|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
ja rocznice 4- tą, co prawda narazie sama ale sobie odbije jak TZ wroci
![]() Kurka albo przelatalam sie dzis na miescie - miałam kilka spraw urzedowych w tym US, bank a wszyscy na brzuchata babe z 3 latka reagują litościwie szkoda tylko ze ci w tyle kolejki a nie w przodzie
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" W i N -córeczki mamusi
|
|
|
|
#4742 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Malin widzę Cię!
|
|
|
|
|
#4743 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratulacje dla kumpeli Cytat:
moja też jak zawsze nas odwiedza nie omieszka napomknąć, że okna mamy jak u cyganów ...Tylko my już jesteśmy na swoim wprowadziliśmy się w lutym, ale w przyszłym roku planujemy dobudować małą sypialnie, tak by zmieściło się duże łóżko i jeden pokój dla dzieci ale łazienka nadal będzie taka mała, niestety...no i tak miała się zakończyć Wasza rozmowa Cytat:
![]() Następnym razem uważaj proszę na telefon, klapki i hokera ![]() Cytat:
ale co tam- zdążysz następnym razem ![]() Cytat:
Cytat:
ale kupiłam Pampersy 1 (2-5 kg) klaudiaaa86 ale masz niezłą piłeczkę Cytat:
Tylko ja grudniowa jestem (strzelec) ![]() Wróciłam od szwagra. Dostałam worek ciuszków i nowiusieńki rożek z kokosowym usztywnieniem Ciuszki są już poprane tylko wystarczy wyprasować. A jutro śmigamy do hurtowni i kupujemy resztę rzeczy (m.in. przewijak, kocyki, ręczniki, butelkę i kilka pieluszek tetrowych) W końcu się rozgrzałam
Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-08-20 o 21:09 |
|||||||
|
|
|
#4744 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobrze ciebie rozumiem, ja w czerwcu pierwszy raz rocznicę ślubu z mężem obchodziłam a to była 3 nasza ... pracował za granicą i też rzadko się widywaliśmy ... co 2 - 3 miesiące ... w tym roku stwierdził, że takie życie nie ma sensu i że zjeżdża do kraju i tak od marca pracuje na miejscu codziennie wieczorem przyjeżdża do domku ![]() STO LAT Z OKAZJI URODZINEK Cytat:
Jeżeli nie planujecie stosować pieluszek tetrowych to raczę sporo tego kupić - policz na oko że co 3 godz / 24 na dobę go przewijasz, czyli około 8 pampersów dziennie x 5 dni w tygodniu to 40 szt. ... ja nie pamiętam ile jest w paczce pieluszek, ale około 1 paczki tygodniowo będzie schodzić
|
|
#4745 | |
|
Zadomowienie
|
widze ze nie tylko moja mama ma hopla na punkcie firanek
takze juz mi lepiej![]() Cytat:
![]() ................... kurcze jest juz w sumie pozna godzina a ja nie moge isc spac maz niestety dzisiaj byl bardzo zmeczony i juz poszedl juz spac a ja tak szukam i szukam zajecia, ale znalesc nie moge forumki tez juz poszly spac tylko synek dotrzymuje mi towarzystwa - rozbrykal sie na dobre
|
|
|
|
|
#4746 |
|
Zadomowienie
|
Wyprasowałam już wszystkie ciuszki i przyznam, że trochę zgłupiałam z rozmiarami
![]() stąd moje pytanie: czy któraś z Was mogłaby wkleić rozmiarówkę ciszków niemowlęcych z tesco jest rozmiar newborn, 0-3 m, 3-6 itd. czy newborn odpowiada rozmiarowi 50 0-3 rozmiarowi 56, a 3-6 rozmiarowi 62 ![]() z góry dziękuję za oświecenie
|
|
|
|
#4747 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
early baby: 50 newborn: 56 0-3mc: 62 0-6 mc: 68 3-6 mc:68 ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- inna sprawa, że te body z Tesco, które mają rozmiar 0-3, czyli wg tabeli 62 są takiej samej wielkości, jak 56 z tych, które dostałam wcześniej
Edytowane przez Tequillla Czas edycji: 2009-08-21 o 08:42 |
|
|
|
|
#4748 |
|
Zadomowienie
|
witam laseczki!
coś pusto tu w piątkowy poranek... ja wczoraj padłam o 21.30 i tak spałam do 8 z dwoma pobudkami na siku ... teraz siedzę w koszuli i nie mam pojecia za co się najpierw zabrać - prasowanie czy sprzątanie Zapowiada się piękny dzień... PS zostało mi 33 dni - jupiiiii
Wojtuś 17.09.2009 Anielka 24.11.2012 Edytowane przez Biedroneczkaolga Czas edycji: 2009-08-21 o 08:48 |
|
|
|
#4749 | |
|
Zadomowienie
|
witam....
plakac mi sie chce,a w nocy chcialo mi sie wyc do ksiezyca dzisiejsza noc byla koszmarem- w ogole nie spalam bylam taka zla, taka wkurzona ze powiedzialam mezowi ze mam juz dosc tej ciazy- ze chce juz urodzicblagam pomocie... meliska, cieple mleko, "goraca" relaksujaca kapiel, czytanie przed snem, chodzenie bardzo pozno spac,.... nic nie pomagaja Cytat:
|
|
|
|
|
#4750 |
|
Zadomowienie
|
ja już nie patrzę na rozmiary - mam taką różnorodność w ubrankach ( chodzi mi o firmy) że rozmiar 56 nie jest równy 56np śpiochy z 5.10.15 są dłuższe o 3 cm w stosunku do śpiochów kupowanych w hurtowni.. więc olałam rozmiarówkę i porównywałam wielkościowo
Ps to niemożliwe ale jestem dzisiaj pierwsza na wątku !!!!
|
#4751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
![]() Dziś też będę w Tesco, zobaczę co fajnego mają - wczoraj przejrzałam tak mniej więcej ubranka i bardzo mało mam kaftaników i spodenek małych - a body całkiem sporo A przecież to już jesień/zima będzie jak się Grześ urodzi i nie będzie latał z gołymi nogami
|
|
#4752 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie, ja od trzech dni śpie dobrze i tylko raz odwiedzam wc
, budzę się o 8.30, jak dla mnie to super i mała nawet w nocy bardzo się nie wierci. Dzisiaj 2 urodziny mojej siostrzenicy, zaraz uciekam na miasto po prezent
|
#4753 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
masz tu linki może czegoś się dowiesz i Ci pomoże http://www.forumginekologiczne.pl/sp...i%C4%85%C5%BCy http://www.babyboom.pl/forum/dzieci-...-spaniem-4118/ http://www.we-dwoje.pl/problem;ze;sn...ykul,1551.html https://mamotoja.pl/ciaza_i_porod_ci...ykul,1198.html
Wojtuś 17.09.2009 Anielka 24.11.2012 Edytowane przez Biedroneczkaolga Czas edycji: 2009-08-21 o 09:06 |
|
|
|
|
#4754 | |||
|
Rozeznanie
|
Dzieńdobry w piątkowy ranek
![]() Dzisiaj do lekarza idę nigdy nie przypuszczałam, że na wizytę do ginekologa będę czekała z taką niecierpliwością i z taką radością ![]() Cytat:
Moi rodzice mają w kuchni i pokoju wertikale, a u mnie w pokoju jest roleta ... a co lepsze ostatnio moja babcia zamontowała sobie 2 rolety i jest bardzo zadowolona. A firanki i tak mamy Ja też grudniowa, ale koziorożeć (23 grudnia Cytat:
codziennie klade sie przed 21 ... bo potem zaczynam za duzo myslec, placze itd wiec im szybciej zasne, tym lepiej ale w nocy budze sie na siku 100 tysiecy razy, i wlasnie dzisiaj tak sie budzilam, biodra mnie strasznie bolaly, a potem brzuch ... i nie wiem czy to byly skurcze, ale raczej nie, to chyba cos innego ... straszny bol po prawej stronie podbrzusza jak przeszedl to byla 3 w nocy, spac nie moglam i do 4.20 siedzialam przy herbatce i gazete czytalam jeszcze 34 dni wytrzymam Cytat:
a mi zostało 34 dzisiaj do lekarza na 18:30
|
|
#4755 |
|
Zadomowienie
|
Hej witam parę dni nic nie pisałam bo jakoś nie miałam weny do pisania. Snułam się po domu i rozmyślałam jak to będzie przy porodzie. Raz chcę żeby było już po a raz nie. Zaczynam się robić jakoś płaczliwa i nic mi się nie chcę. Już tak niewiele nam zostało podglądam codziennie forum żeby sprawdzić, czy któraś z nas nie urodziła.
|
|
|
|
#4756 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
|
|
#4757 |
|
Zakorzenienie
|
Ehhh mnie najbardziej teraz wkurzają te ataki duszności
Praktycznie codziennie o podobnej porze - czyli tak jak teraz - już czuję, że ciężko mi przez gardło powietrze przechodzi Grrr
|
#4758 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=woman31;13828729]witam....
plakac mi sie chce,a w nocy chcialo mi sie wyc do ksiezyca dzisiejsza noc byla koszmarem- w ogole nie spalam bylam taka zla, taka wkurzona ze powiedzialam mezowi ze mam juz dosc tej ciazy- ze chce juz urodzicblagam pomocie... meliska, cieple mleko, "goraca" relaksujaca kapiel, czytanie przed snem, chodzenie bardzo pozno spac,.... nic nie pomagaja Ja wiem co to za ból kiedy całą noc nie można spać i nic nie pomaga. Ja należę do osób cierpiących na bezsenność. Na początku ciąży ta skłonność jeszcze się spotęgowała. Miałam to gdzieś 6 m-c ale ja tak myślę że u mnie jest to spowodowane tym że nie potrafię się wyciszyć i przestać myśleć o problemach może i Tobie ciążą jakieś myśli których nie możesz się pozbyć. Na szczęście teraz moja bezsenność jest znośna i korzystam z każdej przespanej nocy. |
|
|
|
#4759 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
"dziecko nadal ułożone prawidłowo, jeśli się coś zacznie nie będziemy wstrzymywać, dzidzia może urodzić się około 10 września a tak serio, to na dzisiejszej wizycie mam zamiar pogadać z moim lekarzem na temat porodu, przebiegu i spytać o parę rzeczy związanych z tą nieszczęsną porodówką ... niestety wiem, że mój lekarz ma zbyt duże parcie na cesarki i każdej ciężarnej to proponuje ... zastanawiam się, jak mu grzecznie powiedzieć, że chcę spróbować siłami natury, a jeśli nie dam rady to dopiero CC ...
|
|
#4760 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4761 |
|
Zadomowienie
|
ja mam zadyszkę jak na piętro muszę wejśc a problemy z oddychaniem mam ciągle - oddycham ale mam wrażenie że nic do płuc nie dochodzi
|
#4762 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ostatnio jak malowałam paznokcie u nóg ... to zanim skończyłam to ... oj ciężko było albo jak długo prysznic biorę i zanim wygramolę się z wanny to też ciężko oddychać ... ale co się dziwić ... motylem nie jestem - a raczej nie ma 80 kilowych motyli ... chyba ze jakieś mutanty ...
|
|
#4763 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
|
|
#4764 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Fasoleczk4;13829119]Kochana ja tak czekam na tą wizytę, bo mam nadzieje, że usłyszę:
"dziecko nadal ułożone prawidłowo, jeśli się coś zacznie nie będziemy wstrzymywać, dzidzia może urodzić się około 10 września Fajnie by było każda z nas chciałaby to usłyszeć. Jak wyjdzie w praktyce to się okaże. Realia są chyba jednak takie że te porody nie są takie fajne i szybkie szczególnie u pierworódek ( chyba tak się nazywają kobiety które pierwszy raz rodzą)czyli takich jak ja. Pociesza mnie jednak myśl że zaraz po wynagrodzi nam to maluch. |
|
|
|
#4765 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i ostatnio jak napomknęłam, że nareszcie się dziecko przekręciło głowką do dołu ... to uważnie na mnie spojrzał, potem na położną i miałam wrażenie, że właśnie tak jakby go to ukuło, że może będę rodzić siłami natury ...
|
|
#4766 | |||
|
Zadomowienie
|
dzieńdoberek
Mocz oddany do analizy - na dziś czuję się spełniona ![]() I nie mam zamiaru już nic dziś robić. Luz blus albo jak kto woli - strajk ![]() Cytat:
No właśnie, rozmiar rozmiarowi nie równy. Te neworn są małe znacznie mniejsze, niż rozmiar 56 z innych firm. Nawet niektóre 56 większe są od tescowych 62. Inną kwestią jest to, że niektóre ciuszki "spadkowe" są ciut porozciągane i po części stąd taka różnica Co nie zmienia faktu, że lepiej dobierać rozmiary na oko. Poza tym dziecko dzieciakowi nie równe. Sandra, po której Witek oddziedziczył ciuszki ma 4 miesiące, a już wyrosła z rozmiaru 68 ![]() Czas pędzi do przodu Cytat:
Wiele kobiet podczas ostatnich miesięcy ciąży ma trudności ze snem. I nie ma co się wkurzać na ten stan rzeczy, bo złość jeszcze nikomu nie pozwoliła zasnąć. Cytat:
A Ty to taki prawie jezusik w damskim wydaniu 23 grudzień ... to rodzice mieli prezent na zbliżające się boże narodzenie. A jak to jest/było u Ciebie z prezentami ![]() Powodzenia za dzisiejszą wizytę
|
|||
|
|
|
#4767 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki
Ja nie wiem jak Wy to robicie, ze wciąż piszecie i piszecie.. ja Was dzien w dzien czytam na bierząco, ale jakoś nie mam weny do pisania ![]() miss.hot jezeli chodzi o tydzien ciązy, to dobrze tydzien wpisalam.. wlasnie nie wiem czemu dzien po mnie zaczyna Ci się ten sam tydzien ciązy .. ja ostatnią miesiączke mialam 6 stycznia i nawet na stronach internetowych wychodzi mi ten tydz co wpisalam.. gienek też tak wylicza po rozmiarach dzidzi A własnie dziś mam USG na 12:00 mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze i że niunia przystopowala troche ze wzrostem wagowym (bo jak do tej pory, to byla o tydz. większa jak na swój tydzien) ![]() P.S. Ja też jestem grudniowa-koziorożec
Prosze o głosik: https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-433492.html 21.10.2009r. waga: 3190; długość: 53 cm; godz. 16:05 |
|
|
|
#4768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodzenia na USG ![]() A ja zmykam po odbiór firanek, a potem na spotkanie z koleżankami
|
|
#4769 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No a ja własnie 32 tydz. zaczelam we wtorek
Prosze o głosik: https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-433492.html 21.10.2009r. waga: 3190; długość: 53 cm; godz. 16:05 |
|
|
|
|
#4770 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie w rodzinie na święta w sumie nie dajemy sobie prezentów, od czasu do czasu jakąś malutką drobnostkę, ale to się naprawdę rzadko zdarza. A na urodziny dostawałam normalnie ... jak byłam mała to na urodziny dostawałam coś od rodziców itd, a pod choinką i tak znajdowałam prezent ![]() a teraz już stara krowa jestem i w sumie nie licze na nic ani pod choinkę, ani na urodziny, hihi ...rok temu na urodziny dostalam laptopa od rodziców i jak dla mnie to taki prezent wystarczy mi na kilka lat tak wogole to mialam sie urodzic 7 stycznia ... mama poszla 10 grudnia na wizyte do lekarza i ten skierowal ja od razu do szpitala, bo rozwarcie juz miala ... a w szpitalu dostala leki na podtrzymanie i opoznienie akcji ... ale moja mama to dobry gogus, myslicie ze brala te leki? i wyrzucala tabletki dzięki
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.

ja nic jeszcze nie mam chyba mnie Aga zmobilizowala do zakupów
dzisiaj z mama rozmawialysmy na temat karniszy i firanek i bardzo mocno sie wkurzylam tylko dlatego ze moj pomysl nie spodobal sie mamie
moja też jak zawsze nas odwiedza nie omieszka napomknąć, że okna mamy jak u cyganów ...
jejku cale szczescie ze oparcie uderzylo mnie w gorna czesc brzucha, praktycznie pod samym biustem. kurcze mam nadzieje ze synkowi nic sie nie stalo
znikam dól mnie lapie jutro mamy z Tz 4 roczncie slubu... jak zwykle osobno

jak przeszedl to byla 3 w nocy, spac nie moglam i do 4.20 siedzialam przy herbatce i gazete czytalam