Panny Młode = Żonki 2009 część XIII - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-09-04, 11:49   #3661
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil
Dot.: Panny Młode = Żonki 2009 część XIII

Dzień Dobry!

U mnie przygotowania jakoś idą. Zrobiłam już zaproszenia. A co tam, też się pochwalę, na razie jest ich 37, ale dziś roboty ciąg dalszy. No i mam do odbioru na dziś buty, Pani już wysłała smsa, że są
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (39,6 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7.jpg (27,6 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8.jpg (40,0 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (29,1 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (28,7 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (30,4 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (31,9 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (32,3 KB, 21 załadowań)
Stary 2009-09-04, 12:15   #3662
agnusek22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
co się dzieje?
Słuchajcie, ta Panna zadzwoniła w zeszłym tygodniu do TŻta z pytaniem czy mamy jakąś koncepcje z dekoracją kościoła, to Tż powiedział jej, że jesteśmy na etapie rozmów z naszą kwiaciarką i ja będziemy coś wiedzieć, to się odezwiemy. No i w poniedziałek Gosia obejrzałą kościół, zaproponowała kilka rzeczy i wyceniła to na 600-700zł, więc dzwonię do tej dziewczyny, mówię jej co i jak i zaznaczam, że daję jej zcas do środy na zastanowienie. Ok, Ok słyszę. Środa mija, godzina 19 dzwonię ja, a ta z tekstem, ż eona jeszcze nie rozmawiała z narzeczonym i zadzwoni za godzinę. To czekam. Godzina mija, druga też i zadzwoniła o 21.30 i mówi, że oni sami nie wiedzą, że są w kropce. Myslę sobie, pewnie chodzi o kase, to pytam czy oni rozmawiali z żoną organisty i jak to u niej cenowo wygląda. I dziewczyna mówi, że na pewno trzeba by było samemu kwiaty w sob rano kupić (to ja już jej odpowiedziałam, ze dla nas ta opcja odpada), jej to się w sumie też nie podoba. Pytam ile w takim razie trzeba zapłacić tej Pani, bo na pewnio za darmo tego nie zrobi, a ta, ze nie pytała...to juz mnie złosć wzięła i mówie do niej, że dam jej numer do Gosi, niech zadzwoni, pogada i się odezwie najpóżniej w czwartek. W smsie wysłałam numer i zaznaczyłam, że ma dzwonić do 15. Wczoraj 16, dzwonimy do Gosi co i jak, no i Gosia mówi, ze gadała, powiedziała co miała powiedzieć i ta do niej, że odezwie się do mnie z decyzją. Wiecie Gosia musi też to przygotować, zrobić sobie dokłady plan , bo nasz kościół jest bardzo duży, pogadać z proboszczemn co wolno czego nie itd, to nie jest takie "hop siup". I wiecie, czekam na ten telefon, czekam, 21 cisza, to dzwonię - poczta...F***! Wczoraj byłam już zmeczona i odpuściłam (oczywiscie nie oddzwoniła). Dziś dzwonię o 11 i sygnał jest i nie odbiera...jestem tak wściekła, że szkoda gadać, tymbardziej, że prosiłam ją o telefon bezwzględu na decyzję, a po drugie, to ona nam d*** zawróciła, a teraz takie dziecinne zachowanie. Dla mnie to jest krótka piłka, robimy albo nie. NNie rozumiem takich ludzi!!!! Powiedzcie mi, czy ja przesadzam???

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
agnusek ja mialam na 16
Ale Ty jesteś fajna i z wlkp

Zawsze będę wierzyć...

agnusek22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-04, 12:18   #3663
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
wiesz co moniqac sprawa wyglada tak ze świadkami u nas jest brat tż ze swoja dziewczyną my sie naprawde bardzo lubimy i przyjaźnimy ja bym w zyciu nie podejrzewała ze z powodu kwiatków wybuchnie taka afera
zle mi z tym wszystkim bo nei chce zeby w rodzinie panowala jakas nieprzyjemna atmosfera a dopiero by było neiprzyjemnie gybym jej podziekowała zreszta w zyciu bym tego nie zrobiła
ona była pierwszą osobą o ktorej pomyslalam jak tylko sie zareczylismy i zaraz po zareczynach ja poprosiłam o swiadkowanie

a tu taki cyrk

doła mam strasznego bo mi z tym zle nie chce zeby miała biały bukiet a z drugiej stronie nei chce sie z nią kłócić
tz to juz wogule jest miedzy młotem a kowadłem

szczerze nie zazdroszcze Ci sytuacji i bardzo współczuje. cóż możemy Ci poradzić? popłacze sie przy niej - może zmięknie. niech idzie bez - nie powinnas iść na ustępstwa, a z drugiej strony.... nikt nie zauważy jej bukietu i tak każdy będzie patrzył tylko na Ciebie (nawet TZ bedzie na drugim planie)

Cytat:
Napisane przez liliputek Pokaż wiadomość
Dzien dobry przyszlam sie tylko przywitac i zyczyc Wam Milego dnia.
Dzień dobry i wzajemnie!

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Dzień Dobry!

U mnie przygotowania jakoś idą. Zrobiłam już zaproszenia. A co tam, też się pochwalę, na razie jest ich 37, ale dziś roboty ciąg dalszy. No i mam do odbioru na dziś buty, Pani już wysłała smsa, że są
o Ty zdolniacho!

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-04, 12:31   #3664
kliwia
Zakorzenienie

inutil ale sliczne zaproszenia Gratuluje!

nagusek tez sie z dekoracja kosciola wkurzalam, o czym wam pisalam. Tamta dziewczyna nie podejmie decyzji. Dobra rada, to odpuscic sobie ta dekoracje, i pozostac przuy standardach - szkoda ze zakonnica, czy ta zona organisty czy kogos tam, nie pojechalaby sama po te kwiaty Nie mialybyscie klopotu. i taniej, jesli tamtej chodzi o kase.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-04, 12:43   #3665
agnusek22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
inutil ale sliczne zaproszenia Gratuluje!

nagusek tez sie z dekoracja kosciola wkurzalam, o czym wam pisalam. Tamta dziewczyna nie podejmie decyzji. Dobra rada, to odpuscic sobie ta dekoracje, i pozostac przuy standardach - szkoda ze zakonnica, czy ta zona organisty czy kogos tam, nie pojechalaby sama po te kwiaty Nie mialybyscie klopotu. i taniej, jesli tamtej chodzi o kase.
Masz rację, zadzwonię dzisiaj moze jeszcze raz i jeśli się nie dogadam albo w ogóle z nia nie porozmawiam, to sobie odpuszcze...jak dla mnie to dekoracji nie musi być żadnej a kwiaty są na ołtarzu zawsze, ale chodzi mi o sam fakt i zachowanie...

Inutil super

Zawsze będę wierzyć...

Stary 2009-09-04, 13:06   #3666
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnusek22 Pokaż wiadomość
Słuchajcie, ta Panna zadzwoniła w zeszłym tygodniu do TŻta z pytaniem czy mamy jakąś koncepcje z dekoracją kościoła, to Tż powiedział jej, że jesteśmy na etapie rozmów z naszą kwiaciarką i ja będziemy coś wiedzieć, to się odezwiemy. No i w poniedziałek Gosia obejrzałą kościół, zaproponowała kilka rzeczy i wyceniła to na 600-700zł, więc dzwonię do tej dziewczyny, mówię jej co i jak i zaznaczam, że daję jej zcas do środy na zastanowienie. Ok, Ok słyszę. Środa mija, godzina 19 dzwonię ja, a ta z tekstem, ż eona jeszcze nie rozmawiała z narzeczonym i zadzwoni za godzinę. To czekam. Godzina mija, druga też i zadzwoniła o 21.30 i mówi, że oni sami nie wiedzą, że są w kropce. Myslę sobie, pewnie chodzi o kase, to pytam czy oni rozmawiali z żoną organisty i jak to u niej cenowo wygląda. I dziewczyna mówi, że na pewno trzeba by było samemu kwiaty w sob rano kupić (to ja już jej odpowiedziałam, ze dla nas ta opcja odpada), jej to się w sumie też nie podoba. Pytam ile w takim razie trzeba zapłacić tej Pani, bo na pewnio za darmo tego nie zrobi, a ta, ze nie pytała...to juz mnie złosć wzięła i mówie do niej, że dam jej numer do Gosi, niech zadzwoni, pogada i się odezwie najpóżniej w czwartek. W smsie wysłałam numer i zaznaczyłam, że ma dzwonić do 15. Wczoraj 16, dzwonimy do Gosi co i jak, no i Gosia mówi, ze gadała, powiedziała co miała powiedzieć i ta do niej, że odezwie się do mnie z decyzją. Wiecie Gosia musi też to przygotować, zrobić sobie dokłady plan , bo nasz kościół jest bardzo duży, pogadać z proboszczemn co wolno czego nie itd, to nie jest takie "hop siup". I wiecie, czekam na ten telefon, czekam, 21 cisza, to dzwonię - poczta...F***! Wczoraj byłam już zmeczona i odpuściłam (oczywiscie nie oddzwoniła). Dziś dzwonię o 11 i sygnał jest i nie odbiera...jestem tak wściekła, że szkoda gadać, tymbardziej, że prosiłam ją o telefon bezwzględu na decyzję, a po drugie, to ona nam d*** zawróciła, a teraz takie dziecinne zachowanie. Dla mnie to jest krótka piłka, robimy albo nie. NNie rozumiem takich ludzi!!!! Powiedzcie mi, czy ja przesadzam???

Ale Ty jesteś fajna i z wlkp

jeśli oni sądzą ż za drogo albo coś niech powiedzą ja od razu bym się zgodziła by było taniej a tak 12.09 tylko my mamy ślub

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-04, 13:09   #3667
agnusek22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
jeśli oni sądzą ż za drogo albo coś niech powiedzą ja od razu bym się zgodziła by było taniej a tak 12.09 tylko my mamy ślub
No dokładnie o to chodzi, przecież nie zrobię jej z tego tytułu jakiejś awantury czy coś, ale uważam, że dziewczyna wymyśla, a mnie to strasznie denerwuje

Zawsze będę wierzyć...

Stary 2009-09-04, 13:45   #3668
śliweńka
Zakorzenienie

ja sprzątam i pichce coś na panieńskie mam nadzieje że wyjdzie to jakoś

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2009-09-04, 14:00   #3669
agnusek22
Wtajemniczenie

Cytat:
ja sprzątam i pichce coś na panieńskie mam nadzieje że wyjdzie to jakoś
Na pewno będzie super

Zawsze będę wierzyć...

Stary 2009-09-04, 14:40   #3670
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień Dobry!
śliczne

agnusek22 przecież Wy za tydzień macie slub kiedy ona chce cos ustalić?! My dekorację z siostrą zakonną ustalaliśmy miesiąc przed

Ostatnie godziny do weekendu

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-04, 14:59   #3671
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
No dokładnie o to chodzi, przecież nie zrobię jej z tego tytułu jakiejś awantury czy coś, ale uważam, że dziewczyna wymyśla, a mnie to strasznie denerwuje
na pewno się dogadacie.

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-04, 15:02   #3672
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

czesc

Boże to już jutro, strasznie się stresuje.
Wolałam jak było pół roku do...
No i ten suwaczek na pulpicie. "jeszcze tylko 1 dzień"

I ta pogoda

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-04, 15:19   #3673
kliwia
Zakorzenienie

Scio bedzie super zobaczysz
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-04, 15:42   #3674
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
śliczne

agnusek22 przecież Wy za tydzień macie slub kiedy ona chce cos ustalić?! My dekorację z siostrą zakonną ustalaliśmy miesiąc przed

Ostatnie godziny do weekendu
mi siostra pow że w tyg. ślubu przyjść

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2009-09-04, 17:34   #3675
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
hello!
jak tam Wam się dzionek rozpoczyna?
u mnie pochmurno i chłodno.

uwaga! (mam ogłoszenie)
od poniedziałku będę się odchudzać. przytyłam ze 3 kg ze stresu (bo ja jak się denerwuję, to jem). liczę na Wasze wsparcie...
jestesmy z Tobą
a pogoda to jakiś koszmar ja dzisiaj miałam przymiarkę i próbną charakteryzację(statystuj ę do filmu) i myslałam ,że zamarzne:/ a w środe nawet 16h mogą trwać zdjęcia...brrr

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
I ja Cie gorąco witam angel w naszym szacownym gronie
Jesteś zuch dziewczynka, że wszystko udalo się tak przyspieszyć oraz chylę czoła przed Twoją samodzielnością i zaradnością pod kątem uzbierania odpowiedniej sumki pieniążków.
Trzymam mocno kciuki by wszystko szło po Waszej myśli !!!!
tak pieknie to nie było uzbierać,bo musieliśmy wziąść mały kredyt żeby dołożyć: ale 10 rat to szybko zleci

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Cytat:
Dzień Dobry!

śliczne zaproszenia ja też chciałabym sama zrobić ,a drogo Cię wyniesie ich zrobienie? ale raczej napewno taniej niż kupno

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-04, 17:46   #3676
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
bez ubioru mojego i Tż,bo moj już prawie skompletowany i jego też
Samo wesle wyniesie nas ok.2300zł

a co z tym księdzem było takiego?

w piatek dzien przed slubem poszlismy na spowiedz .do parafii TZeta .. a ze mieszkamy razem to proboszcz w mojej parafi kazal nam isc tylko na jedna spowiedz bo i tak zylibysmy w grzechu ... no wiec TZet poszedl pierwszy i trzymal go 30min !! nie chcial mu dac rozgrzeczenia bo nie byl na 2 spowiedziach no i ze mieszkamy razem itp ... pozniej poszlam ja ... 25 min mnie trzymal .. i gada ze mieszkamy razem ... ze statystycznie jest wiecej rozdwodow jak mlodzy mieszkaja razem przed slubem ... no i upieprzyl sie ze nie mam 2 spowiedzi .. to ja mu mowie ze slub mamy w mojej parafi i probosz powiedzial ze wystarczy tylko jedna .. a on sie tak zmieszal i mowie mu ... bo przeciez i tak zylibysmy w grzechu ... normalne strasznie niemily byl .... a ludzie jak patrzyli ... jak TZet siedzial w tym konfesionale to tylko bylo slychac " co on tam tyle siedzi "

Cytat:
130zł od os auta ozdoba 10zł(para gołąbków i kilka balonów), Dj nie bierzemy ,jak uzłyszałam ceny min.1000zł to podziękowałam(muzyke moj przyjaciel i zarazem świadek bedzie pilnował ,żeby ze sprzetu leciała), soki sa wliczone w cene od os, fryzjer itp odpada ,bo znajoma fryzjerka mnie wyszykuje, fotograf i kamerzysta to też znajomy

ale i tak jak narazie mamy nadzieję coś jescze doskładać do tych 5000zł ja sukienka kupiłam za stanie na promocjach teraz w weekend idę znów i dopóki się zajęcia nie zaczną będę stała,by coś jeszcze dorobić

nie no to moj za cały garnitur,z kamiezelką( musimy tylko kupić koszule i krawat) wydał 400zł, z butami zamknie się w 500
o to faktycznie jak muzyke fotografa macie swojego ...
to powinniscie sie zmiescic

o kurcze to widze ze wy ladne zakupy robicie
Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
zabcia bo to jest tak
myśmy ogladali kamizelki tam gdzie kupi;lismy garnitur i mojemu spodobała sie kamizelka firmy gabriel ale kosztowała 280 zł i powiedziałam poczekaj poszukamy no i pojechalismy za moja suknią n poprawiny do konopisk wchodzę do sklepu wisi!!!!kamizelka ta dokładnie ta cena: 130,00 !!!!popatrz jaka różnica i ze wszystkim tak jest
kurcze tylko u nas bylo tak ze przywiezlismy garniak kamizelke i koszule ze stanow i wszystko bylo u nie zostawione no i w czwartek przyjechalismy do mnie .. patrzymy a tu .. kamizelka cala brudna ... koszula to samo ( wsumie to dalej nie wiemy od czego ) wiec jeszcze w piatek musielismy na zakupy rano jechac .. a ze TZet nie nawidzi zakupow to weszlismy do pierwszego sklepu spodobala mu sie kamizelka i koszula wiec wzial

Cytat:

ahhh skad ja to znam .. u mnie bylo to samo ..
para o 14 powiedziala ze on ma inna wizje i ze chce zeby zakonnica ubierala ( przyjaciel rodziny ) a jak ja jej napisalam co bym chciala to ona ze widzi ze juz wszytsko mam zaplanowane tylko chyba zapomnialam ze inni tez maja slub w tym dniu .. ale kurde chyba musialam powiedziec dekoratorce jaka chce dekoracje i jakie kwiaty zeby mi mogla cene powiedziec nie ?! a para o 16 ze wogole sie niedorzuca bo .. robia male przyjecie ... no a przeciez nie bede wychodzila z Kosciola i sciagala dekoracji ...

wiec stwierdzilismy z TZetem ze dajemy sobie spokoj z dekoraracja Kosciola ... i wsumie wyszlo nas tylko po 100zl za kwiaty ( tylko ze w piatek o 3 rano musielismy po nie jechac ) jechalismy godzine ( 2 para juz tam byla z rodzicami ) wchodz a Ci to my juz wybralismy roze i gozdziki .. a my tacy zaspani bylismy ze ok spoko dalismy kase i tyle nas widzieli hahah moze jakies 10 min tam bylismy ... jedyny plus to taki ze frezje kupilam do swojego bukietu no i zakonnicy dalismy koperte ... a te pieniadze ktore mialy isc na dekoracje Kosciola poszly na dekoracje sali i wcale nie zaluje ze tak zrobilismy

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
czesc

I ta pogoda
nic sie nie stresuje bedzie dobrze

tylko cos pogoda sie nie udala na ten weekend w Polsce

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-04, 18:42   #3677
india83
Zakorzenienie

Cytat:
130zł od os auta ozdoba 10zł(para gołąbków i kilka balonów), Dj nie bierzemy ,jak uzłyszałam ceny min.1000zł to podziękowałam(muzyke moj przyjaciel i zarazem świadek bedzie pilnował ,żeby ze sprzetu leciała), soki sa wliczone w cene od os, fryzjer itp odpada ,bo znajoma fryzjerka mnie wyszykuje, fotograf i kamerzysta to też znajomy

ale i tak jak narazie mamy nadzieję coś jescze doskładać do tych 5000zł ja sukienka kupiłam za stanie na promocjach teraz w weekend idę znów i dopóki się zajęcia nie zaczną będę stała,by coś jeszcze dorobić [COLOR="Silver"]
Przy takich kombinacjach na pewno wystarczy gratuluję oszczędnego rozplanowania

inutil przepiękne zaproszenia na początku też chciałam sama zrobić, ale jakoś zabrakło czasu niestety... wszystko za szybko się potoczyło ;p mam nadzieję, że później wystarczy mi wytrwałości, bo mam w planach wykonanie albumów dla rodziców i dziadków
india83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-04, 19:29   #3678
angel166
Zakorzenienie

zaaaabcia
no to Ci współczuje...z nami zapewne będzie podobnie :/ a mi się troszkę plany pokrzyżowały,bo ja się dopiero tydzień temu zameldowałąm tu gdzie tmieszkamy,wczensiej ciocia zameldowała Tżeta i teraz to należe do drugiej parafi...termin jest wolny ale ksiądz ja załatwiałam tam pogrzeb cioci i dałam 300zł to powiedział,że za mało i wogole to mu pozniej 100zł dopłaciłam buuu,a on taki wredy w dodatku to mi zgody nie da żebym brała w mojej poprzedniej parafi tam taki mały, przytulnty kościółek, a ten to taki wielki gmach :/ grrrrr

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

a mam dziewczyny pytanie ,bo strasdznie się boję wizyty u tego księdza:/ przy pierwszej płaciłyście czy jak? pierwsza to chyba ustalenie terminu itp?

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-04, 20:08   #3679
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Czesc
nie nadrabiam, bo nie mam kiedy Powiem tylko tyle: to juz jutro szok
do tej pory w ogole sie nie stresowalam teraz troszke czuje stresa bo usiadlam na chwile tak to caly czas biegalam
nie zdazylam przymierzyc mojej sukni slubnej i nie zdazylismy pocwiczyc 1 tanca
i do tego leje
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-04, 20:44   #3680
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
zaaaabcia
no to Ci współczuje...z nami zapewne będzie podobnie :/ a mi się troszkę plany pokrzyżowały,bo ja się dopiero tydzień temu zameldowałąm tu gdzie tmieszkamy,wczensiej ciocia zameldowała Tżeta i teraz to należe do drugiej parafi...termin jest wolny ale ksiądz ja załatwiałam tam pogrzeb cioci i dałam 300zł to powiedział,że za mało i wogole to mu pozniej 100zł dopłaciłam buuu,a on taki wredy w dodatku to mi zgody nie da żebym brała w mojej poprzedniej parafi tam taki mały, przytulnty kościółek, a ten to taki wielki gmach :/ grrrrr

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

a mam dziewczyny pytanie ,bo strasdznie się boję wizyty u tego księdza:/ przy pierwszej płaciłyście czy jak? pierwsza to chyba ustalenie terminu itp?
mam nadzieje ze u Was bedzie lepiej

serio powiedzial ze malo?
beszczelny i tyle

na pierwszym spotkaniu ustalacie date godzine swiadkow ... no i spisujecie protokol ... a pozniej przy drugiej rozmowe ... placi sie za slub ... przynajmniej u nas tak bylo

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
Czesc
do tej pory w ogole sie nie stresowalam teraz troszke czuje stresa bo usiadlam na chwile tak to caly czas biegalam
i do tego leje
wszystko bedzie wporzadku
trzymam za to kciuki

a ja wlasnie pisze podziekowania dla gosci ...
dopiero 5 napisalam .. jeszcze 65 mi zostalo

Olivia 2.07.2014
Stary 2009-09-04, 21:21   #3681
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc
i do tego leje
Będzie dobrze... spokojnie wszystko na pewno się uda tak jak sobie wymarzyłaś, trzymamy kciuki
Stary 2009-09-04, 21:31   #3682
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

dzieki dziewczynki wlasnie siedze z maseczka na twarzy i slucham naszej 1 piosenki zeby sie przynajmniej wprowadzic w weselny nastroj - ale powiem wam szczerze ze w ogole nie czuje ze to ja sie hajtam czuje sie jakbym szla na wesele do kogos heheh
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-04, 21:34   #3683
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki dziewczynki wlasnie siedze z maseczka na twarzy i slucham naszej 1 piosenki zeby sie przynajmniej wprowadzic w weselny nastroj - ale powiem wam szczerze ze w ogole nie czuje ze to ja sie hajtam czuje sie jakbym szla na wesele do kogos heheh
no i tak trzymac

Olivia 2.07.2014
Stary 2009-09-04, 21:54   #3684
stokrotka24
Zakorzenienie

hej dziewczyny dawno mnie nie było, czas tak szybko leci, że nie mam czasu zajrzeć do was, a jak już mi się uda to mnie krew zalewa na wolny internet jaki się nam zrobił po rozdzieleniu na dwa kompy. Zazwyczaj brakuje mi cierpliwości aż to wszystko się pootwiera

Cytat:
Dzień Dobry!

bardzo ładne zaproszenia, takie lekkie i kolorowe

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
czesc

I ta pogoda
nie stresuj się na pewno będzie ślicznie, wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia, trzymam kciuki

Cytat:
Czesc
i do tego leje
nie masz co przymierzać sukni, na pewno będzie idealna. Co do pogody to nie ma co się przejmować, tego się nie da zaplanować. My mieliśmy 30 stopni i słońce ale wcale to nie było dobrze, bo myślałam, że zemdleję w tym całym umundurowaniu będzie dobrze, trzymam kciuki i życzę wszystkiego co najlepsze.

My dalej z niecierpliwością czekamy na zdjęcia ślubne. Ponowie moje pytanie czy któraś ma wybrane piosenki na prezentację ze zdjęć? będę wdzięczna za każde sugestie.
Dobranoc, idę do łóżeczka do mężusia

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-04, 23:30   #3685
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
w chodzę teraz do pokoju a po ścianie nad moja poduchą pająk średnica 4 cm czarny grube nogi myśl nic w nocy nie zasne złapałam go do plastikowego pudełka i zamknęłam, a ide do kuchni a za drukarką na ziemi taki chyba 6-8cm średnica drugi chude nogi boże myślałam złapałam go do słoika i pomyślałam dobrze że do rodziców na trzy dni dziś jadę normalnie mieszkać mi się już tu nie chce

aż się boję nogi na krześle mam teraz czekam tyko aż TŻ z pracy wróci

ponawiam pytanie co o zabaw na panieńskim?robicie jakieś??
Kochana, ściąganie majtek bez ściągania spodni...Po prostu rewelacja!

Cytat:
Dzień Dobry!

ŚLICZNE!!!!

A nam został tydzień... dzisiaj miałam próbną fryzurę, ale fotek brak, bo od razu farbowałam. Muszę skombinować sobie opaskę ze skrawek mojej sukienki, bo moja fryzjerka ma wizję i powiedziała, żebym za tydzień bez opaski się nie pokazywała. Nie mam pojęcia jak to zrobić...

Jutro wieczór panieński...hmm... już się boje, co tam dziewczyny wymyśliły A mój TŻecik dzisiaj się bawi i od 20.00 się nie odzywa, pewnie bawi się świetnie!

wszystkim jutrzejszym PMkom, pogody na niebie, pogody ducha i serduszka otwartego na TYYYLLLLEEE miłości i życzliwości!
Trzymam kciuki za pogodę i Wasze uśmiechy!

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-05, 06:17   #3686
SollAngelica
Raczkowanie

czesc! wlasnie wstalam i pije kawke.., na 8 do fryzjera
leje....
SollAngelica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-05, 06:38   #3687
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SollAngelica Pokaż wiadomość
leje....
W Toruniu też leje, ale nie martw się, może to lepiej, że z rana się wypada a później na pewno się wypogodzi Tobie i wszystkim dzisiejszym PMkom zyczę mnóstwo słoneczka i wszystkiego dobrego na nowej drodze życia
Stary 2009-09-05, 06:53   #3688
agulkaa
Rozeznanie

GG do agulkaa

Cytat:
Napisane przez SollAngelica Pokaż wiadomość
leje....
Soll u nas w warminsko mazurskim nie pada więc pewnie i do Ciebie zaraz słoneczko dojdzie aaa ale przeciez ono jeszcze wschodzi to jak Ty chcesz żeby u Cie już było zaraz sie pojawi Powodzenia!!! Jak ja Ci zazdroszcze Wszystkim PMkom z dziś Wszystkiego Najjjj!!

http://www.suwaczki.com/tickers/hchyhgqsnt603ke0.png
agulkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-05, 07:15   #3689
SollAngelica
Raczkowanie

dzieki dziewczyny :
stresa troszke mam...
zbieram sie do fryzjera trzymajcie kciuki za pogode bo tylko tego mi do szczecia potrzeba

Ps. buty slubne mam na parapecie bo mi wczoraj kosmetyczka kazala zeby pogode przywolać hehehe
SollAngelica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-05, 08:04   #3690
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

dzis slubujacym wszystkiego naj naj
zero stresu, wszystkiego po Waszej mysli i słoneczka

a co do butów na parapecie... u koleżanki stały i na jej slubie lało tak, ze szok . Ja u siebie nie postawiłam i mimo, ze rano ulewa byla to jak wychodzilam z domu swieciło piekne słoneczko

Czas zacząć nowe, lepsze życie...

Edytowane przez MisQa
Czas edycji: 2009-09-05 o 08:05
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości