![]() |
#241 | |
Nindżopesz
|
Dot.: Perfumy metal/goth
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 | |
grozi wypollizowaniem
|
ha! dla czarownicy z chatki koło bagniska, co zbiera rózne podejrzane składniki z prastarego lasu nieopodal
![]() ale włąsnie tak sobie pomyslałam-że tak powinna pachniec Habanita z moich wyobrazeń ![]() ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
zgadzam się zupełnie z pewną recenzją która dziś znalazłam, oprócz kwesti ze to kadzidło-ja nie czuję, ale reszta to dokładnie to co ja czuję http://www.aromascope.com/wp/2006/11...erie-generale/
![]() |
![]() |
#243 |
Nindżopesz
|
Kawa, wanilia i czekolada! To bardziej na wątek "zapachy gęste, kremowe, śmietankowe"
![]() A tak poważnie - kusisz waćpanno, poczytam jeszcze jutro recenzje różnakie ale na testowe 5 ml chyba byłabym chętna... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Zadomowienie
|
A jednak wizaż jest istną skarbnicą tematów! Nigdy bym nie zgadła, że istnieją jakieś zapachy stworzone dla kobiet uwielbiających mroczne klimaty, bo już dawno zapisałabym się do ich fanklubu
![]() Patrząc na mój wygląd, nikt by nie zgadł co mi w duszy gra, więc ciesze się że tu trafiłam. Ale jako fance hardkorowych brzmień nigdy mi do głowy nie przyszło, żeby poszukać w perfumeriach zapachu adekwantnego go mojego mrocznego charakteru. No ale od tego jest to forum, żeby oświecać takie zagubione owieczki jak ja ![]() Sama najbardziej gustuje w słodkich i owocowych woniach, jestem wielką fanką perfum Escady i Naomi Campbell. Ale imiona niektórych zapachów z tego tematu tak mnie zaintrygowały, że z pewnością się za nimi rozejrzę! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
wiec zapraszam na zakupy mhhroczno-słodkiego Coze! ![]()
![]() |
![]() |
#246 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Zakorzenienie
|
wypróbowałam Poison i tak mnie wędzona śliwka zachwyciła, ze juz mam
![]() na Avignon ciagle czekam (Cardinal też warty uwagi ![]() Co do Opium, to rzeczywiście killer ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#248 |
Zadomowienie
|
Pewnie że bym zakupiła, gdyby nie to, że teraz licze każdy grosz xD Poza tym, z tego co wyczytałam to Coze są tak ciężkie, że aż męskie, a mnie takie zapachy nigdy nie kusiły. Ja gustuje bardziej w słodko-jadalnych woniach przebitych jakimś mroczno-cmentarnym zapachem, z tym że do tej pory niewiele takowych znalazłam
![]() I apropo polemiki z pierwszych stron działu, to również nie sądze, że jak prawdziwa metalówka to tylko taka ubrana od stóp do czubku głowy w czernie, ciemnowłosa i pachnąca cmentarnymi woniami. Ja jestem blondynką, która oprócz czerni preferuje także "żywsze" kolory i która pachnie zazwyczaj Naomi Campbell, a z tego co mi wiadomo to muzyki słucham cięższej od niejednego harleyowca z wytatuowanym Belzebubem na ramieniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
to bzdura jakaś z tą męskością! to zapach bardzo kobiecy i czarowny ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#250 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() A na wątku tez poznalam wiele nowych nazw... ![]() parę takich cięższych można sobie wymienić próbkami i odlewkami na watku wymiankowym, albo zamówić ze sklepu, np. tu http://www.missala.pl/new/missala/cms/index.php?id=223 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do Angela, to mnóstwo się ich nawąchałam i rzeczywiście przyznaje, że te zapachy mają w sobie "to coś". I nie chodzi mi bynajmniej o te bzdurne feromony, tylko o jakieś pojedyńcze nuty, od których ciężko nos oderwać. Ange ou Demon też zamierzam dorwać w swoje ręce, bo już w tym temacie poczytałam o ich magicznej mocy, na 99% w Twoich postach ![]() Coś mi się zdaje że cały mój wrześniowy przypływ gotówki pójdzie na próbkowe zapachy, ale co tam, trzeba pokazać innym metalówkom jak się pachnieć powinno ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio sama się przestraszylam, jak sprawdziłam stan swojego konta - trochę mi się z perfumami ostatnio zaszalaaało... ![]() Dlatego do końca roku basta! ![]() ![]() Poza Aod (które miałam wcześniej) dzięki watkowi nabyłam Poisona i białe "cmentarne" kwiatki Black i Alien (kojarzą mi się z Romantyzmem - tym oryginalnym, w starym, dobrym XIX stylu, ze Stokerem i Poe na czele ![]() A, no i Gucci PH do glanów i czarnych metalowych koszulek ![]() Nie ograniczam się do żadnej subkultury i lubię zarówno goth i metal ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Raczkowanie
|
Oj w Aliena tez sie ostatnio zaopatrzylam w Sephorze- ma cos w sobie, do tego ten fioletowy flakon
![]()
![]() |
#254 | |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]() ![]() Sama poza Angelem pachniałam jeszcze Cuir Mauresque i Kapsule Woody
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Zadomowienie
|
Cholera, a ja nie mogę pogodzić się z tym, że w mojej mieścinie nie ma Sephory... Mogę zaopatrywać się wyłącznie w Douglasie, albo w ciemno na Allegro, choć to ostatnie też szczególną skarbnicą zapachów nie jest xD
Miałam wczoraj okazję pozaciągać się "Code" Armaniego i choć pewnie stoi daleko w tyle za wspomnianymi tu woniami, to kilka mrocznych nutek w nim wyczułam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Raczkowanie
|
Uwielbiam modelke z reklamy Code-te zimne blekitne galy oczne, czarne wlos i dekolt na plecach....Sam zapach rowniez kiedys bardzo lubilam- szczegolnie ta lekko orientalna nutke
![]() ![]()
![]() |
#258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2009-08-14 o 18:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I chciałoby się, żeby kielecki Douglas był tak zaopatrzony jak warszawski! Ciekawe czy znajdę w nim chociaż połowę polecanych tutaj zapachów... Jeśli nie, to dopiero będe biadolić ![]() Edytowane przez Immaginary Czas edycji: 2009-12-10 o 19:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W takim razie pozostaje nam czekać na cud na Allegro, tudzież przepłacać w internetowych zamówieniach ![]() Demeter w Sephorze to gruba pomyłka z mojej strony, widać byłam jeszcze zbyt wielkim laikiem xD Edytowane przez Immaginary Czas edycji: 2009-12-10 o 19:48 Powód: Pomyłka! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moge Ci powiedzieć, co znajdziesz w tych sklepach (a raczej, co ja w wawie znalazłam...): w obu: YSL Opium, Chanel Coco (czarna), lalique Encre Noire (męski, a ile ja się go na damskich naszukałam... ![]() ![]() ![]() W douglasie: zapachy Serge Lutens (Serge Noire, hm..), Kenneth Cole, le baiser du Dragon Ani YSL Nu ani magie Noire czy słynnego Black Cashmere ani widu ani słychu... ![]() ![]() Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2009-08-14 o 21:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bardzo mi ułatwiłas perfumeryjne łowy, bo teraz już przynajmniej wiem czego konkretnie szukać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Zadomowienie
|
Wchodzę wczoraj do Douglasa i momentalnie dostaje oczopląsu xD Nie dość, że od razu rzuciły się w oczy wyżej wspomniane zapachy, to jeszcze przybyło mnóstwo hardkorowych nowości! Boleję tylko nad tym, że nie udało mi się powąchać "Juliette has a gun", testera żadnego nie wypatrzyłam, a szkoda, bo opakowanie fenomenalnie zachęcające
![]() Na dzień dzisiejszy jestem zauroczona Black XS. Zaciągałam się nim tak długo, że panie ekspedientki zaczęły już na mnie łypać spode łba xD No ale cóż ja poradzę na to, że to miłość od pierwszego powąchania? ![]() Oprócz tego zauroczyła mnie nowość "ed Hardy by Christian Audigier" w hardkorowym różowym opakowaniu z czachą na pierwszym planie. Zapach słodko-rockowy i przy tym bardzo wyrazisty. I po raz kolejny tego dnia odpłynęłam w Douglasie xD Teraz stoję przed poważnym dylematem, bo na dwa flakony mnie nie stać, zwłaszcza że do tanich nie należą ![]() Przetestowałam także cała półkę Diorowych "trucizn", ale nie przypadły mi do gustu i dzięki Bogu, bo ceny są koszmarne! Oczarowały mnie za to polecane A&D, ale niestety z tego samego względu będe mogła sobie na nie pozwolić dopiero po Bożym Narodzeniu xD |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Zakorzenienie
|
Black XS w boskim gotyckim opakowaniu - jak mogłam o nim zapomnieć... Może przez to, ze jest taki rockowy "lajt"
![]() ![]() Z nowości w Douglasie ciekawa też jest Rock princess - świeża i fajna. A z Juliette has a Gun polecam tę czarną - Lady Venge... (coś tam ![]() ![]() Polecam kilkukrotne podejście do cięzkich zapachów w stylu Poisona - za pierwszym razem na blotterku mnie odrzucił, za drugim razem na łapce zaciekawił wędzonym dymkiem, a za trzecim zachwycił tak, ze kupiłam, mimo wysokiej, jak dla mnie, ceny...
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2009-08-21 o 08:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Zadomowienie
|
Dla wszystkich zainteresowanych kadzidlanym "Holy Smoke' Demeter, na allegro wystawiono próbkę
![]() http://www.allegro.pl/item719577890_..._kadzidlo.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj po raz kolejny zrobiłam bałagan w Douglasie, tym razem z uwzględnieniem na rodzinkę Poisonów
![]() Hypnotic Poison przy pierwszym niuchnięciu prawie zwalił mnie z nóg. Toż to chyba najbardziej morderczy i intensywny słodziak, jaki w życiu wąchałam! Prawdziwie trucicielska wanilia i piżmo, przez pierwsze pół godziny torturowały mnie tak bezlitośnie, że lewy nadgarstek trzymałam z daleka od siebie. Jednak co ciekawe, po kilku godzinach stał się nie tyle znośny, co naprawdę intrygujący xD Zabójcza wanilia, została cudownie zastąpiona przez delikatny i rewelacyjny odpowiednik. Gdyby nuty głowy były mniej nachalne i irytujące, to pewnie bym nawet rozważyła potencjalny zakup. Jednak w takim wypadku nie ma nawet co marzyć, zaiste nie będe truć siebie i towarzystwa tym morderczym odorem xD Midnight Poison to zupełnie inna bajka ![]() ![]() A swoją drogą, to coraz silniej przywiązuje się do rewelacyjnego "Black XS". Niestety 5 ml próbki, to nie jest to, co mnie w pełni zadowala ![]() A funduszy jak nie było, tak nie ma ![]()
Poszukuję odlewek! Dark Extacy, Chocolovers i Angel Violette ![]() Edytowane przez Immaginary Czas edycji: 2009-09-08 o 00:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#269 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() MP to jakiś nudziarz, niby na początku fajny ale potem nie wyróżnia się z tłumu, oddałam próbkę koleżance. Tendre jest staroświecki ale w pozytywny sposób a klasyk najbardziej mi podpasował. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() MP podobny do Elle YSl (za dużo cytrusów ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:39.