|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sexi dzikie kociaki i ich z miejsca ruszające rumaki Panny Młode 2010 cz. 9
Eh a ja jeszcze nie mam fotografa ani kamerzysty
boję się ze już nic nie załatwię. Muszę czekać na mojego TŻ aż wróci zza granicy i razem wybierzemy, żeby to była nasza wspólna decyzja. Niech już będzie wrzesień !!!!Mój 100 post ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
#1682 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sexi dzikie kociaki i ich z miejsca ruszające rumaki Panny Młode 2010 cz. 9
Cytat:
|
|
#1683 |
|
Adwokat diabła
|
mi sam fotograf styka
![]() jadę baby moje jadę
|
|
#1684 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1685 |
|
Zakorzenienie
|
to jeszcze zanim pojedizesz to oswiec mnie bo chyba jestem jedyna ktora nie wie co i jak z black ??
|
|
|
|
#1686 |
|
Adwokat diabła
|
tak
![]() do domu, bo ostatnio nam nie wyszło.. ![]() Kubusewa, że co. kobietko mów do mnie po chłopskiemu bo ja nie kontaktuje dziś
|
|
#1687 |
|
Zakorzenienie
|
Pytałam dokąd jedziesz??
|
|
|
|
#1688 |
|
Adwokat diabła
|
|
|
#1689 |
|
Zakorzenienie
|
NO wiem, ale skoro Ty mnie nie zrozumiałaś to CI powtórzyłam...
|
|
|
|
#1690 |
|
Zakorzenienie
|
pogadały
jeszcze 5 godzin brzuch mnie boli z nerwów
|
#1691 |
|
Zakorzenienie
|
NIech ktoś jej znajdzie zajecie bo ewidentnie się nudzi!!!!!!!!
|
|
|
|
#1692 |
|
Zakorzenienie
|
ja nawet jak mam zajęcie to o tym myślę
po prostu mi na tym zależy i tyle
|
#1693 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kaśka weź Ty się nie stresuj, ja zaraz do dentysty idę więc to dopiero stres |
|
|
|
|
#1694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1695 |
|
Adwokat diabła
|
tak pogadałyśmy
![]() uciekam, będę tęsknić! odezwę się do Was jak dojadę na miejsce
|
|
#1696 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja trochę boję, bo pomimo znieczulenia mam na tyle wrażliwe zęby że mnie nadal bolą, a poza tym jak dmucha powietrzem to już wszystkie mnie wtedy bolą a byłam kiedys u dentystki która na wacik znieczulenie a potem jeszcze jak już się nie czuło mi zastrzyk zrobiła, super było . Jak mnie coś boli to od razu idę i nie czekam, a teraz to mi się ząb ukruszył i mam szczelinkę i mi przeszkadza |
|
|
|
|
#1697 |
|
Zakorzenienie
|
nieeee
|
#1698 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1699 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A Ty będąc już notariuszem zamierzasz brać co łaska? Ja wiem, że niektórym się w Edytowane przez Jazzmanka Czas edycji: 2009-08-20 o 17:44 |
|
|
|
|
#1700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc bez przesady. Policzmy, że nawet jeśli by miał te 2 wesela w miesiącu to mamy 1400 zł razy 10 miesięcy to masz juz 14000 a do tego facet robi też komunie, modeling i imprezy okolicznościowe. Także kasa w stylu 3000 za wesele to jednak jest coś przegięte... No chyba, że facet musi opłacić sztab ludzi którzy biegają z ekranami słonecznymi (widziałam ostatnio w parku do jednej pary młodej 3-osobowa obsługa + fotograf) Właśnie dlatego ja doszłam do wniosku, ze w sumie tak tfu tfu odpukując jeśli moja suknia z welonem zamknie sięw kwocie max 1000 - 1500 zł zamierzamy zapytać pana czy za dodatkowąopłątą byłby skłonny dorobić nam dodatkowy plenerek w środku tygodnia np.. zobaczymy. U moich znajomych niby zrobił dużo zdjęc a im do ręki fizycznie dał z retuszem chyba coś koło 200 (80 w albumie reszta na płycie) ale jakoś tak mi się wydawało mało.. więc jak mi będzie mało to go wypytam czy istaniała by taka mozliwość. TZ nie wyrażał sprzeciwu więc jest ok ![]() I mam pytanie do Was to samo co na regionalnym zadałam. Czy drobiazgi w stylu szminka/błyszczyk, chustki matujące, tusz do rzęs, chusteczki, agrawka, igła z nitką oddajecie świadkowej niech sobie robi co chce, czy zaopatrujecie sięw torebkę typu kopertówka biała i opcjonalnie: wieszacie sobie na ramieniu/ powierzacie świadkowej ??? |
|
|
|
|
#1701 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dla mnie ten dół jest ewidentnie za szeroki, tak z dupy nagle łup i szeroka suknia![]() Cytat:
A że jestem za***ista, no cóż Odwlekałam to mierzenie, bo myślalam, że jestem za gruba i że będe beznadziejnie wygladać a tu suprise![]() Cytat:
Byłam we wszystkich a mierzyłam na Floriańskiej i na Grodzkiej, bo w pasażu był zapieprz.Jak Ci sie podobaja suknie w takim stylu to w pasazu na manekinach były. W sobote Ci powiem dokładnie bo będę je mierzyć ![]() Cytat:
KSiężniczkowate do mnie nie przemawiają. O ta ładna http://www.wizaz.pl/forum/attachment...2&d=1250752268Cytat:
Co do fotografów - jesli fotograf inwestuje w sprzęt to warto mu zapłacić kilka tysięcy. Nasz foto ma sprzęcior za kilkanaście tysiaków, do tego ma przejśc na jeszcze lepszy. Dlatego ja pytałam o sprzęt, bo jak koles ma mieć taki aparat jak ja to dziękuje bardzo za takiego fotografa.
|
|
#1702 |
|
Zakorzenienie
|
Ja póki co nie specjalnie się zajmowałam tym jaki kto ma sprzęt, ale mój TZ się wypytywał.. jakąmatrycęma no i lekko mu szczęka opadła, ale jakądokąłdnie to nie pamiętam.. ale podobno jak na cyfrówkę i na ten moment podobno facet był pól kroku do przedu przed moim osobistym wyobrażeniem fotografii. więc jak dla mnie jest ok.. Duża matryca facet racjonalny w kosztach więc ja jestem happy
Samoa co z tą torebką
|
|
|
|
#1703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Ty bys sie utrzymała za 14 tys. rocznie? przeciez fotograf nie robi zdjęć tylko po to, żeby zarobic na nowy sprzęt, z resztą jego sprawa na co przeznacza kasę. Wg mnie 3 tys. to jest górna granica i w tych pieniądzach mozna miec przesuperowe zdjęcia. Taka dobra cena to wg mnie 2-3 tys. nie widziałam tańszego fotografa, który robił takie zdjęcia jak Ci z przedziału 2-3. Poniżej dwójki to juz jest pozowanko przy krzaku. Co do torebki to ja na pewno będę jakąś miała, nie mam zamiaru dawac nic swiadkowej.
|
|
#1704 |
|
Zakorzenienie
|
szczerze? dobry fotograf w 2-3meisiące zarobi na lepszy sprzet, a starego przecież nie wywala tylkos przedaje lub zostawia. Poza tym to nie Pary Młdoe sa od sponsorowania sprzetu, bo sorry chcesz zarabiać- inwestuj, rozwijaj się, działaj... a nie na siłę naciąganie "bo kupiłem nowy aparat, statyw, potrzebuję na obiektyw..."
Samoa - szczerze to chciałabym za 24 godziny pracy (2 wesela w miesiącu) zarobić te 1400 ;/ do tego doliczmys esje dodatkowe-plener, przedślubne, itp, chrzty, komunie... I oczywiście dziękuję za oświecenie, że za swoje biedne 1500 będę miała "pozowano przy krzaku"
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2009-08-20 o 18:04 |
|
|
|
#1705 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
JA tylko mówiłam o zarabianiu na sprzęt a nie o utrzymywaniu się przez rok za 14 tyś .. samoa nie wmawiaj w zdrowego choroby ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
jakbym mojego fotografa słyszała ![]() ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1706 |
|
Zakorzenienie
|
kubusewo no ale czyż niemam racji? i Twój fotograf też :P
A co do torebki, to bedziecie ją przez całą uroczystoścnosić? W sumie po co ona Wam?
|
#1707 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam się z Wami przywitać
Co słychać?Bo nie jestem na fali
|
#1708 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ad foto. Ja za swojego płacę 3700 . Na sprzęt nie patrzyłam, ale na efekt. Jak dla mnie to fotograf sprzedaje mi przede wszystkim swój talent.
Edytowane przez natj Czas edycji: 2009-08-20 o 18:18 |
|
|
|
|
#1709 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zeby zrobic dobre zdjęcia fotograf musi sie dużo uczyć, inwestowac w sprzęt, uczyć sie operowac tym sprzętem. To nie jest tak, że sobie wyskakuje w weekend pyka fotki i nara, później je obrabia, usuwa wam syfy w photoshopie ale nie, bo powinien wziąć 200 zł. Jak sie cżłowiek na czyms zna to nie musi sie narobić, żeby zarobic gruba kasę, bo płaci się mu za know how. Wg mnie taki za tysiaka poleci wszystkie zdjęcia na auto i taki z niego fotograf ślubny jak ze mnie.Cytat:
![]() Ta, przecież nie będziesz paradowac w torebce w kosciele to luz. Ja raczej nie będe kupowała białej, jakąś tam będę miała, bo po co mi biała, co ja z nia później zrobię, zwykłą kopertówkę, szarpnę sie n ajakąś skórzaną i mi na dobrych pare lat wystarczy
|
|
#1710 |
|
Zakorzenienie
|
Telewizor w pokoju obok
Co do niezbędnika Panny Młodej, to myślę, ze będzie to jakaś kosmetyczka z kosmetykami w pokoju noworzeńców nad salą, i tak tam będę z toalety korzystać, bo wiadomo, ze nie w tej z której pozostałe panie, no i w razie szycia czegokolwiek, to też tego na sali robić nie będziemy przecież ![]() Samoa uświadomię Cię, że mój fotograf nie "leci automatem" i nie oceniaj czyjejś pracy, jak nie widziałaś ;/ Ludzie święci! Trzęsie mną aż... A to, że coś jest tańsze, to neioznacza, że gorsze, niz Twoje za 3000
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2009-08-20 o 18:23 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:51.

boję się ze już nic nie załatwię. Muszę czekać na mojego TŻ aż wróci zza granicy i razem wybierzemy, żeby to była nasza wspólna decyzja. Niech już będzie wrzesień !!!!

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

brzuch mnie boli z nerwów
szok, ale ja też wczoraj zaczęłam oglądać fragmenty programu jak wyglądać dobrze nago i bra fitterka dobierała staniki i mówiła jak je prawidłowo nosić i stwierdziłam że ja też mam biust pod pachą
A tak swoją drogą to zajrzyjcie dziewczyny na tą stronę co Aniołek podała bo 95% kobiet nosi źle dobrane staniki, bo od dziecka nam tłumaczą że rozmiar kończy się na D, a panie w skelpie robią dziwne miny jak się mówi np, 80G co znaczy tylko o ich niekompetencji i niewiedzy

super że masz już coś upatrzone i wiesz co dobrze na Tobie leży, zadroszczę