Jacy sa polscu faceci.. - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-10, 11:33   #181
shockwaves
Wtajemniczenie

Dot.: Jacy sa polscu faceci..

Cytat:
Napisane przez sine.ira Pokaż wiadomość
Widzisz, nie wygląda (twoim zdaniem), a jest. Zastanów się teraz ilu heteroseksualnych facetów włączyłaś do grona homo kierując się właściwymi tobie stereotypami i schematami co do wyglądu/ubioru.
Nie obchodzi mnie ilu. Leżą w szufladzie razem z humanistami w każdym razie i niech tam zostaną
Stary 2009-08-10, 11:35   #182
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez shockwaves Pokaż wiadomość
Santos, po raz kolejny, bo chyba nie rozumiesz : być gejem a wyglądać jak gej to różnica.
To masz jakies mylnie totalnie i spaczone pojecie jak wyglada gej. Nie wiem, czy wiesz (wyglada, ze nie wiec cie uswiadomie), ale geje wygladaja w 100% jak normalni faceci. Sa geje, ktorzy ubieraja sie w sylu metro, ale jest ich tyle ile hetero. Ale sa tez geje, i wcale nie jest ich malo, ktorzy ubieraja sie jak ich koledzy biznesmeni hetero, albo jak przecietny polski facet. Sa tez geje (jest ich specjalna grupa), ktorzy maja styl hard core harley driver i macho. Tak, sa gejami, ale wygladaja jak najgorsze zakapiory z baru dla harleyowcow. Nie wiem, skad bierze sie ten idiotyczny poglad, ze stroj metro to stroj gejowski....

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
santos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-10, 11:37   #183
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Nie obchodzi mnie ilu. Leżą w szufladzie razem z humanistami w każdym razie i niech tam zostaną
Ty się lepiej zastanów gdzie takimi kompromitacjami siebie samą umiejscawiasz. Mnie by było z lekka wstyd na twoim miejscu...Ale spoko, twój problem

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
Napisane przez santos Pokaż wiadomość
Nie wiem, skad bierze sie ten idiotyczny poglad, ze stroj metro to stroj gejowski....
No to chyba akurat proste jak drut. Z ciasnoty umysłowej a z czego innego ?
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-10, 11:39   #184
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Mój boże...kobieto...

Widzisz, nie wygląda (twoim zdaniem), a jest. Zastanów się teraz ilu heteroseksualnych facetów włączyłaś do grona homo kierując się właściwymi tobie stereotypami i schematami co do wyglądu/ubioru.
A ilu gejow wylaczyla? Bo naprawde przynajmniej 90% gejow nie ubiera sie w stylu metro, i tu mowie o gejach 'zagranicznych', bo polscy to jeszcze mozna uznac, ze unikaja tego stylu zeby ich skini nie skopali w piekny niedzielny poranek...

Cytat:

Myślałam, że po akcji student politechniki - cool bo ynteligentny, humanista - bleee bo tępak bez ambicji, niczym mnie już nie zaskoczysz a tu niespodzianka
Niech to powie Marquezowi, ze tepak, bo inteligent to tylko scislowiec jak John Nash.

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
santos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-10, 11:41   #185
shockwaves
Wtajemniczenie

Cytat:
To masz jakies mylnie totalnie i spaczone pojecie jak wyglada gej. Nie wiem, czy wiesz (wyglada, ze nie wiec cie uswiadomie), ale geje wygladaja w 100% jak normalni faceci. Sa geje, ktorzy ubieraja sie w sylu metro, ale jest ich tyle ile hetero. Ale sa tez geje, i wcale nie jest ich malo, ktorzy ubieraja sie jak ich koledzy biznesmeni hetero, albo jak przecietny polski facet. Sa tez geje (jest ich specjalna grupa), ktorzy maja styl hard core harley driver i macho. Tak, sa gejami, ale wygladaja jak najgorsze zakapiory z baru dla harleyowcow. Nie wiem, skad bierze sie ten idiotyczny poglad, ze stroj metro to stroj gejowski....
Znam gejów, wiem jak wyglądają.

-----------
Mam takie, a nie inne kryteria wyboru partnera i nikt mnie nie przekona, że facet w obcisłych spodniach, różowej obcisłej koszulce, trenczu i fryzurce ala Zac Efron jest sexy. Mnie się zawsze będzie kojarzył z gejem [=nie będzie mnie pociągał] i nikt ani nic tego nie zmieni
i
nikt mnie nie przekona, że facet po stosunkach międzynarodowych jest sexy, ale to już było..
Stary 2009-08-10, 11:45   #186
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
nikt mnie nie przekona, że facet po stosunkach międzynarodowych jest sexy, ale to już było..

HAHAHAHAHAHAHA !!!
Padam.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-10, 11:45   #187
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość

HAHAHAHAHAHAHA !!!
Padam.
Padłeś ? Powstań ! Wizaż.pl

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-10, 12:39   #188
visionAM
Zakorzenienie

Haha, tylko i wyłącznie dlatego, że "to już było" nie napiszę nic więcej o mężczyznach z różnych kierunków studiów i ich seksualności bo snów zacznie się dyskusja i zrobimy ot
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-10, 13:01   #189
czuczenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lejdibird Pokaż wiadomość
Źle ubrani.
Albo przez mamusie i w wieku 20 lat wygladaja jak uczniowie I klasy podstawowki, niemodne swetry, sztruksy, zle lezace za szerokie dzinsy, fryzura od najtanszego fryzjera. Zaniedbani, niemodni.
Albo styl zywcem ze sklepu New Yorker czy bazarku, czyli spodnie z przetarciami, koszulki z nadrukiem tatuazu, smoka, tribala czy czegos w tym stylu, wlosy posklejane zelem, do tego mokasyny. Bluza z kapturem albo koszula w paski pionowe, obcisle akrylowe sweterki takze z nadrukiem, czasem garnitur z poliestru swiecacy.
Spotkac dobrze ubranego faceta w Polsce to rzadkosc.
Buahahahahahhahaha wyjelas mi to z ust. Wiekszosc kolesiw naszym pieknym kraju nie ma za grosz gustu.. nie mowie o tych wiekszych miastach, bo tam mozna spotkac fajnie ubranych na luzie kolesi, ktorzy jakw staja to przegladaja sie w lustrze i zwracaja uwage na to co ubiora.. natomiast jesli chodzi o mniejsze miejscowosci to kroluja sztruksy, koszulki w paseczki, zalatujace rynkiem... szare adidasy.. i tu nie ma naprawde nic wspolnego z tym ze ktos nie ma kasy na ciuchy, bo naprawde nie grunt ze ubrac firmowo, CI kolesie nawet jak ubieraja sie markowo to nic do siebie nie pasuje . PORAŻKA

Już Pani Licencjat
teraz sie MaGistRuje
5-ty rok na Wizażu

DUKAM
czuczenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-10, 13:33   #190
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
W sumie to jej się nie dziwię, bo sama uważam, że dłuższe włosy i czarny trencz są zarezerwowane dla gejów, a węższe spodnie dla gejów i emo. Mój facet takich rzeczy nie nosi,a mimo to się fajnie ubiera. IMHO można się fajnie ubrać i nie wyglądać jak gej, więc skoro można nie wyglądać jak gej, to po co wyglądać jak gej? Nie pociągają mnie geje.

Skad Ci sie te poglady wziely??

Wydalo sie, Bogart i ludzie noszacy burberry sa homo: http://kobieta.wp.pl/kat,26307,title...l?ticaid=188a6

Cale szczescie, ze bylem niedawno u fryzjera, bo dzieki temu powrocilem na lono hetero

Dawno wiekszych bzdur nie slyszalem. Santos, zwracam honor - uogolniasz, przejaskrawiasz i rozciagasz negatywne przyklady na calosc populacji, ale Ciebie zaczynam rozumiec.

W ogole, jakie przejscia myslowe trzeba robic, zeby dojsc do takich absurdow?

Okazuje sie, ze wszyscy metalowcy z lat 80tych, jak jeden maz w obcislych dzinsach i z dlugimi piorami sobie pewnie kopulowalo... nie, nie z groupies, tylko w ramach zespolow!

Smieszne jest, jak mozna miec tak ciasne horyzonty i podchodzic z taka wyzszoscia do tylu rzeczy - humanisci be, trencz homo itd. Wychodzi na to, ze wszystko co shockwavesowy misiaczek nie nosi, typ uczelni na ktorym nie jest itd., jest be i fu. Czekam jeszcze tylko na wyznanie, ze blondyni sa homo, bo on jest brunetem, albo na odwrot... tak czy siak, rudym sie dostanie

Aha, ani obcislych spodni, ani trenczy nie nosze tak w kwestii formalnej.

Co do tych nieszczesnych japonek - ja nosze, lubie, cenie sobie wygode i przystosowanie do mojej pletowej stopy, ale do ciezkiej jasnej, to czy ktos lubi czy nie, o niczym nie swiadczy. Chodzi oczywiscie o bardziej kompleksowe podejscie.

Cytat:
Napisane przez Deede Pokaż wiadomość
Wiecie co, tak to czytam i w jakąś dziwną stronę lecicie. Facet może wyglądać nienagannie ad. ciuchów, stylu etc., a jednocześnie być wzorcowym burakiem i chamem. Dla mnie facet powinien mieć klasę, a to od czego innego zależy. Nawiasem - nie lubię facetów za bardzo wystylizowanych, metro etc. Pomijając to, że kojarzy się to z gejami, to dla mnie jest takie jakieś.. sztuczne, a tego nie lubię ani u kobiet, ani u facetów. Mieć swój styl - ok. Dbać o siebie - oczywiście. Może źle trafiałam, ale co nie spotkam takiego super wystylizowanego faceta, nad którym można piać z zachwytu, jaki on pachnący, modny, trendi, srendi, to po dłuższej rozmowie okazuje się, że tam w środku to i pusto, i nudno, i bez stylu, i bez klasy. Ewentualnie powtarza wszytskie banały i bzdury, jakie wyczyta w trendi magazynach.
Tez sie zastanawiam, czy tylko wyglad jest wazny, bo tak wychodzi

Druga sprawa - no wlasnie, zadbanie, styl, a przesada - dwie rozne sprawy.

Cytat:
I chodzisz z linijka zeby sprawdzic, czy facet jest gejem? Swoja droga przydatne myslenie, nie trzeba sie wysilac zeby kogos poznac tylko: ma dluzsze wlosy i trencz = gej. Jak tak czytam, to sie nie dziwie juz teraz, ze polscy faceci nosza jedynie sandaly+skarpetki ,niesmiertelne krotkie bezow bojowki i nudne T-Shirty. Bo wszystko jest albo gejowskie albo sztywniackie. Nosisz japonki, trencz itd= jestes gej, nosisz koszule=jestes sztywniak (gdy ostatnio z TZ kupowalismy koszule Vistuli pani pytala: "jaki jest garnitur?" bo oczywiscie koszula to tylko dla biznesmena do garniaka, na co dzien nikt nie nosi), chodzisz na silownie = jestes paker, prawdziwy yntelektualysta nie skala sie hantlami, chodzisz do opery = tez pewnie gej, albo pozer. Ale przeciez panowie sami musza te stereotypy powielac. Nie wiem, siedzicie na piwie mowicie "Ej Stasio, czemu masz takie gejowskie wlosy?" albo "hahaha ale gejowskie buty! moja laska takie nosi!":md leje:

Zgadzam sie, ale kto tu mowi o metro i przestylizowanych panach w rozowej koszuli z cyrkoniowymi spinkami i wlosach w utlenione plamy? Miedzy takim panem a panem w skarpetach do sandalow, bojowkach t-shircie, albo gniecionej koszuli i wytartych jeansach sa jeszcze jakies sensowne opcje, prawda?
Tak jak wczesniej przesadzilas itd., tak teraz wg mnie trafnie opisujesz jak to czesto (nie zawsze, wiadomo) wyglada

Cytat:
A ile narzekania na kobiety...że spasłe, "rozjechane", puszczalskie dziwki idące z każdym za kasę, że to po 25 roku życia to już stare, zapuszczone raszple (podobno każda już z grzybicą - serio gdzieś coś takiego wyczytałam ), źle ubrane, że puste i głupie no i że powinno się je krótko trzymać - najlepiej przy garach. Internet aż puchnie od mizoginów i tego typu "opinii". A w internecie to przecież ciągle ci sami rodacy, których mija się na ulicy, z tym że na ulicach chodzą opłotkami, a tylko w internecie ujawniają się jako anonimowe bonza.
Zarty chyba sobie stroisz. Pol watku tutaj to kakofonia tego typu pod adresem mezczyzn, a Ciebie dziwi narzekanie w druga strone na kobiety? Tu masz, ze maja brzuch piwny, albo sa chuderlaki, zle ubrani, pusci i glupi - czym sie to rozni od tego co opisalas? Pomijajac sposob wyrazania sie, ale to kwestia raczej wizazu, bo na takiej, jak najbardziej kobiecej kafeterii by juz tak subtelnie jak tu nie bylo, czyz nie?

Jakas artystka mi odpisala - jestem na kobiecym forum, bedzie ocenianie sterotypowo i juz, a tu lament, ze Ci faceci smia krytykowac kobiety Cos pomiedzy: a Pani ta oczywiscie na to nie wpadla, ze madre kobiety (jak i mezczyzni) umieja wyjsc poza niesprawiedliwe i nieraz bardzo prymitywne stereotypy.

Cytat:
Nie chodzi o orientację seksualną. Dla mnie facet w wąskich spodniach jest aseksualny (nie rozumiem, po co oni sobie ściskają jaja), podobnie niedobrze mi się robi na widok trenczyków czy długich fryzurek. Taki mam gust, że nie toleruję u faceta wyglądu geja czy też metro. Uwierz, można się fajnie ubrać bez konieczności zwężania spodni czy podkradania dziewczynie trenczu. Nie tylko to jest trendi.
A kogo to obchodzi, jaki dla Ciebie jest facet w jakis spodniach? Przeciez okreslenie kazdego faceta, ktory dla Ciebie nie jest specjalnie meski jako wygladajacego jak homo jest absurdalne Powiedz, ze jest dla Ciebie aseksualny, nie pociaga Cie w ogole, a nie ze wyglad jak homo

Piszesz takie bzdury, ze szkoda gadac - nie tolerujesz u faceta wygladu geja; przy czym, wyglad homo dla Ciebie = taki wyglad jaki Ci sie nie podoba

Cytat:
Gdybym była facetem, to nie wiem, jakie kompleksy bym musiała mieć, żebym uważała, iż założenie np. japonek sprawi, iż zaczną podejrzewać mnie o "gejostwo"..? Poziom męskości (w sensie czucia się mężczyzną) jest chyba marniutki u niektórych panów.
Oj, poczytaj co niektore madrosci w tym temacie, to znajdziesz powod A to mamusia taka, a to koledzy, a to coniektore wizazanki tak blyszcza.

venerwuje mnie gadanie Wyraka bo wbił sie na babskie forum[/QUOTE]

Straszne Naprawde warto sie denerwowac czyms co przeczytasz na jakimkolwiek forum? Wyluzuj.

Cytat:
Napisane przez Little miau miau Pokaż wiadomość
temat z założenia będzie traktowany stereotypowo bo nie znamy kazdego polaka osobiscie i podawanie przykładów "a ja znam innego polaka wiec sorry dziewczyny nie macie racji" mija się troszkę z celem.
Bzdura i tyle. Nie, nie bedzie z zalozenia traktowany stereotypowo, bo sa osoby, ktore siegaja po stereotypy i sa takie, ktore po nie nie siegaja. To ze dotyczy to mezczyzn akurat ma niewiele do czynienie, gdyby dotyczylo czego- kogokolwiek innego, moja reakcja bylaby podobna

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.

Edytowane przez Wyrak
Czas edycji: 2009-08-10 o 13:44
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-10, 13:41   #191
shockwaves
Wtajemniczenie

Faceci powinni nosić sukienki. Wszyscy. W końcu twierdzenie, że dla nich są tylko spodnie, to stereotyp. Tylko nie piszcie, że sukienki są kobiece - to byłoby krzywdzące i oznaczałoby waszą ciasnotę umysłu.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-10, 13:47   #192
sine.ira
BAN stały

Panowie w Szkocji noszą spódniczki na przykład (czasami).
Ja nie wiem co to znaczy "powinni" mówiąc szczerze. Toć jak jaki będzie sobie chciał w kiecce pochodzić to co mi do tego ?
Nie wiem dlaczego zakładasz, że każdy facet został stworzony tylko i wyłącznie po to żeby schlebiać akurat TWOIM gustom i żeby w twoich oczach był seksi
Stary 2009-08-10, 13:55   #193
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Faceci powinni nosić sukienki. Wszyscy. W końcu twierdzenie, że dla nich są tylko spodnie, to stereotyp. Tylko nie piszcie, że sukienki są kobiece - to byłoby krzywdzące i oznaczałoby waszą ciasnotę umysłu.
No fajnie, tyle ze juz nosili podobny kroj w Polsce - zupany i jakos nie oznaczalo to zniewiescienia. Podobnie - Japonczycy nosza kimona, Szkoci kilty itd. Jestem przeciwko zniewiescieniu i metro, ale akurat z tym tekstem slabo trafilas.

Tak w ogole, to za kogo Ty sie uwazasz, zeby pisac, ze tacy, ktorzy Ciebie nie pociagaja, to kryptohomo ? Tyle pisalas o tym jacy to absolwenci politechnik sa super, a sama tak stereotypowo myslisz, ze obalasz swoje wlasne hipotezy.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Stary 2009-08-10, 14:04   #194
Gloire
Zadomowienie

GG do Gloire

Cytat:

o jaa, dawno takich głupot nie czytałam (mam na myśli większość Twoich postów)
Stary 2009-08-10, 14:14   #195
Deede
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
(...)
Oj, poczytaj co niektore madrosci w tym temacie, to znajdziesz powod A to mamusia taka, a to koledzy, a to coniektore wizazanki tak blyszcza.
(...)
Rozumiem, ale wg mnie jak facet ma poukładane z tą swoją męskością, to będzie mu wisieć, czy mamusia, ciocia, koleżanka uzna jego ciuch za "gejowski" czy inny - jemu się podoba i koniec. Tak mi się wydaje. To jak ze mną - czy złożenie spodni i koszuli sprawi, że ucierpi moja kobiecość? Nie. To, że ktoś sobie coś pomyśli absolutnie mi zwisa.
Natomiast nie przeczę - jestem prostą kobietą i podobają mi się faceci.. ..Hm, no może bardziej stereotypowi. Nie moja wina Lubię krótkie włosy, kilkudniowy zarost, bojówki i t-shirt jak najbardziej mogą być (chociaż różową koszulą też nie pogardzę). W ogóle podobają mi się owłosione (z umiarem) męskie łydki.. Mam taki odchył, ale co zrobić? Lubię facetów może nie śmierdzących koniem, jak to się mówi, ale takich, po których widać (wiem, stereotyp), że nie boją się spocić itp. No co ja poradzę..? No ale to sa moje preferencje osobiste - generalnie jak kto chce się ubierac, to jego sprawa.

Edytowane przez Deede
Czas edycji: 2009-08-10 o 14:26
Deede jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-10, 14:24   #196
pieluchomajtek
Rozeznanie

Cytat:
No to masakra. W sumie sie potwierdza to, co mowil moj kolega Anglik, chociaz on ani metro nie jest ani, moim zdaniem na geja nie wyglada. Ale spodnie od sportowego garniaka i jedwabna koszula to juz "gejowskie" w tym kraju...... Tak naskoczylam na tych panow, a oni nie dosc, ze przez innych katowani takimi komentarzami, to widze, ze panie nie lepsze. Tu japonki obrzydliwe i oblesne, tu zaraz trencz gejowski. Brawo brawo....
przyganual kociol garnkowi a sam smoli.

Sama perjorujesz przez pol watku jakie to te chlopy niezadbane, smieszne bezguscia itp itd. Ja np. uwazam, ze facet w japonkach wyglada oblesnie i jakby mi w takich przyszedl na randke to bym uciekala gdzie pieprz rosnie. nie podoba mi sie to i tyle. I cvhyba mam prawo miec wlasny gust, ktory wcale nie jest gorszy od Twojego.
Cytat:
Mam takie, a nie inne kryteria wyboru partnera i nikt mnie nie przekona, że facet w obcisłych spodniach, różowej obcisłej koszulce, trenczu i fryzurce ala Zac Efron jest sexy

Nie uwazam zeby ktos taki wygladal jak gej (a nawet gdyby to nie jest to wada) ale po prostu nie podobaja mi sie takie chlopy. Trudno.
De gustibus non est disputandum!

Cytat:
Co do tych nieszczesnych japonek - ja nosze, lubie, cenie sobie wygode i przystosowanie do mojej pletowej stopy, ale do ciezkiej jasnej, to czy ktos lubi czy nie, o niczym nie swiadczy. Chodzi oczywiscie o bardziej kompleksowe podejscie.
Jesli Ci to odpowiada i lubisz to spoko. Ale czy to oznacza, ze kazdy ma je nosic (wg dziewczyn sie tu wypowiadajacych tak :|)
Ja japonek nie lubie, a w szczegolnosci na meskich, owlosionych stopach <ble>
jeśli odejdziesz to już nie wracaj
jeśli chcesz być z nim mimo wszystko to przeczekaj
zestarzeje się i już nie będzie zdradzał
lecz swoje najpiękniejsze lata stracisz na czekaniu na jego starość

Edytowane przez pieluchomajtek
Czas edycji: 2009-08-10 o 14:25
pieluchomajtek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-10, 14:34   #197
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Napisane przez pieluchomajtek Pokaż wiadomość
Ale czy to oznacza, ze kazdy ma je nosic (wg dziewczyn sie tu wypowiadajacych tak :|)
A gdzie to wyczytałaś ? Ja nie zauważyłam żeby któraś z osób wypowiadających się w tym wątku powiedziała coś takiego

Cytat:
Jak już mówimy o osobistych preferancjach, to mnie też...ekhm...jakby to ująć delikatnie...nie cieszy widok męskich owłosionych paluchów w japonkach
Stary 2009-08-10, 14:43   #198
tacyta
Wtajemniczenie

A więc dla niektórych kierunek studiów czy fakt bycia umysłem ścisłym lub humanistą jest wyznacznikiem atrakcyjności seksualnej faceta..? Czasami zadziwia mnie poziom absurdu na tym forum
tacyta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-10, 14:44   #199
pieluchomajtek
Rozeznanie

Cytat:
A gdzie to wyczytałaś ? Ja nie zauważyłam żeby któraś z osób wypowiadających się w tym wątku powiedziała coś takiego
mea culpa.
Szpetnie uogolnilam

Po prostu juz od paru stron pojawia sie ubolewanie z powodu nienoszenia przez Polakow japonek. Ja tegoz ubolewania nie rozumiem i przeciw niemu protestuje
Cytat:
Jak już mówimy o osobistych preferancjach, to mnie też...ekhm...jakby to ująć delikatnie...nie cieszy widok męskich owłosionych paluchów w japonkach

Edytowane przez pieluchomajtek
Czas edycji: 2009-08-10 o 14:46
Stary 2009-08-10, 14:45   #200
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem, ale wg mnie jak facet ma poukładane z tą swoją męskością, to będzie mu wisieć, czy mamusia, ciocia, koleżanka uzna jego ciuch za "gejowski" czy inny - jemu się podoba i koniec. Tak mi się wydaje. To jak ze mną - czy złożenie spodni i koszuli sprawi, że ucierpi moja kobiecość? Nie. To, że ktoś sobie coś pomyśli absolutnie mi zwisa.
Nie chodzi juz o poczucie meskosci itd. i o mezczyzn, ale ogolnie o ludzi - opinia bliskiego srodowiska ma swoje znaczenie.

Cytat:
Natomiast nie przeczę - jestem prostą kobietą i podobają mi się faceci.. ..Hm, no może bardziej stereotypowi. Nie moja wina Lubię krótkie włosy, kilkudniowy zarost, bojówki i t-shirt jak najbardziej mogą być (chociaż różową koszulą też nie pogardzę). W ogóle podobają mi się owłosione (z umiarem) męskie łydki.. Mam taki odchył, ale co zrobić? Lubię facetów może nie śmierdzących koniem, jak to się mówi, ale takich, po których widać (wiem, stereotyp), że nie boją się spocić itp. No co ja poradzę..? No ale to sa moje preferencje osobiste - generalnie jak kto chce się ubierac, to jego sprawa.
Wstydzilabys sie, powinnas miec co najmniej Anglika z jedwabna koszula, no albo chociaz w ostatecznosci Niemca

Tylko wychodzi, ile sensu ma uogolnianie

Cytat:
Jesli Ci to odpowiada i lubisz to spoko. Ale czy to oznacza, ze kazdy ma je nosic (wg dziewczyn sie tu wypowiadajacych tak :|)
Nie no, pewnie, sam pisalem, ze to nie powinno byc kryterium cokolwiek wyznaczajace

Cytat:
Mozna bylo tak odebrac wyzej, ze jak ktos japonek nie lubi, to jest zascianek itd.

Stary 2009-08-10, 14:50   #201
Luckyboy
Raczkowanie

Cytat:

10/10 !!

Aż muszę z ciekawości ten wątek odszukać

Cytat:

Wstydzilabys sie, powinnas miec co najmniej Anglika z jedwabna koszula, no albo chociaz w ostatecznosci Niemca

.
Nie da rady. Przynajmniej w wykonaniu niektórych z tego wątku. Z moich obserwacji wnika, że to Panowie z Niemiec >40 są mistrzami i niezastąpionymi "lanserami" jeśli chodzi o trend noszenia sandałów i skarpet

Edytowane przez Luckyboy
Czas edycji: 2009-08-10 o 14:52
Luckyboy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-10, 14:55   #202
piotrek-1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Little miau miau Pokaż wiadomość
Denerwuje mnie gadanie Wyraka bo wbił sie na babskie forum
To wizaz.pl a nie wuwuwu.babskieforum.pl
Dlaczego na tym forum panuje przekonanie, że jest ono własnością kobiet? To, że jest ich większość? Większość nie zawsze ma rację

piotrek-1983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-10, 14:56   #203
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luckyboy Pokaż wiadomość
Nie da rady. Przynajmniej w wykonaniu niektórych z tego wątku. Z moich obserwacji wnika, że to Panowie z Niemiec >40 są mistrzami i niezastąpionymi "lanserami" jeśli chodzi o trend noszenia sandałów i skarpet
O. Nie zauważam.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-10, 15:06   #204
Luckyboy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
O. Nie zauważam.
W Hiszpanii (i to przy naprawdę mocnym upale) jeśli kogoś takiego widziałem to był to właśnie Niemiec
>40 lat.

W samych Niemczech tez kilka "okazów" widziałem.
Jak do tej pory widziałem tego typu "zestaw" tylko u dwóch nacji - nasi zachodni sąsiedzi + My

A i teraz widzę "skąd" piszesz - nie chodzi mi oczywiście o strój "regionalny'
Luckyboy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-10, 15:06   #205
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Z moich obserwacji wnika, że to Panowie z Niemiec >40 są mistrzami i niezastąpionymi "lanserami" jeśli chodzi o trend noszenia sandałów i skarpet
A z moich wynika, że bynajmniej. I co teraz ?
Stary 2009-08-10, 15:08   #206
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez piotrek-1983 Pokaż wiadomość
To wizaz.pl a nie wuwuwu.babskieforum.pl
Dlaczego na tym forum panuje przekonanie, że jest ono własnością kobiet? To, że jest ich większość? Większość nie zawsze ma rację
Nie na tym forum, tylko dla niektorych, ktorym (wg mnie) brakuje argumentow to wydaje sie byc wygodnym sposobem zamkniecia adwersarzowi ust

Stary 2009-08-10, 15:09   #207
sine.ira
BAN stały

Cytat:
hmm...a jak liczna ta niemiecka nacja ogółem (męska jej część) ? No sporo ich. W tym kontekście kilka to zdają się być ekstremalne wyjątki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-10, 15:10   #208
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
W Hiszpanii (i to przy naprawdę mocnym upale) jeśli kogoś takiego widziałem to był to właśnie Niemiec
>40 lat.

Jak do tej pory widziałem tego typu "zestaw" tylko u dwóch nacji - nasi zachodni sąsiedzi + My

A i teraz widzę "skąd" piszesz - nie chodzi mi oczywiście o strój "regionalny'
Do stroju regionalnego nie nosi sie sandałów

Mieszkam tu już pare ładnych lat i takich zestawów nie widuję, ostatecznie u panów naprawdę starszych, tak powyżej 70 roku życia.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!

Edytowane przez Luba
Czas edycji: 2009-08-10 o 15:14
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-10, 15:17   #209
pieluchomajtek
Rozeznanie

co wy macie do tego zestawu?
Na serio lepsze skarpety w sandalach niz hobbitowe owlosienie w japonkach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg frod6.jpg (30,3 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg frod7.jpg (30,9 KB, 22 załadowań)
Stary 2009-08-10, 15:19   #210
Deede
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chodzi juz o poczucie meskosci itd. i o mezczyzn, ale ogolnie o ludzi - opinia bliskiego srodowiska ma swoje znaczenie.
Jak ktoś jest mientki, to się przejmuje.. Nie no, oczywiście, że jest wiele bzdur, które tak się wryły w jakąś społeczną podświadomość, że trudno z tym walczyć. Aczkolwiek wyznaję 1 prostą zasadę (kurna, jakie u mnie wszytko proste jest..) - u obu płci wygląd zewnętrzny zazwyczaj jest i powinien być ekspresją tego, co w środku. Więc mam lekkie odrzut od jednostek (męskich i żeńskich) zbytnio wystylizowanych, jak i z drugiej skrajności - zapuszczonych. Nie twierdzę, że to dobrze - tak mam. Natomiast co do facetów - no szukam jakichś stereotypowych przejawów męskości i w wyglądzie. Dlatego styl metro i podchodzący pod metro średnio mnie rajcuje - co nie znaczy, że źle wygląda lub że "facet nie powinien się tak nosić".

Cytat:
Mam takiego, na jakiego zasłużyłam.. I nie narzekam. Poza tym wiesz - polska kobieta powinna mieć polskiego mężczyznę
Swoją drogą to Anglików jakoś nigdy nie postrzegałam jako tytanów mody, dbania o siebie etc.. Z tego co się orientuję, to przeciętny Anglik ma w sobie tyle stylowego polotu co i przeciętny Polak. To już Włosi szybciej.
A co do tych japonek - są ok, byle tylko stopy w nich były czyste, a poznokcie i pięty zadbane. Jak nie to gumowce do kolan i w pole.

Deede jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości