciał że @ dostałam. Na dodatek nie miałam przy sobie podpaski i zanim poszłam je kupić to cały czas wydawało mi sie że ludzie dziwnie na mnie patrzą i wogole.Masakra Wogóle nie wiem co to ma być. Okres co 25 dni Trwa 1 dzien a takiej szkody narobił .

A tak to muszę Wam sie pochwalić iż przeszłam na wizazu liczbe postów 5000 . Ale się tu zakorzeniłam .

Ok , mykam miłego dnia

nefre: Nie , to nie jest tak że narzekam czy coś bo jestem bardzo zadowolona ze swojego życia , tylko jednak mi czegoś brakuje
A co do Twojej pracy... to trzymam kciuki żebyś ja znalazła i nie przejmuj się gadaniem mamy. One już tak mają. Co do oszustwa to czasami niestety trzeba to zrobic , choc doskonale CIe rozumiem bo tez tak nie potrafie i mam zawsze wyrzuty sumienia A gdzie sie uczysz? Bo zapomniałam ;P Tzn. widziałam CIe w jakby jakims laboratorium ubrana na bialo ale nie mam pojecia co to
Stary 2009-07-27, 10:29   #4628
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre

Baby14 - wcale nie chodziło mi o to, ze narzekasz, ale już nie ważne Ale miałas pecha z tym @ Uczę się w kierunku farmacji, będętechnikiem farmaceutycznym Co do tego oszukiwania - nie potrafię. trudno, skoncze jako bezrobotna, ale za to uczciwa

TŻ wrocil rano z nocki i odsypia a ja sie zaczynam nudzić, bo wczesnie dzisiaj wstałam Jedziemy pozniej na Jarmark Dominikański, bardzo fajnie tam jest

Miłego dnia

Stary 2009-07-27, 11:17   #4629
tamonita
Zakorzenienie

witam
Ja juz jestem w Londynie. Dziś 5 dzień. Tżet poszedł do pracy, a ja siedze w domu.
ogolnie jest lepiej niz myslalam, ze bedzie, jak narazie tęsknota nie jest za wielka.. w końcu mam przy sobie JEGO.
Nie mam niestety czasu na siedzenie tu z wami, ale mysle, ze predzej czy pozniej go znajde..

Pamietam o Was. buziaki
Nasz Dzień: 04.08.2012 r. http://www.suwaczek.pl/cache/d5ce1e934e.png

Niech się stanie... !
KCP

tamonita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 12:11   #4630
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

Cytat:
Caaaaaały dzień sama, bo TŻ w pracy Wczoraj zabalowałam z nim i ze znajomymi, pomieszałam alkohole i wiecie jak to się skończyło ;-) Rano umierałam,ale już jest w porządku.
kazdy z nas odbyl ta podroz i pewnei to nie ostatnia w twoim zyciu czlwoiek sie zarzeka zawsze ze nigdy wiecej...do czasu kolejnej imprezy..
No i cały dzień tez oglądam "Przyjaciół" Ostatni sezon sie sciaga (10), 5 sezonów za mną Dobra jestem ja wciagam Sex and the City! suuuuuper!!!
Mówi, abym kłłamała w CV, ale ja nie potrafię, nie chcę być nieuczciwa - czy to źle? TŻ tez mowil, abym skłamała, ze sie juz nie ucze... Dziwne to dla mnie, naprawdę, bo nie wyobrażac sobie oszukiwać potencjalnego pracodawcy. Może jestem dziwna?
nie klam tylko lekko naciagnij prawde
Miłego wieczoru kochane
Cytat:
Napisane przez tamonita Pokaż wiadomość
Ja juz jestem w Londynie. Dziś 5 dzień. Tżet poszedł do pracy, a ja siedze w domu.
gdzie jestes w Londynie? ja mieszkalam na Clapham Common, uwielbiam to miejsce..wogole to ja kocham Lodyn,nie wiem czmu kiedykolwiek zdecydowalam sie wyjechac..

witajcie,

ja jzu po weekndzie, zakrapianym drinkami i ogladaniem Sex and the City z kumpela i Tztem,. fajnie bylo.

poza tym jestem przed okresem i jestem wieeeelka i czuje sie jak cielna krowa..

od dzis na diecie, do wesela 4 tyg a ja kurde jak baaalon

milego dnia kochane
Stary 2009-07-27, 17:29   #4631
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Baby nie ma mi czego zazdrościć.. a z włosów schodzi farba, i końcówki nie zafarbowane, jutro jednak poprawka

ja tylko tak na chwilę wpadłam do domu, na obiad bo od 12 na dworze.. i posiedzieć z Tatą, bo wyjeżdża i zaraz znów mykam na dwór.
miłego wieczorku

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-28, 00:27   #4632
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cześć Kochane
Wróciłam przejrzałam mniej więcej co tam pisałyście (miło mi bardzo ze mnie wspominałyście ) ale odpiszę jutro bo dziś to już czas do łóżka (w końcu przejechaliśmy dziś ponad 1000 km - 13 godzin w samochodzie )
Jestem bardzo zadowolona z wyjazdu i bardzo zmęczona jednak podróż samochodem i zwiedzanie całego kraju jest raczej męczącą formą wypoczynku mimo że wylegiwania się na plaży też nie brakowało

Dobrej nocki odezw się na dłużej jak się wyśpię

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-28, 09:04   #4633
anniaa

Ewus super ,że wyjazd sie udał ja mam dosc po 4 godz a gdzie tam 13 :P

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-28, 10:14   #4634
Paulinka18
Rozeznanie

cześć dziewczyny!

Tak sobie was czasem podczytuję i się zastanawiam czy by do was nie dołączyć...mogę?
Paulinka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-28, 10:51   #4635
Baby14
Zakorzenienie

Dzień dobry

Ale mnie boli brzuch przez ten okres Teraz chyba wszystko wraca do normy bo mam go "już" 2 dzien ,ale strasznie się czuję. Jak mnie złapie na pielgrzymce (bo idę 9 dni do Częstochowy) to nie będzie fajnie .
Ogólnie u mnie upał straszny i nie chce mi się nigdzie wychodzić .Wieczorkiem tylko poraz 1 siąde za kółko w samochodzie Normalnie porażka Przeicież ja rozwale ten samochód Trzymajcie kciuki ,zeby chociaż w połowie wrócil w db stanie

Paulinka18: Janse ,że możesz Witaj
Ewusia_marchew: O , super że wróciłaś ! Możemy liczyć na jakieś zdjęcia ? To Wy własnym samochodem tam pojechaliście? I zwiedzialuście coś na miejscu ?
EwelkaaS: Twój tata wyjezdza w sprawach słuzbowych ?

Miłego dnia .
Stary 2009-07-28, 11:48   #4636
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Wieczorkiem tylko poraz 1 siąde za kółko w samochodzie Normalnie porażka Przeicież ja rozwale ten samochód Trzymajcie kciuki ,zeby chociaż w połowie wrócil w db stanie
zapewne nie będzie tak źle
tak, tata wyjechał do pracy

uh, wysprzątałam całe mieszkanie, zostałam sama z mamą w domu, mama w pracy to ja też muszę pracować, ale w domu
ogolnie dziwna ta pogoda strasznie duszno jest, a na dodatek deszcz pada..

miłego dnia

Stary 2009-07-28, 11:52   #4637
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

Cytat:
Napisane przez Paulinka18 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny!

Tak sobie was czasem podczytuję i się zastanawiam czy by do was nie dołączyć...mogę?
no pewnie,ze mozesz witaj na plotkowym

Ewus fajnei,ze juz jestes!! ciesze sie ze wakacje sie udaly1moze jakies foteczki jak juz odespisz?

Baby nie rozwalisz,nei martw sie na zapas, bedzie oki

witajcie,

u mnie wieje i leje, pracy mam troche ale juz najwaznijeze porobilam. zaraz mam lunch i ide na z kumpela na ploty do budynku obok i zjem pyszna salatke moja. Chociaz jakas bez apetytu jestem przed tym okresem i ciagle mi jakos niedobrze.. zauwazylam ze to po tej wodzie z cytryna z ranamozliwe to czy sobie wymyslam?...

no to do uslyszenia potemmilego!
Stary 2009-07-28, 13:32   #4638
Paulinka18
Rozeznanie

Cool Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :) V

witam ponownie

u mnie takie nudy że hej prawie cały czas siedzę przed komputerem albo telewizoremto cała moja rozrywka...
czekam tylko do soboty to może wyskoczę na jakąś imprezę a co tam u was?

Edytowane przez Paulinka18
Czas edycji: 2009-07-28 o 13:34
Paulinka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-28, 19:56   #4639
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EwelkaaS Pokaż wiadomość
a ja jeszcze NIGDY w życiu nie bałam się tak jak przedwczoraj. akurat siedziałam z chłopakiem i kolegą koło parku. zerwał się wiatr, zrobiło się ciemno, to zaczęliśmy iść przez park. na przystanek. w połowie parku oglądamy się, a za nami lecą gałęzie, drzewa.. i pioruny walą 3 m od nas. na dodatek byliśmy koło rzeki, słyszymy jak to wszystko 'goni nas'.. chłopak szybko złapał mnie za rękę i zaczęliśmy uciekac. wyszliśmy, starsza pani trzyma się mostu, na lewo już drzewa nie ma, samochody zwiewa na pobocze, zrobił się lekki korek bo nie mogły wykręcic. z tyłu jeszcze koledzy biegną za nami. z budynków lecą cegłówki, blachy, specjalnie się zatrzymywaliśmy żeby żadną nie dostać. piach w oczy, nic nie widac, deszcz pada, wiatr wieje z taką szybkością, że 30 paro letni mężczyzna przewrócił się koło przystanku, wszystko dosłownie lata, my biegniemy, blacha leci mi na nogi, nie mogę biec, to z kopa ją i dalej alarmy się włączają, dobiegliśmy na przystanek, patrzymy, a nagle trach, i nie ma prądu.
krajobraz nędzy i rozpaczy, drzewa powyrywane, latarnie, słupy na wioskach, szyby w samochodach powybijane, pełno cegłówek i wszystkiego na ulicy, dachy ludzie sobie łatają, mi na szczeście tylko jabłonke wyrwało z korzeniami.. ale jestem taka szczęśliwa, że mieliśmy tyle szczęścia, bo gdybyśmy dosłownie kilka sekund póżniej wyszli z tych schodków drzewa leciałyby i za nami i przed nami. kwestia kilku sekund.
nigdy takiego czegoś tu nie było, a ponoc ma się powtórzyc.. już się boję nawet wychodzic z domu ;P

dramat

Cytat:

Miłego wieczorku ;*
zazdroszczę

Cytat:
czesc.
zły nastrój dopadł i mnie...
przepraszam, ale musze się wyżalić...
byłam dziś u psychiatry( u mnie w mieście jest takie coś, że aby iśc do psychologa, trzeba mieć skierowanie od psychiatry)
przez 3/4 wizyty płakałam. powiedziałam mu dlaczego chce iśc do psychologa itd. podałam inne przykłady niż odżywianie.z którymi nie moge sobie poradzić, no ale...
przeszliśmy na temat odżywiania ( po tym jak powiedziałam mu, że uwielbiam mode, modelki itd.)
Zadawał mi mnóstwo pytań i w ogóle.
Na koniec dał mi skierowanie do psychologa.
''rozpoznanie (wg klasyfikacji ICD 10) f50.0''
chyba niektóre z Was wiedzą, co to oznacza?
pa.
teraz musisz walczyć Kochana. nie ma wyjścia

Cytat:

No i cały dzień tez oglądam "Przyjaciół" Ostatni sezon sie sciaga (10), 5 sezonów za mną Dobra jestem
też uwielbiam Przyjaciół i Sex and the city jak Agolek oba seriale oglądałam już kilka razy wszystkie serie i mogę oglądać w kłóko
Cytat:
Poza tym to strasznie mi smutno z powodu braku pracy Został tylko miesiac wakacji, a ja nic nie uzbierałam na szkołę, nie wiem skąd wytrzasnę taką sumę pieniędzy Mama co chwile wypytuje co z pracą, twierdzi, ze ja nie chce po prostu pracować a to nieprawda ! Mówi, abym kłłamała w CV, ale ja nie potrafię, nie chcę być nieuczciwa - czy to źle? TŻ tez mowil, abym skłamała, ze sie juz nie ucze... Dziwne to dla mnie, naprawdę, bo nie wyobrażac sobie oszukiwać potencjalnego pracodawcy. Może jestem dziwna?

nie jesteś dziwna ja też nie dostałąm pracy żadnej konkretnej podczas studiów bo pracodawcom nie psowało ze nie ejstem w pełni dyspozycyjna, ale nie potrafiłam skłamać .... a co później? jak zostaniesz przyjeta? powiedziałabyś ze sobie zapomniałaś napisać ze się uczysz, czy jak? bez sensu

Cytat:
Napisane przez tamonita Pokaż wiadomość
witam
ogolnie jest lepiej niz myslalam, ze bedzie, jak narazie tęsknota nie jest za wielka.. w końcu mam przy sobie JEGO.
Nie mam niestety czasu na siedzenie tu z wami, ale mysle, ze predzej czy pozniej go znajde..
powodzenia Kochana szukasz jakiejś pracy w Londynie czy idziesz do szkoły?

Cytat:
Napisane przez anniaa Pokaż wiadomość
Ewus super ,że wyjazd sie udał ja mam dosc po 4 godz a gdzie tam 13 :P

no ja też tak mam, wiec masakra to była wczoraj
Cytat:
witaj

Cytat:

Ewusia_marchew: O , super że wróciłaś ! Możemy liczyć na jakieś zdjęcia ? To Wy własnym samochodem tam pojechaliście? I zwiedzialuście coś na miejscu ?

byliśmy w 4 osoby (2 pary) i jechaliśmy samochodem TŻ-a mojej siostry. Zwiedziliśmy bardzo dużo pół wybrzeża Chorwackiego, no i przede wszystkim Dubrovnik - najpiękniejsze miasto świata

Cytat:
Napisane przez agolek Pokaż wiadomość
Ewus fajnei,ze juz jestes!! ciesze sie ze wakacje sie udaly1moze jakies foteczki jak juz odespisz?

fotki wrzucę, jak zgram na jakiś porządny komp, bo teraz siedzę przy gruchocie mojej mamy, który średnio współpracuje
Cytat:
u mnie wieje i leje, pracy mam troche ale juz najwaznijeze porobilam. zaraz mam lunch i ide na z kumpela na ploty do budynku obok i zjem pyszna salatke moja. Chociaz jakas bez apetytu jestem przed tym okresem i ciagle mi jakos niedobrze.. zauwazylam ze to po tej wodzie z cytryna z ranamozliwe to czy sobie wymyslam?...
hmmm, różne mogą być przyczyny... ale może odstaw t wodę na jakiś czas

Dzień mi minął leniwie. Trochę pomogłam mamie w sprzątaniu (remont robili rodzice jak nas nie było), trochę posiedziałam przy kompie... TŻ był na chwilę zgrać sobie zdjęcia, ale poszedł szybko bo ma dużo pracy (szara rzeczywistość come back ) Planuję jakąś imprezę pod koniec tygodnia, mam nadzieję że mi nie znajomi nie rozleźli całkowicie i przybędą

miłego wieczorku

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-28, 23:57   #4640
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Mimo ciszy wrzucam obiecane zdjęcia (dla przybliżenia sytuacji - najpierw 6 dni byliśmy na wyspie Hvar, później pojechaliśmy o Dubrovnika, po drodze zwiedzając różne okolice)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 0.jpg (15,8 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a.jpg (22,7 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg b.jpg (26,4 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg c.jpg (22,9 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg d.jpg (23,3 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg e.jpg (38,1 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg f.jpg (37,4 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg g.jpg (27,6 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg h.jpg (31,5 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg i.jpg (18,8 KB, 14 załadowań)

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2009-07-28, 23:59   #4641
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

1- w drodze na wyspę - widok z promu na ląd
2 - miasto Hvar - stolica wyspy (widok ze wzgórza)
3 - opalamy się z Siss na materacach przy plaży w pobliżu naszego mieszkanka (ja na żółtym materacu )
4 - port w miejscowości Stari Grad, w której mieszkaliśmy by night
5-6 - "plaża" a raczej skały i morze w okolicy Dubrovnika
7 - widok na Dubrovnik z najwyższej wieży
8 - główna ulica w Dubrovniku
9 - widok na mury o strony morza (wszystkie zdjecia Dubrovnika robione podczas spaceru po murach)
10 - zachód słońca nad morzem (i moje wygłupy )

na niektórych zdjęciach pojawiam się ja, jakkolwiek nie jestem zbyt ciekawym obiektem

miłego oglądania

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2009-07-29, 10:02   #4642
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Ewusia ale pięknie ! kocham takie miejsca i zazdroszczę Ci strasznie, że tam byłaś.. ja taak marzę o wybraniu się na jakąś egzotyczną wyspę

fryzjer był- grzywka podcięta wzorki na paznokcie i nowy lakier zakupiłam i zaraz będziemy się bawić, acz najpierw poprzątam o 12 solarium, a później albo wypad z koleżankami, albo spotkanie z chłopakiem, sam zaproponował bo się trochę posprzeczaliśmy.. eeh.
i pogoda ładna, fajny dzień się zapowiada
buziaki

Stary 2009-07-29, 11:39   #4643
Baby14
Zakorzenienie

Cześć !
Dziś mam ognisko klasowe jeszcze z podstawówki Stwierdzili ,że miło będzie się zobaczyć , pogadać o nowych szkołach i innych .
Miałam po rolki jechać do koleżanki bo 2 dni temu zostawiłam ,ale coś mi się z rowerem stało ,a na nogach nie pójdę. 10 jeszcze wyjade w Bieszczady. Co będę w domu siedziała A w sobotę być może na Śląsk bo rodzinę trzeba kiedyś odwiedzić .

Cytat:

zauwazylam ze to po tej wodzie z cytryna z ranamozliwe to czy sobie wymyslam?...
Możliwe też tak miałam po tej wodzie i przestałam ją pić.

Cytat:

u mnie takie nudy że hej prawie cały czas siedzę przed komputerem albo telewizoremto cała moja rozrywka...
Oj też miałam ostatnio faze na komputer i telewizor xD
Ale już mi sie znudziło i to ;D Wole poczytac jakas ksiazke jak mi sie nudzi

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

byliśmy w 4 osoby (2 pary) i jechaliśmy samochodem TŻ-a mojej siostry. Zwiedziliśmy bardzo dużo pół wybrzeża Chorwackiego, no i przede wszystkim Dubrovnik - najpiękniejsze miasto świata

kurczę zazdroszcze jak nie wiem ;P Chorwacja podobno piękna jest ,a jak zobaczyłam zdjęcia to mnie jeszze bardziej zachęciło do tego żeby ją zobaczyć

Planuję jakąś imprezę pod koniec tygodnia, mam nadzieję że mi nie znajomi nie rozleźli całkowicie i przybędą
Oj teraz cięzko jest kogos zebrać;/ Przynajmniej u mnie. Wszyscy gdzies wyjezdzaja .

Cytat:

fryzjer był- grzywka podcięta wzorki na paznokcie i nowy lakier zakupiłam i zaraz będziemy się bawić, acz najpierw poprzątam o 12 solarium, a później albo wypad z koleżankami, albo spotkanie z chłopakiem, sam zaproponował bo się trochę posprzeczaliśmy.. eeh.
Ech , nasza modnisia
No ja na Twoim miejscu to spotkałabym sie z tym chłopakiem jakbym miała wybierać.
A co do wyspy to moze nie koniecznie trzeba na nia jechac. Byłas kiedys na obozie młodziezowym ? Można jechac do Hiszpani , Włoch , Pd Francji a tam też jest pięknie
Stary 2009-07-29, 13:53   #4644
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

Ewus zazdroszcze ci tych wakacji... swietne zdjecia i widoczki... ja juz sama nie wiem czu pojdae gdziekolwiek jak tz bez pracy..ciezko finansowo bedzie.. chyba ze sama gdzies z kumplem wyskocze jak on dostanie urlop...

Baby, fajnei z tym ogniskiem chociaz ja bym z ludzmi z podstawowki nie poszla bo juz wogole ich nie pamietam tak dawno to bylo ale ty mlodziutka jestes wiec nei masz tego probelmu

hej laleczki,

ja juz po lunchu, ciagle jakas neidojedzona jestem! przez nadchodzacy okres pewnei.. konia z kopytami bym zjadla.. i jestem wieeeelka...

teraz wracam do pracy ale w sumei nie ma za duzo wiec sie troche obijam

buziaki i milego
Stary 2009-07-30, 00:15   #4645
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Ewusia ale pięknie ! kocham takie miejsca i zazdroszczę Ci strasznie, że tam byłaś.. ja taak marzę o wybraniu się na jakąś egzotyczną wyspę
jeszcze wszystko przed Tobą

Cytat:
Cześć !
Dziś mam ognisko klasowe jeszcze z podstawówki Stwierdzili ,że miło będzie się zobaczyć , pogadać o nowych szkołach i innych .
jak fajnie dobrze jest umieć sie organizować ja niektórych po skończeniu podstawówki w ogóle nie widziałam, a to już hmmmm, 10 lat prawie
Cytat:
Miałam po rolki jechać do koleżanki bo 2 dni temu zostawiłam ,ale coś mi się z rowerem stało ,a na nogach nie pójdę. 10 jeszcze wyjade w Bieszczady. Co będę w domu siedziała A w sobotę być może na Śląsk bo rodzinę trzeba kiedyś odwiedzić .
a gdzie na Śląsku będziesz?

Cytat:
Ewus zazdroszcze ci tych wakacji... swietne zdjecia i widoczki... ja juz sama nie wiem czu pojdae gdziekolwiek jak tz bez pracy..ciezko finansowo bedzie.. chyba ze sama gdzies z kumplem wyskocze jak on dostanie urlop...
mam nadzieję ze uda Ci się jednak gdzieś wyjechać

Cytat:
ja juz po lunchu, ciagle jakas neidojedzona jestem! przez nadchodzacy okres pewnei.. konia z kopytami bym zjadla.. i jestem wieeeelka...
hehe, mam to samo i też chyba przez okres

Heloł
coś mało gadatliwe jesteście
u mnie spokojny dzień: komp, książka, sprzątanie, rozmowy z mamą, wieczorem TŻ. Pogoda piękna, chciałabym się spotkać z przyjaciółkami ale zapracowane są wszystkie strasznie... tylko ja taki leń
ale czekam do września czy ktoś mnie nie będzie chciał jednak zatrudnić na jakiejś uczelni a jak nie to trzeba się będzie zabrać za przekwalifikowanie

Dobrej nocki

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2009-07-30, 08:31   #4646
Baby14
Zakorzenienie

Hej
No i z ogniska wyszły nici , gdyż połowa nie mogła , połowa nie wiedziala itd.. Eh;/ Wogóle to głupią klasę mieliśmy w podstawówce i teraz już nie żałuję wogole ze nie doszło do spotkania. Na nk proponują następne ,ale ja już się raczej na nie nie wybiorę
Wczoraj za to oglądałam sobie "WIeczny Student 3" , pośmiałam trochę i było fajnie Przy okazji pojedziłam na rowerku i przejechałam 42 km a dziś odczuwam tego skutki ;/
Teraz powizazuje trochę i idę w koncu do kolezanki po te rolki

Cytat:

a gdzie na Śląsku będziesz

W Zabrzu

coś mało gadatliwe jesteście
Hmm ... Mi się wydaje ze i tak w miare jest tu "ruch". Jak Ciebie brakło to dopiero była cisza

ale czekam do września czy ktoś mnie nie będzie chciał jednak zatrudnić na jakiejś uczelni

OOoo .. A co masz konkretnego na myśli ?;>

Miłego dnia
Stary 2009-07-30, 10:34   #4647
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
No i z ogniska wyszły nici , gdyż połowa nie mogła , połowa nie wiedziala itd.. Eh;/ Wogóle to głupią klasę mieliśmy w podstawówce i teraz już nie żałuję wogole ze nie doszło do spotkania. Na nk proponują następne ,ale ja już się raczej na nie nie wybiorę
wakacje to kiepski czas na spotykanie sie, wszyscy w rozjazdach zazwyczaj rok temu tez z TŻ-em organizowaliśmy nasze podstawówkowe spotkanie (po wieeelu latach ) i połowa tylko przyszła
Cytat:
W Zabrzu
no to niezbyt piękne okolice ale z to najprawdziwszy Śląsk
Cytat:
OOoo .. A co masz konkretnego na myśli ?;>

chciałabym być lektorem łaciny na uczelni, złożyłam CV i czekam czy mnie ktoś będzie chciał

Ale dziś piękne słońce a ja nie mam żadnych planów pomogę jedynie mamie w pakowaniu (bo pojutrze znów jada na wakacje, tym razem nad polskie morze)
Może na wieczór pojadę do mojego mieszkanka, bo się stęskniłam a jak nie dziś to na pewno jutro, bo jednak mała imprezka będzie, chociaż większość osób nie może przybyć

miłego dzionka

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2009-07-30, 10:58   #4648
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Ech , nasza modnisia
No ja na Twoim miejscu to spotkałabym sie z tym chłopakiem jakbym miała wybierać.
A co do wyspy to moze nie koniecznie trzeba na nia jechac. Byłas kiedys na obozie młodziezowym ? Można jechac do Hiszpani , Włoch , Pd Francji a tam też jest pięknie
nie jeżdżę na żadne kolonie czy obozy, fakt może i jest pięknie ale mi się marzy USA (gangsterska dzielnica) lub po prostu jakaś wyspa

Cytat:
ciagle jakas neidojedzona jestem! przez nadchodzacy okres pewnei.. konia z kopytami bym zjadla.. i jestem wieeeelka...
oj, ja też wczoraj dostałam okres i tylko bym jadła

Cytat:
jeszcze wszystko przed Tobą
racja

wczoraj niezaciekawie.. nawet przykro mi się zrobiło z tego powodu, że ze znajomym na żarty się sprzeczaliśmy, a on mi tak przy wszystkich rękę wykręcił, że do tej pory mnie boli..
i tak płakałam przez chłopaka przy wszystkich na stadionie, że to wstyd..

dziś może ta sesja zdjęciowa, o 13 muszę zaprowadzić babcię do przychodnii do lekarza, bo taki upał że nie dojdzie sama..
później z koleżanką łajzy jak codziennie i jakoś się kręci..

miłego dnia Słoneczka

Stary 2009-07-31, 11:30   #4649
Baby14
Zakorzenienie

Dzień dobry
Dziś to dopiero jest cisza tutaj ;P
Ja dopiero wstałam , gdyż do późna w nocy ( no chyba że po 3 to już blizej rana) prowadziłam rozmowy , najpierw na gg , potem przez telefon. Ciekawych rzeczy się dowiedziałam o sobie ,ale wolę tego nie pisać ;P No ale na szczęście potem miło rozmawiało się o innych rzeczach
Troszkę mnie tylko mój sąsiad wkurza , bo się we mnie zakochał a ja jak zwykle jestem nieczuła Tzn. tylko dla niego ;D Ma 21 lat a jak ja mu tłumacze że raczej nic z tego to on dalej nie rozumie I jeszcze "nawiedza" mnie w moim wlasnym prywatnym domu. CHyba się wyprowadzę stąd
Dziś o 14 jestem umówiona z koleżanką bo idę sobie zgrać fotki z Łeby , o 16 przyjdzie inna , a o 20 umówiłam się z przyjacielem
Oj dziś się nie będę nudziła chyba . A co u Was ? Czemu nic nie piszecie?

Cytat:

no to niezbyt piękne okolice ale z to najprawdziwszy Śląsk

Oj też nie znosze tego brudnego miasta Ale w domu siedziec sama nie będę Tym bardziej teraz gdy obok czatuje sądiad;/ A rodzinke też trzeba odwiedzic.

chciałabym być lektorem łaciny na uczelni, złożyłam CV i czekam czy mnie ktoś będzie chciał

O kurcze , fajne plany Życzę powodzenia i .
(bo pojutrze znów jada na wakacje, tym razem nad polskie morze)

No wiesz co ?! Tobie to dobrze Gdzie jedziesz konkretniej ?

Cytat:
nie jeżdżę na żadne kolonie czy obozy, fakt może i jest pięknie ale mi się marzy USA (gangsterska dzielnica) lub po prostu jakaś wyspa

No to może czas zacząć gdzieś pojechać ?;> Nie chcialabys za rok na jakis oboz wyskoczyc?
A USA to uwierz mi nie ma nic ciekawego. No chyba że ten Kanion ,ale miasta typu NY, LA wcale nie są fajne ;P Przyjaciólka siedzi w Bostonie i chce wracać. Tam ludzie żyją w pośpiechu , prawi e nikt nikogo nie odwiedza. Już lepszy jest Londyyn ;-)

oj, ja też wczoraj dostałam okres i tylko bym jadła

Dobrze że ja tak nie mam z tym jedzeniem jak mam okres ;D

Miłego dnia
Stary 2009-07-31, 11:36   #4650
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

odswiezam watek

witacjcie, przepraszam za nieobecnosc chwilowa,duzo mam na glowie teraz...

w wielkim skrocie co u mnie: okresu nie mam jeszcze i czuje ze osiagnelam szczyt wielkosci (rozmiarowo nie umyslowo ... a na dodatek mam dzis firmowe wyjscie i nie mam ochoty isc bo sie nie wbijam w zadne spodnie i sie niekomfortowo czuje bo w kazdej chwili moge dostac.. Wlosy bleee, 3 spoty na twarzy... niewyjsciowo wygladam

a teraz dobra wiadomosc: bukujemy wkacje dzis! ja i tzt (mimo ze mial nie jechac i nei wiem czy to nie nasze ostatnie wakacje razem..)i dwojka najlepszych przyjaciol z polski z 2 malych dzieci(2 i 3 latka) ktore ciagle wrzeszcza i wogole... ale niewazne, znimi bylismy juz w Egipcie i bylo suuuper i wogole sie znamy jak lyse konie aaaaa a jedziemy na ill inclusive na Zakynthos 1 pazdziernika!

teraz jade z kumpela na lunch za 20 min i mam nadzieje ze ten dzien sie szybko skonczy..

co u waS? milego dnia i weekendu!

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości