|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode = Żonki 2009 część XIII
Dzień Dobry!
U mnie przygotowania jakoś idą. Zrobiłam już zaproszenia. A co tam, też się pochwalę, na razie jest ich 37, ale dziś roboty ciąg dalszy. No i mam do odbioru na dziś buty, Pani już wysłała smsa, że są |
|
|
|
|
#3662 |
|
Wtajemniczenie
|
Słuchajcie, ta Panna zadzwoniła w zeszłym tygodniu do TŻta z pytaniem czy mamy jakąś koncepcje z dekoracją kościoła, to Tż powiedział jej, że jesteśmy na etapie rozmów z naszą kwiaciarką i ja będziemy coś wiedzieć, to się odezwiemy. No i w poniedziałek Gosia obejrzałą kościół, zaproponowała kilka rzeczy i wyceniła to na 600-700zł, więc dzwonię do tej dziewczyny, mówię jej co i jak i zaznaczam, że daję jej zcas do środy na zastanowienie. Ok, Ok słyszę. Środa mija, godzina 19 dzwonię ja, a ta z tekstem, ż eona jeszcze nie rozmawiała z narzeczonym i zadzwoni za godzinę. To czekam. Godzina mija, druga też i zadzwoniła o 21.30 i mówi, że oni sami nie wiedzą, że są w kropce. Myslę sobie, pewnie chodzi o kase, to pytam czy oni rozmawiali z żoną organisty i jak to u niej cenowo wygląda. I dziewczyna mówi, że na pewno trzeba by było samemu kwiaty w sob rano kupić (to ja już jej odpowiedziałam, ze dla nas ta opcja odpada), jej to się w sumie też nie podoba. Pytam ile w takim razie trzeba zapłacić tej Pani, bo na pewnio za darmo tego nie zrobi, a ta, ze nie pytała...to juz mnie złosć wzięła i mówie do niej, że dam jej numer do Gosi, niech zadzwoni, pogada i się odezwie najpóżniej w czwartek. W smsie wysłałam numer i zaznaczyłam, że ma dzwonić do 15. Wczoraj 16, dzwonimy do Gosi co i jak, no i Gosia mówi, ze gadała, powiedziała co miała powiedzieć i ta do niej, że odezwie się do mnie z decyzją. Wiecie Gosia musi też to przygotować, zrobić sobie dokłady plan , bo nasz kościół jest bardzo duży, pogadać z proboszczemn co wolno czego nie itd, to nie jest takie "hop siup". I wiecie, czekam na ten telefon, czekam, 21 cisza, to dzwonię - poczta...F***! Wczoraj byłam już zmeczona i odpuściłam (oczywiscie nie oddzwoniła). Dziś dzwonię o 11 i sygnał jest i nie odbiera...jestem tak wściekła, że szkoda gadać, tymbardziej, że prosiłam ją o telefon bezwzględu na decyzję, a po drugie, to ona nam d*** zawróciła, a teraz takie dziecinne zachowanie. Dla mnie to jest krótka piłka, robimy albo nie. NNie rozumiem takich ludzi!!!! Powiedzcie mi, czy ja przesadzam???
Ale Ty jesteś fajna i z wlkp
|
|
#3663 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szczerze nie zazdroszcze Ci sytuacji i bardzo współczuje. cóż możemy Ci poradzić? popłacze sie przy niej - może zmięknie. niech idzie bez - nie powinnas iść na ustępstwa, a z drugiej strony.... nikt nie zauważy jej bukietu i tak każdy będzie patrzył tylko na Ciebie (nawet TZ bedzie na drugim planie) ![]() Dzień dobry i wzajemnie!o Ty zdolniacho! |
|
|
|
|
|
#3664 |
|
Zakorzenienie
|
inutil ale sliczne zaproszenia
nagusek tez sie z dekoracja kosciola wkurzalam, o czym wam pisalam. Tamta dziewczyna nie podejmie decyzji. Dobra rada, to odpuscic sobie ta dekoracje, i pozostac przuy standardach - szkoda ze zakonnica, czy ta zona organisty czy kogos tam, nie pojechalaby sama po te kwiaty Nie mialybyscie klopotu. i taniej, jesli tamtej chodzi o kase.
|
|
|
|
|
#3665 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Inutil super
|
|
|
#3666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli oni sądzą ż za drogo albo coś niech powiedzą ja od razu bym się zgodziła by było taniej a tak 12.09 tylko my mamy ślub
|
|
|
#3667 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3668 |
|
Zakorzenienie
|
ja sprzątam i pichce coś na panieńskie mam nadzieje że wyjdzie to jakoś
|
|
#3669 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() agnusek22 przecież Wy za tydzień macie slub kiedy ona chce cos ustalić?! My dekorację z siostrą zakonną ustalaliśmy miesiąc przed ![]() Ostatnie godziny do weekendu |
|
|
|
|
|
#3671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3672 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
Boże to już jutro, strasznie się stresuje. Wolałam jak było pół roku do... No i ten suwaczek na pulpicie. "jeszcze tylko 1 dzień" I ta pogoda |
|
|
|
|
#3673 |
|
Zakorzenienie
|
Scio bedzie super zobaczysz
|
|
|
|
|
#3674 |
|
Zakorzenienie
|
mi siostra pow że w tyg. ślubu przyjść
|
|
#3675 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pogoda to jakiś koszmar ja dzisiaj miałam przymiarkę i próbną charakteryzację(statystuj ę do filmu) i myslałam ,że zamarzne:/ a w środe nawet 16h mogą trwać zdjęcia...brrr---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Cytat:
ja też chciałabym sama zrobić ,a drogo Cię wyniesie ich zrobienie? ale raczej napewno taniej niż kupno
|
|
|
#3676 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w piatek dzien przed slubem poszlismy na spowiedz .do parafii TZeta .. a ze mieszkamy razem to proboszcz w mojej parafi kazal nam isc tylko na jedna spowiedz bo i tak zylibysmy w grzechu ... no wiec TZet poszedl pierwszy i trzymal go 30min !! nie chcial mu dac rozgrzeczenia bo nie byl na 2 spowiedziach ![]() Cytat:
to powinniscie sie zmiescic o kurcze to widze ze wy ladne zakupy robicie Cytat:
![]() ( wsumie to dalej nie wiemy od czego ) wiec jeszcze w piatek musielismy na zakupy rano jechac .. a ze TZet nie nawidzi zakupow to weszlismy do pierwszego sklepu spodobala mu sie kamizelka i koszula wiec wzial Cytat:
para o 14 powiedziala ze on ma inna wizje i ze chce zeby zakonnica ubierala ( przyjaciel rodziny ) a jak ja jej napisalam co bym chciala to ona ze widzi ze juz wszytsko mam zaplanowane tylko chyba zapomnialam ze inni tez maja slub w tym dniu .. ale kurde chyba musialam powiedziec dekoratorce jaka chce dekoracje i jakie kwiaty zeby mi mogla cene powiedziec nie ?! wiec stwierdzilismy z TZetem ze dajemy sobie spokoj z dekoraracja Kosciola ... i wsumie wyszlo nas tylko po 100zl za kwiaty ( tylko ze w piatek o 3 rano musielismy po nie jechac ![]() Cytat:
tylko cos pogoda sie nie udala na ten weekend w Polsce
|
|
|
|
#3677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję oszczędnego rozplanowania inutil przepiękne zaproszenia
|
|
|
|
|
|
#3678 |
|
Zakorzenienie
|
zaaaabcia
no to Ci współczuje...z nami zapewne będzie podobnie :/ a mi się troszkę plany pokrzyżowały,bo ja się dopiero tydzień temu zameldowałąm tu gdzie tmieszkamy,wczensiej ciocia zameldowała Tżeta i teraz to należe do drugiej parafi...termin jest wolny ale ksiądz ![]() ja załatwiałam tam pogrzeb cioci i dałam 300zł to powiedział,że za mało i wogole to mu pozniej 100zł dopłaciłam buuu,a on taki wredy w dodatku to mi zgody nie da żebym brała w mojej poprzedniej parafi tam taki mały, przytulnty kościółek, a ten to taki wielki gmach :/ grrrrr---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- a mam dziewczyny pytanie ,bo strasdznie się boję wizyty u tego księdza:/ przy pierwszej płaciłyście czy jak? pierwsza to chyba ustalenie terminu itp?
|
|
#3679 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() nie nadrabiam, bo nie mam kiedy Powiem tylko tyle: to juz jutro szok ![]() do tej pory w ogole sie nie stresowalam teraz troszke czuje stresa bo usiadlam na chwile tak to caly czas biegalam ![]() nie zdazylam przymierzyc mojej sukni slubnej i nie zdazylismy pocwiczyc 1 tanca ![]() i do tego leje
|
|
|
|
|
#3680 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
serio powiedzial ze malo? ![]() beszczelny i tyle ![]() na pierwszym spotkaniu ustalacie date godzine swiadkow ... no i spisujecie protokol ... a pozniej przy drugiej rozmowe ... placi sie za slub ... przynajmniej u nas tak bylo Cytat:
trzymam za to kciuki ![]() a ja wlasnie pisze podziekowania dla gosci ... dopiero 5 napisalam .. jeszcze 65 mi zostalo
|
|
|
|
#3681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko na pewno się uda tak jak sobie wymarzyłaś, trzymamy kciuki |
|
|
|
|
|
#3682 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczynki
wlasnie siedze z maseczka na twarzy i slucham naszej 1 piosenki zeby sie przynajmniej wprowadzic w weselny nastroj - ale powiem wam szczerze ze w ogole nie czuje ze to ja sie hajtam czuje sie jakbym szla na wesele do kogos heheh
|
|
|
|
|
#3683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3684 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny dawno mnie nie było, czas tak szybko leci, że nie mam czasu zajrzeć do was, a jak już mi się uda to mnie krew zalewa na wolny internet jaki się nam zrobił po rozdzieleniu na dwa kompy. Zazwyczaj brakuje mi cierpliwości aż to wszystko się pootwiera
Cytat:
Cytat:
Cytat:
będzie dobrze, trzymam kciuki i życzę wszystkiego co najlepsze.My dalej z niecierpliwością czekamy na zdjęcia ślubne. Ponowie moje pytanie czy któraś ma wybrane piosenki na prezentację ze zdjęć? będę wdzięczna za każde sugestie. Dobranoc, idę do łóżeczka do mężusia
|
|
|
#3685 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A nam został tydzień... dzisiaj miałam próbną fryzurę, ale fotek brak, bo od razu farbowałam. Muszę skombinować sobie opaskę ze skrawek mojej sukienki, bo moja fryzjerka ma wizję i powiedziała, żebym za tydzień bez opaski się nie pokazywała. Nie mam pojęcia jak to zrobić... Jutro wieczór panieński...hmm... już się boje, co tam dziewczyny wymyśliły A mój TŻecik dzisiaj się bawi i od 20.00 się nie odzywa, pewnie bawi się świetnie! ![]() wszystkim jutrzejszym PMkom, pogody na niebie, pogody ducha i serduszka otwartego na TYYYLLLLEEE miłości i życzliwości! Trzymam kciuki za pogodę i Wasze uśmiechy!
|
|
|
#3686 |
|
Raczkowanie
|
czesc! wlasnie wstalam i pije kawke.., na 8 do fryzjera
leje....
|
|
|
#3687 |
|
Zakorzenienie
|
W Toruniu też leje, ale nie martw się, może to lepiej, że z rana się wypada a później na pewno się wypogodzi
|
|
|
|
|
#3688 |
|
Rozeznanie
|
Soll u nas w warminsko mazurskim nie pada więc pewnie i do Ciebie zaraz słoneczko dojdzie
Powodzenia!!! Jak ja Ci zazdroszcze Wszystkim PMkom z dziś Wszystkiego Najjjj!!
|
|
#3689 |
|
Raczkowanie
|
dzieki dziewczyny :
stresa troszke mam... ![]() zbieram sie do fryzjera trzymajcie kciuki za pogode bo tylko tego mi do szczecia potrzeba ![]() Ps. buty slubne mam na parapecie bo mi wczoraj kosmetyczka kazala zeby pogode przywolać hehehe
|
|
|
#3690 |
|
Zakorzenienie
|
dzis slubujacym wszystkiego naj naj
zero stresu, wszystkiego po Waszej mysli i słoneczka ![]() a co do butów na parapecie... u koleżanki stały i na jej slubie lało tak, ze szok . Ja u siebie nie postawiłam i mimo, ze rano ulewa byla to jak wychodzilam z domu swieciło piekne słoneczko
Julka http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cpx9ipnwxid9w.pngCzas zacząć nowe, lepsze życie... Edytowane przez MisQa Czas edycji: 2009-09-05 o 08:05 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.

Nie mialybyscie klopotu.