|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sexi dzikie kociaki i ich z miejsca ruszające rumaki Panny Młode 2010 cz. 9
witam wszystkie PM z 2010
|
#1262 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sexi dzikie kociaki i ich z miejsca ruszające rumaki Panny Młode 2010 cz. 9
Witaj
Widzę, że Twój wielki dzień będzie w maju. Napisz coś o Was ![]() Co tu tak cicho?
|
#1263 |
|
Zakorzenienie
|
Samoa jeszcze nie dotarła
Hello all. Tylko sie witami uciekam baj baj
Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2009-08-17 o 09:01 |
|
|
|
#1264 |
|
Wtajemniczenie
|
osobiście to czekam na ten maj
chciałam pobrac sie w maju, mojemu TZ też się ten miesiąc podoba, więc pierwotnie wybralismy lipiec a potem samo się zmieniło na maj także może to dobra wróżbaale jeszcze tyle czasu.... ech
|
#1265 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2009-08-17 o 08:53 |
|
|
|
#1266 |
|
Zakorzenienie
|
joł
![]() ja idę walczyć z emerytami ![]() Witak gospella
|
#1267 |
|
Raczkowanie
|
A sie rozpisałyście przez weekend...a tak poza tym to dzień dobry
![]() My w sobote bylizmy podpisac umowe z zespołem, ppsluchalismy jeszcze ich troche i sie zdecydowalismy. Teraz mam jeszczez tylko jeden problem, bo zamowilismy juz kamerzyste, umowa podpisana i ogladałam wczoraj wesele znajomem i on wlasnie kamerowal i tak srednio zrobil kasete...cholera, kiedys mu lepiej wychodzilo...moze mial zły dzien.... |
|
|
|
#1268 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nowe PM
Kolejny ciężki pracowity tydzień przed nami Za 4 dni ruszy suwak ![]() Jejku a Kubusewa już tylko 299 dni ma
|
#1269 |
|
Zadomowienie
|
Uff...udało mi się nadrobić w końcu
![]() Widzę, że toczy się dyskusja o godzinie ślubu, my chcemy o 14 jakoś się wyrobię czy któraś z Was jeszcze nie ma zarezerwowanej godziny tak jak my? bo my dalej nie poszliśmy cały czas mamy przeciwne zmiany w pracy ostatnio i nie ma jak pójść dopiero za dwa tygodnie, ale to już na pewno musimy się wybrać bo czas leci![]() ![]() Certina słyszałam właśnie ja kto jest z tym egzaminem współczuję Ci bardzo ale będę trzymać bardzo mocno kciuki, żeby się udało! Znajomej się udało bez żadnych znajomości także da sięDżasta a macie możliwość zobaczyć jeszcze jakieś filmy w jego wykonaniu? A tak w ogóle to chciałabym się wczasować teraz tak jak Lain
|
#1270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My nie mamy Ale u nas to ksiądz jest lekko za ostatnimi murzynami.. nie ma kalendarza na 2010 w związku z tym nie zarezerwuje nam terminu. Nasza znajoma, która u niego brała ślub mówi, że jak pójdziemy w styczniu to będzie luzik bo u nich nie ma takiego natłoku jak mogłoby się wydawać...Więc: MY NIE MAMY ZAREZERWOWANEJ GODZINY W KOSCIELE Choć marzy nam sietaka tradycyjna w naszym regionie 16:00 Pamiętacie jak Wam mówiłam, ze miałam iść na wesele, ale zginął na motorze brat pana młodego.. Oni mieli mieć ślub o 13:00 Pamiętam jak nas zapraszali na to wesele na domówce u innych znajomych to nasz gospodarz Mówi ślub o 13 .. to co my będziemy robili do 18... Bo głupolek myślał, że wesele będzie tradycyjnie wieczorem sie zaczynało Rozmawiałam dzis z PM z tego wesela i widzę, że jest troszke podłamana ![]() Bo mówi na wszystkich weselach na około będą się bawić a na swoim nie dane im będzie zatańczyć. Zasmuciło mnie to i nawet przez chwilę myślałam o tym, żeby coś o nich wspomnieć na naszym weselu, ale to chyba jednak lekka przesada. W każdym razie oni zrobią ślub ale już bez wesela.. posmutniało mi się znowu |
|
|
|
|
#1271 |
|
Zakorzenienie
|
Nie smutaj się, tak to niestety jest w życiu.
Osoboiście nie do końca rozumiem taki przeżywanie żałoby na pokaz, przecież czy to brat, wójek, mama, dziadek... każdy kto umiera chciałbyz apewne, by młodzi przeżyli swój dzień jak najlepiej, co ma do tego tańczenie, czy nietańczenie, bólu i tak nic nie ukoi. Rozumiem to jeszcze u osób bardzo, bardzo wierzących, ale u takich zwykłych katolików, którzy nawet do kościoła co niedzielę nie chodzą to jakoś niebardzo ;/ Ale wiadomo, w obliczu takiej sytuacji robi się to co się czuje i uważa za stosowne, nie ma co dywagować, co by się zrobiły, gdyby... Trochę mnie przeraża, że to jeszcze rok, bo wiele się może stać, tfuuuu tfuuuu Co do rezerwacji godziny, to nas ksiądz wpisal na końcu kalendarza na 2009r, razem z innymi, których będzie przepisywal na 2010r., np chrzest na początku stycznia W kościółku w ktorym będziemy mieli ślub faktycznie nie ma zbyt wielkiego tłoku, ale ja spanikowałam po tym, jak zobaczyłam, ze w mojej parafii ksiądz mial już 3 uroczystości zapisane i jakbyśmy brali ślub u mnie w kościele, to albo do 15 albo 19 by nam została
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2009-08-17 o 11:07 |
|
|
|
#1272 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za odpowiedzi
Ewa nie smuć się takie przykre sytuacje się czasem zdarzają, nic na to nie poradzimy niestety![]() Chilanes będziecie mieć ślub w jakimś małym kościółku?
|
#1273 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
cześć
Cytat:
no nie wiem czy ten gość miał owsiki że nie mógł ustać w miejscu, nie wiem czy się tak bardzo denerwował czy co? no rewelacjaCytat:
Cześć, witaj z powrotem cześć gospella, witaj w naszych skromnych progach Cytat:
cześć Ewuś Cytat:
![]() Trzymajcie kciuki koniecznie bo to ważny egzamin od którego zależy moja przyszłość ![]() Kasia byłam u gina, no wię najpierw naczytałam się trochę na temat tych plastrów, ( dzisiaj rano na wizażu ). Różne są opinie, zapytałam mojej gin o nie, to mi odpowiedziała: " plastry stosują osoby które mają problemy z wątrobą, albo źle znoszą stosowanie tabletek, poza tym jest gorąco i w sezonie letnim plaster się odkleja, więc jeśli nie ma pani żadnych problemów ze stosowaniem tabletek to pozostałabym przy nich, ile opakowań wypisać?" No cóż nie wiedziałam co mam powiedzieć. Wprawdzie i tak zamierzałam jeszcze wziąć ze 3-4op tabsów, ale spodziewałam sie bardziej wyczerpującego opisu, nie powiedziała o żadnych przeciwskazaniach itp. Tylko że nie widzi potrzeby u mnie zmiany na plastry. No nic wezmę te 4op co teraz mi wypisała i może od nowego roku spróbuję z plastrami.![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- chyba muszę zmienić gina, tzn wiem że muszę, ale teraz nie chciałam jeszcze przed egzaminem sobie problemów robić, ale zajmę się tym we wrześniu na pewno .P.S dzisiaj przyjdzie paczka od Mamy, więc będę musiała wysłać smsa z podziękowaniami, no i pewnie Mama zadzwoni, ciekawe jak będziemy rozmawiać już się boję
|
||||
|
|
|
#1274 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja siostra idzie teraz na wesele(19 września), gdzie 2 tygodnie temu zmarła mama pana młodego. Leżała w szpitalu, bo chora była i powiedziała im, że wesele ma być, mają niczego nie odwoływać, orkiestra ma być i mają sie bawić i być szczęśliwi. I wesela młodzi nie odwołali i bedzie tak jak planowali. Wiadomo, że będzie inaczej, nie to samo jakby zyła, ale trzeba iść dalej przez życie. A co do godziny my jeszcze nie mamy zaklepanej Nawet u księdza nie byliśmy. bo slub w małym wiejskim kościółku jest. U nas w prafii nie ma często slubów Chyba, że ksiądz będzie świrował(co całkiem możliwe) to zrobimy wesele w mieście, w klasztorze a to juz będzie trzeba wcześniej zaklepać. Ale mam nadzieje, że nie będzie ksiądz wariował.
|
|
#1275 |
|
Zakorzenienie
|
mój gin też sie śmiał, że zazwyczaj w lecie dziewczyny przychodzą zmienić plastry na tabsy, a ja na odwrót
|
#1276 | |
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Cytat:
![]() Dostałam etat w tej podstawówce
Edytowane przez aniolekKB Czas edycji: 2009-08-17 o 12:35 |
|
|
|
|
#1277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też uważam, że żałobę nosi się w sercu a nie na pokaz.. Poza tym wolała bym uniknąć sytuacji gdy np mowimy sobie i nie opuszcze Cie az do smierci i w tym momencie przypomina mi sie ze te 2 tygodnie temu byl ktos i juz go nie ma i nie cieszy sie z nami naszym slubem... Zwlaszcza gdy osoba ta bylaby bliska memu sercu. A takie spelnianie "testamentu" osoby umierajacej że jak umre to sie bawcie i nie przejmujcie sie mna.. no dajcie spokoj. Ja rozumiem, ze to jest oczyszczenie "sumienia" umierajacego że niby zniszczyl mlodym najwazniejszy moment ale ja bym psychicznie nie wyrobila gdybym miala w jednym tygodniu oplakiwac kogos smierc a 2 tygodnie pozniej jak gdyby nigdy nic bawic sie na wlasnym weselu.Rozumiem jakis dluzszy czas pozniej.. Jak juz by mi emocje po śmierci opadly ale jesli to kwestia miesiaca No to troche lipnie... Pomijajac juz ludzkie gdanie oczywiscie.. wiem, ze wiekszosc z Was powie a co mnie ludzkie gadanie obchodzi ale wyobrazcie sobie Jakbyscie sie czuly gdybyscie wychodzac z domu uslyszaly gadanie jakiejs starej dewoty.. Mnie to od razu przykroby sie zrobilo... Wiadomo, ze tka na prawde to reakcje w takich sytuacjach sa wysoce zindywidualizowane i zaleze od miliona czynnikow, dlateog uwazam, ze takie glosy w stylu: zaloba na pokaz czy oni nie szanuja pamieci zmarlego to totalne swinstwo wzgledem osob bedacych w tej sytuacji bo sie nie wie jak to wyglada od wewnatrz Wiem tylko, ze czas leczy rany i rozumiem ludzi ktorzy odwoluja albo przekladaja wesela ze wzgledu na czyjas smierc czy chorobe. Przykald moich znajomych: Chca uczcic swoj dzien chocby dlatego, ze brat pomagal w wyborze garniaka na slub dla pana mlodego ale poniewaz jest to dla nich smutny czas bo brak im teog brata to nie beda sie jakos extra bawili bedzie slub suknia garniak i obiad w gronie rodziny najprawdopod w domu I ja to uwazam ze jest ok |
|
|
|
|
#1278 |
|
Adwokat diabła
|
hellow
![]() przyszłam na chwileczkę..
|
|
#1279 |
|
Zadomowienie
|
Anioku gratulacje!
Certina mam nadzieje, ze sytuacja sie wyjasni klawiatura mi odmawia posluszenstwa
|
#1280 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super Cytat:
cześć Black ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
dzięki Kochana ![]() Czy Ty przypadkiem nie chcesz niebieskiego bukieciku ślubnego? ( miałaś takie avatarek kiedyś )Zastanawiam się nad tą opcją, ale nie mam żadnych zdjęć jak masz jakieś to wrzuć proszę z góry thx |
|||
|
|
|
#1281 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale kościół urokliwy, proboszcz przemiły, bardzo nam się kościół spodobał, a mój parafialny jest taki okropny,w ielki nowoczesny moloch ![]() Cytat:
![]() dla Certiny niebieskie bukiety: http://limelightfloral.files.wordpre...pg?w=300&h=225
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2009-08-17 o 13:55 |
||
|
|
|
#1282 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
heh to moja parafia wygląda jak centrum handlowe i jest jeszcze z przodu miejsce na bilboard ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- gospella, witam koleżankę z Lublina Jest już nas 3 na tym wątku ( jeszcze Onaella ) no chyba że jeszcze któraś się nie ujawniła
|
|
|
|
|
#1283 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
pierwszy dzien urlopu mija mi na nudzie ![]() ja tez nie biore slubu w swoim kosciele z podobnych wzgledów co certina4,
|
#1284 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Moj kosciol tez jest nowoczesny a wyglada z zewnatrz jak hala sportowa. Ale widzialam kilka zdjec z uroczystosci w srodku, w tym sluby, i nie wyglada to zle. A nawet powiem ze zdziwilam sie pierwszy raz bo nie moglam rozpoznac kosciola do ktorego chodze od lat To tak jak na zdjeciach niektorzy ludzie wygladaja lepiej niz w realu - sa po prostu fotogeniczni
|
|
|
|
#1285 |
|
Wtajemniczenie
|
A w mojej parafii trwa remont, i do przyszłego roku nie ma szans aby się skończyl, wielkie rusztowania przesuną się do przodu. Ale mimo to nie zrezygnowaliśmy ze ślubu w mojej parafii. Kościół (a właściwie bazylika mniejsza), jest bardzo ładny, księża spoko, no poza proboszczem, a godzinę mamy już zapisaną: 15
|
#1286 |
|
Zakorzenienie
|
no u mnie proboszc zależy jaką nogą wstanie
![]() A kościół to naprawdę jak hala jakaś, jeszcze tylko stragany porobić i gotowe! Na zewnątrz też nic ciekawego, wyłożona kostka barlinecka i tyle ;/ I oglądalam zdjęcia ślubne, z niego to takie ciemne wyszły, myślałam, ze znajoma ślubw ieczorem brała, a był sierpień i godz. 18, a kościół w środku na biało jest ;/ Poza tym te nasze 60 osob, to by jak mrowki wyglądało tam, ot w 8 ławkach z przeodu bys ię zmieścili, a gdzie reszta? A pogłos taki idzie, jakby się w górach było i darło na całe gardło ;/ Ale my nie tylko ze względu na proboszcza, czy sam kościół, ale też ze względu na to, że skoro goście pokoje będą mieli w moteliku, zabawa w moteliku, to po co ich ciągnąć do koscioła 20 km, skoro 2-3 km opd sali jest piękny kościółek No i większość gości i tak by nie wiedziała, gdzie jest mój parafialny, a każdemu tłumaczyć, jak przejechać do niego przez całe maisto to jakoś nie mamy ochoty ![]() Ojjj ja to bym już chciała dopracowywać szczegóły, wybierać bukiet, kupowac napoje, wódkę, zaproszenia, winietki, buty, bielizna...taki zastój teraz
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2009-08-17 o 14:03 |
|
|
|
#1287 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny ja znów tylko na chwilkę- nie mam w ogóle czasu siedzieć na necie- wczoraj byłam na chrzcinach i cały dzień bawiłam miesięcznego chłopczyka i z tżtem oszaleliśmy na punkcie tego maleństwa- chyba wcześniej zdecydujemy się na bobaska niż było planowane hehehe
sorki ze was nie nadrabiam ale musiałabym zrezygnować ze spania żeby mieć na to czas widzę wiele nowych nicków więc witam wszystkie nowe panny młode!!! i znów znikam
|
#1288 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez juz bym chciała zaczac działac, jak w marcu załatwilismy kamerzyste tak do tej pory ani słowa o weselu nie było
|
#1289 |
|
Zakorzenienie
|
Tancia wcześniej tzn?
ale Wy macie chyba jeden pokoik w tym Waszym gniazdku
|
#1290 |
|
Wtajemniczenie
|
Roztapiam się
Upał dzisiaj okropny. Nie mogę się doczekac wieczoru, bo mamy z TŻtem iśc na gofry Chilanes ja również chciałabym niebieski bukiet, albo cos w odcieniach fioletu. Z tych które wkleiłaś 3 ostatnie bardzo mi się podobają
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

bo my dalej nie poszliśmy
cały czas mamy przeciwne zmiany w pracy ostatnio i nie ma jak pójść
dopiero za dwa tygodnie, ale to już na pewno musimy się wybrać bo czas leci

no nie wiem czy ten gość miał owsiki że nie mógł ustać w miejscu, nie wiem czy się tak bardzo denerwował czy co? no rewelacja
już się boję