|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4891 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Zdałam sobie właśnie sprawę, że w każdej chwili któraś z Was może się już rozpakować i że niebawem zaczniemy IV część naszego wątku
![]()
Jasiek ![]() ![]() Misiek ![]() ![]() Edytowane przez malin30 Czas edycji: 2009-08-22 o 21:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#4892 |
Rozeznanie
|
Witaj Malinko z powrotem
![]() Ja ostatnio nie miałam za bardzo weny do pisania, ale oczywiście podczytywałam na bieżąco ![]() Fasoleczko, chciałam Ci właśnie o mojej Kasi napisać, ale widzę, że się sama odezwała i wyjaśniła ![]() ![]() Właśnie wróciłam od mamy i się nudzę. Spać mi się jakoś nie chce, bo mąż na wieczorze kawalerskim. Jakbym brzuszka nie miała też bym się na jakąś imprezkę przeszła, a tak mąż baluje, a ja wieloryb w domu siedzę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4893 | ||
Rozeznanie
|
Dzień Dobry w pochmurną niedzielę
![]() Dzisiaj miałam głupie sny. Najpierw mi się śniło, że mam wanne na cały pokój i mówiłam sama do siebie: ale Julitka będzie się pluskać, ajaj nie będę musiała na basen z nią chodzić, i jakiś facet w tej wannie siedział ,... niby mój facet ![]() ![]() ![]() A drugi sen to jak w szpitalu mnie przymowali ... to lekarka na koniec stwierdziła, no to 7 kroimy ![]() ![]() Nareszcie!!! Brakowało nam Ciebie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak sobie pomyślę, o szpitalnym jedzeniu i o nudzie w szpitalu ... to az mi się płakać chce. Naszczęście zabieram laptopa (żeby potem nie nadrabiać gigantycznej ilości Waszego piśmiennictwa ![]() ![]()
![]() |
#4894 |
Raczkowanie
|
Wita, witam
A już myslalam ze pierwsza będę... Ależ miałam piękną noc i jeszcze lepszy poranek ![]() Przez całą noc padalo, a że mnie w nocy wszystko budzi, to zamknęłam okno, jak zamknęłam okno, to duszno od razu, więc trzeba otworzyć okno i tak kilka razy. Ponadto chyba 10 razy do toalety. A najlepszy poranek. godzina 5.45, a słyszę (dodam że mieszkam 100 metrów od koscioła na 8 piętrze) głos księdza przez megafon "A TERAZ SPIEWAMY TAK GŁOŚNO, ŻEBY WSZYSCY MIEKSZKAŃCY OSIEDLA SIĘ OBUDZILI", bo to wyruszała pielgrzymka do Częstochowy. No myślałam, że mnie coś trafi. Przez 10 minut księżulek śpiewał sobie słodziutko. Przez tego księdza moje dziecko w brzuchu czkawki dostało. ![]() ![]() ![]() No ja jestem tolerancyjna, ale gdybym dzidzia była już na świecie i przez całą noc by nie spała, a nad ranem gdyby księżulek mi z czymś takim wyskoczyl o 6 rano, to poszłabym do niego, dala mu dziecko i kazała uspokoić. O 6 wiec wstałam, mój mąż o 6 się położył dopiero spac, bo kupil sobie wczoraj gre i tak mu zeszlo ![]() I teraz czekam na pana ze sklepu spożywczego, bo zrobilam zakupy przez internet. Zawsze jakas miła Pani dzwoni wczesniej, że czegos nie ma. Więc jak mi zadzwoni, to ja op...., że nawet jednych zakupów nie mozna zrobić bez jej telefonu!!!! Grrrr.... To soboe pogadałam... |
![]() ![]() |
![]() |
#4895 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
gazety,krzyzowki,ksiazke, mp3.Moze wspolokatorka jakas bedzie miala tv w pokoju, no internet to tez fantastyczny pozeracz czasu, a jak trafisz na fajny sklad w pokoju i plotkom nie bedzie konca to opuscisz sie nawet w wizazowaniu ![]() Wez sobie pilniczek, bezbarwny lakier, maseczki,cos do golenia.Jesli mieliby zatrzymac cie do porodu zdazysz sie na maxa wypielegnowac ![]() Tak tak,wiem co "mowie" Spedzilysmy z corcia w brzuszku i poza niespełna miesiac w szpitalu.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4896 |
Raczkowanie
|
witam..
grrr.... bije światowe rekordy wstawania nocna pora do łazienki grrrrr... nie chce któraś mojego brzucholka na noc wypożyczyć hm?? Wszyscy się śmieją ze mam mały brzucholek, w kompleksy wpadnę niedługo :/ Edytowane przez edytka2020 Czas edycji: 2009-08-23 o 07:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#4897 | |
Zadomowienie
|
Hejka
![]() Troszke m,ie nie bylo, ale to przez te upaly, nie dalo sie na gorze wytrzymac ![]() Dzis TZ obudzil mnie sniadaniem w lozku i wszystko fajnie ![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj bylismy w Hollandii i zrobilismy troszke zakupow dla szkraba ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Taki http://www.kinderstoeltje.nl/kinderw...-art-18115.htm a w prezencie do wozka dostaniemy taki fotelik http://www.marktplaats.nl/index.php?...tml%3Fxref%3D1, TZ wybral czarny ![]() ![]() Kupilismy tez mate http://www.fisher-price.com/fp.aspx?...cat=rainforest z muzyczka i swiatelkami i karuzele tez z muzyka i swiatelkiem http://www.fisher-price.com/fp.aspx?...cat=rainforest ![]() Kolory sa tak intensywne jak na tych zdjeciach ![]() Kupilismy tez materac do lozeczka, ale za maly ![]() ![]() ![]() No i jeszcze termometr, szczotka, grzebyk i zestaw do paznokci z tej firmy http://sklepy.allegro.pl/item7063426...w_higieny.html, tylko na zdjeciu jest rozowy zestaw, a my mamy zielony pod wanienke ![]() Na razie uciekam, a potem jak znajde chwilke to poczytam ![]() ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fajna data ![]() ![]() ![]() Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-08-23 o 07:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4898 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Moje rano dostalo tez czkawki, ale podejrzewam, ze to dlatego, ze wczoraj wieczorem poczestowalam malucha gorzkim grejfrutem i kwasnym sokiem ze swiezych pomaranczy ![]() ![]() ![]() Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-08-23 o 08:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4899 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No i narobiłas mi smaka na grejfruta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4900 |
Zadomowienie
|
Hej mamuski ja wczoraj miałam wieczorem taki twardy brzuch że już w strachu byłam wziełam nospę na noc i poszłam spać, dzisiaj z rana troszke lepiej ale twardy dalej jest do tego doszedł bół w plecach i duszno mi jak cholera, momentami wydaje mi sie że ciężko mi oddychać, idę wezmę ciepłą kąpiel i do łóżka :/
malin fajnie że wróciłaś do nas ![]() zartownis jakie fajne zakupy ![]()
#4901 |
Zadomowienie
|
witam
![]() ![]() ![]() dzisiaj pada... no i dobbrze- przynalmniej jest czym oddychac ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4902 | |
Zakorzenienie
|
Fajnie, że jesteś z powrotem
![]() Cytat:
![]() A my z małżem niedawno zwlekliśmy się z łóżka, pomimo, że z wesela wróciliśmy całkiem wcześnie,bo po 12 ![]() ![]() U nas dziś od świtu już pada - i podzielam Wasze zdania, że w końcu przyjemne, chłodne powietrze ![]()
![]() |
#4903 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Data ok ... tylko to niedziela wypada, wiec jak beda mnie kroic to i tak pewnie nie w niedziele ![]() ![]() ja też chce śniadanie do łóżka!!!! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Uciekam dalej się pakować, żebym niczego nie zapomniała ... mp4 jest telefon jest laptop jest książka jest gazeta jest kosmetyczka jest ubrania są ciapy są ... a jeszcze lodówke tylko zapakuje i jestem gotowa ![]()
![]() |
#4904 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! Czy któraś z Was zastanawiała się lub pytała o to jaką szczepionką szczepione są w waszych szpitalach dzieci po urodzeniu? Chodzi mi o informację dotyczącą szczepionki EUVAX na żółtaczke typu B. Jest w wiekszości krajów UE wycofana i w Polsce także podobno wycofano z uzycia kilka serii. Przeglądałam jednak neta i znalazłam kilka informacji, że mimo to Euvaxem nadal szczepi sie dzieci, nawet nie pytając o zgodę rodziców. Euvax jest szczepionką produkcji koreańskiej i zawiera tymerozal (lub timerozal) - niebezpieczny związek rtęci. Szczepionka powodowac może m.in. autyzm posczepienny, utrate słuchu, a w skrajnie drastycznych przypadkach smierć.
Czy ktoś słyszał pozytywne opinie o tej szczepionce? A tutaj znalazłam fajny kalendarz szczepień http://www.szczepienia.pl/mmw/51,Kal...4_dziecka.html Edytowane przez humant Czas edycji: 2009-08-23 o 12:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#4905 |
Zakorzenienie
|
hello
![]() kolejna noc nie przespana ![]() przez całą noc mój pies dostawał białej gorączki ![]() za to wczoraj wpadłam w panikę bo dostałam pierwszych skurczy ![]() trwały jakieś 30 sekund, bolał mnie brzuch okresowo ale mocno i krzyż ![]() Malin dobrze, że wróciłaś ![]()
#4906 | |||||
Zadomowienie
|
Sen sam w sobie nie był głupi, wręcz przeciwnie, tyle tylko, że ja tak jak ty nawet w snach sytuacji nie wykorzystuję-przez całe życie miała jeden sen erotyczny... normalnie czuję, że stwórca mi coś cennego zabrał...
Cytat:
Do pierwszej nie spałam bo wesele naprzeciwko było, więc co chwilę wyli jakieś "sto lat" "gorzko, gorzko" i inne bzdety... A o 3 obudziła mnie zgaga gigant, na którą nic nie pomogło i skończyło się wymiotowaniem... Przy okazji wpadłam do mamuś sierpniowych i zakochałam się w dziecku Niki(coś tam, coś tam) śliczny brzdąc ![]() Poszłam spać o 8 rano i wstałam znowu o 12,30 czuję, że to nie będzie dobry dzień-dobrze, że chociaż upału nie ma... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Koniecznie nie zapomnij o lodówce i dorzuć jeszcze McGywera to Ci jakąś kuchenkę skręci i będziesz gotować ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4907 |
Zadomowienie
|
Troszke mi lepiej zjadłam obiad ale jakoś nic mi sie dzisiaj nie chce, wyzaliłam się do męża przez tel , przynajmniej tyle mi pozostało.
Fasoleczko a kto ci powiedział że w niedziele nie robią cc? u mnie szpitalu robili, nie w takich ilosciach jak w normalny dzień ale jak najbardziej cc sie odbywają.
#4908 |
BAN stały
|
Witajcie w niedziele
![]() Mam nadziej ze u was oki... bo ja o 7 rano mam skurcze.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wsumie nie wiem czy to skurcze porodowe czy tylko przeprwadajace...bo przy Mikusiu to wody odeszly i bylo wiadomo a tu zonk.....i takie rzeczy..... ![]() ![]() ![]() ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh pozdraiwam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4909 |
Wtajemniczenie
|
Widzę, że niezbyt się postarałyście i od wczoraj niewiele pisałyście
![]() My właśnie wróciliśmy z obiadku od rodziców, a wczoraj znowu balowaliśmy na weselu. Wróciliśmy po 3 nad ranem, także zabawa była świetna i się wyszaleliśmy ![]() No to zobaczę co tam popisałyście przez dwa dni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4910 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4911 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=19martusia86;138660 95]Ostatnio wątek ucichł i nie trzeba godzinami nadrabiać jak się na chwilę od komputera odejdzie
![]() nie ... to tylko weekend ![]()
#4912 | ||||
Wtajemniczenie
|
Fasoleczka wracaj do nas szybko
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A w Rossmanie są fajne podkłady do przewijania niemowląt Baby Dream - 10,99 zł za 10 szt, z jednej strony jest materiał a z drugiej ceratka. Kupiliśmy bo na jakieś wyjścia może się przydać. Cytat:
Cytat:
Fajnie, że wróciłaś ![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4913 |
Raczkowanie
|
hej brzuszki..
tak sobie myślę i mysle w ta niedziele i jusz najgłupsze sprawy mi do głowy przychodzą... nie śmiejcie sie tam ale mam pytanie... nie wiem co tam może sie stać przy porodzie ale chyba nie muszę wyjmować kolczyka z języka nie?? juz nawet rozpatrywałam sprawę ze nagle potrzebne będzie cc czy cus tam. a do tego help help bo jestem otoczona w domku czekoladami i żelkami z Lidla mmmm....a nie moge jeść ich tak dużo a mam chętkę na pochłoniecie wszystkiego :/ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4914 |
Raczkowanie
|
A ja podczytuję pierwszą część naszego wątku... Jakie wszystkie były podekscytowane dwoma kreseczkami, mdłościami, większymi cyckami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4915 | |
Zadomowienie
|
[QUOTE=Fasoleczk4;13866329][QUOTE=19martusia86;138660 95]Ostatnio wątek ucichł i nie trzeba godzinami nadrabiać jak się na chwilę od komputera odejdzie
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Małż mi się pochorował i podąża w stronę światła... A ja w ramach twórczych wynalazków po uprzednim stwierdzeniu, że wykonanie chusty kółkowej to żadna filozofia rozbroiłam torebkę żeby mieć dwa kółka przewlekłam przez nie prześcieradło i nosiłam kota ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4916 |
Zadomowienie
|
edytka nie wiem jak jest do porodu naturalnego ale do cc ściągasz wszystko co metalowe, nie wiem jak będe rodziła ale i tak wszystko zostawiam w domu zreszto obrączki i kolczyków już nie noszę.
A ja dzisiaj mam jakąś handre ![]()
#4917 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do chandry to podejrzewam, że teraz do finiszu będziemy już chwiejne i czasem będziemy chciały pozbyć się balastu brzusznego , a czasem na samą myśl o maleństwie w domu zamarzymy, żebyśmy w pierwszym trymestrze były. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4918 |
Zadomowienie
|
Hej !! Znow znalazlam troche czasu wiec podczytam conieco i od razu zadam pare pytan :
1) czy czujecie czasem przy stawaniu albo siadaniu bol w macicy (jajnikach)? Takie klucie jakby czy tylko ja to mam... Niekiedy nie moge szybko usiasc bo cholerenie boli 2) Brzuch mnie boli codzien i slysze takie bulgotanie,dosc glosne i przelewanie, jakbm normalnie miala dostac rozwolnienia i tak od paru dni ![]() 3) cale 9 miesiecy wstawalam w nocy do wc siku gora 2 razy a dzis pobilam rekord 6 !! czy to normalne?? Co do oddawania tego drugiego to tez nie mam problemu bo dzis juz 3 razy ![]() ![]() Zostalo mi 27 dni a juz sil nie mam.. a brzuszek sie obniza... Ciekawe ile jeszcze ![]()
#4919 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli brzuszek się obniża to jest nacisk na pęcherz i pewnie dlatego często sikasz. Zresztą podobno przy klocku który często oddajemy też możemy poród podejrzewać bo organizm lubi się zawczasu oczyścić, Co do zatwardzenia to nie wiem, nigdzie nie czytałam o konsystencji stolca przed porodem ![]() Na temat reszty się nie wypowiem bo ja tak nie mam więc nie wiem jak to jest. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4920 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Czasami coś za kuje, za boli. Nie potrafie Ci powiedzieć, czy to okolicach jajników, no ale w każdym bądz razie w podbrzuszu. ad.2 Mam to samo ![]() ![]() ![]() ad.3 Ja czasami siku wstaje i 10 razy. To jak najbardziej normalne, bo macica się obniża i uciska na pęcherz. Kwestia przyzwyczajenia. A co do kupkania ... to fakt, przed porodem organizm się obczyszcza i wogóle. Ja od jakichś 2 tygodni biegam do wc po kilka razy dziennie na poważniejsze sprawy i wcale nie są to zatwardzenia ![]() ![]() Ja już spakowana, tylko lodówka mi się nie zmieściła do torby ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.