TŻ chce, abym usunela dziecko... :(:(:( - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-25, 02:29   #211
Marilyn
Wtajemniczenie

Dot.: TŻ chce, abym usunela dziecko... :(:(:(

Cytat:
Napisane przez ewelline Pokaż wiadomość
Hehe, cuda nie?

Akurat tego bobo-testu, jeden pokazał, że tak a drugi, że nie i ona wie, że nie .

Oj...dziwnyyyy jest teeeeeen świaaaat
Marilyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 12:32   #212
arisa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Yaza Pokaż wiadomość
Ależ to jest zygota, zarodek, płód. Również jestem przeciwko aborcji i sama ciąży bym nie usunęła (a po pierwsze nie uprawiałabym seksu z kimś, komu nie ufam - inna kwestia), ale negowanie tego i mówienie, że jest inaczej, to idiotyzm bądź braki w edukacji Przecież to jak najbardziej przyjęte, poprawne terminy naukowe, dotyczące poszczególnych faz rozwoju dziecka.
Popieram.

http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png

http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png

15.12.2010 - prawo jazdy zdane
arisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 13:03   #213
-mimbla-
🐛🐈 🦄 🐾

[QUOTE=Yaza;13888416]Ależ to jest zygota, zarodek, płód. Również jestem przeciwko aborcji i sama ciąży bym nie usunęła (a po pierwsze nie uprawiałabym seksu z kimś, komu nie ufam - inna kwestia), ale negowanie tego i mówienie, że jest inaczej, to idiotyzm bądź braki w edukacji Przecież to jak najbardziej przyjęte, poprawne terminy naukowe, dotyczące poszczególnych faz rozwoju dziecka.[/QUOTE]

Jeżeli zygota, zarodek, płód jest określeniem fazy rozwoju człowieka (a fazą rozwoju człowieka jest również dzieciństwo, dojrzewanie, starość itd), to znaczy, że zygota, zarodek, płód również jest człowiekiem.
-mimbla- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 13:09   #214
Mańana
Raczkowanie

rimbi Twój chłopka jest bardzo nie dojrzały
chce pozbyć się problemu nie mysli w ogółe o tobie -taka jest prawda
Musisz być silna i dasz sobie doskonale radę. Jestem przeciwko aborcji zdecydowanie.

Mańana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 13:11   #215
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rimbi Pokaż wiadomość
Używałam właśnie bobo testu. Dziś powtorzyłam- ciąży nie ma.
rzeczywiście..... tyle testów na rynku a ty właśnie kupiłaś ten o którym my piszemy zbieg okoliczności.... echhhh
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 13:39   #216
madmuazelle
BAN stały

Całe szczęście,że wynikło brak ciąży.Następnym razem uważaj.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 14:33   #217
misialinka
Raczkowanie

GG do misialinka

Cytat:
Napisane przez Elfir Pokaż wiadomość
Uważam, że wiele młodych, niedojrzałych dziewcząt wygrałoby swoje życie i przyszłość, gdyby nie brało sobie do serca tego całego gadania ze zygota to "dziecko".
Dlatego zawsze będę podawać najlepsze moim zdaniem rozwiązanie w takiej sytuacji.
Odnoszę wrażenie, że niektórzy traktują aborcję jako metodę antykoncepcji... A może wystarczyłoby pomyśleć i nie brać sie za sex jeśli nie jest się gotowym ponieść konsekwencji? No pewnie, łatwiej stwierdzić "jestem niedojrzała, zmarnuje sobie życie, usuwam"

Cytat:
Napisane przez katiusha Pokaż wiadomość
A ja uważam że wygrałyby swoje życie gdyby nie dawały na prawo i lewo, bez zabezpieczenia i bez pomyślunku. Najlepsze wyjście to szklanka zimnej wody zamiast stosunku z byle kim i byle jak.
Zgadzam się.
trzciną myślącą wśrod traw
...ale jestem!
misialinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 14:54   #218
rapifen
Zakorzenienie

Na świecie w postępowych krajach aborcja jest legalna, a to o czymś świadczy :P

rapifen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 15:19   #219
Gwiazdaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rapifen Pokaż wiadomość
Bardzo możliwe. Ale Polska jest chyba zbyt "religijnym" krajem...
Czyli zbyt konserwatywnym wg.mnie. Ok ale spraw religii nie będe rozwijać bo się zrobi OT.

Przyznam się,iż przeczytałam tylko 2 pierwsze strony tematu.
Mam 19 lat. Nie mam miesiączki od czerwca. Ciąża?
3 testy - wykazały brak ciąży. Lekarz nic nie widział.
Nie wiem dlaczego nie mam okresu, zmiany hormonalne, jak zwykle zaburzenia jedzenia (mam bulimie i stosuje głodówki) więc się nie dziwie. Wiem odbiegam od norm....
Ale gdybym była w ciąży ro RACZEJ nie usunęłabym. Oczywiście skonsultowałabym to z rodzicami i chłopakiem z którym ostatnio to robiłam (dla jasności nie mój Tż tylko przyjaciel). Zdarzyło nam się zaszaleć 2 razy. On wolny, ja sama. Wiedzieliśmy co robimy.
Urodziłabym, pracowała w tygodniu, studiowała w weekendy a dzieckiem zajmowałaby się moja mama bądź babcia, tak to sobie bym poukładała. Wiem,że 19 lat to mało. Ale seks i ciąża o czymś świadczy. Nie mogę i nikt nie powinien "bawić się" życiem innych. Chodzi mi o aborcję. To nie zabawa, to istnienie, czyjeś "być albo nie być". Gdyby moja matka usunęła ciąże to by mnie tu nie było. Mam wiele koleżanek które urodziło w wieku 18-19 lat i są dobrymi matkami. Nie wszystkie mają partnerów. I po tym co napisałam sądze,że dojrzałam.
Bo kiedyś napisałabym ABORCJA? - JASNE!
Jestem z siebie dumna, choć nie dokońca za wiele namieszałam w swoim i cudzym życiu. Mam nadzieje,że w końcu przestanę "szumieć".
I jestem też dumna z dziewczyn, które nie usunęły ciąży.
To jest szkoła życia.
Gwiazdaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 15:26   #220
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marilyn Pokaż wiadomość
Hehe, cuda nie?

Akurat tego bobo-testu, jeden pokazał, że tak a drugi, że nie i ona wie, że nie .

No cuda. Zupelnie przewidywalne zreszta.

Cytat:
Napisane przez Mańana Pokaż wiadomość
Musisz być silna i dasz sobie doskonale radę. Jestem przeciwko aborcji zdecydowanie.
Jedyna osoba, ktora tu jest niedojrzala, to ta cala rimbi. Po pierwsze, to nie jej chlopak, tylko koles z ktorym byla w wolnym zwiazku i ona miala kontakty z innymi facetami, ale o niego byla zazdrosna i pisala bzdury o tym, ze ja zdradzil, pozniej zachowywala sie zenujaco wobec niego, a teraz sie pojawila urojona ciaza, ktora oczywiscie, po paru stronach tematu zniknela.

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
rzeczywiście..... tyle testów na rynku a ty właśnie kupiłaś ten o którym my piszemy zbieg okoliczności.... echhhh
Wlasnie

Cytat:
O czym? W takim postepowym USA jest kara smierci, to znaczy, ze my tez mamy ja miec?

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Marilyn Pokaż wiadomość
Hehe, cuda nie?

No cuda. Zupelnie przewidywalne zreszta.

Cytat:
Napisane przez Mańana Pokaż wiadomość
Jedyna osoba, ktora tu jest niedojrzala, to ta cala rimbi. Po pierwsze, to nie jej chlopak, tylko koles z ktorym byla w wolnym zwiazku i ona miala kontakty z innymi facetami, ale o niego byla zazdrosna i pisala bzdury o tym, ze ja zdradzil, pozniej zachowywala sie zenujaco wobec niego, a teraz sie pojawila urojona ciaza, ktora oczywiscie, po paru stronach tematu zniknela.

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
Wlasnie

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 15:27   #221
rapifen
Zakorzenienie

Cytat:
O czym? W takim postepowym USA jest kara smierci, to znaczy, ze my tez mamy ja miec?
Chodziło mi o kraje UE, bo przecież jesteśmy w UE

http://wolnemedia.net/?p=5411
:d

Edytowane przez rapifen
Czas edycji: 2009-08-25 o 16:51
Stary 2009-08-25, 17:39   #222
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Chodziło mi o kraje UE, bo przecież jesteśmy w UE
No i ? Czy to znaczy, ze mamy miec bezmyslnie takie same przepisy prawne, tylko dlatego, ze ktos inny je ma?

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 18:28   #223
perseusz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Yaza Pokaż wiadomość
Ależ to jest zygota, zarodek, płód. Również jestem przeciwko aborcji i sama ciąży bym nie usunęła (a po pierwsze nie uprawiałabym seksu z kimś, komu nie ufam - inna kwestia), ale negowanie tego i mówienie, że jest inaczej, to idiotyzm bądź braki w edukacji Przecież to jak najbardziej przyjęte, poprawne terminy naukowe, dotyczące poszczególnych faz rozwoju dziecka.
No to w końcu dziecko czy zygota?? Bo trochę sama sobie przeczysz, więc może wstaw zamiast "dziecka"-" płodu" tylko najpierw pomyśl czy "płód" to nie "dziecko"?
Edit.
Rapifen.
Włącz dziewczyno myślenie. Bez obrazy. Łopatologicznie: Jeśli jakaś nacja bardziej rozwinięta niż nasza zacznie spożywać własne fekalia to też będziesz w nich tak zapatrzona??

Edytowane przez perseusz
Czas edycji: 2009-08-25 o 18:35
perseusz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 18:48   #224
katiusha
Raczkowanie

Cytat:
Chyba w myśl zasady "jedzmy g*wno, miliony much nie mogą się mylić".
katiusha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 19:02   #225
marioolkaaaa
Raczkowanie

Rimbi! Pewnie szanujesz chłopaka, ale nie daj się namówić na coś wbrew sobie. Prawda jest taka, że każdy męzczyzna na początku nie jest gotowy przyjąć i zaakceptować dziecko(są wyjątki), ale z czasem pokocha je bardziej niź matka! Porozmawiaj z nim, lecz jeżeli będzie nalegał na usunięcie to powinnaś zerwać z nim stosunki... Wiem, że to smutne, ale jeżeli para jest gotowa na współżycie to musi być gotowa na przyjęcie nowego życia! Jestem w Twoim wieku i niewyobrażam sobie być matką w tym wieku, ale jeżeli byłabym w Twojej sytuacji...posłuchałabym co mówi mi moje serce, a 9 miesięcy później przytuliła dziecko w swe ramiona. Po prostu Twój partner nie jest gotowy na dziecko (psychicznie, finansowo) dlatego proponuje aborcje. To jest moja opinia, więc nie negujcie mnie .

30.12.2007 Wpólne kroczenie przez świat
21.08.2009 Po "słowie"
04.06.2010 Po "czynie"

Studentka administracji
marioolkaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 19:17   #226
AnetkaWr
Zadomowienie

Czytałam to z TŻ ja mam teraz 17 lat i on tez. i tak pomyslelismy ze w tym wieku da sie zyc z bobasem.
Wiesz, dużo cie ominie przez macieżyństwo. moi rodzice wpadli i przez to nie poznali takie zycia prawdziwego.tzn nie powyjeżdzali sobie za duzo itp.

Dlatego mnie bronią od tego. ale wiem ze dalo by sie zyc. mowiłam o tym z mamą i moja mama powiedziała ze jakbym miała urodzic w wieku 19 lat. to jakby sie o tym dowiedziała to pierwsze co to by mi ślub wyprawiła :P

160 cm
78 77
76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66 65

AnetkaWr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 19:44   #227
rapifen
Zakorzenienie

Mam pomysł zlinczujcie mnie albo pobijcie i nazwijcie wiejskim głupkiem

Stary 2009-08-25, 20:01   #228
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pomysł zlinczujcie mnie albo pobijcie i nazwijcie wiejskim głupkiem
dużo osób by musieli zlinczować za takie poglądy

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
Napisane przez perseusz Pokaż wiadomość
Rapifen.
Włącz dziewczyno myślenie. Bez obrazy. Łopatologicznie: Jeśli jakaś nacja bardziej rozwinięta niż nasza zacznie spożywać własne fekalia to też będziesz w nich tak zapatrzona??
po pierwsze nie trzeba od razu obrażać drugiej osoby za to że ma inne poglądy niż ty

a po drugie może Rapifen, jako człowiek myślący, z przepisów prawnych nacji bardziej rozwiniętych chce brać tylko te wytyczne, które ona uważa za słuszne, nie musi od razu przejmować wszystkich ich zachowań, tylko może pomyśleć, co jest dobre i warte przeniesienia na grunt naszego kraju a co nie

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2009-08-25 o 20:03
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 20:31   #229
ofen95
Przyczajenie

Cytat:
Mamy po 19 i 20 lat. Kochaliśmy się bez zabezpieczenia, no i dziś test wyszedł pozytywnie. Jestem w ciąży. Kiedy powiedziałam o tym TŻ przed momentem- powiedział, że ejsteśmy za mlodzi i zaproponował aborcje.
Jak on mogl!? Nie marzylam o dziecku, ale nie wyobrazam sobie usuniecia ciąży. Przecież dziecko nie ejst winne niczemu!
Przyznaję, że było to nieodpowiedzialne z naszej strony, myślę już o smiechu i reakcjach sasiadow, o porzuceniu studiow, ale nie moge zrozumiec jak on śmiał mi coś takiego zaproponować....
Witam... Ja jestem facetem i myślę, że koleś, który kocha się bez zabezpieczeń i dochodzi w partnerce, jest albo zdecydowany na dziecko albo zupełnie nieodpowiedzialny (czytaj.: ja zrobiłem dziecko??? mam dopiero 12 lat...). Każdy powinien brać odpowiedzialność za swoje czyny, a koleś myśli tylko o sobie! Chyba w ogóle nie bierze pod uwagę możliwych komplikacji po usunięciu ciąży, tylko ja nie będę ojcem, mam na to jeszcze z 20 lat...
No i najważniejsze! : obwiniać powinien siebie! bo chyba wie skąd biorą się dzieci... no przecież sex bez zabezpieczeń jest po to, żeby spłodzić sobie potomka... bo skoro nie potrafi się kontrolować wytrysku, to gdzież się pchać bez gumki chociaż?!?!?!
A tak po za tym to pewnie już sobie uświadomił, że odpowiedzialność za swoje czyny będzie musiał nosić do końca życia...
Jak można nie kochać swojego dziecka?
Nie rozumie takich ludzi...
Zresztą grunt, żebyś się nie dała wymanewrować w samotne wychowywanie...
Mam nadzieje, że zmądrzeje ten Twój partner! I wykaże się odrobiną odpowiedzialności chociaż...
Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia Tobie i dziecku
Żeby się wam jak najlepiej ułożyło w życiu.

UWAGA!!!!
Tak Wygląda jedna z 4000 aborcji przeprowadzanych w USA każdego dnia!!!

http://www.smog.pl/wideo/27552/jak_w..._wytrzymalych/

Jesteś pewna, że tego chcesz?!?!?!

Edytowane przez ofen95
Czas edycji: 2009-08-25 o 21:11 Powód: Zobacz a zrozumiesz!
ofen95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 20:46   #230
perseusz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

po pierwsze nie trzeba od razu obrażać drugiej osoby za to że ma inne poglądy niż ty

a po drugie może Rapifen, jako człowiek myślący, z przepisów prawnych nacji bardziej rozwiniętych chce brać tylko te wytyczne, które ona uważa za słuszne, nie musi od razu przejmować wszystkich ich zachowań, tylko może pomyśleć, co jest dobre i warte przeniesienia na grunt naszego kraju a co nie
W cytowanym przez Ciebie moim poście jest wyraźnie napisane "bez obrazy"
Stary 2009-08-25, 21:20   #231
ofen95
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Asienka187 Pokaż wiadomość
Powinniście usiąść i spokojnie porozmawiac. Pamiętaj, że to także JEGO dziecko, wiec miał prawo zaproponować aborcje nawet jesli Ty masz inne poglądy.
Co Ty Kobieto pleciesz!!! Może i jego dziecko...
Ale żyjemy w Polsce! Aborcja (po za medycznymi wskazaniami) Jest nielegalna! Więc nie miał prawa zaproponować aborcji!!!
ofen95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 21:21   #232
rapifen
Zakorzenienie

A jak cię zwyzywam i na końcu dodam "bez obrazy" to myślisz że to tak zadziała?

Stary 2009-08-25, 21:25   #233
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perseusz Pokaż wiadomość
W cytowanym przez Ciebie moim poście jest wyraźnie napisane "bez obrazy"
Cytat:

to samo chciałam napisać

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Cytat:
Napisane przez ofen95 Pokaż wiadomość
Co Ty Kobieto pleciesz!!! Może i jego dziecko...
Ale żyjemy w Polsce! Aborcja (po za medycznymi wskazaniami) Jest nielegalna! Więc nie miał prawa zaproponować aborcji!!!

a może on zaproponował legalną aborcję, czyli taką poza granicami naszego kraju, albo za pomocą tabletki kupionej zagranicą
a może autorka wątku nie mieszka w Polsce
Stary 2009-08-25, 21:34   #234
Brook
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość

zgadzam sie z toba

Brook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 21:44   #235
NiepozornaWampirka
Raczkowanie

Cytat:
Mamy po 19 i 20 lat. Kochaliśmy się bez zabezpieczenia, no i dziś test wyszedł pozytywnie. Jestem w ciąży. Kiedy powiedziałam o tym TŻ przed momentem- powiedział, że ejsteśmy za mlodzi i zaproponował aborcje.
Jak on mogl!? Nie marzylam o dziecku, ale nie wyobrazam sobie usuniecia ciąży. Przecież dziecko nie ejst winne niczemu!
Przyznaję, że było to nieodpowiedzialne z naszej strony, myślę już o smiechu i reakcjach sasiadow, o porzuceniu studiow, ale nie moge zrozumiec jak on śmiał mi coś takiego zaproponować....
Rimbi

Opowiem Ci o doświadczeniu mojej przyszłej tesciowej;-)
Zaszła w ciążę (z wpadki) na 3 roku studiów medycznych (męża nie miała,pomyśl jakie to zacofane czasy były i jakie restrykcje ją czekały).
Ciąży nie usunęła.Studia skończyła (bez zawalania roku).Jest świetnym lekarzem z najwyższym stopniem specjalizacji.
Z tatą dziecka się pobrali

Historia ta pokazuje,że dziecko to naprawdę nie koniec,który przekresla wszytsko co piękne
Stary 2009-08-25, 21:50   #236
zaczarovana
Wtajemniczenie

GG do zaczarovana

ONA NIE JEST JUŻ W CIĄŻY!!
Stary 2009-08-25, 21:50   #237
rapifen
Zakorzenienie

_-_ Świetnie. Niech to będzie dla mnie przykładem, osoba o której nawet nie wiem że istnieje, ale podobno tak, bo ktoś z internetu mi o niej opowiada :s

Stary 2009-08-25, 21:50   #238
perseusz
Zadomowienie

Cytat:
"A jak by babcia miała wąsy to by była dziadkiem"
Nigdzie Cię nie zwyzywałem.
Stary 2009-08-25, 22:17   #239
NiepozornaWampirka
Raczkowanie

Cytat:
_-_ Świetnie. Niech to będzie dla mnie przykładem, osoba o której nawet nie wiem że istnieje, ale podobno tak, bo ktoś z internetu mi o niej opowiada :s

Oj tam czepiasz się.:P
Stary 2009-08-25, 22:38   #240
Marilyn
Wtajemniczenie

Jakie już Ona nie była w ciąży wcale.
Marilyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości