|
|
#2611 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Patenty na bycie NAJ :)
Mam tylko olejek herbaciany
Nałożę na noc,dzięki
|
|
|
|
#2613 |
|
Zakorzenienie
|
Narc albo posmaruj twarz maścią z witaminą A jeśli masz bo mówiłaś że kupisz xD
kicccia jak nagle ? kładłaś coś na twarz ?
|
#2614 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no właśnie nie kupiłam a teraz by się przydała I nie kupiłam też żelu flos-lek ze świetlikiem .. i spotkała mnie za to kara! chyba mi się jęczmień robi
|
|
|
|
|
#2615 | |
|
Raczkowanie
|
<boisie> wyciskania trzeba się jak najbardziej wystrzegać. to jest straszna zmora. później się robią z tego stany zapalne i pryszcz gotowy. Trudne jest się powstrzymywać, ale kiedy nie ma tragedii to lepiej nie tykać.
Na pewno dobrze oczyściłaś po tym wszystkim twarz. Jak już tym sie posmarujesz to może pomoże jak nie spróbuj cytrynę. ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Cytat:
miałam to samo ale dłuższy czas . zaczęłam stosować maść z wit. A i pomogło. Kładę na całą twarz trochę raz dziennie bo nie można przesadzi bo będzie tego efekt. <boisie> <olaboga> POMOCY!! Dziewczyny rośnie mi coś pod skórą na policzku ale bliżej nosa. Boląca gula. Smarowa to czymś już teraz czy czeka aż ewentualnie będzie bliżej wierzchu i wtedy ją maścią która to wyciągnie potraktować.? A może tylko rośnie, rośnie, rośnie będzie sobie pod skórą i nie wyjdzie tylko boli. hmmm nie wiem co robić z tym ;/ Macie jakiś pomysł? Edytowane przez Klaudiis Czas edycji: 2009-08-22 o 23:00 |
|
|
|
|
#2616 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Balsam do ust Tisan To cuudo. Pieknie pachnie, jest niedrogi i do tego momentalnie poprawia stan ust. Zaczelam go uzywac po powrocie z Wloch jak woda i slonce wysuszyly mi usta i odrazu lepsze byly.
|
|
#2617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ps. ale ty masz piękną cere ! taka nieskazitelna i fajne makijaże jakich cieni wykorzystałaś ?
Idealistka z własnymi marzeniami Świeżynka ![]() Edytowane przez kasia9513 Czas edycji: 2009-08-22 o 23:08 |
|
|
|
|
#2618 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie myśl sobie ze jestem idealna.co do mojego bąbla to czasem mi sie robią takie podskórne gule i mnie to boli a nie wychodzi dlatego pytam |
|
|
|
|
#2619 |
|
Wtajemniczenie
|
Tego gula to może pastą cynkową z kwasem salicylowym potraktować?
Ja nałożyłam olejek herbaciany na twarz- mozna beż rozcieńczania, a i tak zaczelo szczypac wiec czym predzej nalozylam dermogal na to ;] Zobaczymy jutro rano.Jeszcze olejek rycynowy sprobuje. A poniedzialek wkoncu kupie masc z wit A , świetlik i może żel aloesowy Paloma ![]() Cytrynka jest dobra na ślady po pryszczach,ale na takie świeze podraznienia nie.. za bardzo szczypie
|
|
|
|
#2620 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no właśnie nie jestem pewna czy wyciąga to bo może to nie wyjdzie i tylko sobie narobię biedy. Poczekam do jutra. zobaczę co tam się zadzieje. na razie jest głęboko wiec jeszcze nic nie wiadomo. Nienawidzę tych okresowych niespodzianek ;/ Mnie tez czasem mega szczypie ale ja to już chyba wszystko wytrzymam. takie tortury ;p P.S Narc jak mierzysz włosy? w sensie odkąd? Edytowane przez Klaudiis Czas edycji: 2009-08-22 o 23:28 |
|
|
|
|
#2621 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam pytanie te przebarwienia po pryszczach smarujecie sokiem z cytryny czy może leżycie z plasterkami na twarzy?
Ja już mam dosyć mojej cery buuuuuuu co zalecze jedno to drugie wyskakuje, teraz pije bratka więc jest trochę lepiej. Nie wiem jak to możliwe że ja jak wycisnę pryszcza to mi zostają trwałe czerwone plamy które bledną po około 2 miesiącach a na innych się goi i nawet nie ma śladu.A jeśli chodzi o same zmiany ropno-zapalne to mnie ratuje tylko detromecyna 2% ( niestety na receptę)
|
#2622 |
|
Raczkowanie
|
Używam soku z cytryna na całą twarz po oczyszczeniu na noc. Kiedyś miałam połączenie fiołka trójbarwnego do picia, brałam silice i smarowałam sie sokiem z cytryny (trochę na wacik i jak tonikiem) miałam dużo ładniejszą twarz, a przebarwienia były bardzo mało widoczne
|
|
|
|
#2623 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2624 |
|
Raczkowanie
|
Ojej. Teraz to nie wiem. Bo ja to tak stosowałam i nawet jakoś o tym nie myślałam od kiedy i ile. Wiadomo ze nie po dniu dwóch czy tygodniu. trzeba trochę cierpliwości
Ale zapewniam Cię ze działa
|
|
|
|
#2625 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny a czy solcoseryl moze zastapic typowa masc z witamina A? I czy solcoseryl lub alantan spelnial by swoje zadanie na podraznienia po goleniu?
|
|
|
|
#2626 |
|
Raczkowanie
|
polecam tormetiol albo sudocrem na podrażnienia po goleniu
|
|
|
|
#2627 |
|
BAN stały
|
Sudocrem niestety nie rozwiazuje problemu...
|
|
|
|
#2628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mogłabyś mi napisać proporcje do tej miksturki? Ile tego soku,petroleum i olejku herbacianego? Byłabym wdzięczna A tą radą o maseczkach mnie zachęciłaś do odwiedzenia jakiejś lepszej drogeryjki
|
|
#2629 |
|
Wtajemniczenie
|
Odwiedź Auchan- gloria i bingo to świetne maski
miksturkę robię w buteleczce 10 ml. gdzieś 7 ml soku z cytryny i dopełniam petroleum i olejkiem.olejku to kilka kropel dosłownie,może z 5, petroleum też troszkę. Parę dni w łazience stało,dziś zrobię nową i włożę do lodówki ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- hm, u mnie rozjaśniło plamę po pryszczu po kilku zastosowaniach w przeciągu dwóch dni. |
|
|
|
#2630 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę a ja mam problem ze śladami po ranach
Chyba z miesiąc temu obdarły mnie buty, miałam niedużą rankę na stopie (średnicy około 1cm), strupek odpadł itd, ale do dzisiaj został mi taki szaro-sino-fioletowo-różowy ślad Tak samo otarłam się na udzie o ławkę i teraz mam różowy ślad (od kilku tygodni) i to cholerstwo nie chce zniknąć Co robić? Czy to wina tego, że jestem lekko opalona, a tam gdzie miałam ranki zeszła mi ta warstwa skóry z opalenizną..? I czy mogę coś na to poradzić?Błagam o pomoc! |
|
|
|
#2631 |
|
Wtajemniczenie
|
Maggie93 Też mam takie ślady, na łydkach, bo obtarciu, jakieś przebarwienia blizny, ślady po obtarciu buta z zeszłego roku, blizna po wypadku na rowerze z przed dwóch lat... ;/
Stosuję na to krem z 30% mocznika
|
#2632 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nawet nie myślałam,żeby z tym walczyć
Też zawsze w lato mam całe nogi poorane W zimę zawsze to trochę zaleczę,ale mam też stare ślady np blizna którą zrobiłam sobie maszynką go golenia w wieku 12 lat ![]() Ten mocznik będzie mi się śnił po nocach,ah. |
|
|
|
#2633 |
|
Wtajemniczenie
|
Też mam właśnie taki ślad po maszynce, na prawej łydce, a właściwie to chyba już blizna, jak się goliłam na szybko, rok temu, na wycieczce szkolnej, dobrze to pamiętam
Narazie zauważyłam, że ten mocznik świetnie nawilża! <3 Stosuję pod pachy, na łydki, na stopy, a teraz zacznę chyba na rozstępy. ...Muszę się obkupić w zapas
|
#2634 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja muszę kurczę na mazidłach zamówić mocznik i keratynkę
![]() Hehe, też mam bliznę na prawej nodze, niedaleko kolana
|
|
|
|
#2635 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja dodam od siebie picie herbatki ze skrzypu na porost włosów
|
|
#2636 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie,właśnie testuj na rozstępach i daj znać
oj tak,skrzyp i pokrzywka nieprzecenione
|
|
|
|
#2637 |
|
Zakorzenienie
|
No tak przecież to takie oczywiste - mocznik
![]() Oj chyba nie powinni go na mazidłach sprzedawać w gramach, tylko w kilogramach ![]()
|
|
|
|
#2638 |
|
Wtajemniczenie
|
Gdyby ten mocznik naprawdę zadziałał na moje białe rozstępy na piersiach to byłabym zszokowana i tak szczęśliwa,że chyba bym z tego szczęścia ..nie wiem co
Także testuj Illegale |
|
|
|
#2639 |
|
Wtajemniczenie
|
Heh, będe testować, oj będę
Ja mam białe rozstępy tylko, więc liczę tylko na jakieś ich zmniejszenie, bo na całkowite zlikwidowanie oczywiście nie ma co liczyć !Narazie muszę pamiętać o stosowaniu: cynku, magnezu, balsamie opóźniającym odrastanie włosków, wody brzozowej, serum na końcówki, wit A i E na paznokcie, mocznika na stopy, łydki i zgrubieniu na plecach, żelu antybakteryjnym na szyje, dekolt i plecy, serum antycellulitowemu na brzuch, uda i pośladki, a teraz doszedł mocznik na rozstępy... Sorry, musiałam sobie to uporządkować i utrwalić
|
#2640 |
|
Zakorzenienie
|
ojej ! trochę tego jest xD
mi by się czasami nie chciało tego wszystkiego robić
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.

Nałożę na noc,dzięki

Ja już mam dosyć mojej cery buuuuuuu
a na innych się goi i nawet nie ma śladu.

Co robić? Czy to wina tego, że jestem lekko opalona, a tam gdzie miałam ranki zeszła mi ta warstwa skóry z opalenizną..? I czy mogę coś na to poradzić?