|
|
#271 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Seks z czarnoskórym mężczyzną.
[1=3a032fcd5bcbee239629acd e3cc1a01c42f8ddce_6076227 24de4b;14038021]do autorki - skoro 70% Twoich facetów, to nie byli biali, skąd masz pewność, że oni też nie znają takich "sztuczek" jak czarnoskórzy? może te 30%, na które trafiłaś, akurat nie znało się na rzeczy?[/QUOTE]
![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Cytat:
To chyba 2 najbardziej trafne wypowiedzi w calym watku |
|
|
|
|
|
#272 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
? Za duzo chyba klipow rapowych, jesli sie komukolwiek wydaje, ze wszystkie czarne osoby tak sie zachowuja, to jest w wielkim bledzie.To masz problem.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
|
|
|
|
#273 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#274 | ||
|
Zakorzenienie
|
Podoba mi sie Twoje wypowiedzi w tym temacie, szczególnie to, że w kulturalny i rzeczowy sposób do tego podeszłaś. Nie ze wszystkim się zgadzam, a ponieważ mój obecny chłopak jest czarny muszę parę rzeczy skomentować
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#275 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To prawda, chcialam dobrze nie udalo mi sie tego wytlumaczyc, nie chodzi mi o typowy stereotyp czarnego gangsta, poznalam kilku czarnych ludzi na wyspach i od nich bil takie wewnetrzny optimizm?? nie wiem trudno to ująć, czarni ludzie z europy mysle ze roznią sie troche od afroamerykanow, ktorzy wychowali sie w Stanach. Myśle, że Ci ktorzy mieszkaja w Europie ( przewazne w celach zarobkowych lub na studiach) dorastali sie w troche innej kulturze niz wlasnie afroamerykanie i ich styl zycia troche sie rozni, ech nie umiem wytlumaczyc tego co mam na mysli ale byc moze ktos to zrozumie
Edytowane przez Lea_ Czas edycji: 2009-09-05 o 12:11 |
|
|
|
|
|
#276 |
|
Raczkowanie
|
Prawda jest taka,ze ilu czarnych,tyle charakterow-tak samo jak wrod bialych.
|
|
|
|
|
#277 |
|
Raczkowanie
|
Nigdy w życiu .....
|
|
|
|
|
#278 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
|
|
|
|
#279 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak juz napisalam wyzej Afroamerykanie znacznie roznią sie od czarnych ludzi wychowanych w swojej kulturze, wiec nie rozumiem Twojego "wlasnie"
|
|
|
|
|
#280 |
|
Raczkowanie
|
Wtrącę się przypadkiem,ale niektóre Wizażanki straszne bzdury wypisują.Wydaje mi się,że to zakorzenione stereotypy i te które odnoszą się do czarnoskórych chłopaków negatywnie,a tak zaciekle bronią białych chłopaków same nigdy nie miały żadnego czarnego chłopaka, nie mają czarnoskórych znajomych, a jedyne gdzie mogą ich zobaczyć to MTV lub przypadkiem na ulicy.
Ja sama nigdy nie miałam seksualnych przygód z czarnoskórym mężczyzną, choć były ku temu okazje,ale mam już kilkuletniego dobrego znajomego z Angoli,kończącego chemie na Politechnice, który jest wspaniałym człowiekiem.Nie można generalizować ludzi ze względu na kolor skóry! Tak jak ja znam mnóstwo wspaniałych białych chłopaków, ale też taką samą ilość idiotów,chamów i niedojrzałych emocjonalnie facetów.Co mogę powiedzieć o moim uroczym znajomym z Angoli?Jest wysoki,dobrze zbudowany,zna dwa języki,kończy studia,nie pije alkoholu,wspaniale gotuje i przez całe studia nie miał dziewczyny...a teraz zgadnijcie dlaczego...bo każda dziewczyna z którą chciał stworzyć związek oczekiwała od niego tylko seksu i miał być dla niej tylko przygodą!Od razu zaznaczał,że seks połaczy ich tylko wtedy kiedy będzie jego dziewczyną...każda skulała ogon i czmychała jak najszybciej bo bała się,że związek z czarnym chłopakiem zniszczy jej reputację i nigdy już nie wyjdzie za mąż!Wiecie jak On się musi czuć, kiedy wie,że jest tylko łakomym jednorazowym kąskiem dla białych dziewczyn, podczas,kiedy jest naprawdę wspaniałym człowiekiem, który chce mieć kochającą wierną dziewczynę??? |
|
|
|
|
#281 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
? Poza pojedynczymi wpisami oczywiscie.
||
|
|
|
|
#282 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#283 |
|
Zadomowienie
|
ja tobie Wyrak akurat niczego nie wciskalam, ani zadnej normalnej osobie na forum, ktora potrafi czytac ze zrozumieniem i podchodzi do wszystkiego z dystansem ...
PS> nie spodziewalam sie ze taka dyskusja sie rozwinie , a najlepsze, ze akurat najwieksi krytycy tego watku, siedza tu najdluzej
|
|
|
#284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiscie, ze wciskalas, kazdy Twoj watek to breja, wlasnie przez to, ze wciskasz rozne rzeczy ludziom.
|
|
|
|
|
#285 |
|
Raczkowanie
|
A ja stanę w obronie Autorki wątku bo uważam,że założyła ten wątek,aby obalić pewne stereotypy i podpierała je własnymi doświadczeniami. A Wizażanki, które reagowały na to niezrozumieniem i agresją, oraz wypowiedziami typu "a biali to co, gorsi??" same de facto mają właśnie z tym problem...ja mam wspaniałego białego chłopaka i jakoś nie rzucam się do gardła dziewczynie, która twierdzi ,że jest inaczej....i co to za zdanie :
"Sterotypy, to na chama wciskala autorka watku, tylko dlatego, ze ona akruat miala pozytywne doswiadczenia z czarnymi facetami." ???? Co to znaczy,akurat Ona?? A może Ty Wyrak masz jedynie złe doswiadczenia z czarnymi facetami, więc może łaskawie je opisz...???Chyba,że znasz je tylko z TV .... |
|
|
|
|
#286 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#287 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#288 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#289 |
|
BAN stały
|
Wow wow wow, takiego tematu sie nie spodziwalam
no ale moze czas na mnie... od dluzszego czasu (4 lata) jestem w zwiazku z czarnoskorym (mieszkam w usa). Planujemy wspolna przyszlosc takze chyba da sie zyc.....a co do sexu....i tych spraw...szczerze? nie widze zadnej roznicy miedzy czarnoskorym a bialym...naprawde, wierzcie mi...ani wysposazenie, ani cokolwiek innego...(oprucz koloru oczywiscie ;P).."innego" zapachu tez nie czuje.... sex, nie powiem jest boski, ale mysle, ze to za sprawa MILOSCI a nie KOLORU najlepiej sprobowac samemu. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#290 |
|
Zakorzenienie
|
o rany, czemu krytykujecie Autorke? chciala napisac watek i poznac innych opinie
![]() ciekawa jestem, jak te wszystkie ktytykacze sami zyja ![]() hehe
|
|
|
|
|
#291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No akurat ona miala takie doswiadczenia, zadnego ukrytego sensu to nie ma. Ja nie mam zadnych doswiadczen z jakimikolwiek facetami i miec nie bede. To jeszcze sie podziel ze mna i forum co jest niby jasne
|
|
|
|
|
#292 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dla mnie to bardzo irracjonalne zachowanie w dodatku pachnące hipokryzją...
|
|
|
|
|
|
#293 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zenada
|
|
|
|
|
#295 | |
|
Zakorzenienie
|
dla kogos, kto odpowiada opisowi: poczucie humoru,dystans do siebie-brak nigdy nie jest za pozno na uczenie sie nowych rzeczy,pamietaj---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
wszystko bierzesz na powaznie,to ci wspolczuje troche ale tu ludzie sie burza ach te frustracje,gdzie by je tu rozladowac?
Maybe you don't need whole world to love you, you know Maybe you just need one person Edytowane przez Ivi 1988 Czas edycji: 2009-10-06 o 13:37 |
|
|
|
|
|
#296 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
" Postanowilam założyć ten wątek z ciekawości, ile z Was ma takie doświadczenia i jak je oceniacie." I powiedz mi, czy to zdanie do czegoś NAMAWIA???Bo albo ja straciłam dar logicznego wysuwania wniosków z wypowiedzi, albo masz poważny problem z obiektywnym punktem widzenia. Nikt nie zabrania na tym forum opisywać swoich pozytywnych (lub negatywnych) doświadczeń z czarnoskórymi mężczyznami, a jeśli takie się tutaj znalazły to czy Twoim zdaniem ma być to jakaś forma perswazji do udowodnienia swoich racji i wepchnięcia kobiet do łóżka Afrykańczyków czy Afroamerykanów? Ja tego tak nie odbieram bo nie mam problemu z dzieleniem ludzi według rasy.Przeczytałam wątek, pomyślałam " fajnie, że ktoś ma takie doświadczenia", koniec.Może czarni są lepsi, może nie są, nie mnie to oceniać jeśli nie mam doświadczenia w tej sferze. A najwięcej "szczekały" osoby, które dam sobie uciąć rękę, nie miały kompletnie nic wspólnego z tematem. Dla mnie taka postawa to dno i dziesięć metrów mułu. |
|
|
|
|
|
#297 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? Osoba, ktora tak sie piekli jak Ty, choc nie ma pojecia o czym pisze, jest ostatnia, ktora powinna kogokolwiek pouczac. Cytat:
"Mam nadzieje, ze Was zachęciłam do nowych "doświadczeń" " To nie jest zachecanie/namawianie? Pozniej juz bylo: "No i nie widze powodu zeby mnie okreslac mianem niewiadomokogo, tylko dlatego ze lubie seks, lubie sie przy tym dobrze bawic i mam w tym doswiadczenie. Uwazacie sie za kogos lepszego tylko dlatego, ze mialyscie 1 faceta w swoim zyciu? ALbo tylko dlatego, ze jedyną wasza fantazja seksualna, jest, zeby facet wytrzymal dluzej niz 3 minuty? I jakie prawo w ogole macie do oceniania na takich podstawach drugiej osoby?" Dziwi Cie, ze po tym rozpetala sie burza? Ze to ktos "szczekal", a nie sie kilka osob zirytowalo na idiotyczne sugestie zacytowane powyzej? Nie wspominajac o tym, ze krytyka autorke spotkala za hm... bardzo techniczne podejscie do tematu. Wiesz, mi tam zwisa i powiewa co ona sobie robi i jakie ma doswiadczenia, tylko dziwi mnie, ze po tym, jak pisze takie teksty jest zdziwienie, ze reakcje sa jakie sa.
||
|
|
|
|
#298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapewne nie wiedziales,co mam na mysli,wiec po prostu zalozyles,ze sie nabijam-jak to ty
|
|
|
|
|
|
#299 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:02.

nie musi sie posilkowac wielka ____ 

? Za duzo chyba klipow rapowych, jesli sie komukolwiek wydaje, ze wszystkie czarne osoby tak sie zachowuja, to jest w wielkim bledzie.
nie udalo mi sie tego wytlumaczyc, nie chodzi mi o typowy stereotyp czarnego gangsta, poznalam kilku czarnych ludzi na wyspach i od nich bil takie wewnetrzny optimizm?? nie wiem trudno to ująć, czarni ludzie z europy mysle ze roznią sie troche od afroamerykanow, ktorzy wychowali sie w Stanach. Myśle, że Ci ktorzy mieszkaja w Europie ( przewazne w celach zarobkowych lub na studiach) dorastali sie w troche innej kulturze niz wlasnie afroamerykanie i ich styl zycia troche sie rozni, 

Oczywiscie, ze wciskalas, kazdy Twoj watek to breja, wlasnie przez to, ze wciskasz rozne rzeczy ludziom.
nigdy nie jest za pozno na uczenie sie nowych rzeczy,pamietaj