|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: PRóBOWAć DO SKUTKU część IX "weterankowy finał"
![]() ![]() A do lekarza przed 5 tyg. nie ma sensu. Przez ten czas, żeby się nie stresować i mieć pewność, że rośnie zrób sobie betę, powtórz np. za tydzień, jedz zdrowo, czosnki, cebulki, miodki itp. Możesz zrobić toxo, bo i tak Cię lekarz na nie wyśle, morfologię itd. Pójdziesz już do gina z kompletem. ![]() Zdrówka życzę. ![]() Cytat:
![]() W zasadzie wierzę. Ale wierzę też, że zwykle tak to działa, że mamy wrażenie spotkania tego jednego, jedynego... i takich jednych, jedynych mamy potem na stanie paru, a właściwy zawsze jest ten ostatni. Później spotykamy kolejnego jedynego i ostatni spada na lokatę przedostatnią. Itd. itd. ![]() Mam nadzieję, że jakkolwiek jest w tym przypadku, będziesz bardzo, bardzo szczęśliwa. Jeśli nie z tym, to z innym. ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-08-30 o 18:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1112 |
Zakorzenienie
|
A ja tymczasem mam w domu takie coś...
Sąsiadka znalazła na średnicówce, niemal na środku ulicy stało... Zabrała i kuruje. Wczoraj i dziś robiłam za matkę, bo Kasia w pracy... Tzn. nadal robię. Karmienie, masowanie brzucha, czesanie, odrobaczanie... do tego mamy świerzba usznego, liczne pogryzienia pcheł (brak futra w paru miejscach) i chyba grzyba na ogonie... same atrakcje. ![]() Je, śpi i kwili. Niestety bardzo, bardzo chce do człowieka. Teraz śpi na kolanach mojego męża. ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-08-30 o 18:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#1113 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() nieśmiało pytam, czy przyjmiecie mnie do swego grona ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1114 |
Rozeznanie
|
Jagooda_
Witam na forum! Edytowane przez aaniutek Czas edycji: 2009-08-30 o 20:04 Powód: o |
![]() ![]() |
![]() |
#1115 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja dzis u znajomych byłam na griliku , tak się objadłam ze szok .. A miałam sie odchudzac bbuuuuu....
![]() |
#1116 |
Rozeznanie
|
A mnie dziś całe popołudnie boli nadbrzusze. Myślę, że może żołądek ...
![]() Z moim M byliśmy na rybkach i złowiłam 3 szczupaki ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1117 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wariuj. To nie pomaga. ![]() ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- A po co? Jak nie chce płacić 6zł za morfologię (toxo jest chyba wszędzie płatna tak czy siak, beta też) to wystarczy lekarz 1-go kontaktu. Nie trzeba płacić za gina ani czekać tygodniami na termin. ---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- Cytat:
![]() Tuż poniżej linii żeber, na środku? Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-08-31 o 06:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1118 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczynki kochane!
alez mnie dlugo z Wami nie bylo...od wiosny wczesnej chyba Przycupne sobie cicho i poczytam co u Was slychac Kropka, alez sliczne kocie malenstwo! milego poniedzialku
#1119 | ||||||
Zakorzenienie
|
Witajcie!!!!
ja miałam pracowity weekend, ale bardzo miły ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() no z tą królową to niezły tekst ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() zyczę Ci cudownych 8 miesięcy!!!!! tak, czas zapitala, ja kończę , Ty zaczynasz swoją podróż przez krainę zwaną ciążą ![]() cieszę się, że fluidki podziałały!!!! Cytat:
![]() nie udało się w tym cyklu, trzeba wierzyć, że kolejny cykl przyniesie owoce ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() co słychać? jak się masz? co porabiałaś? opowiadaj dziewczyno, bo wieki Cię tu nie było!
![]() ![]() |
![]() |
#1120 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale najpierw powiem co mnie miedzy innymi tu sciagnelo...albo kto... otoz w ubieglym tygodniu snila mi sie Nika- wizaz (wiadomo jak to w snach) i ta pani wybila mi okna w domu .... wszystkie. Zakleilam je gazetami i chcialam isc spac ale sprwdzilam drzwi na taras a tam oprocz wybitych szyb byl rozwalony zamek i wyrwana klamka.... ![]() Nie bylo mnie troche bo po 4 nieudanych inseminacjach zdecydowalismy sie w czerwcu na ivf. Niestety nie udalo sie. Peklo mi serce. Na poczatku sierpnia podeszlismu do criotransferu i ...w ubiegly wtorek zobaczylam pierwszy raz w zyciu dwie kreski. Jedna cieniutka, marniutka kreska ale dala nadzieje... w srode beta, troche za niska....wg pielegniarki jest to opoznienie jednego dnia i mam zrobic powtorke bety po tygodniu, czyli w srode...a ten czas kosztuje troche nerwow i strachu...i tak sobie czekam ![]() Nika, Ty juz koncowka...ale szybko zlecialo ![]() ![]()
![]() |
#1121 | ||
Zakorzenienie
|
Wiecie co... ten kraj jest chory, naprawdę. ![]() Opowiem Wam dwie bajeczki... Bajka pierwsza... mam pracownika odsiadującego wyrok. Chcieliśmy gościa zatrudnić na 8h, co by mniej przesiadywał w pierdlu, bo się gówniarz zmarnuje tam. Znam jego adres odsiadki, adres zakładu do którego musieliby go przenieść, żeby do nas dojeżdżał do pracy, uruchomiłam swoje macki i już wiem wszystko co mam wiedzieć, ale... dzwonię do zakładu karnego po wzór umowy jaką muszę z nimi zawrzeć, a pani mnie pyta o kogo chodzi; podaję... i co słyszę w odp? Że ich baza danych (na całą Polskę) nie znajduje takiego człowieka. ![]() Pani chciała mi wmówić, że on nie siedzi. Ale że ja przezornie zwróciłam się do Sądu o pismo (którego zresztą sami nie wydają) że odbywa karę, to wiem nawet od kiedy siedzi... i do kiedy będzie. ![]() Że może gość uciec, że nie stawi się na miejsce odbywania kary i przepadnie... to rozumiem, ale że już za kratami im zginie... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() No to trzymamy teraz ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1122 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() U mnie nudy , mały na dworku a ja się szwendam z kata w kąt ![]()
![]() |
#1123 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak serio najwidoczniej przywołałam cię telepatycznie hehehe Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wdech wydech wdech wydech....bo urodzę...... ![]() Araczku...całym moim serduchem...NIE! całymi dwoma serduchami modlę się, a nie robie tego często, za środę i wierzę, że zaczyna się jesienny wysyp....katarynka, teraz Ty...kto nastepny? może Bazylka wróci do nas w dwupaku? albo Olivka? aż mi łezka stanęła w oku....trzymaj się kochana, będziemy z tobą czekać do środy! musi być dobrze!!!!!!!!!! Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BUHAHAHAHA dobre baaaardzo dobre!
![]() ![]() |
![]() |
#1124 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kiedys na tvn24 widzialam program o takim jednym, ktory zostal wypuszczony z wiezienia duzo wczesniej i sie zdziwil mocno, po czym do domu jego rodzicow przyszli go szukac policjanci a on siedzial w szfie zamkniety a wszystko przy obecnosci kamer i go wtedy nie znalezli...moze to ten Twoj ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Serio, dziekuje Nika, Kropka, Ania p... ![]() mam nadzieje..@ nie ma juz tydzien, piersi raz bola przez 2 dni, pozniej znow nie bola..chociaz aplikuje w siebie tyle progesteronu, ze moglby zatrzymac @ sasiadkom z promienia conajmnie 5 metrow ![]()
![]() |
#1125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1126 |
Zakorzenienie
|
co tu taka cisza???
Kropka niańczy koteczka - to wiem, a reszta jakie ma usprawiedliwienie na swoją nieobecność , co??? ![]() ![]() dziś zmykam, ale jak tu jutro wejdę to lepiej żebym miała co poczytać....... ![]()
![]() |
#1127 |
Rozeznanie
|
No właśnie w tym miejscu
![]() Dziś już brzuch czy też żołądek nie boli, ale w nocy męczyłam się ponad godzinę zanim zasnęłam ![]() Do tego wszystkiego od kilku dni mam biały lub kremowy gęsty śluz, bez zapachu i nic mnie nie swędzi. Męczące to ... Mam dobre wiadomości ![]() ![]() ![]() Co prawda do końca roku na umowę zlecenie, ale ważne, że coś się dzieje i po 8 miesiącach siedzenia w domu w końcu ruszę do pracy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1128 |
Raczkowanie
|
KBKatarynka, araczki serdecznie gratuluje
![]() malami82 Gratuluje znalezienia pracy ![]() Właśnie wróciliśmy od lekarza no i jestem jakaś zrezygnowana i niepocieszona. Zostało nam zaproponowane IUI ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1129 |
Zakorzenienie
|
Araczki MEGA GRATULACJE!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MOCNO ZACISKAM KCIUKI tylko bez nerwów spokojnie czekaj.. (wiem wiem łatwo mówić) ![]() ![]() Kropeczko ty MATKA POLKA jestes.. szacun normalnie kotek.. gówniarz za kratkami!!! ![]() ![]() Nika..z toba lepiej nie zadzierac widze żeś niebezpieczna ciężarówa!!! ![]() A teraz jaaaaaaaa: Byłam dziś z Moim Kochaniem na wizycie i wyniki mam świtne nie musze robic co miesiąc huraaaaaa.... Jak robił mi USg zawołałm męza i wszystko mu tłumaczył.. a On az łzy miał w oczach ale przyznał sie po wizycie ... były raczki i nózki i serduszko i mega główka ![]() .. kolejna wizyta za 3 tyg. i teraz juz kasuje po 50 zł... on jest napawde niesamowity!! Cytologia tylko zła bo mam nadżerke wiec do porodu bede brała dowcipnie tabsy z przerwami ![]() Fotki nie dostała.. ale rośnie ksiązkowo! ![]() W czwartek w nocy wyjeżdzamy na wesele w góry!!! nie ma przeciwwskazń! bedziemy tancować!!! A 19 kolejne wesele w Łodzi ![]() Dzidziolek po rodzicach tancerz bedzie ![]()
![]() |
#1130 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z tym śluzem to dziwne...a który to dzieńcyklu, może ci się płodne zbliżają czy coś? nic nie swędzi nie boli nie piecze? Kochana ![]() ![]() Cytat:
ale pewnie wiedzą co robią.. Cytat:
![]() Madziu, cudowne wieści ![]() cieszę się przeogromnie!!!! Dziewczyny, czy ktoś ma kontakt, albo wie co się dzieje z Tequillką??? nie było jej długo na wątku mamusiowym, wiem, że jej mama była chora...wogóle się nie odzywa , troszkę mnie to martwi....
![]() ![]() |
![]() |
#1131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1132 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#1133 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnie minuty kociej miłości na fotce. ![]() Cytat:
Śluz pewnie zwyczajny dla dni niepłodnych, jeśli nic nie piecze i nie swędzi, a dni pasują. Gratki. ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-08-31 o 20:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1134 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1135 |
Zakorzenienie
|
ten kotek skradł mi serce, jest przeeeeeeesłodkiiiiiii... albo ja mam jakiś przerośnięty intynkt macierzyński.....
![]() ![]() dziewczyny, to nie wiecie co u Tequilllki? zmykam męża pomęczyć.... ![]()
![]() |
#1136 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mąż robił badanie nasienia i ze względu na podwyższoną aglomerację dodatkowo wykonał Mar-test, posiew nasienia, usg prostaty i jąder. No i tu wyszło wszystko ok. Co miesiąc monitoring poparty badaniem LH i E2 w surowicy. Test przeżywalności plemników w śluzie w grudniu nie wyszedł rewelacyjnie, ale lekarz powiedział, że nie jest źle i kazał starać się naturalnie. No i dziś padła propozycja inseminacji - oczywiście decyzja należy do nas ![]() A tak wogóle to nasz 13 cykl starań, do tego lekarza trafiliśmy, gdyż mój wcześniejszy gin stwierdził pco i nastraszył problemami z zajściem i donoszeniem ciąży. Po badaniach hormonów i monitoringach cykli pco zostało wykluczone. inseminacja |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kropka - kotek jest przecudny " kocia mamo " i pewnie ślicznie mruczy Nika - to nie przerosnięty instynkt ten kotek jest przepiekny . A wracając do wózków http://www.allegro.pl/item718202909_...ja_od_g_7.html ten kosztuje u was 800 eurasów ?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1138 |
Rozeznanie
|
No właśnie też tak pomyślałam, że to dni niepłodne, bo dziś 20 dc. Tylko tego śluzu dużo więcej niż zwykle. Zresztą jak byłam u lekarza w 16 dc to powiedział, że obraz jajeczek jak po owu - tylko w tych co urosły nie było ciałka żółtego i nie pękły.
A dziś coś cycuszki mnie zaczynają pobolewać. Myślę, że jeszcze jakieś 10 dni i @ powinna przyjść, a potem staranka z Clo będą. Mam nadzieję, że z pracą się polubimy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1139 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co lepsze mojego mężowi również... Ja nie wiem. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- Cytat:
![]() Jeśli nie wyszedł rewelacyjnie, tzn. że jakoś tam jednak wyszedł, więc szansa jest. Może uda Wam się naturalnie i przypadkiem między IUI, albo tuż przed, albo po... już takie przypadki tu mieliśmy. ![]() ![]() Ma 5 tyg. więc jeszcze nie mruczy, ale gryzie już świetnie. ![]() ---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1140 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie martw sie. Moze byc tak, ze nastawicie sie na iui a niespodziewanie "wskoczy" samo ![]() Cytat:
![]() Bardzo sie ciesze! I co, wytancujesz sie ![]() ![]() A ja jakos spokojna jestem. Tydzien temu jak dowiedzialam sie, ze mam zrobic kolejna bete troche schizowalam a teraz jakos mi tak codziennie jest. Za kciuki ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:36.