|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar X
Tak Gryszardzie, ty
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#212 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() O ogun to skrót od przedmiot ogólnouniwersytecki. Na UW od niedawna trza obowiązkowo zrobić w ciągu studiów ileś tam zajęć z puli ogunów - czyli zajęć prowadzonych przez wszystkie inne jednostki dydaktyczne byle nie własną Na szczęście możliwe jest robienie niektórych zajęć przez internet. Wbrew pozorom to dużo więcej pracy ![]() Chociaż jak się człek nagimnastykuje to można się zapisać na ciekawe przedmioty prowadzone przez znanych i uznanych profesorów. Mi się udało uczęszczać na m.in. "Rośliny w religii i sztuce", "Kartki z PRL", "Wstęp do PR". Trochę się tam dowiedziałam, nie zaprzeczę .
|
|
#213 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]()
|
|
#214 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie wpadłabym na to Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dobrze ze nie wieczorem w domu nie było, bo znów bym się wkurzała że Wizaż nie chodzi ![]() a tak to sobie pojeździłam na rowerze i teraz się wkurzam tylko dlatego ze mnie tyłek boli dobranoc
|
|||||
|
|
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
No i Gryksiu nam zwiał.
Też powoli udaję się w kierunku łóżka. Źle się dziś czułam, mam nadzieję, że dziś będzie lepszy dzień.
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#216 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Miłego dnia wszystkim
|
|||
|
|
|
#217 |
|
Rozeznanie
|
vesenko dzięki za foto gofrownicy.....zaczynam ssię poważnie zastanawiać nad nabyciem
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
Haloooo
![]() Witam porannie i środowo Wczorajsze zakupy całkiem się udały, kupiłam co chciałam, oprócz jeansów. Nawet jakieś mierzyłam, całkiem nieźle wyglądałam, ale to biodrówki były. Nie umiem w takich spodniach chodzić, mam wrażenie że mi z tyłka zjeżdżają i mi nieswojo. Dopijam kawkę i biorę się za robotę a Bar ponadrabiam po południu.
|
#219 |
|
To ja :)
|
Ten ogun to nie taka znowu nowosc na UW
Ja zaczynalam chyba w 96 roku(?) i juz byl wtedy. Pamietam, jak sie wpakowalam na cos, co mi brzmialo fantastycznie -Ewolucje magii i religi... Dzizas, jak ja sie na tym meczylam... Profesor przeliczal grecka wersje biblii na hebrajcka kabale itp. Wyprowadzal rownania, robil wykresy i ogolnie wode z mozgow Ale najgorszy byl egzamin... 90% ludzi polalo...
|
#220 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Wczoraj miałam koszmarny dzień. Dzień pod znakiem rozkojarzenia, zapominania, gubienia rzeczy itd...Nie umiałam ogranąć pracy, czułam się jakby mi ktoś za przeproszeniem mózg wyjął i skasował pamięć. Jak wracałam do domu, to się prawie popłakałam ze złości na siebie i za bycie, w takim proszku. Dziś mam mocne postanowienie pilnować się i nie dawać ciała ![]() Myślę, myślę - ale ja ogunów na UWr nie miałam. Było coś takiego jak opcje międzywydziałowe. Można było zapisywać się na określone, w ogłoszeniu, ćwiczenia i wykłady na innych filologiach, historii, bibliotekoznawstwie, historii sztuki ( głównie oferta z tych kierunków właśnie) itd., żeby mieć potrzebne punkty. Z tym, że to nie było obowiązkowe, a tylko możliwość, jeżeli komuś nie przypadły do gustu opcje na naszym kierunku ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-08-19 o 09:18 |
|
|
|
#221 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja byłam rocznikiem przejściowym i obowiązywały mnie tylko cztery.I faktycznie jest tak, ze im bardziej "marketingowy" tytuł zajęć, tym większa kiszka później
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
Co to są oguny ??
|
#223 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
(nie wspominając o tym, ze nadal nie mam gdzie mieszkać ) I w ogóle boję się, że wylecę z tych studiów zanim je zacznę, bo nie wiem, o co w tym wszystkim chodzi. I jeszcze boję się, że nie zdążę się na nic zapisać i zostanie mi jakaś fizyka dla humanistów.
|
|
|
|
|
#224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A potem sprawne paluszki, szybki net i odrobina szczęścia ![]() Melk, a co będziesz studiować?
|
|
#225 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Lingwistykę stosowaną. |
|
|
|
|
#226 | ||
|
Zadomowienie
|
przedmioty z puli ogólno-uniwersyteckiej - obowiązkowe zajęcia do wyboru poza swoim macierzystym wydziałem.
Cytat:
Cytat:
może poproś jakąś zaufaną osobę o zapisanie Cię?
|
|
#227 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale to mogło w sumie nie dotyczyć mojego wydziału, bo miałam sporo odrębności w porównaniu do znajomych na innych kierunkach. U nas były wykłady specjalizacyjne.Melk - tak, jak pisze Porzeczki -najlepiej poproś kogoś o pomoc
|
|
#228 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a może wpadli ostatnio a ja nic o tym nie wiem Cytat:
szybkie łącze rozwiąże problem, poproś kogoś o pomoc ![]() ja się musiałam logować na wf, a wtedy jeszcze nie było szybkich łącz ![]() fajnie
|
||
|
|
|
#229 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#230 | ||
|
Wiedźma
|
Witajcie,
dziękuję Wam za pamięć, było mi miło, gdy Madzik powiedzała, że ktoś o mnie pytał jeszcze... Jestem po urlopie, który spędziłam dość dziwnie. ![]() Obrazek 1 Na plaży uwalana piachem z wielką, różową łopatą w ręku odwalam konferencję w sprawie zakwaterowania gości zagranicznych. Obrazek 2 Otoczona gromadą wrzeszczących dzieciaków kupuję kubek z trupią czachą i jednoczesnie poważnym tonem dysponuję, żeby pana profesora X zamienić z doktorem Y, a panią doktor Z przesunąć na wolne miejsce po niejakim Iksińskim. Obrazek 3 Na imprezie między kolejnymi flachami wina wymykam się do kompa pisać notki prasowe. Obrazek 4 Po popijawie zamiast na wodę rzucam się na komputer, żeby sprawdzić, czy przyszły sprawozdania finansowe. etc. Dobrze, że miałam wyrozumiałe towarzystwo. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Po rurkę pobiegł.
|
|
#231 |
|
BAN stały
|
Cześć, Sabbacie
Miło Cię widzieć |
|
|
|
#232 |
|
Zakorzenienie
|
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
Sabbath Kochana!!!
Jeeee!!!!!!!!!!
|
|
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj Sabbath
|
|
|
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie wszyscy! Witaj Sabbath! Przynajmniej nie możesz powiedzieć, że nudno miałaś na tych wakacjach
![]() Na UAM też ogunów nie ma, czasem tylko (zależy od wydziału), dwa lub więcej umawiają się, że organizują wspólne fakultety (jak np. mój, nauk politycznych i dziennikarstwa z wydziałem biologii). Poza tym padam na twarz... Z 15 km na piechotę pokonałam dziś w Poznaniu, bo stwierdziłam, że nie będę wydawać pieniędzy na bilety, poza tym w tramwajach bym sie ugotowała. I w taki sposób odpadają mi nogi, a jutro będą mega zakwasy. Czy Wam też się wydaje, że Baby Doll pachnie trochę podobnie jak Summer Time?! |
|
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Sabbath, witaj po urlopie
Gryx, nie darujemy Ci tej rurki
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ho
Jeszcze 2 h do końca Jestem dziś sama w Kwaterze Głównej Mam dostęp do kompa z głośnikami w końcu, więc szaleję z radiem internetowym
|
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
Sabbathhhhhhhhhhhhh
Jednak nie nadrobię ![]() Ja w ogóle nie wiem o jakich ogunach i innych usosach tu mowa Skończyłam jedną część studiów na AWF, drugą na UŚ i z niczym takim się nie spotkałam A to wcale tak dawno temu nie było (taaak, tak se to tłumacz...).Wczoraj obce panie zrobiły mnie ciężarną
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszko - ten fason feralny jest. Też kiedyś miałam taką bluzkę, odcinaną pod biustem do tego przymarszczaną w tym miejscu. W pracy (księgarnia) jakiś zatroskany starszy pan wyraził oburzenie, że przyszłym mamom każe się wchodzić na drabinkę i roznosić ciężkie książki
NIGDY WIęCEJ NIE KUPIę SOBIE TAKIEGO FASONU BLUZKI!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:34.

Jestem rudzielcem od kilku miesięcy, już myślę o blondzie
Jestem na ostatnim roku studiów, a nie wiem, co to jest 

.

nie wpadłabym na to
Cos mi sie gdzies obilo o oczy 

) I w ogóle boję się, że wylecę z tych studiów zanim je zacznę, bo nie wiem, o co w tym wszystkim chodzi. I jeszcze boję się, że nie zdążę się na nic zapisać i zostanie mi jakaś fizyka dla humanistów.

szybkie łącze rozwiąże problem, poproś kogoś o pomoc