Pannom Młodym 2010 wszystko jedno jaki będzie tytuł wątku - cz. VIII - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-31, 09:09   #4201
lusmarija
Wtajemniczenie

Dot.: Pannom Młodym 2010 wszystko jedno jaki będzie tytuł wątku - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
Cześć Aż nie mogę uwierzyć, że tak mało miałam do nadrobienia hihi. Dobrze że dzisiaj chłodniej, bo po wczorajszym upale się kiepsko czułam, wieczorem myślałam, że głowa mi pęknie.
Kasiu gratuluję SUM 2 lata to pewnie Ci zlecą szybciutko.
kubusewa dzień dobry

Asiu poczekaj na październik... jak się studia zaczną i dziewczyny zjadą na stancje (i tutaj szczególne pozdrowienia dla Tancerki ) wtedy to dopiero jest wena twórcza... no i podczas sesji również

cześć Kubusewa!!!! Co tam, jak tam

lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-31, 09:20   #4202
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość
Asiu poczekaj na październik... jak się studia zaczną i dziewczyny zjadą na stancje (i tutaj szczególne pozdrowienia dla Tancerki ) wtedy to dopiero jest wena twórcza... no i podczas sesji również

cześć Kubusewa!!!! Co tam, jak tam
Hihi masz rację Podczas ostatniej sesji miałam sporą dawkę wizażu
Stary 2009-07-31, 09:39   #4203
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
Hihi masz rację Podczas ostatniej sesji miałam sporą dawkę wizażu
Gorąco i męcząco... Wczoraj byliśmy z TZ na rowerach u niego w domu.. Wg mojego licznika wyszło 36 km. Padłam jak przyjechałam do domu
Szykujemy się od wyjazdu do Wawy... powolina kilka dni pojedizemy
Stary 2009-07-31, 09:48   #4204
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
Gorąco i męcząco... Wczoraj byliśmy z TZ na rowerach u niego w domu.. Wg mojego licznika wyszło 36 km. Padłam jak przyjechałam do domu
Szykujemy się od wyjazdu do Wawy... powolina kilka dni pojedizemy
No to niezła odległość Pewnie zasnęłaś jak dziecko A ja namawiam TZta żeby w niedzielę wyskoczyć w Bieszczady i wyjść na Rawki Tzn. specjalnie go namawiać nie trzeba, tylko pomysł mi nagle przyszedł do głowy. Zapakowalibysmy rodziców do auta, my poszlibyśmy sobie na szlak, oni by pojechali do babci a później by po nas przyjechali. Ha ha, plan jest idealny
Stary 2009-07-31, 10:07   #4205
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
no w sumie z taką średnią to by było dziwne, ale ja jestem panikara
Kasia na zaoczne sie wszyscy dostaja placisz to czemu mieliby cie nie wziac uczelnie z tego zyja

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
tak, ten kierunek co teraz leziemy to zarządzanie przedsiębiorstwami(w aspekcie kasiurki czyli finansów), a nie samo zarządzanie w sumie to to samo co finanse, najlepsze jest to, że będziemy mieli przepisy bo u nas na uczelni mieliśmy zajęcia z tymi samymi wykładowcami więc prócz budynku nic się w sumie nie zmieni

cześć idę zaraz ostatni dzień do tej pracy niach niach

ee no zarzadzanie przedsiebiorstwami (czy tez to co moj ojciec konczyl "zarzadzanie finansami" ) to nie finanse u mnie na uczelni finanse to w ogole odrebny wydzial od zarzadzania i kompletnie inna bajka a wiesz, ze nie wolno przepisywac ocen z licencjata na SUM? (wiem, bo juz probowalam ). z magisterskich na magisterskie mozna a tu jak mialas taki przedmiot to to chyba zalatwia tak, ze juz go poprostu nie musisz robic czy cos takiego no chyba, ze u was jest jakos inaczej w kazdym badz razie na UJ nie wolno tak robic

Cytat:
No to niezła odległość Pewnie zasnęłaś jak dziecko A ja namawiam TZta żeby w niedzielę wyskoczyć w Bieszczady i wyjść na Rawki Tzn. specjalnie go namawiać nie trzeba, tylko pomysł mi nagle przyszedł do głowy. Zapakowalibysmy rodziców do auta, my poszlibyśmy sobie na szlak, oni by pojechali do babci a później by po nas przyjechali. Ha ha, plan jest idealny
no jasne ze idealny zycze wykonania w 100%

dzisiaj bede sprzatac tesciowie siostry wieczorem przyjezdzaja siostra z mezem tez
najgorsze jest to, ze nie wiadomo ile zechca zostac

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-07-31 o 10:08
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-31, 10:28   #4206
obca7
Wtajemniczenie

Cześć

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
ee no zarzadzanie przedsiebiorstwami (czy tez to co moj ojciec konczyl "zarzadzanie finansami" ) to nie finanse u mnie na uczelni finanse to w ogole odrebny wydzial od zarzadzania i kompletnie inna bajka a wiesz, ze nie wolno przepisywac ocen z licencjata na SUM? (wiem, bo juz probowalam ). z magisterskich na magisterskie mozna a tu jak mialas taki przedmiot to to chyba zalatwia tak, ze juz go poprostu nie musisz robic czy cos takiego no chyba, ze u was jest jakos inaczej w kazdym badz razie na UJ nie wolno tak robic
U nas dało się przepisać oceny, ale trzeba było mieć minimum programowe ze starej uczelni. Jeden profesor tylko nie chciał przepisać.
A co do kierunku się zgasdzam, ze zarz. przed. to nie to samo co finanse.
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-31, 10:31   #4207
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
U nas dało się przepisać oceny, ale trzeba było mieć minimum programowe ze starej uczelni. Jeden profesor tylko nie chciał przepisać.
to u mnie to jest odgorne zarzadzenie i nie da rady szkoda
bo mi wlasnie brakuje w przyszlym roku jednego punkta zeby miec wystarczajaca ilosc ECST-ow i musze sie na cos zapisac malo absorbujacego... myslalam, ze sobie przepisze przedmiot z drugiego kierunku (licencjat), ale mnie sprowadzili na ziemie

tak sobie pomyslalam, ze w sumie za rok mam slub
pewno o tej porze bede juz siedziec w stresie u fryzjera czekajac z niecierpliwosci co tez mi na tej glowie zrobi

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-07-31 o 10:32
Stary 2009-07-31, 10:37   #4208
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
No tak ale chcę im poświęcić trochę czasu. A poza tym pisze pracę magisterską i w przyszłym roku chce się skupić tylko na niej i ślubie. A zaproszenia mogą leżeć, bo teraz będę miała czas, a później już nieJa 2-3 miesiące przed ślubem będę zaproszenia rozdawać no i obrona będzie i dlatego wszytsko tak wcześnie

to wszystko wyjaśnia

Lain no ja niestety do KRK się nie wybiorę po suknie ślubną, dlatego dla mnie to by było kupowanie w ciemno przez internet. no chyba że nic sensownego nie znajdę to i do Krakowa przyjadę

Dzień dobry wszystkim

Dzisiaj trochę chłodniej ale pospałam nastawiłam na 8.10 budzik a zwlokłam się o 9.40 i zaraz połowy dnia już nie będzie a muszę zrobić paznokcie u stóp, no u rąk też by się przydało, włoski sobie wymodelować no i jeszcze przydałoby się ogarnąć cały materiał z Ksh o spółce akcyjnej .

Miłego dzionka Wam życzę i spadam się upiększać

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-31, 10:41   #4209
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
pewno o tej porze bede juz siedziec w stresie u fryzjera czekajac z niecierpliwosci co tez mi na tej glowie zrobi
ja też
(no moze troszke mniej zestresowana bedę) bo będę świadkiem u mojej przyjaciółki na ślubie

jejku to juz tylko rok

co prawda do mojego ślubu trochę wiecej niż rok, ale pamiętam jak podpisywalismy umowę w restauracji to było ponad 2 lata do ślubu a tu proszę

Stary 2009-07-31, 11:00   #4210
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Hej Kto mi pomoże zorganizować pielgrzymkę po sklepach ślubnych w Wawie??
postanowiłam się przepielgrzymkować w 1 dzień po sklepach ślubnych i potrzebuje jakiegoś ludzkiego planu.. Pamiętając ze będę jechać od Piaseczna Niech mi ktoś pomoże Bo ja to nawet nie wiem jakei są sklepy godne obejrzenia. Mam jeden co w nim sprzedają mori lee na ul. Kijowskiej i centrum Ona & On. Ale więcej nic nie wiem
Stary 2009-07-31, 11:01   #4211
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Kasia na zaoczne sie wszyscy dostaja placisz to czemu mieliby cie nie wziac uczelnie z tego zyja
nie mówiłam tego, bo nie chciałam jej psuć radości z "dostania się" na studia

Cytat:
a wiesz, ze nie wolno przepisywac ocen z licencjata na SUM? (wiem, bo juz probowalam ). z magisterskich na magisterskie mozna a tu jak mialas taki przedmiot to to chyba zalatwia tak, ze juz go poprostu nie musisz robic czy cos takiego no chyba, ze u was jest jakos inaczej w kazdym badz razie na UJ nie wolno tak robic
u mnie jak sie przepisuje oceny to sie traci prawo do stypendium naukowego.

Cytat:
tez o tym pomyślałam jak luknęłam na telefon rano

Idę zrobić sniadanko i przygotowywac ciuchy do pakowania, bo dzis jadę nad morze. Oby była pogoda.
Stary 2009-07-31, 11:02   #4212
szana
Zadomowienie

cześć

Lain teraz poleci szybko ten rok ja za rok będę tygodniową żonką
szana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-31, 11:07   #4213
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość

u mnie jak sie przepisuje oceny to sie traci prawo do stypendium naukowego.
u mnie na szczescie nie... bo na Ekonomicznej troche tego bylo

Cytat:
Napisane przez szana Pokaż wiadomość

Lain teraz poleci szybko ten rok ja za rok będę tygodniową żonką
mi juz dotychczas lecialo az za szybko
to az strach sie bac co bedzie teraz
Stary 2009-07-31, 11:26   #4214
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
Hej Kto mi pomoże zorganizować pielgrzymkę po sklepach ślubnych w Wawie??
postanowiłam się przepielgrzymkować w 1 dzień po sklepach ślubnych i potrzebuje jakiegoś ludzkiego planu.. Pamiętając ze będę jechać od Piaseczna Niech mi ktoś pomoże Bo ja to nawet nie wiem jakei są sklepy godne obejrzenia. Mam jeden co w nim sprzedają mori lee na ul. Kijowskiej i centrum Ona & On. Ale więcej nic nie wiem
ja Ci nie pomogę zorganizować za bardzo... wiem tylko, że jak masz Kijowską to powiedzmy, że w "okolicach" jest na pewno kilka salonów z sukniami (w okolicach bazaru "RÓŻYCKIEGO" tylko tam trzeba uważać, bo to jak dla mnie taka niezbyt przyjemna okolica - po tej samej stronie, ale czy sprzedają tam konkretne modele to Ci nie powiem
na ulicy Grochowskiej - kierując sie w stronę Siedlec tez jest kilka salonow przy samej tej głównej ulicy ... my przynajmniej buszowałyśmy tam po tych salonach ... choć nie powiem niektóre te Panie były tam okropne

to są wszystko rejony Pragi

Stary 2009-07-31, 11:38   #4215
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
no jasne ze idealny zycze wykonania w 100%

dzisiaj bede sprzatac tesciowie siostry wieczorem przyjezdzaja siostra z mezem tez
najgorsze jest to, ze nie wiadomo ile zechca zostac
Idealny i genialny TŻ już się zgodził, pomysł się spodobał. nie mieliśmy żadnych planów na ten weekend i stwierdziłam, że oszaleję jak będziemy w piękną pogodę siedzieć w domu.
To pewnie będziesz pucować na błysk
Stary 2009-07-31, 11:42   #4216
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Idealny i genialny TŻ już się zgodził, pomysł się spodobał. nie mieliśmy żadnych planów na ten weekend i stwierdziłam, że oszaleję jak będziemy w piękną pogodę siedzieć w domu.
To pewnie będziesz pucować na błysk
tez bym oszalala szczegolnie, ze niedaleko macie

no wlasnie chyba nie na blysk, bo az takiego zapalu dzis nie mam ogarne to tak zeby bylo w miare
ze tez nie mogli przyjechac za tydzien jak mnie nie bedzie
Stary 2009-07-31, 11:46   #4217
Jazzmanka
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam studia 5-letnie jednolite, ale TŻ był na dwustopniowych, to u niego przepisywali oceny końcowe. Nie wiem czy te osoby już wtedy nie musiały chodzić na przedmiot czy musiały, ale zaliczenie już było. TŻ niestety nie miał tak fajnie, bo jego przedmioty z licencjata miały często inną nazwę (np. jedno słowo więcej lub mniej) i już mu robili problemy, że to nie to samo. A potem jak TŻ chodził na te zajęcia, to mi mówił, że nuda, bo wszystko już miał na licencjacie.

Cytat:
Idę zrobić sniadanko i przygotowywac ciuchy do pakowania, bo dzis jadę nad morze. Oby była pogoda.
O, to całonocna podróż przed Tobą? A pogoda na pewno będzie, bo ostatnio się poprawiło i jak pada, to chwilę, a nie cały dzień, więc wypoczynek na pewno Ci się uda
Jazzmanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-31, 11:54   #4218
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jazzmanka Pokaż wiadomość
Ja mam studia 5-letnie jednolite, ale TŻ był na dwustopniowych, to u niego przepisywali oceny końcowe. Nie wiem czy te osoby już wtedy nie musiały chodzić na przedmiot czy musiały, ale zaliczenie już było. TŻ niestety nie miał tak fajnie, bo jego przedmioty z licencjata miały często inną nazwę (np. jedno słowo więcej lub mniej) i już mu robili problemy, że to nie to samo. A potem jak TŻ chodził na te zajęcia, to mi mówił, że nuda, bo wszystko już miał na licencjacie.
to u mnie tylko tak bez szemrania na licencjacie przepisuja... juz wtedy w ogole nie musze chodzic na zajecia, pojawiam sie tylko z dwoma indeksami na egzaminie/ostatnich zajeciach i wpisuja ocene. nawet sporo przedmiotow udalo mi sie przepisac ktore mialy troche inna nazwe. dobra gadka szmatka i da sie zalatwic
no, ale UJ jest zatwardzialy i wprowadza sobie jakies glupie przepisy

Cytat:
A pogoda na pewno będzie, bo ostatnio się poprawiło i jak pada, to chwilę, a nie cały dzień, więc wypoczynek na pewno Ci się uda
my wlasnie w zeszlym roku mielismy taka pogode we Wladku - pol dnia padalo, a pol dnia sloneczko. a na plazy to byly modly zeby chmura szybciej z tego slonca zeszla, bo zimno

listonosz przyniosl mi new one pareo wlasnie sobie w nim siedze, bo testuje wiazania w roznych kombinacjach

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-07-31 o 12:02
Stary 2009-07-31, 11:54   #4219
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
tez bym oszalala szczegolnie, ze niedaleko macie

no wlasnie chyba nie na blysk, bo az takiego zapalu dzis nie mam ogarne to tak zeby bylo w miare
ze tez nie mogli przyjechac za tydzien jak mnie nie bedzie
To prawda, jakieś 1,5 godz drogi
Co do sprzątania, to ja czasami, gdy kompletnie mi się nie chce albo nie mam czasu, sprzątam rynek a zaułki zostawiam Przecież goście nie będą mi zaglądać po kątach hihi
Stary 2009-07-31, 12:01   #4220
lain
Zakorzenienie

Cytat:
To prawda, jakieś 1,5 godz drogi
Co do sprzątania, to ja czasami, gdy kompletnie mi się nie chce albo nie mam czasu, sprzątam rynek a zaułki zostawiam Przecież goście nie będą mi zaglądać po kątach hihi
no, to tak jak my w Tatry (dlatego tyle razy w roku tam jezdze )
mi sie wlasnie dzis cholernie nie chce sprzatac...
Stary 2009-07-31, 12:09   #4221
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
no, to tak jak my w Tatry (dlatego tyle razy w roku tam jezdze )
mi sie wlasnie dzis cholernie nie chce sprzatac...
Hihi Ja bym wolała mieć tak jak Wy bliżej w Tatry. Chyba Bieszczady już mi się tam przejadły, zapewne dlatego, że od dziecka często tam jeżdżę do babci i ciotki. No ale wyjazd z TŻtem to co innego
Stary 2009-07-31, 12:43   #4222
madziulka_
Zakorzenienie

Dziękuje za wszystkie rady
A i tak zapomniałam kupić wody termalnej-
Szukałam jakis fajny stronek aby zrobić mini przewodnik(coś a'la Lain), ale kiepsko mi to poszukiwanie idzie i myślałam aby kupić przewodnik no to na 5 księgarni były tylko w jednej. Na dodateek z Nathional G. i kosztował 69złTo chyba dużo i nie wiem czy jest sens wydawać na to kasę

Bibułek nie kupuje, ale kupiłam chusteczki do higieny i. nigdy tak owych nie używałam, więc will see

Testowalam te chusteczki nawilżane o których Wam pisałam, pieknie pachną lawendą i nie powoduja uczucia lepkości, łapki po paru sekundach sa suchutkie

Co do takich żeli antybakteryjnych(Marta chyba o tym pisała) to u mnie one się nie sprawdzają

aaa i kupilam rewelacyjny kapelusz na głowę taki dużyyy, tata nie może się zachwycić tym moim kapeluszu i nawet jak auto prowadziłam to spytał czemu go nie ubioręMama mi zafundowała

Samcia Ty byłaś w Grecji, daj jakieś wskazówki ogólne

Piekna pogoda dzisiaj jest znowu

madziulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-31, 13:03   #4223
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
O, to całonocna podróż przed Tobą? A pogoda na pewno będzie, bo ostatnio się poprawiło i jak pada, to chwilę, a nie cały dzień, więc wypoczynek na pewno Ci się uda
mhm, jakieś 7 godzin w aucie. Co gorsza tata wpadl na świetny pomysł, ze ja pojade swoim autem, bo myślał, ze tż ma urlop i tez jedzie, ale tz dopiero w piątek do nas dołączy na weekend, bo urlopu oczywiscie nie ma. Ale jak ja bym miała prowadzić to byśmy dojechali trzy godziny po rodzicachAle uff, nie muszęMam nadzieję, że Twoja prognoza pogody sie sprawdzi
Z resztą ja i tak lubię tam spacerować, także żadna pogoda mi nie straszna, bo i tak jest tam przyjemnie i już za tydzień weekend spędzę z tż

Cytat:
Napisane przez madziulka_ Pokaż wiadomość

Samcia Ty byłaś w Grecji, daj jakieś wskazówki ogólne
no pisałam Ci, ale chyba nie przeczytałas jak wtedy sie pierwszy chwaliłaś, że jedziesz Ogólne wskazówki sa takie, że jak widzisz pana z komboloi(nie wiem cy tak się pisze, ale tak się wymawia) to uciekaj od niego, bo jest wkur To jest takie cos co wygląda jak różaniec mneij więcej i słuzy odstresowaniu i mają to ze soba panowei bardzo wybuchowi i tak szybko te koraliki przrzucają w jednej ręce
A tak to nie ma co, bo jest tam normalnie cywilizacja i wszyscy mowia po angielskuA wcześneij Ci pisałam, że warto zobaczyć Delfy, starozytny Korynt, teatr w Epidauros i przylądek Sunion ze świątynią Posejdona I jak mozecie ( i Wam nie zalezy)odpuście sobie Ateny z Akropolem, bo nic specjalnego, jedynie nocą jest fajny widok na miasto i na Akropol, ale szczerze mówiąc nie ma się co fatygować na samo wzgórze w dzień. W Atenach fajne jest muzeum archeologiczne. Jakbyście mieli autko to przy okazji Aten nocą warto tez zahaczyc o port w Mikrolimano i w Pireusie
I klasztory w Meteorach to kicha, zwykle cerkwie, na mnie wrażenia nie zrobiły.
Ale jak będzie w okolicy to Delfy, Korynt, Epidauros i przylądek Sunion(tam sa przepiękne widoki)Możecie mnie zabrac jako przewodnika zamiast tego za 69 złAle powaznie uważam, że warto zainwestowac w przewodnik, bo zawsze cos ciekawego można przeczytać.
Ale Wam fajnie
Od dziś w kinach jest "Moja wielka grecka przygoda" idziemy na to z tż, bo troche powspominamy

Edytowane przez Samoa
Czas edycji: 2009-07-31 o 13:06
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-31, 13:06   #4224
sjoanna
Zakorzenienie

Wskazowki ogolne dla pobytu w cieplych krajach sa takie same
Pij duzo wody, smaruj sie kremem z filtrem i to w miare wysokim, nie patrz na tubylcow - oni maja inna, ciemnejsza karnacje wiec czesto stosuja mniejsze filtry niz my z polnocy
Jak bylam na objazdowej wycieczce po Italii w lipcu (nie polecam bo upalnie ale lepiej to niz w sierpniu) pilam napoje izotoniczne bo lepiej dzialaja niz woda.
Kapelusz-swietnie. Moze bedzie dostepny parasol plazowy. Ja zawsze opalam sie w cieniu
A i jeszcze jedno - klapki sa potrzebne nie tylko dlatego ze plaza moze byc kamienista. Piasek jest super goracy - mozna ugotowac stopy!
Milego wypoczynku i koniecznie poprubujcie miejscowego jedzonka i owockow - smakuja inaczej bo dojzewaja na drzewkach a nie w chlodniach w czasie transportu
sjoanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-31, 13:16   #4225
Samoa
Zakorzenienie

Aha i jak któres z Was dopadnie biegunka to kupcie elektrolity w aptece, wystarczy powiedziec "elektrolitas" i gotoweOne zapobiegają odwodnieniu.
Aha i dziękuje mówi sie "efcharisto", tak mówi się "ne" a nie mówi sie "ochi", piwo mówi sie "bira" a sałatka grecka to "horiatiki"Aha i Polska to "polonija" - tego sie nauczyalm od aptekarza
A z jedzoenka polecam musakę to taka zapiekanka, ale pysznaAha i nie pijcie wody z kranu w Atenach i jak w restauracji Wam dadzą wodę w karafce to jej nie pijcie tylko lepiej zamowcie cos butelkowanego, bo w Atenach jest syfna woda a oni do karafek w knajpach leją z kranu. W innych miejscowosciach mozna spokojnie pić. Aha i papier toaletowy wyrzucajcie do kosza, to jest cięzkie do przyzwyczajenia Ale oni maja tam waskie rury i to tez ze wzgledu na górzysty teren. TAkże papier do kosza
Stary 2009-07-31, 13:24   #4226
lain
Zakorzenienie

Cytat:
mhm, jakieś 7 godzin w aucie. Co gorsza tata wpadl na świetny pomysł, ze ja pojade swoim autem, bo myślał, ze tż ma urlop i tez jedzie, ale tz dopiero w piątek do nas dołączy na weekend, bo urlopu oczywiscie nie ma. Ale jak ja bym miała prowadzić to byśmy dojechali trzy godziny po rodzicachAle uff, nie muszęMam nadzieję, że Twoja prognoza pogody sie sprawdzi
Z resztą ja i tak lubię tam spacerować, także żadna pogoda mi nie straszna, bo i tak jest tam przyjemnie i już za tydzień weekend spędzę z tż
to ty tam z rodzicami jedziesz
ja myslalam, ze z TZem odwiedzic tesciow a wy nocujecie u tesciow w pensjonacie?
to zycze udanych spacerkow, najlepiej jednak przy ladnej pogodzie zebys nie musiala walczyc z wiatrem
a TZowi przeciez w koncu musza dac 2-tygodniowy urlop tak jest w kodeksie pracy

Cytat:
Od dziś w kinach jest "Moja wielka grecka przygoda" idziemy na to z tż, bo troche powspominamy
a nie "Moja wielka grecka wycieczka"?
ja w ramach poszukiwan fajnego filmu poczytalam recenzje i chyba jednak sobie sciagne ten film z neta szkoda mi na bilet jak to ma byc jakis shit
to tylko wycinki recenzji
"Problemów z wydedukowaniem dalszych wydarzeń oczywiście nie będzie, gdyż film Petriego jest do bólu przewidywalną komedyjką z umiarkowanym wdziękiem, powielającą wszelkie schematy romantycznej komedii."

"...jest idealnym filmem dla inżyniera Mamonia, któremu podobały się tylko te rzeczy, które już widział i słyszał."

"Film Petriego bazuje na bardzo prostym humorze, rodem z telewizyjnych oper mydlanych, na szczęście nie przesadza z dosadnością, zachowuje wdzięk i nie schodzi poniżej poziomu dobrej, familijnej zabawy. Spodoba się szczególnie tym, którzy wrócili właśnie z urlopu i mają ochotę powspominać spocone twarze w pozbawionym klimatyzacji autobusie albo niedziałającą windę w wymarzonym hotelu, który okazał się dwugwiazdkową norą. W tle pocztówkowe krajobrazy Olimpii, Delf, Akropolu, słowem – miód dla ogłupiałego od wakacyjnych wrażeń turysty." (ta jest dobra )

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:
Hihi Ja bym wolała mieć tak jak Wy bliżej w Tatry. Chyba Bieszczady już mi się tam przejadły, zapewne dlatego, że od dziecka często tam jeżdżę do babci i ciotki. No ale wyjazd z TŻtem to co innego
mi sie Tatry poki co nie przejadly moglabym tam zamieszkac w jakiejs podhalanskiej wiosce ze stokiem

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-07-31 o 13:27
Stary 2009-07-31, 13:25   #4227
madziulka_
Zakorzenienie

Cytat:

no pisałam Ci, ale chyba nie przeczytałas jak wtedy sie pierwszy chwaliłaś, że jedziesz Ogólne wskazówki sa takie, że jak widzisz pana z komboloi(nie wiem cy tak się pisze, ale tak się wymawia) to uciekaj od niego, bo jest wkur To jest takie cos co wygląda jak różaniec mneij więcej i słuzy odstresowaniu i mają to ze soba panowei bardzo wybuchowi i tak szybko te koraliki przrzucają w jednej ręce
A tak to nie ma co, bo jest tam normalnie cywilizacja i wszyscy mowia po angielskuA wcześneij Ci pisałam, że warto zobaczyć Delfy, starozytny Korynt, teatr w Epidauros i przylądek Sunion ze świątynią Posejdona I jak mozecie ( i Wam nie zalezy)odpuście sobie Ateny z Akropolem, bo nic specjalnego, jedynie nocą jest fajny widok na miasto i na Akropol, ale szczerze mówiąc nie ma się co fatygować na samo wzgórze w dzień. W Atenach fajne jest muzeum archeologiczne. Jakbyście mieli autko to przy okazji Aten nocą warto tez zahaczyc o port w Mikrolimano i w Pireusie
I klasztory w Meteorach to kicha, zwykle cerkwie, na mnie wrażenia nie zrobiły.
Ale jak będzie w okolicy to Delfy, Korynt, Epidauros i przylądek Sunion(tam sa przepiękne widoki)Możecie mnie zabrac jako przewodnika zamiast tego za 69 złAle powaznie uważam, że warto zainwestowac w przewodnik, bo zawsze cos ciekawego można przeczytać.
Ale Wam fajnie
Może przeoczyłam, wybacz
Dziękuję za wskazówkiKumpel mieszkał w Grecji jakieś parę lat, więc będzie Nas kierował
I dlatego tez nie wiem czy kupować ten przewodnik?

madziulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-31, 13:30   #4228
Jazzmanka
Zadomowienie

Cytat:
Aha i jak któres z Was dopadnie biegunka to kupcie elektrolity w aptece, wystarczy powiedziec "elektrolitas" i gotoweOne zapobiegają odwodnieniu.
Aha i dziękuje mówi sie "efcharisto", tak mówi się "ne" a nie mówi sie "ochi", piwo mówi sie "bira" a sałatka grecka to "horiatiki"Aha i Polska to "polonija" - tego sie nauczyalm od aptekarza
A z jedzoenka polecam musakę to taka zapiekanka, ale pysznaAha i nie pijcie wody z kranu w Atenach i jak w restauracji Wam dadzą wodę w karafce to jej nie pijcie tylko lepiej zamowcie cos butelkowanego, bo w Atenach jest syfna woda a oni do karafek w knajpach leją z kranu. W innych miejscowosciach mozna spokojnie pić. Aha i papier toaletowy wyrzucajcie do kosza, to jest cięzkie do przyzwyczajenia Ale oni maja tam waskie rury i to tez ze wzgledu na górzysty teren. TAkże papier do kosza
To Ja nie jadę do Grecji Wchodzisz do kibla w restauracji, a tam takie niespodzianki i pewnie śmierdoli, co? A jak turyści z dajeriją tam zawitają, to Ja dziękuję
Jazzmanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-31, 13:34   #4229
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
to ty tam z rodzicami jedziesz
ja myslalam, ze z TZem odwiedzic tesciow a wy nocujecie u tesciow w pensjonacie?
to zycze udanych spacerkow, najlepiej jednak przy ladnej pogodzie zebys nie musiala walczyc z wiatrem
a TZowi przeciez w koncu musza dac 2-tygodniowy urlop tak jest w kodeksie pracy
no z rodzicami, przeicez jakby tz mial urlop to byśmy juz do samolotu sie pakowaliJeszcze przeciez nie uzbieral dwoch tygodni, bo pracuje od maja, poza tym u niego w firmie ludzie mają kilkadziesiąt zaległych dni i praktykuje sie tygodniowe urlopy.

Cytat:
a nie "Moja wielka grecka wycieczka"?
ja w ramach poszukiwan fajnego filmu poczytalam recenzje i chyba jednak sobie sciagne ten film z neta szkoda mi na bilet jak to ma byc jakis shit
jeden kij o Grecję chodzi Nie spodziewam się powalającego artyzmu w tym filmie i nie idziemy na niego dla fabuły tylko, żeby jeszcze raz obejrzeć te miejsca w ktorych byliśmy, bo zrobi nam sie miło
Aha i przerzuciliśmy się na Cinema City, bo te fotele sa faktycznie wygodneWczoraj też byliśmy w CCI nawet wynegocjowalismy bilet studencki dla tż

Cytat:
Napisane przez madziulka_ Pokaż wiadomość
Może przeoczyłam, wybacz
Dziękuję za wskazówkiKumpel mieszkał w Grecji jakieś parę lat, więc będzie Nas kierował
I dlatego tez nie wiem czy kupować ten przewodnik?
w przewodniku masz opis zabytków i różne ciekawostki wg mnie dlatego warto, bo ja dlatego kupuje przewodnikiA to fajnie, że macie kumpla obeznanego w terenieTo będzie umiał tam jeździć, bo grecy to piraci drogowi
Stary 2009-07-31, 13:36   #4230
lain
Zakorzenienie

Cytat:
To Ja nie jadę do Grecji Wchodzisz do kibla w restauracji, a tam takie niespodzianki i pewnie śmierdoli, co? A jak turyści z dajeriją tam zawitają, to Ja dziękuję
ja jeszcze slyszalam, ze greckie toalety to porpostu dziury w ziemi ale pewno w miejscach dla turystow sa raczej te nasze tradycyjne i dzieki bogu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości