|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Wszystkie mamusie napewno slodko spia ze swoimi malenstwami w brzuszku, dlatego kolorowych snow zycze
![]() ![]() Ja tak samo jak ty bede prala ciuszki dopiero we wrzesniu, ale tylko dlatego ze dopiero 30 sierpnia wracamy do kraju ![]() Mam takie pytanko czy w szpitalu mozna uzywac body i jednoczesciowe spioszki - takie z dlugim rekawkiem zamiast zestawu jaki ja uzywalam przy synku - koszulka + kaftanik + spioszki na ramiaczkach + skarpetki ![]() ![]() Niedlugo powoli mamusie bedziecie wstawac to zycze milego dnia ![]()
#2942 |
Zakorzenienie
|
Cześć
Jakoś dziś spać nie mogę, już od 6 się kręciłam, w końcu wstałam, bo bez sensu się tak męczyć ![]() ![]() Jakoś duszno na dworze i zachmurzone u nas ![]() Miłego dnia ![]()
#2943 |
Zadomowienie
|
Dziendoberek
![]() ![]() ![]() Piszecie tyle, ze mam male szane was nadrobic, ale sprobuje ![]() Juz wczoraj wieczorem chcialam, ale TZ wrocil i musialam zrobic mu jedzonko, a pozniej zajal mi kompa ![]() Wczoraj sprzatalam i prasowalam caly dzien i dzis czeka mnie to samo ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2944 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry z ranca
![]() Bylam wczoraj na wizycie u ginki. Na 31tc i 1 dzien maluda wazy 1800g. Ginka mowiala ze to nie jest kruszynka ![]() ![]() Fasoleczka ja tez mam II stopien dojrzalosci lozyska. Reszta pozniej bo musze podczytac co naskrobalyscie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2945 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Do tego ma lusterko wewnetrzne do podgladanie dzieci ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2946 |
Wtajemniczenie
|
cześć kochane !!
mam pytanko - czy ktoś słyszał lub czytał lub może to potwierdzić, źe tak po 30 tygodniu ciąży zmienia się charakter ruchów dziecka i to nie jest już takie wielkie brykanie?? bo oczywiście gdzieś coś czytałam, ale nie kojarze za dobrze, a nie chce w razie czego siac wielkiej paniki
![]() |
#2947 |
Zadomowienie
|
Wybila 9 00
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2948 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A jesli chodzi o bol w pachwienie to wczoraj sie o to pytalam na wizycie bo tez miewam takie bole i to sie wszytsko rozciaga wiec normlany objaw. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2949 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja dopiero mam za tydzień wizytę i dlatego pytałam o ten ból w pachwinie, bo się musiał pojawić akurat jak byłam świeżo po wizycie, a to potem się ciągle o takich sprawach rozmyśla, czy aby wszystko w porządku ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2950 | |||
Zakorzenienie
|
Witajcie,
mamy dziś piękny dzień a ja czuję się dziś lepiej , już nawet wstawiłam pranko, zmieniłam pościel i zmierzam ogarnąc domek. niestety wczoraj spadłam se schodów, nie wiem jak to się stało, bo łażę po tych schodach w nocy jak lunatyk i nigdy nie spadłam a tu wczoraj :buch. całe szczęście nic nam się nie stało, obiłam cztery litery i obdrapałam łokcie ![]() dziś w naszym mieście zaczyna się tydzień miasta, słynny w całej holandii. Nasze miasto otoczone jest jeziorami, więc w lato mamy tu prawdziwą przystańturystyczną dla wielbicieli żeglowania i właśnie w tym tygodniu będą zawody , imprezy, pokazy itp. Dziś się zaczyna więc więczorkiem wybywamy na miasto, o 23 otwierają wesołe miasteczko ![]() a jutro pewnie jedziemy na zakupki znó po kolejne rzeczy z listy dla małeh, postanowiliśmy też kupić jednak kołyskę , na którą własnie poluję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a w sprawie ubranek nie pomogę, nie wiem co i jak w polskich szpitalach. Cytat:
![]() wczoraj wieczorem tuż przed spaniem na dobranoc kopnęła tatusia w plecki bo się przytuliłysmy do niego. mój mąż zaczyna patrzeć na mnie z wielkim podziwem, że znoszę te jej zabawy z taką cierpliwością. moja kochana córeńka...
![]() ![]() |
![]() |
#2951 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2952 |
Zadomowienie
|
Tak, ruchy ostatnio zdecydowanie się zmieniły.
Jest ich troche mnej, ale za to takie konkretne. Moja ośmiornica potrafi jednocześnie jedną końcówkę wepchnąc pod żebro, a drugą przywalic w pęcherz lub szyjkę (tego ostatniego najbardziej nie lubię). Czasem czuję jakby się Staś przeciągał, a czasem jakby drżał. Czasem wystawia jakąś "końcówkę" do pomacania przez rodziców. Zdarza się, że pomacany przywala w to samo miejsce, albo zaczyna się kotłowac. To jest super!!! Nie czuję za to już takiego jakby okręcania się, przewracania. |
![]() ![]() |
![]() |
#2953 |
Zadomowienie
|
Witam mamusie, ja miałam okropną noc nie mogłam w ogóle zasnąć, przekręcałam się z boku na bok
![]() Zaraz jade przewietrzyc dom mamy i podlac kwiatki bo wieczorkiem już będzie , ale się ciesze ![]()
#2954 |
Wtajemniczenie
|
Foka, Orzeszek i Nika (jeśli kogoś pominęłam to przepraszam!) dziękuję, za wyczerpujące odpowiedzi
![]() aniago ![]() ![]()
![]() |
#2955 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() albo jak położe rękę na brzuchu to podpływa tuż pod rękę, bardzo rozczulające, szczególnie dla męża, on się tak cieszy : ooooooo, przyszłaś do tatusia! Cytat:
![]() Dobra, zabieram się za sprzątanko, słonko wychodzi, zaraz rozwieszę pranie. tak się ciesze, że już się lepiej czuję, że mam energii za dwóch...albo trzech. Wczoraj rozmawiałam z teściową, pytała, czy to już pewne, że imię Lena damy małej. Powiedziała, że sprawdziła znaczenie imienia i oznacza ono: piękna, światło , pochodnia... ![]() Wiem że wyboru już nie mam, gdyby nie mój sen może poszukałabym innego imionka , bo to jest popularne w Polsce. Ale tutaj będzie tylko jedna Lena na bank ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2956 |
Zakorzenienie
|
Ehh a u mnie dziś całkowity brak energii i jakiś dół się przyplątał
![]()
#2957 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
My oczywiście nadal jeszcze nie ustaliliśmy, jakie imię nadamy dziecku, jeśli urodzi się dziewczynka, ale chyba albo Maja, albo Michalinka będzie ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2959 |
Rozeznanie
|
i ja sie witam
![]() mnie boli główka od wczoraj całą noc mnie bolała i rano też, wzięłam teraz proszek mam nadzieje że przejdzie ![]() my tez chcemy zmienic autko na wieksze, byc moze jutro uda nam sie kupic samochodzik, trzymajcie kciuki ![]() Dzisiaj zaczynamy 33 tydzień ![]() ![]()
Kubuś ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/2dd354ee1d.png Ola ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/1eaf2db6d5.png My ![]() http://suwaczki.waszslub.pl/img-2006062400900930.png Edytowane przez joannah Czas edycji: 2009-07-31 o 09:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#2960 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Poprasowalam, nastepne pranko suszy sie w suszarce bo dzis pochmurno, wie zaraz znowu bede prasowac ![]() Przyszlam poszkac tego goscia od zylakow, moze jutro pracuje, choc watpie ![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2961 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2962 |
Zadomowienie
|
Dzieńdoberek
Wczoraj wieczorem zaszalałam; - wyprałam wszystkie ciuszki i okazało się, że trochę tego mam - całą suszarkę mi zajęły ![]() ![]() czy pachniało? jakoś szczególnie nie, ale rzeczywiście po proszku i płynie lovela, takie mięciutkie się zrobiły ![]() ![]() - i nie zważając na godzinę a była 23 posprzątałam domek, odkurzyłam i umyłam podłogi przynajmniej dziś nie muszę nic robić (chyba, że poprasuję) I ledwo co zasnęłam a obudziło mnie szczekanie psa, przestraszyłam się i Witek najwyraźniej też, bo nagle zaczął mocno kopać. W ogóle jak pana nie ma to piesa upierdliwa się zrobiła i z rana mnie budziła, podgryzając i zaczepiając łapą bym już wstała i z nią wyszła. Idę wystawić ciuszki na zewnątrz, by szybciej wyschły - miłego dzionka |
![]() ![]() |
![]() |
#2963 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Ale mi się miło dzień zaczął - ponieważ w sobotę jedziemy po wózek a dzisiaj moja mama wybywa na urlop podarowała nam pieniążki na połowę wózka
![]() ![]() Chyba jeszcze zagram dzisiaj w totka - chociaż może to już byłoby za dużo ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Moja w 31 tc ważyła 1500 ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez precious_81 Czas edycji: 2009-07-31 o 10:13 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2964 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Osobiście planuję pranie kolorowych ciuszków w 40 stopniach. Ręczniczki, pieluszki tetrowe do wycierania buźki itp. i białe bawełniane ciuszki wrzucę na 90 stopni. Prasowac będę tylko ręczniczki, tetrę i te z ciuszków, które bardzo się w praniu wygniotą. ![]() I znów, co szpital to obyczaj ![]() Na SR radzili nam prac ciuszki w okolicach 34-36 tc, żeby zdążyły się zasiedlic domowymi bakteriami. Bezpośrednio po porodzie, dziecię zostaje na około 2 godziny z mamą i jest przykładane najpierw bezpośrednio na skórę, potem owijane w tetrę przyniesioną z domu w celu skolonizowania małego ciałka drobnoustrojami domowymi. Później przebiera się dziecko też w swoje ciuszki. Dziecko zabiera się rodzicom tylko raz czy dwa (o ile wszystko jest ok) w ciągu całego pobytu w szpitalu - 2 godziny po porodzie. Wtedy bada je pediatra, pobiera się krew na badania przesiewowe i bada się słuch. Chyba wtedy od razu szczepią dziecko. Dziecko przebywa na sali z mamą, zabiegi pielęgnacyjne wykonują rodzice pod czujnym okiem położnej. Obrywanie w szyjkę to koszmar. Zwykle przy chodzeniu mi się dostaje, czasem aż się skulę z bólu. I tak sobie wtedy myślę .... jak boli rozwieranie szyjki.... Edytowane przez Foka29 Czas edycji: 2009-07-31 o 10:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2965 | |||
Wtajemniczenie
|
Dzięn dobry. U nas piękny słoneczny dzień, a ja mam wolne w domku
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
To wyobraź sobie jak boli masaz szyjki wykonywany przez położną. Wszystkie moje znajome, które rodziły mówiły, że to był najgorszy moment podczas całego porodu.
![]() |
#2966 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do mierzenia ruchów dziecka - jak leżałam w szpitalu na patologii ciąży, to również dostałam kartę pomiaru ruchów dziecka i wtedy położna poinformowała mnie że jak jest około 20 ruchów dziecka wciągu godziny to ok. Ale jak widać, każda położna czy lekarz mówi co innego ![]()
Gabrysia Edytowane przez Orzeszek.1 Czas edycji: 2009-07-31 o 11:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2967 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale co sie nie robi by szybko zobaczyc swoj skarb ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2969 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a teraz z innej beczki mam do sprzedania samochód za grosze i wyobraźcie sobie że proponowałam bratu i znajomym zakup ale nikt nie chciał a teraz się biją kto go weźmie hehehehe los bywa przewrotny
![]() |
#2970 |
Raczkowanie
|
![]()
Hej mamusie. Dzisiaj juz lepsza pogoda
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja tez widze ze zmienily sie ruchy mojego Alanka wyciaga sie to w ta to w ta strone a jak kopnie to z ogromna sila, a czasem jest tak ze go nie czuje a pozniej daje o sobie znac tak ja napisala DDosiek. Ide sie zdrzemnac na godzinke pa pa. ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.