|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby
Cytat:
|
|
#2432 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby
Cytat:
![]() Cytat:
Dopajam herbatką, pije ją bardzo chętnie. Cytat:
Też myslałam, że to skok rozwojowy. Twój miał podobnie w 8 tyg. ?
|
|
|
#2433 | |||
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2434 | |||
|
Zakorzenienie
|
Niestety wygląda na to, że moja córa nie lubi warzyw. Dzisiejsza pierwsza próba zakończyła się porażką. Mała tak pluła, że aż w oko dostałam
Za to owoce wcina jak szalona. Ehhh będę musiała kombinować, żeby polubiła obiadki ![]() Dziewczyny czy może któraś z Was korzystała już z kubka niekapka? Wiem, że są dopiero od 4. miesięcy, ale może jakaś doświadczona mamusia wie co i jak Bo Blancia bardzo lubi soczki, ale wkurza się, gdy podaję je łyżeczką, bo za mało i za wolno ![]() Cytat:
![]() Gosik rozmawiałam z koleżanką, tą której synek miał niby napięcie mięśniowe... i u nich było podobnie jak u Ciebie... tzn. jeden lekarz stwierdził, że mały to ma, wysłał na rehabilitacje, straszył metodą Vojty i skończyło się tak, że kumpela odwiedziła innego lekarza, a dziecko zdrowe ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Marika jak tam z TŻem? Wytłumaczyliście sobie wszystko? Mam nadzieję, że już jest ok ![]() PS. Ja to bym mojego chyba zatłukła
|
|
#2435 |
|
Raczkowanie
|
witam
na początku witam nowe mamusie Carolajna - ale masz super figure poiglot- moja córcia tez jest grzeczna ale czasem tez ma takie akcje jak jest zmęczona albo głodna widać ze nie tylko datę urodzenia maja wspólną hihi ![]() iwcia dens- ślicznie wyglądacie aljaka- śliczne dzieciaczki i wehikuł jaki super sukienki super ty to masz kobietko talent ![]() Aguska- Cinusiowa- śliczna ta twoja niunia ![]() malutka- super ze już po chrzcinach i ze Dawidek był grzeczny ![]() maugoszatka- powiem ci ze u nas w parafi proboszcz jest strasznie wymagający i ja jak byłam za chrzęsną to rodzice tez nie mieli ślubu trochę im przemarudzi ale dzieci ochrzcił tylko ze nie mogli przyjąć komuni sw. wiec dziecko każdy ksiądz raczej ochrzci ![]() michaela- ania - ale z ciebie laska super zdjęcia i Julcia taka słodziutka Kalina-ślicznie wyglądacie kurcze dziewczyny ja was podziwiam z kad wy macie tyle czasu bo ja tyle razy mam ochotę wejść i poczytać co tam u was a czasu mi brak ![]() ja tez się pochwale moja rodzinka a co hihi ![]() 1 zdjęcie to my w komplecie 2 i 3 to moja niunia znudzona leżeniem przed spacerkiem 4 bawię się hihi 5 szukam ząbków 6 ja i córcia
my 18.06.2005 Kacperek 10.06.2006 4090g i 56cm Nikolka 28.04.2009 4170g i 53cm Edytowane przez DIDI84 Czas edycji: 2010-02-15 o 09:18 |
|
|
|
#2437 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
Dawid u babci przespał całą noc, jak poszedł spać przed 20 tak obudził się przed 8 mama go na śpiąco karmiła i przewijała. Dzisiaj spróbowaliśmy soczku z marchewki Iwcia dens dla synka i współczuję z tym urlopem macierzyńskim Kalina śliczna córeczka Kuroikaze Heksa najważniejsze, że porozmawialiście ze sobą i jest wszystko oki Ciniusiowa I co dzwoniła ta kobieta ![]() Małgosia za ładnie przespaną nockęAgusia Cassandra może rzeczywiście bardziej chce się Kubie pić niż jeść zobaczysz jutro jak się będzie zachowywał, jak będzie tak samo do może podejdź do pediatry Aljaka gratuluję talentu krawieckiego a mężowi to lańsko się należy ![]() boszenka a co za zupkę gotowałaś dla Blanusi? gossik Aleks ładnie już waży Carolajna gratulacje dla Michasia, a swoją drogą to mój tata ma tak na imię ![]() Didi śliczna z Was rodzinka
|
#2438 |
|
Zakorzenienie
|
Boszenka ja swoją córkę przekonywałam tak: najpierw marchewka, przyzwyczaiła się później o tego po troszkę kalafiorka i zwiększałam porcje kalafiorka w marchewce
i jak się przyzwyczaiła, polubiła itp to dawałam kolejne warzywko![]() No i później dopiero zupki zmiksowane z ulubionymi warzywkami no i wywary z indyka i tak dalej i tak dalej A co do niekapka z moją starszą nie pamiętam już kiedy jej podałam chyba gdzieś koło 4-5 mies, a był to tak zwany kubek treningowy z miękkim ustnikiem, są też takie specjalne smoczki jak w niekapkach do butelek, w których jest jakiś system co reguluje przepływ płynów To się wymądrzam Osobiście myśle ze skoro soczki juz pija można spróbować podawać je z tych kubeczków z silikonową końcówką![]() Didi dziękuje A chwal sie rodzinka bo super jest! Miło się patrzy na wasze uśmiechnięte buźki Na figure nie narzekam ale jednak ciąże pozostawiły pobojowisko na brzuchu No ale warto było![]() P.S. Świetna tapeta! ![]() Cinusiowa jak sprawa z mieszkaniem na chwile obecną? Może zadzwoni jutro jeśli nie dzwoniła dziś jeszcze. Trzymaj sie tam mocno ![]() Malutka Dawidek wyglądał przeuroczo! I przeboje w kościele też niezłe
Edytowane przez Carolajna24 Czas edycji: 2009-08-17 o 21:48 |
|
|
|
#2439 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, które chrzciły już swoje skarbki - poratujcie!
Przylatujemy w październiku do Polski żeby ochrzcić malucha. Gości (razem z nami) będzie 18 + 2 maluchów (Igi i 2 letnia dziewczynka). I nie mam pojęcia gdzie wyprawić chrzciny. Na początku myśleliśmy o knajpie, znalazłam taki fajny dworek, ale wychodzi mi ponad 2000złoty za sam obiad tam. To trochę dużo (do tego jeszcze bilety lotnicze, ubranko do chrztu, kasa dla księdza i wychodzi nam 1500euro! jakis kosmos). No i tu moje pytanie - część z was robiła impreze w domu, co szykowałyście? Staropolski obiad czy coś innego? Chciałam w knajpie, bo przyjezdzamy na chwile i nie usmiecha mi sie spedzac w kuchni kilku dni, chcialabym w koncu pobyc z rodzinka. Nie mam bladego pojecia jak wyglada taki obiad, ostatnio wszystkie komunie, chrzciny wyprawia sie na miescie. Duzo z tym roboty, co szykowalyscie? |
|
|
|
#2440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2441 | |
|
Zakorzenienie
|
NIE
Cytat:
|
|
|
|
|
#2442 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciniusiowa a umawialiście się, że to ona ma pierwsza się odezwać, czy było tylko rzucone hasło "no to zdzwonimy się"? (chociaż znając Ciebie pewnie umówiliście się konkretnie
) A może spacjalnie czeka z telefonem? Taka zagrywka psychologiczna - myśli, że potrzyma Was w niepewności i coś na tym ugra?Co do knajpy... no i tu kolejny problem. Jesteśmy skazani na chrzciny w mieście moich dziadków... W mojej parafii w Warszawie nie udzielą nam chrztu ze względu na brak ślubu kościelnego. U Wojtka w parafii może by i udzielili ale on nie chce - mieszka tam cała jego ogromna rodzina - generalnie cała wieś przyszłaby do kościoła. Wszystkie baby by obgadywały - a ta jego jeszcze nie zrzuciła wszystkich kg po ciąży, a to dziecko to takie, a on to tamto, a nie zaprosili ciotki Z pewnie się wstydzą itd. Ja mam to głęboko w poważaniu, ale Wojtek chce tego uniknąć ze względu na swoją mamę, ona potem będzie odchorowywała każdą plotkę, każdy komentarz (taki ma nerwowy charakter). A tak zrobimy chrzciny w innym mieście i nikt nie będzie obrażony, że nie został zaproszony Z tym, że dziadkowie mieszkają w małym miasteczku i ciężko o lokal. Są dwa, zarówno w 1 jak i 2 powiedzieli że ok 120zł od osoby
|
|
|
|
#2443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tata mi podpowiada, żebym nie dzwoniła i poczekała do środy i żebym najwyżej w środę wieczorem zadzwoniła, żeby ją przetrzymać jeśli to ona czeka na nasz telefon... Tylko że ta kobieta jest taka trochę głupia, zacofana, czy jak ją nazwać... zachowuje się jak upośledzona trochę dlatego mi się wydaje, że gdyby była zdecydowana na nasz dom to by od razu dzwoniła.U nas za 120 zł, to robią wesela
|
|
|
|
|
#2444 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
). chrzest był 12.45, po 14.00 zaczął się obiad - i był rosół z makaronem, na drugie ziemniaki plus kotlety schabowe lub udka, do tego do wyboru mizeria albo pomidory. na stole stała wędlina, jajka z majonezem (robione jako muchomorki), jakieś grzybki, sałatka warzywna, sałatka z zupek chińskich, kilka rodzajów ciast plus tort. całe przygotowanie podzielone było na 5 osób (przy czym na mnie wypadła sałatka z makaronem z zupek chińskich, a na mojego męża kurczaki) ![]() (za 90 zł/osobę rok temu robiliśmy obiad poślubny - 3 ciepłe dania, mnóstwo przystawek, ciasta, napoje zimne i ciepłe, 7 godzin impreza) a, impreza była u moich rodziców, bo mają większe mieszkanie ![]() ps. Cinusiowa, wierzę że zadzwoni jutro
Edytowane przez rumiankowa Czas edycji: 2009-08-17 o 23:09 |
|
|
|
|
#2445 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie czytam o nowym schemacie żywienia niemowląt i zgłupiałam
![]() Mój Mały 22 kończy 3 miesiące, czy podawałyście coś już swoim dzieciaczkom? Karmie piersią tylko...gluten niby w 5 miesiącu czyli jak skończy 4 czy 5??? A warzywka, marchew jabłko, soczki jakieś?? Jeju...nie pamiętam jak to było ze starszą. HELP
|
#2446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inne posiłki i soczki najwcześniej od 5 miesiąca, czyli po skończonych 4 (inaczej może: po 120 dniach) zaczynamy dawać inne posiłki http://www.hipp.pl/index.php?id=27&no_cache=1 wypełnij tylko rubrykę "WIEK" i wyskoczą wszystkie produkty jakie są dla danej grupy wiekowej. Tak łatwo można dowiedzieć się, co maluszek może wcinać i od kiedy
Edytowane przez cinusiowa Czas edycji: 2009-08-18 o 00:57 |
|
|
|
|
#2447 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Mycha w nocy obudził się tylko po 3 i o 6 Oczywiście wieczorem oglądali z tatą TV TZ już zasypiał a Mycha twardo siedział wpatrzony w ekran Baaardzo zdrowo... ale innej metody nie mamy Boszenka, hehe czyli nie jestem odosobnionym przypadkiem...Ja wczoraj radziłam się pediatry, powiedziała że ona zdałaby się na ocenę neurologa, tym bardziej że zna go i wie że jest rozsądny. A rehabilitanci ponoć lubią się doszukiwać pewnych rzeczy na wyrost No i jej zdaniem też mały ma prawidłowe napięcie...DIDI, piękna rodzinka Cinusiowa, skoro nie ustaliliście dokładnie a kobieta niemota to może czeka na Wasz telefon Może zrób tak jak radzi tata? Malutka, super przystojniaczek My wczoraj wreszcie kupiliśmy strój dla Mychy, komplecik z beżowymi spodenkami i czapką, z białą koszulką i kamizelką Nie mierzony, mam nadzieję że nie będzie dobry ![]() Carolajna, dokładnie, gluten wg najnowszego schematu podajemy mniej więcej w 5-6 miesiącu. My mamy podawać od piątego czyli jak Mycha skończy 4 |
|
|
|
#2448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mieliśmy: sałatki: gyros, z tuńczykiem, warzywna,grecka mięsa:schabowe, kurczaki z rożna, filety z kurczaka wędliny:różne szynki 4 rodzaje, 4 rodzaje kiełbasy owoce,warzywa,sery bigos Mieliśmy bardzo dużo słodkiego tort pomarańczowy, 4-5 smaków kostek typu tiramisu, wz, sernik z wiśniami do tego napoje, soki, woda pieczywo masło, maragryna niby mało wykwintne a było roboty że szok ale bardzo dużo Nam zostało to dawaliśmy każdemu z gości.Nie wiem dokładnie ile kasy poszło ale na samo słodkie 380zł Ciniusiowa może jeszcze się odezwą ![]() ![]() Malutka ale Dawidek ślicznie wygladał Didi piękna z Was rodzina i każdy ma uśmiech na twarzy-bardzo poztywnie
|
|
|
|
|
#2449 |
|
Wtajemniczenie
|
Cinusiowa moze zrob tak jak radzi tata tak bedzie najrozsadniej
fajne u Was ceny... nas chrzciny wyjda ok 2 tys... w domu u nas sie nie zmiescimy wiec robimy w restauracji i tak nam wlasnie wychodzi 105 zl za osobe. Weselne ceny tez fajne u nas to od 160 w gore...Carolajna my bedziemy soczki podawac w 4/5 msc, gluten dopiero po 1 roku zycia Natanka. tez karmie tylko piersia Gosikk zobaczysz co powie rahabilitant na kontroli, choc ja chyba tez bardziej wierzylabym neurologowi... bedzie dobrze Malutka ![]() Blondynka fajne takie popoludniowe chrzciny
|
#2450 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Hej
Dziękuję dziewczyny za wszystkie iłe komentarze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja na spanie Kaliny nie mogę narzekać. Zasypia między 21-22 śpi do 2-3 potem karmienie, przewijanie i spanie do 5,30-6,30 a potem znowu jedzenie, przewijanie i później jest już różnie. Raz nawet spała 8 godz. marudziła cały dzień to jej nie budziłam na karmienie zwłaszcza, że Pulpecik jest
|
|
|
#2451 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
![]() Dzisiaj Blanusia ma spokój z ząbkami i znowu mam grzeczne dziecko Cytat:
![]() Cytat:
Jaki wystrojony pewnie zrobił furorę ![]() Też chciałam zacząć wprowadzać małej kaszkę manną... tylko powiedz mi jak będziesz ją przyrządzać? Gotować z mlekiem modyfikowanym czy jak? Bo ja czasami dodaję Blanci łyżeczkę kaszki dla 4. miesięcznych maluszków, ale ją dodaje się już do zrobionego mleczka. Już podaję przepisik na moją zupkę... Umyłam ziemniaczka i gotowałam go w osobnym garnku (bez soli, w skórce). W drugim garnku gotowałam marchewkę i różyczkę brokuł (z małą ilością wody, bez soli). Następnie obrałam ugotowanego ziemniaka, dodałam do blendera, dodałam marchewkę i brokuły i troszkę wody w której się gotowały, do tego łyżeczka oleju słonecznikowego i zmiksowałam na drobną papkę. Chyba lepsza byłaby oliwa z oliwek, ale niestety nie miałam. Na niektórych stronkach pisali, że można też podawać łyżeczkę masła (źródło tych kwasów omega..) ![]() Cytat:
![]() Zrobię tak jak radzisz... Do każdego obiadku będę dodawać więcej marcheweczki, żeby było słodsze Tym bardziej, że córcia uwielbia marchewkę Powiedz mi tylko jeszcze więcej na temat tych wywarów z indyka...? Chyba jeszcze powinnam trochę poczekać z mięskiem, prawda? Bo dziwi mnie strasznie to, że tutaj w Irlandii w obiadkach dla 4. miesięcznych dzieci jest już mięso ![]() No i zdecyduję się na ten kubeczek treningowy, bo łyżeczką soczki nie smakują tak dobrze ![]() Cytat:
Rzeczywiście sporo by Was to wyniosło.My robiliśmy w domku, na 12 osób. Jedzonko szykowałam z mamą i TŻem i w sumie nie było aż tak dużo roboty. A przyrządziliśmy: -obiad: rosół z makaronem, młode ziemniaczki z koperkiem, kotlety schabowe, mielone, udka, sałata ze śmietaną, surówka z kapusty -mięsa na talerzu: schab pieczony ze śliwką, karkówka -sałatka warzywna, sałatka z makaronem ryżowym i kurczakiem, sałatka gyros -galareta z warzywami i kurczakiem -jajka na twardo z sosem tatarskim -półmisek z wędlinami -sernik, królewiec, tort (oczywiście kupiony) No i to wszystko Oczywiście zostało masę żarcia I tanio wyszło Najgorsze było tylko noszenie tego jedzenia i zmywanie w trakcie imprezy, ale mama pomagała ile mogła ![]() Cytat:
Ale najważniejsze, że Twój syncio jest zdrowy Cytat:
No nic... będę ją jakoś przekonywać
|
|
#2452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale postanowiłam zaufać sobie i podam Małemu 1 danie jak skończy 4 miesiące ![]() Więc ja do marchewki stopniowo wprowadzałam po 1 nowym warzywku jak posmakowało to następne. A około 6 mies do takiej zupki dodawałam gotowane osobno mięsko z indyka, a dopiero później zupa była robiona na wywarze z indyka, później kurczaki poszło ![]() A kubek treningowy to super sprawa ma je chyba TOMMY TIPPE czy jakoś tak się to pisze i one są od 3 mies w góre![]() A od 4 mies z mięsem to chyba przesada trochę mimo iż jestem zdania że pokarmy wprowadzamy intuicyjnie ![]() Tylko ten gluten mnie zdziwił że od 5 mies, ze starszą zalecano ok roku. Ale wiele sie zmieniło od tamtej pory np WIT. K której notabene nie dawałam bo Mały miał straszne kolki po niej ![]() Trzymam za zupki oby córci posmakowały te mamusine
|
|
#2453 |
|
Zakorzenienie
|
hey dziewczyny
![]() u nas nudy mam takiego lenia w od tygodnia planuje upiec sobie ciasto i nie chce mi sie hehe zawsze znajdzie sie cos innego do roboty ![]() znalazlam watek na wizazu o dopasowanym biustonoszu zmierzylam sie i okazalo sie ze nosze zly biiustonosz.. w dodatku stanik pod piersiami powinien byc tak ciasny ze powinny gora wchodzic pod niego dwa palce.. jak trzy to juz zaduzy..a mi mozna wlozyc noge jest taki rozciagliwy teraz juz wiem czemu mam tak malo jedrne piersi ![]() ![]() ![]() musze wybrac sie na zakup odpowiedniego stanika ![]() aaa wlasnie dostalam sliczny gorset od mamy wkleje zdjecia jak bede miala wiecej czasu jest sliczny juz zamowilam ponczoszki na ebayudokupie ladny dol i zamierzam zrobic niespodzianke tztowi.. ![]() trzeba wkoncu zrobic cos dla siebie DIDI hehe dokladnie , wszystkie te bobasy w tym dniu urodzone to male diabelki! sliczne zdjecia![]() Boszenka ojj to sobie odetchniesz dobrze ze Blaneczka ma narazie spokoj z zabkamiszybko zaczela zabkowac.. ![]() dodsc duzo przygotowalas na chrzciny ja mysle tylko o obiedzie.. i deserze ![]() u mnie beda tylko moji rodzice i chrzesni takze wiecej mysle ze nie trzeba a do warzyw malutka zmuszaj bo bedziesz miala potem ciezkomoja mama z moim bratem(4 lata)ma przewalone on ani owocow ani warzyw nie chce jesc... i wielkie szopki zawsze ma i tony nerwow... gosik niestety.. moj tez non stop wlepia oczka w tv.. i zrobi wszystko zeby tylko patrzec a ze telewizor mam dosc blisko lozka i jest on spory to martwie sie o jego oczka;/ malutka pieknie! slicznie ci maluszek przespal ![]() ale dobrze oby tak bylo kazdej nocy hehehe kurokaize ![]() ![]() z okazji 3 miesiecy ![]() cinusiowa oby zadzwonila...![]() aljaka ah te dzieci wlasnie z tego powodu ciesze sie ze mam syna bo wychoujac sie zsamymi babami wiem jakie sa wojny o ciuchy..;D itp zdolna jestes bardzo ![]() carolajna super ze sie udalo podniesc glowke:
[/SIZE][/RIGHT] Edytowane przez poiglot91 Czas edycji: 2009-08-18 o 12:33 |
|
|
|
#2454 |
|
Wtajemniczenie
|
Poiglot a mogłabyś wkleić ten wątek o dopasowywaniu staników? Bo chyba i ja źle mierzę.
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi w sprawie chrztu. Chyba też zdecyduję się zrobić imprezę w domu. Rozdzielę prace na siebie i 2 babcie i jakoś powinnyśmy dać radę
|
|
|
|
#2455 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczynki
![]() Filipek dzis przespal od 22 do 6:30 aljaka przepiekne sukieneczki tworzysz ![]() boszenko fajnie ze Blaneczka tak ladnie reaguje na nowe produkty. Piszesz ze Twoja corcia na glos sie smieje a moj tak fajnie glosno jeczy kiedys go nagram to wrzuce na you tube bo nie moge ze smiechu jak on tak robi![]() gosik noto Aleks pieknie juz wazy Carolajna gratulacje dla synka ze ladnie podniosl gloweczke ![]() Didi piekne zdjecia ![]() malutka bo nasze pociechy sa grzeczniutkie ale tylko u babc a nam daja popalic A Dawidek wygladal przeslicznie w kompleciku![]() Heksa rzeczywiscie bardzo duza chca tam gdzie pytalas za chrzest. Ja robilam impre w domku ale mialam 10 osob doroslych, wiec mniej. Ale mysle ze wszystko zalezy od tego jakich ludzi zapraszasz. Jesli sa to osoby "swojskie", ja tak mialam nie bedziesz sie musiala tak baardzo starac. Wiadomo jest duzo pracy...bo np ja zaczelam 3 dni przed, w pierwszy dzien mylam okna, nastepny sprzatalam a w nastepny gotowalam. Tylko tak, ja zamowilam sobie chrzciny nie w niedziele a w sobote wiec byly o 16, kazdy raczej byl po obiedzie, wiec jako takiego obiadu nie robilam. Ale cos na goraco co nie wymaga duzej pracy, jak np: udka czy palki z kurczaka smazone mozna do tego zrobic frytki i kupic gotowe salatki, na pewno to zaoszczedzi Ci pracy. Wiadomo porobilam salatki, ciasto, maly torcik zamowilam. Zrobilam tez desery lodowe, tez szybka sprawa.. Ale np Ty ciasto mozesz tez przeciez kupic, nie musisz robic Mozesz zrobic jajeczka z pieczarkami, koreczki, kupic sledzie, mozesz zrobic rybe po grecku, polozyc na stol wedliny, cos co wymaga nie wiele pracy a bedzie smakowalo Ale wszystko zalezy od tego jakich bedziesz miala gosci, bo wiadomo jak to beda osoby ktore lubia zjesc wytwornie, to wtedy czeka Cie duzo pracy, bo trzeba sie "postawic". poiglot z tym stanikiem sie ubawilam
|
#2456 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Obiad: rosół, ziemniaki i do wyboruu, kotlety z piersi kurczaka, roladki z piersi nadziewane pieczarkami i udka pieczone. A surówki kupiłam. Ciepłe danie: strogonoff (czy jak się to tam pisze) Na stole: sałatka z fasolką szparagową, sałatka gyros półmiski wędlin (szynka - 2 rodzaje, kabanos, kabanos mini, kiłbasa, salami, polędwica z warzywami) pólmiski z pomidorami ogórkami, i innymi warzywkami do kanapek, grzybki marynowane śledziki 2 rodzaje jajeczka w majonezie chlebek I 6 rodzai ciasta. Zamiast tortu, po obiedzie podałam pucharki lodowe z owocami i bitą śmietaną i oczywiście soki, coca cola... Powiem tak - ciasta - ja robiłam 3, a 3 rodzinka, sałatki siostra tż i bratowa moja... ale roboty strasznie dużo... masakra mała. ![]() Nic mi się nie chce....
|
|
|
|
|
#2457 |
|
szyciowa specjalistka :)
|
Małgosia
- Matko podziwiam Cię
Edytowane przez aljaka Czas edycji: 2009-08-18 o 18:14 |
|
|
|
#2458 |
|
Wtajemniczenie
|
Teraz to ja też siebie podziwiam.... Drugi raz bym się nie porwała z "motyką na słońce". To było czyste szaleństwo.
Mam problem z tym moim synkiem. Nie robi mi kupy od piątku. Przetrzymuję go bo nie chcę wywoływać (od miesiąca robi tylko po wywołaniu). Wczoraj się męczył i był niespokojny, noc przespał pięknie, a dziś męczy się momentami, ale nie bardzo. Cóż ja mam począć? Powiem, że i lactulosum i bio gaia, i rumianek, koperek i grippe water są w użyciu, ale co dalej....
|
|
|
|
#2459 | |
|
szyciowa specjalistka :)
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2460 | |
|
Zadomowienie
|
No kochane jutro moj tz konczy urlop i zostaje znowu sama
A tak mi bylo dobrze, wstawal do malego i w dzien mialam duzo wolnego...koniec laby Kupilismy mu nosidelko (Tz nie lubi jezdzic wozkiem) i jest super zadowolony, wszystko widzi jak go tatus nosi na spacerkuhttp://www.allegro.pl/item702348712_..._promocja.html Cytat:
boszenko jak czytam co Blanusia juz wcina to az sie za glowe lapie, ale z tego wzgledu, ze nie wiem kiedy mam dokladnie zaczac Jaskowi wprowadzac cokolwiek Masz moze jakis schemat, co kiedy wprowadzac? czy robisz to intuicyjnie? Jasiek tez zaczyna sie smiac w glos, ale sa to bardziej piski![]() gossik Jasiek tez by ciagle przed Tv siedzial staramy sie go za czesto nie sadzac, ale jest to rowniez dobry sposob jak chcemy miec chwilke spokoju(wspaniali rodzice)![]() Aguska gratuluje dlugiego snu Filipka, pewnie i Ty sie wyspalas ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Jaska nie sa takie ciemne, ale za to smierdzace ze hej
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:07.

)
Tyle że ja karmię piersią ale to chyba tak samo
Dopajam herbatką, pije ją bardzo chętnie. 

Za to owoce wcina jak szalona. Ehhh będę musiała kombinować, żeby polubiła obiadki ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Mam nadzieję, że już jest ok 
dla synka i współczuję z tym urlopem macierzyńskim 

Zabki
ale innej metody nie mamy