|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
hahahaha dobre - ciekawe kiedy doczekamy czasów że to facet będzie mógł zajsć w ciaże???
idę się laseczki połozyć bo już dłużej nie wysiedzę na tym krześle do zobaczenia tak za godzinkę
#4802 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a ja wrociłam ze sklepu ... dziękuję Nikuś na porządnego kopa ![]() ![]() a teraz uzupełniam swój dzienniczek na studia ... bo we wrześniu chyba nie będzie na to czasu ![]() Na 18:30 ide do lekarza wiec trzymajcie troszkę ![]() ![]()
![]() |
#4803 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też zwracam uwagę na ruchy w chwilach aktywności młodego-tak mi doradził lekarz, a że od soboty mi młody właściwie spokoju nie daje to staram się na nie wcale uwagi nie zwracać bo nie wiem ilu ruchów bym się doliczyła. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez 19martusia86 Czas edycji: 2009-08-21 o 10:53 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4804 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajnie dostać takie prezenciki ![]() Cytat:
![]() Co do problemów ze snem to współczuję. Przesypiam całą noc, więc nie wiem co mogłoby Ci pomóc ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Kupiłam komplet do pielęgnacji obcinaczki, nożyczki i pilniczek, więc zobaczymy co będzie dla nas wygodniejsze. Kombinezon kupiłam tylko jesienny welurkowy. Zimowy kupię dopiero jak będę wiedziała jaka będzie dzidzia i jaki rozmiar będzie potrzebny. Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4805 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi.
Raczej zdecyduję się na butelki TT, obcinaczki (chyba, że dostępny będzie zestaw) a ze zakupem kombinezonu jeszcze się wstrzymam. |
![]() ![]() |
![]() |
#4806 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sny.... hmmm mój mąż mi wypomina jęki rozkoszy przez sen, kurcze a ja nic nie pamietam co mi się śniło - a może by to było coś warte wprowadzenia w życie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4807 | |
Wtajemniczenie
|
wiem , wiem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zreszta załączam fotke te drzwi co widac to do reszty domu coś tam granatowego od nich wiszace to aktulane wejscie do sypialni ![]() ![]() ![]() Woman ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() U nas polowa rodziny jest z grudnia, ja zaczynam peleton 28 listopada a potem sie sypie imprezami jak z rękawa ![]() ![]() Jak moj chrześniak ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Butelek narazie nie kupuje max jedna mala mi potrzeba, Wera była na piersi i teraz tez sie tak nastawiam, opcinaniem paznokci od poczatku zajmował sie moj Tz bo ja sie bałam i robil to zwykłym obcinaczem teraz tez nie bede kupowac, a kombinezon zależy co ci potrzebne jesienny czy myslisz juz o zimowym, jesli zimowy to 68 najrozsądniejszy:rolleyes :
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() Edytowane przez Tysiak7 Czas edycji: 2009-08-21 o 11:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4808 | |||||
Rozeznanie
|
Hop, hop!
![]() Cytat:
![]() ![]() Chociaż paracetamol warto zawsze w domu mieć w razie nagłej potrzeby... A zawsze można wyskoczyć do apteki 24h ![]() Dzięki za informację - warto wiedzieć, że praktycznie wszytsko może uczulać ![]() Cytat:
![]() Super wielgaśny brzuszek i nogi bardzo zgrabne, więc tymi kostkami się nie przejmuj ![]() Cytat:
Ja na początku bardzo przeżywałam swoją ciążę i wydawało mi się, że mam jakieś przywileje, chociaż nikt mi ich nie okazywał ![]() Ale ogólnie kultura w naszym narodzie nie jest za wysoka ![]() Cytat:
![]() A to ciśnienie 110/75 to Twoje? ![]() Cytat:
My mamy obcinacz dla nas, więc i dla dziecka się zdecydowaliśmy. A kwestię kombinezonu już wałkowałyśmy - chyba nie ma co kupować teraz, bo do zimy daleko i jeszcze zdążysz, w zależności, jaki Witek będzie duży. Poza tym, czasami trudno się sugerować rozmiarówką producentów - rozbieżności bywają u nas w ciuszkach o cały rozmiar ![]() Jeszcze z promocji chciałam dodać, że płyny i proszki Lovela są w Almie po 17,90, a w SuperPharmie chusteczki Pampers ró[ne rodzaje po 11,99 (tylko nie zwróciłam uwagi, ile sztuk w opakowaniu).
![]() |
#4809 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja bym chętnie wzięła, tylko u mnie w domu już 3 ![]() ![]() U mnie prawie cala rodzina to panny wszystko z sierpnia ![]() i Julitka tez pewnie panna bedzie, chyba ze wyskoczy po 22 ![]() ![]() napewno będzie wieszczem ![]()
![]() |
#4810 |
Rozeznanie
|
Tysiak, piękny remont!!!
Życzę zakończenia prac w terminie, bo faktycznie zakup koszulki i pampersów przy tym to pikuś ![]() A kotka z pewnością bym chciała, gdyby nie to, że jednego już mamy ![]()
#4811 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja sie ostatnio poplakalam w stokrotce ... w kolejce po miesko. I wrecz przeciwnie, nie dlatego ze zostalam zle potraktowana ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4812 | |
Zadomowienie
|
bylam tak wsciekla, taka zalamana ta nieprzespana noca ze poszlam na zakupy zeby poprawic sobie himor (pomimo ze nie za bardzo moge chodzic). zmeczylam sie niemilosiernie ale musze przyznac ze ten spacer po sklepach znacznie mi pomogl. kupilam sobie lawende do kąpieli i woreczek zapachowy(tez lawendowy) do symialni- moze cos pomoze na ta moja bezsennosc?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() echhhhhhhh az boje sie myslec co bedzie dzisiaj ![]() rozmawialyscie o butelkach- ja mam TT, smoczki tez. jezeli chodzi o zestaw do paznokci to mam i obcazki i nozyczki- canpola. konbinezon mam na rozmiar 56 i 62. Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4813 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ratujcie
![]() dopadło mnie jakieś podrażnienie i nie wiem czy można stosować jakieś preparaty bez recepty w ciąży. Nigdy w życiu nie miałam żadnej grzybicy, bakterii czy podrażnienia, więc nawet nie wiem co normalnie można brać na takie stany. Nie mam żadnych upławów, nie piecze przy załatwianiu się, tylko czuję się jakoś tak niekomfortowo i bardziej mnie swędzi skóra jak mnie coś ociera np. wkładka czy papier toaletowy. Wczoraj wymoczyłam się w Tantum Rosa, bo stwierdziłam, że skoro polecany jest w połogu to może teraz też coś załagodzi. W nocy było ok, rano też, ale teraz znowu wróciło ![]() Macie jakieś doświadczenie w tej kwestii? Można brać coś delikatnego na podrażnienie? Jak nie przejdzie przez weekend to w poniedziałek mój lekarz ma wizyty więc go zmaltretuję żeby mnie przyjął. Tysiak remoncik faktycznie fajny ![]() ![]() A jeszcze teraz bedziesz miała kociaczki do opieki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4814 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
brałam pimafucin (to jest 3 czopki, ktora zaklada sie na noc dopochwowo) mi przeszlo od razu po jednym, ale bralam do konca, zeby wyleczyc na 100% cholere ![]() a potem przez kilka dni na noc zakładałam dopochwowo lactovaginal (to takie kapsułki na przywrócenie właściwego ph i flory bakteryjnej) 100% bezpieczne w ciąży... tylko z tego co się orientuje pimafucin jest na receptę ![]()
![]() |
#4815 | ||||
Zakorzenienie
|
powróciłam ze spacerku, zjadłam grzaki z serem i czuję że znów mnie nachodzi energia do sprzątania....
![]() Cytat:
Cytat:
![]() mi położna nie kazała liczyć, to nie liczę. zresztą zauważe gdyby coś się zmieniło w rytmie ruchów małej- tak mi się wydaje... Cytat:
![]() tutaj położne są do tego szkolone i tu się nikt nie dziwi. najwidoczniej można. Cytat:
![]() mięśnie dobre, bo swego czasu ćwiczyłam, najwidoczniej teraz to procentuje hehe ![]() ja też żadnych leków nie kupuję... mówiąc szczerze nawet mi do głowy nie przyszło, żeby mi ktoś coś ustępował.... nikt mnie nigdy nie przepuścił w kolejce ani nic z tych rzeczy , ale jakoś nie zwracam uwagi, bo wcale tego nie oczekuję. we Francji pani w metrze ustąpiła mi miejsca to byłam w szoku i tyle. ale historia ze starymi babami straszna...skoro jest kasa specjalnie dla "brzuchatych" to o co im chodzi do jasnej anielki.................. .. ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4816 |
Rozeznanie
|
Trzymajcie mnie bo ...
![]() http://polskalokalna.pl/wiadomosci/p...orodka,1356222 no nie miesci mi sie w glowie, ze kobiety sa zdolne do czegos takiego ![]()
#4817 |
BAN stały
|
witajcie
![]() U mnei dzis jakos dziwnie.... ![]() Mala sie okropnie wierci....ciagle mnie gdzies...ciagnie kopie...ehhe ![]() Moze ta pogoda tak na mnie dziala...ehehe ![]() ![]() dobra nie ebde was zamarudzac buzka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4818 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4819 |
Zakorzenienie
|
jezu ale historia......
Irysku, nie zanudzasz nas ![]() ![]() zmykam ![]()
![]() |
#4820 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4821 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#4822 |
Rozeznanie
|
a ja własnie szykuje sie do obiadu
![]() kartofelki i warzywka juz dochodza w parowarze, na gornej partii grzeja sie paroweczki z serkiem, a na patelni jajeczko .... ![]() ![]() a do tego kompocik ze śliweczek ![]() juz mi slinka cieknie ![]()
#4823 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do preparatów Fasoleczka wspomniala tu o lactovaginal jest naprawde świetny ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() Edytowane przez Tysiak7 Czas edycji: 2009-08-21 o 13:45 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4824 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ostatnio będąc w realu jedna pani zaprowadziła mnie do kasy i poprosiła koleżankę by mnie obsłużyła poza kolejnością. Było mi bardzo miło, tym bardziej, ze miałam tylko paczkę mokrego papieru toaletowego. Ale zdążyłam usłyszeć nieprzychylny komentarz młodej laski, która zaraz została skarcona przez swojego chłopaka ![]() Cytat:
![]() Osobiście wolę obcinać paznokcie obcinaczką niż nożyczkami, dlatego też zdecydowałam się na obcinak, a z kombinezonu póki co rezygnuję. Zastanawiam się też nad kupnem szczotki do włosów. Prędzej czy później pewnie będzie potrzebna ![]() ![]() I w sumie to wszystko z moich rozterek. Wolę spytać, co Wy o tym sądzicie, bo znając mnie w hurtowni zgłupieję na maksa ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Zobacz jak dzisiejszy dzień się zaczął: każda na coś się tam skarżyła ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4825 |
Wtajemniczenie
|
wiem to wygląda jak pole bitwy, albo tornado przeszlo
![]() ![]() ![]() skrajny ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4826 |
Zadomowienie
|
zdrzemnelam sie 15 minut- wcale nie chcialam bo balam sie ze w nocy bedzie powtorka z rozrywki
![]() ![]() teraz musze zebrac sie i przygotowac obiad... oj dobrze ze mam bigosik wlasnej roboty ![]() ![]() ![]() ps. w sklepie spotkalam kolezanke z roczna coreczka- ma przyjsc do mnie w przyszlym tygodniu i poopowiadac o porodzie i pielegnacji noworodka. w kazdym razie ciesze sie ze przyjdzie bo ona nastawila mnie optymistycznie do tego wszystkiego- porod wedlug niej nie jest taki straszny jak opowiadaja ![]() ![]() aha jedynie na co sie uskarzala to na duzy przyrost kilogramow po odstawieniu dziecka od piersi ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4827 |
Rozeznanie
|
hej mamusie
![]() ![]() ![]() próbuję was nadrobic troszke ![]() ja jestem w 36tc , za tydzień mam ostatnią wizytę na której się dowiem kiedy poród... szczerze powiem że już mam troche dość... wiem z jak dzidziabela sie rozpakuje to bedzie sajgon, hihi i powinnam się cieszyć że spokój mam, ale już strasznie mnie ta ciąża męczy... ![]() w nocy nie moge spać, ciagle sikam, dzidzia daje popalic po wszystkich narządach... brzuchol się napina, podbrzusze boli szczególnie rano (bez nospy nie da rady) i męczy mnie każdy spacerek, każda zmiana pozycji:/ Czuje że jakbym nie brała fenoterolu to już bym chyba urodziła, eh. Wszystko już mam przygotowane - zakupy, pranie, łóżeczko i wózek... nie wiem czy lekarz mi wypisze termin od razu po wizycie, czy da mi jeszcze tydzień, dwa... termin miałam na 21 wrzesnia, ale już wiem że bedzie na bank 2 tygodnie wczesniej, więc coraz bardziej się dnerwuje ![]() ![]() ![]() no nic, pozdrawiam i sie odezwę jeszcze mam nadzieje przed godzina "zero" buziolki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4828 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja tez nie mam kolorowo, mimo ze usypiam, to budze sie co jakis czas z takimi bolami bioder, jak by mi ktos bejsbolem przypierniczyl w kosci ... ledwo wstaje ... zanim rozchodze nogi to juz sie wybudzam ... ale klade sie spowrotem, nie mysle o tym, ze zaraz bedzie bolec ... mysle o czyms przyjemnym, jak to bedzie jak juz Julitka bedzie obok mnie, co bede z nia robic itd ... sen zawsze przychodzi wkoncu ...
![]() |
#4829 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
kochana to ciesz sie ze potymistycznie do tego podchodzisz, przynajmniej sie tak nie stresujesz. ja cala ciaze bylam przekonana ze zanim sie dziecko sie urodzi to przeprowadzimy sie do naszego domku, zylam w blogim przekonaniu ze tak bedzie, wszystko planowalam, cieszylam sie jak glupia. no ale jak ktorego pieknego dnia jeden z pracownikow powiedzial ze nie ma szans do Bozego Narodzenia to myslalam ze urodze z przejecia. okazalo ze ta ekipa budowlana bierze kazda nadarzajaca sie robote i kazdego dnia robia u kogos innego. no i w efekcie u nas zamiast 7 ludzi byl tylko 1 czlowiek ![]() a powiedz co bedzieci klasc na podloge i czy juz macie zrobiony zakup? pytam bo ja sie okrutnie zdziwilam ze na glupie panele musimy czekac 4 tygodnie ![]() ![]() echhhhhh ile to nerwow kosztuje.... ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
dziekuje za wsparcie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4830 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=precious_81;1383363 0]Dziewczyny ratujcie
![]() dopadło mnie jakieś podrażnienie i nie wiem czy można stosować jakieś preparaty bez recepty w ciąży. Nigdy w życiu nie miałam żadnej grzybicy, bakterii czy podrażnienia, więc nawet nie wiem co normalnie można brać na takie stany. Nie mam żadnych upławów, nie piecze przy załatwianiu się, tylko czuję się jakoś tak niekomfortowo i bardziej mnie swędzi skóra jak mnie coś ociera np. wkładka czy papier toaletowy. Wczoraj wymoczyłam się w Tantum Rosa, bo stwierdziłam, że skoro polecany jest w połogu to może teraz też coś załagodzi. W nocy było ok, rano też, ale teraz znowu wróciło ![]() Macie jakieś doświadczenie w tej kwestii? Można brać coś delikatnego na podrażnienie? Jak nie przejdzie przez weekend to w poniedziałek mój lekarz ma wizyty więc go zmaltretuję żeby mnie przyjął. Jeśli to łagodna forma podrażnienia to możesz użyć Clotrimazolum jest bez recepty niedrogo kosztuje i ja miałam to zalecone przez mojego gin. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.