|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Cytat:
myślę, że po porstu trzeba się nauczyć być w powiększonej rodzinie i próbowac nie przeginać w żadną stronę a co do tekstu męża - faceci nigdy chyba nie przestaną mnie zadziwiać właśnie takimi sytuacjami ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4652 |
Raczkowanie
|
hihihi there
witam was szalone literatki, post do posta i można film nakręcić bo scenariusz sam sie pisze ![]() byłam sobie na usg o 7.30 ale sie opłacało. jutro zaczynamy 34 tydzień i dzidzia w końcu pokazała co ma pomiędzy nogami ![]() ![]() ![]() nie wiem czy to git czy nie ale waży 2390g. też zamawiam sobie dzidzie 3 kg ale to jeszcze kilka tygodni. czekamy na 1 października ciekawe ile sobie jeszcze dzidzia moja przytyje. pani z usg zrobila wielkie oczy na moj brzucholek, wszyscy smieja sie ze taki malutki jest nie na swój 37 tygodniowy wiek. ale co tam.. zauważylam ze mi kondycja wysiada juz :< zazwyczaj chodze szybko jakos lubie sie spieszyc a tu lipa... brzucho kuje i twardnieje i musze zwolnic tempo. za tydzien mam wizyte u mojej pani gin i ma mi zebrac próbke na badanie na paciorkowce ale nie wiem gdzie ja mam to oddac i sie mi stresuje. mam nadzieje ze mi powie co i jak bo jakos nie wiem gdzie to sie w gdańsku oddaje ![]() ciekawe czy bede miala wizyty cześciej bo jak narazie to tA mam po 5 tyg bo chyba pani przy zapisywaniu sie pomylilo. a wy co ile macie wizyty?? klub czestych wizyt w wc.. oj jak ja tego nie lubie... czlowiek budzi sie po pare razy w nocy i wlasnie cieżko jest sie podniesc :< ale ja sobie zawsze tlumacze ze to jest trening przed tym jak do dzidzi bedzie trzeba wstawac w nocy na karmienie itp ostatnio mialam kryzys.. tam mnie dzidzia okopala ze juz do swojego faceta mowilam ze ja juz chce rodzic bo juz wytrzymac nie moge a jak on nie jes gotowy to niech sobie sam ja ponosi w brzucholku. Taka zabawa z moimi żebrami, zołądkiem i wątroba ze dzidzus musli ja to kopne a one mi nie oddadza zwala mnie z nóg :< nie wiem kto powiedzial ze kobieta jest stworzona do noszenia dziecka. ja mysle ze gdybysmy nie mialy żeber a inne organy gdzies pochowane np w nogach to byloby nam calkiem wygodniej. grrrr... pan siku znowu wola :< |
![]() ![]() |
![]() |
#4653 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A propos komplementów od partnerów... Mężuś dzisiaj kupił mi laptopa i nie ukrywam, ale ja jestem prosta baba i pierwsze co powiedziałam jak go zobaczyłam, to "ALE ŁADNY", bo rzeczywiście jest śliczniutki. Na to mąż "ZUPEŁNIE JAK MOJA ŻONA", no więc nie wiem czy się cieszyć czy nie, ale według mojego mężą jestem podobna do... laptopa ![]() Moj mąż ostatnio powiedział przy jakiejś okazji, że nasze dziecko to i tak mnie będzie bardziej kochało, bo ja z nią będe więcej czasu spędzać. Smutno mi się zrobiło i zaczęłam go przekonywać że nie dopuszczę do takiej sytuacji, że to zależy wszystko od niego, że jak po przyjściu z pracy nie będzie zajęty sobą tylko dzieckiem, to przecież Paula będzie nas kochać tak samo. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4654 |
Zadomowienie
|
A ja mam dzisiaj taki wilczy apetyt że nawet nie chce myśleć o tym co ja dzisiaj zjadłam, nie wiem co mi sie stało. Przez to obżarstwo mierzyłam co 2 godziny cukier i wszystko jest ok, chyba moje dziecko ma wieksze zapotrzebowanie
![]() edytka gratuluje córci ![]() Ja nie mam pojęcia jak moja córcia jest ułóżona bo ja czuję kopniaki w szyjkę i po bokach, dowiem się 27 na usg.
#4655 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I nie mam pomysłu jak jest ułożony - dowiem się w środę ![]()
![]() |
#4656 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a z mezem porozmawiaj, moze wszystko sobie wyjasnicie .... ![]() A ja w piątek idę do lekarza ![]() ![]() mam nadzieje, ze uslysze dziecko się nie przekrecilo, brzuch twardnieje ale to normalne ... no i ze bede mogla sobie pogadac o porodzie i jakos zalatwic zeby ten moj gin byl przy z polozna przy tej calej akcji .... hmmm ![]() ![]()
![]() |
#4657 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja wizyty mam cały czas co miesiąc, ostatnią miałam w 34 tc i w związku z tym, że wszystko jest w porządku następną też mam po 4 tygodniach. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4658 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4659 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
![]() Nie jest to prosta sprawa jak na świecie pojawiają się dzieci. U mojej siostry była nawet śmieszna sytuacja pod tytułem "Małe tete a tete w łazience" nie dalej jak po 15 min. błogiej wspólnej samotności do łazienki zaczęły dobijać się dzieci z tekstem "co wy tam robice?" "wasz czas minął!" ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Rany julek! czuję się osaczona! na kolanach mam psa i kota jeszcze mi tylko dziecka przy piersi brakuje ![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Co się stało z Malin? Zwykle wieczorkiem się pojawia. ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
Dzisiaj spotkałam daleką znajomą. Z wielkim zdziwieniem prawie że krzyknęła "to ty jeszcze nie urodziłaś?" jak jej powiedziałam, że termin mam na połowę września to jej oczy z orbit wyszły... |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4660 |
Zadomowienie
|
Ano własnie, planujemy przebudować łazienkę by móc wanne wstawić
![]()
#4661 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4662 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a tak na powaznie trzeba przywyknac do pewnych zmian ktore nie sie za soba dziecko, nic juz nie jest takie same, ale w naszym przypadku z TZ stwierdzamy że Wera to nasz motor napedowy do zycia i dzialania, wczesniej zycie było nijakie ![]() ![]() czego mnie najbardziej brakuje? ![]() ![]() ![]() ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4663 |
Raczkowanie
|
witam mamusie,chcialam slodkich mamus zapytac jak to jest w pl z ta cukrzyca bo ja mam na czczo 88 a diabetolog chce mi insuline na noc dac....nie przesadza????
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4664 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
My wychodzimy czasem sami, Gabi zostaje u dziadków, ale i tak ja się niezbyt bawię, bo ciągle myślę o niej, czy już śpi, czy nie płacze itd... W tamtym roku gdy pojechaliśmy sami na wakacje, to po 1 dniu chciałam wracać do domu, bo brakowało mi dziecka...
![]() |
#4665 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4666 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() moich rodziców Wera ma pod reką bo mieszkamy razem ale oni sa grubo po 60siace, tata w lutym skonczy 70siat ![]() ![]() ... ![]() ![]() milej nocy ![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
![]() ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() Edytowane przez Tysiak7 Czas edycji: 2009-08-19 o 21:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4667 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurczę a mój w tym roku w Wigilię ma drugą zmianę a to pierwsza Wigilia maleństwa będzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4668 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() przez te Wasze rozterki związane z mężami czy nadal będą blisko nas po porodach całą noc nie spałam, tylko wpatrywałam się w śpiącego małża i trzymałam go za rękę jakby miałby mi gdzieś uciec. Spałam może 2-3 godziny. Zabić Was to mało ![]() ![]() ![]()
#4669 |
Rozeznanie
|
Witam!!!
Ja już po śniadanku, nawet wyspana pomijając co godzinny maraton do łazienki, żeby oddać kilka kropelek płynów ![]() ![]() Jade dzisiaj odebrać zdjęcia i te ciążowe, i te do sądu ![]() ![]() ![]() Miłego dnia Mamuśki!!! Dzisiaj zaczynamy 35 tc ![]() ![]() ![]() zostało 35 dni aaaaaale fajnie ![]()
![]() |
#4670 | ||
Zadomowienie
|
witam spiochy
![]() ![]() wczoraj zagadnelam meza na temat tego czy po narodzinach dziecka zona jest nadal taka wazna (no cos w tym sytylu). maz oczywiscie zaskoczony byl pytaniem i skwitowal jednym zdaniem "to chyba raczej ja powinnienem miec obawy czy po narodzinach synka nie zostane odstawiony na dalszy plan?". powiedzial tez ze to wlasnie kobiety maja tendencje do tego, a nie mezczyzni itp. I wiecie co- wcale nie jestem zaskoczona tym co powiedzial- spodziewalam sie tego- znam w koncu swojego meza ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
przepraszam- to moja wina ![]() ![]() ![]() ja jak przystalo na kobiete w ciazy- wczoraj mialam dzien zwatpienia w meza, w siebie, we wszystko- a dzisiaj pomimo ze tez nie spalam w nocy mam dzien na "TAK" i zadne troski i smutasy mnie nie dotycza ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4671 |
Zakorzenienie
|
Cześć
Ja też jakoś dziś źle spałam - w sensie ułożenia ciała - bo teraz boli mnie biodro po prawej stronie ![]() Od kilku dni czuję synka po prawej stronie pod żebrami - mam wrażenie, że główkę albo pupę tam ma, bo to taka jakby kula jak się wyciąga ![]() Ciekawe jak on tam leży....
#4672 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- czy ktoras z was kupila juz nianie elektorniczna? ja jeszcze nie poniewaz nie mam pojecia na co sie zdecydowac. niania bedzie mi potrzebna do domu o pow okolo 200mkw. celowo napisalam powierzchnie poniewaz te nianie ktore mnie interesuja maja zasieg do 50m wewnetrz pomieszczen (dlaczego tak malo?) a do 300m na zewnatrz ![]() no i wlasnie nie wiem czy te na ktore ja zwrocilam uwage beda wystarczajace? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4673 |
Zadomowienie
|
Witam w kolejny gorący dzień, pije właśnie poranną kawkę
![]() Beata76 normy u mnie to 1,5 godz.po jedzeniu 120 . Wiem że insulina to brzmi groźnie ale sie już przyzwyczaiłam i ciesze się że ją biorę, rozmwiałam z wieloma osobami i każdy polecał mi insulinę ze względu na dziecko chciałabym żeby urodziło się z normalną wagą i nie miało póżniej skłonności do cukrzycy. Ja spałam nawet dobrze ale zauwazyłam ostatnio że wstaje z obolałymi i spuchnietymi palcami u rąk.
![]() |
#4674 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() .. bo na Were nie moglam w gruncie rzeczy narzekać, oby teraz sie maleństwu diametralnie nie odmienilo ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4675 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak naprawdę, to bardziej niż wizja, że odsuniemy się od siebie w sensie uczuciowym (niewyobrażalne jak dla mnie), martwię się o to, że spotka nas ciągły brak czasu. Czasu dla siebie nawzajem, czasu na chwilkę samotności, na zadbanie o swoją atrakcyjnośc itp. Cytat:
![]() U mnie z wizytami było tak - na początku co 4 tygodnie, a mniej więcej od połowy co 3 tygodnie. I teraz na samym finiszu bez zmian co 3 tygodnie. Uff, poprasowałam już nawet Stasiowe pościele. Prześcieradełka z membraną są już w drodze do nas. Jeszcze tylko zakup wanienki.... no i z wózkiem nadal nie wiadomo co. Muszę pogonic męża, żeby zapytał koleżanki, czy da czy nie. Jak nie - to czas najwyższy zamówic. Stasiu jesteśmy gotowi! ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4676 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4677 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4678 | ||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry....
wczoraj było masakrycznie gorąco, dopiero po 20 wieczorem poszliśmy z mężem na nasz codzienny spacerek, bo wtedy jakoś schłodłow troszkę. Spałam suuuuuper!!! ![]() ![]() ![]() Na dziś zapowiadali tropikalną pogodę w Holandii...ale chyba mieli na mysli porę dżdżystą w tropikach ![]() maleńka znów się przekręciła w dziwną pozycję i jak czułam stópki po prawej stronie to teraz czuję po lewej, a wogóle to może są rączki? ![]() Cytat:
Mi się też raz zdarzyło popłakać w nocy bo mała była aktywna kopała, tańczyła ja byłam zmęczona, nie mogłam się położyć bo jak się nie położyłam to mnie skopała... no ale teraz śpi w nocy i nie ma kłopotu ![]() Cytat:
![]() ![]() możesz mężowi powiedzieć, że właśnie dlatego , że będzie rzadziej w domu to dziecko będzie za nim przepadało. widziałam już kilka sytuacji gdzie mama w domu, więc trzyma zasady , bo inaczej by zwariowała , a tata jest od święta , więc jak już jest w domu to nie dyscyplinuje tylko bawi się z dzieckiem. i wtedy tata jest w oczach dziecka największym prezentem. Cytat:
w każdym razie na pewno narodziny maleństwa pomogą Wam się do siebie ponownie zbliżyć... ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4679 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jak niektóre z nas będą jeszcze w dwupaku, to Ty już będziesz tulić do siebie swoje maleństwo Cytat:
Ja mam już wszystko dla córci, tylko brakuje mi prześcieradeł. Kurcze nie wiedziałam, że to taki problem. Łóżeczko mamy 70x140 i nigdzie nie ma prześcieradeł na taki wymiar. Było w jednym sklepie za !!! 90 zł !!! Muszę chyba na all poszukać. No i dzisiaj czuje się jak starowinka. Stuknęło mi 31 lat ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4680 |
Zakorzenienie
|
co się dzieje z Malin?????
miss hot , może jak masz do niej nr tel to może wyślij smska czy wszystko ok? III78 ! STO LAT ! Wszystkiego najlepszego!!!!!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:45.