|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tez mi tysiac rzeczy trzyma moglabym zamawiac drzwi bo okres oczekiwania jest od 3-4 tyg ale chcemy z regulowana oscieznica a poki nie mam sciany wytynkowanej to nie znam grubosci muru i zamawiac nie mogę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() Edytowane przez Tysiak7 Czas edycji: 2009-08-21 o 14:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4832 | ||||
Wtajemniczenie
|
Też mi się jeszcze nie zdarzyło, żeby ktoś mnie przepuścił w sklepie. Raz pani w autobusie ustąpiła mi miejsca - aż mi się głupio zrobiło
![]() A ostatnio jak wracałam z wyników zaszłam do mojej ulubionej piekarni po bułeczki maślane, ale nie było już ani jednej i pani która kupowała przede mną oddała mi swoje ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Najbardziej mnie martwi to, że będę musiała na te kilka dni zrezygnować z "oliwkowania" i masażu ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4833 |
Zadomowienie
|
Co do kolejek i ustępowania miejsca to spotkałam się różnie. Najczęściej ustępują mężczyźni. Ja tam nie upominam się w kolejce żeby mi ustąpili miejsca ale miałam niedawno bardzo nieprzyjemną sytuację. Stoję sobie w piekarni i jest długa kolejka może z 10 osób ( tam bardzo często są takie bo jest bardzo dobre pieczywo) o nic się nie upominam w końcu nadeszła moja kolej a tu jakaś babsko wwala się przede mną. Ja myślałam że dostanę białej gorączki poczekałam grzecznie aż ekspedientka ją obsłuży i w tedy wygarnełam jej że tu obowiązuje kolejka a ona wielce oburzona że niby jej kolejka nie obowiązuje bo jest emerytką i on się już wystała w tym życiu. Mnie to tym bardziej nakręciło i ja do niej że mnie tym bardziej nie powinna obowiązywać.... ona do mnie że może i tak ale że jestem niewychowana bo nie mam szacunku do starszych bo zwracam jej uwagę. Dałam za wygraną dodałam jednak że może pomimo jej wieku przydała by się tej pani lekcja kultury i obycia wśród ludzi. Nikt się nie odezwał w kolejce i nie wiem czy ja nie okazałam szacunku czy babsko było niewychowane... Na swoją obronę dodam może że pewnie nic bym jej nie powiedziała gdybym nie była wtedy tak padnięta i obładowana zakupami.
---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Mi bardzo często ustępują miejsca bo chyba mam wielki brzuch ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4834 |
Zadomowienie
|
A ja padam przez te upały, ledwo przyszłam z miasta weszłam na moje "kochane" 4 pietro i normalnie w głowie zaczeło mi sie kręcic :/ jejku za miesiąc to ja bede na każdym pietrze odpoczywać, bo inaczej ciężko będzie mi sie wtoczyć
![]() Tysiak7 zazdroszczę ci tego optymizmu, pamietam jak rok temu miesiąc przed moim slubem robiliśmy remont to nie raz płakłam że się nie wyrobią i że będe w sukni slubnej po rusztowaniu schodziła ![]()
#4835 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4836 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
dla dobra dziecka nie stresuj się tak wszystkim ... szkodzisz i sobie i jemu, naprawdę nie warto, żeby odbijało się to potem na maleństwie. Ja wiem, jak to jest jak nic nie wychodzi, jak czujemy się bezsilne, jak coś nas dławi w gardle, jak jest źle i wydaje się, że gorzej być nie moze ... znam te wszystkie odczucia od podstawki i pewnie jeszcze wiele więcej ... ale dla dobra dzidzi staram się nie myśleć o tym wszystkim ... tak na dobrą sprawe, gdybym siadła i rozmyślała o swoim życiu ... to pewnie do końca rozwiązania bym siedziała i wyła: a to, że jestem sama, a to że nie mam pracy, a to że studia w toku, a tu dziecko, a to że jak urodze to sprawa w sadzie - jedna druga trzecia o alimenty, o prawa, o nazwisko, o widzenia, a to czy sobie poradze, a to czy bede miala za co utrzymac dziecko, a to czy uda mi sie znalesc szybko prace, a to czy bede w stanie zostawic kilkumiesieczne niemowle i pracowac, studiowac, wychowywac dziecko, a to czy jeszcze kiedys bedzie mnie ktos kochal ... i tak im wiecej problemow tym ja sie czuje silniejsza ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zaraz uciekam sie szykowac do ginka ![]() ![]()
![]() |
#4837 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4838 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja mam imieniny 13 lutego, a 14 lutego walentynki i zawsze dostawalam jeden prezent i jakoś nigdy mi to nie przeszkadzało ... Imieniny to imieniny, jak dla mnie to prawie żadne świeto ![]() teraz odkąd jestem sama to fajnie dostać prezent na imieniny ... bo na walentynki nie mam co liczyc ![]()
![]() |
#4839 |
Zakorzenienie
|
znów dziś mam napad porządkowania, ulepszania, upiększania itp... a teraz obiadek gotuję, dziś nie zapomniałam hahaha
trzymajcie się i do poniedziałku! miłego weekendu!!! ![]()
![]() |
#4840 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4841 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() a z czasem moze sie doczekam jakiegos kwiatka ![]()
![]() |
#4842 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A zapewne każda by chciała to usłyszeć ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4843 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() nie zeby wypadek Twojej mamy byl smieszny, bron boze ... tylko tak fajnie sytuacja sie rozwineła ![]() e tam żaden ze mnie Jezusik ... diabeł wcielony ![]() ![]()
![]() |
#4844 | |
Zakorzenienie
|
Wróciłam dopiero i padam od tego upału
![]() Byłam w Tesco i kupiłam syniowi 1 bodziaki z długim rękawem i 4 pajacyki ![]() Ja mam jeden na 62, drugi na 68 - kupiłam okazyjnie ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4845 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a ja siedze z mokrymi włoskami i w samych gaciach na wizazu ... zamiast sie do lekarza ubierac ![]() ![]()
![]() |
#4846 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Taki już urok ciężarnych ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też myślałam, że akurat zdążymy mieszkanie odebrać i wprowadzimy się do siebie już w trójkę a tu ostatnio mina mi zrzedła bo termin oddania jest na 15 listopad. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4847 |
Zakorzenienie
|
Właśnie przeczytałam w dzisiejszej gazecie o powiększaniu naszego miasta http://www.kurierlubelski.pl/module-...pid-75909.html
![]() ![]()
#4848 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() O ile zawsze przepuszczałam ciężarne, ustępowałam miejsc matkom z dziećmi to na widok emerytki biegnącej z siatami do autobusu ciśnienie mi się podnosi i z miejsca nie schodzę. Starsza schorowana osoba nie wchodzi do środków komunikacji miejskiej z miną (sory za wulgaryzm) "wyp...ać z miejsc bo ja emeryturę pobieram" o czym niejedna nawet słownie informuje.... I takim paniom z miejsca nie zejdę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4849 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4850 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4851 |
Wtajemniczenie
|
melduję się grzecznie z wakacji
![]() wszystko w porządku, jest super, odpoczywamy na całego... ![]() ale niestety nie mam czasu na notebooka ![]() ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4852 | |
Zakorzenienie
|
Za 3-pak śpiochów (bo to śpiochy nie pajacyki
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4853 |
Rozeznanie
|
dziękuję wszystkim za kciuki
![]() ![]() dobre wieści, że z dzidzią wsio ok, ból bioder rzecz normalna, upławy rzecz normalna ... tylko ciśnienie 157/97 i w poniedziałek idę do szpitala ![]() ![]() ![]() zaraz się rozplacze ![]() ![]()
#4854 |
Zadomowienie
|
Ja dostałam kartę ruchów w szpitalu zaczełam ją uzupełniac ale dałam sobie spokój bo ja zanim zacznę jeść śniadanie to już jest 10
![]() Zadzwoniła dzisiaj moja koleżanka ze szpitala która też leżała na cukrzyce że we wtorek idzie do szpitala bo ma 3 tygodnie do terminu a jej pani doktor powiedziała że jak się ma cukrzycę z insuliną to urodzi wcześniej, śmiała się ze mnie zebym sie powoli szykowała bo i mnie czeka szybsza podróż do szpitala, normalnie w szoku jestem i chyba dzisiaj to i ja nie zasnę, ja nie zacznę rodzic jak mój mąż nie wróci :/ Fasoleczko nic się nie martw, lepiej żebyś była w szpitalu, a jak sie utrzyma wysokie ciśnienie to bedziesz miała jeszcze szybciej córcie niż ci sie wydaje ![]()
#4855 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
przy nadcisnieniu juz w 37 tygodniu moga zalecic CC ![]() jeszcze lekarz podejrzewa gestoze ![]() przed chwila naszykowalam wszystko mamie, co bedzie miala zabrac do szpitala dla dziecka (w razie gdybym juz nie wyszla) ![]() ale bez obaw ... do szpitala zabiore chyba laptopa ... ot zeby mi sie nie nudzilo??? wogole to mozna miec laptopa ze soba??? ![]()
![]() |
#4856 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Tak to jest jak się zachciało elegancji na podłodze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeśli chodzi o zestaw kosmetyczny to upiłam z firmy BabyOno, był w takim ładnym metalicznym opakowaniu, więc go wzięłam.Zestaw składa się z nożyczek, cążek dla niemowląt, pilniczka i cążek dla starszych dzieci. Kupiłam też szczotkę do włosów (miękką) z grzebykiem firmy canapol i jeszcze z takich rzeczy zaopatrzyłam się w termometr do wody nuk'a. Poza tym kupiłam na wszelki wypadek butelkę TT 150 ml. No i ciepły welurowy śpiworek, dwa kocyki z drewex'u (100x135 i 100x70) i dwa ręczkinki canapol i okt (80x95 i 80x75) , przewijak, pieluchy tetrowe (10szt.) i flanelowe (2szt.) , paklanki aha i byłam w realu, zakupiłam ten śpiworek disney'a za 9.90 - niebieski - uwaga farbuje!!! i emolium + alantan wymieniłam na żel do mycia ciała i włosów i oliwkę z hipp (na wszelki wypadek mam sudokrem) uff - jestem taka happy ![]() ![]() dokładnie ![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
![]() ważne, ze z córeczką wsio ok, a w szpitalu napewno dobrze się Tobą zajmą - poznasz położne, lekarzy - może zrobisz sobie jakieś chody na poród ![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
![]() zmykam do znajomych na grilla spokojnego wieczorku, laseczki Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-08-21 o 19:41 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4857 |
Zadomowienie
|
Fasoleczko nie jest jeszcze przesądzone że bedziesz miała cc, dostaniesz leki na cisnienie i może jeszcze urodzisz sn
![]()
![]() |
#4858 |
Rozeznanie
|
Ja tez chyba laptopa wezme ... ale nie na 100% jak cos, to jak ktos chetny to niech podesle mi numer kom na pw to chociaz tak od czasu do czasu sie do was odezwe
![]()
#4859 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4860 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:39.