|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Wiecie co, mam czasem rano takie odczucie duszności, ale dziś to już nie było tak lekko, prawie poczułam, że odpływam, do tego kołatanie serca i brak powietrza
![]()
#4682 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4683 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4684 |
Zadomowienie
|
III78 Wszystkiego najlepszego z okazji Urodzinek
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4685 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() idę wieszać nieszczęsne pranie.
![]() ![]() |
![]() |
#4686 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nadrobicie to jak mąż wróci ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ma wpłynąć na lepsze rozciągnięcie macicy, co pomaga później przy skurczach i porodzie. Kilka stron wcześniej Karamari bardzo fajnie i dokładnie to opisała. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4687 | ||
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ale ja czasem jak się coś naczytam to też potem mam dziwne sny - nie jesteś sama w tej kwestii ![]() sto lat i wszystkiego najlepszego ![]() i jak juz osiągniesz te sto lat to będziesz starowinka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4688 |
Zakorzenienie
|
Też właśnie widziałam, że się logowała i nawet czytała nasz wątek któregoś dnia - może nie ma ochoty nic pisać
![]() Napiszę w takim razie jej smska ![]()
#4689 |
Zadomowienie
|
przypomniala mi sie wczorajsza sytuacja
![]() maz wrocil jak zwykle z pracy z zakupami ( bo maz nie pozwala mi nosic toreb z zakupami, a pozatym ja sama czuje ze jest mi juz za ciezko). no i rozakowuje te zakupy i takim zatroskanym glosem mowi "kochanie ale ty dzisiaj malutko zjadlas, co sie dzieje???" na to ja zdzwiona patrze na niego i mowie "a dlaczego myslisz ze malutko?" a on- "no bo jest jeszcze caly chleb, i lodowka tez pelna" ![]() ![]() ![]() o matko uswiadomilam sobie ze ja przez caly dzien potrafilam oproznic prawie cala lodowke i caly chleb ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4690 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co do zakupów, tez juz czuje ze za ciężkie i zresztą mąż tez nie pozwala mi nosić, wiec moje zakupy to wycieczka do piekarni po chleb i tyle Cytat:
pozdrów ją od nas
![]() ![]() |
![]() |
#4691 |
Zakorzenienie
|
Malin pisze, że w niedzielę jakiś dołek ją dopadł i nie ma nastroju udzielać się na forum, ale na bieżąco czyta. Wróci tu, ale jeszcze nie wie kiedy. Pozdrawia
#4692 | |||
Rozeznanie
|
Witam Mamuśki
![]() Wczoraj znowu dzień przerwy, bo miałam nagły napad gości (w przedzidziusiowym rozgardiaszu ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Spróbuję najpierw poprosić ginekolożkę na wizycie kontrolnej. A w razie czego dowiem się, czy w przychodni, do której chodzę, nie pobierają (nie wiem, czy tam w laboratorium jest jakaś położna). W ostateczności pozostaje zaś wycieczka do szpitala. Cytat:
![]() Gratuluję zdrowego, ładnie rozwijającego się dzidzia! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Idę czytać dalej ![]()
![]() |
#4693 | ||||||
Zadomowienie
|
Witam
![]() Wczoraj byłam na zakupach i zamiast kupić coś dla siebie wyszłam z paczką pampersów new baby 2 (3-6 kg.) jumpo pack 94 pieluszki za 43 złote. Chcę dokupić jeszcze jedną paczkę o rozmiarze 1 (2-5 kg.). Wstąpiłam też do Rossmanna i zastanawiałam się nad płynem do kąpieli, ale takim co też włoski myje. Z hippo nie było niestety takiego płynu ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() zresztą zobaczymy jak to będzie, a nóż widelec okaże się, że czas dla piesi zawsze się znajdzie (tak jak dla drugiego dziecka) Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Niestety teraz mamy małą łazienkę, mały brodzik a dla Witoldka wiaderko tummy tub ![]() Cytat:
![]() Cytat:
------------wszystkiego najlepszego----------------- |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4694 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4695 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiecie, dziś poprosiłam swojego TZ żeby kupił mi książkę z poradami Superniani (ponoć bardzo dobrze napisana, lekko się czyta no i porady są ciekawe), bo czasem już wymiękam gdy mała próbuje wymusić na mnie coś, jestem spokojna itd, ale czasem już ręce opadają-niestety charakterek ma po mnie ![]()
![]() |
#4696 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wyprawka w sumie tez prawie gotowa (jedno prasowanie zostało i czekam na fride az mi przyjdzie pocztą)
![]() ![]() |
![]() |
#4697 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no i patrzylismy tez na haggisy - niektorzy twierdza ze sa o niebo lepsze od pampersow- ale pod warunkiem ze to premium. no ale dla noworodkow nie bylo tych premium- wszystkie inne rozmiary byly. no i nie wiedzielismy czy poprostu w ogole nie ma dla noworodkow czy wykupione? ![]() no i kolejne pytanie ile tego kupywac na poczatek? dodam ze my nie planujemy stosowac pieluch tetrowych, oprocz oczywiscie sporadycznych sytuacji |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4698 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A dzisiaj na 16.00 idziemy na USG 4D, pierwszy raz w ciąży. Nie moge sie doczekać, jak wyglada twarzyczka mojej córci. No chyba że córcia zrobi przezent mamusi w urodziny i pokaże ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4699 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4700 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4701 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, nie przejmujcie sie pieluchami. Przecież można kupic jedną paczkę, tę najmniejszą 2-5 kg, i potem zobaczyć czy kupić wieksze czy te same. Przecież maluch w 1 dzień nie zuzyje całej paczki.
![]() A jak te pieluchy będa za małe, a bedzie to widac to wtedy sie kupuje wieksze |
![]() ![]() |
![]() |
#4702 |
Raczkowanie
|
Właśnie podczytując wątek mamus lipcowo-sierpniowych dotarłam do relacji jednej z dziewczyn (str 70 - syla39), która opisała swój poród. Miała bóle przez ponad 30 godzin!!!! Normalnie szok!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4703 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
życzę powodzenia na USG - u nas młody jak zwykle pokazał ledwo profil - pewnie stwierdził ze buzię w całej okazałości pokaże dopiero jak się urodzi. Mam pytanko kto się zdecydował na tą kurację z herbatką i wiesiołkiem? ![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4704 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kupuj to co jest np. w promocji; kup te małe i te ciut większe - leży i jeść nie woła - jak z ubrankami - masz pewnie ich całą rozpiętość ![]() Ja te dwójki (3-6) kupiłam bo cena była kusząca w realu 43 zł (w rossmannie 52) poza tym wiem, że prędzej czy później się przydadzą. Do szpitala dokupię te jedynki (2-5) uwierz nic się nie zmarnuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4705 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja się zdecydowalam na liście malin i wiesiołka. juz zakupilam. teraz czekam do 36 tygodnia i zamierzam łykać |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4706 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
myślicie ze to coś pomoże?
![]() |
#4707 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
herbatkę też zamierzam pic 3 razy dziennie Którys z tych preparatów jest na rozluźnienie szyjki macicy, ale nie wiem co dokladnie. nie wiem czy to na tym forum czy na innym któraś z dziewczyn podala linka do gazety.pl i tam jest dokładnie napisane na co jest herbatka, a na co wiesiołek i były podane opisy porodów dziewczyn, które to brały. Mówiły, że bardzo lekko przeszły poród. Poszukam tego, to wkleje linka tu coś jest http://forum.gazeta.pl/forum/w,548,9...ecam_.html?v=2 Edytowane przez III78 Czas edycji: 2009-08-20 o 11:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4708 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dzieki za linka już to czytałam i niby opinie są pomyślne
Wojtuś 17.09.2009 Anielka 24.11.2012 Edytowane przez Biedroneczkaolga Czas edycji: 2009-08-20 o 11:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4709 |
Raczkowanie
|
Wiesiołek w aptece, w niektórych aptekach herbatkę też, u mnie akurat nie było i pani aptekarka poleciła mi zapytać w zielarskim. Tylko, ze nawet jak kobitka da ci do reki taką herbatke, to najpierw poczytaj co jest napisane na opakowaniu, bo zdarza sie że wciskaja herbatkę z malin, a nie z liści malin
|
![]() ![]() |
![]() |
#4710 | |||||
Zakorzenienie
|
Zwracam honor panu z prognozy pogody.... mamy TROPIKI- duuuuuszno!
na lunch zajadam schłodzoną sałatkę owocową ...pycha.... Cytat:
![]() Cytat:
![]() o to takiego apetytu to ja nie mam, generalnie jem chyba w sumie tyle, co przed ciążą- może troszkę więcej. Cytat:
![]() Malinko! wracaj do nas , jak poczujesz się lepiej , bo tęsknimy! życzę, żeby dołek minął jak najszyciej i zostało po nim tylko blade wspomnienie ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
czytałam to... w książce , którą czytam niestety położna pisze, że w pierwszej ciązy taki długi start czasem się zdarza. brawo dla Syli! silna dziewucha!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:35.