|
|
#211 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: TŻ chce, abym usunela dziecko... :(:(:(
|
|
|
|
#212 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co to jest miłość ? To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu. Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się, że przemókł do głębi serca http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png 15.12.2010 - prawo jazdy zdane |
|
|
|
|
#213 |
|
🐛🐈 🦄 🐾
|
[QUOTE=Yaza;13888416]Ależ to jest zygota, zarodek, płód. Również jestem przeciwko aborcji i sama ciąży bym nie usunęła (a po pierwsze nie uprawiałabym seksu z kimś, komu nie ufam - inna kwestia), ale negowanie tego i mówienie, że jest inaczej, to idiotyzm bądź braki w edukacji
Przecież to jak najbardziej przyjęte, poprawne terminy naukowe, dotyczące poszczególnych faz rozwoju dziecka.[/QUOTE]Jeżeli zygota, zarodek, płód jest określeniem fazy rozwoju człowieka (a fazą rozwoju człowieka jest również dzieciństwo, dojrzewanie, starość itd), to znaczy, że zygota, zarodek, płód również jest człowiekiem. |
|
|
|
#214 |
|
Raczkowanie
|
rimbi Twój chłopka jest bardzo nie dojrzały
![]() chce pozbyć się problemu nie mysli w ogółe o tobie -taka jest prawda ![]() Musisz być silna i dasz sobie doskonale radę. Jestem przeciwko aborcji zdecydowanie. |
|
|
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
rzeczywiście..... tyle testów na rynku a ty właśnie kupiłaś ten o którym my piszemy
zbieg okoliczności.... echhhh
|
#216 |
|
BAN stały
|
Całe szczęście,że wynikło brak ciąży.Następnym razem uważaj.
|
|
|
|
#217 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zgadzam się.
|
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
Na świecie w postępowych krajach aborcja jest legalna, a to o czymś świadczy :P
|
|
#219 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czyli zbyt konserwatywnym wg.mnie. Ok ale spraw religii nie będe rozwijać bo się zrobi OT. Przyznam się,iż przeczytałam tylko 2 pierwsze strony tematu. Mam 19 lat. Nie mam miesiączki od czerwca. Ciąża? 3 testy - wykazały brak ciąży. Lekarz nic nie widział. Nie wiem dlaczego nie mam okresu, zmiany hormonalne, jak zwykle zaburzenia jedzenia (mam bulimie i stosuje głodówki) więc się nie dziwie. Wiem odbiegam od norm.... Ale gdybym była w ciąży ro RACZEJ nie usunęłabym. Oczywiście skonsultowałabym to z rodzicami i chłopakiem z którym ostatnio to robiłam (dla jasności nie mój Tż tylko przyjaciel). Zdarzyło nam się zaszaleć 2 razy. On wolny, ja sama. Wiedzieliśmy co robimy. Urodziłabym, pracowała w tygodniu, studiowała w weekendy a dzieckiem zajmowałaby się moja mama bądź babcia, tak to sobie bym poukładała. Wiem,że 19 lat to mało. Ale seks i ciąża o czymś świadczy. Nie mogę i nikt nie powinien "bawić się" życiem innych. Chodzi mi o aborcję. To nie zabawa, to istnienie, czyjeś "być albo nie być". Gdyby moja matka usunęła ciąże to by mnie tu nie było. Mam wiele koleżanek które urodziło w wieku 18-19 lat i są dobrymi matkami. Nie wszystkie mają partnerów. I po tym co napisałam sądze,że dojrzałam. Bo kiedyś napisałabym ABORCJA? - JASNE! Jestem z siebie dumna, choć nie dokońca za wiele namieszałam w swoim i cudzym życiu. Mam nadzieje,że w końcu przestanę "szumieć". I jestem też dumna z dziewczyn, które nie usunęły ciąży. To jest szkoła życia. |
|
|
|
|
#220 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||||||
|
|
|
#221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://wolnemedia.net/?p=5411 :d
![]() Edytowane przez rapifen Czas edycji: 2009-08-25 o 16:51 |
|
|
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
No i
? Czy to znaczy, ze mamy miec bezmyslnie takie same przepisy prawne, tylko dlatego, ze ktos inny je ma?
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
#223 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edit. Rapifen. Włącz dziewczyno myślenie. Bez obrazy. Łopatologicznie: Jeśli jakaś nacja bardziej rozwinięta niż nasza zacznie spożywać własne fekalia to też będziesz w nich tak zapatrzona??
samotność to jest wtedy, jak każdy tramwaj jest dobry, bo gdzie nie pojedziesz to samo Cię czeka Edytowane przez perseusz Czas edycji: 2009-08-25 o 18:35 |
|
|
|
|
#224 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#225 |
|
Raczkowanie
|
Rimbi! Pewnie szanujesz chłopaka, ale nie daj się namówić na coś wbrew sobie. Prawda jest taka, że każdy męzczyzna na początku nie jest gotowy przyjąć i zaakceptować dziecko(są wyjątki), ale z czasem pokocha je bardziej niź matka! Porozmawiaj z nim, lecz jeżeli będzie nalegał na usunięcie to powinnaś zerwać z nim stosunki... Wiem, że to smutne, ale jeżeli para jest gotowa na współżycie to musi być gotowa na przyjęcie nowego życia! Jestem w Twoim wieku i niewyobrażam sobie być matką w tym wieku, ale jeżeli byłabym w Twojej sytuacji...posłuchałabym co mówi mi moje serce, a 9 miesięcy później przytuliła dziecko w swe ramiona. Po prostu Twój partner nie jest gotowy na dziecko (psychicznie, finansowo) dlatego proponuje aborcje. To jest moja opinia, więc nie negujcie mnie .
|
|
#226 |
|
Zadomowienie
|
Czytałam to z TŻ ja mam teraz 17 lat i on tez. i tak pomyslelismy ze w tym wieku da sie zyc z bobasem.
Wiesz, dużo cie ominie przez macieżyństwo. moi rodzice wpadli i przez to nie poznali takie zycia prawdziwego.tzn nie powyjeżdzali sobie za duzo itp. Dlatego mnie bronią od tego. ale wiem ze dalo by sie zyc. mowiłam o tym z mamą i moja mama powiedziała ze jakbym miała urodzic w wieku 19 lat. to jakby sie o tym dowiedziała to pierwsze co to by mi ślub wyprawiła :P
|
#227 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pomysł zlinczujcie mnie albo pobijcie i nazwijcie wiejskim głupkiem
|
|
#228 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
a po drugie może Rapifen, jako człowiek myślący, z przepisów prawnych nacji bardziej rozwiniętych chce brać tylko te wytyczne, które ona uważa za słuszne, nie musi od razu przejmować wszystkich ich zachowań, tylko może pomyśleć, co jest dobre i warte przeniesienia na grunt naszego kraju a co nie
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2009-08-25 o 20:03 |
||
|
|
|
#229 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
No i najważniejsze! : obwiniać powinien siebie! bo chyba wie skąd biorą się dzieci... no przecież sex bez zabezpieczeń jest po to, żeby spłodzić sobie potomka... bo skoro nie potrafi się kontrolować wytrysku, to gdzież się pchać bez gumki chociaż?!?!?! A tak po za tym to pewnie już sobie uświadomił, że odpowiedzialność za swoje czyny będzie musiał nosić do końca życia... Jak można nie kochać swojego dziecka? Nie rozumie takich ludzi... Zresztą grunt, żebyś się nie dała wymanewrować w samotne wychowywanie... Mam nadzieje, że zmądrzeje ten Twój partner! I wykaże się odrobiną odpowiedzialności chociaż... Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia Tobie i dziecku ![]() Żeby się wam jak najlepiej ułożyło w życiu. UWAGA!!!! Tak Wygląda jedna z 4000 aborcji przeprowadzanych w USA każdego dnia!!! http://www.smog.pl/wideo/27552/jak_w..._wytrzymalych/ Jesteś pewna, że tego chcesz?!?!?! Edytowane przez ofen95 Czas edycji: 2009-08-25 o 21:11 Powód: Zobacz a zrozumiesz! |
|
|
|
|
#230 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#231 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ale żyjemy w Polsce! Aborcja (po za medycznymi wskazaniami) Jest nielegalna! Więc nie miał prawa zaproponować aborcji!!! |
|
|
|
|
#232 |
|
Zakorzenienie
|
A jak cię zwyzywam i na końcu dodam "bez obrazy" to myślisz że to tak zadziała?
|
|
#233 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to samo chciałam napisać ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
a może on zaproponował legalną aborcję, czyli taką poza granicami naszego kraju, albo za pomocą tabletki kupionej zagranicą a może autorka wątku nie mieszka w Polsce
|
|
#234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#235 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Opowiem Ci o doświadczeniu mojej przyszłej tesciowej;-) Zaszła w ciążę (z wpadki) na 3 roku studiów medycznych (męża nie miała,pomyśl jakie to zacofane czasy były i jakie restrykcje ją czekały). Ciąży nie usunęła .Studia skończyła (bez zawalania roku).Jest świetnym lekarzem z najwyższym stopniem specjalizacji.Z tatą dziecka się pobrali ![]() Historia ta pokazuje,że dziecko to naprawdę nie koniec,który przekresla wszytsko co piękne
|
|
|
#236 |
|
Wtajemniczenie
|
ONA NIE JEST JUŻ W CIĄŻY!!
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
_-_ Świetnie. Niech to będzie dla mnie przykładem, osoba o której nawet nie wiem że istnieje, ale podobno tak, bo ktoś z internetu mi o niej opowiada :s
|
|
#238 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nigdzie Cię nie zwyzywałem.
|
|
#239 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Oj tam czepiasz się.:P
|
|
|
#240 |
|
Wtajemniczenie
|
Jakie już
Ona nie była w ciąży wcale.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:49.

Przecież to jak najbardziej przyjęte, poprawne terminy naukowe, dotyczące poszczególnych faz rozwoju dziecka.

zbieg okoliczności.... echhhh