|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Ojj sama nie wiem, po prostu częściej jakiś dół przychodzi
![]() Ale informacja polepszająca mi humor dziś to wyniki posiewu - hodowla jałowa
|
#3752 |
|
Zadomowienie
|
witam kochane ciężarówki
Już nie wyrabiam z tymi plecami muszę męża zmusić żeby mi laptopa do netu podłączył bo nie jestem w stanie jednej strony przeczytać ehhhh Na wizycie jak zawsze było fajnie ( masz racje sorejna on potrafi wszystko tak wytłumaczyć że człowiek od razu jest spokojniejszy)ogólnie jest mi smutno bo młody znowu nas olał i nie pokazał się w pełnej krasie - tylko z profilu i tak dla mnie jest najpiękniejszy na świecie ( zresztą jak każde dziecko dla swojej matki ![]() Ostatnie usg pokazało nam że młody jest jak najbardziej zdrowy waży 2000gr i co najfajniejsze lekarz powiedział że będzie ważył około 3200, 3300 i nie powinien więcej - licze na to reszta też jest prawidłowa - największy ma brzuszek ( ciągle pełny bo się objada hahaha)nawet pokazywał nam jak klatka piersiowa mu się unosi i opada co oznacza że ćwiczy już oddychanie ( podobno jak jest niewielkie niedotlenienie malucha takiego odruchu nie ma ) łożysko jest w 2 stopniu dojrzałości i wód jest odpowiednio dużo. miłego weekendu dziewczyny
|
#3753 |
|
Rozeznanie
|
Melduję się
![]() Jestem po śniadanku, porannym prysznicu i przedwczesnym obiedzie (wczoraj ubzdurałam sobie łazanki i poprosiłam mame, żeby zrobiła, wstaje dzisiaj o 9 a łazanki gotowe i przed chwilą wsunełam jedną porcję Chyba jade dzisiaj do babci (60 km) i szczerze powiedziawszy wcale mi się nie chce, mimo ze to moja babcia nie lubie tam jezdzic. Nie dosc, ze zle sie tam czuje, to jeszcze atmosfera jest tragiczna ze względu na chorobe i stan dziadka, a tym samym sytuacja babci, która się tym dziadkiem opiekuje. Dwoje starych schorowanych ludzi ) inne dzieci, jakoś sobie radzą z tym, ale też niechętnie ich odwiedzają. A do mnie babcia z dziadkiem dzwoni cały czas i mówi, żebym przyjechała (z rodzicami jest trudno tam wysiedzieć ze dwie godziny) a co mówić samemu jeszcze w ciąży ![]() Chyba jestem okropną wnuczką
|
#3754 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale słabego cappuccino bym się napiła...![]() Cytat:
Szybko macie te posiewy. Ponoć to się robi prawie przed samym terminem porodu ![]() Cytat:
![]() Pytałam też gina o te stopnie dojrzałości łożyska (są 4 - od zera do trójki). Powiedział mi, że to się bada, jak ciąża jest przenoszona. Najważniejsze jest KTG. Cytat:
|
|
#3755 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Muszę na jakieś zakupy iść-coś mi się chce, ale nie wiem co
|
|||
|
|
|
#3756 | |
|
Zadomowienie
|
Jesteśmy nad morzem, a tu wszystko drogie
dlatego na zakupy jeździmy do pobliskiego Kamienia Pomorskiego, tam jest netto i biedronka - można sporo zaoszczędzić. Tu mleko, masło są w takiej kosmicznej cenie, że szok ![]() Cytat:
Miss.hot głowa do góry - szkoda chwil na smutanie, już niedługo będziesz tulić swoje maleństwo - uśmiechnij się kobieto ![]() Fasoleczka mimo wszystko życzę miłego pobytu u dziadków, postaraj się nastawić pozytywnie, to dużo pomaga Ostatnio rozmawiałam z siostrą mojego TZ. Ona ma dwie córeczki - jedna ma 14 lat (to ta zarażona gronkowcem przy porodzie), druga 10. Obie są wcześniakami. Starsza przyszła na świat w 31 tygodniu, młodsza w 34. byłam zszokowana i pomyślałam jakby to było gdybym ja miała rodzić za tydzień... ![]() W nocy budziłam budziłam się często i za każdym razem człam przesuwające się dziecko Któraś z Was pytała o ruchy dziecka tuż przy gabryście, a więc ja też czuję w tych okolicach delikatne łaskotanie, nie sądziłam , że dziecko możne znajdować się tak nisko ale wychodzi na to, że może. Na następnej wizycie podpytam ginekologa, gdzie dokładnie znajduje się nasz synek i co czuję po prawej, po lewej i tam przy gabryście - bo na razie to dla mnie jak kamasutra w brzuchu, ciężko to sobie wszystko wyobrazić ![]() Budzę mojego i zbieram się na plażę. Do wieczorka. |
|
|
|
|
#3757 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale słabego cappuccino bym się napiła...![]() Cytat:
Szybko macie te posiewy. Ponoć to się robi prawie przed samym terminem porodu ![]() Cytat:
![]() Pytałam też gina o te stopnie dojrzałości łożyska (są 4 - od zera do trójki). Powiedział mi, że to się bada, jak ciąża jest przenoszona. Najważniejsze jest KTG. Cytat:
|
|
#3758 |
|
Zadomowienie
|
dubel
Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-08-08 o 10:58 |
|
|
|
#3759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3760 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy to środek tygodnia czy weekend to wstaje około 5 rano i od rana go nosi więc coś kombinuje, dzisiaj np. od rana układa kostkę w ogródku, opalił się nieźle, potem po 8 pojechał na targ po wędlinkę i owoce a potem znów układa kostkę. Ja za to siedzę i sie obijam ![]() Cytat:
poszłam się umyć i chciałam poleżeć w wannie, poleżałam a jak się chciałam podnieść to już nie mogłam i się spłakałam potem się wściekłam bo już w drugich spodniach ciążowych mam dziurę mimo iż są bardzo luźne, takie teraz dziadostwo robią, potem się załamałam bo nie miałam co na siebie włożyćco do żelów intymnych, ja używam na przemian Lactacydu i Idea 25 Tess z tymianku, kory dębu lub nagietka a wygląda tak: http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=727426 w normalnych sklepach go niestety nie ma co do podpasek i podkładów, ja wiem na milion %, że te duże podpaski Belli będą dla mnie za małe, bo podczas zwykłego okresu tylko tych używałam bo miałam tak obfite miesiączki ![]() tak zachwalacie tę książkę "Język niemowląt", że chyba ją kupię
|
|
#3761 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Co prawda jeszcze 4-5 tygodni... Cytat:
|
|||
|
|
|
#3762 |
|
Zadomowienie
|
Zjadłam obiad i chyba mnie podusia wzywa, mała dżemka sie przyda.
Malin jak posiew miałam robiony w szpitalu , wyszła mi jakaś bakteria ale chyba nie groźna bo brałam na nią tylko urosept.
|
#3763 | |
|
Zadomowienie
|
bylismy na zakupach -mielismy w palanach wybrac lapmy i zyrandole do domu. no i skonczylo sie tylko na ogladaniu i kreceniu przezemnie nosem- nie wiem co sie dzieje ale ja na nic nie mam ochoty, nic mi sie nie podoba. wiem ze w takich sytuacjach jestem uciazliwa dla meza
![]() bylismy doslownie w paru miescach (oczywiscie samochodem) a ja jestem zmeczona jak jasna cholera naprawde juz tego nie wytrzymuje- nie dam rady nawet normalnie funkcjonowac wrrrrrrrrrrrrr kiedys moglam caly dziec latac po sklepach i czulam sie fantastycznie, a teraz to nawet wizyta w jedym sklepie spozywczym maxymalnie mnie wykancza.....Cytat:
moj tato to wlasnie taki ranny ptaszek i pracus (zawsze po pracy i kiedy ma wolne robi cos "kolo domu"). dlaczego na podstwie wizerunku taty zbudowalam sobie w podswiadomosci taki wlasnie ideal faceta i kazde odchylenie od tego jest dla mnie drazniace. oczywiscie moj maz nie jest leniem i jak nabardziej pracy sie nie boi, a co najwazniejsze jest bardzo zaradny zyciowo ale jakos sie nie garnie do wstawania skoro swit i majstrowania w domu lub przy domu.
|
|
|
|
|
#3764 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wypoczywać będziesz przyda Ci się na pewno Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wypoczywać proszę ładnie
|
|
|
#3765 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jakoś mi to się nie widziCo do oliwki to myślę że to sprawa indywidualna. Ja osobiście nie mogę jej używać bo mnie uczula ![]() Pieluchy tetrowe też chyba dokupię bo mam ich póki co 8 szt. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale badanie wyszło ok.Myślę że jeszcze przed samym porodem będę mieć jeszcze to badanie. Zresztą wypytam na poniedziałkowej wizycie o wszystko Cytat:
takie jak piliśmy nad morzem w Łebie pychotka! A Ty Malinko nie możesz pić przy tej diecie? Tak się zastanawiam nad tymi prześcieradłami do łóżeczka i już sama nie wiem czy lepsza jest opcja normalne prześcieradło+ceratka nieprzemakalna pod spód czy takie prześcieradełko nieprzemakalne (2w1)? Ciekawa jestem czy od prania ta ceratka pod prześcieradłem się nie zniszczy za szybko?
|
|
#3766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już się zdrzemnęłam, ale jakaś zadżumiona jestem i tak....
|
|
#3767 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale slowo daje- nie dam rady zwlec sie z lozka![]() hihih ale ze mnie niedolezna, ociezala kobieta- mąż co rusz przychodzi i przynosi na lyzce a to mieso mielone do sprobowania (bo ja kocham posolone i innego nie zjem- a maz moglby nie solic wcale), a to makaron (bo ja lubie nie za mocno rozgotowany), a to sos (bo ja lubie przyprawiony odpowiedno oregano i bazylia) ![]() ![]() smiesznie to wyglada, ale podoba mi sie to dzisiajsze gotowanie obiadu![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3768 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dubel, bo Wizaż dziś szwankował, aż w końcu wyłączyłam komputer i nie wiedziałam, że się mój post powtórzył po czasie
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przy mojej diecie mogę używać trochę śmietany 12%, półtłustego twarogu czy mleka 0,5%, a mleka do kawy zawsze dużo daję Najważniejsze to nie słodzić.---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
|
|
#3769 |
|
Zakorzenienie
|
Zmierzyłam brzuszek i patrzę 106 cm
- miesiąc temu 10 lipca było 101 ![]() Przy okazji fotka domku synia
|
#3770 |
|
Raczkowanie
|
hej hej
czytam was od długieeego czasu ale za wami nadążyć to sztuka też jestem przyszła mama dzidzi która szykuje sie do wyjścia na świat 1 pażdziernika. czyli mamy własnie 33 tydzien małego lokatora lub lokatorki, niestety jakoś nie chce sie ujawnic ale mamy szanse 12 sierpnia bo idziemy na usg. kondycja w formie i dzidzus tez. czytałam ze ma duuuzo spac ale najwyrazniej mój dzidzus nie chce wpisywac sie w statystyki w szaleje stopkami w brzuszku chcąc pokazac jaki to jest silny ![]() mamy czy wiecie coś na temat akademi zdrowego rozwoju?? to taka impreza gdzie przyjeżdza domek który widziany jest oczami dziecka. jeśli jest jakaś mama z gdańska i moze wie cos na ten temat o lokalizacji to moz napisac hm |
|
|
|
#3771 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
... a pozatym corka mojej babci, czyli moja ciotka, to ta co powiedziala mojej mamie, ze jak zaszlam w ciaze to powinna mnie z domu wypierd***** i jakoś ciężko przekonać mi się do tej strony rodziny ![]() W każdym bądz razie nie pojechalismy tam dzisiaj. Bo rano mama wyciagnela mnie na miasto ... i zaopatrzylam sie w dwie koszule do szpitala rozpinane co prawda na rynku ale nie moglam im sie oprzec ![]() a jak wrocilismy z miasta, to tato wyciagnal nas na dzialke i zrobilismy sobie grilla Cytat:
Cytat:
|
|
#3772 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Wreszcie mam chwilkę, żeby do Was zajrzeć
![]() Wcinam jeszcze gorącą szarlotkę, a ponieważ meżuś poszedł przed chwilą na kawalerski szykuję sobie maraton "gotowych na wszystko" V ![]() Rano odebraliśmy łóżeczko, od razu kupiliśmy materac, prześcieradło i wanienkę. Jutro mam zamiar zamówić na allegro tą pościel co Joannah - beżowy miś na księżycu razem z wypełnieniem i podkłady pod prześcieradło z motherhood. Także już coraz mniej na liście Odebrałam też dzisiaj sukienkę od krawcowej, bo za tydzień balujemy na weselu. Muszę zrobić fotkę żebyście mnie obiektywnie oceniły, bo mężuś się zastanawia czy nie powinnam jej trochę zwężyć i już sama nie wiem ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() O tej akademii niestety nic nie wiem. |
||||||
|
|
|
#3773 |
|
Zadomowienie
|
Miss.hot brzusio śliczny mój ma 107 cm w obwodzie
![]() Mnie tak bardzo jeszcze zmęczenie nie dopada jak by nie to że puchną mi nogi to czułabym sie bardzo dobrze, dzisiaj przyszła do mnie moja przyjaciólka, poszłyśmy na spacer, oczywiście zgrzeszyłam przy okazji bo zjadłam 3 gałki lodów , ale nie mogłam przejść obok i nie kupić
|
#3774 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie najgorsze są bóle pod piersiami i na podobnej wysokości z tyłu - wtedy nie wiem jak się ułożyć i strasznie mnie to męczy
![]() Oglądam właśnie program o narodzinach i pierwszych chwilach życia czworaczków. Urodzone w połowie 7 m-ca dziewczynki ważyły 770g, 900 g, 1100g i 1200 g - maluśkie, ale wszystkie przeżyły
|
#3775 | ||
|
Zadomowienie
|
miss hot sliczny brzuszek - i wcale nie wyglada na tyle ile ma- ja mam 96cm w obwodzie i wydaje mi sie ze jest wielkosciowo taki sam z tym ze moj jest szpiczasty
podobno typowy "jak na chlopaka"![]() Cytat:
![]() dzisiaj juz 2 razy odmowilismy znajomym- jedni zapraszali na "piwko" do miasta, a drudzy na posiadowke domowa. maz to nawet byl sklonny pojsc ale mnie to zadna sila nikt by z domu nie wyciagnal- jak sobie pomysle ze mialabym odstroic sie w cos "wyjsciowego", zrobic makijaz to wydaje mi sie to nierealne ![]() a teraz siedze i mysle czy aby przez ta moja ciaze nie robie sie "skapciala"? no dobra - robie sie skapciala ale nic nie chce mi sie z tym zrobic![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3776 |
|
Raczkowanie
|
Od początku jestem podzielona równo po połowie. 50%na chlopaka.. Bartusia no i 50% na Oliwkę
ale kogo nie spotkam i wszyscy znajomi sa za dziewczynka moja. koleżanka kupuje różowe ciuszki bo ona wie najlepiej heh. a ja czasem przy monologu z dzidzią nazywam ja Oliwka a czasem Fikus bo fika mi po brzuszku. na usg po 20 tyg pani powiedziała ze moja dzidzia ma pomiedzy nogami.... pępowine ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- hej co do programów o takich przygodach to kiedyś widzialam "help, mamy dziecko. program o pierwszych dniach dzieciątka w domku |
|
|
|
#3777 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moj synek tez czasem tak buszuje w brzuszku ze nazywam go wtedy "moim kochanym urwiskiem"- a maz sie wtedy cieszy mam nadzieje ze tylko w brzuszku bedzie tak szalal, a poza brzuszkiem bedzie super grzecznym i spokojnym synusiem mamusi
|
|
|
|
|
#3778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
strasznie zgrzeszyłaś. A co z dietą?
|
|
#3779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3780 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Czasem trzeba zaszaleć-byle nie za często! |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:49.

(wczoraj ubzdurałam sobie łazanki i poprosiłam mame, żeby zrobiła, wstaje dzisiaj o 9 a łazanki gotowe i przed chwilą wsunełam jedną porcję
ze względu na chorobe i stan dziadka, a tym samym sytuacja babci, która się tym dziadkiem opiekuje. Dwoje starych schorowanych ludzi 
Ale słabego cappuccino bym się napiła...

ja jestem rannym praszkiem i nie cierpie spac do pozna.

ale jakos sie nie garnie do wstawania skoro swit i majstrowania w domu lub przy domu.
oby dietka pomogła i cukier się unormował.