|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...
Cytat:
nawet nie wiecie jak bardzo tęsknie za tym odżywianiem...
|
|
|
|
|
#4202 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja zaczęłam protal od dziś . Wczoraj mój TŻ kupił mi książkę dukana, przeczytałam ją szybciutko ale muszę przyznać, że dość sceptycznie podeszłam do tej diety. Wydaje mi się, że za mało w niej warzyw i owoców (wyczytałam, że owoce można zacząć jeść dopiero w etapie III ). Fakt: w etapie naprzemiennym są warzywka ale ja je tak lubię, że mi szkoda, że nie można od początku . No, cóż, jednak zaczęłam, ponieważ mam do zrzucenia conajmniej 10kg , ale gdyby udało mi się zdjąć 15kg, to byłby ideał ![]() Poczytałam troszkę Waszych opinii i spróbuję się zastosować do diety, chociaż jestem straaaasznie niepokorna i wszystkie zakazy albo nakazy to jakiś koszmar dla mnie Proszę zatem: trzymajcie kciuki
|
|
|
|
#4203 |
|
Zakorzenienie
|
Oj BogaczKo22 nie podchodź tak sceptycznie do tej diety, bo ona ma być Twoim przyjacielem a nie wrogiem
Najgorzej będzie Ci na I fazie-wiem, bo mi tez wtedy brakowało warzyw, które uważałam za kompletne minimum, ale ta faza jest do przejścia Potem będzie Ci już łatwiej. Ważne, żebyś przetrwała II fazę możliwie z jak najmniejszą ilością grzechów (nie ma przecież ideałów), bo na tej fazie jak wiesz rozpoczyna się już "chudnięcie właściwe". Gdy przetrwasz tą fazę, będzie już tylko lepiej. Piszę tak, bo sama przerwałam dietę na II fazie (mam remoncik, i na dłuższą metę nie dałam rady na samym serku wiejskim-nie mam gdzie gotować więc sama rozumiesz, że tylko suchy prowiant-najczęściej kanapki...). Dlatego jeśli nie musisz to nie rób tego błędu co ja. Uwierz, że Ci się uda, a gdy będziesz tu wpadać, czytać i dzielić się swoimi doświadczeniami, z pewnością będzie Ci łatwiej Powodzenia
|
|
|
|
#4204 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Wiolqn a Dziewczyny zawsze powtarzam ;LEPIEJ GRZESZYĆ I ŻAŁOWAĆ NIŻ ŻAŁOWAĆ ŻE SIĘ NIE GRZESZYŁO i dlatego dzisiaj desperado a co tam
|
|
|
|
|
#4205 |
|
Zadomowienie
|
Justyna2639 - dzięki za dobre słowo
![]() Właśnie przygotowałam sobie i TŻ na obiado-kolację pierś w marynacie jogurtowo-ziołowej z czosneczkiem . Jedziemy teraz kupić niezbędne produkty a także patelnię grilową i będę smażyć tę pierś. Już mi ślinka cieknie mmmm....Mam też pytanie co do serka wiejskiego. Pisałyście, że jecie ten serek. Ja dziś kupiłam taki serek "light" ale on i tak ma 3% tłuszczu . Czy mogę go jeść w fazie uderzeniowej? A może Wy jakiś inny serek wiejski znacie bez tłuszczu
|
|
|
|
#4206 |
|
Przyczajenie
|
Witam drogie Proteinki
Dużo czytałam o diecie Dukana i wreszcie postanowiłam ją rozpocząć!! Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do Waszego "grona wsparcia" ![]() Zaczynam dietkę od jutra. Obecnie przy wzroście 162cm ważę 66kg - ahh ta bezsenność Mam również problem z udami - ale to od zawsze.Nadszedł dzień, w którym postanowiłam, że nie będę użalać się nad sobą, tylko biorę się do pracy nad swoim wyglądem. W połowie wrzesnia wyjeżdżam na wakacje i chce bez wstydu założyć kostium kąpielowy!! Mam nadzieje, że uda mi się osiągnąć wymarzone rezultaty ![]() Tymczasem znikam na "proteinowe" zakupy. Pozdrawiam Was serdecznie
|
#4207 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny,
Ale tu naprodukowałyście ale wszystko nadrobiłam. Witam nowe dukanki ![]() U mnie bez zmian... waga bez zmian, dieta bez zmian, bez grzeszków... i nic kg nie lecą... chyba muszę sobie zrobić jakąś ziołową herbatkę
|
#4208 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4209 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o te serki i zawartość tłuszczu w nich, to nie ma się co przejmować. Przyznaję się bez bicia, że na fazie uderzeniowej żaden nabiał, który jadłam nie miał 0% tłuszczu i chudłam tak jak inne dziewczyny. Także luzik jeśli o to chodzi.
|
|
|
|
#4210 |
|
Zadomowienie
|
a ja wcinałam przez cały czas sporo tic-taców, czy one są zabronione tak jak gumy do żucia?
|
|
#4211 |
|
Raczkowanie
|
Ja cały czas wcinam serek 3%(a czasami nawet pozwalam sobie na mój najulubieniuchniejszy Krasnostawski, który na pewno ma więcej %) i na uderzeniowej straciłam 5 kg. Próbowałam chudych twarogów na sucho i z odrobiną mleka ale po trzech, czterech kęsach stawało mi to w gardle
)
|
|
|
|
#4212 |
|
Zadomowienie
|
Chudy twaróg można "rozmoczyć" fajnie jogurtem. Ja właśnie dziś tak zrobiłam na drugie śniadanie. Dodać można do tego przyprawy, czosnek, szczypiorek, czy troszkę korniszonów.
...A pierś w marynacie jogurtowo-ziołowej na kolację wyszła znakomicie . Oczywiście usmażona bez tłuszczu na nowej patelce do grillowania Jakie to miłe |
|
|
|
#4213 |
|
Raczkowanie
|
ja zakupiłam dzisiaj książkę i szybciutko ją ''przeleciałam''
![]() zakupy już zrobione i od jutra zaczynam trzymam kciuki za siebie i wszystkich odchudzających się
|
|
|
|
#4214 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Także życzę sobie i Tobie powodzenia i wytrwałości
|
|
#4215 |
|
Zadomowienie
|
... i jeszcze co do zakupów...
Trochę drogawa ta dietka . Mężuś niepokoił się na zakupach, że aż tyle mięsa, ryb, jogurtów . Ale tu wypomniałam mu , że to on mi zakupił książeczkę i to wszystko przez niego, hi, hi. A jak się przeraził, kiedy mu powiedziałam, że co parę tygodni będzie musiał sprawiać mi nowe komplety ciuszków |
|
|
|
#4216 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=13483278]podaj maila to wysle ci ebooka
WITAM-JESTEM TESS-JESTEM NA INNYM WATKU ALE ZACHECONA TAM PRZEZ KOLEZANKI NA DIETE DUKANA CHCIALABYM SIE SKUSIC-CHCE ZACZAC OD PIETKU-JUTRO ZAKUPKI.BYLAM DO TEJ PORY NA DIECIE1200KCAL-SCHUDLAM OK.13KG.W CIAGU5M-CY-POTEM WAGA STANELA.I OD TEJ PORY JESTEM NA WIZAZY-DALEJ STOSOW.1200 ALE Z LINEA I WAGA RUSZYLA-PO 2TYG.SPADEK O 3.60KG.ZAPRZESTALAM LINEI-WCZORAJ SKONCZYLAM 9DNI ONZ-SPADLO OK.2.2KG.CZY MOGLABYS wiolqn; WYSLAC ROWNIEZ I MI TE EKSIAZKE-BEDE WDZIECZNA!
Forum Polskiego Stowarzyszenia "Endometrioza" www.endometrioza.aid.pl Forum chorych na endometriozę, porady, grupy wsparcia, spotkania kobiet chorych na endometriozę - wszystko o: endometrioza, laparoskopia, torbiel czekoladowa, zrosty, ca-125, płodność. |
|
|
|
#4217 |
|
Przyczajenie
|
Ta dietka rzeczywiście sporo kosztuje ale "coś za coś".Doszłam do wniosku,że w warzywnych dniach będę jadła symboliczne ich ilości.Wy tutaj wszystkie kochane dziewczyny ważycie bardzo mało,moja waga wyjściowa to UWAGA-92kg.Na szczęście coś się we mnie odmieniło i chyba dojrzałam do pdchudzania.Jak po 2-óch dniach proteinowych pierwszą cyfrą na wadze było 8 to o mało się nie popłakałam z radości.Ja też BAAARDZO dużo piję,mam taki koszmarnie nieprzyjemny smak w ustach i strasznie chce mi się pić.Ale dam rade i Wy też.
|
|
|
|
#4218 |
|
Przyczajenie
|
Co do kosztów - moim zdaniem dość racjonalnie na to patrząc, są na przestrzeni czasu niemal identyczne jak "normalne"jedzenie.
Warto sobie tylko przekalkulować ile pieniążków wydawało się na : ciastka, chipsy, czekoladki, pizze, hamburgery, lody czy inne słodkie napoje Teraz ładujemy to w rybki, nabiał, mięska...ale za to ile zdrowia ( i urody) zyskamy
|
#4219 |
|
Przyczajenie
|
Witam nie wiem czy to wina paru grzeszkow czy to że jem własciwie bez zastanowienia co mi pod reke podejdzie /oczywiście z dozwolonych produktów/ i w nie okreslonych porach tak jak na poczatku waga staneła. Muszę się zmobilizować bo tak fajnie szło i załamka staneło.. a jak u was piszcie pozdrawiam
|
|
|
|
#4220 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Ja dzis zaczynam 4 dzien uderzeniówki. Rano weszłam na wagę, a ta , chyba z wielkiej miłości do mnie, pokazała 2 kg mniej! Taki miły akcent na rozpoczęcie znajomości...Co do kosztów tej diety, to faktycznie nie jest ona droga. Ja przynajmniej jem na niej duzo mniej, jakoś te białka mnie szalenie wypełniają. A jak odlicze te wspomniane pizze i piwka, to wychodzi w ogóle tanio. A dodatkowy plus to jest taki że P. żeby mnie nie szczuć i nie demotywować, tez zrezygnował z pizzy itp. Pozdrawiam wszystkie panie i miłego dnia zycze!
|
|
#4221 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, a potem chudniesz dalej.
|
|
|
#4222 | |
|
Zadomowienie
|
Po pierwszym dniu tylko 0,5 kg mniej
![]() Cytat:
![]() Dodąd nie kupowałam chipsów, pizzy. hamburgerów, alkoholu, mięso jesliśmy rzadko Jedyne, co musiało być zawsze w lodówce to ser żółty, za który dałbym się pokroić , ale też nie jakiś najdroższy |
|
|
|
|
#4223 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- To chyba dużo jak na 1 dzień! Zresztą to woda. Tłuszcz spada wolniej - tak jak pisze Dukan około 1 kg na tydzień.
|
|
|
#4224 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że już są pierwsze sukcesy
BogaczKo nie przejmuj się codziennie będzie Ci spadało średnio 0,5 kg.Pomyśl, że lepiej tak, niż gdyby spadło od razu 2 a potem 4 wróciły... AJKB gratuluje utraconych kg! ![]() A jeśli chodzi o ceny to macie rację ta dieta jest dość wymagająca. Ale myślę, że do pokonania, to zależy głównie od tego co robimy na obiady... Nie każdego stać przecież na to, żeby codziennie jeść pierś z kurczaka... Zresztą po jakimś czasie to się staje monotonne i już tak dobrze nie smakuje. I niestety nie mam żadnego pomysłu co zrobić, żeby jakoś lepiej przetrwać. Może tylko tyle-schudnąć raz na zawsze i więcej nie tyć. |
|
|
|
#4225 |
|
Raczkowanie
|
Hey Dziewczyny
![]() Ja też mam ambitny plan zaczęcia tej diety. W desperacji jestem, bo jedząc zdrowo i dużo się ruszając nie chudnę a wręcz przeciwnie. Mam 2 podstawowe pytania do Was, Drogie Wizażanki ![]() 1. Czy ta dieta jest zdrowa i czy nie powoduje skutków ubocznych- np. efektu jo- jo? 2. Czy efekty są widoczne tylko na wadze czy też widać je na figurze? Dzięki WIELKIE za odpowiedż ![]()
|
|
#4226 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Ja jestem taka, że efekty muszą być natychmiast bo inaczej natychmiast się zniechęcam ![]() Justyna dzięki za wsparcie Na razie chcę się trzymać tej diety i mam wielką nadzieję, że przetrwam te wszystkie etapy. i nie bardzo wiem co wtedy począć , czy będę miała jak dalej stosować swój plan
|
|
|
|
|
#4227 | |
|
Raczkowanie
|
Nie przejmuj się! Ja po pierwszym dniu miałam 0,8 kg mniej, a jak się naczytałam tu ile dziewczyny chudną, to też było mi przykro, że tylko tyle...
![]() Ale jak dziś stanęłam przed lustrem, to te 2 kg juz widać (boczki mi sie wygładziły- chyba mi woda z nich spłynęła a z drugiej strony czy na innej diecie udało ci sie zrzucić 0,5 kg bez głodzenia się? A co do kosztów, to na tej diecie naprawde się mniej je. Tylko co chwile ma sie apetyt na cały basen wody ![]() Przyznam się, że pierwszy raz odchudzam sie z jakąś konkretna dietą ( a tak w ogóle to chyba drugi raz w zyciu się odchudzam), i pierwszy raz korzystam z takiej grupy wsparcia. Nie wiedziałam, że to daje człowiekowi takiego kopa Wczoraj przeszła mi niecna chwilową chetka na coś Czuję, że to wsparcie w późniejszych fazach bedzie mnie ustawiało do pionu ![]() Dziekuję, że mam możliwośc sie przed wami wygadać ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
Co do efektu jo-jo, to przy przestrzeganiu zaleceń fazy stabilizacji (większość z nas ma to przed sobą) doktor zapewni, że kg nie wrócą. Narazie to tylko wiem czysto teoretycznie...
Edytowane przez AJKB Czas edycji: 2009-07-30 o 10:41 |
|
|
|
|
#4228 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Efekty są widoczne też na figurze u mnie szczególnie było widać poprawę w nogach, uda i pośladki stały się jędrne. Generalnie polecam tą dietę, pod warunkiem, że na I fazie nie będziesz się głodzić-warto się zapychać tym co dozwolone
|
|
|
|
|
#4230 |
|
Raczkowanie
|
Tą książke nawet ostatnio widziałam w Carefurze (tak się tego nie pisze, ale wiecie o co chodzi
)i w Realu. I nawet była tam ta jego druga pozycja z samymi przepisami. I faktycznie- niedrogo
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:54.

nawet nie wiecie jak bardzo tęsknie za tym odżywianiem...

.
). Fakt: w etapie naprzemiennym są warzywka ale ja je tak lubię, że mi szkoda, że nie można od początku
.
, ale gdyby udało mi się zdjąć 15kg, to byłby ideał

Najgorzej będzie Ci na I fazie-wiem, bo mi tez wtedy brakowało warzyw, które uważałam za kompletne minimum, ale ta faza jest do przejścia

. Jedziemy teraz kupić niezbędne produkty a także patelnię grilową i będę smażyć tę pierś. Już mi ślinka cieknie
mmmm....