|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Cytat:
|
|
|
|
|
#4112 |
|
Przyczajenie
|
Fasoleczk4 bardzo współczuje...
różnie to w życiu bywa, ale jestem pewna że jeszcze Ci się wszystko pięknie ułoży!! Jesteś taką zdecydowaną i dzielną babeczką że po prostu nie ma innej opcji Głowa do góry bo przecież co nas nie zabije to nas wzmocni Nieraz i to co złe trzeba przyją żeby móc dostrzec dobro które dopiero się urodzi A to dobro o którym już wiemy urodzi się już niedługo![]() ![]()
|
|
|
|
#4113 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kazde słowa otuchy podnoszą mnie jakoś choć troszeczkę, ale czasami naprawdę jest trudno i przykro ale najwidoczniej tak miało byc ...tylko ten 8 - 9 miesiac ciazy ... te hormony, mam za duzo czasu na mysli, refleksje i wogole ... zaczyna mnie to przytlaczac coraz bardziej ... dlatego chce jak najszybciej zeby dzidzia byla juz ze mna ![]() ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Cytat:
bo trzeba być twardym nie miętkim
|
|
#4114 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kochaniutka twoja dzidzia już jest z toba w twoim brzuszku i za kazdym razem co sie choć troszke poruszy daje ci znac ze kocha cie z calego tego malenkiego serduszka, a kazde bicie twojego serca odwzajemnia jej milosc i twoje malenstwo najbardzie uwielbia glos twoich slow i bicie twojego serca |
|
|
|
|
#4115 |
|
Przyczajenie
|
miss.hot Bardzo proszę o dopisanie do listy oczekujących
Termin 16-09-2009 Zanosi się ponoc na synka - Dawida
Edytowane przez dessertt Czas edycji: 2009-08-12 o 19:13 |
|
|
|
#4116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyjdzie i na Ciebie czas, że spotkasz mężczyznę, któremu będzie na Was zależało i nic innego dla niego nie będzie ważniejsze
|
|
#4117 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4118 |
|
Raczkowanie
|
miss.hot ja w takim razie tez prosze o dopisanie mnie do listy
termin na 30.09.2009 córeczka Pulinka ![]() Fasoleczk4 masz |
|
|
|
#4119 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() kręgosłup dzisiaj tak mi już w kość dał, że ledwo wytrzymuję ... nawet nie moge sie polozyc, bo jak tylko to zrobie, to zaraz biodra mnie cholernie bolą ... i w nocy potem nie dalabym sobie z nimi rady ... i tak kolejny dzien przesiedze, przechodze i wkoncu jak pojde spac, to nawet bol juz tak nie przeszkadza ... niech te 43 dni zleca jak najszybciej!!!!
|
|
#4120 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja na razie nie mam problemow z kregoslupem, ale za to czasami w nocy nie umie spac z bólu bioder i nog, bol nie do zniesienia, staram sie ratowac herbatka z bio activ na 3 trym. ona wlasnie jest na bole nog i powiem szczerze ze czasem pomaga, ale trzeba ja wypic 3 razy dziennie. Mnie zostalo 7 tyg. wiec jak dobrze licze to 49 dni, tez bym chciala zeby zlecialy jak najszybciej, oby do 37 tyg. bo boje sie ze pojde za wczesnie. |
|
|
|
|
#4121 |
|
Zadomowienie
|
Milibili cieszę się ze masz dobre wyniki, co do bananów jeśli nie masz wysokiego cukru po nich to jedz śmiało, ja wczoraj zjadłam loda i w ogóle mi cukier nie skoczył tak jak powiedziała jesienna_noc kazdy reaguje inaczej na różne produkty, ja mam wizytę u dietetyczki 27 zobaczymy co powie mam nadzieje że już mi nie podniesie dawek insuliny.
Zadzwoniła dzisiaj do mnie moja szwagierka że była w pon.u lekarza i ma krótką szyjkę gotową do porodu a zaczeła 35 tydzień, wczoraj i dzisiaj miała bóle jak nie miną jutro jedzie do szpitala, miałam jechac do niej w piatek ale jednak pojadę jutro bo tak prosiła że nie mam serca jej odmówić. Dziewczyny ja już dzisiaj odszukałam torbe i wole ją wcześniej spakować bo takie przypadki mnie tylko mobilizują.
Edytowane przez aniago25 Czas edycji: 2009-08-12 o 20:02 |
|
|
|
#4122 |
|
Raczkowanie
|
No nic, ja uciekam bo jakos zaczyna mnie pobolewac brzuszek
Zycze Wam dobrej i spokojnej nocki
|
|
|
|
#4123 |
|
Przyczajenie
|
No właśnie, te bóle bioder... a ja się ostatnio zastanawiałam dlaczego mnie w nocy biodra bolą, jak to się tłumaczy.....? bo że kręgosłup to wiadomo (chociaż ja nieczęsto miewam bóle kręgosłupa)
Mam takie pytanko, 1 czy polecano Wam na SR masaż krocza?? Czytałam że niby regularny masaż uelastycznia i potem łatwiej się rodzi i może pomóc uniknąc nacinania. 2 czy hartujecie sutki? może znacie jakieś metody żeby uchroni się przed późniejszym bólem czy pękaniem brodawek? Edytowane przez dessertt Czas edycji: 2009-08-12 o 20:18 |
|
|
|
#4124 | |||||
|
Zadomowienie
|
hej mamuśki - witam nową mamusię
codziennie Was czytam, ale jakoś nie mam weny na pisanie, a poza ty o czym ja mam pisać, jak żadnych zakupów nie zrobiłam i wszystko stoi w miejscu ![]() no chyba, że chcecie wiedzieć, jak bardzo ostatnio cierpię na zgagę ![]() to jakaś masakra, szczególnie gdy złapie mnie w nocy, aż płakać się chce, tak boli, tak pali, spać nie daje są wakacje, tyle pokus - jak się im nie oprzeć ... tylko co zjem to zaczyna palić, dziś nawet dziewczynka się ze mnie śmiała; "hihihi, pani beka" na dodatek dziś w nocy złapał mnie skurcz - kolejny powód do płaczu - już czuję się jak męczennica ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja też coraz częściej chciałabym być już "po" a do października jeszcze tyle czasu ... jeszcze niejedną zgagę przeżyję... fiu, fiu już niedługo będzie 9 ![]() Cytat:
Cytat:
za to by była udana nadrabiam dalej, może się jeszcze udzielę ... |
|||||
|
|
|
#4125 |
|
Zadomowienie
|
wow ale mialam dzisiaj dzien....praktycznie caly dzien mialam gosci- najpierw siostry, a potem kolezanka... naprawde milo i szybko minal mi dzien ale... jestem zmeczona, bardzo zmeczona, a wiecie czym? siedzeniem
a tak serio jak tak dlugo posiedze,a nie poleze to mi brzuch boli jak na okres i mam mocne twardnienie teraz sobie leze i juz mi troche lepiej...wiecie co? do mnie jeszcze nie dociera ze ja bede juz niedlugo miala dziecko :confuse d: prawdziwe, wlasne dziecko![]() moj e dziecko wow 8 miesiecy chodze w ciazy, od paru miesicy kompletuje wyprawke, od tylu miesicy planujemy z mezem wiele spraw zwiazanych z nasza majaca sie powiekszyc rodzinka, o niczym innym nie mysle od 8 miesiecy jak tylko o ciazy, a tak naprawde to do mnie niedociera CZY JA JESTEM NIENORMALNA? :confuse d:
|
|
|
|
#4126 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do tego krzesełka, to jest dobre tylko na rodzenie główki. Bardzo utrudnia przekręcanie dziecka, by urodziły się barki bez ryzyka. Dziecko trzeba potem wyciągać za pomocą kleszczy czy vacum. Cytat:
Cytat:
Qrcze, też bym chciała wiedzieć, czy mogłabym pozwolić sobie od czasu do czasu na lody, ale nie mogę teraz zbyt eksperymentować, bo jestem na okresie próbnym. W piątek mam wizytę, to się wszystko wyjaśni. ale i tak spróbuję w przyszłym tygodniu skonsultować się z innym diabetologiem, żeby może dobrał do mnie dietę pod rzeczywiście moim kątem. Cytat:
Ja na początku 31 tc miałam dziecko o wadze 1850 g i lekarz nic nie mówił, że będzie duże
|
|
#4127 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczynki
![]() ![]() dawno mnie nie było bo się przeprowadzałam w końcu...Jestem w 35 tygodniu ciąży, 27.08 mam ostatnią wizytę u gina na której będę się umawiała na poród... będzie wywołany 2 tyg przed terminem (czyli jakoś 07.09.09) bo mi się łożysko zaczyna starzeć:/... więc ostatnie chwilki mi zostały ![]() Dziś kupiłam wózek - Tako Jumper X i jestem jak narazie bardzo zadowolona heheWidzę że jedna mamusia się już rozpakowała - GRATULACJE!! no i teraz się posypią dzidziuśki ![]() ![]() pozdrawiam wszystkie bo nie wiem kiedy znowu tu wpadne, zdrówka i cierpliwości ![]() ![]()
|
|
|
|
#4128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widzę, że założymy klub posiadaczek wózków Tako Jumper X
|
|
#4129 |
|
Rozeznanie
|
nom, zauważyłam że są te jumpery popularne, no ale mają wszystkie potrzebne funkcje i nie są drogie w porównaniu do innych tego typu:
|
|
|
|
#4130 | |
|
Zadomowienie
|
Ja też nie wiedziałam. Ta dziewczyna która mi załatwia zapytała czy nie wolałabym na aluminiowym bo takie tako na eksport ma a wagowo wychodzi około 4 kg mniej. No i jest w trakcie załatwiania sprawy z kierownikiem, mam nadzieję, że załatwi. Zwłaszcza, że cenowo nic mi to nie zmieni.
---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
A jaki kolor kupiłaś Jumpera? |
|
|
|
|
#4131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A propos fotelika - położna mówiła nam wczoraj, że jest propagatorką przewożenia dziecka ze szpitala w samochodzie właśnie w gondoli. To nas ucieszyło, bo nie mamy teraz musu, że do porodu fotelik trzeba mieć kupiony.
|
|
#4132 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
My też mamy ciśnienie na porządny fotelik. Zwłaszcza, że sporo dzieci dosyć szybko nie mieści sie w tych fotelikach 0 - 11 |
||
|
|
|
#4133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4134 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeszcze tyle rzeczy dla synka muszę kupić nie wspominając o zakupach dla siebie. żyję w przekonaniu, że to tylko jedno wyjście i zakupy zrobione Cytat:
![]() Cytat:
a pępowiną się nie przejmuj, mój mały też miał na karku korale z pępowiny, gin mówił, że to normalne i nie ma się czym przejmować, że jeszcze zdąży się obrócić i rzeczywiście na ostatniej wizycie pępowina swobodnie zwisała przed nim. zresztą jak pisała Nika, jeśli przy porodzie pępowina nadal będzie dookoła główki to już położna będzie wiedziała jak postąpić by wszystko było dobrze. Cytat:
Cytat:
... Cytat:
badania naukowe dowodzą, że masaż obniża konieczność przeprowadzenia nacięcia krocza oraz prawdopodobieństwo pęknięcia tkanek krocza, choć liczba przypadków, w których to się rzeczywiście potwierdziło, niej jest zbyt duża. nie zaszkodzi jednak spróbować... ja nic sobie nie masuję, bo w większości szpitali i tak rutynowo nacinają krocze...wole ćwiczyć mięśnie kegla...choć i do tego trudno mi się zabrać...ale ze mnie to śmierdzący leń jest ![]() ad.2 metody: - można spróbować delikatnie pocierać i masować je między palcami - wystawiać na działanie powietrza - myć je delikatną gąbką - nosić specjalne biustonosze ciążowe z otwartymi klapkami (by brodawki ocierały się o ubranie) kremy i oliwki przeciwdziałają wzmacnianiu, więc nie powinno się ich nakładać na brodawki ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-08-12 o 21:33 |
|||||||
|
|
|
#4135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak smaruję piersi kremem, to "przejeżdżam" nakremowaną ręką i przez sutki. Jednak lepiej, żeby skóra była nawilżona niż przesuszona. Przesuszenie skóry na brodawkach powoduje mydło. Popękanie brodawek raczej nie ominie żadnej z nas na samym początku, gdy zaczniemy karmić. W końcu musimy i my, i dziecko się tego nauczyć. Jeśli brodawki będą długo popękane, będzie to wina złego przystawiania dziecka do piersi. ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Tak, X-landery królują, ale i wózki Mutsy. Widziałam ich pełno w maju Wiśle, a teraz w Ustce i Rowach.
|
|
#4136 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Aż się rozczuliłam![]() Cytat:
![]() 2. Nie hartuję. Mam nadzieję że bez tego dam radę. Grunt to odpowiednio przystawiać dzidzię do piersi. Jak będę mieć z tym problem to poproszę kogoś z poradni laktacyjnej o pomoc. Nie wyobrażam sobie żeby cokolwiek przeszkodziło mi w karmieniu dzidzi piersią Cytat:
![]() Cytat:
u nas w SR nic nie mówili na ten tematMąż wyciągnął mnie na wieczorny spacerek do parku i jestem cała ściachana przez komary Wszędzie mnie swędzi Czyżby zapowiadała się kolejna noc nieprzespana?
|
|
#4137 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Osobiście, z racji tego, że jestem śmierdzącym leniem, jakoś szczególnie nie przygotowuję siebie ani swojego ciała do porodu. Dotyczy to zarazem krocza jak i sutków. Czasami z ciekawości pocisnę brodawki, zetrę z cycków plażowy piasek a wieczorem posmaruję kremem m-pharmaceris ![]() może i ten leń wyjdzie mi na dobre
|
|
|
|
|
#4138 |
|
Zakorzenienie
|
i po wizycie
![]() maluszek zdrów, jak zwykle dawał popisy swojej ruchliwości ![]() lekarz mnie zachwalał jak nie wiem co, bo znów mało przytyłam od początku przytyłam 9,5 kg więc jestem super zadowolona bo dziś mi powiedział, że przewidywal u mnie jakieś 14 kg![]() na 24 sierpnia jak wróci gin z urlopu mam przyjść na USG do szpitala i mają mi zrobić wszelkie badania m.in. słynne obciążenie glukozą, przyznal się, że przegapił ale stwierdził, że patrząc na cukier który miałam badany normalnie na czczo nie powinno mi nic grozić, zobaczymy ![]() zwolnienie kolejne mam do 3 września i od tego dnia będę mieć wizyty co tydzień ![]() aaa i po wymacaniu brzuszka powiedział, że malec nie jest zabiedzony
|
#4139 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4140 |
|
Raczkowanie
|
witam nowa i rozpakowana mamuske...jutro ide do diabetologa i chyba dzisiaj ostatnie czekoladki wcinam,nie wiem jak sie obedzie bez slodyczy ,lodow,itd...ale bede sie musiala poswiecic
chcialam sie pochwalic moim wypadkiem dzisiejszym...jestem taka wielka i ociazala ze jak tylko o cos sie potkne to od razu leze jak kloda,dzisiaj mi sie nogi o wlasne lozko zaplataly i padlam jak dluga brzuch byl o 1cm od kantu lozka,efektem jest krwiak na kolanie i opuchlizna,ale od razu zjadlam czekoladke zeby sprawdzic czy niunia sie rusza i sie uspokoilam bo od razu zaczela szalec..jutro dam wam znac co mi diabetolog powiedzial i spokojnej nocki zycze
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:51.

gdyby sie okazało, ze jest strasznie potrzebne

ciekawe co odpowie 
za to by była udana