Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-20, 20:08   #4741
Tysiak7
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III

Cytat:
Napisane przez III78 Pokaż wiadomość
Czyli które Ty świętujesz?
ja rocznice 4- tą, co prawda narazie sama ale sobie odbije jak TZ wroci Mnie cyferka przeskoczy w listopadzie ostatnie 2 z przodu

Kurka albo przelatalam sie dzis na miescie - miałam kilka spraw urzedowych w tym US, bank a wszyscy na brzuchata babe z 3 latka reagują litościwie szkoda tylko ze ci w tyle kolejki a nie w przodzie i odkąd wrócilam brzuch mi dzis strasznie twardnieje , taaaaaaaa pewnie do tego podswiadmośc plata figla z wieścia od Agi i zaraz urodze
W i N -córeczki mamusi
Tysiak7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 20:57   #4742
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tysiak7 Pokaż wiadomość
ja rocznice 4- tą, co prawda narazie sama ale sobie odbije jak TZ wroci Mnie cyferka przeskoczy w listopadzie ostatnie 2 z przodu

Kurka albo przelatalam sie dzis na miescie - miałam kilka spraw urzedowych w tym US, bank a wszyscy na brzuchata babe z 3 latka reagują litościwie szkoda tylko ze ci w tyle kolejki a nie w przodzie i odkąd wrócilam brzuch mi dzis strasznie twardnieje , taaaaaaaa pewnie do tego podswiadmośc plata figla z wieścia od Agi i zaraz urodze
Ludzie niestety nie cierpią z nadmiaru ludzkich odruchów. A najgorsze pod tym względem są kobiety-dziwne czemu, cześć przecież była w tej samej sytuacji. Zdążyłam już zaobserwować, że ciężarne są w kolejkach przezroczyste-dobrze, że się o nas nikt nie potyka... Jak dotąd miałam raz tę przyjemność, że zostałam w kolejce przepuszczona i nawet nie dlatego, że ciężarna jestem tylko facet miał bardzo dużo zakupów i przepuścił 3 osoby za nim które miały 3-4 artykuły na krzyż.

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Malin widzę Cię!
19martusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 21:05   #4743
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:
To was uracze relacją od niej :
"Z ogromną radością mogę Wam się pochwalić, że 13 lipca o godzinie 7.45 urodził się nam Bartuś. Zrobił nam niespodziankę, bo termin porodu miałam na 18 sierpnia. Na szczęście wszystko jest w porządku. Dokładnie 12 lipca o godzinie 24.00 odeszły mi wody, mój lekarz prowadzący, który miał robić mi cesarkę był akurat na urlopie i nie odbierał telefonów. Więc spakowaliśmy się z TZ i pojechaliśmy do szpitala o którym rozmawialiśmy wcześniej z moim lekarzem jako tym "na wszelki wypadek". Na nieszczęście szpital ten nie przyjmował pacjentek z tak wczesną ciążą, bo nie było tam intensywnej opieki nad noworodkiem. Odesłano nas do Rudy Śląskiej. TZ w tym całym zamieszaniu jadąc ze mną (a pojawiły się już u mnie bóle) nie zatrzymał się na czerwonym świetle, no i zatrzymała nas policja. Policjant jak mnie zobaczył z tyłu rodzącą, bardzo się przejął i życzył nam dobrej drogi, chciał nas eskortować na sygnale ale podziękowaliśmy mu. Także to było nasze pierwsze miłe spotkanie z policjantami. Jak już dotarliśmy do szpitala od razu wzięto mnie na porodówkę i tu kolejne dla mnie zaskoczenie, kazano mi rodzić siłami natury, pomimo wskazań do cesarki. Zupełnie nie byłam na to przygotowana - ani fizycznie, ani psychicznie. Mało tego położne które były wtedy ze mną były tak nieprzyjemne, że nie wspominam miło porodu. Z Bartusiem zostałam jeszcze tydzień w szpitalu, ponieważ miał żółtaczkę poporodową. Obecnie cała nasza czwórka jest już razem w domu. Bartuś rośnie jak na drożdżach, ma wielki apetyt i najchętniej ssałby pierś 24 h na dobę. W ciągu 3 tygodni przybrał 0,5 kg i urósł - ma już 56 cm (kiedy się urodził miał 52 cm).Olusia natomiast bardzo przejęła się rolą starszej siostry. Nie opuszcza braciszka na krok. Pomaga mi w przewijaniu, kąpie go razem z tatą, kołysze itd.. Jest kochana. ..."
Kurcia ale sie ciesze
... wiecie co i tak do mnie dotarło ze jak ja bym sie tak posypała wcześniej... ja nic jeszcze nie mam chyba mnie Aga zmobilizowala do zakupów
Obywatelko Tysiak, do sklepu marsz ...

gratulacje dla kumpeli

Cytat:
Napisane przez woman31 Pokaż wiadomość
ale jestem sama dla siebie męcząca dzisiaj z mama rozmawialysmy na temat karniszy i firanek i bardzo mocno sie wkurzylam tylko dlatego ze moj pomysl nie spodobal sie mamie kurcze a czego ja sie spodziewalam... ze kobieta po 50 zaakceptuje fakt ze w salonie lepiej nie miec firanek tylko rolety.?????...
Ciekawe co te mamy mają do rolet, żaluzji moja też jak zawsze nas odwiedza nie omieszka napomknąć, że okna mamy jak u cyganów ...

Cytat:
Napisane przez 19martusia86 Pokaż wiadomość
No niestety! Ale odbije sobie jak sie do siebie przeprowadzimy
Tylko my już jesteśmy na swoim wprowadziliśmy się w lutym, ale w przyszłym roku planujemy dobudować małą sypialnie, tak by zmieściło się duże łóżko i jeden pokój dla dzieci ale łazienka nadal będzie taka mała, niestety...

Cytat:
Napisane przez Irysowa Pokaż wiadomość
[
ja dzis w lepszym humorku o wiele lepszym....
no i tak miała się zakończyć Wasza rozmowa

Cytat:
............
o cholera - tak bieglam odebrac telefon ze zaczepilam sie o wlasny klapek na nodze i nadzialam sie na hokerajejku cale szczescie ze oparcie uderzylo mnie w gorna czesc brzucha, praktycznie pod samym biustem. kurcze mam nadzieje ze synkowi nic sie nie stalo oooooo czuje ze wierci sie gdzies tam na samym dole- takze chyba nic mu nie jest? o Boze jak malo brakowalo do nieszczescia, nawet nie chce myslec co by bylo gdyby te oparcie bylo nizej
Dlaczego takie sytuacje zdarzają się przyszłym mamą
Następnym razem uważaj proszę na telefon, klapki i hokera

Cytat:
No a teraz moja wizyta na USG
Przede wszystkim, 31 tydzień to za późno na badania USG 4D Wiedziałam, ale chciałam spróbować
potwierdzona na 100% płec, czyli zostaje Paulinka.
cały czas zaslaniała buźke rękami, a w pewnym momencie na prośbę tatusia, żeby pokazała buzię, owszem pokazała, ale... środkowy palec.
Waży 1610 gram, no i zaraz musze poszukac na Necie czy to dobrze.
Szkoda, że nie zdążyłaś z tym 4d
ale co tam- zdążysz następnym razem

Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość
Zastanawiam się czy leki dla dziecka też trzeba kupić już teraz? Chodzi mi np. o Paracetamol czy leki na kolkę, Viburcol itp. Czy kupić dopiero jak zajdzie taka potrzeba?
Ja tam takich rzeczy teraz nie kupuję, będzie potrzeba, to się kupi. No chyba, że mieszkasz gdzieś na wygnajewie ...

Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość
To w takim razie ta informacja nie jest dla Ciebie
W Realu są właśnie w promocji bardzo fajne śpiworki i kocyki polarkowe z serii Disney po 9,99 zł. Niestety u mnie nie było już ani jednego a dopiero od dzisiaj zaczęła się promocja Może jeszcze będą mieli dostawę ale nie wiadomo.
Za to na pocieszenie kupiłam śliczne sztruksy szafirowe i białe haftowane na wyprzedaży za 10 zł
kurcze blade, byłam dziś w realu i nie zwróciłam uwagi
ale kupiłam Pampersy 1 (2-5 kg)

klaudiaaa86 ale masz niezłą piłeczkę

Cytat:
To tak jak ja!
Tylko ja grudniowa jestem (strzelec)

Wróciłam od szwagra. Dostałam worek ciuszków i nowiusieńki rożek z kokosowym usztywnieniem
Ciuszki są już poprane tylko wystarczy wyprasować.
A jutro śmigamy do hurtowni i kupujemy resztę rzeczy (m.in. przewijak, kocyki, ręczniki, butelkę i kilka pieluszek tetrowych)

W końcu się rozgrzałam

Edytowane przez sorejna
Czas edycji: 2009-08-20 o 21:09
sorejna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 21:17   #4744
bea83
Rozeznanie

Cytat:
... znikam dól mnie lapie jutro mamy z Tz 4 roczncie slubu... jak zwykle osobno bo on w trasie..
milej nocy
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA CIEBIE I MĘŻA Z OKAZJI 4 ROCZNICY ŚLUBU

Dobrze ciebie rozumiem, ja w czerwcu pierwszy raz rocznicę ślubu z mężem obchodziłam a to była 3 nasza ... pracował za granicą i też rzadko się widywaliśmy ... co 2 - 3 miesiące ... w tym roku stwierdził, że takie życie nie ma sensu i że zjeżdża do kraju i tak od marca pracuje na miejscu codziennie wieczorem przyjeżdża do domku

Cytat:
No i dzisiaj czuje się jak starowinka. Stuknęło mi 31 lat
STO LAT Z OKAZJI URODZINEK

Cytat:
no wlasnie mialam zapytac o pampersy. wczoraj bylismy z mezem w sklepie z planem ze kupimy pampersy ale zglupielismy. powiedzcie mi czy na poczatek kupic te new baby (3-6kg) czy te w rozmiarze (2-5). zakladamy ze dziecko bedzie wazylo 3-4 kg wiec teoretycznie moglyby byc jedne i drugie ?
no i patrzylismy tez na haggisy - niektorzy twierdza ze sa o niebo lepsze od pampersow- ale pod warunkiem ze to premium. no ale dla noworodkow nie bylo tych premium- wszystkie inne rozmiary byly. no i nie wiedzielismy czy poprostu w ogole nie ma dla noworodkow czy wykupione?
no i kolejne pytanie ile tego kupywac na poczatek? dodam ze my nie planujemy stosowac pieluch tetrowych, oprocz oczywiscie sporadycznych sytuacji
pampersy 1 różnią się od 2 tym, że mają specjalną siateczkę na tzw. luźną kupkę a w kolejny numer zaopatrzasz się wtedy kiedy maleństwo zaczyna się nie mieścić, bo CZYM WYŻSZY NUMER PAMPERSÓW TO TA SAMA CENA A SZTUK PIELUSZEK MNIEJ

Jeżeli nie planujecie stosować pieluszek tetrowych to raczę sporo tego kupić - policz na oko że co 3 godz / 24 na dobę go przewijasz, czyli około 8 pampersów dziennie x 5 dni w tygodniu to 40 szt. ... ja nie pamiętam ile jest w paczce pieluszek, ale około 1 paczki tygodniowo będzie schodzić

Mój synek - Szymon

Moja córeczka Natalia - ur. 29.09.2009 3680 g / 57 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/a7c86e5c1c.png
bea83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 22:58   #4745
woman31
Zadomowienie

widze ze nie tylko moja mama ma hopla na punkcie firanek takze juz mi lepiej

Cytat:
Napisane przez bea83 Pokaż wiadomość

pampersy 1 różnią się od 2 tym, że mają specjalną siateczkę na tzw. luźną kupkę a w kolejny numer zaopatrzasz się wtedy kiedy maleństwo zaczyna się nie mieścić, bo CZYM WYŻSZY NUMER PAMPERSÓW TO TA SAMA CENA A SZTUK PIELUSZEK MNIEJ

Jeżeli nie planujecie stosować pieluszek tetrowych to raczę sporo tego kupić - policz na oko że co 3 godz / 24 na dobę go przewijasz, czyli około 8 pampersów dziennie x 5 dni w tygodniu to 40 szt. ... ja nie pamiętam ile jest w paczce pieluszek, ale około 1 paczki tygodniowo będzie schodzić
o taka odpowiedz mi sie podoba teraz to juz wszystko wiem
...................
kurcze jest juz w sumie pozna godzina a ja nie moge isc spac ostatnio zawzielam sie i chodze pozno spac (nawet jak mi sie chce) bo potem mniej razy sie budze i mniej czasu spedzam na łazeniu po domu w srodku nocy. wczoraj bylam bardzo spiaca i wyjatkowo poszlam do lozka juz o 22.30, no i niestety wstawalam co godzine poczawszy od 1 w nocy dlatego dzis mam zamiar wytrwac do polnocy.
maz niestety dzisiaj byl bardzo zmeczony i juz poszedl juz spac a ja tak szukam i szukam zajecia, ale znalesc nie moge forumki tez juz poszly spac tylko synek dotrzymuje mi towarzystwa - rozbrykal sie na dobre
woman31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-21, 00:27   #4746
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Wyprasowałam już wszystkie ciuszki i przyznam, że trochę zgłupiałam z rozmiarami

stąd moje pytanie:

czy któraś z Was mogłaby wkleić rozmiarówkę ciszków niemowlęcych z tesco

jest rozmiar newborn, 0-3 m, 3-6 itd.
czy newborn odpowiada rozmiarowi 50
0-3 rozmiarowi 56,
a 3-6 rozmiarowi 62

z góry dziękuję za oświecenie
Stary 2009-08-21, 08:44   #4747
Tequillla
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość
Wyprasowałam już wszystkie ciuszki i przyznam, że trochę zgłupiałam z rozmiarami

stąd moje pytanie:

0-3 rozmiarowi 56,
a 3-6 rozmiarowi 62

Wcelowałaś się ideanie z tym pytaniem, bo właśnie rozpakowałam tescowe bodziaki i oto co widzę na opakowaniu: tabela rozmiarów
early baby: 50
newborn: 56
0-3mc: 62
0-6 mc: 68
3-6 mc:68

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

inna sprawa, że te body z Tesco, które mają rozmiar 0-3, czyli wg tabeli 62 są takiej samej wielkości, jak 56 z tych, które dostałam wcześniej

Edytowane przez Tequillla
Czas edycji: 2009-08-21 o 08:42
Tequillla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-21, 08:47   #4748
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

witam laseczki!
coś pusto tu w piątkowy poranek... ja wczoraj padłam o 21.30 i tak spałam do 8 z dwoma pobudkami na siku ... teraz siedzę w koszuli i nie mam pojecia za co się najpierw zabrać - prasowanie czy sprzątanie
Zapowiada się piękny dzień...
PS zostało mi 33 dni - jupiiiii

Edytowane przez Biedroneczkaolga
Czas edycji: 2009-08-21 o 08:48
Biedroneczkaolga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-21, 08:50   #4749
woman31
Zadomowienie

witam....
plakac mi sie chce,a w nocy chcialo mi sie wyc do ksiezyca dzisiejsza noc byla koszmarem- w ogole nie spalam tylko ten co przezywa to co ja jest w stanie zrozumiec co to za meczarnia bylam taka zla, taka wkurzona ze powiedzialam mezowi ze mam juz dosc tej ciazy- ze chce juz urodzic nie wiem czy jestem w stanie zniesc kolejna calkowicie bezsenna noc... ja chyba w ogole nie bede sie kladla do lozka, bo i po co????????
blagam pomocie... meliska, cieple mleko, "goraca" relaksujaca kapiel, czytanie przed snem, chodzenie bardzo pozno spac,.... nic nie pomagaja. co jeszcze moge zrobic???????

Cytat:

stąd moje pytanie:

0-3 rozmiarowi 56,
a 3-6 rozmiarowi 62

ja az tak bardzo nie patrze na metki z romiarami- ja patrze na wielkosc ubranek- niektore mam takie ktore na metce maja rozmiar 62 a duzo mniejsze niz niektore w rozmiarze 56.
Stary 2009-08-21, 08:50   #4750
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

ja już nie patrzę na rozmiary - mam taką różnorodność w ubrankach ( chodzi mi o firmy) że rozmiar 56 nie jest równy 56np śpiochy z 5.10.15 są dłuższe o 3 cm w stosunku do śpiochów kupowanych w hurtowni.. więc olałam rozmiarówkę i porównywałam wielkościowo

Ps to niemożliwe ale jestem dzisiaj pierwsza na wątku !!!!
Stary 2009-08-21, 08:51   #4751
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cześć

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
Wcelowałaś się ideanie z tym pytaniem, bo właśnie rozpakowałam tescowe bodziaki i oto co widzę na opakowaniu: tabela rozmiarów

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

inna sprawa, że te body z Tesco, które mają rozmiar 0-3, czyli wg tabeli 62 są takiej samej wielkości, jak 56 z tych, które dostałam wcześniej
No właśnie ta rozmiarówka jest dziwna dla mnie - szczególnie pozycja 0-6 mc - przecież dziecko jest baardzo różne w takim wieku
Dziś też będę w Tesco, zobaczę co fajnego mają - wczoraj przejrzałam tak mniej więcej ubranka i bardzo mało mam kaftaników i spodenek małych - a body całkiem sporo A przecież to już jesień/zima będzie jak się Grześ urodzi i nie będzie latał z gołymi nogami

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-21, 08:59   #4752
aniago25
Zadomowienie

Witam mamusie, ja od trzech dni śpie dobrze i tylko raz odwiedzam wc , budzę się o 8.30, jak dla mnie to super i mała nawet w nocy bardzo się nie wierci. Dzisiaj 2 urodziny mojej siostrzenicy, zaraz uciekam na miasto po prezent
Stary 2009-08-21, 09:03   #4753
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

Cytat:
witam....
plakac mi sie chce,a w nocy chcialo mi sie wyc do ksiezyca dzisiejsza noc byla koszmarem- w ogole nie spalam tylko ten co przezywa to co ja jest w stanie zrozumiec co to za meczarnia bylam taka zla, taka wkurzona ze powiedzialam mezowi ze mam juz dosc tej ciazy- ze chce juz urodzic nie wiem czy jestem w stanie zniesc kolejna calkowicie bezsenna noc... ja chyba w ogole nie bede sie kladla do lozka, bo i po co????????
blagam pomocie... meliska, cieple mleko, "goraca" relaksujaca kapiel, czytanie przed snem, chodzenie bardzo pozno spac,.... nic nie pomagaja. co jeszcze moge zrobic???????

.
biedna jesteś z tym spaniem - ja miałam taką noc przed wczoraj - zasnełm na 2 godzinki dopiero nad ranem i chodziłam rozbita cały dzień - a to tylko dlatego że skusiłam się na leciutką kawę około 18
masz tu linki może czegoś się dowiesz i Ci pomoże
http://www.forumginekologiczne.pl/sp...i%C4%85%C5%BCy

http://www.babyboom.pl/forum/dzieci-...-spaniem-4118/

http://www.we-dwoje.pl/problem;ze;sn...ykul,1551.html

https://mamotoja.pl/ciaza_i_porod_ci...ykul,1198.html

Edytowane przez Biedroneczkaolga
Czas edycji: 2009-08-21 o 09:06
Biedroneczkaolga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-21, 09:03   #4754
Fasoleczk4
Rozeznanie

GG do Fasoleczk4 Send a message via Skype™ to Fasoleczk4

Dzieńdobry w piątkowy ranek
Dzisiaj do lekarza idę nigdy nie przypuszczałam, że na wizytę do ginekologa będę czekała z taką niecierpliwością i z taką radością nie żebym tęskniła za nimi, czy coś, albo żebym przepadała za samolotami

Cytat:
Ciekawe co te mamy mają do rolet, żaluzji moja też jak zawsze nas odwiedza nie omieszka napomknąć, że okna mamy jak u cyganów ...

Tylko my już jesteśmy na swoim wprowadziliśmy się w lutym, ale w przyszłym roku planujemy dobudować małą sypialnie, tak by zmieściło się duże łóżko i jeden pokój dla dzieci ale łazienka nadal będzie taka mała, niestety...
To tak jak ja!
Tylko ja grudniowa jestem (strzelec)
E tam nie wszystkie nie wszystkie mamy mają coś do rolet Moi rodzice mają w kuchni i pokoju wertikale, a u mnie w pokoju jest roleta ... a co lepsze ostatnio moja babcia zamontowała sobie 2 rolety i jest bardzo zadowolona. A firanki i tak mamy ja czekam aż babcia wróci z londynu, bo mam taką śliczną fioletową firankę, ale trzeba ją podszyć, no i tylko babcia może to zrobić. Z drugiej strony zastanawiam się, czy ta fioletowa firanka chociaż trochę będzie pasować do mojego pokoju, w którym mam pomarańczowo - turkusowe ściany ale to ciążowy gust ...

Ja też grudniowa, ale koziorożeć (23 grudnia )

Cytat:
...................
kurcze jest juz w sumie pozna godzina a ja nie moge isc spac ostatnio zawzielam sie i chodze pozno spac (nawet jak mi sie chce) bo potem mniej razy sie budze i mniej czasu spedzam na łazeniu po domu w srodku nocy. wczoraj bylam bardzo spiaca i wyjatkowo poszlam do lozka juz o 22.30, no i niestety wstawalam co godzine poczawszy od 1 w nocy dlatego dzis mam zamiar wytrwac do polnocy.
maz niestety dzisiaj byl bardzo zmeczony i juz poszedl juz spac a ja tak szukam i szukam zajecia, ale znalesc nie moge forumki tez juz poszly spac tylko synek dotrzymuje mi towarzystwa - rozbrykal sie na dobre
Ja dzisiaj miałam straszna noc ...
codziennie klade sie przed 21 ... bo potem zaczynam za duzo myslec, placze itd wiec im szybciej zasne, tym lepiej ale w nocy budze sie na siku 100 tysiecy razy, i wlasnie dzisiaj tak sie budzilam, biodra mnie strasznie bolaly, a potem brzuch ... i nie wiem czy to byly skurcze, ale raczej nie, to chyba cos innego ... straszny bol po prawej stronie podbrzusza jak przeszedl to byla 3 w nocy, spac nie moglam i do 4.20 siedzialam przy herbatce i gazete czytalam a potem do lozia i dopiero zasnelam, ehhh
jeszcze 34 dni wytrzymam

Cytat:
Napisane przez Biedroneczkaolga Pokaż wiadomość
witam laseczki!
coś pusto tu w piątkowy poranek... ja wczoraj padłam o 21.30 i tak spałam do 8 z dwoma pobudkami na siku ... teraz siedzę w koszuli i nie mam pojecia za co się najpierw zabrać - prasowanie czy sprzątanie
Zapowiada się piękny dzień...
Witam!
a mi zostało 34

dzisiaj do lekarza na 18:30

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni systematycznych ćwiczeń
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Fasoleczk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-21, 09:07   #4755
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Hej witam parę dni nic nie pisałam bo jakoś nie miałam weny do pisania. Snułam się po domu i rozmyślałam jak to będzie przy porodzie. Raz chcę żeby było już po a raz nie. Zaczynam się robić jakoś płaczliwa i nic mi się nie chcę. Już tak niewiele nam zostało podglądam codziennie forum żeby sprawdzić, czy któraś z nas nie urodziła.
edytte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-21, 09:17   #4756
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fasoleczk4 Pokaż wiadomość
Dzieńdobry w piątkowy ranek
Dzisiaj do lekarza idę nigdy nie przypuszczałam, że na wizytę do ginekologa będę czekała z taką niecierpliwością i z taką radością nie żebym tęskniła za nimi, czy coś, albo żebym przepadała za samolotami

E tam nie wszystkie nie wszystkie mamy mają coś do rolet Moi rodzice mają w kuchni i pokoju wertikale, a u mnie w pokoju jest roleta ... a co lepsze ostatnio moja babcia zamontowała sobie 2 rolety i jest bardzo zadowolona. A firanki i tak mamy ja czekam aż babcia wróci z londynu, bo mam taką śliczną fioletową firankę, ale trzeba ją podszyć, no i tylko babcia może to zrobić. Z drugiej strony zastanawiam się, czy ta fioletowa firanka chociaż trochę będzie pasować do mojego pokoju, w którym mam pomarańczowo - turkusowe ściany ale to ciążowy gust ...

Ja też grudniowa, ale koziorożeć (23 grudnia )

Ja dzisiaj miałam straszna noc ...
codziennie klade sie przed 21 ... bo potem zaczynam za duzo myslec, placze itd wiec im szybciej zasne, tym lepiej ale w nocy budze sie na siku 100 tysiecy razy, i wlasnie dzisiaj tak sie budzilam, biodra mnie strasznie bolaly, a potem brzuch ... i nie wiem czy to byly skurcze, ale raczej nie, to chyba cos innego ... straszny bol po prawej stronie podbrzusza jak przeszedl to byla 3 w nocy, spac nie moglam i do 4.20 siedzialam przy herbatce i gazete czytalam a potem do lozia i dopiero zasnelam, ehhh
jeszcze 34 dni wytrzymam

Witam!
a mi zostało 34

dzisiaj do lekarza na 18:30
ja już nie chodzę z takim podekscytowaniem na wizyty jak wcześniej nawet jak byłam na ostatnim usg 4d to jakoś malo mnie to obeszło - oczywiście cieszyłam sie ale wcześniej cieszyłam się dużo bardziej - ja poprostu już jestem zmęczona ciążą i bardzo ale to bardzo chciałabym mieć małego już przy sobie...

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
Hej witam parę dni nic nie pisałam bo jakoś nie miałam weny do pisania. Snułam się po domu i rozmyślałam jak to będzie przy porodzie. Raz chcę żeby było już po a raz nie. Zaczynam się robić jakoś płaczliwa i nic mi się nie chcę. Już tak niewiele nam zostało podglądam codziennie forum żeby sprawdzić, czy któraś z nas nie urodziła.
jak bym czytała siebie ...
Stary 2009-08-21, 09:18   #4757
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Ehhh mnie najbardziej teraz wkurzają te ataki duszności
Praktycznie codziennie o podobnej porze - czyli tak jak teraz - już czuję, że ciężko mi przez gardło powietrze przechodzi Grrr

Stary 2009-08-21, 09:19   #4758
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

[QUOTE=woman31;13828729]witam....
blagam pomocie... meliska, cieple mleko, "goraca" relaksujaca kapiel, czytanie przed snem, chodzenie bardzo pozno spac,.... nic nie pomagaja. co jeszcze moge zrobic

Ja wiem co to za ból kiedy całą noc nie można spać i nic nie pomaga. Ja należę do osób cierpiących na bezsenność. Na początku ciąży ta skłonność jeszcze się spotęgowała. Miałam to gdzieś 6 m-c ale ja tak myślę że u mnie jest to spowodowane tym że nie potrafię się wyciszyć i przestać myśleć o problemach może i Tobie ciążą jakieś myśli których nie możesz się pozbyć. Na szczęście teraz moja bezsenność jest znośna i korzystam z każdej przespanej nocy.
Stary 2009-08-21, 09:19   #4759
Fasoleczk4
Rozeznanie

Cytat:
ja już nie chodzę z takim podekscytowaniem na wizyty jak wcześniej nawet jak byłam na ostatnim usg 4d to jakoś malo mnie to obeszło - oczywiście cieszyłam sie ale wcześniej cieszyłam się dużo bardziej - ja poprostu już jestem zmęczona ciążą i bardzo ale to bardzo chciałabym mieć małego już przy sobie...
Kochana ja tak czekam na tą wizytę, bo mam nadzieje, że usłyszę:

"dziecko nadal ułożone prawidłowo, jeśli się coś zacznie nie będziemy wstrzymywać, dzidzia może urodzić się około 10 września , poród nie będzie bardzo bolesny "

a tak serio, to na dzisiejszej wizycie mam zamiar pogadać z moim lekarzem na temat porodu, przebiegu i spytać o parę rzeczy związanych z tą nieszczęsną porodówką ... niestety wiem, że mój lekarz ma zbyt duże parcie na cesarki i każdej ciężarnej to proponuje ... zastanawiam się, jak mu grzecznie powiedzieć, że chcę spróbować siłami natury, a jeśli nie dam rady to dopiero CC ...

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Stary 2009-08-21, 09:27   #4760
woman31
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
Ja wiem co to za ból kiedy całą noc nie można spać i nic nie pomaga. Ja należę do osób cierpiących na bezsenność. Na początku ciąży ta skłonność jeszcze się spotęgowała. Miałam to gdzieś 6 m-c ale ja tak myślę że u mnie jest to spowodowane tym że nie potrafię się wyciszyć i przestać myśleć o problemach może i Tobie ciążą jakieś myśli których nie możesz się pozbyć. Na szczęście teraz moja bezsenność jest znośna i korzystam z każdej przespanej nocy.
to prawda, ciaza mi mysli ktorych nie potrafie sie pozbyc a te mysli dotycza wszystkiego, robie problem z niczego, wszystko urasta do rangi problemu,.. jejkuuuuuuuuu jak ja bym chciala sie polozyc i o niczym nie myslec w dzien nie mam tego problemu, ale dopiero jak sie poloze do lozka to zaczyna jazda w mojej glowie
Stary 2009-08-21, 09:31   #4761
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Ehhh mnie najbardziej teraz wkurzają te ataki duszności
Praktycznie codziennie o podobnej porze - czyli tak jak teraz - już czuję, że ciężko mi przez gardło powietrze przechodzi Grrr
ja mam zadyszkę jak na piętro muszę wejśc a problemy z oddychaniem mam ciągle - oddycham ale mam wrażenie że nic do płuc nie dochodzi
Stary 2009-08-21, 09:42   #4762
Fasoleczk4
Rozeznanie

Cytat:
ja mam zadyszkę jak na piętro muszę wejśc a problemy z oddychaniem mam ciągle - oddycham ale mam wrażenie że nic do płuc nie dochodzi
Oj jak muszę się wdrapac do babci na 3 piętro ... to na górze jestem zachychłana i nie moge powietrza złapać ... a tak to w sumie nie mam problemów z oddychaniem ... no może jak coś długo robie ...
ostatnio jak malowałam paznokcie u nóg ... to zanim skończyłam to ... oj ciężko było albo jak długo prysznic biorę i zanim wygramolę się z wanny to też ciężko oddychać ... ale co się dziwić ... motylem nie jestem - a raczej nie ma 80 kilowych motyli ... chyba ze jakieś mutanty ...

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Stary 2009-08-21, 09:44   #4763
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

Cytat:
Kochana ja tak czekam na tą wizytę, bo mam nadzieje, że usłyszę:

"dziecko nadal ułożone prawidłowo, jeśli się coś zacznie nie będziemy wstrzymywać, dzidzia może urodzić się około 10 września , poród nie będzie bardzo bolesny "

a tak serio, to na dzisiejszej wizycie mam zamiar pogadać z moim lekarzem na temat porodu, przebiegu i spytać o parę rzeczy związanych z tą nieszczęsną porodówką ... niestety wiem, że mój lekarz ma zbyt duże parcie na cesarki i każdej ciężarnej to proponuje ... zastanawiam się, jak mu grzecznie powiedzieć, że chcę spróbować siłami natury, a jeśli nie dam rady to dopiero CC ...
też bym tak chciała usyszeć .. a dlaczego ma parcie na cesarki? przecierz nie musisz się zgadzać - jesteś młoda i napewno pójdzie bardzo szybko

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Oj jak muszę się wdrapac do babci na 3 piętro ... to na górze jestem zachychłana i nie moge powietrza złapać ... a tak to w sumie nie mam problemów z oddychaniem ... no może jak coś długo robie ...
ostatnio jak malowałam paznokcie u nóg ... to zanim skończyłam to ... oj ciężko było albo jak długo prysznic biorę i zanim wygramolę się z wanny to też ciężko oddychać ... ale co się dziwić ... motylem nie jestem - a raczej nie ma 80 kilowych motyli ... chyba ze jakieś mutanty ...
Stary 2009-08-21, 09:47   #4764
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

[QUOTE=Fasoleczk4;13829119]Kochana ja tak czekam na tą wizytę, bo mam nadzieje, że usłyszę:

Fajnie by było każda z nas chciałaby to usłyszeć. Jak wyjdzie w praktyce to się okaże. Realia są chyba jednak takie że te porody nie są takie fajne i szybkie szczególnie u pierworódek ( chyba tak się nazywają kobiety które pierwszy raz rodzą)czyli takich jak ja. Pociesza mnie jednak myśl że zaraz po wynagrodzi nam to maluch.
Stary 2009-08-21, 09:48   #4765
Fasoleczk4
Rozeznanie

Cytat:
też bym tak chciała usyszeć .. a dlaczego ma parcie na cesarki? przecierz nie musisz się zgadzać - jesteś młoda i napewno pójdzie bardzo szybko

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

bo za cesarke na zyczenie bierze od 500 - 1000 zł ... i wszystkim moim koleżankom, które do niego chodziły z ciążą to właśnie cesarke proponował ... znaczy się dodatkowy zarobek
i ostatnio jak napomknęłam, że nareszcie się dziecko przekręciło głowką do dołu ... to uważnie na mnie spojrzał, potem na położną i miałam wrażenie, że właśnie tak jakby go to ukuło, że może będę rodzić siłami natury ...

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Stary 2009-08-21, 09:49   #4766
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna
Talking Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III

dzieńdoberek

Mocz oddany do analizy - na dziś czuję się spełniona
I nie mam zamiaru już nic dziś robić. Luz blus albo jak kto woli - strajk

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość

Dziękuję
No właśnie, rozmiar rozmiarowi nie równy. Te neworn są małe znacznie mniejsze, niż rozmiar 56 z innych firm. Nawet niektóre 56 większe są od tescowych 62. Inną kwestią jest to, że niektóre ciuszki "spadkowe" są ciut porozciągane i po części stąd taka różnica Co nie zmienia faktu, że lepiej dobierać rozmiary na oko.
Poza tym dziecko dzieciakowi nie równe. Sandra, po której Witek oddziedziczył ciuszki ma 4 miesiące, a już wyrosła z rozmiaru 68

Cytat:
Czas pędzi do przodu

Cytat:
witam....
Bidulko
Wiele kobiet podczas ostatnich miesięcy ciąży ma trudności ze snem. I nie ma co się wkurzać na ten stan rzeczy, bo złość jeszcze nikomu nie pozwoliła zasnąć.

Cytat:
No tak ale jednak macie firanki - u nas mama narzeka na gołe okna. Kuję ją to w oczy, jakby to ona tu mieszkała.

A Ty to taki prawie jezusik w damskim wydaniu 23 grudzień ... to rodzice mieli prezent na zbliżające się boże narodzenie. A jak to jest/było u Ciebie z prezentami

Powodzenia za dzisiejszą wizytę
Stary 2009-08-21, 09:53   #4767
ja88
Raczkowanie

Cześć dziewczynki
Ja nie wiem jak Wy to robicie, ze wciąż piszecie i piszecie.. ja Was dzien w dzien czytam na bierząco, ale jakoś nie mam weny do pisania
miss.hot jezeli chodzi o tydzien ciązy, to dobrze tydzien wpisalam.. wlasnie nie wiem czemu dzien po mnie zaczyna Ci się ten sam tydzien ciązy .. ja ostatnią miesiączke mialam 6 stycznia i nawet na stronach internetowych wychodzi mi ten tydz co wpisalam.. gienek też tak wylicza po rozmiarach dzidzi
A własnie dziś mam USG na 12:00 Juz sie nie moge doczekac mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze i że niunia przystopowala troche ze wzrostem wagowym (bo jak do tej pory, to byla o tydz. większa jak na swój tydzien)

P.S. Ja też jestem grudniowa-koziorożec 28 grudnia

21.10.2009r.
waga: 3190; długość: 53 cm; godz. 16:05 MILENKA
ja88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-21, 09:56   #4768
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez ja88 Pokaż wiadomość
miss.hot jezeli chodzi o tydzien ciązy, to dobrze tydzien wpisalam.. wlasnie nie wiem czemu dzien po mnie zaczyna Ci się ten sam tydzien ciązy .. ja ostatnią miesiączke mialam 6 stycznia i nawet na stronach internetowych wychodzi mi ten tydz co wpisalam.. gienek też tak wylicza po rozmiarach dzidzi
Czyli masz ciążę tydzień starszą ode mnie - u nas teraz leci 32 tc czyli zaczęliśmy 8 m-c w środę
Powodzenia na USG

A ja zmykam po odbiór firanek, a potem na spotkanie z koleżankami

Stary 2009-08-21, 09:58   #4769
ja88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Czyli masz ciążę tydzień starszą ode mnie - u nas teraz leci 32 tc czyli zaczęliśmy 8 m-c w środę
Powodzenia na USG

A ja zmykam po odbiór firanek, a potem na spotkanie z koleżankami
Dziękuje za kcikasy
No a ja własnie 32 tydz. zaczelam we wtorek

21.10.2009r.
waga: 3190; długość: 53 cm; godz. 16:05 MILENKA
ja88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-21, 10:01   #4770
Fasoleczk4
Rozeznanie

Cytat:
dzieńdoberek

Mocz oddany do analizy - na dziś czuję się spełniona
I nie mam zamiaru już nic dziś robić. Luz blus albo jak kto woli - strajk

No tak ale jednak macie firanki - u nas mama narzeka na gołe okna. Kuję ją to w oczy, jakby to ona tu mieszkała.

A Ty to taki prawie jezusik w damskim wydaniu 23 grudzień ... to rodzice mieli prezent na zbliżające się boże narodzenie. A jak to jest/było u Ciebie z prezentami

Powodzenia za dzisiejszą wizytę
To znaczy???? Chodzi o urodzinowe, świąteczne???
U mnie w rodzinie na święta w sumie nie dajemy sobie prezentów, od czasu do czasu jakąś malutką drobnostkę, ale to się naprawdę rzadko zdarza. A na urodziny dostawałam normalnie ...
jak byłam mała to na urodziny dostawałam coś od rodziców itd, a pod choinką i tak znajdowałam prezent
a teraz już stara krowa jestem i w sumie nie licze na nic ani pod choinkę, ani na urodziny, hihi ...
rok temu na urodziny dostalam laptopa od rodziców i jak dla mnie to taki prezent wystarczy mi na kilka lat

tak wogole to mialam sie urodzic 7 stycznia ... mama poszla 10 grudnia na wizyte do lekarza i ten skierowal ja od razu do szpitala, bo rozwarcie juz miala ... a w szpitalu dostala leki na podtrzymanie i opoznienie akcji ... ale moja mama to dobry gogus, myslicie ze brala te leki? nie brala, bo na sali dziewczyny jej powiedzialy, ze po tych lekach potem strasznie ciezko urodzic i wyrzucala tabletki no a ja sie pchalam na swiat i zrobilam rodzicom prezencik, wyskoczyla Kasiunia na swiat

dzięki

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości