|
|
#1111 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wasze opisy gg - część XII
Cytat:
![]() # Ej wiesz że Cię uwielbiam gdy śmiejesz się sam z siebie. # Zawsze szukasz mojego uśmiechu gdy gubię go gdzieś po drodzę. # Bo wiesz mimo Twoich wad... pfu bzdura! Ty nie masz wad. Ehh, więcej już nic nie wymyśle. Pewnie i tak nie pomogłam. ______ # Jak się kogoś tak bardzo kocha to się nie odchodzi, wiesz? # To smutny fakt, że to nie miłość. # Do twarzy mi w szarości nieba. # Nigdy nie pojmiesz co się działo wtedy w mojej psychice. # Nie sprawię byś chciał dzielić ze mną świat. # Skończyło się. Od tak. # To wszystko znaczyło tyle co nic, a ja od razu myślałam o miłości.
|
|
#1112 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czy to jakaś nagonka na moją skromną osobę lalala idziecie do szkoły a ja mam wakacje ha.!Cytat:
debeściak Love ![]() kobieto mojego życia ty wiesz co ja lubię ![]() _________________________ _______________ where are u now ? I can hear footsteps . /gdzie jesteś teraz ? nie słyszę twoich kroków ./ my boyfriend takes me home when I'm too drunk to drive . And he doesn't get all jealous when I hang out with the girls . he laughs at my dumb jokes when no one does . he brings me mexican food, just because . ![]() /mój chłopak zabiera mnie do domu, gdy jestem zbyt pijana żeby jechać samochodem. I nie jest zazdrosny kiedy urywam się z kumpelami . Śmieje się z moich durnych dowcipów kiedy nikt tego nie robi, przynosi mi meksykańskie jedzenie tak po prostu ./ I don't think he needs me quite half as much as I know I need him . /nie sądzę, żeby potrzebował mnie choć w połowie tak jak ja jego potrzebuję./ so sorry, it's over . /tak mi przykro, że to już skończone ./
minęło pół roku... nauczyłam się spokojnie oddychać, wcześniej zasypiać, normalnie funkcjonować. Czasami tylko spotykam Ciebie i wtedy uczę się tego wszystkiego od nowa . Edytowane przez KaMa2704 Czas edycji: 2009-09-02 o 00:14 |
||
|
|
|
#1113 |
|
Rozeznanie
|
dodam piosenkę całą bo mnie tak wzruszyła że musiałam
ja z niej zrobiłam już kilka opisów więc wy na pewno też sobie dacie rade *Dobrze się pan czuje? To świetnie, właśnie widzę - jasny wzrok, równy krok jak w marszu. A ja jestem, proszę pana, na zakręcie. Moje prawo to jest pańskie lewo. Pan widzi: krzesło, ławkę, stół, a ja - rozdarte drzewo. Bo ja jestem, proszę pana, na zakręcie. Ode mnie widać niebo przekrzywione. Pan dzieli każda zimę, każdy świt na pół. Pan kocha swoja żonę. Pora wracać, bo papieros zgaśnie. Niedługo, proszę pana, będzie rano. Żona czeka, pewnie wcale dziś nie zaśnie. A robotnicy wstaną. A ja jestem, proszę pana, na zakręcie. Migają światła rozmaitych możliwości. Pan mówi: basta, pauza, pat. I pan mi nie zazdrości. Lepiej chodźmy, bo papieros zgaśnie. Niedługo, pan to czuje, będzie rano. Ona czeka, wcale dziś nie zaśnie. A robotnicy wstaną. A ja jestem, proszę pana, na zakręcie. Choć gdybym chciała - bym się urządziła. Już widzę: pieska, Bieska, stół. Wystarczy, żebym była mila. Pan był także, proszę pana, na zakręcie. Dziś pan dostrzega, proszę pana, te realia. I pan haruje, proszę pana, jak ten wół. A moje życie się kolebie niczym balia. Pora wracać, już śpiewają zięby. Niedługo, proszę pana, będzie rano. Iść do domu, przetrzeć oczy, umyć zęby. Nim robotnicy wstaną. ---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ---------- kradnę boska kobieto ![]() ---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ---------- Real Girl a kradziejuj sobie ty możesz zawsze
|
#1114 |
|
Raczkowanie
|
*Żeby przeżywać życie, trzeba widzieć w nim sens.
*A wieczności można dotknąć przecież tylko jeden jedyny raz. *Był całym moim światem, był początkiem i końcem każdej drogi. *Czekanie na niego stało się treścią i sensem mojego życia, on stał się nim.. *Powietrze nie pachniało nigdy tak słodko jak wtedy, księżyc nigdy nie był taki okrągły, gwiazdy - nigdy tak blisko, a ja nigdy nie czułam się taka piękna, taka kobieca, taka wyjątkowa. (J. L. Wiśniewski, tak na początek )________ Witam serdecznie
|
#1115 |
|
Zadomowienie
|
Naznaczył moje serce.Bezczelny.
Rzeczywistość mnie przygniotła.A słońce w moim życiu już dawno zaszło. Papieros gasł. Nasze uczucie też. -zaraz zaraz...pani ma nadwagę? -tak, ale tęsknoty i żalu. -Wiesz bo ..wspomnienia są jak tatuaż... -Jak to? -Choćbyś miała je szorować, zdrapywać czy Bóg wie co. nie wymażesz. '-dzień dobry. poproszę szczęście na patyku. ile płacę? - 20 przepłakanych nocy, trochę straconych nadziei, tuzin momentów załamania, kilka lat gonitwy za radością parę miesięcy tęsknoty 2 lata oczekiwań trochę bólu i dużo łez. -aż tyle, za odrobinę szczęścia? to ja dziękuję, przyjdę innym razem.'
|
#1116 |
|
Raczkowanie
|
Słusznie ktoś zauważył, że mężczyzna lubi zabawki. Pokaż mu tylko coś, co błyska, świeci, gra, jest małe i potrzebuje co najmniej dwustu dwudziestu woltów lub paru baterii, a nie przejdzie spokojnie.
fajnie, że cię poznałam, ale czas nie kutas, nie stoi, czas lecieć skrzyżujemy oddechy? mężczyzna jest jak pies byle gdzie śpi byle gdzie się załatwia byle co je jeśli tylko pokażesz mężczyźnie, że ci na nim zależy, już jesteś na straconej pozycji... i nie każda pozycja to propozycja... Mężczyźni! Jakiś niższy gatunek ludzki, rodzaj zwierząt, które należy opanowywać, ujarzmiać, tresować, które trzeba umieć trzymać. Poświęca się temu całe życie, całą inteligencję uczucia, całą przemyślność instynktu, stwarza się nową dyscyplinę psychologiczną, pełną wskazań, norm i paragrafów - na próżno.
|
#1117 |
|
Raczkowanie
|
Suve, defraudacja, garfieldo14, RealGirl89, Plotkaraaa- czujcie się okradzione brutalnie
![]() papergirl- taka wielka sława naszego forum okradła własnie mnie??? moja próżność została mile połechtana ![]() * Zapach Twój na mym ciele pozostał nienaruszony. * Kocham dotyk Twych dłoni, niczym muśnięcia motyla. * Tylko przy Tobie czuję się taka wyjątkowa. * Sprawiłeś, że na nowo uwierzyłam w siebie, nauczyłam się życia i miłości...
|
#1118 |
|
Gość
|
Poszłam porozmawiać z kolegą a Ty stwierdziłeś `poszła się pier.dolić`
Wybrałeś koleżanke zamiast mnie, a wcześniej to mi wyznawałeś miłość. Wolałeś odprowadzić ją do domu.. |
|
|
|
#1119 |
|
BAN stały
|
będziesz ze mną pić czerwone wino. miłością odmierzę czas. <3 ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- DarkWoman. - brutalnie? mrrr. ![]() ![]() kolejna paranoja sprawiła, że zapijaczyły się myśli
wyblakły zapach twoich lekkich snów. I tylko strach, żeby przypadkiem nie nazwać uczuć. mów mi 'kocham, znów i znów. |
|
|
|
#1120 |
|
Raczkowanie
|
Confidence is a must
Happiness is a plus Edginess is a rush Edges (I like 'em rough) A man with a Midas touch /Pewność siebie jest konieczna Szczęście jest plusem Granice napawają gorączką Brzegi (Lubię takie szorstkie) Mężczyzna z Midasowym dotykiem/ Czy można zgłosić nieprzygotowanie do życia? Ten million dollar smile / uśmiech za 10mln dolarów/ |
|
|
|
#1121 |
|
Rozeznanie
|
wyjdź już stąd, wyjdź z podświadomości i nie męcz mnie już więcej. nie męcz nocą, bo budzę się taka spocona..
można tańczyć, jakby jutro był koniec świata, albo można tańczyć, jakby koniec świata był dziś. nie umiem gwizdać, lubię tańczyć na deszczu, udawać ryzyko. każdy chciałby bym była kimś innym. nawet jeśli tylko na niby to wszystko ma sens, nie musisz tego wiedzieć.. burze mają to do siebie, że przychodzą niespodziewanie i równie szybko mijają. i chyba wszystko działa według podobnego schematu..
|
|
#1122 |
|
Raczkowanie
|
oto Ona i On w środku lasu mówili sobie o wielkiej miłości, przeżywali ją i planowali przyszłość. Wiecie co jest najfajniejsze? Wszystko im się sprawdziło...
na tle okoliczności przyrody mówiła mu o szczęściu, o ich domu, o tym jakie będą mieli dzieci, o tym, że to ogromne szczęście iż się spotkali. wolność jest czymś czego nie zyskasz wraz ze zrzuceniem kajdan, wolność tkwi w Twojej psychice. w ciszy,śpiewie ptaków szuka ukojenia po ciężkim dniu w świecie straconych ideałów nawet zasypana ścieżka wydaje się wyraźnym drogowskazem, oto Ona i On przemierzają krainę życia łudząc się, że na nowo odkryją to, co kiedyś stracili. -Chodź, pójdźmy tam na kraniec horyzontu....-powiedział -Boję się-odparła-cieszmy się tym, co mamy.... -Czemu sądzisz, że to co mamy jest najlepsze? Pomyśl, że warto iść do przodu, być może tam za drzewami czeka na nas szczęście... -Okej, ale zagwarantuj mi, że tam będzie lepiej... -Nie, niczego Ci nie mogę zagwarantować, ale w tej niepewności jest największa radość... -Nie wiem, nie jestem pewna.... -Chodź! Poszli, słuch o nich zaginął, pewnie są szczęśliwi... w dotyku dłoni jest więcej uczucia niż w milionie słów.
|
#1123 |
|
Przyczajenie
|
Witam dziewczęta! wiem, że nie lubicie próśb, ale pozwolę sobie zapytac, czy nie znalazło by się coś o wakacyjnym romansie, który już się zakończył, pomimo, że mieszkamy blisko od siebie, a była plaża w nocy, spacery za rękę i romantyczne klimaty? ;> pozdrawiam!
|
|
|
|
#1124 |
|
Zadomowienie
|
jesteś typem chłopaka, który musi mieć dziewczynę
nawet jak nie będzie jej kochać. Ale serce nie było komputerem, nie miało klawiatury, nie dało się wisnąć delete, wpisać nowej treści w mgnieniu oka i zrobić defragmentacji dysku. ja cię niezmiernie lubię i wiesz teraz bardzo tęsknię za tobą i pragnę cię.
|
#1125 |
|
Zakorzenienie
|
Diana angel - znowu sie zaczyna
i chcę Cię bardzo i nie mogę mieć... idę cicho ulicami .. robiąc zmysłowy hałas swoimi szpilkami .. Za cicho czy może za głośno ? fałszywa miłość jest gorsza niż prawdziwa nienawiść. kogo dzisiaj stać na miłość? łóżko i nic więcej. on powiedział: teraz na samotność jesteś skazana. kropelka żalu, której winien jesteś Ty. każda dziwka, nawet tak pyskata jak ja, zasługuje na miłość. gryziemy z bólu ręce, umieramy z miłości.
Edytowane przez keeendy Czas edycji: 2009-09-02 o 15:04 |
|
|
|
#1126 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ______________ cytatowo. chwilowy brak weny. "Nigdy nie płakała. Za bardzo cierpiała, żeby płakać... Wiesz, serce może pęknąć, ale i tak bije dalej." 'Chciałabym, aby wymyślono sposób na butelkowanie wspomnień-tak jak perfum. Żeby nigdy się nie ulotniły, ani nie straciły świeżości. Żebym w każdej chwili mogła otworzyć buteleczkę i przeżyć to jeszcze raz' "- Myślę, że to się nie uda. - Ale przecież ty kochasz mnie, a ja kocham ciebie, prawda? - Nie wiem. Jeśli zapytasz, czy lubię być z tobą, to odpowiem, że tak. Jeśli jednak będziesz chciała wiedzieć, czy jestem w stanie żyć bez ciebie, to też odpowiem, że tak.[...] - Lubisz być ze mną, ale nie cierpisz być sam ze sobą. Ciągle szukasz nowych wrażeń, żeby uciec od tego, co istotne. Wciąż potrzebujesz adrenaliny w żyłach i zapominasz, że tam powinna płynąć krew, nic więcej." ''Czasami życie wywija jakiś pieprzony numer i nic nie wychodzi. Wtedy często popijam gorącą czekoladę, słucham smutnych babskich piosenek i rozmyślam o tym co było i o tym co jest. Ale najważniejsze jest to, że pilnuję, aby nie poparzyć sobie języka czekoladą, tak jak poparzyłam się Tobą..'' ''- Twój uśmiech wywołuje u mnie podejrzliwość. - Twoja podejrzliwość wywołuje u mnie uśmiech.'' ''-gdzie jest? - odszedł. -wróci? - wróci. on zawsze wraca''
|
|
#1127 |
|
xoxo
|
Większość ludzi powtarza ten sam schemat; szkoła, praca, rodzina. Zanim się spostrzegamy, jesteśmy dziadkami...
Przypominamy sobie wówczas, jak marzyliśmy o dalekich podróżach, przygodach... Tym czasem przeżyliśmy jedną; wychowaliśmy kolejne pokolenie, które wejdzie w ten sam schemat... Nie spieszmy się... Sięgajmy po marzenia. Szczęście we wspomnieniach przetrwa, zarazi nowe pokolenia... Miłością do świata. Lubię swoją prywatność. Nie odbieraj mi jej. Kiedy byłam szczęśliwa nie było Cię przy mnie. Kiedy inni i życie dali mi w dupe, ty po prostu przyszdłeś i przytuliłeś. Teraz jest dobrze i Ty odszedłeś. Brakuje mi Ciebie, ale wiem, że gdy będzie źle wrócisz. Dziękuję Wyznając miłość na ogólnie dostępnych stronach internetowych, tylko informujesz innych użytkowników, że Ta osoba jest już zajęta. Tak jak kupując bilet do kina masz pewność ,że na tym krześle nikt nie usiądzie. Pamiętaj: miłości się nie wyznaje- miłość się okazuje. Czy można zgłosić nieprzygotowanie do życia? Wydaje mi się ,że wiem wszystko. Idąc krokiem stanowczym, gubię wszystko. Gubię Ciebie. Żądze nazwijmy pragnieniem, satysfakcje spełnieniem, zadowolenie szczęściem, a to co robimy miłością. Przez jakiś czas wszystko będzie dobrze. Oboje jesteśmy z róznych bajek... A ja w dodatku z tej bez happy end'u ...bo chwile choć ulotne i krótkie stanowią podstawową jednostkę naszego krótkiego życia... To tak jakbyś chciał czekolady, a jesz wyrób czekoladopodobny. Wielka różnica.
|
#1128 |
|
Raczkowanie
|
Cos o tym ze jestem zazdrosna o kumpla bo on chyba specjalnie mowi dobrze o jednej dziewczynie zebym byla , a wiem ze on tez troche jest o mnie ;P
cos lekkiego , nie wprost ze jestem zazdrosna odrobine ;P CheeriOs Kinderka13 Extremalna GoracaCzekolada BananowaBrazylijka nydee a ode mnie nie patrz kiedy mowie ... bo brakuje mi slow ... |
|
|
|
#1129 |
|
Raczkowanie
|
Keeendy- masz rację
). Sorki ale znowu się zbulwersowałam.bez off * Jedno słowo a tak wiele zmieniło i zabiło tą miłość. * Nie potrafię żyć z Tobą, bez Ciebie też mi źle.
|
#1130 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
mmm < 3 Boski ! jak ja to dobrze znam .. przyda się teraz ; dd cudna x33 ; * Oj ; * BOSKI !! Kradnęę .. tak bardzo Mi się teraz przyda <3 boska jesteś noo ; ** ; d _________________________ _____ na odwyku od kochania...♥ daj mi jakiś znak, tak często jestem sam jak palec Palę przed sobą mosty, potrzebuję Twej miłości Bo przy Tobie wiem , że pokonam każde zło !. |
||
|
|
|
#1131 |
|
Rozeznanie
|
papergirl ojej jak miło <3
bananowalaska zapraszamy częściej.. A w ciszy słychać nawet przesuwającą się godzinową wskazówkę zegara.. Szukasz doskonałości.. nieskazitelności.. Choć sam wiesz o swoich wadach.. niewielu.. - Tęskniłam, wiesz..? - Wiem.. Ale jeśli tak bardzo jak ja to ci współczuję.. Coraz rzadziej mam ochotę do ciebie napisać.. Coraz rzadziej mam nadzieję że spotkam cię pod moją szkołą.. Coraz rzadziej już myślę o tobie.. A wiesz.. ludzie nawet nie zdają sobie sprawy ze swoich przyzwyczajeń.. Poprostu idą do pracy, do szkoły.. nie zastanawiają się nad tym co by się stało gdyby raz zostali w domu, nic nie robili.. mama nie ugotuje obiadu.. dziecko nie odrobi lekcji.. Poprostu robią to, co zawsze nazywają obowiązkiem.. |
|
|
|
#1132 |
|
Raczkowanie
|
m4dziar4 - aj, kradnij, ja robię to samo! ;*
![]() amelly - ;* ![]() Czy można dostać kaca od nadmiaru uczuć? Nawet podczas golenia nóg, czuję w ustach dziwny smak, przypominający Ciebie Jeśli miłość to tylko z Tobą, na żadną inną się nie piszę Kto może wiedzieć, dlaczego tak jest? I czy ma to w ogóle jakieś znaczenie? Podświadomie i mimowolnie kryła w sobie odrobinę nadziei, że pewnego dnia do niej wróci… .
|
|
#1133 |
|
Przyczajenie
|
Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu...
Nie mówcie mojej miłości, że umarła. Dla kobiety jedyne naprawdę wygodne miejsce do płaczu to pierś mężczyzny. Czasem z dnia na dzień zmienia się wszystko, choć brakuje tchu... Nie szukałam Cię. Nie wierzyłam, że szczęście spotkam właśnie tu... Wierzyłam w tą miłość tak i... nagle rozpadł się świat... Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Nic nie sprawia człowiekowi większego bólu niż rozpamiętywanie dawno minionych chwil, zwłaszcza jeśli były to chwile szczęśliwe. Spójrz! Wychodzę ci naprzeciw...
|
#1134 |
|
Zadomowienie
|
<33
Jestem świr-flegmatyk podobno z głosem sex telefonistki,
miewam często dziwne sny, lubię hubę-bubę i wałkowanie dżdżownic na mokrym asfalcie. Marzę o żółtym kadilaku. Boję się wysokości i zboczonych ludzi. Kręcą mnie brązowe męskie oczy oraz zarost 3-6 dniowy. Bywam marudna, ale ogólnie jestem grzeczna i czeszę się na boczek.
[/COLOR][/SIZE] [/COLOR][/SIZE][/FONT] Edytowane przez Primadonna Czas edycji: 2009-09-02 o 15:28 |
|
|
|
#1135 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: <33
nydee - przez Ciebie ? ja ?
Królowa opisów. <3_______________ pierwsze spojrzenia. pierwsze dotyki. pierwsze słowa. pierwsze uśmiechy.
przepraszam, ale zmęczona strasznie po pierwszym dniu w szkole. ![]()
|
#1136 |
|
Konto usunięte
|
jest good ^^ pożyczam ;D oddam jak mi się znudzi . i kilka takich taam : `Miejsce dla mnie! Odsuńcie się! Przepraszam, przepraszam! Czy możecie mi ustąpić? Spieszę się! Spieszę się kochać ludzi, Tak szybko odchodzą... `Tak bardzo chciałam uwierzyć że jesteś nie było czasu, ni konieczności. świat to plastelina Ty jesteś artystą. znowu zasnąłeś na moim łóżku. obudziłam Cię . egoistka. i pijesz kolejne piwo. i mówisz kolejne miłe słówko, i całujesz mnie i mówisz, że kochasz mnie. bądź zawsze pijany. Sun Flower - pomyślę., na razie nic mi do głowy nie przychodzi. sorki skarbuu ____________ kocham was <333. jesteście boskie no. |
|
|
|
#1137 |
|
Raczkowanie
|
Tak naprawdę, wszystko, czego pragniemy, to po prostu jeszcze więcej, niż mamy.
Prosiła mnie, żebym Panu coś powtórzył. Powiedziała, że gdyby miłość mogła decydować o wszystkim, ona byłaby teraz z Panem. Wszyscy jesteśmy częścią kosmicznego żartu. Czas ucieka. Czas na nikogo nie czeka. Czas leczy rany. Wszyscy chcielibyśmy mieć więcej czasu. Czas wstać, dorosnąć. Czas zapomnieć, czas... Im łatwiej mogę go mieć, tym bardziej przed nim uciekam. Dobrze jest się bać. To oznacza, że ciągle masz coś do stracenia. bo razem możemy być wyjątkowi, a osobno zwyczajni.
|
#1138 |
|
BAN stały
|
Guziki xD - Jaaa? Szok totalny.
![]() ![]() Bycie okradzioną przez Ciebie to zaszczyt Ty cudowniejszamarzyła i śniła wciąż...
pośród rozświetlonych słońcem chmur moja tęsknota krzyczy Składasz się z tego czego mi brak. Zjadaj mnie ze smakiem każdego dnia! i znów Twój uśmiech mnie okłamuje. najgorzej jest, gdy szukając siebie w Jego oczach znajdujesz obojętność. |
|
|
|
#1139 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja Cię Ubóstwiam .!<3 Bez Off. `To Zdjęcie, Gdzieśmy Uciapani Morwami Ciekawa Jestem Czy Dalej Zatrzymasz Je Na Szczęście . `Potrzebuję To Wiedzieć Że Mam Czekać Na Ciebie Potrzebuję Cię Mieć Gdzieś Nie Przy Sobie, Ale Dla Siebie . `Napełniam Się Całym Tym Cierpieniem . `Dzień, Który Zaczął Się Marnie I Marnie Skończy Się ... `Może Siedzi We Mnie Wczorajsze ... .? `I Może Sam Powiesz Mi Jak Mam Powiedzieć To Tobie .? `Złośliwi Mówili Na Nią Piękna .
|
|
#1140 |
|
Rozeznanie
|
Skarbki wt moje nie wiem jak wy ale po pierwszym dniu edukacji już wysiadam a co to będzie później ....
Jak mądre byłyby kobiety, gdyby miały te rozumy, które dla nich potracili mężczyźni.. Mijamy sie ale nie ominiemy Choć w twoich oczach widzę to zło ja tobie powiem, że ja lubię widzieć to i zawsze dostaje po dupie, kiedy zaczynam być szczęśliwa. ..Zrozumiałam też, że nie należy igrać z flirtami, uczuciami i interesami. i oby twoi ludzie na ciebie trafili, się bawili, pili, palili, nie stracili ani chwili "Była czarodziejką z dziecięcych snów. Była pogańską boginką, biorącą w posiadanie dziewiczą naturę. Wtedy się wycofał, nie chcąc jej spłoszyć. Tym razem był zdecydowany spojrzeniem w szmaragd oczu oddać jej hołd. (...)"
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:45.

) Może jedne z tych bardzo uzdolnionych 

;*

ja z niej zrobiłam już kilka opisów więc wy na pewno też sobie dacie rade 

taka wielka sława naszego forum okradła własnie mnie???