|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie -30 kg. Zapraszamy na kontynuacje wątku;) cz2
Dzień dobry
Przeżyłam dziś prawdziwy wstrząs bo przez jakiś czas nie było prądu, i myślałam, że tak już na dłużej zostanie. Na szczęście prąd już jest Uffffffff...........![]() Cytat:
.A patent z lodówką będę miała na uwadze, zwłaszcza, że dziś lub jutro przyjeżdża teściowa . Nawet wysprzątałam właśnie na błysk kuchnię, co by jej się przyjemnie siedziało .Cytat:
Cytat:
![]() .Cytat:
Cytat:
.Co to za dieta - rolletic? Te małe dziecko to córa czy syn? Więc jak już wiecie, poza momentem grozy, gdy zabrali nam prąd, zabrałam się też za porządki. Wymyłam gary w kuchni, suszarkę, mikrofalówkę, kuchenkę, lodówkę... Spakowałam słoiki, które magazynuję dla teściowej, a które zajmowały mi już sporą część szafek w kuchni. Przeleciałam też mopem wszystkie podłogi, i zdałam sobie jeszcze sprawę z tego, że zapomniałam pościerać kurzów. Mam jeszcze suche już pranie na balkonie, ale tym zajmę się już chyba jutro. Zastanawiam się jeszcze, czy nie dokończyć porządków w szafie, i może wystawić kilka rzeczy na allegro. W sprzedawaniu jednak nie jestem już tak dobra jak w kupowaniu, więc muszę jeszcze pomyśleć, czy mi się chce .A jak Wasz dzionek? Do później,
|
|
#4892 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4893 |
|
Zakorzenienie
|
U ciebie nie bylo pradu a u mnie gazu
|
#4894 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry każdej z Was razem i z osobna
![]() Ależ wy płodne w posty jesteście, nie nadążam ![]() ![]() ![]() Limonko, gdzie Ty tych starszych poznajesz... mnie się jeszcze nie udało a szkoda, ponieważ lubię dojrzałych mężczyzn, "chłopcy" już mnie męczą. Tym bardziej, że mamy mały kryzys z TŻ, kiedyś pisałam Wam o sytuacji z jego matką i siostrą, jeszcze się nie poprawiło. Ostatnio mieliśmy iść na wesele kuzyna TŻa, załatwiłam sobie wolne w pracy, co nie było łatwe, ponieważ weekendy to każdy by chciał mieć wolne, a to był dla mnie już drugi w sierpniu. I dzownię do TŻ, bo za dwa dni mieliśmy dzownic i poteirdzać, czy idziemy. Mówię: "Kochanie dzwonie w sprawie wesela Krzyśka" a on do mnie: "jeżeli nie załatwiłas wolnego to trudno, bo matka już w zeszłym tygodniu do niego dzwoniła i odmówiła". Zdziwiona pytam, dlaczego. I jaka była odpowiedź??? Że jego siostra nie idzie to my też :/ Że pójdziemy wszyscy na wesele kuzynki Oli 5 września i koniec, bo jego siostra też wtedy pójdzie :/ A ja wolałam iść w sierpniu, teraz praca, kampania wrześniowa na uczelni się zaczyna i nie jest mi na rękę iść na to wesele, poza tym żal mi tego Krzyśka, bo do niego nikt nie poszedł z tej rodziny, a do Oli pójdą wszyscy. Ahhh teraz siostra TŻ ma przyjechać z Włoch i pewnie znowu będą fochy i zazdrość, pewnie przed przyjazdem znowu prześledziła moje allegro czy nie kupuję czegoś "firmowego" grrr... Kocham mojego TŻa, ale ta sytuacja jest nie do zniesienia :/ Nawet się cieszę, że z powodu nałożenia się sesji i pracy nie będę miała czasu się z nimi widzieć. Ines, chętnie się zacznę z Tobą odchudzać Od paru dni się zbieram, więc tak, od dziś zaczynam Tylko na wesele w sobotę daj mi dyspensę (oczywiście nie całkowitą, żebym się nie przejadłaa ).Niuniusko A może jak zobaczy, że zachowujesz się jakby Ci nie zależało to się wystraszy i w końcu oświadczy? ![]() Kostko, szkoda, że nie Was nie widziałam w tym samochodzie ![]() ![]() W sumie gdzieś tam mogłam po drodze się napotkać, ale akurat w ten dzień pracowałam. Ciekawa jestem, z której jesteś dzielnicy ![]() Buziaki Wam i miłego dnia ![]() Zmykam do nauki najnudniejszego i najtrudniejszego przedmiotu (a raczej najobszerniejszego) w całej sesji... :/ ohhh ciężko mi się do tego zabrać :/ |
|
|
|
#4895 |
|
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczynki
Powtórzę jeszcze raz, że strasznie tu u Was miło, no i to nieprawda, że nowe osoby się boją. Tylko.......ja okropnie wygłodzona i na odwyku od słodyczy (koszmar) jak czytam o lodach, blokach czekoladowych, czy torcie, no to .....uciekamEch.....jutro do szkoły...... |
|
|
|
#4896 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wystarczy mieszkać w schronisku młodzieżowym, bo tam z pokoju wyganiają obowiązkowo od 10 do 17 i schronisko zamykają na ten czas. Więc przynajmniej siedem godzin non stop łazikujesz sobie tam i tu, a jak wiadomo od chodzenia też się traci kilogramki. No i jak się spędza wolne w mieście, to nie chce się jeść, więc bilans ujemny ![]() Cytat:
![]() Secundo, odchudzam się z Tobą, bejbiku Trzymam kciuksy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zastanów się słońce dwa razy nad tym średnim, moim zdaniem, pomysłem. Powodzenia w dietowaniu ![]() Oj laski, ja dzisiaj to mam takie męskie zajęcia. Pielęgnowałam swój samochodzik na wszelkie sposoby Pucowałam, tarłam, psikałam, odkurzałam, szorowałam i takie tam... jak jakaś laska z Playboya szalałam na tej masce Teraz dla mnie trochę stresowy czas nadszedł, bo trzeba sobie wszytkie korki i szkoły poukładać, a potem jak w październiku zaczną się zajęcie to znowu będzie trzeba wszystko do góry nogami przewracać. Tak ogólnie to ja już powinnam Pani ngr być, ale tak mi się w życiu ułożyło, a w zasadzie to sama sobie ułożyłam, że dopiero na czwartym roku studiów teraz będę... I jeszcze dwa lata przede mną. No i muszę sobie w tym roku wymyślić temat pracki mgr. Najlepiej to w tym miesiącu Co ja mam zrobić to nie wiem Do tego zawsze pisałam z literatury/kultury, a teraz idę chyba na metodykę na seminarium i normalnie nie wiem jak się pisze takie metodyczne staffy Virginia, masz jakieś rady dla mnie jak do tego w ogóle zasiąść (bo jak rozumiem jesteś filolożką?). Wagowo w dupci jestem. Btw. nie wiem czy mi się już zdarzyło wam to pisać, ale mój ojciec ma w ogródku taką grządkę, którą nazywa "dupa". Była ona kiedyś takimi kamieniami obłożona w dwa półkola i idealnie jak zadek to wyglądało. A teraz jednego półkola z kamieni już nie ma, ale nazwa została. Ja się o niej dowiedziałam niedawno, jak się pytam Natalii (laska z którą jest mój padre) gdzie jest mój ojciec, a ona odpowiada "W dupie" Ja na nią oczy jak na wielbłąda na Grenlandii I tak to się mniej więcej poznałyśmy Ściągam dzisiaj Sex and the City (the movie). Wieczorem projekcja
Dieta! start 85 . . . . . . . . . . . . . . 70,3 . . . . . . . . . . . . . 58 meta Edytowane przez blokerka Czas edycji: 2009-08-31 o 17:31 |
|||||
|
|
|
#4897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Ty?nie zazdroszcze sytuacji z TŻ i rodzinka, nie wiem dlaczego mama decyduje o Waszych sprawach nic nie daje rozmowa z TŻ on tego nie widzi??? spróbuj porozmawiac z nim spokojnie, przeciez to do niczego nie podobne zeby ktos tak manipulowal synemkobietki jestem urypana ide robic cos sobie jesc
Edytowane przez Kostka09 Czas edycji: 2009-08-31 o 18:07 |
|
|
|
|
#4898 |
|
Wtajemniczenie
|
hej piekne
TZ mi sie rozchorowal - angina ropna Wyszedl dzis normalnie do pracy ale okolo 14tej wrocil no i szybko do lekarza, pozniej jezdzilam do apteki a teraz lezy i slucham czy oddycha normalnie masakra, a juz tak ladnie wszystko nam sie zaczelo ukladac a teraz bedzie w plecy kilka dni ze zleceniami prosze trzymac kciuki oby klienci nie zrezygnowali ![]() przeczytalam wszystko co napisalyscie ale nie mam juz sily odpisac, pozniej sie zrewanzuje ![]() buziole
|
#4899 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A zresztą jak zrobił to pan koparka, to może go powinniście pociągnąć do odpowiedzialności?A ja się właśnie ścięłam z TŻetem bo wyzerował nam się zegar w kuchence (zapewne po dzisiejszym braku prądu) i TŻet nie mógł włączyć sobie piekarnika i chciał odłączyć korki. A ja byłam w trakcie pisania Wam postu . Wiem, już nie mamy o co się kłócić... Cytat:
.Cytat:
Ach Ci faceci, czasem nie potrafią tupnąć nóżką.... Swoją drogą tak się zastanawiam, czy moja teściówka się nie obraziła. Pamiętacie, że ostatnio nie chcieliśmy jej przenocować. Potem, jak byliśmy w Białym (nocowaliśmy u wujka, czyli jej brata), to akurat do niego dzwoniła, i mówiła, żebyśmy przyjechali też do niej później (mieszka u babci w Łapach, więc blisko Łap), ale dla nas to żadna atrakcja, więc się nie zdecydowaliśmy. A tak się zastanawiam, bo miała być 31.08 lub 01.09 a tu cisza...No ale może niepotrzebnie się zawczasu martwię, i może jutro znowu ni z gruszki ni z pietruszki zadzwoni, że jest pod naszym domem .....Aha, jak już jestem przy temacie, to 02.09 mają sprawę o podział. Proszę trzymajcie kciuki, bo to zapewne znowu będzie nas kosztowało sporo nerwów...Wczoraj po wycieczce z psami chcieliśmy na chwilę zajść do starego domu, ale teść stał jak ten pan i władca na balkonie i mierzył nas nienawidzącym wzrokiem i zrezygnowaliśmy....Jutro też mamy tą wizytę u psychologa (o ile TŻet znajdzie legitymację ubezpieczeniową - faceci....) i mam cykora nie z tej ziemi, w ogóle nie wiem, co mam tam mówić, jak się zachowywać, itd. ![]() Jakieś rady? Znowu zesmęciłam, przepraszam .Ps. Z TŻetem już dobrze . Właśnie chciał mnie ucieszyć kawałkiem pizzy. A wie, że się odchudzam. Faceci....
|
|
#4900 |
|
Zakorzenienie
|
No to na pocieszenie załącze zdjęcie mojego nowego mega pierścionka
|
#4901 |
|
Zakorzenienie
|
Niuniuska- Ci faceci w ogóle nie myślą... Ja zaręczyłabym się z Tobą już na dzień dobry, żeby zmniejszyć prawdopodobieństwo, że mi taki skarb ukradną
Zobaczysz... On też jeszcze pójdzie po rozum do głowy Virginio- oczywiście, że będę trzymać kciuki z całej siły! Mam nadzieję, że tym razem nie będziecie musieli po raz kolejny cierpieć z powodu rodziców TŻ Wizyta u psychologa to bardzo dobry pomysł. Rozumiem, że jesteś tym trochę zdenerwowana, ale nie masz się czym martwić. Jeśli traficie na fajnego lekarza na pewno otworzy Wam oczy na wiele spraw, których wcześniej nie dostrzegaliście i pomoże Wam uporać się z tą nieciekawą sytuacją A pierścionek jest uroczy, chociaż z reguły nie przepadam za pierścionkami, tym bardziej tak okazałymi. Marei- widzę, że Tobie też rodzinka TŻ daje nieźle popalić... Przyłączam się do pytania dziewczyn- co na to TŻ? Czy w ogóle dostrzega problem? Odnośnie tego gdzie poznaję starszych facetów- nie ma mowy! Nie powiem Ci! Nie chcę sabotować Twojego związku z TŻ Mamrotko- mam nadzieję, że Twój mąż czuje się już lepiej Kosteczko- nie czytałam jeszcze "Autobiografii", ale myślę, że już wkrótce nadrobię to niedopatrzenie ![]() Blokerko- historia o dupie mnie rozwaliła Na kawałeczki ![]() Malinn- też jestem tu od pierwszej części, chociaż fakt faktem, że przyplątałam się do Was dopiero w połowie. Myślę, że przez ten czas ubyło mi najmarniej 10 kg... Tylko szkoda, że na zasadzie 1 kg w dół, 1 kg w górę, 2 kg w dół, 2 kg w górę Tak więc ze swoich 6 kg możesz być na prawdę dumna Ciekawa- przyłączam się do bojkotu głodówki Cześć laseczki U mnie dziś dzień względnie spokojny, żeby nie powiedzieć nudny. Od rana walczyłam z otępiającym bólem głowy i z tego tytułu na nic nie miałam siły. Dopiero teraz dochodzę do siebie. W pracy oczywiście wymigałam się od znienawidzonej windykacji Zapamiętajcie lekcję na dziś: dekolt i szpilki to uniwersalny środek perswazji Tak więc cały dzień trochę sobie księgowałam, trochę się obijałam, a głównie usiłowałam zawrócić w głowie Mr Szefowi Po pracy poszłam na siłownię. Dziś wreszcie udało mi się zmusić do jakiegoś konkretniejszego treningu. Rozgrzewka+siłowe+interwa ły na bieżni+ rozciąganie. Jak za starych dobrych czasów Tylko kondycja już nie ta... Ale to się zmieni Jeśli chodzi o dietkę też nie odnotowałam większych grzechów (oprócz Coli Light, którą wypiliśmy z Mr Szefem na spółkę... Ale ona chociaż jest masakrycznie niezdrowa nie ma chyba zbyt wielu kalorii, co?) Przy okazji polecam Wam fajną owsianeczkę. Z serkiem wiejskim, śliwkami, skórką pomarańczową i łyżeczką miodu. Zrobiłam sobie podobny zestaw na śniadanie i powiem Wam, że na prawdę niezłe to to było Dobra, odmeldowuję się. Trzymajcie się ciepło, skarby
|
#4902 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
)A co do Twojej naprawdę dziwnej sytuacji z rodziną Tż-ta... Pewnie mówiłaś mu już, że irytuje Cię zachowanie jego rodziny (nie dziwię się!)... i tu moje pytanie: Dla niego to też jest problemem? Czy np. uważa, że przesadzasz? Powodzenia w sesji kochana Cytat:
(a nazwa Ataków wpierdalaka mnie powaliła na łopaty!;-) bidula Cytat:
![]() Trzymam kciuki za zlecenia!! Tż dostał na pewno odpowiednie leki, które postawią go na nogi, nie martw się rybciuCytat:
A co do pierwszej wizyty u psychologa. Nie ma czego się bać, fachowcy przeważnie są optymistycznie nastawieni do każdego klienta i nie 'filtrują' nikogo na pierwszym spotkaniu Zazwyczaj na początkowych spotkaniach omawia się ogólnie wygląd terapii (np. ilość sesji w tyg, długość i cel terapii, terminy spotkań, warunki kontraktu terapeutycznego itp.). Psycholog pewnie będzie chciał się dowiedzieć dlaczego do niego trafiliście, jaki macie problem i czym się objawia, jak rzutuje na Wasze życie, kiedy się pojawił, jak radziliście sobie z nim do tej pory itp. Oczywiście będzie chciał wysłuchać obu wersji, czyli tego jak każde z Was indywidualnie postrzega ten problem. To wszystko ma na celu rozpoznanie Waszej sytuacji i tego z czym się borykacie. Będzie chciał Was lepiej poznać, dowiedzieć się czegoś o Was, dlatego zazwyczaj nie będzie mówił wiele, tylko wysłuchiwał. Ogólnie jeśli chodzi o dalsze wizyty, to nie należy też robić sobie nadziei, że psycholog sam rozwiąże problem, poda jakieś gotowe wskazówki jak sobie z nim radzić, nie będzie pocieszał. Pozwoli jedynie Wam samym dojść do tego jak problem wpływa na Wasze wzajemne relacje, zobaczyć jakby z boku jak się zachowujecie, zrozumieć dlaczego itp., byście w końcu sami "uświadomieni" mogli sobie z nim poradzić/albo i nie - to zależy od Was. To tak w skrócie o wyglądzie terapii Pytałaś jak się zachować, co mówić - bądź naturalna i mów szczerze. Ale tak sobie myślę, zobacz też, jak zachowuje się psycholog: nie powinien pouczać, dawać rad, mówić coś w stylu "moim zdaniem, powinniście zrobić to i tamto...". To powinna być swobodna, szczera rozmowa, w której Wy więcej mówicie, a on słucha. Głowa do góry, to naprawdę nie jest strasznie, tak jak się wydaje.Uhh, to się naprodukowałam (w swoim żywiole w końcu;D hehe)ps. virginio, pierścień świetny
I can. I will. End of story. Edytowane przez Niuniuska Czas edycji: 2009-08-31 o 21:50 |
|||||
|
|
|
#4903 |
|
Zakorzenienie
|
narmalnie przeczytalam wszystko ale nie mam sily nic pisac,...jutro kochane
buziaki |
|
|
|
#4904 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej hej
Witam wszystkie wizażanki które kojarzę i również serdecznie bardzowitam te nowe i gratuluje wytrwałości ![]() Postanowiłam powrócić i zgubić zbędny balast, mam nadzieję że teraz uda mi się i zejdę do takiej wagi która będzie mnie satysfakcjonowała Dzisiaj już zaczęłam ćwiczyć na steperku, wieki nie chodziłam, po 2 minutach myślałam, że zejdę i sie poddam. a tak poza tym to dobija mnie siedzenie w omu bo jak na razie to mam jeszcze wakacje i sie już zaczynam nudzić virginia ekstra pierścionek taaki skromny inaczej
|
|
#4905 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)A TŻ to... tym razem rozmowa była krótka, powiedział że nie wiedziała, że chciałam iść, przecież nie zrobiła tego złosliwie. Faktycznie, najpierw nie chciałam iść (z jego matka i siostra to bedzie katastrofa, dwie damy które się nie bawią a potem plotkują o innych), ale później on ładnie prosił, więc powiedziałam mu, że postaram się załatwić w pracy wolne bo idziałam, że w zeszycie życzeń nie ma nikogo zapisanego na tamten weekend. A jak chciałam powiedzieć, że się udało, to usłyszałam co usłyszałam, jeszcze zdziwienie "przecież nic się takiego nie stało, mama nie zrobiła tego złosliwie, tylko chciała, żebyśmy szli wszyscy razem"... A jeżeli już jest sytuacja, w której ewidentnie widać, że jego matka robi mi na złość, to TŻ zmienia temat (o ile mu się uda, ale za to mu jestem wdzięczna), a jeśli to jednorazowy złośliwy tekst to on to olewa, a jak później się pytam, dlaczego mnie w ogóle nie obronił, to mówi, że on nic na to nie poradzi, że ona taka jest i trzeba się przyzwyczaić blebleble :/ Denerwuje mnie to, ale z drugiej strony nie chce go zwracać przeciwko matce :/ Gubię się, gdzie jest granica tego, co mogę od niego wymagać, a czego już nie powinnam. Cytat:
).Ataki wpierdalaka????? OMG ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() turlam sie śmiechu RewelacjaNiuniuska, właśnie nie, debatuj z nami jak poczujesz, że Ci przykro z powodu braku zaręczyn, to nie męcz TŻ tylko wygadaj się nam )) A na dbry sen mini-historyjki z pracy: ostatnio do pracy przyszedł facet, który porównywał towar naszego sklepu z towarem z pobliskiego targu i oburzony na koniec dodał "co to za sklep, no co to za sklep! I... i.... i jeszcze ten piasek w gablotach!!!" Albo Pani przyszła i pyta, czy te okulary przeciwsłoneczne są z autorefluksem ![]() Wypełniam kartę z pacjentem zanim wejdzie do gabinetu okulisty. Taki miły Pan w moim wieku, z mamą. Pytam: Czy nosi Pan okulary? Pan: Nie noszę Ja [do siebie]: "no tak, jeszcze nie" - zorientowałam się dopiero po śmiechu jego matki ![]() Dobranoc Edytowane przez Marei Czas edycji: 2009-08-31 o 22:29 |
||
|
|
|
#4906 | |||||
|
Zakorzenienie
|
A zajrzę jeszcze do Was...
![]() Cytat:
Cytat:
, też mi się podobać .Cytat:
Cytat:
Pierścionek skromny inaczej . Fakt . Kiedyś lubiłam delikatne, ale ostatnimi czasy coś mi się odmieniło i po prostu uwielbiam takie mocniejsze akcenty !Cytat:
.Mamrotko, życzę zdrówka dla Twojego TŻeta, a Ty nie martw się za bardzo. Jestem pewna, że kto jak kto, ale Ty wykurujesz go w mgnieniu oka!! Już mnie nie ma. Dobranoc
|
|
#4907 |
|
Zadomowienie
|
dziewczynki nie mam mocy was juz czytac i odpowiadac...
dlatego tak do ogolu....VIrGINIA sliczny pierscien...tez uwielbiam takei ogromy....pokzalabym Ci moj najnowszys ale nie mam czym Ci foty zrobic bo moj glupi brat wyniosl moje amterie z aparatu do tej swojej latarnicy i nei mam czym:[ nie nawidze jej to raz, neinawidze jeje calej rodziny do dwa, i mam andzieje ze sie pokluca i rozstana to trzy!!!!!!!!!!!!!!!!!! i jego tez kiedys strzele bo dziwaczzeje przy nei jstrasznie, dzis sie poklucil z wszyskimi, a na mnie sie wydarl bo nie znalazm szmatki do kurzu idioooooooooooota;/ wyprowadzam sie z tej jaskini zagłady:[ ktora mnei przyragnie!!!!!!! pozatym zakonczylam dzis malowanei plotu!!! to mamunia juzkolezanka moaj i lodowce zapomniala....i na koneic dodala....e Tyska taka masz juz wprawe z malowaniu to jutro pomalujesz drzwi do piwnicy....no bez jaj, ani mi sie sni, sto godzin sobie moje szlacheckie dlonie czyscilam z tej idiotycznej farby bo niczym nie chcialo zejsc bo to jakas hloro kauczukowa czy inne świnstow i ogolnei zla jestem dzis i zla i zła i zła!! troszke pod koneic dnai mnei moj neiletni ale fajny kuzyn rozweseeil, ma 17 lat jest zalamany ze jutro ma szkole i pryszedl do mnei gral sobie na komputerze w klocki i wlaczal po kolei piosenki z winampa ja sobie lezalam obok na moim lozku i spiewalismy sobie hihihi jak dwa glupole różne dziwne polskie i nei zawsze piesni,,,,np tamta stra co moda byma bajla hii bajla ha blaja hu balja ha aha cos tam cos tam dragostadinteji czy jaak to bylo hahah tosmy sie usmiali trochu, na odreagowanie. aa, i sprawe z weselem tez zakonczylam.............. ... ide z kuzynem...nie tym nieletnim spiewakiem a jego bratem, nie kocham go jakos miloscia wielka i ogromna, drazni mnei wrecz chwilami , jest w moim wieku...tzn przepraszam jest cały dzien ode mnie starszy i wypomina mi to na kazdym kroku, a ja mu zawsze odp ze jest o ten jeden dzien niedorozwinięty;D no i ide z nim, moze jakoś sie nei pzoabijamy;p a pozatym nie wiem co jeszcze mialam napisac, NIUNKA kozo mam dal Ciebei wsam raz piesn, skup sie na refrenie..... http://www.youtube.com/watch?v=2ZNLAubnqFY dobranoc pipki, czołem;*
|
|
#4908 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, niewiasty
Marei- rzeczywiście nieciekawa sytuacja, chociaż fajnie, że TŻ przynajmniej w jakikolwiek sposób reaguje i wie, że coś się nie dzieje tak jak powinno. Domyślam się, że ciężko Ci wymuszać na nim bardziej zdecydowane działania, bo jak słusznie zauważyłaś to jego rodzina... W każdym razie mam nadzieję, że nie pozwolicie, żeby konflikty z tymi dwiema idiotkami zepsuły to co jest między Wami Przyznam Ci się jeszcze, że argument "bo ona już taka jest" mnie osobiście doprowadza do szału. Nigdy nie zapomnę tego jak poznałam mamę jednego z moich EKSiów. Siedzieliśmy u niego w pokoju, nagle wpada jego mama i bez słowa zaczyna mi się przyglądać. Ja oczywiście konsternacja, nawet EKSio pyta co się stało. A mama na to (obcinając mnie z góry na dół): - Noooo... Przyszłam sobie obejrzeć DZIEWCZYNĘ! Nie zdążyłam zapytać czy mam zagalopować czy wystarczy jak zęby pokażę (skoro potraktowała mnie jak konia na targu chciałam się zachować adekwatnie do sytuacji), bo odwinęła się i wyszła. Zjawiła się pół godziny później z pytaniem: -Kiedy DZIEWCZYNA idzie? Po czym widząc moją minę spłoszyła się i dodała... -Ja wcale nie wyganiam. Jak DZIEWCZYNA chce to DZIEWCZYNA może zostać nawet na noc (och! co za uprzejmość z jej strony! doceniacie, prawda?). W trzeciej osobie zwracała się do mnie w zasadzie przez cały czas trwania naszego związku, do tego dochodziły oczywiście drobne złośliwości i ciągłe telefony do ówczesnego TŻ gdy byliśmy razem, że jest jej NATYCHMIAST potrzebny. Argument EKSia: "Kochanie, ona taka po prostu jest" ![]() Z jednej strony cieszę się, że po dwóch miesiącach się rozstaliśmy, bo gdybym trafiła na taką teściową... A historie z pracy są bezbłedne Martusiu- kogo oczy moje widzą Fajnie, że znów jesteś z nami! Mam nadzieję, że tym razem nie uciekniesz od nas tak szybko ![]() Virginio- czekam na relację jak było u psychologa Tysiu- trzymaj się ciepło i nie daj się rodzince ![]() Cieszę się, że problem partnera na wesele udało się rozwiązać i mam nadzieję, że będziesz się świetnie bawić Mamrotko- jak się czuje Twój chorowitek? Ines- biała bluzka i czarna spódniczka na rozpoczęcie roku już przygotowane? ![]() Trzymajcie się laski
|
#4909 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
ogarniam się powoli ze spania, ide jesc sniadanie i znowu do sprzatania virginio - wczoraj oddawalam się pracom ogrodkowym (dokladnie sprzątaniem komórki na drewni i rupiecie) bo bedzie remontowana ![]() jutro ma przyjsc murarz wiec dzisiaj dalej... sliczny pierscionek tysia - nie no Ty jestes obłędna, już cie widze jak spiewasz z kuzynem te wszystkie przeboje marei - na panska gore jezdze do weta a moglysmy sie spotkac bo wozem jechalysmy do ciezkowic![]() virginio - wracaj i opowiadaj o wizycie u psychologa a jutro trzymaj sie na rozprawie skarbie ja lece jesc, potem konczyc balagan na zewnatrz a potem moze na basen wyskocze ![]() milego dzionka |
|
|
|
#4910 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Limonka1987;1401551 7]
Ines- biała bluzka i czarna spódniczka na rozpoczęcie roku już przygotowane? ![]() [QUOTE] Hmmm jeszcze nie Jakoś nie mam ochoty tam iśc .........![]() Słuchajcie wczoraj zagadałam do pewnego chłopaka z pracy czy by ze mną na wesele nie poszedł (a chłopak 1 klasa przystojniak i w ogóle w porządku...) no ale niestety odmówił . Napisał mi że teraz ma sesje i że nie da rady mimo że by poszedł i że niby juz jednej dziewczynie odmówił i że niestety tym razem musi zrobic to samo.........![]() Ehhh szkoda, bo ile ja się nastresowałam żeby do niego napisac i dupa Smutno mi ........ Tak w ogole to dzień dobry...... Postaram się Wam potem odpisca, na 11 lece do tej szkoły a potem jak zdąze to jeszcze na 14 do pracy ![]() Buziaki !!!!!!!!!!
|
|
#4911 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Kiepsko dziś spałam, czytałam do 1ej, potem odłożyłam książkę, zgasiłam światło i próbowałam zasnąć ale jakoś mi nie szło. Jak już wreszcie zasnęłam to się co jakiś czas budziłam aż wreszcie ostatecznie obudziła mnie koleżanka smsem po 7 . Ponieważ mam tak, jak Limonka, domyślam się, że to mój podświadomy stres przed dzisiejszą spowiedzią na kozetce ![]() . Kostko, nie tylko ja nie doczytałam . Rozprawę, dzięki Bogu, mam nie ja osobiście, a teściowie, co wcale nie umniejsza mojego zdenerwowania.O 10 mam korki a potem dla relaksu skoczę na basen. Może w saunie wypocę nie tylko toksyny ale i toksycznego stresa :/. Zmykam,
|
#4912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymaj sie dzielnie na kozetce i przychodz zdawac relacje ines- trzymaj sie skarbuchno, jak kolega nie chciał iść to tylko jego strata nie przejmuj sie u mnie zapowiada sie znowu gorąco a ja pędzę do sprzątania podwórka potem wam wkleje moze nowe decu potwory![]() buziaki |
|
|
|
|
#4913 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
podczytuje was ale jakos nie mam weny na odpowiadanie wybaczcie![]() juz nie mam sily ani ochoty na nic, nawet jedzenie stalo sie dla mnie przymusem jem mniej niz wczesnie stale mam nudnosci i brzuch mnie boli denerwuje sie z byle powodu, dzis na wadze mam kilka deko wiecej, nie chce myslec nawet jak teraz to sie moze skonczyc.wczoraj mialam dluga pogawedke z Panem M. mam na jego pukcie jakas obsesje chyba bo stale o nim mysle on jest dla mnie niebezpieczny przez niego trace glowe i wszystko moj byly TZ nawet w polowie nie wzbudzal we mnie tylu uczuc co on tak cos czuje ze niedlugo sie obudze z tego snu a to bedzie bolalo ![]()
|
|
|
|
#4914 | |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam jeszcze się poskarżyć. Pamiętacie nasz karambol? Jak pierwszy samochód nagle zahamował i skręcił, samochód za nim jakoś wymanewrował, kolejny (prowadzony przez Łotyszkę) wjechał w tył tamtego, a my w Łotysza? Pamiętacie, jak Wam pisałam, że my mieliśmy rozwalony zderzak, lampę itd. a na samochodzie Łotysza zostawiliśmy zaledwie mało widoczny odprysk farby? I że gdyby Łotysz nie zatrzymał się na samochodzie przed nim to pewnie nam udałoby się wyhamować bo brakowało dosłownie jakichś 10cm? No to teraz słuchajcie: Łotysz chce naszym kosztem (a dokładnie naszej firmy ubezpieczeniowej) zrobić sobie kapitalny remont samochodu!! Bo podobno to my go wepchnęliśmy w samochód przed nim, a przecież to my zatrzymaliśmy się na nim!
![]() Po prostu wierzyć mi się nie chce, jak wszyscy naginają prawdę, jak ludzie są dziś pozbawieni chociaż odrobiny uczciwości. Dlaczego my mamy płacić za jego rozwalony przód, który sobie sam tak załatwił wjeżdżając w dup* samochodu przed nim? Za nasz przód nikt nie płacił!! ![]() ![]() Cytat:
Jesteśmy za to wplątani, i to już na maksa, w drugą sprawę - o znęcanie się fizyczne i psychiczne teścia. Ale ta sprawa nie ma jeszcze wyznaczonego terminu, chociaż już podobno trafiła do sądu grodzkiego.
|
|
#4915 | |||
|
Wtajemniczenie
|
martusia585, witamy na starych śmieciach
Cytat:
). Trzyma się dzielnie A historyjki z pracy genialne, chcę więcej! Cytat:
), ale młodych trzeba jakoś sprowadzić do pionu.Kurczę, było mówić, że urządzasz w domu "Jaka to melodia", z chęcią bym wpadła, razem z Wami tam pośpiewać na Twoim łożu. No i dobrze, że załatwiłaś sprawę z partnerem na wesele! Jakby fikał - wiesz co robić, walnij mu w czoło magiczny cios zapomnienia i idź bawić się sama ![]() A pieśń prześliczna! Słucham i nie mogę przestać! ![]() (chyba wyślę ją Tżtowi![]() Cytat:
O jaaaa! Szok w trampkach! Co za babsztyl, pfff.Ines, Odmówił? A to niech żałuje, jego wielka strata! Znajdzie się na pewno inny chętny! Napisz potem, jak tam pierwszy dzień w szkolie ![]() virginio, nie stresuj się, (dobry) posycholog też człowiek A poradnie zdrowia psychicznego, o nich wiem tylko tyle, że są bezpłatne, ale nie mam pojęcia jakich specjalistów zatrudniają i na jakich zasadach (może to coś na zasadzie wolontariatu?!). Daj potem znać, jak było Czekamy Mamrociu, jak tam Tż? Lepiej się czuje? BRY kochane Wstałam dzisiaj przed 9, próbuję zmniejszyć sobie ilość spania, żeby przyzwyczaić się do porannego wstawania;/ Babka z praktyk nie zadzwoniła, żebyśmy przyszły... więc nie wiem co mam myśleć. Tzn. ona wyglądała na taką wiecznie zajętą i roztargnioną, więc może zapomniała. Nie wiem, czy jechać tam, przypomnieć się, czy czekać..? (miała się odezwać pod koniec sierpnia). Eee. Ja podobnie jak virginia, nie spałam w nocy, ciągle się budziłam. Czytałam przed snem książkę o schizofrenii (o chorej i zgwałconej psycholożce, która prowadzi swoją autoanalizę po próbie samobójczej ) i tak jakoś chyba padła mi na mózg, że w nocy miałam dziwne koszmary;/Wczoraj też była akcja paniki w rodzinie, bo babcia gorzej się czuła, ale na szczęście po podaniu leków jej minęło, obyło się bez wzywania pogotowia... ;| Zmykam doprowadzić chatę do porządku, a potem zarządzam SPAwanie. Buziiole
|
|
#4916 | |
|
Wtajemniczenie
|
hej piekne
juz jest lepiej ale nie spalam prawie cala noc i jestem zakrecona jak nie wiem co jak obudzilam tz na antybiotyk w nocy to przez pomylke wybralam numer do mamy i po chwili do mnie dzwonila i sie pyta co sie stalo ze dzwonie o 2 w nocy ide zrobic jakas herbatke ![]() Tysienko jak by co to moge cie adoptowac ale musisz przemyslec sprawe, tylko sie zastanawiam czy ty mi Gabrysienke do lodowki nie wepchasz jak bedzie koncerty w nocy odstawiac Cytat:
witaj zgubo
|
|
#4917 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry, moje Panie!
![]() Właśnie spałaszowałam owsianeczkę! Fiolusiu, nie martw się kilkoma dekami więcej na wadze I tak jesteś naszą mistrzynią w dietowaniu, więc kilka deko nie jest w stanie zachwiać Twej pozycji Virginia, trzymam kciuki za Twoje mocne nerwy Ja dzisiaj uprawiam słodkie lenistwo. Niby miałam się brać za robotę od pierwszego września (szczególnie w sprawach naukowych), ale jak to odłożę o dzień lub dwa to świat się nie zawali... Popołudniu idziemy na rower z TeŻem, a tymczasowo podpatruję Meredith Grey w akcji i opisuję sobie wyjazd poznański w moim dzienniko-pamiętniku, co bym miała do czego wracać w chwilach zwątpienia. Pozdrowionka dla moich współdietowiczek ![]() Bye bye
|
#4918 | |||
|
Wtajemniczenie
|
virginio
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze robisz!
|
|
#4919 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej słoneczka kochane
ha ja dzisiaj sobie pochodziłam trochę po mieście ale sie zdenerwowałam bo wszyscy dzisiaj oszaleli i wyszli ze swoich domów aby dzieciom pokupować rzeczy potrzebne do szkoły. Cytat:
przypomniał mi się film miłość na wybiegu jak fotograf mówi do modelki niech Dziewczyna tu podejdzie niech się odwróci niech Dziewczyna się uśmiechnie a co do teściowej to jeszcze byś na wszystkich spotkaniach rodzinnych zamiast swojego imienia słyszała słowo dziewczyna mamrotko moje gratulacje kiedy zostaniesz najszczęśliwsza mamusią pod słońcem ??oks ja idę posprzątać w pokoju może się jeszcze na działkę przejdę korzystać z ostatnich słonecznych dni ![]() a i oczywiście życze wszystkim miłego popołudnia
Edytowane przez martusia585 Czas edycji: 2009-09-01 o 13:54 |
|
|
|
|
#4920 |
|
Przyczajenie
|
no i chyba zrobię tak jak mówicie - nie będę się głodzić i oczyszczać.
Zacznę od razu dietę rolletic ![]() a dzidziuś to córa ma 10 miesięcy
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:18.

Uffffffff...........

. Nawet wysprzątałam właśnie na błysk kuchnię, co by jej się przyjemnie siedziało
.

(pisaki i zeszyciki kupione?;-)

dla mnie zawsze sie to konczy niestety na plusie![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Na kawałeczki