![]() |
#4921 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A ja dzis miałam gosci, wreszcie jakas rozrywka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() Edytowane przez Tysiak7 Czas edycji: 2009-08-23 o 19:36 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4922 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Żelki ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
2. bulgotanie i przelewanie zdarza mi się co kilka dni wieczorami, ale przechodzi jak pójdę na kibelek, więc to pewnie jakieś wzdęcia, pewnie dzidzia uciska żołądek 3. ja co prawda w nocy wogóle nie wstaje siusiu, ale częste wstawanie w nocy w ciąży jest raczej normalne. Co do tego "drugiego" ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4923 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A co do ciśnienia to ja preferuję jednak nieświadomość-zawsze mi skacze jak mi gin mierzy ![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4924 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamietaj tez o ladowarce i dlugopisie ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4925 | |||
Rozeznanie
|
Witam serdecznie
![]() Wczoraj wieczorem jak nigdy miałam problem z zaśnięciem a to przez własną głupotę bo na kolację zjadłam chleb z pomidorkiem i cebulką ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wracaj z tego szpitala szybciutko i może już z maleństwem ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Synek śpi - przedobiednią drzemkę ma jak codzień - 3 godz spokoju ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4926 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ...ja utrzymuje srednia krajową na poziome nie mierzac ciśnienia bo moj tato mierzy min 4 razy dziennie ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4927 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi mierzy lekarka lub położna na każdej wizycie - wydawało mi się, że to jedno z najbardziej podstawowych badań ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4928 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Zresztą ja zawsze od wejscia na wizyte jak sie pyta co u nas, informuje go ze u mnie rewelacyjnie, nic mi nie jest poza tym ze w ciazy jestem ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4929 |
Rozeznanie
|
Wiecie co teraz powinnam przyjąć dawkę leku. Ciśnienie mam 132/89 więc dosyć wysokie, bo lekarz kazał pilnować, żeby nie przekraczało górne 135 a dolne 85 ... więc tabletkę powinnam wziąść teraz ... ale puls mam 37, jak mierzyłam drugi raz to 49 ... i wrażenie, że serce mi się kołacze ... i nie wiem co robić. A jak serce przestanie mi bić????
Wszędzie pisze ze serce w ciąży może bić nawet do 120 ... a mi 37????
69 będzie 54 kiedyś napewno ... ![]() 111 dni bez słodyczy 111 dni bez fastfoodów 111 dni systematycznych ćwiczeń 111 dni wytrwałej diety 111 dni i będzie OKEJ ![]() Edytowane przez Fasoleczk4 Czas edycji: 2009-08-23 o 20:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#4930 |
Raczkowanie
|
łał wlasnie przeczytalam ze juz ktos sie rozpakowal
![]() u nas wszystko dobrze, wrocilismy z dzialki, maly na usg 31tygodni i 2dni wazyl juz 1700g ![]() po ostatniej wizycie okazalo sie ze mam miekka szyjke i lekarz kazal lerzec ![]() dzis zamowilismy wozek tako jumper-x kolekcja serca, kolor 03(szaro-niebieski) odbieramy w srode, jak juz pisalam caly NOWY zestaw z fotelikiem 850zl ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- a cisnienie miesiac temu mi skoczylo na wizycie, ale po bylo juz ok(mierza zawsze), lekarka kazala mierzyc w domu co dwa dni, i mam normalne, na ostatniej wizycie dolne skoczylo do 90, kazala mierzyc dalej, tak na wszelki wypadek, ale problemow nie mam. nogi dalej nie puchna, zylakow brak ![]() tylko boli mnie kosc po lewej na tylku, jak zle usiade, no i ta cholerna szyjka, no wiec spadam lezec... bo czaszu coraz mniej wiec ciezko jest mnie zagonic do lozka, uff jak dobrze ze zakupy praktycznie skonczone, po nastepnej wyplacie zakup lozeczka. Edytowane przez Shine01 Czas edycji: 2009-08-23 o 21:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#4931 |
Rozeznanie
|
cześć dziewczynki
![]() my juz wrócilismy z weekendu ![]() co do ciśnienia to ja mam mierzone na każdej wizycie jutro jade zrobic posiew, boje sie troche wyniku, bo w pierwszej ciąży miałam paciorkowca i musiałam dostać antybiotyk w czasie porodu, ale mam nadzieje że wszystko bedzie oki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4932 |
Zakorzenienie
|
Joannah
![]() Ja we wtorek będę robiła próby wątrobowe - mam nadzieję, że wszystko jest ok ![]() A w środę w końcu idziemy na USG ![]() ![]() Idę spać już chyba.... Miłych snów ![]()
#4933 |
BAN stały
|
Chyba czuje sie na tym forum niewidzialna....
![]() ![]() ![]() a szkoda........ |
![]() ![]() |
![]() |
#4934 | |||||
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki, fajnie, że w weekendy tak mało piszecie
![]() Fasoleczko, trzymam kciuki za krótką i owocną wizytę w szpitalu - poszukaj pozytywów: obniżą Ci ciśnienie, kontrolnie poobserwują, w razie czego szybko zadziałają, a Ty sobie jeszcze i porodówkę zwiedzisz - chyba mała wycieszka się uda na inny oddział ![]() Trzymaj się dzielnie i zaglądaj czasem, żebyśmy się nie martwiły, co u Ciebie i Julitki ![]() Co do rozmiarów brzucha... Ja dzisiaj też zaczęłam mieć lekkie wątpliwości po tym, jak moja własna matka, ciotka i babka orzekły, że mam mały brzuch jak na 9 miesiąc... Nałożyło mi się to z ostatnim badaniem USG, wg którego moja kruszynka mniejsza o tydzień niż wg OM... I złapałam jakąś krzywą jazdę, że może jednak wcale nie rośnie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:43 ---------- Cytat:
![]() Wynikło to z tego, że były akurat 3 różne rodzaje (2 rozmiary podkładów ginekologicznych i te wielkie podpaski Bella) - wi$c wzięłam po 1 opakowaniu z każdego ![]() Hello, Malinko ![]() Cytat:
![]() Osobiście uważam, że przepiękny, ponieważ też właśnie taki zamierzamy kupić ![]() Cytat:
![]() Temat szczepienia jest trudny i łatwo się w nim grzęźnie, a ja nie chcę już wywoływać w nikim rozterek ani burzy w wątku. Dla zainteresowanych - kalendarz szczepień w UE (pozwala spojrzeć z innej perspektywy): http://www.euvac.net/graphics/euvac/...on/poland.html Cytat:
![]() (Może nie 'pliz', ale powala na kolana). Ja optuję za wiązaną jako bardziej uniwersalną, chociaż też obawiam się, czy łatwo noworodka zamotać ![]() Znajoma używa kółkowej do 8-miesięcznej dzidzi i sobie chwali (zwłaszcza, że znosi wózek z 4 piętra i na górę - to jej ułatwia znacznie sprawę). Cytat:
![]()
![]() |
#4935 |
Rozeznanie
|
Witajcie!
Ja gotowa już do drogi ... tylko do sklepu muszę skoczyć po wode i jakieś biszkopty. Noc miałam fatalną, ten puls z wieczora 37 wystraszył i mnie i mamę. Co godzinę wstawałyśmy i mierzyłyśmy ciśnienie. Puls nie spadał już poniżej 40 (ale to i tak za niski - podczepia się już pod bradykardię) i ciśnienie cały czas mi skacze. W nocy kilka razy budziłam się z kołataniem serca. Ja to tam ciul ... ja sobie poradze. Ale doczytałam, że w takich skokach ciśnienia i wahaniach pulsu dziecko może być niedotlenione. Już łapię jakieś schizy, jestem tak przerażona ... jak dojadę do szpiotala, to chyba rzucę się lekarzowi pod nogi i będę błagac, zeby mi zaraz cesarkę zrobił ... tak się boję o tą moją Julitkę!!!! Błagam trzymajcie kciuki ![]() ![]() ![]() ![]() Miłego dnia Mamusie ![]()
#4936 |
Zakorzenienie
|
Fasoleczka trzymaj się - w szpitalu zajmą się Wami odpowiednio
![]() ![]() ![]() ![]() Idę na śniadanko ![]()
#4937 |
Raczkowanie
|
Witam,
Fasoleczko trzymamy kciuki ![]() A mi znowu się śniły rozpakowane mamuśki. Tym razem to była Irysowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4938 |
Zadomowienie
|
Fasoleczko trzymam kciuki za ciebie i daj znać co u ciebie
![]() Ja mam mierzone ciśnienie za każdym razem u lekarza ale wczoraj czułam że serce coś mi za szybko bije no i okazało się że mam puls 110, w czwartek mam usg to zapytam lekarza o to . Zaraz jadę do siostry bo ma dla mnie 3 komplety poscieli do łóżeczka po swojej córci ![]()
#4939 |
Zakorzenienie
|
#4940 | |||||
Zadomowienie
|
hejka
![]() Najpierw zaczelam od nadrabiania wczorajszego ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wlasnie musze papucie kupic, dobrze, ze przypomnialas ![]() Cytat:
![]() Co do uzywanych karuzelek to bym raczej nie polecala dlatego, ze nam do mebelkow ludzie dali swoja karuzelke i niby wszystko OK, ale jednak pluszaki maja troche pospierane kolorki przez co juz nie jest tak atrakcyjna ![]() W sklepie byly rozlozone i karuzelki i maty, ale jednak Fishera byly najbardziej kolorowe choc one drogie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale cofnac sie do pierwszego trymestru ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-08-24 o 08:35 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4941 |
Zadomowienie
|
witam,
wow znowu spalam dobrze ![]() ![]() ![]() ![]() fasoleczko trzymaj sie dzielnie i jak bedziesz miala mozliwosc to dawaj znac co u Ciebie i Julitki ![]() a ja zabieram sie do przatania bo zaraz przychodzi kolezanka. ale sie zrobilam pod koniec ciazy bardzo rozrywkowa ![]() ![]() no ale trzeba korzystac poniewaz przez najblizsze miesiace takie beztroskie, wielogodzinne pogaduchy przy kawie, imprezki do poznej nocy to beda rzadkoscia... ok spadam bo nie zdarze posprzatac |
![]() ![]() |
![]() |
#4942 | ||||||
Zakorzenienie
|
Witajcie!
powracam po bardzo miłym relaksującym weekendzie, sobota u teściowej i oczywiście poszłysmy na sklepy, a mąż z braćmi sobie "urzędował", a w niedzielę pojechaliśmy na plaże...cudownie sobie spacerować w morzu, wylegiwać się i czytać "Bezpiecznie rodzić" - mój mąż się wciągnął... ![]() ![]() Właśnie wczoraj obejrzeliśmy na youtube "porodowy biznes" - Karamari czy widziałaś ten film??? Byliśmy po obejrzeniu w szoku, sporo przemyśleń, porażających faktów z historii położnictwa, ale też z ostatnich lat...wszystko dotyczy polityki prentalnej USA, ale wiele rzeczy pokrewnych z Europą... ![]() ![]() Byłam naprawdę zdziwiona, bo mój mąz , który o porodzie owszem czyta, raczej unika oglądania porodów, a wczoraj na tym filmie było parę scen i obejrzał bez problemu. Może dzięki czytaniu po prostu rozumie jak to działa i już nie jets to tak przerażające? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Irysku , a dlaczego? ![]() ![]() Cytat:
![]() kochanie ![]() ![]() ja dziś źle spałam, w nocy mnie mdliło, mała bardzo niespokojnie spała, albo nie spała wogóle ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4943 | ||
Zadomowienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Moj brzuchol teraz powieksza sie z dnia na dzien ![]() ![]() ![]() Kolor wozka bardzo podobny z tego co pamietam, bo nie mieli w slepie i przywioza za ok dwa tyg ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lece wziac prysznic i posprzatac po weekendzie ![]() Ps. Widzialyscie moze film "Porod w harmonii z Natura"? Bo chetnie bym obejrzala, ale nie wiem gdzie go zdobyc ![]() Tu jest trailer tego filmu Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-08-24 o 08:58 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4944 |
Zadomowienie
|
Hej witam wszystkie mamuśki. Wpadam tu na chwileczkę i zmykam bo mam dzisiaj parę rzeczy do załatwienia w tym wizytę po południu z moim gin. mam nadzieję że wszystko jest z małym ok pozdrawiam.
Ps Powodzenia Fasoleczka w szpitalu miejmy nadzieje że wszystko jest ok i po trzech dniach wypuszczą Cię do domu bo jednak szpital to szpital potrafi przygnębić a zawsze lepiej ten czas spędzić w domu. Trzymaj się. |
![]() ![]() |
![]() |
#4945 | ||||||
Zadomowienie
|
Kupić to kupię, ale nie wykluczam, że jeśli spotkam ładny materiał to zajmę się rękodziełem i zrobię własną.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4946 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny!
Ja wlasnie po przeprowadzce, ledwo zyje, a jeszcze kupa roboty przedemna. wczoraj caly dzien sprzatalam mieszkanie z ktorego sie wyprowadzilismy, a dzis czeka mnie szorowanie w nowym ![]() ![]() ![]()
#4947 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry! Fasoleczce życzę szybkiego powrotu do porządku z ciśnieniem, tym Mamusiom, które mają gorszy dzień, szybkiego przegnania smutasów, tym, które mają wizytę u gina, samych dobrych wieści, a wszystkim pozostałym po prostu miłego początku tygodnia.
Jestem właśnie po drugim śniadaniu, za oknem słońce, w perspektywie praca tylko do czwartku, bo w piątek mamy wolne za 15 sierpnia ![]()
#4948 | ||
Wtajemniczenie
|
Fasoleczka jeszcze raz
![]() ![]() Shine gratuluję dużego i zdrowego "nadal" chłopca ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Niewidzialna? Przecież tak wszystkie się przejmowałyśmy Twoimi problemami, a później cieszyłyśmy się kiedy pisałaś o polepszeniu relacji z mężem ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4949 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj idę do sklepu zapytać, co z moim wózkiem, a przy okazji domówię fotelik-nosidełko. Byliśmy w sobotę w sklepie z fotelikami i okazało się, że ten z Bebe confort od 0 do 18 kg nie jest świetnym pomysłem. Zdecydowaliśmy, że do 9 miesiaca życia i tak z dzieckiem nie będziemy dużo jeździć samochodem, natomiast ten większy fotelik kupimy już z atestami ADAC.
Jasiek ![]() ![]() Misiek ![]() ![]() Edytowane przez malin30 Czas edycji: 2009-08-24 o 09:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4950 |
Raczkowanie
|
Właśnie zgapila z mamuś listopadowo-grudniowych. Super dzieciak
http://www.youtube.com/watch?v=Ao4-FvIQ2-g |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:20.