Pannom Młodym 2010 wszystko jedno jaki będzie tytuł wątku - cz. VIII - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-29, 10:26   #4021
asiulek1705
Wtajemniczenie

Dot.: Pannom Młodym 2010 wszystko jedno jaki będzie tytuł wątku - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
to moj TZ jest w moim wieku (23), ale i tak przy znajomych, ktorzy juz sa pod 30-ke (albo nawet po 30-ce) i dopiero teraz biora sluby albo nie moga sie jeszcze zdecydowac czy w ogole brac slub (a gdzie tam jeszcze do dzieci... ) to i tak jest nad wyraz dorosly
u nas ogolnie znajomi nie maja dzieci... jakos tak wszyscy stawiaja najpierw na ustawienie sie w zyciu, prace, kupienie mieszkania, samochodu... wielu znajomych planuje sluby na przyszly rok, ale o dzieciach nikt nie mowi... nikomu sie nie spieszy

moj TZ rowniez bedzie swietnym tata. dobrze sie dogaduje z dziecmi, juz teraz planuje ze bedzie chodzil na szkole plywania dla niemowlat, ze na rowerze nauczy jak najwczesniej jezdzic, ze kupi taka ciezarowke/dzwig (zabawke) i takie klocki Lego... urlop tacierzynski obowiazkowo wykorzysta oczywiscie ale co innego snuc plany i zajmowac sie cudzymi dziecmi, a co innego miec wlasne na wlasne jeszcze nie jestesmy gotowi

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

to musisz mu zrobic trening asertywnosci
Masz rację, że zupełnie inaczej jest zajmować się cudzymi dziećmi, a inaczej jest mieć własne Jednak na podstawie obserwacji zachowan przy cudzych dzieciach (a często też prawdziwych diabełkach) mogę stwierdzić, że TŻ nadaje się na rodzica
Taki trening to ja mu juz dawno robię i efekty są, ale tak jak pisałam, są takie sytuacje, że on po prostu nie może odmówić. Tyle, że nie wyobrażam sobie, że będzie tak zawsze, że będzie musiał zostawić wszystko i jechać Bo w pewnym momencie ja już nie będę umiała być wyrozumiała Więc kiedyś kiedyś może się rozpocząć afera.....
Stary 2009-07-29, 10:31   #4022
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
Masz rację, że zupełnie inaczej jest zajmować się cudzymi dziećmi, a inaczej jest mieć własne Jednak na podstawie obserwacji zachowan przy cudzych dzieciach (a często też prawdziwych diabełkach) mogę stwierdzić, że TŻ nadaje się na rodzica
moj TZ stwierdzil ostatnio, ze bede dobra mama, bo mam duzo cierpliwosci (poki co do malych rozrabiajacych kotow )
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-29, 10:35   #4023
szana
Zadomowienie

Cytat:
nie bedzie zadnych problemow
o tu http://www.poradnictwo.szczecin.pl/i...art=0&search=* masz szczecinskie poradnie (internet to super sprawa)

tez sie wole troche podgotowac w sukni niz zamarzac w deszczu z reszta na sali jest klima, wiec problem z glowy

hehe nie no u mnie ze wzgledu na koty waz nie bedzie mial nic do gadania. bedzie tam siedzial gdzie jego miejsce
dzięki Lain wyszło na to,że przy naszej parafii jest poradnia a ja nie wiedziałam
też mam klime na sali więc wolę już te upały mam nadzieje,że nie będzie deszczu
no nieciekawie by było jakby Twoim kotką coś się stało przez węża ojojoj nie chciał bym być w skórze Twojego TŻ
nie no odpycham od siebie nawet takie myśli

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
n
no jak to będa bardzo ładne buty to myślę, że tak
nie wiem o czym, pewnie o jakichs pierdołach i o tym, że anal jest zły
hehehe no ciekawa jestem

uświadomiłam sobie,że już prawie środek lata a ja blada jestem
szana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-29, 10:36   #4024
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
moj TZ stwierdzil ostatnio, ze bede dobra mama, bo mam duzo cierpliwosci (poki co do malych rozrabiajacych kotow )
Cierpliwość jest bardzo ważna a kotki to taki Twój trening Ostatnio w rodzinie TŻ zapanowało wielkie zdziwienie, ponieważ jego bratanica bez mamy albo taty nie chciała się nigdzie ruszyć, nawet do babci. A pół niedzieli spędziła u mnie, wróciła do domu zachwycona, w poniedziałek dzwoniła do babci i opowiadała jak było fajnie u cioci Asi, a jak się dowiedziała że jej tata jedzie na żużel, to chciała aby zabrał ją ze sobą do cioci I teraz pełne zdziwienie zapanowało, jak to mnie mała musiała polubić że po pierwsze bez rodziców chciała pojechać a po drugie że tak jej sie podobało Ja tak mam zawsze z dziećmi, nie boją się mnie ani nie wstydzą, do mnie przychodzą gdy chcą się pobawić, a przecież ich nie przekupuję
Stary 2009-07-29, 10:49   #4025
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
Cierpliwość jest bardzo ważna a kotki to taki Twój trening Ostatnio w rodzinie TŻ zapanowało wielkie zdziwienie, ponieważ jego bratanica bez mamy albo taty nie chciała się nigdzie ruszyć, nawet do babci. A pół niedzieli spędziła u mnie, wróciła do domu zachwycona, w poniedziałek dzwoniła do babci i opowiadała jak było fajnie u cioci Asi, a jak się dowiedziała że jej tata jedzie na żużel, to chciała aby zabrał ją ze sobą do cioci I teraz pełne zdziwienie zapanowało, jak to mnie mała musiała polubić że po pierwsze bez rodziców chciała pojechać a po drugie że tak jej sie podobało Ja tak mam zawsze z dziećmi, nie boją się mnie ani nie wstydzą, do mnie przychodzą gdy chcą się pobawić, a przecież ich nie przekupuję
a to ja nie lubie dzieci z takimi troche podrosnietymi moge sobie troche pogadac, ale na dluzsza mete to ja wysiadam... strasznie mnie mecza dzieci, te krzyki, placz (brrr) itd.
no ale podobno swoje to co innego

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Napisane przez szana Pokaż wiadomość
no nieciekawie by było jakby Twoim kotką coś się stało przez węża ojojoj nie chciał bym być w skórze Twojego TŻ
nie no odpycham od siebie nawet takie myśli
ja mysle, ze TZcik bedzie uwazal, bo to w koncu on wywali kupe kasy na mojego brytyjczyka
Stary 2009-07-29, 10:54   #4026
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
a to ja nie lubie dzieci z takimi troche podrosnietymi moge sobie troche pogadac, ale na dluzsza mete to ja wysiadam... strasznie mnie mecza dzieci, te krzyki, placz (brrr) itd.
no ale podobno swoje to co innego
Na pewno do swojego będziesz miała inne podejście Ja dawniej też nie przepadałam za małymi dziećmi, no może nie to że nie lubiłam, tylko że dośc szybko mnie męczyły Ale od zawsze dzieciaki lubiły mnie. A jak tak podrosłam to mi się odmieniło i uwielbiam dzieciaki
Stary 2009-07-29, 11:03   #4027
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jazzmanka Pokaż wiadomość
A powiem Ci, że nawet jest lepiej. Przez pierwsze dwa lata płaci się tylko składkę zdrowotną w wysokości 224,24 zł. Dla porównania wszystkie składki razem (społeczne, zdrowotna i fundusz pracy) wynoszą teraz 839,02 zł, a więc będąc na małym ZUSie płaci się nieco ponad 1/4. Tylko trzeba pamiętać, że ta zniżka nie przysługuje dla osób, które po założeniu działalności świadczą usługi na rzecz swojego byłego pracodawcy (to po to, żeby pracodawcy nie zwalniali pracowników i nie kazali im swoich firm zakładać).
dzięki za informacje, bo mi sie bardzo przydaAle dobrze Cię mieć

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ciekawe czy rozmowa jest po angielsku
pewnie część rozmowy jest po angielsku.

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
Bierzcie też pod uwagę to że jak ktoś Wam powie że np nie może przyjść, albo że nie lubi wesel itp, to czasami jest to wymówka od: nie mam pieniędzy, nie mam się w co ubrać, itd.
poczułabym się olana jakby ktoś podał taki powód.

Widzę, że tu temat dzieci znów My zaczniemy się starać jak będę miała jakoś 27 lat, tż będzie miał wtedy 31 lat i chciałabym juz mieć pierwsze dziecko jak będę miała 28 a tż 32. Na razie nas do dzieci nie ciągnię, ja mam wręcz antyinstykt macierzyński
Tż skończy za pare miesięcy 26 lat i ani mu w głowie bawienie dzieci a juz całkiem ja w ciążyBo co to za życie z dzieckiem, jak dla mnie na tą chwilę żadne, bo wszędzie trzeba to dziecko brac pod uwagę a nam jest póki co dobrze we dwójkę. Myślę, że właśnie za te 5-6 lat uznamy, ze warto sobie zrobić dziecko.
A co do podejścia rodziców to moi wiadomo, pewnie by się ucieszyli z wnuka, bo trudno, żeby nie, ale na pewno bardzo by sie martwili tym co będzie z moją pracą. I mają podobne podejście do rodziców Lain - nie po to ładowali kasę w moje wykształcenie i różne wygody, żebym prosto po studiach w pieluchach wylądowała i późneij dobrej pracy znaleźc nie mogła, moi rodzice chcą żebyśmy korzystali z życia z tż, podróżowali i dopiero później jak sie wyszalejemy postarali sie o dziecko.
Stary 2009-07-29, 11:12   #4028
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
dzięki za informacje, bo mi sie bardzo przydaAle dobrze Cię mieć

pewnie część rozmowy jest po angielsku.

poczułabym się olana jakby ktoś podał taki powód.

Widzę, że tu temat dzieci znów My zaczniemy się starać jak będę miała jakoś 27 lat, tż będzie miał wtedy 31 lat i chciałabym juz mieć pierwsze dziecko jak będę miała 28 a tż 32. Na razie nas do dzieci nie ciągnię, ja mam wręcz antyinstykt macierzyński
Tż skończy za pare miesięcy 26 lat i ani mu w głowie bawienie dzieci a juz całkiem ja w ciążyBo co to za życie z dzieckiem, jak dla mnie na tą chwilę żadne, bo wszędzie trzeba to dziecko brac pod uwagę a nam jest póki co dobrze we dwójkę. Myślę, że właśnie za te 5-6 lat uznamy, ze warto sobie zrobić dziecko.
A co do podejścia rodziców to moi wiadomo, pewnie by się ucieszyli z wnuka, bo trudno, żeby nie, ale na pewno bardzo by sie martwili tym co będzie z moją pracą. I mają podobne podejście do rodziców Lain - nie po to ładowali kasę w moje wykształcenie i różne wygody, żebym prosto po studiach w pieluchach wylądowała i późneij dobrej pracy znaleźc nie mogła, moi rodzice chcą żebyśmy korzystali z życia z tż, podróżowali i dopiero później jak sie wyszalejemy postarali sie o dziecko.
To nasi TŻci są z tego samego roku Mój we wrześniu skończy 26 lat. Mamy podobne zdanie co Wy, na razie we dwoje jest nam super i chcemy to wykorzystać, a stopniowo stwarzać sobie warunki do powiększenia rodziny. Chciałabym przed 30 urodzić pierwsze, ale oczywiście różnie to może być ja jestem jedynaczką i już dawno postanowiłam,że chcę mieć dwójkę dzieci, ponieważ jedynakom nie jest wcale tak fajnie, ja np czułam się często samotna natomiast TŻ ma 6 rodzeństwa, ale aż tylu dzieci nie chciałby mieć
Stary 2009-07-29, 11:15   #4029
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
dzięki Lain wyszło na to,że przy naszej parafii jest poradnia a ja nie wiedziałam
A ja tradycyjnie dopiero teraz zauważyłam, że ktoś ze Szczecina jest. Ostatnio ślepota mi się powiększa

Gdzie się będziesz weselić?
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-29, 11:34   #4030
madziulka_
Zakorzenienie

Również chcielibyśmy dwoje dzieci, Mój TŻ jest jedynakiem i mówi że Bozia go pokarał bo żadna przyjemność nie mieć rodzeństwa
TŻ mnie wkurza

madziulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-29, 11:36   #4031
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madziulka_ Pokaż wiadomość
Również chcielibyśmy dwoje dzieci, Mój TŻ jest jedynakiem i mówi że Bozia go pokarał bo żadna przyjemność nie mieć rodzeństwa
TŻ mnie wkurza
Widzę że dopadło nas wkurzenie
Stary 2009-07-29, 11:46   #4032
kaska87
Zakorzenienie

cześć

Cytat:
my z TZem w ogole nie czujemy instynktow ani macierzyskich ani tacierzynskich na razie skupiamy sie na sobie, karierze i spelnianiu swoich zachcianek/marzen. na dzieci przyjdzie czas... ciekawe czy kiedys rzeczywiscie poczujemy instynkty czy poprostu zrobimy sobie dziecko z rozsadku
z mojej strony to też będzie decyzja dla dobra TZ, który chce mieć dziecko kiedyś, bo ja nie czuję takiej wewnętrznej potrzeby-lubię dzieci póki sie nie drą i nie pytają "a czemu" dla mnie całe to macierzyństwo jest dość przereklamowane, ale skoro TZ tego pragnie to nie mogę mu tego utrudniać
Cytat:
oni wychodza z zalozenia, ze tyle lat w nas inwestowali, placili na szkoly, kursy, zajecia dodatkowe, ze teraz tego nie wolno zmarnowac tylko trzeba wykorzystac, a na pchanie sie w pieluchy jeszcze bedzie czas
moja mam mówi, że my sami dzeci jesteśmy i ja mama nie mieć dzieci do 30-stki wzięłam to sobie o serca

pamiętacie jak chwaliłam swoja teściową, że jest dobra i takie tam-to teraz zmieniłam o niej zdanie o 180 stopni...jestem wpieniona wicie, że kłótnie moje i TZ są zawsze przez nią?! nigdy do kogos tak obłudnego nie powiem "mamo"

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2009-07-29 o 12:30
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-29, 12:33   #4033
szana
Zadomowienie

Cytat:
ja mysle, ze TZcik bedzie uwazal, bo to w koncu on wywali kupe kasy na mojego brytyjczyka
a no to spoko
Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
A ja tradycyjnie dopiero teraz zauważyłam, że ktoś ze Szczecina jest. Ostatnio ślepota mi się powiększa

Gdzie się będziesz weselić?
mieszkam w Szczecinie dopiero od 3 lat wcześniej na Śląsku całe życie i tam(na Śląsku) będzie ślub i wesele
też nie wiedziałam,że Ty jesteś ze Szczecina
a Ty gdzie?
Stary 2009-07-29, 12:35   #4034
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
mieszkam w Szczecinie dopiero od 3 lat wcześniej na Śląsku całe życie i tam(na Śląsku) będzie ślub i wesele
też nie wiedziałam,że Ty jesteś ze Szczecina
a Ty gdzie?
No ja już w Szczecinie nie mieszkam od wielu lat, ale stamtąd mniej więcej pochodzę i będę się obiadować w Brzózkach.
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-29, 13:13   #4035
szana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
No ja już w Szczecinie nie mieszkam od wielu lat, ale stamtąd mniej więcej pochodzę i będę się obiadować w Brzózkach.
aaaa no tak czytałam Twoje posty ale zapomniałam

Lain tu jest dość długi filmik,ale tak mniej więcej w połowie jest pierwszy taniec młodych i tańczą tango i serio w tej długiej kiecce nie ma efektu tanga
http://biznesmedia.nazwa.pl/videofil...daMarcin3.html
Stary 2009-07-29, 14:27   #4036
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
cześć

z mojej strony to też będzie decyzja dla dobra TZ, który chce mieć dziecko kiedyś, bo ja nie czuję takiej wewnętrznej potrzeby-lubię dzieci póki sie nie drą i nie pytają "a czemu" dla mnie całe to macierzyństwo jest dość przereklamowane, ale skoro TZ tego pragnie to nie mogę mu tego utrudniać
moja mam mówi, że my sami dzeci jesteśmy i ja mama nie mieć dzieci do 30-stki wzięłam to sobie o serca

pamiętacie jak chwaliłam swoja teściową, że jest dobra i takie tam-to teraz zmieniłam o niej zdanie o 180 stopni...jestem wpieniona wicie, że kłótnie moje i TZ są zawsze przez nią?! nigdy do kogos tak obłudnego nie powiem "mamo"
to sie wyżal na pw i Ci przejdzie NIe wiem co tam masz za powody ale głupio sie kłócić o tesciową.

Cytat:
aaaa no tak czytałam Twoje posty ale zapomniałam

Lain tu jest dość długi filmik,ale tak mniej więcej w połowie jest pierwszy taniec młodych i tańczą tango i serio w tej długiej kiecce nie ma efektu tanga
a mi sie podoba! Pokaże tżtowi i chyba odgapię tango od LainChyba najbardziej podobało mi sie to tango z wszystkich jakie tu były wklejanePewnie przez muzykę i jak tak teraz patrze to tango tej parki były takie chodzone i jest to do zrobienia przez nas(szczególnie przez tżta, któremu słoń na ucho nadepnął)A najabardziej podobal o mi sie to wyginanieHehe pogadam z tż, bo tej parce fajnie wyszło
Stary 2009-07-29, 14:47   #4037
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
to sie wyżal na pw i Ci przejdzie NIe wiem co tam masz za powody ale głupio sie kłócić o tesciową.
szkoda słów i czasu
no głupio bo my się nie kłócimy bo między nami coś nie tak, tylko przez to, że miesza, wykorzystuje TZ do wszystkiego itd po prostu będziemy unikać tematów z nią związanych, my i nasz związek jesteśmy ważni a skoro ona chce robic takie rzeczy to jej problem, a najbardziej mnie rozwala to, że sie naśmiewa z teściowej swojej córki a sama nie lepsza
lubiłam ją, ale skoro jej nie zależy to co się będę

PW

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2009-07-29 o 14:56
Stary 2009-07-29, 14:53   #4038
lain
Zakorzenienie

Cytat:
moim zdaniem nie jest zle wiadomo, ze sie akrobatycznych figur w sukni nie zrobi, ale mozna to tak ograniczyc zeby jednak zachowac cos z tanga i zeby to mialo rece i nogi
mi sie na tle tych wszystkich walcow i przytulancow tango wydaje najciekawsze i takie z pazurem
a jeszcze jak sie przyjmuje poprawna postawe, odchyla cialo jak nalezy, trzyma rece tak jak trzeba (bo na tym filmie laska zle trzyma lewa reke) to wychodzi to fajnie

o np. tu sa tanga w miare fajnie wykonane. co prawda do innej muzyki niz my chcemy, ale mi sie podoba i obie panie trzymaja jak nalezy lewa reke

http://www.youtube.com/watch?v=qPobh...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=gIEH-BqRSEU (od 2 minuty 30 sekundy)

Cytat:
a mi sie podoba! Pokaże tżtowi i chyba odgapię tango od LainChyba najbardziej podobało mi sie to tango z wszystkich jakie tu były wklejanePewnie przez muzykę i jak tak teraz patrze to tango tej parki były takie chodzone i jest to do zrobienia przez nas(szczególnie przez tżta, któremu słoń na ucho nadepnął)A najabardziej podobal o mi sie to wyginanieHehe pogadam z tż, bo tej parce fajnie wyszło
no tego to sie nie spodziewalam
ze Samoa - przeciwniczka tanga - napisze cos takiego
przez muzyke?? juz nie raz wklejalam tango z ta muzyka, bo my przy niej wlasnie chcemy zatanczyc
Stary 2009-07-29, 15:37   #4039
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Po wojewódzkiej awarii internetu witam wszystkich dziś
Stary 2009-07-29, 15:45   #4040
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
Po wojewódzkiej awarii internetu witam wszystkich dziś
a Ty sie już obroniłaś czy jeszcze nie? myślałam, że Twoja nieobecność jest spowodowana obroną

Stary 2009-07-29, 15:59   #4041
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
a Ty sie już obroniłaś czy jeszcze nie? myślałam, że Twoja nieobecność jest spowodowana obroną
U nas obrony do 20 lipca i we wrzesniu.. Ja raczej na wrzesien
Stary 2009-07-29, 16:01   #4042
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
U nas obrony do 20 lipca i we wrzesniu.. Ja raczej na wrzesien
a to jeszcze kawał czasu-a praca napisana

Stary 2009-07-29, 16:04   #4043
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
a to jeszcze kawał czasu-a praca napisana
Leży w dziekanacie. Ja mam jeszcze różnice programowe francowate do zaliczenia ale powiedzmy ze jestem dobrej myśli
Stary 2009-07-29, 16:12   #4044
can't be perfect
Wtajemniczenie

nio 110 zł od osoby, ale oczywiście bez napoi, ciast, owoców.

moja sis miała w tym roku za 92 zł w tym samym miejscu co ja i 2 pełne lodówki jedzenia zostało

Moja mama twierdzi że nie ma co za długo odwlekać poczecie dziecka we mnie nie ładowali kasy w żadne zajęcia dodatkowe, żadne kursy, poszłam na studia w swoim mieście, kieszonkowego tez nie dostaję, tylko teraz jak codziennie dojezdżam to dopstaję na bilet na pociag kasę mam ze stypendium i to co zarobię
a TŻ powiedział że dzieciaczki będziemy zabierac ze sobą na wakacje, jakies jednodniowe wycieczki więc nie będzie źle
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-29, 16:17   #4045
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
Moja mama twierdzi że nie ma co za długo odwlekać poczecie dziecka
ale będziecie sie starać o dziecko jak już kupicie mieszkanie?

Stary 2009-07-29, 16:19   #4046
kubusewa
Zakorzenienie

Samoa wiadomość specjalna dla Ciebie.. w związku z naukami i spowiedziami.. i reszta też niech czyta i sie dowie jak to u nich jest :P
Kolezanka moja (ta z PW) mowila mi wczoraj, ze jesli sie mieszka ze sobą to odpada jedna spowiedź ( ta wcześniejsza) bo to grzech ciężki i sięidzie od razu do spowiedzi tej przed samym ślubem
No wszystko ładnie pięknie tyle, ze ja do kościoła mam 15 km i co mam jechać specjalnie do nich??
Będę musiałą sięgdzieś o to dowiedzieć.. jak to jest ze spowiedzią przed ślubną tą ostatnią..
Kaśka Ty to jesteśstały bywalec wątku 2009 czy one tam pisały cośo tej spowiedzi tuż przed samym ślubem ?????

Tak w ogóle od rana rozsajgonowuje szafę
Stary 2009-07-29, 16:21   #4047
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Kaśka Ty to jesteśstały bywalec wątku 2009 czy one tam pisały cośo tej spowiedzi tuż przed samym ślubem ?????
jak się razem mieszka to jest tylko jedna spowiedź-tyle wiem

Stary 2009-07-29, 16:27   #4048
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
moim zdaniem nie jest zle wiadomo, ze sie akrobatycznych figur w sukni nie zrobi, ale mozna to tak ograniczyc zeby jednak zachowac cos z tanga i zeby to mialo rece i nogi
mi sie na tle tych wszystkich walcow i przytulancow tango wydaje najciekawsze i takie z pazurem
a jeszcze jak sie przyjmuje poprawna postawe, odchyla cialo jak nalezy, trzyma rece tak jak trzeba (bo na tym filmie laska zle trzyma lewa reke) to wychodzi to fajnie

o np. tu sa tanga w miare fajnie wykonane. co prawda do innej muzyki niz my chcemy, ale mi sie podoba i obie panie trzymaja jak nalezy lewa reke

http://www.youtube.com/watch?v=qPobh...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=gIEH-BqRSEU (od 2 minuty 30 sekundy)

no tego to sie nie spodziewalam
ze Samoa - przeciwniczka tanga - napisze cos takiego
przez muzyke?? juz nie raz wklejalam tango z ta muzyka, bo my przy niej wlasnie chcemy zatanczyc
nie jestem przeciwniczką tanga tylko pokracznego wykonania kazdego tańca
Później obejrzę te co wkleiłaś, bo teraz nie mam za bardzo czasu.

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
nio 110 zł od osoby, ale oczywiście bez napoi, ciast, owoców.

moja sis miała w tym roku za 92 zł w tym samym miejscu co ja i 2 pełne lodówki jedzenia zostało

Moja mama twierdzi że nie ma co za długo odwlekać poczecie dziecka we mnie nie ładowali kasy w żadne zajęcia dodatkowe, żadne kursy, poszłam na studia w swoim mieście, kieszonkowego tez nie dostaję, tylko teraz jak codziennie dojezdżam to dopstaję na bilet na pociag kasę mam ze stypendium i to co zarobię
a TŻ powiedział że dzieciaczki będziemy zabierac ze sobą na wakacje, jakies jednodniowe wycieczki więc nie będzie źle
mi płacili za kursy jezykowe, teraz mi zapłaca za studia podyplomowe(swoja droga cieszę się, że studiuje dziennie i mam za darmo, bo miałabym wyrzuty sumienia, zeby brac kase od rodziców przez pięć lat, mimo, że powód ważny), kieszonkowe dostaję, auto mam i rodzice płaca za paliwo, jak gdzies jade to dostaje kasę, ogólnie rodzice strali mi się zapewnić wszystko czego mogę potrzebowac(a nawet więcej) i głupio byłoby, żebym teraz się władowała w dziecko. Jakbym miała podjąć świadomą decyzję o dziecku po studiach to poszłabym na zaoczne, nie brała kasy od rodziców tylko pracowała a tak to czuję się zobowiązana, że skoro oni pozwolili mi bimbać przez 5 lat( z czego rok i tak pracowałam) to należy im sie święty spokój o moją przyszłość

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

Cytat:
Samoa wiadomość specjalna dla Ciebie.. w związku z naukami i spowiedziami.. i reszta też niech czyta i sie dowie jak to u nich jest :P
Kolezanka moja (ta z PW) mowila mi wczoraj, ze jesli sie mieszka ze sobą to odpada jedna spowiedź ( ta wcześniejsza) bo to grzech ciężki i sięidzie od razu do spowiedzi tej przed samym ślubem
No wszystko ładnie pięknie tyle, ze ja do kościoła mam 15 km i co mam jechać specjalnie do nich??
Będę musiałą sięgdzieś o to dowiedzieć.. jak to jest ze spowiedzią przed ślubną tą ostatnią..

wiadomośc specjalna dla Ciebie - to ma sens, bo skoro nie mają zamiaru przestac razem mieszkac to i tak rozgrzeszenia nie dostaną.
Stary 2009-07-29, 16:32   #4049
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
nie jestem przeciwniczką tanga tylko pokracznego wykonania kazdego tańca
Później obejrzę te co wkleiłaś, bo teraz nie mam za bardzo czasu.

mi płacili za kursy jezykowe, teraz mi zapłaca za studia podyplomowe(swoja droga cieszę się, że studiuje dziennie i mam za darmo, bo miałabym wyrzuty sumienia, zeby brac kase od rodziców przez pięć lat, mimo, że powód ważny), kieszonkowe dostaję, auto mam i rodzice płaca za paliwo, jak gdzies jade to dostaje kasę, ogólnie rodzice strali mi się zapewnić wszystko czego mogę potrzebowac(a nawet więcej) i głupio byłoby, żebym teraz się władowała w dziecko. Jakbym miała podjąć świadomą decyzję o dziecku po studiach to poszłabym na zaoczne, nie brała kasy od rodziców tylko pracowała a tak to czuję się zobowiązana, że skoro oni pozwolili mi bimbać przez 5 lat( z czego rok i tak pracowałam) to należy im sie święty spokój o moją przyszłość

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

wiadomośc specjalna dla Ciebie - to ma sens, bo skoro nie mają zamiaru przestac razem mieszkac to i tak rozgrzeszenia nie dostaną.
No ja wiem, że to jest piękne ładne i logicznei nawet tak na rękę normalnemu człowiekowi.. Przynajmniej raz sięczłowiek zestresuje i zbłaźni w tym konfesjonale i finito
Idę na wątek lokalny
Stary 2009-07-29, 16:34   #4050
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:
ale będziecie sie starać o dziecko jak już kupicie mieszkanie?
jeśli uda nam się przed slubem kupić mieszkanie to starania rozpoczniemy 1-1.5 roku po ślubie

Cytat:

u nas tez jest tak że jest tylko jedna spowiedź

Cytat:

to tylko pozazdrościć takich rodziców ja dostawałam część kasy na wyjazdy aż do liceum, jak chciałam jechać gdzieś z TŻtem to musiałam sobie zarobić i odłożyć sama, dlatego na pierwsze wspólne wakacje wybraliśmy się dopiero po 2 latach związku jak biorę samochód to daję bratu na paliwo, na studia podyplomowe się wybieram ale dopiero jak znajdę pracę.. ale są z tego plusy bo przez to że nie dostawałam i nie dostaję kasy to rodzice zdołali dla mnie odłozyć część kasy na mieszkanie, że nie będziemy musieli się z TZtem tak zadłużać
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości