Odchudzanie -30 kg. Zapraszamy na kontynuacje wątku;) cz2 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-20, 21:13   #4591
Kostka09
Zakorzenienie

Dot.: Odchudzanie -30 kg. Zapraszamy na kontynuacje wątku;) cz2

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
wiesz tez czasem mam takie mysli i przez to ze zdecydowalam sie oddawac troche swojej krwi to mam nadzieje ze pomoze to komus choc w malutkim stopniu by mogl przezyc pare chwil wiecej wyslalam juz probki dna sliny i czekam na odpowiedz z fundacji i mam nadzieje ze kiedys bede miala okazje oddac komus swoj szpik i zeby ta osoba wyzdrowiala. jestem zdrowa wiec czemu mam myslec o sobie tylko zarazic sie jakas choroba moge nawet w domu. bedac chora na jakas chorobe pewnie dostawalabym czyjas krew czy cos innego wiec czemu nie pomoc komus
masz rację Fioluśku ja też od 7 lat oddaje krew, choc niezbyt regularnie bo poprostu wtedy jak widze autobus w centrum do poboru krwi, ale oddaje, myslalam tez o szpiku ale podobno i tak badan nie robią bo sa bardzo drogie tak?? trzeba sie zglaszac do konkretnych fundacji??

Fiolusku - a jaki to ciekawy wieczor cie czeka??uchylisz rabka tajemnicy nakarm naszą wyobrażnię czyms

Edytowane przez Kostka09
Czas edycji: 2009-08-20 o 22:31
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 21:47   #4592
ines85
Zadomowienie

Tsyia musze Ci to napisac, Twoje posty mnie rozbrajają oczywiście pozytywnie zawsze sie uśmiecham jak czytam co u Ciebie,bo tyle energii wypływa z Twoich wiadomości że szok
Stary 2009-08-20, 21:52   #4593
mamrotka
Wtajemniczenie

Cytat:
wiecie poki co nie mam aparatu jeszcze na niego nie zarobilam

a mi sie dzis zapowiada ciekawy wieczor ale dobra nie zapeszam

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Ja zmęczyłam własnie swoje decu nad ktorym myslalam juz 3 dzien... nie wyszlo super ale narazie schnie...to po wykonczeniu bede sie martwic

trafilam dzisiaj na wizazu na watek magda.a, poczytałam troche...i jestem troche wszoku dalej...zdiagnozowano u niej (ma 26 lat) jakiegos guza na kregosłupie - okazalo sie ze nowotwor zlosliwy i to jeden taki przypadek w polsce...nie widza jak ja leczyc..znalazla klinike w bolonii ktora leczy takie nowotwory tylko...kasa oczywiscie, ale duzo ludzi chce jej pomoc...ale nie moze bo zadna fundacja nie chce otwarzyc jej subkonta na ktore mozna by wplacac dla niej pieniadze...koszmar jakis...zreszta poczytajcie same jak chcecie...
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=336619

a ja sie martwie ze jestem gruba

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

wracając do herbatek kupiłam sobie dzisiaj herbatkę NingHong, nie zebym wierzyła w jej spektakularne odchudzające dzialanie ale bardzo lubie jej ziolowy lagodny smak i tak dzisiaj weszlam do sklepu ze zdrowa zywnoscia i ja zakupilam znowu i sezam niełuskany do bialego sera bo juz mi zbrzydł sam ser
no wlasnie trafilam kiedys na watek tej dziewczyny, bardzo mi jej szkoda, taka mloda jest a juz choroba ja dopadla, pozostaje trzymac kciuki zeby jakos udalo sie jej uzbierac kase na operacje i zeby wrocila do zdrowia

Cytat:
Napisane przez Tysia1907 Pokaż wiadomość
hej piekne

wpadlam wam powiedziec iż pogodzilam sie z matka (pamietacie o poneidzialkowej akcji:P)
no to poprzez tate przekalaza mi czy jade z nia do fryzjera, i co sie okazalo zapisala sie i chciala wepchac tez mnei ale fryzjerka zbyt napeituy grafil miala to ja sie obcielam o ona przepisala sie na wtroek--uznalam to za gest pojednawczy i sie juz odzywamy do siebie:P:P
takze w koncu sie obcielam bo tak sie zapuscilam przez te wakacje ze mialam stanowczo za dlugie wlosy...a źle w takich wygladam.

w ciagu dalszym nie mam partnera na Alutki wesele i et smeisznie;D

i teraz najwazneijsze!!! miala dieta dawaaaaaaaaaawno temu poszla w las, przyznaje sie ze w wakacje jem jak prosiak-pieczone, slodycze, czipsy i inne świnstwa;(

i po obejzeniu zdjec fioluska stwierdzilam ze tez chce keidys pokazac prosiaka i pwoeidziec tak kiedys wygladałam........;/

i! z wasza pomocą z nowa fryzura zaczynam nowy etap! od jutra sie odchudzam!!!!!! tylko nei umiem ha;D
musze cos z soba zrobic bo rozpacz rozpacz ROZPACZ!!!!!

najwiekszy mam problem z obiadami...co jest na nie?!
wogole ratujcie mnie......jak robic owsianki zeby byly dobre...bo jak zrobia taka z mlekiem i dodatkeim np serka homo, czy chocby samych rodzynbek...jakos mi nei dobrze jak to jem,......taka sobie papke mam przedsoba i autentycznei mi nei wchdozi bo mi nei dobrze jak na nia patrze;/;/
jak to robic zeby "wygladało"i"smakowal o".
ratujcie mnie, bo ja sama jednak nei umiem!
co jesc!
za rozpoczecie diety
a co tam u Ali slychac? pozdrow ja bo wiem ze nie ma teraz czasu zeby do nas zagladac ale czekam na zdjecia z wesela

ech lalki wlasnie wrocilaz ze szpitala z TZ, mial biedaczek wypadek w pracy i bylo podejzenie zlamania nogi ale na szczescie na przeswietleniu zlamania nie ma i mi ulzylo

dobrej nocki
Stary 2009-08-20, 22:02   #4594
Kostka09
Zakorzenienie

mamrotka - to dobrze ze wszystko ok z tż
próbowałam ogórow z curry mniam mniam pyszne są chyba jeszcze ich zrobie a z chili jutro spróbuje

chyba pedze spac bo tu cicho jakos znowu, Tysia - tak zgadzam sie z ines ty nawet jak piszesz cos strasznego albo przeklinasz to czlowiek sie usmieje kobieto ja robie osianke na wodzie potem wylewam na talerz i przysypuję: najpierw otrebami, platkami, troche crunchy z lidla - ktore uwielbiam, orzechy i takie tam, na gorę dodaje wiesniaka, czasem jakis owoc, albo mus owocowy, z mleka czesto rezygnuje bo nie trawie go specjalnie, ale czasem posypuje sobie mlekiem sojowym to wszystko, i nic nie widze tej owsianki nic a nic lezy sobie pod spodem i jem ja sobie nie patrzac - rzeczywiscie widok sredni, jeszcze takiej na mleku - fuuuj, a tak jest pyszna sprobuj wlasnych kompozycji

Edytowane przez Kostka09
Czas edycji: 2009-08-20 o 22:03
Stary 2009-08-20, 22:09   #4595
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
masz rację Fioluśku ja też od 7 lat oddaje krew, choc niezbyt regularnie bo poprostu wtedy jak widze autobus w centrum do poboru krwi ale oddaje, myslalam tez o szpiku ale podobno i tak badan nie robią bo sa bardzo drogie tak?? trzeba sie zglaszac do konkretnych fundacji??

Fiolusku - a jaki to ciekawy wieczor cie czeka??uchylisz rabka tajemnicy nakarm naszą wyobrażnię czyms
ja wyslalam zgloszenie do fundacji zapomnialam nazwy, po paru dniach przyslali mi karte rejestracyjna do banku dawcow ii paleczki na sline zrobilam wszystko jak pisalo i odeslalam. a koszty badania pokrywa fundacja czyli okolo 250 zl pisalo ze mozna samemu pokryc choc czesc. i zostane zarajestrowana w banku za okolo 3 miesiace najpozniej jak wykonaja te testy.
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 22:10   #4596
blokerka
Raczkowanie

Ja to jem owsiankę średnio dobrą... Ale może jak raz spróbujesz tej mojej, Tysiu, to pokochasz swoja
Więc tak: Gotuję 200 ml wody z jakimś słodzikiem, wrzucam do tego 30 g płatków, ok. 10g siemienia lnianego, ok. 3g błonnika kakaowego i ok. 10g otrębów. Gotuję to ok. 2 minut, wlewam 100 ml mleka 2% i zasypuję zmielonymi przyprawami korzennymi... Znowu gotuję, a potem na talerz i jem.
Średnio smaczne, ale zdrowe i bardzo poprawiło mi perystaltykę jelit

Idę wyciągnąć soczewki i zmykam spać
Papa!!!
Stary 2009-08-20, 22:11   #4597
mrofka
wizażowy robalek

Czeeść

Dziewczyny, dziękuję za komplementy zaczęłam odnosić dziwne wrażenie, że jestem piękna

fiolusiek - idziesz jak burza, jeśli chodzi o kilogramy! A tamte fotki juz dawno odeszły do lamusa

blokerko - ja też jestem fanką wszelakich herbat owocowych i różnych takich smakowych Litrami piję zieloną herbatę Liptona - cytrusową i jaśminową ponadto Liptona piję Forest Fruit albo Black Fruit podobała mi się też Vitaxu malina z jeżyną Było też coś o kawie... ostatnio byłam w McDonalds i wzięłam sobie CoffeShake'a... mniam! I pomyśleć, że kiedyś nienawidziłam kawy, a teraz uwielbiam

Limonciu - też bym poszła chętnie na siłownię, ale niestety mieszkam w takim miejscu, że do najbliższej mam jakieś 20km... no i trzeba mieć na to kasę Póki co jutro wyruszam na ponowne poszukiwania hula-hop 90cm - trzeba się nauczyć, jeść rozsądnie i kręcić
No i bardzo ładna spódnica Nie noszę takowych, bo nie lubię - mam tylko czarną spódnicę elegancką, kiedy się trzeba ubrać na galowo do szkoły jestem wielką fanką spodni. Ale twoja jest ładna

Niuniuska - jak zobaczyłam tego haburgera, to mnie szlag trafił... nie można reklamować np. sałatki greckiej? Hmm...

Wiecie co, a ja mam ostatnio fazę na wieśniaki w każdej postaci! Najbardziej lubię te Piątnicy - albo z miodem, z truskawkami, ze szczypiorkiem... albo najczęściej kupuję zwykłego i dodaję do niego duużo pieprzu, pomidorka i cebulkę - mniam!

Do jutra
mrofka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 22:22   #4598
fiolusiek
Zakorzenienie

Tysia1907 proponuje ci jutro zjesc sycaca owsianke pod ta diete i proponuje ci polubic siemie lniane i herbatki zielone i czerwone bez cukru pomagaja w zrzucaniu

dzis sie umowilam z moim Panem M na gg i wlasnie piszemy Boski on ale zaraz zasne bo wstalam wczesnie

Edytowane przez fiolusiek
Czas edycji: 2009-08-20 o 22:26
Stary 2009-08-20, 22:22   #4599
laponka
Raczkowanie

Co to są wieśniaki??
laponka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 22:27   #4600
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laponka Pokaż wiadomość
Co to są wieśniaki??
serki wiejskie cudowne moge je jesc caly dzien nawet
Stary 2009-08-20, 22:51   #4601
virginia
Zakorzenienie

Ooo, ale się rozpisały .

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
Cześć, dzień dobry

Virginio- taras i darmowa kawa to jeszcze nic. Gdybyś tylko zobaczyła tych trenerów! To jest zdecydowanie największy atut klubu
A do szafy staraj się zmieścić może nie siebie, a ubrania

Zmykam dziewczyny, bo na 9.00 mam zapisaną wizytę u fryzjera. Muszę odświeżyć kolor, bo zaczynam wyglądać jak szara mysz.

Trzymajcie się ciepło
Trenerzy mówisz? Chyba odwiedzę tą siłownię jak będę w Wawie .
Pokaż się w nowej fryzurce

Cytat:
Napisane przez blokerka Pokaż wiadomość

Nom... a ja kawkuję i herbatkuję, oglądam Grey's Anatomy, czytam przewodnik po Poznaniu (przygotowuję sie do wyjazdu merytorycznie ). Normalnie tak się cieszę, że wreszcie gdzieś jadę. A w Poznaniu są dwa zoo, wielki ogród botaniczny (napisałam wcześniej ogór botaniczny ), jedna z największych w Europie szklarni z mnóstwem egzotycznych roślinek A ja uwielbiam roślinki, więc dla mnie super! Ah... jedziemy już w sobotę, a ja nie umiem się doczekać... Btw. któraś z was jest z Poznania i może polecić jakieś fajne miejsce z dietetycznym jedzonkiem i w miarę niedrogo?
Praca domowa z zakresu znajomości Poznania odrobiona . Ja niestety nie byłam tam jeszcze, więc nic Ci nie doradzę, ale życze udanego wyjazdu i czekam na relację po powrocie.

Cytat:

a co do pytania virgini to na diecie tak powaznie jestem od listopada ubieglego roku i to wszystko dokonalam dzieki wam
dziekuje
Fiolusiu, to czego dokonałaś działa na mnie niezwykle motywująco, i jestem pewna, że na pozostałe dziewczyny też. Brawa raz jeszcze!!!

Cytat:
Mamrotko- pytanie laika: to w ciąży nie wolno farbować włosów

To ja się wypowiem za Mamrotkę. Opinie są podzielone i z tego, co wiem, niby ewentualna szkodliwość farb na płód nie jest ostatecznie potwierdzona ale podobno jakieś ryzyko jest. Inni zaś uważają, że to bzdura albo kolejny zabobon. Trudno więc tu wyrokować, ale niektórzy wolą po prostu tego na sobie (czy raczej swoim dziecku) nie sprawdzać.

Wrzucę Wam jeszcze tylko zdjęcia spódniczki, którą upolowałam ostatnio w lumpku. Wszyscy chwalą się zakupami- chwalę się i ja Niestety jest na mnie za duża, bo był tylko rozmiar 44, ale jestem szczęśliwą posiadaczką mamy-krawcowej, więc taki problem to nie problem Co myślicie? W porządku?
Spódniczka przeurocza!!! Ja też chcę, żeby 44 było na mnie za duże!!!!!!

Cytat:
Napisane przez ines85 Pokaż wiadomość
niby się zgodziłam, tylko ze teraz sie zastanawiam po co ;/
ja i plaża to na pewno nie jest dobre zestawienie jak ja się tam niby pokaże ? będę tylko ludzi sytaszyc ;/ mam strasznie grube nogi i cellulit i nie tylko wszędzie mi się wszystko wylewa

dziś skromnie, u mnie nic ciekawego
Inesko, nie przesadzaj i nie daj się zwariować! Ja kocham wodę, jeziorka itd. i nie wyobrażam sobie, żebym miała z nich zrezygnować tylko dlatego, że coś 'mi się wylewa'. Pomyśl - lepiej siedzieć w ciuchach i nie korzystać z pięknej pogody, słoneczka itd. bo ubzdurałaś sobie jakieś fałdki (wszyscy wiemy, że nie masz ich tak dużo, jak myślisz), czy dobrze się bawić na plaży/w jeziorku?

Cytat:
a mi sie dzis zapowiada ciekawy wieczor ale dobra nie zapeszam
Liczyłam wprawdzie na coś więcej niż gg ale wiem, że i takie rozmowy mogą być całkiem.....ekhem....rajc ujące .

Cytat:

i teraz najwazneijsze!!! miala dieta dawaaaaaaaaaawno temu poszla w las, przyznaje sie ze w wakacje jem jak prosiak-pieczone, slodycze, czipsy i inne świnstwa;(

i po obejzeniu zdjec fioluska stwierdzilam ze tez chce keidys pokazac prosiaka i pwoeidziec tak kiedys wygladałam........;/

i! z wasza pomocą z nowa fryzura zaczynam nowy etap! od jutra sie odchudzam!!!!!! tylko nei umiem ha;D
musze cos z soba zrobic bo rozpacz rozpacz ROZPACZ!!!!!

najwiekszy mam problem z obiadami...co jest na nie?!
wogole ratujcie mnie......jak robic owsianki zeby byly dobre...bo jak zrobia taka z mlekiem i dodatkeim np serka homo, czy chocby samych rodzynbek...jakos mi nei dobrze jak to jem,......taka sobie papke mam przedsoba i autentycznei mi nei wchdozi bo mi nei dobrze jak na nia patrze;/;/
jak to robic zeby "wygladało"i"smakowal o".
ratujcie mnie, bo ja sama jednak nei umiem!
co jesc!
Tysia to nie ma co narzekać, tylko trzeba się ostro za siebie brać. Przestań jeść śmiecie typu chipsy, i to nie jutro, ale już dziś. Sama się zdziwisz, jak po jakimś czasie przestanie Ci ich brakować a może przestaną Ci smakować.
Co do owsianki, dziewczyny podają tu jakieś skomplikowane przepisy, a moje ulubione wersje to:
skrojone jabłuszko (zwykle jakaś jego połowa) posypane cynamonem i podpieczone w mikrofali, do tego 4 łyżki płatków i wieśniak. Czasem jeszcze do tego się uraczę odrobinką miodu i ew. połową skrojonego banana.
Możesz też skroić kiwi, dodać płatki, wieśniaka i garść suszonej żurawiny/rodzynek.
Nie ma takiej opcji, żeby Ci nie posmakowało!!! Ja już sobie niw wyobrażam dnia bez takiej owsianki!!

Cytat:
Napisane przez mamrotka Pokaż wiadomość

no wlasnie trafilam kiedys na watek tej dziewczyny, bardzo mi jej szkoda, taka mloda jest a juz choroba ja dopadla, pozostaje trzymac kciuki zeby jakos udalo sie jej uzbierac kase na operacje i zeby wrocila do zdrowia

To prawda. Swoją drogą, jakie to smutne i niesprawiedliwe........

ech lalki wlasnie wrocilaz ze szpitala z TZ, mial biedaczek wypadek w pracy i bylo podejzenie zlamania nogi ale na szczescie na przeswietleniu zlamania nie ma i mi ulzylo

dobrej nocki
]

To całe szczęście, że jest nic się nie stało .

Cytat:
Co to są wieśniaki??
Serki wiejskie

Nie wiem, czy ma siłę Wam coś jeszcze pisać.
No dooooobra............
Po korkach i curry z kury zabraliśmy z TŻetem moją bratanicę najpierw nad jeziorko, a potem nad tzw. zalew. Ależ ona miała radochę! Potem jeszcze wstąpiliśmy na chwilę do bratowej, ale prawie nie udało nam się pogadać, bo TŻet szalała z Marysią (łaskotał ją a ona się śmiała w niebogłosy) .
W zw. z powyższym szafę dziś składał tylko mój tata, a że u niego musi być wszystko idealnie.... i generalnie robi wszystko mega ostrożnie (a co za tym idzie nie za szybko....) to jeszcze nie jest do końca zmontowana. Pozostały niby drobiazgi ale z moim tatą...Kto to widział szafę 3 dni ustawiać . A tak przy okazji stwierdził, że w związku z szafą trzeba przemeblować cały pokój... Ratunku!!!!
Na deser obejrzałam sobie zachwalaną mi ostatnio 'Revolutionary Road'. Ale jeszcze się do tego filmu ostatecznie nie ustosunkowałam. Nie wiem też, czy wspominałam, że czytam 'Dzienniki' Sylvii Plath. Ależ ona pisze...........WOW. Może kiedyś zacytuję jej jakieś 'mocny' fragment.

Zmykam
Słodkich snów ślicznotki
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 22:54   #4602
Tysia1907
Zadomowienie

Cytat:
Tsyia musze Ci to napisac, Twoje posty mnie rozbrajają oczywiście pozytywnie zawsze sie uśmiecham jak czytam co u Ciebie,bo tyle energii wypływa z Twoich wiadomości że szok
ja tu rozpaczam a ta sie smieje:P:P:P
widzisz-jednemu dano figure innego "świra":d hihi:P
no i przede wszsykim nie mam chłopa --także tego też mi nei dali:P

Cytat:

za rozpoczecie diety
a co tam u Ali slychac? pozdrow ja bo wiem ze nie ma teraz czasu zeby do nas zagladac ale czekam na zdjecia z wesela
a wporzadku, byli w neidziele mnei na wesele oficjalnie zaprosic , dupki dwa hihih;D w sumie to ok, zyją weselem i nei ma sie im co dziwcic...zazdroszczę im jak cholerka jasna;/ bo jak wiadomo ja nawet chłopa nie mam

Cytat:
Tysia - tak zgadzam sie z ines ty nawet jak piszesz cos strasznego albo przeklinasz to czlowiek sie usmieje no no tylko bez żartów z biednej istoty hehehkobieto ja robie osianke na wodzie potem wylewam na talerz i przysypuję: najpierw otrebami, platkami, troche crunchy z lidla - ktore uwielbiam, orzechy i takie tam, na gorę dodaje wiesniaka, czasem jakis owoc, albo mus owocowy, z mleka czesto rezygnuje bo nie trawie go specjalnie, ale czasem posypuje sobie mlekiem sojowym to wszystko, i nic nie widze tej owsianki nic a nic lezy sobie pod spodem i jem ja sobie nie patrzac - rzeczywiscie widok sredni, jeszcze takiej na mleku - fuuuj, a tak jest pyszna sprobuj wlasnych kompozycji
hmmm, to musze i ja zaczac swoją ukrywac hahahah;P

Cytat:
Ja to jem owsiankę średnio dobrą... Ale może jak raz spróbujesz tej mojej, Tysiu, to pokochasz swoja
Więc tak: Gotuję 200 ml wody z jakimś słodzikiem, wrzucam do tego 30 g płatków, ok. 10g siemienia lnianego, ok. 3g błonnika kakaowego i ok. 10g otrębów. Gotuję to ok. 2 minut, wlewam 100 ml mleka 2% i zasypuję zmielonymi przyprawami korzennymi... Znowu gotuję, a potem na talerz i jem.
Średnio smaczne, ale zdrowe i bardzo poprawiło mi perystaltykę jelit

Idę wyciągnąć soczewki i zmykam spać tez mam tez mam też mam;D ale coraz zadziej wyciagam na noc bo moja skleroza się nasila hahahahhaah:P
Papa!!!
o fak;D jednak wole moją paciarke hahaha;D jak mozna sporzywać siemie sliane, przeciez to wyglada jak blee kipy z nosa hahahahahaha:haha ha:

Cytat:
Tysia1907 proponuje ci jutro zjesc sycaca owsianke pod ta diete i proponuje ci polubic siemie lniane i herbatki zielone i czerwone bez cukru pomagaja w zrzucaniu
wiesz co? nienawidzę herbat;/ nie piłam około sto osiem lat temu juz;/

Cytat:
Co to są wieśniaki??
a co drugi koło mnei mieszka taki haha:P
ale jednak wole te z biedronki:P w pudełeczku

a jeszcze jedno, znacie jakis medykament po ktorym nie ma sie ochoty na słodkie?! bo ja bylabym wstanie porzrec cała fabryke czekolady gdyby tylko była gdzies w poblizu ręki;D

Edytowane przez Tysia1907
Czas edycji: 2009-08-20 o 23:12
Tysia1907 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-21, 06:26   #4603
fiolusiek
Zakorzenienie

Tysia musisz sobie zrobic 2 tygodnie bez cukru a jesli masz juz ochote na slodkie to wybieraj slodkie owoce np winogrono tylko nie za duzo bo jest bardzo kaloryczne lub suszone owoce
Stary 2009-08-21, 07:09   #4604
Limonka1987
Zakorzenienie

Hey Hi Hello

Cytat:
w necie jest masa informacji na jego temat, napewno jest zdrowszy od slodzika, slodzik nawet w podstawowej postaci jest rakotworczy i nie powinno sie go uzywac ksylitol mozesz podgrzewac bez problemu zreszta poczytaj, niestety ma też minusy nie jest tak slodki jak slodziki... i jest drogi, ale cos za coś...
http://www.xorceria.com/ogloszenia/k...y_slodzik.html
Dziękuję za informacje Dzięki naszemu wątkowi czuję się dużo mądrzejsza

Cytat:
limonko - spodnica booskagdzie taka znalazlas
Dzięki Upolowałam w lumpku.

Cytat:
Napisane przez Niuniuska Pokaż wiadomość
Świetna spódniczka!
Dziękuję

Cytat:
edit. nie wkurza Was ten latający hamburger? To chyba jakaś szerzej zakrojona kusicielska akcja, żeby nawet na wątku dietowym, bombardować ludzi wirtualnymi fast foodami. Litości! ;p
Wkurza niemożliwie Chociaż jeszcze bardziej wkurza mnie to, że ostatnio wizaż działa jakby chciał a nie mógł... I zjada mi moje najdłuższe, najbardziej elokwentne posty

Cytat:
niby się zgodziłam, tylko ze teraz sie zastanawiam po co ;/
ja i plaża to na pewno nie jest dobre zestawienie jak ja się tam niby pokaże ? będę tylko ludzi sytaszyc ;/ mam strasznie grube nogi i cellulit i nie tylko wszędzie mi się wszystko wylewa
Nie wygłupiaj się. Plaża to wbrew pozorom nie wybieg dla modelek. Są tam ludki o różnych sylwetkach- od dziewczyn wyglądających jak nastoletni chłopcy po kobietki z krągłościami tu i tam. Czy Ty gdy patrzysz na dziewczynę przy kości w kostiumie czujesz się w jakiś sposób urażona (tudzież przerażona) widokiem jej cellulitu? I don't think so. Więc dlaczego ktoś miałby zwracać uwagę na kilka Twoich nadprogramowych fałdek?
Przestań się martwić takimi bzdurami, jedź i baw się dobrze

Cytat:
limonko spódnica ok, śmiało zakłaaj i pokazuj swoje zgrabne nogi
Moje co?! Jakie nogi?! Dziękuję, kochana. Będę śmiało chodzić i pokazywać nogi (jakiekolwiek one nie są ) tylko najpierw moja mama musi znaleźć chwilę czasu i ją zwężyć.

Cytat:
a co do imprez to baw się poki jesteś młoda a mówi Ci to starsza koleżanka
Nooo... Skoro mam dyspensę ze strony starszej koleżanki... Czuję się usprawiedliwiona

Cytat:
trafilam dzisiaj na wizazu na watek magda.a, poczytałam troche...i jestem troche wszoku dalej...zdiagnozowano u niej (ma 26 lat) jakiegos guza na kregosłupie - okazalo sie ze nowotwor zlosliwy i to jeden taki przypadek w polsce...nie widza jak ja leczyc..znalazla klinike w bolonii ktora leczy takie nowotwory tylko...kasa oczywiscie, ale duzo ludzi chce jej pomoc...ale nie moze bo zadna fundacja nie chce otwarzyc jej subkonta na ktore mozna by wplacac dla niej pieniadze...koszmar jakis...zreszta poczytajcie same jak chcecie...
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=336619

a ja sie martwie ze jestem gruba
Biedna dziewczyna... Takie historie na prawdę sprawiają, że inaczej patrzę na życie i moje (często wymyślone) problemy...

Cytat:
Dobrze, że tylko na podejrzeniu się skończyło
Fotek nowej fryzurki nie będzie, bo na prawdę nie ma się czym chwalić

Cytat:
Napisane przez mrofka Pokaż wiadomość
Limonciu - też bym poszła chętnie na siłownię, ale niestety mieszkam w takim miejscu, że do najbliższej mam jakieś 20km... no i trzeba mieć na to kasę Póki co jutro wyruszam na ponowne poszukiwania hula-hop 90cm - trzeba się nauczyć, jeść rozsądnie i kręcić
Mi nigdy kręcenie hh nie wychodziło, chyba zbyt łatwo się poddawałam A szkoda- podobno jest genialne na talię osy.

Cytat:
No i bardzo ładna spódnica Nie noszę takowych, bo nie lubię - mam tylko czarną spódnicę elegancką, kiedy się trzeba ubrać na galowo do szkoły jestem wielką fanką spodni. Ale twoja jest ładna
Dziękuję Ja odwrotnie- jestem spódniczkowa i w spodniach można mnie zobaczyć bardzo okazyjnie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Trenerzy mówisz? Chyba odwiedzę tą siłownię jak będę w Wawie .
Mogę kilka razy wprowadzić ze sobą gościa, więc gdy już wybierzesz się do Warszawy czuj się zaproszona na trening pod okiem przystojnych trenerów, relaks w jacuzzi i kawę na tarasie

Cytat:
Spódniczka przeurocza!!! Ja też chcę, żeby 44 było na mnie za duże!!!!!!
Dziękuję Nim się obejrzysz nawet 40 będzie z Ciebie spadać. Cierpliwości

Cytat:
a jeszcze jedno, znacie jakis medykament po ktorym nie ma sie ochoty na słodkie?! bo ja bylabym wstanie porzrec cała fabryke czekolady gdyby tylko była gdzies w poblizu ręki;D
Chodzi o chrom? Nigdy nie używałam, ale czytałam opinie na ten temat. Zdania są mocno podzielone. Jednym pomaga, inni twierdzą, że po chromie mieli nawet większą ochotę na słodkie. Moim zdaniem działa tu efekt placebo. Bierzesz chrom i wierzysz, że pomoże i dzięki temu właśnie pomaga. Ale to tylko zdanie totalnego laika, więc się nie sugeruj
Odnośnie owsianki- ja zalewam płatki gorącą wodą i czekam aż napęcznieję, a później dodają wieśniaczka/serek homo naturalny/ jogurt + jakieś owoce. Ulubione wersje to ta ze startym jabłuszkiem i cynamonem, gruszką i suszoną żurawiną oraz ananasem i orzechami. Gdybyś potrzebowała więcej inspiracji owsiankowych na wizażu jest nawet cały długaśny wątek temu poświęcony. Warto go przejrzeć- dziewczyny wymyślają prawdziwe cuda.

Dziewczyny, wczoraj było cuuuuuuudnie Oczywiście jestem o 3 piwa i jednego naleśnika ze szpinakiem i sosem serowym cięższa, ale nic to. W końcu dostałam dyspensę od Ines, prawda?
Wyplotkowałyśmy się i wyśmiałyśmy za wszystkie czasy. Dopiero po spotkaniach z dziewczynami widzę, jak bardzo za nimi tęsknię i jak w mojej obecnej pracy brakuje mi takich bratnich duszyczek, z którymi rozumiem się w pół słowa...
Swoją drogą siłą rzeczy rozmawialiśmy o znajomych z poprzedniej pracy i jak zwykle okazuje się, że nie znam się na ludziach. Okazuje się, że osoby, które bardzo lubiłam i które zawsze w stosunku do mnie były przesympatyczne za plecami mówią o mnie różne rzeczy, łącznie z tym, że "teraz gdy pracuję w księgowości, jak usiądę na d...e to się dopiero roztyję" Wytłumaczcie mi- dlaczego ludzie są tak dwulicowi i dlaczego muszą się dowartościowywać złośliwymi komentarzami na temat innych? Nie żebym się tym przejmowała. Jeśli sprawia im frajdę takie a nie inne zachowanie- kimże jestem, żeby im tego zabraniać? Po prostu zwyczajnie tego nie rozumiem...

Tym filozoficznym akcentem kończę i zmykam na śniadanie A później testować nową siłownię

Have a nice day
Stary 2009-08-21, 09:09   #4605
ines85
Zadomowienie

Cytat:

Inesko, nie przesadzaj i nie daj się zwariować! Ja kocham wodę, jeziorka itd. i nie wyobrażam sobie, żebym miała z nich zrezygnować tylko dlatego, że coś 'mi się wylewa'. Pomyśl - lepiej siedzieć w ciuchach i nie korzystać z pięknej pogody, słoneczka itd. bo ubzdurałaś sobie jakieś fałdki (wszyscy wiemy, że nie masz ich tak dużo, jak myślisz), czy dobrze się bawić na plaży/w jeziorku?
wiem że nie mozna wariowac z tego powodu ale czasem kompleksy biorą górę

Cytat:
ja tu rozpaczam a ta sie smieje:P:P:P
widzisz-jednemu dano figure innego "świra":d hihi:P
no i przede wszsykim nie mam chłopa --także tego też mi nei dali:P

nie śmieje się z Ciebie tylko uśmiecham - a to róznica
Limonko ludzie gadali, gadają i będą gadac .... także nie przejmuj się tym i daruj sobie takich znajomych....
Virginio jak szafa juz zamontowana w calości ?
fiolusiek jak nocne pogaduchy??

a ja właśnie wróciłam z rynku byłam na małych zakupach ale kupiłam w sumie tylko śliczną bluzeczkę
i dziś na śniadanie zainspirowana waszymi propozycjami owsiankowymi zrobię sobie owsianke z serkiem wiejskim i dodam do tego brzoskwinie mam nadzieję że będzie jadalne i pyszne
Stary 2009-08-21, 09:23   #4606
fiolusiek
Zakorzenienie

a ja owsianke jem z wszytskim czasem nawet dosypuje sobie do zupy i wtedy slysze komentarze ze jem jak pies ale mi jakos tak smakuje. dzis postanowilam znowu zasiac kielki soczewicy

a wczoraj na gg bylo srednio, mi sie chcialo spac a on byl zmeczony po pracy, ale opowiedzial mi swoja historie o bylej dziewczynie az mi sie go szkoda zrobilo. nie wiem czemu kobiety sa tak glupie i slepe zranic zostawic takie cudowne ciacho do tego inteligente i wogole ale mniejsza o to. przeczytalam juz znowu okolo 50 stron zolzow i stwierdzam ze najtrudniejsze bedzie zeby sie stac sie padlina dla niego, a juz jeden blad zrobilam ii powiedzialam mu o swoich kompleksach ale w sumie znam jego wiec jak cos to sie wybronie

a wlasnie wszamalam kisiel z platkami owsianymi i siemieniem wiem niezbyt dietetyczne ale jestem przed okresem a i zastanawiam sie nad obiadkiem ii kusi mnie watrobka drobiowa z kasza gryszczana
Stary 2009-08-21, 11:15   #4607
Niuniuska
Wtajemniczenie

Bry

Niuniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-21, 11:36   #4608
blokerka
Raczkowanie

Cytat:
Czeeść

Dziewczyny, dziękuję za komplementy zaczęłam odnosić dziwne wrażenie, że jestem piękna
I słusznie, słusznie

blokerko - ja też jestem fanką wszelakich herbat owocowych i różnych takich smakowych Litrami piję zieloną herbatę Liptona - cytrusową i jaśminową ponadto Liptona piję Forest Fruit albo Black Fruit podobała mi się też Vitaxu malina z jeżyną Było też coś o kawie... ostatnio byłam w McDonalds i wzięłam sobie CoffeShake'a... mniam! I pomyśleć, że kiedyś nienawidziłam kawy, a teraz uwielbiam
Też piłam coffee shake'a. Milusi Ale ja jestem ortodoksyjną kawoszką i zazwyczaj pijam bez dodatków. Czarną, mocną, gorzką Ale za to parzoną na przeróżne sposoby. No i fakt... czasami z przyprawami

Wiecie co, a ja mam ostatnio fazę na wieśniaki w każdej postaci! Najbardziej lubię te Piątnicy - albo z miodem, z truskawkami, ze szczypiorkiem... albo najczęściej kupuję zwykłego i dodaję do niego duużo pieprzu, pomidorka i cebulkę - mniam!
wieśniaki pyszna sprawa. Ale teraz ograniczam się do tych z piątnicy, bo są light...
Cytat:
Praca domowa z zakresu znajomości Poznania odrobiona . Ja niestety nie byłam tam jeszcze, więc nic Ci nie doradzę, ale życze udanego wyjazdu i czekam na relację po powrocie.
Dzięki Czuję, że będzie fajnie. Jedziemy na tydzień, już jutro
Na deser obejrzałam sobie zachwalaną mi ostatnio 'Revolutionary Road'. Ale jeszcze się do tego filmu ostatecznie nie ustosunkowałam. Nie wiem też, czy wspominałam, że czytam 'Dzienniki' Sylvii Plath. Ależ ona pisze...........WOW. Może kiedyś zacytuję jej jakieś 'mocny' fragment.
Lubię dzienniki, ale żałuję strasznie, że nie mam w oryginalnej wersji. To jednak coś zupełnie innego jak można czytać teksty autobiograficzne albo dzienniki dokładnie tak jak zostały napisane... literka w literkę. A ty masz wersję przetłumaczoną na pl czy ang?
Tysia, trzymam kciuksy za twoje dietowanko! A siemię lniane to wcale nie takie znowu gluty Jak się je dużo miesza podczas gotowania, to zagęszcza mi potrawy, a ja wolę jeść gęstszą owsiankę niż taka woda z płatkami Ale jak nie siemię, to może przynajmniej otręby?

Limonka, fajna spódnica. Lubię taki krój W zeszłe lato prawie cały czas pomykałam w spódnicach i sukienkach... no ale byłam 10 kg chudsza i jakoś nie miałam takich oporów jak obecnie. Ale pracuję nad tym, żeby w przyszłe lato znowu się swobodnie nosić

No i w temacie diety, to waga ruszyła w dół. Bardzo niewiele, ale mam nadzieję, że to koniec tego paskudnego dwutygodniowego zastoju...
Żeby tylko wyjazd nie skruszył mojej silnej woli...

A jeszcze mi się przypomniało... Niuniuska, ty to jesteś laska w takim razie zgrabniutka! Chudzinka

Edytowane przez blokerka
Czas edycji: 2009-08-21 o 11:39
blokerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-21, 12:16   #4609
mamrotka
Wtajemniczenie

hej piekne

Cytat:
Tysia - tak zgadzam sie z ines ty nawet jak piszesz cos strasznego albo przeklinasz to czlowiek sie usmieje
no ja tez uwielbiam Tysie !!!

Cytat:
a co drugi koło mnei mieszka taki haha:P
ale jednak wole te z biedronki:P w pudełeczku
nie no tekst z wiesniakiem boski

Cytat:
Dziewczyny, wczoraj było cuuuuuuudnie Oczywiście jestem o 3 piwa i jednego naleśnika ze szpinakiem i sosem serowym cięższa, ale nic to. W końcu dostałam dyspensę od Ines, prawda?
Wyplotkowałyśmy się i wyśmiałyśmy za wszystkie czasy. Dopiero po spotkaniach z dziewczynami widzę, jak bardzo za nimi tęsknię i jak w mojej obecnej pracy brakuje mi takich bratnich duszyczek, z którymi rozumiem się w pół słowa...
Swoją drogą siłą rzeczy rozmawialiśmy o znajomych z poprzedniej pracy i jak zwykle okazuje się, że nie znam się na ludziach. Okazuje się, że osoby, które bardzo lubiłam i które zawsze w stosunku do mnie były przesympatyczne za plecami mówią o mnie różne rzeczy, łącznie z tym, że "teraz gdy pracuję w księgowości, jak usiądę na d...e to się dopiero roztyję" Wytłumaczcie mi- dlaczego ludzie są tak dwulicowi i dlaczego muszą się dowartościowywać złośliwymi komentarzami na temat innych? Nie żebym się tym przejmowała. Jeśli sprawia im frajdę takie a nie inne zachowanie- kimże jestem, żeby im tego zabraniać? Po prostu zwyczajnie tego nie rozumiem...

Tym filozoficznym akcentem kończę i zmykam na śniadanie A później testować nową siłownię

Have a nice day
nie przejmuj sie glupim gadaniem , ludzie zawsze snajda sobie temat do rozmowy

Cytat:
Bry

bry, i tylko tyle? ale bedzie lanie !

Cytat:
No i w temacie diety, to waga ruszyła w dół. Bardzo niewiele, ale mam nadzieję, że to koniec tego paskudnego dwutygodniowego zastoju...
gratuluje rozruchu wagi
Stary 2009-08-21, 15:43   #4610
Niuniuska
Wtajemniczenie

Cytat:
Poniekąd sama sobie na to pytanie odpowiedziałaś: czują się lepiej mogąc kogoś zmieszać z błotem. A z drugiej strony - nuda, brak zajęcia i za długie jęzory powodują takie a nie inne skutki... Niektórzy chcą tak zaistnieć w towarzystwie, produkując plotki na temat innych. Czasem tylko dzięki długiemu jęzorowi i miłości do plotek zjednują sobie ludzi bo swoją osobowością niestety nie mogą.
Ja w swoim życiu natknęłam się na wielu dwulicowych ludzi, ale były to raczej znajomości przelotne... aż padło na moją jedną "przyjaciółkę", która brała ze mnie wzór, była moją chodzącą podobizną (o zgrozo!:P), wręcz mnie uwielbiała, a za moimi plecami.... knuła intrygę za intrygą: "prosto w oczy słodkie słowa, a w plecy metalowe pręty". Minęło parę dobrych lat, aż w końcu moja uśpiona spostrzegawczość mnie olśniła ;p i dałam lasce wiązankę przebojową, powiedziałam co o niej myślę, spokojnie i inteligentnie zgniotłam ją jak małego robaczka. Za dużo mi złego w życiu zrobiła...Oczywiście grała ofiarę, ale nie ugięłam się. Od tamtej pory nasze stosunki są hm... nijakie. Niestety, musimy się widywać, ze względu na dobrych znajomych, ale przyjaźnią tego nie można już nazwać. Teraz uważniej dobieram znajomych...

Cytat:
a wczoraj na gg bylo srednio, mi sie chcialo spac a on byl zmeczony po pracy, ale opowiedzial mi swoja historie o bylej dziewczynie az mi sie go szkoda zrobilo. nie wiem czemu kobiety sa tak glupie i slepe zranic zostawic takie cudowne ciacho do tego inteligente i wogole ale mniejsza o to. przeczytalam juz znowu okolo 50 stron zolzow i stwierdzam ze najtrudniejsze bedzie zeby sie stac sie padlina dla niego, a juz jeden blad zrobilam ii powiedzialam mu o swoich kompleksach ale w sumie znam jego wiec jak cos to sie wybronie
O kurde! To ten lover jakiś drapieżca musi?
Eee, nie myśl o tym wszystkim, poddaj się chwili...

Cytat:
Gratulation!

Cytat:
A jeszcze mi się przypomniało... Niuniuska, ty to jesteś laska w takim razie zgrabniutka! Chudzinka
Nie zawstydzaj mię kobieto,

Cytat:
bry, i tylko tyle? ale bedzie lanie !
Mrrrrrrrrraaauuuu Kochanie, od Ciebie to ja mogę dostać całą gromadę klapsów na goły tyłek! Sama przyjemność!
A jak tam Tż się czuje? Mam nadzieję, że lepiej bidulek jeden. Pozdrów go od wizażowej koleżanki z sekty

Przeczytałam wczoraj cały wątek madzi... o jej chorobie. Strasznie jej współczuję i muszę przyznać, że jej historia dała mi do myślenia...

Ah, mam do Was pytanie. Muszę na mój żołądek wcinać siemię lniane, ale nie mam pojęcia z czym/jak to się je. Ktoś mnie oświeci? Plissss.

U mie dzisiaj na obiados rybka zapiekanka z pieczarkami i serem. Mój kolejny eksperyment

No i postanowiłam, że na prośbę mamroci kochanej wstawię później, jak będę miała więcej czasu, troszkę fotek z wyjazdu nad morze

Stary 2009-08-21, 17:01   #4611
fiolusiek
Zakorzenienie

Niuniuska siemie podobno lepsze jest zmielone dobre jest w wszystkim nawet z wiesniakiem szybko hamuje uczucie glodu i dzieki niemu brzuszek staje sie plaski
Stary 2009-08-21, 19:43   #4612
Niuniuska
Wtajemniczenie

Cytat:
Niuniuska siemie podobno lepsze jest zmielone dobre jest w wszystkim nawet z wiesniakiem szybko hamuje uczucie glodu i dzieki niemu brzuszek staje sie plaski
Ooo jak działa na płaski bebech to muszę w końcu kupić.
A to siemię się wpierdziela na sucho jak koń owies, czy gotować trzeba?:P Czy coś innego z nim robić?:P

A tak co do wieśniaka. Ja nie mogę na niego patrzeć już od kilku miesięcy (na tego zwykłego). Jak na samym początku diety (o boszesztymoj - rok temu) mogłam wpierdzielać go bez niczego i było mi mało... tak teraz sam zapach powoduje u mnie odruch wymiotny. Przechodzi mi jedynie ten z truskawkami i dodany do owsianki. Inaczej kaputt i haft ;P

Kurczę od X czasu jestem w domu na weekend i jakoś zupełnie nie mam pomysłu co z sobą zrobić. Tż pomaga przy remoncie rodzicom, a ja siedzę się nudzę w piątkowy wieczór... sziok Chyba postawię na jakąś książkę, wyszperam coś w necie, bo nie mam już co czytać. Nawet już nie pamiętam kiedy ostatnio SPAwałam. ale jakoś nie mam na to ochoty... mam za to lenia w .

Stary 2009-08-21, 19:59   #4613
fiolusiek
Zakorzenienie

jak zalejesz cale siemie mlekiem to zrobi sie takie troche glutowate ale mozna wypic, zmielone ma inny smak. i lepsze jest kupowane w opakowaniu niz na wage bo to na wage smierdzi i jakies smieci w nim sa ale czasem je szamie z jogurtem
Stary 2009-08-21, 20:45   #4614
mamrotka
Wtajemniczenie

Cytat:
Mrrrrrrrrraaauuuu Kochanie, od Ciebie to ja mogę dostać całą gromadę klapsów na goły tyłek! Sama przyjemność!
A jak tam Tż się czuje? Mam nadzieję, że lepiej bidulek jeden. Pozdrów go od wizażowej koleżanki z sekty tz pozdrawia wizazowa sekte i czuje sie dobrze, trudno by inaczej jak ma taka zone

Przeczytałam wczoraj cały wątek madzi... o jej chorobie. Strasznie jej współczuję i muszę przyznać, że jej historia dała mi do myślenia... nie tylko Tobie, taka mloda ona jest

Ah, mam do Was pytanie. Muszę na mój żołądek wcinać siemię lniane, ale nie mam pojęcia z czym/jak to się je. Ktoś mnie oświeci? Plissss. ja dodaje do kotlecikow

U mie dzisiaj na obiados rybka zapiekanka z pieczarkami i serem. Mój kolejny eksperyment

No i postanowiłam, że na prośbę mamroci kochanej wstawię później, jak będę miała więcej czasu, troszkę fotek z wyjazdu nad morze

pisalam juz na inym watku ale Wam tez napisze - ludzka glupota nie zna granic wlasnie jakis samochod ( chyba mercedes terenowy z okolo 2000r) wyladowal w jeziorze nie daleko mojej wiochy po cos te ograniczenia przedkosci sa prawda ale juz ich wyciagneli i zyja rajdowcy a tak w ogole to strasznie duzo ostatnio wypadkow
Stary 2009-08-21, 23:00   #4615
Kostka09
Zakorzenienie

Hej lalunie

cisza tu dzisiaj wszystkie balują u mnie dieta leży i kwiczy byla pizza, piwo, i hot dog wlasnej roboty na koniec czekam na baty...

u mnie gorac byl straszny, poopalalam sie troszke ale udaru mozna bylo dostac

jutro zastepuje znajoma w stajni w pracy mam 12 godzin z czego pewnie z 4 w siodle wiec dietowo bedzie pewnie lepiej ale do was zajrze dopiero wieczorkiem

padam i pedze spac bo musze wstac wczesnie,
dobrej nocki
Stary 2009-08-21, 23:23   #4616
virginia
Zakorzenienie

Dzień dobry
Bo jeszcze się dziś nie witałam. Mój dzionek spokojnie - trochę korków, trochę lakierowania deku, 2 piwka () z bratem, który właśnie od nas wyszedł.
A co u Was?

Limonko nie zawracaj sobie nawet swojej pięknej główki takimi zołzami. Ten typ tak ma i tyle. Jest taka piosenka Heya, a dokładniej jej fragment, leci jakoś tak:
Nie ufaj ludziom, którzy
głaskają Cię, ściągają czapki (....)
i coś w tym rzeczywiście jest.

Inesko, ja w dalszym ciągu będę Cię namawiać do porzucenia rozmyślania o tym, jak wyglądasz w bikini na rzecz dobrej zabawy!!!
Szafa, jak już pisałam, już stoi, trzeba jeszcze tylko podłączyć halogeny.
A Ty kochana pokaż bluzeczkę!

Blokerko 'Dzienniki' niestety mam tylko po polsku. Ale i tak niektóre ich fragmenty są po prostu obłędne. Poczekajcie, może znajdę jakiś........
''W końcu puścił mnie i odsunął się, a ja położyłam dłoń na ciepłych i obolałych od pocałunku ustach. (...) Nikt mnie przedtem tak nie całował. Stałam tak, ogarnięta tęsknym elektrycznym drżeniem'.Albo, ot o lampie:
'Wpatrywałam się w lampę, światło zadrgało i rozpadło się na malutkie kawałeczki. Jakby cała konstelacja rozjarzonych punkcików ułożyła się w drgającyu łuk. Drgał najpierw powoli, potem coraz szybciej.'
'Mam tak zawsze lecieć korytarzem śmiechu i łez, obijając się o ściany?' albo: 'Podczas, gdy gęste powietrze opływało mnie jak melasa, księżyc i światła latarni rzucały groteskowe cienie, które rozszczepiały się jak niebieskie, schizofreniczne widziadła i powtarzały się nieśmiało.' i 'Liczy się tylko przyszłość - bo nigdy się do niej nie dochodzi, tylko na zawsze zostaje w teraźniejszości- jak Biała Królowa, która musiała wciąż biec, żeby zostać w tym samym miejscu.' itd, itd......

No i w temacie diety, to waga ruszyła w dół.
Hurra!

Kostko, nad czym teraz pracujesz? Co dekupażujesz?

Lecę sprawdzić jeszcze inne wątki.
Cmok cmok na dobranoc!!
I'll be dreaming my dreams with you..

Edytowane przez virginia
Czas edycji: 2009-08-21 o 23:25
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-21, 23:45   #4617
Limonka1987
Zakorzenienie

Cześć laseczki

Wpadłam tylko na moment. Virginio pobiłam Cię, bo wypiłam dziś cztery piwa Za to w miłym towarzystwie wizażanek I z sokiem imbirowym Było tak świetnie, że warto było narazić się na te dodatkowe kalorie i kilka gramów więcej Tylko teraz tak mi się w głowie kręci

Na siłowni przeszłam już chrzest bojowy i zapowiada się na prawdę genialnie. Myślę, że będę tam stałym bywalcem. Jutro po pracy (przypominam, że w weekendy wciąż pracuję na rekrutacji) zamierzam się wybrać na fat burning. Mam nadzieję, że nie zgubię się w drodze z prysznica do szafki jak to miało miejsce dzisiaj- na prawdę mają ogromną tą damską szatnię

Dziękuję Wam za słowa wsparcia Wiem, że nie powinnam się w ogóle przejmować takimi dwulicowymi żmijkami, ale nic na to nie poradzę, że mimo wszystko boli mnie trochę, gdy zawodzę się na ludziach, w których wierzyłam i którym ufałam... Nic to... Nauczka na przyszłość...

Zmykam i przesyłam buziaki na dobranoc W czółka
Stary 2009-08-21, 23:49   #4618
blokerka
Raczkowanie

Oj dziewczynki... Spakowana jestem już prawie do końca. Teraz będę kładła się do spanka. Jutro jeszcze dorzucę kilka rzeczy i w drogę.

Pociąg mamy o 10.02. Niby można jechać autem, ale ostatnio tyle wypadków (jak pisze mamrotka, normalnie zatrzęsienie stłuczek i większych wypadków), że jakoś wolę pociągiem. Poza tym mamy bez przesiadek i tylko 5 godzin, więc pewnie samochodem nie byłoby wiele krócej.

Kurcze... popakowałam swoje ciuchy, ale ostatnio mam straszne problemy z ubieraniem się i boję się bardzo, że mnie dół złapie w tym Poznaniu i nie będę chciała w ogóle wyjść na miasto, a nie będzie się w co przebrać. Normalnie wiem, że to brzmi debilnie, ale tak mam czasami, że przebieram się 10 razy, żeby w końcu stwierdzić, że i tak jest masakra i albo się z tym pogodzę, albo zostanę w domu aż do śmierci (no albo do schudnięcia...). Damn! Durna jestem

Oj, będę tęsknić za Wami okropnie... Tak się jakoś przyzwyczaiłam do Was, że mogę pisać, co mi ślina na język przyniesie i się trochę rozweselić czytając Was albo posmucić się nawet z Wami jest dobrze... Ojej... ale nostalgicznie się zrobiło No normalnie polubiłam Was strasznie i pewnie żadna z Was nie będzie tak za mną tęsknić jak ja za Wami będę

Pozdrowienia i do zobaczenia!
Trzymajcie się dietowych postnowień i cieszcie się ostatnimi tygodniami wakacji!
Papa, mua *
Stary 2009-08-21, 23:58   #4619
Tysia1907
Zadomowienie

Cytat:
Tysia musisz sobie zrobic 2 tygodnie bez cukru a jesli masz juz ochote na slodkie to wybieraj slodkie owoce np winogrono tylko nie za duzo bo jest bardzo kaloryczne lub suszone owoce
niestety nei jestem w stanei wyrec sie slodkosci ........... i tu jest przyslowiowy pies pogrzebany;/
Cytat:
Hey Hi Hello
Chodzi o chrom? Nigdy nie używałam, ale czytałam opinie na ten temat. Zdania są mocno podzielone. Jednym pomaga, inni twierdzą, że po chromie mieli nawet większą ochotę na słodkie. Moim zdaniem działa tu efekt placebo. Bierzesz chrom i wierzysz, że pomoże i dzięki temu właśnie pomaga. Ale to tylko zdanie totalnego laika, więc się nie sugeruj
Odnośnie owsianki- ja zalewam płatki gorącą wodą i czekam aż napęcznieję, a później dodają wieśniaczka/serek homo naturalny/ jogurt + jakieś owoce. Ulubione wersje to ta ze startym jabłuszkiem i cynamonem, gruszką i suszoną żurawiną oraz ananasem i orzechami. Gdybyś potrzebowała więcej inspiracji owsiankowych na wizażu jest nawet cały długaśny wątek temu poświęcony. Warto go przejrzeć- dziewczyny wymyślają prawdziwe cuda.

a sama nie wiem juz co mialam namysli, myslslsam ze znacie cos co chapnę i zapomne ze istnialy slodycze i inne temu pochodne

Cytat:
nie śmieje się z Ciebie tylko uśmiecham - a to róznica
wiem wiem kochana;* ja się do Ciebei codziennie uśmeicham;p nawet nie wiesz;D

Cytat:
Tysia, trzymam kciuksy za twoje dietowanko! A siemię lniane to wcale nie takie znowu gluty Jak się je dużo miesza podczas gotowania, to zagęszcza mi potrawy, a ja wolę jeść gęstszą owsiankę niż taka woda z płatkami Ale jak nie siemię, to może przynajmniej otręby?
kciuki potrzebne hihi, a co do otrbów to nei mam pojecia jak smakuja wygladaja i jak sie je zjada

Cytat:
hej piekne

no ja tez uwielbiam Tysie !!!

nie no tekst z wiesniakiem boski [ ]
a Tysia uwielbia Ciebie

kochane uciekam pomalemu spac, bo strasznei mnei dizs oczy bola chyba temu ze konczy mi iśe zywotnosc soczewek...zneisc ich dzis nei moge, tak bola i kuja i wszysko pokolei, takze idem sem;p jutro sie odezwe...dzis jakas taka jestem..bez zycia, ciumek wam ;*
Stary 2009-08-22, 06:54   #4620
fiolusiek
Zakorzenienie

Tysia1907 oduczysz sie jesc slodyczy tylko z czasem zapisuj sobie w notesie przy kazdym dniu dzien bez slodkosci a minusa jak cos wszamiesz z czasem zobaczysz ze plusikow jest coraz wiecej a jak uzbierasz 90 pod rzad to kup sobie cos o czym marzylas od dawna

a ja wlasnie wszamalam 2 parowki, jakos tak mnie naszlo ale okropne byly a ile tluszczu mialy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości