|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
witajcie mamusie
cały dzień Was podczytukje ale czasu brak zeby coś skrobnąć ![]() słodki Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
... a ja cigle ścieram podłogę ![]() ja waze tyle co przed ciażą, ale faktycznie przy takim jedzeniu to nadrobie kilogramów ... i ciagle mi sie chce słodkiego!!! ![]() fajna stronka helooo miło że wpadłaś! Cytat:
... i na klatce piersiowej ma duzo krostek mam nadzieję ze to nie zadne uczulenie ![]() Cytat:
ale o kremie do buźki muszę też pomyśleć ![]() a tak wogóle to każdy kto go zobaczy to mówi że opalony! ... babcia się nawet pytała czy go samoopalaczem smaruje
|
|||||
|
|
|
#752 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Cytat:
a z małza niezły agent ![]() Cytat:
... jakie kupki robia Wasze dzieci??? ![]() a z Kuby siłacz niezły! teraz śpi moje słoneczko ... i mam nadzieję, ze pośpi do 1 ![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- mariola współczuje przygody z wózkiem Ja przbiłam dwa koła w naszym wózku ... na szczęście małż je naprawił - okazało się, że jak pojechałam na budowę pooglądać domek to wbiły się kawałki blachy ... no i kapeć ... ale już jest ok i fura jeździ jak nowa!
|
||
|
|
|
#753 |
|
Zakorzenienie
|
Moja robi zółciótką, konsystencja wodnista
![]() Zielona ze 2x sie zdazyla
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#754 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale ty chyba karmisz piersią prawda? Cytat:
Czasem były w nich grudki ale to ponoć od mieszanego mleka (sztucznego i mojego). Położna to widziała i mówiła że ok.---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Jeszcze pytanie do Marioli : czy to dobry pomysł żeby takiemu maluchowi tak poprostu zmienić mleko? I wogóle to jakie uważasz za najlepsze? Ja daje Cow&Gate ale to raczej przypadek niż świadomy wybór bo opinie są różne. Jestem ciekawa twojej. I jakie ty podajesz? |
||
|
|
|
#755 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a mnie TZ dzis pochwalil
a to dlatego, ze zostal na pol godziny z malym bo ja pojechalan na solarium a maly jak zwykle marudzil - TZ sie nie mogl nadziwic jak ja caly dzien tak daje rade i jeszcze posprzatalam, umylam lazienki i zrobilam pyszny obiad hihiCytat:
![]() moj maly skonczyl wczoraj 6tyg i dopiero od kilku dni zaczal sie nim interesowac, a jeszcze ze dwa tygodnie temu olweka totalna co do odbijania i ulewania - ja mam to samo, Eryka w ogole prawie nie musialam odbijac, nigdy nie mial kolki ani nie ulewal a Marcel non stop ulewa i kolki wiec zawsze staram sie go odbijac, nawet w nocy mimo iz to go wybudza - bo od ciaglego ulewania boli gardlo i potem dziecko meczy sie jedzac niestety tak juz jest, ze jedne dzieci sa ulewajace inne nie - ale odbijanie za kazdym razem pomaga i jeszcze kupilismy mleko dla dzieci ulewajacych i dostaje jedna butelke na dobe tego mleczka Cytat:
nie wiem co to jest, 16 bede na szczepieniu to zapytammariolu wspolczuje z powodu wozka
|
|
|
#756 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkie uważam za prawidłowe Cytat:
. Testowałam na sobie wszystkie w ciąży. SMA mamy w szpitalu i moim zdaniem śmierdzi, Aptamil mamy chwalą, podobnie Cow & Gate. Jeśli poczytasz opakowania, to na wszystkich rodzajach mleka pisze to samo, a jeśli są różnice, to naprawdę minimalne. Oczywiście każdy producent ma swojej stronie pisze, że jego najlepsze, bo ma cuda wianki i ja np w takie porównania nie wierzę. Czasami bywa tak, że jakiś rodzaj mleka maluszkowi nie podchodzi, np mamy twierdzą, że bardziej maluchy ulewają, mają zaparcia itp itd. Powiedzialabym, że każdy rodzaj mleka ma podobną ilość zwolenniczek. Czy zmienić? Jeśli lekarz twierdzi, że to od mleka i ty też tak myślisz, to zmień. Pomyśl jeszcze, czy nie zmieniałaś jakiś kosmetyków, proszku, płynu do plukania i czy aby na pewno to nie są potówki lub tzw trądzik. Zmiana mleka co tydzień czy dwa nie jest dobrym pomysłem (czy mieszanie różnych), ale jak zmieniasz i później się tego mleka trzymasz, to ok. Czasami warto zmienić, jeśli coś się niepokojącego dzieje. Mój mały miał zmienione np mleko z SMA na Cow & Gate był naprawde mały, bo to był 35 tydzień, tuż przed wyjściem do domu), bo wymiotowołabym, gdybym miała mu te mleko codziennie robić. To oczywiście moje osobiste preferencje, znam wiele mam, ktore z SMA są zadowolone i dzieci też. Tak więc uważam, że Twoj synuś nie jest za mały na zmianę. Aniu, Svinecko dziękuję i również mam taką nadzieję
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2009-08-21 o 23:56 |
||
|
|
|
#757 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
Witaj na Odchowalni ![]() Cytat:
A czy żółtaczki fizjologicznej nie przechodzą wszystkie dzieci? ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#758 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Współczuję historii z wózkiem, trzymam kciuki, żeby wymienili , daj znać.Cytat:
, no są takie małe drobinki zanurzone w jakimś płynie i jak lampka się rozgrzewa, to one zaczynają się unosić. To jest taka mała lampka wkładana do kontaktu.![]() Ja się tak nie cieszę bardzo, bo zawsze byłam chudzielcem, myślałam, że po ciąży trochę mi zostanie, a tu Historia z wodą termalną niezła Cytat:
Zanim się obejrzysz będzie chodził ![]() A uśmiecha się już świadomie?
|
|
|
#759 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, pozwoliłaś sobie na coś? ![]() Ja niczym nie smaruję Kubusia, kąpię Go w Emolium i smaruję jedynie tam, gdzie jeszcze skórka Mu się łuszczy (stópki) emulsją nawilżającą też Emolium. No i główką oliwkuję, bo już zaczyna Mu się ciemieniucha robić ![]() A mnie pediatra powiedziała, że to, że jest "śniady" to od żółtaczki Cytat:
|
|
|
#760 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć mamusie. U mnie noc w miarę przespana, ale chyba zaczynają się kolki
Mała po kąpieli ładnie usypia i budzi się po około pół godzinie z krzykiem. Krzyk nie trwa cały czas, przechodzi na trochę, mała w tym czasie przysypia i budzi się znów po chwili z krzykiem. W nocy też budzi się częściej - co godzinę lub dwie. Kończę, bo płacze. |
|
|
|
#761 |
|
Zakorzenienie
|
Mam też już swoją krótką listę fajnych i niefajnych rzeczy
![]() Fajne: - emulsja do kąpieli Emolium - spray do noska Disnemar + frida - paklanki - Linomag zielony - łyżeczka do lekarstw Nuby (daję w niej Kubusiowi Esputicon, Vigantol i Vita K) - smoczek Nuk ![]() - pajacyki ![]() Niefajne: - jeszcze nie zanotowałam ![]() Dziewczyny, poradźcie cos Kubuś ładnie śpi w nocy, ale ja mam schizę na punkcie ewentualnego odparzenia pupki, więc 3 godziny w pampersie to już max (nieważne siku czy kupka), zmieniam Mu więc pieluszkę, ale to Go wybudza. Nie wiem, co robić : czekać ze zmianą, aż się obudzi? Czy zmieniać i skracać Mu przez to okresy snu? Pomóżcie
|
|
#762 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Miramejku czekaj az sie obudzi sam, jesli nie ma kupki to nie ma sensu go wybudzac
ja nawet nieraz w ciagu jednego karmienia mu nie zmieniam w nocy i dopiero przy nastepnym jak juz jest pelna
|
|
#763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Weronika juz zdrowieje , jeszcze zakraplam jej nosek i odciagam frida, ale juz nie ma zatkanego noska tylko wszystko ladnie splywa dzisiaj w nocy moja mała pobila sama siebie, polozylam ja na boczku przy samych szczebelkach lozeczka zeby sie nie przekrecila -budzi mnie jej kwek po 3 godzinach a ona lezy na brzuchu w poprzek ![]() rano to samo wstaje patrze a ona tym razem na plecach w poprzek!! potem polozylam ja na lozku obok siebie i odsunelam sie troche -juz po chwili byla znowu przy mnie oj bardzo ruchliwa jest i teraz bede ja kladla chyba tylko brzuszku w nocy bo wtedy juz sie nie przekreci a ze ona uwielbia tak spac to problem z glowy ![]() wczoraj znowu mialam depreche wieczorem - plakalam chyba z godzine, a dzisiaj jak reka odjal........niech to juz sie wreszcie skonczy
|
|
#764 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() muszę powiedzieć ze dzisiaj była super nocka wykąpalismy Bartusia przed 21 ... zjadł i usnął ... i spał tak do 1.20 ... znów zjadł - duuużo bo domagał się drugiego cycka ... i znów spał do 6,10 ... potem oczywiście krótka drzemka i wojowanie ... o 10 dopeiro zasnął ![]() Cytat:
Cytat:
zapytaj ... i daj znać co Ci powiedział noooo co chwile ktos ciastkiem poczęstuje ... i już nawet małża prosiłam zeby mi herbatniki kipił ![]() Cytat:
Cytat:
![]() U nas narazie odparzeń brak - po każdej zmianie pieluszki pudruję mu pupkę Alantanem i jest ok! |
||||
|
|
|
#765 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam weekendowo
Cytat:
Tak sie zastanawiam, że moze jednak mały ma alergie na to mleko skoro takie zielone robi ale krostki mu poginely. Już zgłupiałam totalnie chce dla niego jak najlepiej, nawet zieloną kupką sie martwie Wczoraj kupiłam Trilac, probiotyk troszke mocniejszy. Bede wsypywała co 2 dzien do mleczka, podobno pomaga. aha i odstawiłam wszelkie herbatki, podaje sama wode z odrobinką glukozy. Może to od tych herbatek kupcia jest taka zielona? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A co do odparzen to jak narazie nie miał żadnego, na poczatku tylko miał lekko czerwona pupkę w jednym miejscu ale Linomag od razu pomógł.
|
|
|
#766 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a powiedz mi jeszcze jak sprawdzasz, czy w pieluszce jest kupka, jeśli zapach niekoniecznie na to wskazuje? ![]() Cytat:
czekoladko wydaje mi się, że takie małe dzieci nie powinny spać na brzuszku w nocy (tj. bez nadzoru), bo to może zwiększać prawdopodobieństwo śmierci łóżeczkowej. Poszukaj jeszcze gdzieś, bo nie chcę Cię straszyć, ale tak nam mówiono na SR i na kursie pierwszej pomocy. Cytat:
Ja jem ze słodyczy tylko biszkopty, mam straszną ochotę na coś czekoladowego, ale wiadomo - alergizujące ![]() Czyli kolejny głos za czekaniem do karmienia Cytat:
![]() Dzięki za odpowiedź . A sika i w dzień i w nocy na potęgę
|
|
|
#767 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() mój Bartuś chyba od wczoraj się uśmiecha świadomie ... dzisiaj rano tak się cieszył jak nigdy słodki jest jak sie tak uśmiecha pełną buzią !
|
||
|
|
|
#768 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nie ominie to chyba zadnego naszego dzieciatka ![]() Cytat:
W ciagu dnia i ost upałów jak duzo piła to oczywiście często pieluszka zmieniana. Pupke wietrzymy codziennie przed kąpiela, a kazdorazowo przy przewijaniu kremikem "impregnujemy" Na noc to juz naprawde gruuubo. Cytat:
Cytat:
ale zdecydowanie czuje jak nosek przyloze do spodenenk ![]() Dzis nad ranem wydawalo mi sie Laurka ma katar.Oddychala inaczej.Oczywiscie wydawalo mi sie ze jest rozpalona, ale zmierzylam temp nie ma gorączki. Wyczyscilam nosek i juz jest w porzadku,oddycha normalnie. Sól wedruje po calym łóżku...I glowka na ulubionym boczku spoczywa ![]() Musze pod materac podlozyc cos wyzszego.Poradze sie siostry bo ona cos kladla synkowi tylko nie pamietam co.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||
|
|
|
#769 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć i znowu noc do
Ale dzisiaj wykorzystałam małża bo dzisiaj sobota i nie trzeba iść do pracy ![]() Cytat:
No to faktycznie klocuszek z niego ![]() Daj zdjęcie Gratuluję i zazdroszczę udanej nocy Cytat:
Ja w nocy nie odbijam na siłę, bo nie poszłabym w ogóle spać ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny jak Wy to robicie, że waga Wam spada Mi jakoś nie może ![]() Do wagi sprzed ciąży dzieli mnie 8 kg, a do wagi normalnej aż ponad 20 kg. Cytat:
Mój jest tak łakomy, że w dzień i w nocy łyka jakby od tego zależało jego życie ![]() Ja też tak chce Cytat:
Mój robi na zmianę, raz żółte (taka jajecznicę) raz zielone (jakby najadł się trawy)
|
|
|
#770 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Tyle ze po wodzie z kranu rzadziej te kupki były i chyba brzuszek ja bolałMiramej, ja zmieniam jak jest mokra lub kupisko. Niekoniecznie przy kazdym karmieniu. Cytat:
![]() A co do wagi to rano jak sie waże to nawet tylko 0,5 wiecej ja niewiele przytyłam w ciązy, bo niecałe 10 kg. Po porodzie miałam silna anemie (niewiem czy to ma jakis zwiazek), no i zmeczenie i wogóle. I waga szybko sama spadła. Ale czuje ze cos mi przybedzie ![]() Jeszcze jedno pytanko - jakich termometrów uzywacie? I czekam na wiecej opinii o podgrzewaczach Edytowane przez mayaha Czas edycji: 2009-08-22 o 13:33 |
|||
|
|
|
#771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dodam jeszcze z przydatnych rzeczy:
- Aspirator do nosa (taki do odkurzacza ) - pajace i body, - pampersy z Pampersa (nie pamiętam czy pisałam) te z Huggies`a są znośne - chusteczki Nivea Soft & Care (ale najlepsza jest woda + wata )- laktator Rzeczy do - półśpiochy : (( - linomag, - sudocrem, - chusteczki Bobini, - chusteczki Dzidziuś (wyciągają się albo po kilka na raz albo wychodzi jedna i następną trzeba wydłubywać) - chusteczki z Biedronki (śmierdzą na potęgę) - pampersy z Belli Cytat:
Ja zmieniam jak jest kupa (młody i tak zawsze płacze jak ma kupę w majtkach) i przed karmieniem. Po karmieniu też jak przy jedzeniu pójdzie kupa. Miramej a ta łyżeczka to dobra jest ? Dziecko się nie zadławi jak mu dajesz lek w płynie ? Ja mam schizę na tym punkcie
|
|
|
#772 |
|
BAN stały
|
przesyłam buziaczki wszystkim mamusiom i ich pociechom
znowu mam na chwilkę neta, trochę poczytałam ale mało i nigdy tego nie nadrobię ![]() u nas ok mała noce fajnie przesypia, w dzień potrafi nieźle dac w kośc , ale cóż... smaruję jej buziaczka maścią trochę lepiej jest ale kiedy ona będzie miała taka fajną skórę jak kiedys ...ja to z wagą jeszcze zrzucę przez ten brak nabiału i od dwóch dni jak mała jest najedzona i ogólnie jej dobrze to sie patrzy na mnie i słodko uśmiecha i będę miała leżaczek, tzn Amelka dostanie na chrzciny od mojej siorki fisher price taki do 18 kg teraz linka nie wstawie bo lece do małej, buzka |
|
|
|
#773 |
|
Zakorzenienie
|
ja też mam podgrzewacz Avent IQ - ale jego wadą jest to, ze tylko butelki aventu tam wchodzą (mała Tommee tippee też wejdzie
)ogólnie jestem bardzo zadowolona - szybki i łatwy w obsłudze, ale ja nie używam często, bo dokarmiam max 2 razy na dobę robię tak, ze staram się miec zawsze przygotowaną buteleczkę z odpowiednio przygotowaną wodą, więc jak w czasie karmienia mały zaczyna kwękać, ze mu słabo leci to szybko buteleczkę do podgrzewacza, wsypuję Bebilon i po 2-3 min gotowe ogólnie przydatne to fajne urządzenie ![]() - do fajnych rzeczy moge jeszcze doliczyć wanienkę Onda Evolution - mały ją uwielbia, bo mu wygodnie jak leży sam bez podtrzymania i się śmieje jak kopie nóżkami i robią się fale, albo jak podnosi pupę i pod pleckami mu pluska woda ![]() - kolejny hit to mata (ja mam Fisher Price z dżunglą) - Tomasz macha rączkami - trąca grzechotkę, a jak kopie nóżkami to liść mu szeleści, a on jest taki zdziwiony... ![]() a jak wieczorem zgasimy światło i właczymy kolorowe światełka na szczycie maty jest zachwycony z kitów to przychodzi mi do głowy butelka i smoczek dynamiczny Tommee Tippee - butelka cienka i mleczko szybko stygnie, a smoczek za bardzo się wygina jak mały ją zasysa, czasem się tak zniekształca, ze muszę mu wyciągnąc butlę, żeby wróciła do kształtu 9mimo odpowietrzacza) a kolejny to husteczki Huggies - dosyć grube i srednio mi się to podoba, wolę cieniutkie Pampers więcej mi nie przychodzi do głowy póki co (kupiliśmy jeszcze nosidełko Baby Bjorn dla naszego miłośnika noszenia, więc jak się sprawdzi to dam znać jakby kogos interesowało)
|
|
#774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do termometru to ja mam taki :http://www.flandria.pl/oscpremium/te...Csid=sdzxnzzfs
|
|
|
#775 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podgrzewacz mam canpola.Dziala od ok miesiąca dzien i noc.Wciaz w gotowosci wode grzeje.Jestem bardzo zadowolona, ale z drugiej strony czego tu oczekiwac od podgrzewacza Potem sloiczki bede w tym podgrzewala, bo tez wchodza, no i w zestawie byla miseczka i łyzeczka.Miseczke nakłada sie na podgrzewacz.Cytat:
z twoich kitów moimi hitami są:linomag no i chusteczki z biedronki(lepsze sa lawendowe od sensitive)
||
|
|
|
#776 |
|
Zakorzenienie
|
Proszę bardzo
![]() http://www.katarek.pl/ ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- PS fajny jest film pokazowy
|
|
#777 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja tylko na chwilkę cały czas próbuję się odnaleźć z moim małym chłopaczkiem w domu i poukładać sobie plan dnia.
Mam prośbę do mam które przechodziły odparzoną pupkę u swojej pociechy czym ją wyleczyłyście? ja próbowałam już wszystkiego chyba min. Linomag, Nivea na oparzenia i teraz stanęłam przy Sudocremie i nie stosuję chusteczek tylko przemywam dupkę rumiankiem ale może macie jakieś sprawdzone sposoby?? I jeszcze jeedno ale mniej ważne jaki leżaczek bujaczek polecacie tzn jakiej firmy bo planuję kupić a nie wiem jaki?
|
#778 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet nie wiedzialam ze smierc lozeczkowa jest od spania na brzuchu ![]() a co mam zrobic jak ona lubi tak spac?? teraz tez wlasnie tak spi ![]() Cytat:
Cytat:
a mi waga stanela w miejscu jak 14kg poszlo szybko tak teraz 10kg do wagi wyjsciowej nadal jest i nie chce ruszyc ![]() Cytat:
herbatki tez dostaje 2 razy dziennie po 20ml z hippa koperkowa i rumiankowa do tego wit.c-tak kazala mi pediatra zeby zwiekszyc odpornosc malej przy katarku u mnie hity to: -pieluszki Pampers i Baby dream-innych nie probowalam -chusteczki nivea soft&care i pampers z aloesem -maść Bepanthen na odparzenia i na potowki swietna!! -podklady do przewijania z rossmana -plyn do kapieli Hippa i puderek Nivea -body , śpiochy i pajace oraz bamboszki na stopki-nie uciskaja tak jak skarpetki -Frida nie sprawdzilo sie: -sudocrem- mala miala jeszcze wieksze podraznienie po nim -gruszka canpol od kiedy moge malej powiesic karuzele nad lozeczkiem tak zeby juz ja to interesowalo? bo narazie chyba nie bardzo co?
|
|
#779 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. możesz robic tak, jak dziewczyny- nakładać grubszą warstwę kremu przed snem.Cytat:
Cytat:
. Miło czytać, że u ciebie wszystko w porządku ![]() ____________ a propos zielonych kupek ![]() Zielone kupki zazwyczaj nie sygnalizują, że dzieje sie cos złego ![]() Przyczyn zielonych kupek jest kilka. Dzieci karmone butelką:
Zawsze można skonsultować się z pediatrą ![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Termometr mam Braun IRT 4520 i jestem bardzo zadowolona. W pracy również korzystam z podobnego. Podgrzewacz mam Aventa i nie narzekam. Oprócz butelek Avent wchodzą do niego także NUK.
|
|
#780 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. U mnie jest ten problem, że Kuba naprawdę duuużo sika ![]() Ale żeby zerknąć nogaweczką, trzeba zdjąć część ubranka, na bank Kuba się obudzi ![]() Cytat:
![]() A ja nie chciałam tak schudnąć , nic nie robię, samo poszło, po wyjściu ze szpitala miałam 2 kg więcej niż przed ciążą, 2 dni później już wagę wyjściową.Cytat:
![]() Ja kupiłam Scaneo, na podczerwień, ale jakoś nie wzbudza mojego zaufania ![]() Cytat:
![]() Przed karmieniem już nie zmieniam, bo Kubuś za bardzo płakał, a tak 20-30 min. po i luzik ![]() Mnie ta łyżeczka pasuje, choć jest jeszcze ciut za duża, Kuba sobie z nią radzi, fajna jest, bo ma dozownik i jak się źle przechyli, to płyn nie wylewa się, tylko wpływa do tego dozownika Cytat:
, jak nie będą schodzić, to chyba przejdziemy się do lekarza.Gratuluję przyszłego leżaczka Cytat:
A dla mnie chusteczki Pampers (sensitive) to kit , Huggiesów nie próbowałam.Cytat:
, lepiej chyba być jednak świadomą takich rzeczy Cytat:
To drugie też dla mnie, w razie jakby co, bo teraz to my 4 dzień czekamy na kupsztala
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:49.

(robione 2-3 dni temu)

... i ciagle mi sie chce słodkiego!!! 
nie jest taka gładziutka jak byc powinna. Dzisiaj posmarowałam te szorstkie miejsca oliwką Bambino ale chciałabym kupić jakis krem do buźki, tylko nie wiem jaki 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

, daj znać.
, pozwoliłaś sobie na coś?
: czekać ze zmianą, aż się obudzi? Czy zmieniać i skracać Mu przez to okresy snu? Pomóżcie 

, a powiedz mi jeszcze jak sprawdzasz, czy w pieluszce jest kupka, jeśli zapach niekoniecznie na to wskazuje?