|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
a wogóle zapomniałam Wam napisać, że następną wizytę mam za 2 tygodnie i teraz będę już miała wizyty tak często co dwa tygodnie a potem co tydzień....
napięcie rośnie hahaha ![]() ![]() wczoraj z kobietkami na szkole rodzenia rozmawiałam, jedna z nich miała to odwracanie dziecka w szpitalu, bo jej się nie przewróciło i mówi, że to straszna robota i bolało. i co gorsza...lekarzowi się udało, dziecko odwrócili a na kolejnej wizycie okazało się, że dzidzia z powrotem się odwróciła w poprzek.... jak mi dziś położna powiedziała, że mała jest głową w dół to mi taaaaki kamień spadł z serca...byle już tak została....
|
|
#3272 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co? chyba ta waga w której teraz jestem jest dla mojego organizmu o wiele za duża. Od miesiąca bardzo bolą mnie kolana
a jak wstaję z łóżka to stopy mi odpadają z bólu nie mogę stanąć na nogi. Czemu się tak spasłam przed ciążą![]()
|
#3273 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i ten moj kolega sam juz ma 2 synkow i zawsze smiejemy sie jak oni opowiadaja relacje z tych 2 porodow i ze najczesciej zadawane przez Grzeska pytanie to czy dziecko sie napewno nie obrocilo i czy nie grozi cesarka |
|
|
|
|
#3274 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co do starych metod to fakt, niektóre się sprawdzają Cytat:
Mój synek też był już główką w dół na ostatniej wizycie i mam nadzieję, że w takiej pozycji siedzi nadal w brzuchu ![]() Cytat:
Ja walczę cały czas z opuchniętymi stopami. Niby już upałów nie ma, a kostek nie widać. |
|||
|
|
|
#3275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie jedno i drugie...
|
|
#3276 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pinky, a może umów wizytę u fizjoterapeuty? pokaże ci jak się kłaść, siadać, stawać, sprawdzi co jest problemem i jak można ci ulżyć... zawsze to jakaś fachowa porada, bo po co masz tak cierpieć? Cytat:
![]() Cytat:
no a potem co tydzień... ssssstressss hihihija tam nie wiem , czy ona naprawdę jest główką w dół bo położna mnie tylko obmacała, znaczy brzuch, i stąd stwierdziła. ja myślałam, że to co czuję u góry po lewej stronie to główka a ona mówi, że to dupka...i tak może być. muszę jej zaufac , innego wyjścia nie mam...
|
|
|
#3277 | ||
|
Wtajemniczenie
|
leci ten czas zabójczo
Cytat:
)Cytat:
|
|
|
#3278 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3279 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem co się ze mną dzieje
musiałam się położyć bo zaczynam miewać zawroty głowy i nie wiem dlaczego, może przez ta pogodę.Też tak macie? |
|
|
|
#3280 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jestem troche uspokojona poniewaz w swojej ksiazce przeczytalalam ze gwaltownych zmian nastrojow (od uczucia totalnej beznadziejnosci, zlosci, wybuchow placzu po odczucie maxymalnej radosci i szczescia) doswiadcza wiekszosc kobiet wlasnie pod konic ciazy takze jak dzisiaj maz wroci z pracy pokaze mu ze jestem calkiem normalna![]() kurcze ostatnio czuje sie jak pasozyt bo nic nie robie tylko leze i albo cos ogladam, albo siedze na necie, albo cos podczytuje bo jakakolwiek praca fizyczna bardzo mnie meczy, a pozatym dostalam ostrzezenie od lekarza zebym sie nie przemeczala i jak najwiecej lezala bo skoro wczesniej mialam ostre klocia w podbrzuszu i teraz mam twardnienie brzucha i pobolewania jak na okres- to grozi przedwczesnym porodem. ale tak czy siak nie czuje sie z tym dobrze bo zawsze bylam pracus i nie moglam siedziec bezczynnie |
|
|
|
|
#3281 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() będzie dobrze Cytat:
Cytat:
![]() ja też tak mam, wychodzę do ogórdka popracowac i po 30 minutach już padam... robię może 20 % normy w porównaniu do tego co wcześniej. ale z drugiej strony koleżanka, która rodziła miesiąc temu powiedziała mi: kochana, odpcozywaj, leż, leń sie, nie miej wyrzutów sumienia. poród to ciężka praca, a potem opieka nad dzieckiem też kosztuje dużo wysiłku i energii. więc sobie nie żałuję
|
|
|
#3282 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a w ktorym jestes tygodniu ciazy?
|
|
|
|
|
#3283 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Ale Mamusie modelki nam się ujawniły na wątku
![]() Ciekawe jak Malin przeżyła słodkiego drinka. Zaraz zmykam do dentysty - także nadrabiam te trzy strony od wczoraj pobieżnie, ale wieczorkiem sie pojawię.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3284 |
|
Zadomowienie
|
hej Mamusie - powoli staram się Was dogonić.
Pamiętacie jak pisałyśmy o ruchliwości naszych szkrabów ... otóż właśnie wczoraj w ogóle nie czułam ruchów Witka, fakt byłam bardzo ruchliwa, bo tu rozpakowywanie, spacery, ciągle coś ale nawet po wieczornym grillu go nie czułam zaczęłam poważnie się martwić aż do teraz Malin, masz super koleżankę ciekawa jestem skąd ona bierze te ciekawe teorie Mój synek będzie paradował w różowych śpioszkach a co, jego tatuś lubi różowe koszule...ja za to nie noszę się w różu, czy to znaczy, że jestem facetem ![]() Jeśli chodzi o moją piesie, to ona nigdy w świecie nie załatwi się nawet na swoim podwórku, nawet będąc na działce muszę z nią wychodzić gdzieś dalej. Poza tym jest bardzo komunikatywna i bez problemu odgadujemy o co jej chodzi. joannah widzę, ze się zdecydowałaś na wyjazd - zobaczysz nie będziesz żałować Jeśli chodzi o wózki, to my mamy wózek używany i długo eksploatować go nie zamierzam, dlatego myślę, że za rok Witek będzie jeździł w nowej bryce. wracam do czytania jestem na str. 107 |
|
|
|
#3285 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() takze jak mu w ksiazce pokaze to moze latwiej mu bedzie znosic te moje fochy Cytat:
|
||
|
|
|
#3286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A przed chwilką oglądałam "Opowieści o narodzinach" i był poród - całkowicie się rozkleiłam jak się dzidzia urodziła - pewnie na niecałe 3 miesiące też się popłaczę jak już zobaczę synia
|
|
#3287 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3288 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A my w domu nie mamy termometra. Swego czasu zwinęłam go razem z opakowaniami po lekach i wywaliłam i jakoś tak się nie składa, żeby kupić następny ![]() Zresztą przynajmniej małż mi nerwów nie psuje-tak jak mówiłam (pisałam) hipochondryk z niego i jak termometr był to ten wariat co chwilę sprawdzał czy aby przypadkiem gorączki nie ma A mnie 41 dni zostało. Cytat:
Cytat:
Całkiem fajny ten wózek. Ja za to dzisiaj co chwila kartkuje katalog z Tako i nie mogę się na kolor zdecydować. Korci mnie, żeby wziąć pomarańczowy, ale z drugiej strony jasnozielony też mi się podoba... Jak małża przycisnęłam, żeby doradził to powiedział, że i ten i ten ładny Cytat:
![]() U nas łóżeczko w przyszłym tygodniu będzie ![]() A wózek tak jak mówiłam-będzie sobie na dzidziusia w Tako czekał. Jak się młody urodzi to odbierzemy. Cytat:
---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Dzisiaj suńka mnie zaskoczyła. Od paru dni już na balkonie nie narobiła i dzisiaj jak wyszłyśmy z rana na dwór nie w głowie jej było załatwianie wszelkich potrzeb. Hasała w koło mnie, bawiła się czym popadnie więc po dłuższej chwili uznałam, że załatwiać się nie zamierza i udałyśmy się do domu. Pod samą klatką jednak zrobiła w tył zwrot śmignęła na trawę siurnęła i walnęła klocka, po czym wkroczyła do klatki. |
|||||||
|
|
|
#3289 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Będzie to już 34 tydz.My wczoraj złożyliśmy łóżeczko, znaczy TŻ złożył ale niech stoi i czeka do wrzesniaWczoraj zamówiłam tą pościel http://www.allegro.pl/item699308499_...20_milpol.html mam nadzieje że będzie z nią wszystko ok A dziś kupiłam kocyk bawełniany, czapeczke bawełnianą, łapki niedrapki, pieluchy tetrowe(juz sie piorą Jeszcze z wyprawki zostało mi do kupienia przewijak i zakupy w aptece i spirytus w monopolowym ![]() A mi zostało 45 dni
Kubuś http://www.suwaczek.pl/cache/2dd354ee1d.png Ola http://www.suwaczek.pl/cache/1eaf2db6d5.png My http://suwaczki.waszslub.pl/img-2006062400900930.png Edytowane przez joannah Czas edycji: 2009-08-04 o 15:08 |
||
|
|
|
#3290 | |||
|
Zakorzenienie
|
moja mała dziś wogóle nie śpi....
właśnie usiadłam do kompa z moim jogurtowym smoothie i .. mała urządza tańce..w sklepie usłyszałam ludzi , którzy o mnie rozmawiali -zij is zwanger... ( ona jest w ciązy) -neeeeee ( nieeeee) -jawel, zwanger! ( własnie tak, w ciąży) ![]() dopiero jak się bezczelnie odwróciłam i na nich spojrzałam to sie skapnęli, że 1. jestem w ciąży 2. nie jestem głucha. moje urocze miasteczko jest nie do poznania....turyści wszędzie , przebić się przez ulicę nie można, wszędzie sceny poustawiane a kafejki rozrosły się niezmiernie i mają stoliki nie tylko na chodniku ale gdzie się da.. ![]() Cytat:
![]() oj tam parę lat...nie przesadzałabym. na pewno pierwsze miesiące zanim życie rodzinne się nie ustabilizuje są trudne i męczące, ale potem jest już raczej coraz lepiej. wiadomo, że to nie ten sam beztroski żywot , ale z dzieckiem da się odpoczywac, podróżować , cieszyć sobą. nie przepadam za robieniem z macierzyństwa takiej martyrologii. Cytat:
a co to są "opowieści o narodzinach"??? PS: ja też bęczę jak oglądam porody Cytat:
i cieszę się z tego bardzo - z tego czasu , który teraz mam i wykorzystuję na maksa. ja też kupię po prostu dobry termometr i już... jeeezu... nie no....puszczam małej delfiny czy coś, bo mam dośc, usiedzieć nie mogę..co jej dzisiaj jest????
|
|
|
#3291 |
|
Zadomowienie
|
fasoleczk4 świetna sesja - będzie miła pamiątka
![]() martusia, jak Królowa na tronie piesio pocieszny, czyżby się tak słodko do Ciebie przytulał?karmari no nie wiem, kto tu teraz zasługuje na miano miss wątku ![]() alisanka brzuszek masz, jakbyś była na finiszu (jeśli pomyliłam się w imionach to przepraszam - piszę z pamięci )o termometrze jeszcze nie myślałam, więc nie wiem, który jest be, a który cacy. Poczekam jeszcze to może któraś z Was poleci mi tani i skuteczny i czy będę mierzyć w pupie czy w uszku, na czole...w tej chwili jakoś nie zaprzątam sobie tym głowy ![]() na początku zamierzam kąpać małego w tym jakże przereklamowanym płynie oilatum (lub samej parafinie) później przerzucę się na płyn do mycia hipp bodajże (do ciała i włosków) okij zmykam na spacer |
|
|
|
#3292 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3293 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3294 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3295 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też śmignełam na szybko do sklepu i kupiłam część z tego co potrzebne do szpitala, przy okazji w ramach wąchania oliwki strzeliłam nią sobie w twarz -nacisnęłam opakowanie, żeby zapaszek do mnie doleciał a tu bach-jak mi w twarz nie pryśnie... myślałam, że padnę ze śmiechu, aż mi się ochrona zaczęła przyglądać Też muszę aptekę i monopolowy zaliczyć ![]() Ja przewijaka nie kupuję-małż ma sam wykonać pod moim nadzorem. Chciałam sama zrobić, ale nie pozwolił mi wyrzynarki używać w ciąży ![]() Cytat:
Ciekawe czemu?Sorejna-nasza suńka to taki przytulak, z rana tylko czeka aż ktoś oko otworzy i już jest pełna radości, że wreszcie wstajesz i jest okazja, żeby mogła zwrócić na siebie uwagę. Jak ktoś przyjdzie to wskakuje na niego i się tuli-ogólnie od początku jak ją wzięliśmy to najlepiej jej na rączkach było. |
||
|
|
|
#3296 | |||||
|
Rozeznanie
|
Witajcie Kochane
Od wczoraj próbuję Was nadrobić i w końcu mi się udało Nie wiem co się ze mną dzieje ale od 3 dni chodzę jak naćpana. Mogłabym spać 24h na dobę i ciągle mi mało. Aż się boję co będzie po porodzie ![]() Wczoraj miałam boski sen! Śniło mi się że karmię moją Michalinkę piersią i mam tyle mleka że aż kącikiem ust się małej wylewa. To było takie realistyczne! A najfajniejsze było to że jak się nad ranem przebudziłam to miałam całą koszulę mokrą na wysokości sutków Takie dwie wielkie plamy!Cytat:
Zdjęcie super! Muszę pokazać mężowi jak wróci z pracy Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dziewczyny super zdjęcia!
|
|
#3297 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Staram sie lezec, ale nie zawsze mi to wychodzi bo zanudzam sie na smierc jedynie co to zagladam do was, staram sie nie wychodzic bo mieszkam na 2 pietrze a moj lekarz mi powiedzial ze mam nie za duzo chodzic po schodach, a po zatym gotuje obiady, to chyba nie duzo?A ze stresem jest roznie
|
|
|
|
|
#3298 | |
|
Rozeznanie
|
Hej, dziewczynki!
U nas znowu buro i ponuro ![]() A zamawiałam słoneczko i upały Cytat:
Ja też mam BD z pompką, ale zapach mnie odrzuca Może zużyję na dziecia, a na razie sprawdza się do golenia nóg ![]() http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=13945 Do kąpieli dla dzidzi kupiłam na razie plyn z serii Extrasensitive: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=30180 Sama używam HiPP, ale ma bardzo intensywny zapach: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=23709 Tez z nagietkiem Baby Dream też wygląda fajnie, ale sama nie próbowałam: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=30800 A parafina, z której w ponad połowie składa się Oilatum, to olej mineralny - odpad przemysłu ropowydobywczego, popularny w kosmetyce składnik, bo tani, ale potencjalnie podrażniający i potencjalnie toksyczny - ja nie stisuję, jak nie muszę. Zgadzam się z Martusią, że Oilatum można stosować jako lekarstwo w AZS, a nie tak po prostu do codziennej pielęgnacji. W ogóle dla mnie to jest jakaś schiza stosowanie tych wszystkich preparatyów przeciwzapalnych na zdrową skórę No, ale każdy chowa dziecia, jak chceW produktach dla dzieci Johnsona są same agresywne detergenty, SLS, konserwanty i perfumy - nie rozumiem, dlaczego IMiDz pozytywnie zaopiniował te kosmetyki No, ale ja wielu rzeczy o tym świecie nie rozumiem.
|
|
#3299 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3300 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ciekawa jestem jak moje malenstwo jest obrocone I do wrzesnia musze czekac w tej niepewnosci ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:43.

a jak wstaję z łóżka to stopy mi odpadają z bólu

musze zmusic meza zeby w koncu zmobilizowal sie i kupil nowy aparat!!!obiecal ze przed porodem to zrobi

- zobaczysz nie będziesz żałować
)
i czy będę mierzyć w pupie czy w uszku, na czole...w tej chwili jakoś nie zaprzątam sobie tym głowy