|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pannom Młodym 2010 wszystko jedno jaki będzie tytuł wątku - cz. VIII
Cytat:
Asiu poczekaj na październik... jak się studia zaczną i dziewczyny zjadą na stancje (i tutaj szczególne pozdrowienia dla Tancerki ) wtedy to dopiero jest wena twórcza... no i podczas sesji również cześć Kubusewa!!!! Co tam, jak tam
|
|
#4202 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4203 |
|
Zakorzenienie
|
Gorąco i męcząco... Wczoraj byliśmy z TZ na rowerach u niego w domu.. Wg mojego licznika wyszło 36 km. Padłam jak przyjechałam do domu
Szykujemy się od wyjazdu do Wawy... powolina kilka dni pojedizemy
|
|
|
|
#4204 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja namawiam TZta żeby w niedzielę wyskoczyć w Bieszczady i wyjść na Rawki Tzn. specjalnie go namawiać nie trzeba, tylko pomysł mi nagle przyszedł do głowy. Zapakowalibysmy rodziców do auta, my poszlibyśmy sobie na szlak, oni by pojechali do babci a później by po nas przyjechali. Ha ha, plan jest idealny
|
|
#4205 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kasia na zaoczne sie wszyscy dostaja
placisz to czemu mieliby cie nie wziac uczelnie z tego zyja ![]() Cytat:
ee no zarzadzanie przedsiebiorstwami (czy tez to co moj ojciec konczyl "zarzadzanie finansami" ) to nie finanse a wiesz, ze nie wolno przepisywac ocen z licencjata na SUM? (wiem, bo juz probowalam no chyba, ze u was jest jakos inaczej w kazdym badz razie na UJ nie wolno tak robic Cytat:
zycze wykonania w 100% ![]() dzisiaj bede sprzatac tesciowie siostry wieczorem przyjezdzaja siostra z mezem tez najgorsze jest to, ze nie wiadomo ile zechca zostac Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-07-31 o 10:08 |
||
|
|
|
#4206 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Cytat:
A co do kierunku się zgasdzam, ze zarz. przed. to nie to samo co finanse.
|
|
#4207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda ![]() ![]() bo mi wlasnie brakuje w przyszlym roku jednego punkta zeby miec wystarczajaca ilosc ECST-ow i musze sie na cos zapisac malo absorbujacego... myslalam, ze sobie przepisze przedmiot z drugiego kierunku (licencjat), ale mnie sprowadzili na ziemie ![]() tak sobie pomyslalam, ze w sumie za rok mam slub ![]() pewno o tej porze bede juz siedziec w stresie u fryzjera czekajac z niecierpliwosci co tez mi na tej glowie zrobi Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-07-31 o 10:32 |
|
|
|
|
#4208 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to wszystko wyjaśnia ![]() Lain no ja niestety do KRK się nie wybiorę po suknie ślubną, dlatego dla mnie to by było kupowanie w ciemno przez internet. no chyba że nic sensownego nie znajdę to i do Krakowa przyjadę![]() Dzień dobry wszystkim ![]() Dzisiaj trochę chłodniej nastawiłam na 8.10 budzik a zwlokłam się o 9.40 i zaraz połowy dnia już nie będzie a muszę zrobić paznokcie u stóp, no u rąk też by się przydało, włoski sobie wymodelować no i jeszcze przydałoby się ogarnąć cały materiał z Ksh o spółce akcyjnej Miłego dzionka Wam życzę i spadam się upiększać
|
|
|
|
|
#4209 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(no moze troszke mniej zestresowana bedę) bo będę świadkiem u mojej przyjaciółki na ślubie jejku to juz tylko rok ![]() co prawda do mojego ślubu trochę wiecej niż rok, ale pamiętam jak podpisywalismy umowę w restauracji to było ponad 2 lata do ślubu a tu proszę
|
|
#4210 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kto mi pomoże zorganizować pielgrzymkę po sklepach ślubnych w Wawie??
postanowiłam się przepielgrzymkować w 1 dzień po sklepach ślubnych i potrzebuje jakiegoś ludzkiego planu.. Pamiętając ze będę jechać od Piaseczna Niech mi ktoś pomoże Bo ja to nawet nie wiem jakei są sklepy godne obejrzenia. Mam jeden co w nim sprzedają mori lee na ul. Kijowskiej i centrum Ona & On. Ale więcej nic nie wiem
|
|
|
|
#4211 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Idę zrobić sniadanko i przygotowywac ciuchy do pakowania, bo dzis jadę nad morze. Oby była pogoda.
|
|
#4212 |
|
Zadomowienie
|
cześć
![]() Lain teraz poleci szybko ten rok ja za rok będę tygodniową żonką
|
|
|
|
#4213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi juz dotychczas lecialo az za szybko ![]() to az strach sie bac co bedzie teraz |
|
|
|
|
#4214 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- po tej samej stronie, ale czy sprzedają tam konkretne modele to Ci nie powiem na ulicy Grochowskiej - kierując sie w stronę Siedlec tez jest kilka salonow przy samej tej głównej ulicy ... my przynajmniej buszowałyśmy tam po tych salonach ... choć nie powiem niektóre te Panie były tam okropne ![]() to są wszystko rejony Pragi
|
|
#4215 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Idealny i genialny TŻ już się zgodził, pomysł się spodobał. nie mieliśmy żadnych planów na ten weekend i stwierdziłam, że oszaleję jak będziemy w piękną pogodę siedzieć w domu.To pewnie będziesz pucować na błysk
|
|
#4216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczegolnie, ze niedaleko macie ![]() no wlasnie chyba nie na blysk, bo az takiego zapalu dzis nie mam ogarne to tak zeby bylo w miare ![]() ze tez nie mogli przyjechac za tydzien jak mnie nie bedzie
|
|
|
|
|
#4217 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4218 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no, ale UJ jest zatwardzialy i wprowadza sobie jakies glupie przepisy ![]() Cytat:
![]() listonosz przyniosl mi new one pareo wlasnie sobie w nim siedze, bo testuje wiazania w roznych kombinacjach
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-07-31 o 12:02 |
||
|
|
|
#4219 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do sprzątania, to ja czasami, gdy kompletnie mi się nie chce albo nie mam czasu, sprzątam rynek a zaułki zostawiam Przecież goście nie będą mi zaglądać po kątach hihi
|
|
#4220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(dlatego tyle razy w roku tam jezdze )mi sie wlasnie dzis cholernie nie chce sprzatac... ![]()
|
|
|
|
|
#4221 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja bym wolała mieć tak jak Wy bliżej w Tatry. Chyba Bieszczady już mi się tam przejadły, zapewne dlatego, że od dziecka często tam jeżdżę do babci i ciotki. No ale wyjazd z TŻtem to co innego
|
|
#4222 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje za wszystkie rady
A i tak zapomniałam kupić wody termalnej- ![]() Szukałam jakis fajny stronek aby zrobić mini przewodnik(coś a'la Lain ), ale kiepsko mi to poszukiwanie idzie i myślałam aby kupić przewodnik no to na 5 księgarni były tylko w jednej. Na dodateek z Nathional G. i kosztował 69zł To chyba dużo i nie wiem czy jest sens wydawać na to kasę![]() Bibułek nie kupuje, ale kupiłam chusteczki do higieny i. nigdy tak owych nie używałam, więc will see ![]() Testowalam te chusteczki nawilżane o których Wam pisałam, pieknie pachną lawendą i nie powoduja uczucia lepkości, łapki po paru sekundach sa suchutkie Co do takich żeli antybakteryjnych(Marta chyba o tym pisała) to u mnie one się nie sprawdzają aaa i kupilam rewelacyjny kapelusz na głowę taki dużyyy, tata nie może się zachwycić tym moim kapeluszu i nawet jak auto prowadziłam to spytał czemu go nie ubiorę ![]() Samcia Ty byłaś w Grecji, daj jakieś wskazówki ogólne ![]() Piekna pogoda dzisiaj jest znowu
|
#4223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale uff, nie muszę Mam nadzieję, że Twoja prognoza pogody sie sprawdzi![]() Z resztą ja i tak lubię tam spacerować, także żadna pogoda mi nie straszna, bo i tak jest tam przyjemnie i już za tydzień weekend spędzę z tż ![]() no pisałam Ci, ale chyba nie przeczytałas jak wtedy sie pierwszy chwaliłaś, że jedziesz Ogólne wskazówki sa takie, że jak widzisz pana z komboloi(nie wiem cy tak się pisze, ale tak się wymawia) to uciekaj od niego, bo jest wkur To jest takie cos co wygląda jak różaniec mneij więcej i słuzy odstresowaniu i mają to ze soba panowei bardzo wybuchowi i tak szybko te koraliki przrzucają w jednej ręce![]() A tak to nie ma co, bo jest tam normalnie cywilizacja i wszyscy mowia po angielsku A wcześneij Ci pisałam, że warto zobaczyć Delfy, starozytny Korynt, teatr w Epidauros i przylądek Sunion ze świątynią Posejdona I jak mozecie ( i Wam nie zalezy)odpuście sobie Ateny z Akropolem, bo nic specjalnego, jedynie nocą jest fajny widok na miasto i na Akropol, ale szczerze mówiąc nie ma się co fatygować na samo wzgórze w dzień. W Atenach fajne jest muzeum archeologiczne. Jakbyście mieli autko to przy okazji Aten nocą warto tez zahaczyc o port w Mikrolimano i w Pireusie![]() I klasztory w Meteorach to kicha, zwykle cerkwie, na mnie wrażenia nie zrobiły. Ale jak będzie w okolicy to Delfy, Korynt, Epidauros i przylądek Sunion(tam sa przepiękne widoki Ale Wam fajnie ![]() Od dziś w kinach jest "Moja wielka grecka przygoda" idziemy na to z tż, bo troche powspominamy
Ślub Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2009-07-31 o 13:06 |
|
|
|
|
#4224 |
|
Zakorzenienie
|
Wskazowki ogolne dla pobytu w cieplych krajach sa takie same
Pij duzo wody, smaruj sie kremem z filtrem i to w miare wysokim, nie patrz na tubylcow - oni maja inna, ciemnejsza karnacje wiec czesto stosuja mniejsze filtry niz my z polnocy ![]() Jak bylam na objazdowej wycieczce po Italii w lipcu (nie polecam bo upalnie ale lepiej to niz w sierpniu) pilam napoje izotoniczne bo lepiej dzialaja niz woda. Kapelusz-swietnie. Moze bedzie dostepny parasol plazowy. Ja zawsze opalam sie w cieniu A i jeszcze jedno - klapki sa potrzebne nie tylko dlatego ze plaza moze byc kamienista. Piasek jest super goracy - mozna ugotowac stopy! Milego wypoczynku i koniecznie poprubujcie miejscowego jedzonka i owockow - smakuja inaczej bo dojzewaja na drzewkach a nie w chlodniach w czasie transportu
|
|
|
|
#4225 |
|
Zakorzenienie
|
Aha i jak któres z Was dopadnie biegunka to kupcie elektrolity w aptece, wystarczy powiedziec "elektrolitas" i gotowe
One zapobiegają odwodnieniu.Aha i dziękuje mówi sie "efcharisto", tak mówi się "ne" a nie mówi sie "ochi", piwo mówi sie "bira" a sałatka grecka to "horiatiki" Aha i Polska to "polonija" - tego sie nauczyalm od aptekarza![]() A z jedzoenka polecam musakę to taka zapiekanka, ale pyszna Aha i nie pijcie wody z kranu w Atenach i jak w restauracji Wam dadzą wodę w karafce to jej nie pijcie tylko lepiej zamowcie cos butelkowanego, bo w Atenach jest syfna woda a oni do karafek w knajpach leją z kranu. W innych miejscowosciach mozna spokojnie pić. Aha i papier toaletowy wyrzucajcie do kosza, to jest cięzkie do przyzwyczajenia Ale oni maja tam waskie rury i to tez ze wzgledu na górzysty teren. TAkże papier do kosza
|
#4226 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja myslalam, ze z TZem odwiedzic tesciow a wy nocujecie u tesciow w pensjonacie?to zycze udanych spacerkow, najlepiej jednak przy ladnej pogodzie zebys nie musiala walczyc z wiatrem ![]() a TZowi przeciez w koncu musza dac 2-tygodniowy urlop tak jest w kodeksie pracy ![]() Cytat:
![]() ja w ramach poszukiwan fajnego filmu poczytalam recenzje i chyba jednak sobie sciagne ten film z neta ![]() to tylko wycinki recenzji ![]() "Problemów z wydedukowaniem dalszych wydarzeń oczywiście nie będzie, gdyż film Petriego jest do bólu przewidywalną komedyjką z umiarkowanym wdziękiem, powielającą wszelkie schematy romantycznej komedii." "...jest idealnym filmem dla inżyniera Mamonia, któremu podobały się tylko te rzeczy, które już widział i słyszał." "Film Petriego bazuje na bardzo prostym humorze, rodem z telewizyjnych oper mydlanych, na szczęście nie przesadza z dosadnością, zachowuje wdzięk i nie schodzi poniżej poziomu dobrej, familijnej zabawy. Spodoba się szczególnie tym, którzy wrócili właśnie z urlopu i mają ochotę powspominać spocone twarze w pozbawionym klimatyzacji autobusie albo niedziałającą windę w wymarzonym hotelu, który okazał się dwugwiazdkową norą. W tle pocztówkowe krajobrazy Olimpii, Delf, Akropolu, słowem – miód dla ogłupiałego od wakacyjnych wrażeń turysty." (ta jest dobra ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
moglabym tam zamieszkac w jakiejs podhalanskiej wiosce ze stokiem
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-07-31 o 13:27 |
|||
|
|
|
#4227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję za wskazówki ![]() I dlatego tez nie wiem czy kupować ten przewodnik?
|
|
#4228 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i pewnie śmierdoli, co? A jak turyści z dajeriją tam zawitają, to Ja dziękuję |
|
|
|
|
#4229 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze przeciez nie uzbieral dwoch tygodni, bo pracuje od maja, poza tym u niego w firmie ludzie mają kilkadziesiąt zaległych dni i praktykuje sie tygodniowe urlopy.Cytat:
Nie spodziewam się powalającego artyzmu w tym filmie i nie idziemy na niego dla fabuły tylko, żeby jeszcze raz obejrzeć te miejsca w ktorych byliśmy, bo zrobi nam sie miło![]() Aha i przerzuciliśmy się na Cinema City, bo te fotele sa faktycznie wygodne Wczoraj też byliśmy w CC I nawet wynegocjowalismy bilet studencki dla tżCytat:
A to fajnie, że macie kumpla obeznanego w terenie To będzie umiał tam jeździć, bo grecy to piraci drogowi
|
|
#4230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dzieki bogu
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:12.

Aż nie mogę uwierzyć, że tak mało miałam do nadrobienia hihi. Dobrze że dzisiaj chłodniej, bo po wczorajszym upale się kiepsko czułam, wieczorem myślałam, że głowa mi pęknie.

A ja namawiam TZta żeby w niedzielę wyskoczyć w Bieszczady i wyjść na Rawki
(wiem, bo juz probowalam
siostra z mezem tez

no chyba że nic sensownego nie znajdę to i do Krakowa przyjadę
nastawiłam na 8.10 budzik a zwlokłam się o 9.40

i pewnie śmierdoli, co? A jak turyści z dajeriją tam zawitają, to Ja dziękuję