...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana... - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-29, 15:49   #4201
justyna2639
Zakorzenienie

Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
ehh ja przeszłam na montiego i ciąfle łapię się na tym, że gotuję z przepisów dukana..
w tej diecie jak dla mnie za dużo trzeba myśleć. czyli co z czym i kiedy... wolę dukana, ale dzisiaj znowu przewrót w kuchni jest... normalnie masakra jakaś... już nawet nic nie mówię, że chcę coś gotować, bo moja mama się denerwuje, że nie daje im dokończyć porządków itd... nie mam wyjścia muszę poczekać aż to wszystko się skończy, myślę, że do końca tygodnia powinno być ok nawet nie wiecie jak bardzo tęsknie za tym odżywianiem...
justyna2639 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-29, 16:22   #4202
BogaczKa22
Zadomowienie

Cześć dziewczyny

Ja zaczęłam protal od dziś .
Wczoraj mój TŻ kupił mi książkę dukana, przeczytałam ją szybciutko ale muszę przyznać, że dość sceptycznie podeszłam do tej diety. Wydaje mi się, że za mało w niej warzyw i owoców (wyczytałam, że owoce można zacząć jeść dopiero w etapie III ). Fakt: w etapie naprzemiennym są warzywka ale ja je tak lubię, że mi szkoda, że nie można od początku .
No, cóż, jednak zaczęłam, ponieważ mam do zrzucenia conajmniej 10kg, ale gdyby udało mi się zdjąć 15kg, to byłby ideał . Wystartowałam z 76,5 kg przy 166 cm wzrostu. Nie chcę "schuść" więcej bo to już nie ten wiek
Poczytałam troszkę Waszych opinii i spróbuję się zastosować do diety, chociaż jestem straaaasznie niepokorna i wszystkie zakazy albo nakazy to jakiś koszmar dla mnie .
Proszę zatem: trzymajcie kciuki

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-29, 16:32   #4203
justyna2639
Zakorzenienie

Oj BogaczKo22 nie podchodź tak sceptycznie do tej diety, bo ona ma być Twoim przyjacielem a nie wrogiem Najgorzej będzie Ci na I fazie-wiem, bo mi tez wtedy brakowało warzyw, które uważałam za kompletne minimum, ale ta faza jest do przejścia Potem będzie Ci już łatwiej. Ważne, żebyś przetrwała II fazę możliwie z jak najmniejszą ilością grzechów (nie ma przecież ideałów), bo na tej fazie jak wiesz rozpoczyna się już "chudnięcie właściwe". Gdy przetrwasz tą fazę, będzie już tylko lepiej. Piszę tak, bo sama przerwałam dietę na II fazie (mam remoncik, i na dłuższą metę nie dałam rady na samym serku wiejskim-nie mam gdzie gotować więc sama rozumiesz, że tylko suchy prowiant-najczęściej kanapki...). Dlatego jeśli nie musisz to nie rób tego błędu co ja. Uwierz, że Ci się uda, a gdy będziesz tu wpadać, czytać i dzielić się swoimi doświadczeniami, z pewnością będzie Ci łatwiej Powodzenia
Stary 2009-07-29, 17:15   #4204
pani_sylwia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lilastarska Pokaż wiadomość
Hm, szukam już w całym wątku, doszłam do 40 strony, umieram i nie widzę tego przepisu na leniwe, jeżeli to nie byłby problem to ja bym go poprosiła, bo mi się pomysły na obiady skończyły, a takie leniwe z sosem pomidorowym to musi być niebo
Lilastarska przepraszam ale niestety wykasowałam ten przepis bo dla mnie były niestety nie do zjedzenia ,to przez ten specyficzny smak mąki ,ale o ile pamiętam to było:jajko ,mąka kukurydziana ,serek biały chudy i już

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Wiolqn a masz,to za to krakanie o złej pogodzie.Zupełnie jak moja siostra,ona też dzwoni codziennie i jęczy że u was pada i zapowiadają że w polsce też będzie padać (mieszka pod manchesterem) wrrrrrrrrr.
Dziewczyny zawsze powtarzam ;LEPIEJ GRZESZYĆ I ŻAŁOWAĆ NIŻ ŻAŁOWAĆ ŻE SIĘ NIE GRZESZYŁO i dlatego dzisiaj desperado a co tam
pani_sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-29, 17:23   #4205
BogaczKa22
Zadomowienie

Justyna2639 - dzięki za dobre słowo

Właśnie przygotowałam sobie i TŻ na obiado-kolację pierś w marynacie jogurtowo-ziołowej z czosneczkiem . Jedziemy teraz kupić niezbędne produkty a także patelnię grilową i będę smażyć tę pierś. Już mi ślinka cieknie mmmm....

Mam też pytanie co do serka wiejskiego. Pisałyście, że jecie ten serek. Ja dziś kupiłam taki serek "light" ale on i tak ma 3% tłuszczu . Czy mogę go jeść w fazie uderzeniowej? A może Wy jakiś inny serek wiejski znacie bez tłuszczu

Dukan

Stary 2009-07-29, 17:28   #4206
ivoonka
Przyczajenie

Witam drogie Proteinki
Dużo czytałam o diecie Dukana i wreszcie postanowiłam ją rozpocząć!! Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do Waszego "grona wsparcia"

Zaczynam dietkę od jutra. Obecnie przy wzroście 162cm ważę 66kg. Wydarzenie ostatnich dni sprawiły, że jadłam co się tylko da ( i to przeważnie w nocy - ahh ta bezsenność ) przez co, mój brzuch wygląda fatalnie Mam również problem z udami - ale to od zawsze.
Nadszedł dzień, w którym postanowiłam, że nie będę użalać się nad sobą, tylko biorę się do pracy nad swoim wyglądem. W połowie wrzesnia wyjeżdżam na wakacje i chce bez wstydu założyć kostium kąpielowy!!

Mam nadzieje, że uda mi się osiągnąć wymarzone rezultaty
Tymczasem znikam na "proteinowe" zakupy. Pozdrawiam Was serdecznie

ivoonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-29, 17:33   #4207
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

Cześć Dziewczyny,

Ale tu naprodukowałyście ale wszystko nadrobiłam. Witam nowe dukanki

U mnie bez zmian... waga bez zmian, dieta bez zmian, bez grzeszków... i nic kg nie lecą... chyba muszę sobie zrobić jakąś ziołową herbatkę

mądrala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-29, 17:34   #4208
pani_sylwia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BogaczKa22 Pokaż wiadomość
Justyna2639 - dzięki za dobre słowo

Właśnie przygotowałam sobie i TŻ na obiado-kolację pierś w marynacie jogurtowo-ziołowej z czosneczkiem . Jedziemy teraz kupić niezbędne produkty a także patelnię grilową i będę smażyć tę pierś. Już mi ślinka cieknie mmmm....

Mam też pytanie co do serka wiejskiego. Pisałyście, że jecie ten serek. Ja dziś kupiłam taki serek "light" ale on i tak ma 3% tłuszczu . Czy mogę go jeść w fazie uderzeniowej? A może Wy jakiś inny serek wiejski znacie bez tłuszczu
Ja widziałam w sklepach tylko ten light ,bardziej odtłuszczonego niestety nie a ponieważ jestem fanką serka wiejskiego więc się nie przejmuję
pani_sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-29, 18:51   #4209
justyna2639
Zakorzenienie

Jeśli chodzi o te serki i zawartość tłuszczu w nich, to nie ma się co przejmować. Przyznaję się bez bicia, że na fazie uderzeniowej żaden nabiał, który jadłam nie miał 0% tłuszczu i chudłam tak jak inne dziewczyny. Także luzik jeśli o to chodzi.
Stary 2009-07-29, 19:09   #4210
neitka
Zadomowienie

GG do neitka

a ja wcinałam przez cały czas sporo tic-taców, czy one są zabronione tak jak gumy do żucia?

neitka
neitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-29, 20:55   #4211
BeataMi
Raczkowanie

Ja cały czas wcinam serek 3%(a czasami nawet pozwalam sobie na mój najulubieniuchniejszy Krasnostawski, który na pewno ma więcej %) i na uderzeniowej straciłam 5 kg. Próbowałam chudych twarogów na sucho i z odrobiną mleka ale po trzech, czterech kęsach stawało mi to w gardle Wiejskie wcinam teraz bez wyrzutów sumienia tylko staram się jak najmniej tego płynnego zjadać (nawet nie wiem czy to jest śmietanka czy ki diabeł ale mam wrażenie, że to jest najbardziej tłuste )
BeataMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-29, 21:59   #4212
BogaczKa22
Zadomowienie

Chudy twaróg można "rozmoczyć" fajnie jogurtem. Ja właśnie dziś tak zrobiłam na drugie śniadanie. Dodać można do tego przyprawy, czosnek, szczypiorek, czy troszkę korniszonów.

...A pierś w marynacie jogurtowo-ziołowej na kolację wyszła znakomicie. Oczywiście usmażona bez tłuszczu na nowej patelce do grillowania. Jedliśmy dopiero ok. godz. 21 bo zakupy zajęły nam sporo czasu a ja wcale nie miałam wyrzutów sumienia Jakie to miłe

Dukan

Stary 2009-07-29, 21:59   #4213
fatamorgana35
Raczkowanie

ja zakupiłam dzisiaj książkę i szybciutko ją ''przeleciałam''
zakupy już zrobione i od jutra zaczynam
trzymam kciuki za siebie i wszystkich odchudzających się
fatamorgana35 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-29, 22:04   #4214
ivoonka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez fatamorgana35 Pokaż wiadomość
ja zakupiłam dzisiaj książkę i szybciutko ją ''przeleciałam''
zakupy już zrobione i od jutra zaczynam
trzymam kciuki za siebie i wszystkich odchudzających się
dokładnie tak jak ja Dzisiaj były zakupy a od jutra dietka
Także życzę sobie i Tobie powodzenia i wytrwałości

Stary 2009-07-29, 22:10   #4215
BogaczKa22
Zadomowienie

... i jeszcze co do zakupów...
Trochę drogawa ta dietka . Mężuś niepokoił się na zakupach, że aż tyle mięsa, ryb, jogurtów . Ale tu wypomniałam mu , że to on mi zakupił książeczkę i to wszystko przez niego, hi, hi. A jak się przeraził, kiedy mu powiedziałam, że co parę tygodni będzie musiał sprawiać mi nowe komplety ciuszków

Dukan

Stary 2009-07-29, 22:34   #4216
tess27
Zakorzenienie

GG do tess27

[QUOTE=13483278]podaj maila to wysle ci ebooka

WITAM-JESTEM TESS-JESTEM NA INNYM WATKU ALE ZACHECONA TAM PRZEZ KOLEZANKI NA DIETE DUKANA CHCIALABYM SIE SKUSIC-CHCE ZACZAC OD PIETKU-JUTRO ZAKUPKI.BYLAM DO TEJ PORY NA DIECIE1200KCAL-SCHUDLAM OK.13KG.W CIAGU5M-CY-POTEM WAGA STANELA.I OD TEJ PORY JESTEM NA WIZAZY-DALEJ STOSOW.1200 ALE Z LINEA I WAGA RUSZYLA-PO 2TYG.SPADEK O 3.60KG.ZAPRZESTALAM LINEI-WCZORAJ SKONCZYLAM 9DNI ONZ-SPADLO OK.2.2KG.CZY MOGLABYS wiolqn; WYSLAC ROWNIEZ I MI TE EKSIAZKE-BEDE WDZIECZNA!
Stary 2009-07-29, 23:52   #4217
dukan
Przyczajenie

Ta dietka rzeczywiście sporo kosztuje ale "coś za coś".Doszłam do wniosku,że w warzywnych dniach będę jadła symboliczne ich ilości.Wy tutaj wszystkie kochane dziewczyny ważycie bardzo mało,moja waga wyjściowa to UWAGA-92kg.Na szczęście coś się we mnie odmieniło i chyba dojrzałam do pdchudzania.Jak po 2-óch dniach proteinowych pierwszą cyfrą na wadze było 8 to o mało się nie popłakałam z radości.Ja też BAAARDZO dużo piję,mam taki koszmarnie nieprzyjemny smak w ustach i strasznie chce mi się pić.Ale dam rade i Wy też.
dukan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 00:52   #4218
ivoonka
Przyczajenie

Co do kosztów - moim zdaniem dość racjonalnie na to patrząc, są na przestrzeni czasu niemal identyczne jak "normalne"jedzenie.
Warto sobie tylko przekalkulować ile pieniążków wydawało się na : ciastka, chipsy, czekoladki, pizze, hamburgery, lody czy inne słodkie napoje Teraz ładujemy to w rybki, nabiał, mięska...ale za to ile zdrowia ( i urody) zyskamy

Stary 2009-07-30, 06:18   #4219
magador
Przyczajenie

Witam nie wiem czy to wina paru grzeszkow czy to że jem własciwie bez zastanowienia co mi pod reke podejdzie /oczywiście z dozwolonych produktów/ i w nie okreslonych porach tak jak na poczatku waga staneła. Muszę się zmobilizować bo tak fajnie szło i załamka staneło.. a jak u was piszcie pozdrawiam
magador jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 09:31   #4220
AJKB
Raczkowanie

Witam!
Ja dzis zaczynam 4 dzien uderzeniówki. Rano weszłam na wagę, a ta , chyba z wielkiej miłości do mnie, pokazała 2 kg mniej! I wten oto sposób również pokochałam moją nową wagę...Taki miły akcent na rozpoczęcie znajomości...
Co do kosztów tej diety, to faktycznie nie jest ona droga. Ja przynajmniej jem na niej duzo mniej, jakoś te białka mnie szalenie wypełniają. A jak odlicze te wspomniane pizze i piwka, to wychodzi w ogóle tanio. A dodatkowy plus to jest taki że P. żeby mnie nie szczuć i nie demotywować, tez zrezygnował z pizzy itp.
Pozdrawiam wszystkie panie i miłego dnia zycze!
AJKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 09:45   #4221
Evick
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dukan Pokaż wiadomość
mam do Was ogromną prosbe. co sie dzieje-na samych proteinach chudnę rewelacyjnie a jak dodaję warzywa to nie doćś że waga stoi to czasem przybędzie nawet 2kg.Nie odzywałam się przez to wszystko bo się trochę zalamałam ,potem znowu 5dni protein i 3,6kg!!!!!!!! a przez kolejne 5 dni warzyw 1,5kg do przodu.Może któraś z Was też tak ma ?
Warzywa zatrzymują wodę. Nie martw się. To nie tycie. Dlatego też tak ładnie spada ci waga na proteinach. Najpierw "spuszczasz" wodę (z siebie) , a potem chudniesz dalej.
jeszcze 0,3 kg do wagi sprzed 1 ciąży)
dieta od 29.04.2009 do 17.11.2009,
22.02.2010 zaczynam ciąg dalszy!
Evick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 09:53   #4222
BogaczKa22
Zadomowienie

Po pierwszym dniu tylko 0,5 kg mniej

Cytat:
Napisane przez ivoonka Pokaż wiadomość
Co do kosztów - moim zdaniem dość racjonalnie na to patrząc, są na przestrzeni czasu niemal identyczne jak "normalne"jedzenie.
Warto sobie tylko przekalkulować ile pieniążków wydawało się na : ciastka, chipsy, czekoladki, pizze, hamburgery, lody czy inne słodkie napoje Teraz ładujemy to w rybki, nabiał, mięska...ale za to ile zdrowia ( i urody) zyskamy
Ja nadal uważam, że droższe jest kupowanie tych wszystkich mięs, ryb twarogów...
Dodąd nie kupowałam chipsów, pizzy. hamburgerów, alkoholu, mięso jesliśmy rzadko . Raczej do kosza brałam warzywa, owoce (szczególnie teraz), jogurty . Oprócz tego pieczywo (uwielbiam ciemne), makarony, kasze, ryż i takie tem inne. U mnie wychodzi drogo (tak mi się przynajmniej wydaje) poniewaz mięsko było u nas sporadycznie, ryb raczej nie jadamy bo nie lubimy, białe sery też nie za często, a to wszystko jest dość drogie w porównaniu do innych artykułów spożywczych Jedyne, co musiało być zawsze w lodówce to ser żółty, za który dałbym się pokroić , ale też nie jakiś najdroższy tylko np zwykła gouda

Dukan

Stary 2009-07-30, 10:04   #4223
Evick
Raczkowanie

Cytat:
... i jeszcze co do zakupów...
Trochę drogawa ta dietka . Mężuś niepokoił się na zakupach, że aż tyle mięsa, ryb, jogurtów . Ale tu wypomniałam mu , że to on mi zakupił książeczkę i to wszystko przez niego, hi, hi. A jak się przeraził, kiedy mu powiedziałam, że co parę tygodni będzie musiał sprawiać mi nowe komplety ciuszków
Pociesz męża, że w trakcie diety ma się mniejszy apetyt... mniej zakupów trzeba robić

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
To chyba dużo jak na 1 dzień!
Zresztą to woda. Tłuszcz spada wolniej - tak jak pisze Dukan około 1 kg na tydzień.
jeszcze 0,3 kg do wagi sprzed 1 ciąży)
dieta od 29.04.2009 do 17.11.2009,
22.02.2010 zaczynam ciąg dalszy!
Evick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 10:13   #4224
justyna2639
Zakorzenienie

Widzę, że już są pierwsze sukcesy
BogaczKo
nie przejmuj się codziennie będzie Ci spadało średnio 0,5 kg.Pomyśl, że lepiej tak, niż gdyby spadło od razu 2 a potem 4 wróciły...
AJKB gratuluje utraconych kg!
A jeśli chodzi o ceny to macie rację ta dieta jest dość wymagająca. Ale myślę, że do pokonania, to zależy głównie od tego co robimy na obiady... Nie każdego stać przecież na to, żeby codziennie jeść pierś z kurczaka... Zresztą po jakimś czasie to się staje monotonne i już tak dobrze nie smakuje. I niestety nie mam żadnego pomysłu co zrobić, żeby jakoś lepiej przetrwać. Może tylko tyle-schudnąć raz na zawsze i więcej nie tyć.
Stary 2009-07-30, 10:21   #4225
Jasmine18
Raczkowanie

Hey Dziewczyny
Ja też mam ambitny plan zaczęcia tej diety. W desperacji jestem, bo jedząc zdrowo i dużo się ruszając nie chudnę a wręcz przeciwnie. Mam 2 podstawowe pytania do Was, Drogie Wizażanki
1. Czy ta dieta jest zdrowa i czy nie powoduje skutków ubocznych- np. efektu jo- jo?
2. Czy efekty są widoczne tylko na wadze czy też widać je na figurze?

Dzięki WIELKIE za odpowiedż
Stary 2009-07-30, 10:27   #4226
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Evick Pokaż wiadomość
Pociesz męża, że w trakcie diety ma się mniejszy apetyt... mniej zakupów trzeba robić

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

To chyba dużo jak na 1 dzień!
Zresztą to woda. Tłuszcz spada wolniej - tak jak pisze Dukan około 1 kg na tydzień.
Dobre i to . Ja jestem taka, że efekty muszą być natychmiast bo inaczej natychmiast się zniechęcam

Justyna dzięki za wsparcie

Na razie chcę się trzymać tej diety i mam wielką nadzieję, że przetrwam te wszystkie etapy. Jednak po drodze, jeszcze w sierpniu, czekają mnie 2 tygodnie urlopu na wyjeździe i nie bardzo wiem co wtedy począć , czy będę miała jak dalej stosować swój plan

Dukan

Stary 2009-07-30, 10:39   #4227
AJKB
Raczkowanie

Cytat:
Nie przejmuj się! Ja po pierwszym dniu miałam 0,8 kg mniej, a jak się naczytałam tu ile dziewczyny chudną, to też było mi przykro, że tylko tyle...
Ale jak dziś stanęłam przed lustrem, to te 2 kg juz widać (boczki mi sie wygładziły- chyba mi woda z nich spłynęła )
a z drugiej strony czy na innej diecie udało ci sie zrzucić 0,5 kg bez głodzenia się?

A co do kosztów, to na tej diecie naprawde się mniej je. Tylko co chwile ma sie apetyt na cały basen wody

Przyznam się, że pierwszy raz odchudzam sie z jakąś konkretna dietą ( a tak w ogóle to chyba drugi raz w zyciu się odchudzam), i pierwszy raz korzystam z takiej grupy wsparcia. Nie wiedziałam, że to daje człowiekowi takiego kopa
Wczoraj przeszła mi niecna chwilową chetka na coś -opanowałam się. Ale za chwilę pomyślałam, że w razie co to chyba bym się nei zdecydowała tak latwo, bo jak ja bym się wam miała do tego przyznać... taki wstyd
Czuję, że to wsparcie w późniejszych fazach bedzie mnie ustawiało do pionu
Dziekuję, że mam możliwośc sie przed wami wygadać

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Jasmine18 Pokaż wiadomość
Hey Dziewczyny
Ja też mam ambitny plan zaczęcia tej diety. W desperacji jestem, bo jedząc zdrowo i dużo się ruszając nie chudnę a wręcz przeciwnie. Mam 2 podstawowe pytania do Was, Drogie Wizażanki
1. Czy ta dieta jest zdrowa i czy nie powoduje skutków ubocznych- np. efektu jo- jo?

Ja dopiero zaczynam, ale jak napisałam wyżej, boczki mi spłynęły co mój mąż odrazu zauważył. Więc efekty nie tylko na wadze.
Co do efektu jo-jo, to przy przestrzeganiu zaleceń fazy stabilizacji (większość z nas ma to przed sobą) doktor zapewni, że kg nie wrócą. I podkreśla od początku, ze zgubienie kg to dopiero połowa zabawy-trzeba ciało przyzwyczaić i mu wmówić, że ono tez lubi jak nas jest mniej. Dlatego tak wazna jest faza stabilizacji...
Narazie to tylko wiem czysto teoretycznie...

Edytowane przez AJKB
Czas edycji: 2009-07-30 o 10:41
Stary 2009-07-30, 10:42   #4228
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Hey Dziewczyny

Jasmine, najlepiej byłoby jakbyś kupiła sobię tę książkę "Nie potrafię schudnąć" taka biała z centymetrem i jajkiem (np dostępna jest w Empiku i kosztuje coś koło 19zł). Tam dr Dukan dokładnie opisuje mechanizmy tej diety, a także pokazuje jak spowodować żeby nie było efektu jo-jo. Naprawdę zachęcam do jej przeczytania bo wtedy masz wiedzę na temat tej diety ale to nie wszystko, Dukan pokazuje co dokładnie jeść oraz podaje przykładowy jadłospis .

Dukan

Stary 2009-07-30, 10:46   #4229
justyna2639
Zakorzenienie

Cytat:
Hey Dziewczyny

Jeśli nagle przerwiesz dietę np na drugiej fazie, ale nie będziesz przesadzała z ilością spożywanych węglowodanów, tylko powoli je wprowadzała nie będzie efektu jojo. Tym bardziej go nie będzie jeśli dokładnie będziesz się stosować do diety.
Efekty są widoczne też na figurze u mnie szczególnie było widać poprawę w nogach, uda i pośladki stały się jędrne.
Generalnie polecam tą dietę, pod warunkiem, że na I fazie nie będziesz się głodzić-warto się zapychać tym co dozwolone
Stary 2009-07-30, 10:50   #4230
AJKB
Raczkowanie

Tą książke nawet ostatnio widziałam w Carefurze (tak się tego nie pisze, ale wiecie o co chodzi )i w Realu. I nawet była tam ta jego druga pozycja z samymi przepisami. I faktycznie- niedrogo
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości