Maturzystki 2010 cz. III - w oczekiwaniu na cud mobilizacji - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-05, 00:31   #1801
ladyanx
Raczkowanie

GG do ladyanx Wyślij wiadomość przez MSN do ladyanx Send a message via Skype™ to ladyanx
Dot.: Maturzystki 2010 cz. III - w oczekiwaniu na cud mobilizacji

Cytat:
Napisane przez visionario Pokaż wiadomość
Tak, rozumiem o co Ci chodzi. Rzeczywiście, jest w wosie trochę prawa i tym podobnych rzeczy i chyba tak jak piszesz jest to przedmiot dla humanistów, do których ja z kolei zdecydowanie należę Ale nie znam się natomiast zbytnio na chemii, fizyce czy biologii, więc to zależy od indywidualnych predyspozycji. Dla mnie nauka o jakichś konkretnych zagadnieniach z przedmiotów ścisłych to zwykle czarna magia, ale np. dla jakiegoś ścisłowca taką męką może być nauka o prawie, polityce, historii czy literaturze, a dla mnie z kolei to czysta przyjemność. Każdy ma swoje zainteresowania i swoje mocne strony i tak jak piszesz - trzeba na maturze wybrać mniejsze zło
Powiem Ci, ze dla mnie matematyka, fizyka czy chemia to przedmioty, w ktorych tych scislych zagadnien nie ma - to takie przedmioty z polotem gdzie mozna pokombinowac Z bio jest gorzej, bo jednak tych fachowych nazw jest huhu
ladyanx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-05, 00:39   #1802
visionario
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elajna888 Pokaż wiadomość
idę spać, dobranoc żuczki
Dobranoc

Cytat:
Napisane przez ladyanx Pokaż wiadomość
Powiem Ci, ze dla mnie matematyka, fizyka czy chemia to przedmioty, w ktorych tych scislych zagadnien nie ma - to takie przedmioty z polotem gdzie mozna pokombinowac Z bio jest gorzej, bo jednak tych fachowych nazw jest huhu
Właśnie dlatego napisałam, że to zależy od zainteresowań. Dla jednego coś jest banalne i lubi się tego uczyć, a dla innego to coś zupełnie abstrakcyjnego. Każdy podchodzi do tego inaczej

Też się zmywam, dobranoc bażanty

visionario jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-05, 08:42   #1803
star15
Zakorzenienie

Dzień dobry śpiochy ja jedna sama na wątku, wszystkie odsypiają

Cytat:
Tu się nie zgodzę. Historia a wos to dwa różne światy - nie mówię o samej treści, ale o ilości materiału. Z historii jest ogrom wiadomości, dat, postaci, wydarzeń i w ogóle mnóstwo informacji i faktów, z wosu zdecydowanie mniej. A podstawa z wosu jest ponoć najłatwiejszym przedmiotem do zdania, przynajmniej tak słyszałam, dużo ludzi, którzy nie wiedzą, co zdawać, bierze wos na podstawie. Rozszerzenie jest już zdecydowanie trudniejsze, ale i tak nijak ma się do historii.
A nam właśnie nauczyciel od wosu wczoraj powiedział, że układa się coraz trudniejsze matury z wosu, by odstraszyć właśnie tych, którzy 'zdają z braku laku, bo łatwo'. Podobno średni wynik w tym roku z wosu na podstawie (!) wyniósł 44%.

Cytat:
Napisane przez BeaS Pokaż wiadomość
Skoro teraz piszesz na 56 % to nie jest źle. Przyłożysz się w tym roku i 90 % spokojnie można wyciągnąć.
Ja bym się nie zastanawiała na Twoim miejscu, tylko brała
90%?! O kurde, chyba bym zwariowała ze szczęścia Chciałabym z 75% i myślę, że to wystarczy, co nie oznacza, że się obrażę, jak będę miała więcej..

Cytat:
Nie, nie odradzam, wręcz przeciwnie. Jeśli z wosem R masz większe szanse to próbuj śmiało, tym bardziej, że wos nie jest trudny. Piszę o tym dlatego, że sama się przymierzam A etnologia fajna sprawa, to musi być ciekawy kierunek
Też tak myślę, że nie będę się tam nudzić, a ogólnie chciałabym być dziennikarką i pisać do gazety, więc jeśli będę miała taką specjalność, to chyba będzie ok.
A Ty na jaki kierunek startujesz?

Wiedziałyście, że matury są układane na rok wcześniej, czyli w naszym roczniku na wosie będzie prawdopodobnie dużo o okrągłym stole, itp.? Bo była ta rocznica Wydarzenia z marca, kwietnia, maja tego roku trzeba przewertować, bo jest duże prawdopodobieństwo, że trzeba będzie się wykazać wiedzą o nich na naszej maturze. ; )
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka

Edytowane przez star15
Czas edycji: 2009-09-05 o 08:43
star15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-05, 10:24   #1804
madzioonia18w
Wtajemniczenie

Dzień dobry dziunie

Cytat:
Napisane przez parodia Pokaż wiadomość
Ja właśnie teraz tego nie mam. Schudłam 1 kg od początku szkoły

U mnie wersja uaktualniona: w praktyce wyjdzie 32 godziny +wdżwr...
Jak ci fajnie, ja to wogóle nie chudne w roku szkolny i też nie tyje

U mnie 38h + fakultety...
Cytat:
Ja też mam z bio spr. Póki co w piątek, chyba że plan się zmieni to wcześniej Mam zamiasr jutro większość ogarnąć
Ja chce biologie , już niestety skończył mi się mój ukochany przedmiot
Cytat:
Ja to w ogóle żadnych Samsungów nie polecam
Też nie, mam już był 2 razy w naprawie, gdybym go miała jeszcze na gwarancji bym go oddała ponieważ klawiatura mi szwankuje. Ale czekam do stycznia, kończy się mamie umowa i wkońcu będe mieć normalny telefon...

Cytat:
Napisane przez Aneczka91 Pokaż wiadomość
dziewczyny
mam problem za 2 tygi mam przygotować referat z geografii przed całą klasą i mam im podyktować notatkę ;D temat : "chiny - intensywnie rozwijający się kraj socjalistyczny o gospodarce rynkowej"
co mam im podyktować do zeszytu i wogle jak mam opowiadać
napweno coś tam znajdziesz, albo jakaś encyklopedia?

____

Wyspałam się i moge sobie poleżać w końcu w łóżku
Wczoraj tak mi się chciało spać że nawet nie skończyłam powtórzyć z zagadniej z PP. Nie wiem jaki temat mam wybrać na ustną, każdy wydaje mi się dziwny...
Miłego dnia życze;*

Edytowane przez madzioonia18w
Czas edycji: 2009-09-05 o 10:28
madzioonia18w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-05, 10:35   #1805
expectation
Zadomowienie

A jakie masz?

A Bóg map nie rozdaje, nie wiesz dokąd iść...

expectation jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-05, 10:42   #1806
elajna888
Rozeznanie

dzień dobry myślałam, że dłużej jakos pośpię, ale obudziłam się wcześniej. Może poczytam "Wesele" jeśli je znajde gdzies w domu, ale raczej wyskocze do księgarni je kupić. Po za tym muszę wziąść się za biologię i wypr. z angola. Pierwszy weekend w roku szkolnym, a już musze zakuwać

Cytat:
Napisane przez madzioonia18w Pokaż wiadomość
Też nie, mam już był 2 razy w naprawie, gdybym go miała jeszcze na gwarancji bym go oddała ponieważ klawiatura mi szwankuje. Ale czekam do stycznia, kończy się mamie umowa i wkońcu będe mieć normalny telefon...
ja mój naprawiałam już 3 razy i mam go dość, mi konczy się umowa jakoś nastepne wakacje, ale poczekam
Stary 2009-09-05, 11:10   #1807
blue_apple
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
dzień dobry myślałam, że dłużej jakos pośpię, ale obudziłam się wcześniej. Może poczytam "Wesele" jeśli je znajde gdzies w domu, ale raczej wyskocze do księgarni je kupić. Po za tym muszę wziąść się za biologię i wypr. z angola. Pierwszy weekend w roku szkolnym, a już musze zakuwać

ja mój naprawiałam już 3 razy i mam go dość, mi konczy się umowa jakoś nastepne wakacje, ale poczekam

oj nie przejmuj się, wypracowanie z angola jak przysiądziesz to szybko napiszesz pomyśl sobie ile na maturze trwa pisanie i jakoś daje się radę, więc dasz też

czemu nie przeraża mnie to, że też muszę się pouczyć?

poszłam wczoraj spać o 2
jestem wymęczona, już dziś postaram się iść spać wcześniej :P

muszę kupić wieszaki i podręcznik od biologii głupiego pwnu
blue_apple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-05, 11:14   #1808
Aneczka91
Zakorzenienie

Cytat:

napweno coś tam znajdziesz, albo jakaś encyklopedia?

Wiem wiem że z googli i encyklopedii
Ale chodziło mi o to na jaką mniej więcej długość notatkę im podać i wogle ;P
Bo u mnie w szkole rzadko referaty dają ;P
Ok .. już się popytałam i wiem co i jak
Jeszcze jedno pytanie czy któraś z was miała Nokię 5220?? Albo wasi znajomi etc? I jakie wrażenia odnośnie tego telefonu mają
Realizuje swoje plany i dążę do realizacji marzeń!

Aneczka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-05, 11:27   #1809
BeaS
Zakorzenienie

Dzień dobry, Lamy
Wstałam o 8 i pojechałam z mamą na zakupy. Wróciłam pół godziny temu i właśnie zajadam się warzywkami na patelnię

Cytat:
Napisane przez frankee16 Pokaż wiadomość
certyfikat ;0
Aż mi wstyd, że taka nieobeznana jestem

Cytat:
Szczerze mówiąc dla mnie ludzie, którzy zdają WOS są hardkorami... Naprawdę, przecież to prawie jak histo(e)ria. Z drugiej znow strony wiele uczelni sobie życzy WOSu;x

Dziewczyny... u mnie w pierwszakach takie ciacha, że głowa mała! Gdyby nie to, że są 2 lata młodsi, ahhh.. Edwarda Cullena nawet mamy, serio serio xd

Huhu, ja od 1.09 też już nie mam z kim, he...

Nie bijcie, że tu nie zaglądałam z 3 dni ;D
Dla mnie też, ale to dlatego, że ja jestem umysł antyhumanistyczny i dla mnie historia, wos, polski jest męczarnią

Jak się czujesz?

A masz

Cytat:
Napisane przez blue_apple Pokaż wiadomość
dziś piątek a tak mało was
Wszystkie się bawiły?

Cytat:
Ile?! Strasznie dużo

Cytat:
pierwszy weekend w roku szkolnym, a już musze zakuwać
Ja tak samo

-----------

Dziewczyny, czy u Was też jest taka okropna szaro-bura pogoda?

~ Thomas Fuller ~

Edytowane przez BeaS
Czas edycji: 2009-09-05 o 11:28
BeaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-05, 11:34   #1810
Nerchie
Zakorzenienie

[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;14073863]
u mnie w klasie gdzie mamy rozszerzenie historii zdaje ten przedmiot tylko jedna osoba
u nas dzisiaj wybieralismy samorzad. chcieli mnie wziac na gospodarza ale nie chcialam za leniwa jestem

a czemu nie idziesz jesli mozna spytac
edit: w ogole bede miala pozniej tematy na prezentacje na polski , kumpela mi przesle na poczte [/QUOTE]

Studniówka mnie nie ciszy, kiedyś to był bal, teraz odpowiednik sylwestra z polonezem na początku, żenująca, dziwna impreza, na która nie mam ochoty, mój tż swoją miał, bawił się dobrze, moją może sobie odpuścić. Nie chce się zmuszac za takie pieniądze.

Też mam rozszerzenie, ale zdaje ją chyba 9 czy 11 osób.

Cytat:
Napisane przez maaril Pokaż wiadomość
Spamery jedne!
Stwierdziłam że w koncu muszę do Was zajrzeć bo to nie może tak byc miałam wejsc wczoraj, ale tak mnie łeb bolał że już nie dałam rady... z resztą mogę Was pocieszyć, u mnie plan wygląda mniej więcej tak, że co drugi dzień mam na zerówkę i do 15-16 lekcje, dzień w dzieńoprocz wtorku kiedy mam tylko 3 lekcje nie wierze w ogóle co sie dzieje, bo maturzyści powinni miec troche wiecej luzu, a tu wychodzi na to ze mamy najwiecej wiecej godzin niz I i II klasy jakies 36 + wychowanie do zycie w rodzinie (obowiazkowe!), dodatkowe lekcje z matmy i chemii bo nauczyciele maja dodatkowa godzine ktora maja wykorzystac z jakas konkretna klasa albo maja zrobic kola dla maturzystow. Bez sensu..

[/COLOR]
dziwne, ja codziennie nie licząc fakulterów kończe o 12.25 Nie licze fakultetów, bo nie są obowiązkowe, a i religie mi odpadają.

Cytat:
Napisane przez star15 Pokaż wiadomość

Na etnologię prawdopodobnie , chciałabym na UW, ale.. no i z wosem R. mam znacznie większe szanse, wiadomo. Odradzasz mi? Próbny rozszerzony zdałam na 56%, nie jest to szczyt marzeń, ale i nie tak strasznie źle.

Cytat:
Ja mam taką pokręconą sytuację, ale spróbuje to prosto wyjaśnić.
Jestem na rozszerzonej biologii. Szłam do LO z marzeniami o studiowaniu psychologii, na której wymagana jest bio. A teraz jak sobie pomysle o tym co było w pierwszej klasie, te wszystkie roiślinki itd. To jakas masakra nic z tego nie pamiętam. Po za tym te wszystkie cykle Calvina, Krebsa..ugh...nie wspominam tego miło. Nie dam rady powtórzyć 1 klasy i nadrobić braki z 2. A w dodatku w chwili obecnej jestesmy w połowie podręcznika do 2klasy.

Po za tym pojawiła się kwestia materialna. W moim miescie nie ma psychologii, a nie wiem czy miałabym nawet kase, żeby utrzymać się w innym mieście.
Jednak ostatnio sprawy materialne przesunęłam na bok, będe startować po za moje miasto, ewentualnie na psychologię, o ile znajdę jakąś uczelnie która wymaga WOS.
Chcieć to móc, zawsze masz kretydy studenckie (płacisz po 6 latach, tzn zaczynasz spłacać), w sumie myśle, że trochę przerasta cię nowe życie w nowym mieście, a nie sama nauka i kasa. ja np. szukam pracy bo w moim mieście mogę górnictwo, awf lub angielski ino studiować. Zresztą nieznosze go ; )

Cytat:
ja nie muszę, a zakuwam z własnej woli Starożytność powtarzam, a że czytam książki popularnonaukowe i historyczne, to z lektur słucham audiobooków jakoś to musze pogodzić. Nie szkoda ci kasy? od czego są biblioteki.

„Prawdopodobnie nie powiedziałbym wszystkiego, o czym myślę, ale na pewno przemyślałbym wszystko, co powiedziałem.”
Nerchie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-05, 11:54   #1811
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41
Konto usunięte

Cytat:
U mnie wersja uaktualniona: w praktyce wyjdzie 32 godziny +wdżwr...
u mnie tez wyjdzie tyle godzin. a u was wdzwr jest obowiazkowe ?

Cytat:

Po LG Shinie NIE POLECAM wysuwanych. Ale z tego, co kojarzę, to też taki miałaś albo mi się wydaje. (na fitnessie w wątkach typu "pokaż brzuch" chyba widziałam , ale może mi się wydaje)

Dlatego tylko NOKIA z KLASYCZNĄ BUDOWĄ
LG shine tez nie polecam
za to Nokie sa najlepsze

Cytat:
Szczerze mówiąc dla mnie ludzie, którzy zdają WOS są hardkorami... Naprawdę, przecież to prawie jak histo(e)ria. Z drugiej znow strony wiele uczelni sobie życzy WOSu;x
nie zgodze sie. ja uwazam ze Ci co zdaja historie rozszerzona sa hardcorami. WOS wg mnie jest łatwiejszy niz hist .

Cytat:
Jeszcze jedno pytanie czy któraś z was miała Nokię 5220?? Albo wasi znajomi etc? I jakie wrażenia odnośnie tego telefonu mają
typowo muzyczny telefon. moja przyjaciolka ma. taki sobie telefon.
Cytat:
nooo , jeszcze w nocy mialam otwarte okno i obudzilam sie bo padało ;/

---
czesc
wstalam dzisiaj dosyc pozno. jakis meczacy byl wczoraj dzien.
a wypad z dziewczynami zaliczam do udanych .
posprzatalam troce, po obiedzie musze sie wziac do nauki.

w ogole w przyszlym tygodniu ide na wolontariat, bo nie wyrobie, musze jakos urozmaicic ten tydzien , bo wpadne w monotonie i bedzie zle -.-

milego dnia
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-05, 12:01   #1812
Aneczka91
Zakorzenienie

[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;14085929]

typowo muzyczny telefon. moja przyjaciolka ma. taki sobie telefon.

[/QUOTE]
a nokia 7373 lub 7390?
Realizuje swoje plany i dążę do realizacji marzeń!

Aneczka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-05, 12:17   #1813
effciaa16
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez synesthesia Pokaż wiadomość
efcia - zadowolona z avili jestes?
fajny telefon, jestem zadowolona

Cytat:
hm, ale z podstawą z biol da radę dostać się gdzieś?

a co tam na allegro wystawiasz? ja też się przymierzam
w sumie to nie wiem czy się gdzieś na psych. dostanie. Może jest gdzieś, gdzie można zdawać podst.Ale wydaje mi się, że wynik musi być już dość dobry. Ona ogólnie chciała zdawać rozsz. W tamtym roku uczyła się ambitnie, ale stwierdziła, że za dużo materiału miałaby do nadrabiania.
wystawiłam vademecum z chemii.
Cytat:
Tu się nie zgodzę. Historia a wos to dwa różne światy - nie mówię o samej treści, ale o ilości materiału. Z historii jest ogrom wiadomości, dat, postaci, wydarzeń i w ogóle mnóstwo informacji i faktów, z wosu zdecydowanie mniej. A podstawa z wosu jest ponoć najłatwiejszym przedmiotem do zdania, przynajmniej tak słyszałam, dużo ludzi, którzy nie wiedzą, co zdawać, bierze wos na podstawie. Rozszerzenie jest już zdecydowanie trudniejsze, ale i tak nijak ma się do historii.
też mi się tak wydaje. WOS i historia to co innego. Historia to daty, postacie, to coś co trzeba wiedzieć i nie wymyślać. WOS nie ma takiego materiału.

Cytat:
dla mnie hardkorami są ludzie którzy zdają chemię i fizykę na jakimkolwiek poziomie, a i historie też to zależy od zainteresowań itd. a WOS a historia to dwie różne bajki

doookładnie tak z ta podstawą WOSu to prawda, moi znajomi nie wiedzieli co zdać, to zdawali WOS. I jakoś zdali. Także do rozszerzenia się przyłożę i będzie dobrze.
dla mnie też.Nie zdałabym fizyki,chemii i historii.

większość tak robi, że wybiera WOS z braku laku.

Cytat:
A nam właśnie nauczyciel od wosu wczoraj powiedział, że układa się coraz trudniejsze matury z wosu, by odstraszyć właśnie tych, którzy 'zdają z braku laku, bo łatwo'. Podobno średni wynik w tym roku z wosu na podstawie (!) wyniósł 44%.
to prawda. Z roku na rok jest coraz trudniejsza. Moim zdaniem przynajmniej nam nie powinni iść po górę, nie dosyć, że nam dowalili matmę to jeszcze zrobią trudniejsze testy. Tak mi się bynajmniej wydaje.

dzień dobry;*
w planie miałam wstać o 8:30, no ale nie miałam za bardzo sił i wstałam koło 10:30 Ale teraz już mykam zrobię maturę z bio. i różne takie. Wpadnę potem.
miłego dnia

Edytowane przez effciaa16
Czas edycji: 2009-09-05 o 12:20
effciaa16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-05, 12:21   #1814
expectation
Zadomowienie

Cytat:

Tak. I chyba przez nią chce mi się spac, jest mi zimno i w ogóle blee...

[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;14085929]u mnie tez wyjdzie tyle godzin. a u was wdzwr jest obowiazkowe ?

---
[/QUOTE]

U mnie nie jest, ale w sumie mamy raz na dwa tygodnie - zamiast lekcji WOSu, i narazie nie ma bo nauczycieli nie ma;D

Wczoraj miałam pierwszą jazdę - masakra! Instruktor na mnie dwa razy nawrzeszczał, bo cały czas mi się wydaje że musze trzymać noge na sprzęgle - bo tak będzie bezpieczniej.

A Bóg map nie rozdaje, nie wiesz dokąd iść...

expectation jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-05, 12:30   #1815
visionario
Rozeznanie

Dzień dobry Żbiki

Cytat:

Też tak myślę, że nie będę się tam nudzić, a ogólnie chciałabym być dziennikarką i pisać do gazety, więc jeśli będę miała taką specjalność, to chyba będzie ok.
A Ty na jaki kierunek startujesz?

Wiedziałyście, że matury są układane na rok wcześniej, czyli w naszym roczniku na wosie będzie prawdopodobnie dużo o okrągłym stole, itp.? Bo była ta rocznica Wydarzenia z marca, kwietnia, maja tego roku trzeba przewertować, bo jest duże prawdopodobieństwo, że trzeba będzie się wykazać wiedzą o nich na naszej maturze. ; )
Tak? Możliwe, że układają trudniejsze, bo rzeczywiście sporo osób z tych, które zdają podstawowy wos zdaje go tylko dlatego, że nie ma co zdawać. A co do tego wyniku to strasznie niski, ale może z drugiej strony dużo jest osób, które myślą, że zdadzą go bez większej nauki i idą na maturę tak naprawdę bardzo słabo przygotowane i dlatego średnia jest taka niska.

Pewnie, też myślę, że etnologia byłaby ciekawą specjalnością. Ja na anglistykę lub ewentualnie politologię/stosunki międzynarodowe, coś w ten deseń

Słyszałam, że są układane wcześniej. Może rzeczywiście się coś takiego trafi, ale kto to tam wie, co siedzi w głowach układającym matury

Cytat:
poszłam wczoraj spać o 2
Ja też i też mam takie postanowienie

Cytat:
Dzień dobry, Lamy
Wstałam o 8 i pojechałam z mamą na zakupy. Wróciłam pół godziny temu i właśnie zajadam się warzywkami na patelnię

Uwielbiam warzywa na patelnię

Tak, niestety też tak szaro

---
Dziś pracowity dzień się szykuje, sporo nauki. Ale chcę to zrobić dzisiaj i mieć jutro luźny dzień, bo w zeszłym roku zawsze odkładałam wszystko na ostatnią chwilę i nic dobrego z tego nie wychodziło. Tak więc kończę z lenistwem i niezdyscyplinowaniem

Miłego dnia dziewczyny

visionario jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-05, 12:32   #1816
zaluzja55
Rozeznanie

Hej Przepraszam,że nie udzielałam się przez te kilka dni,ale byłam tak padnięta,że tylko Was podczytywałam
Dzisiaj muszę zacząć czytać "Ludzi bezdomnych" bo we wtorek mam spr ze znajomości lektury..Nie lubię tego.Bo nawet jak przeczytam to dostaje kiepską ocenę.Nie wiem dlaczego
Popołudniu jak nie będzie padać to wybiorę się na spacer z kumpelą A teraz typowy chillout
Stary 2009-09-05, 12:42   #1817
star15
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry, Lamy

Uwielbiam ! jakie masz? jak powiesz, że z brokułami jakoś to zaraz u Ciebie będę ; D

Mhm. Od rana pada, z przerwami. -_-

Cytat:
Napisane przez Nerchie Pokaż wiadomość

dziwne, ja codziennie nie licząc fakulterów kończe o 12.25 Nie licze fakultetów, bo nie są obowiązkowe, a i religie mi odpadają.
Nie chodzisz na religię?
Ja mam aktualnie kurs przedmałżeński na lekcjach religii. ;P I to jeszcze mam 30zł. za niego zapłacić!

[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;14085929]
nie zgodze sie. ja uwazam ze Ci co zdaja historie rozszerzona sa hardcorami. WOS wg mnie jest łatwiejszy niz hist .
[/QUOTE]

No pewnie, bez porównania!

Cytat:
w ogole w przyszlym tygodniu ide na wolontariat, bo nie wyrobie, musze jakos urozmaicic ten tydzien , bo wpadne w monotonie i bedzie zle -.-

milego dnia
Ja mam tak samo, muszę mieć jakieś oderwanie- dlatego chodzę na tańce.

Cytat:
Napisane przez effciaa16 Pokaż wiadomość

to prawda. Z roku na rok jest coraz trudniejsza. Moim zdaniem przynajmniej nam nie powinni iść po górę, nie dosyć, że nam dowalili matmę to jeszcze zrobią trudniejsze testy. Tak mi się bynajmniej wydaje.
A ja się z Tobą zgadzam, no ale wos i gegra to najpopularniejsze 'proste' matury, które biorą ci nie wiedzący, co wziąć. I to jest dla nas niesprawiedliwe- bo ci, którzy zdają, bo im potrzebne/interesują się, mają podwyższony przez to poziom.

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
Dzień dobry Żbiki

Tak? Możliwe, że układają trudniejsze, bo rzeczywiście sporo osób z tych, które zdają podstawowy wos zdaje go tylko dlatego, że nie ma co zdawać. A co do tego wyniku to strasznie niski, ale może z drugiej strony dużo jest osób, które myślą, że zdadzą go bez większej nauki i idą na maturę tak naprawdę bardzo słabo przygotowane i dlatego średnia jest taka niska.

Pewnie, też myślę, że etnologia byłaby ciekawą specjalnością. Ja na anglistykę lub ewentualnie politologię/stosunki międzynarodowe, coś w ten deseń

Słyszałam, że są układane wcześniej. Może rzeczywiście się coś takiego trafi, ale kto to tam wie, co siedzi w głowach układającym matury
Otóż to. ; ) też wybrałaś interesujące kierunki, swego czasu zastanawiałam się nad stosunkami międzynarodowymi, ale dałam sobie spokój, chociaż jeszcze może mi się odmienić.

___

U mnie deszcz pada, ogarnęłam siebie, dom i jakoś mi tak nijako. Myślałam, żeby zacząć regularnie biegać, jak mi zejdzie odcisk z nogi , ale trudno mi namówić przyjaciółkę, a samej biegać wieczorem to trochę średnio, TŻ pracuje do 21,00 i nie miałby wieczorami już siły, no i tak to.
A teraz siedzę i piję kawę (a potem płacz, krzyk i zgrzytanie zębów, że cellulit wyłazi )
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka

Edytowane przez star15
Czas edycji: 2009-09-05 o 12:54
Stary 2009-09-05, 12:48   #1818
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny
mam problem za 2 tygi mam przygotować referat z geografii przed całą klasą i mam im podyktować notatkę ;D temat : "chiny - intensywnie rozwijający się kraj socjalistyczny o gospodarce rynkowej"
co mam im podyktować do zeszytu i wogle jak mam opowiadać
Mogę być szczera? Wcześniej pytałaś o wypracowanie z angola. Jakby każda z nas miała tu pytać o "macie jakieś pomysły na taki referat/rozprawkę/esej itp" to trochę by to innych wkurzało
Cytat:
głupi komentarz.
A my się z tego 10 minut śmialiśmy
Cytat:
Napisane przez inc0rrect Pokaż wiadomość
spostrzegawcza jestes
ja mam tego LG shine (na zmiane z innym) juz 2 lata o ile dobrze pamietam, i jestem zadowolona, tylko ile mozna go miec

mam słabość do wysuwanych

Cytat:
dziś piątek a tak mało was
Wszystkie balowały
Cytat:
A ja myślałam, że to są właśnie ścisłe Biologia w gimnazjum był dla mnie typowo humanistyczna - nauczyć się nic nie rozumiejąc ale w liceum, jak dostałam świetną nauczycielkę, zrozumiałam, czemu to tez ścisły przedmiot
Cytat:

Brat kumpla do mnie wczoraj (1lo mat-fiz): "a R. (jego kolega) poszedł do technikum ekonomicznego. i mówię mu wczoraj, zę w piątek mam 5 lekcji, on, że ma 10 "

Cytat:
Dla mnie też, ale to dlatego, że ja jestem umysł antyhumanistyczny i dla mnie historia, wos, polski jest męczarnią

Dla mnie też chociaż to wszystko zależy od nauczyciela, bo akurat polski lubię
Cytat:
Napisane przez zaluzja55 Pokaż wiadomość
Hej Przepraszam,że nie udzielałam się przez te kilka dni,ale byłam tak padnięta,że tylko Was podczytywałam
Dzisiaj muszę zacząć czytać "Ludzi bezdomnych" bo we wtorek mam spr ze znajomości lektury..Nie lubię tego.Bo nawet jak przeczytam to dostaje kiepską ocenę.Nie wiem dlaczego
Popołudniu jak nie będzie padać to wybiorę się na spacer z kumpelą A teraz typowy chillout
Może nie czytasz ze zrozumieniem? Myśli o czymś innym podczas czytania i nie wyłapujesz niektórych faktów?

Wstałam, zjadłam śniadanie i.. zabieram się za lekcje

Martyna, chyba i tak się opłaca z tym kursem za parę lat byś sobie pluła w brodę, że zrezygnowałaś mama zawsze mówi, że przez to, że tata nie miał, to musieli chodzić na te kursy, a to na pewno gorsze od tej religii w szkole
(mówi ktoś, to ma jedną religię na końcu i będzie tylko chodził na jedną )

A gdzie Martyna się podziała? Tż ją wykończył na tym tenisie? (teraz się będziecie mylić )

Edytowane przez parodia
Czas edycji: 2009-09-05 o 12:54
parodia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-05, 13:01   #1819
elajna888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nerchie Pokaż wiadomość
Studniówka mnie nie ciszy, kiedyś to był bal, teraz odpowiednik sylwestra z polonezem na początku, żenująca, dziwna impreza, na która nie mam ochoty, mój tż swoją miał, bawił się dobrze, moją może sobie odpuścić. Nie chce się zmuszac za takie pieniądze.

Też mam rozszerzenie, ale zdaje ją chyba 9 czy 11 osób.

Chcieć to móc, zawsze masz kretydy studenckie (płacisz po 6 latach, tzn zaczynasz spłacać), w sumie myśle, że trochę przerasta cię nowe życie w nowym mieście, a nie sama nauka i kasa. ja np. szukam pracy bo w moim mieście mogę górnictwo, awf lub angielski ino studiować. Zresztą nieznosze go ; )

ja nie muszę, a zakuwam z własnej woli Starożytność powtarzam, a że czytam książki popularnonaukowe i historyczne, to z lektur słucham audiobooków jakoś to musze pogodzić. Nie szkoda ci kasy? od czego są biblioteki.
ja bym tak nie uogólniała, to zależy od towarzystwa, ja jakoś szczególnie nie ekscytuje się studniówka, ale nie narzekam, wybawię się ze znajomymi
ojj nie, mylisz się bardzo co do wyjazdu do innego miasta to bardzo bym się z niego cieszyła, wręcz nie mogę sie doczekać, kiedy wyjadę. Rodzicom od dawna mówie, że bardzo chę wyjechać, chciałabym sie usamodzielnić. Np. nie rozumiem moich braci, którzy już maja spooooro lat, stałą pracę i stac ich by było chociaz na wynajem mieszkania, a oni wolą mieszkac z rodzicami ja na ich miejscu postarałabym sie o jakiś kredyt i śmiało kupiłabym mieszkanie. Dlatego bardzo ciesze się z możliwościrozpoczęcia "nowego życia w nowym mieście" i nie mam w związku z tym obaw, wiem, że sobie poradzę.
A co do kredytów studenckich to sporo ostatnio o nich słyszałam, jednak jak wcześniej pisałam, sprawy materialne zeszły na dalszy plan, jesli się dostanę gdzies za miasto rodzine z pewności mi pomogą z kasą.

Musze w ten weekend zakuwać przedmioty które do niczego nie sa mi potrzebne, a łatwe nie są np. biologia, takze troche czasu mi nad nimi zejdzie.
A co do zakuwania z własnej woli, to mam tak z WOSem, dzisiaj się za niego też wezmę, bo to dla mnie przedmiot priorytetowy na chwilę obecną.
A co do lektur to większość mam w domu, generalnie w domu mam mnóstwo książke. W bibliotece już nie ma Ale i tak znalazłam "Wesele" w domu. W ogóle lubię mieć swoje lektury, a nie z biblioteki, taki jakiś nawyk po ojcu, on zawsze pełno książek kupował.

Cytat:
dla mnie też.Nie zdałabym fizyki,chemii i historii.
dla mnie to czarna magia choć niektóre fakty historyczne wiążą się z WOSe, więc musze miec orientację.

Cytat:
Napisane przez expectation Pokaż wiadomość
Tak. I chyba przez nią chce mi się spac, jest mi zimno i w ogóle blee...

Wczoraj miałam pierwszą jazdę - masakra! Instruktor na mnie dwa razy nawrzeszczał, bo cały czas mi się wydaje że musze trzymać noge na sprzęgle - bo tak będzie bezpieczniej.
U mnie tez podobna pogoda, ale ja się ciesze, że wreszcie kończą się te upały
A ja też jestem po pierwszej jeździe, następną mam we wtorek, a Ty?
Nastepnym razem będzie lepiej

Cytat:
Uwielbiam ! jakie masz? jak powiesz, że z brokułami jakoś to zaraz u Ciebie będę ; D

Ja mam tak samo, muszę mieć jakieś oderwanie- dlatego chodzę na tańce.
też uwielbiam warzywa na patelnię
ja jako taką odskoczę mam basen, niestety spaliła się suszarka, a chciałam iśc na besen w poniedziałek, teraz musze iść kupić nową

Edytowane przez elajna888
Czas edycji: 2009-09-05 o 13:05
elajna888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-05, 13:12   #1820
star15
Zakorzenienie

Cytat:
Brat kumpla do mnie wczoraj (1lo mat-fiz): "a R. (jego kolega) poszedł do technikum ekonomicznego. i mówię mu wczoraj, zę w piątek mam 5 lekcji, on, że ma 10 "
Omg, ja jak mam 8, to kombinuję, co by tu zrobić, by nie zwariować, a 10.. chyba bym miała regularne nieobecności, really ; )

Cytat:
Martyna, chyba i tak się opłaca z tym kursem za parę lat byś sobie pluła w brodę, że zrezygnowałaś mama zawsze mówi, że przez to, że tata nie miał, to musieli chodzić na te kursy, a to na pewno gorsze od tej religii w szkole
(mówi ktoś, to ma jedną religię na końcu i będzie tylko chodził na jedną )

A gdzie Martyna się podziała? Tż ją wykończył na tym tenisie? (teraz się będziecie mylić )
Dlatego zawsze się cieszyłam, że jestem/byłam jedyną Martyną w klasie
Wiem, wiem, że się opłaca z tym kursem, ale mam takiego brata od religii zupełnie nierozrywkowego i wszystko traktującego śmiertelnie poważnie, że jak słucham, co inne klasy na tych lekcjach kursu przedmałżeńskiego wyprawiają, to mi zwyczajnie szkoda, że u nas sztywno się siedzi i zero jakichś śmiechów, przynajmniej na razie.
Poza tym z tego co mi wiadomo poprzednie roczniki w mojej szkole miały ten kurs darmowy, a u nas nagle ni stąd, ni zowąd się wzięło 30zł.

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Cytat:
ojj nie, mylisz się bardzo co do wyjazdu do innego miasta to bardzo bym się z niego cieszyła, wręcz nie mogę sie doczekać, kiedy wyjadę. Rodzicom od dawna mówie, że bardzo chę wyjechać, chciałabym sie usamodzielnić. Np. nie rozumiem moich braci, którzy już maja spooooro lat, stałą pracę i stac ich by było chociaz na wynajem mieszkania, a oni wolą mieszkac z rodzicami ja na ich miejscu postarałabym sie o jakiś kredyt i śmiało kupiłabym mieszkanie. Dlatego bardzo ciesze się z możliwościrozpoczęcia "nowego życia w nowym mieście" i nie mam w związku z tym obaw, wiem, że sobie poradzę.

Dokładnie, ja też bardzo chcę już wyjechać, chcę udowodnić, że jestem już całkiem dojrzała i sprawdzić się w nowej sytuacji. Boję się tego trochę co prawda, bo wiadomo, że nie będzie kolorowo, rodzice mi finansowo pomogą, ale i tak chciałabym znaleźć sobie jakąś pracę przynajmniej na weekendy i trochę się usamodzielnić. A poza tym mój brat ma 9 lat i dzielenie pokoju ze mną mu raczej nie sprzyja, zresztą mi też nie, więc jak za rok wyjadę, na pewno będzie mu wygodniej. Fakt faktem, że ja dość mało czasu spędzam w domu, ale teraz to się pewnie zmieni- zamierzam trochę odpuścić sobie życie towarzyskie i zaprzyjaźnić bardziej z podręcznikami, w końcu to mi się opłaci w przyszłości.

Cytat:
ja jako taką odskoczę mam basen, niestety spaliła się suszarka, a chciałam iśc na besen w poniedziałek, teraz musze iść kupić nową
A tak z ciekawości- ile płacisz za karnet na basen, miesięczny masz?
U mnie remontują basen i będzie gotowy dopiero w październiku, ale i tak rzadko tam chodziłam.

Studentka
Stary 2009-09-05, 13:31   #1821
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41
Konto usunięte

Cytat:
a nokia 7373 lub 7390?
wydaje mi sie ze nokie 7373 na kumpela z klasy ale nie jestem pewna. nie mam zdania o tych telefonach.,

Cytat:
Nie chodzisz na religię?
Ja mam aktualnie kurs przedmałżeński na lekcjach religii. ;P I to jeszcze mam 30zł. za niego zapłacić!
tez mam na relgii kurs przedmałzenski ( chcialam napisac przeciw małżenski ) ale nie musze nic za niego płacic.

-----
zrobila tabelke z WOSu bo musimy sie nauczyc ustrojow panstwa europejskich.... jeszcze musze za matme sie wziac i angielski
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-05, 13:35   #1822
maaril
Raczkowanie

Dzień dobry

Cytat:
A co to jest?

O nie, dlaczego nie u mnie?

Jeszcze Doda jak Doda, ale DANZEL ?!

"Don't you know, pump it up"
bedzie jazdaaaa

Cytat:
Ja właśnie teraz tego nie mam. Schudłam 1 kg od początku szkoły
Ja też chcę, ale nie mam kortów Ale tenis jest na liście "jak już pójdę na studia, do dużego miasta, to..."
Napisałam 440
Ja też Rano brak czasu na porządne śniadanie, mało jedzenia w szkole i jak jeszcze dojdzie duzo stresu to juz nie wiem co bedzie, bo w sumie ten kilogram mi wystarczy

Tez sobie powoli robie taka liste tenis, kurs tańca towarzyskiego, jakis fajny jezyk obcy...

Cytat:
Ja sama nie jestem pewna swoich decyzji. Właśnie trochę poszperałam i znalazłam jakieś uczelnie co na psychologię przyjmują z WOSem. Z polskim nie będzie raczej problemu, mam rozszerzony, dam sobie radę.
Dzięki jakoś będe musiała dać sobie radę

Ja to w ogóle żadnych Samsungów nie polecam
Ja tez nie, strasznie mi sie nie podobają... za to moja siostra je lubi

Cytat:
Dzień dobry

oj nie przejmuj się, wypracowanie z angola jak przysiądziesz to szybko napiszesz pomyśl sobie ile na maturze trwa pisanie i jakoś daje się radę, więc dasz też

czemu nie przeraża mnie to, że też muszę się pouczyć?

poszłam wczoraj spać o 2

muszę kupić wieszaki i podręcznik od biologii głupiego pwnu
Mnie o dziwo tez nie, wczoraj nawet miałam ochote sie pouczyc biologii człowieka z 2 klasy, ale ostatecznie robilam co innego

------------

W ogóle to... spałam dzisiaj do 12 ale przynajmniej sie wyspałam
Pogoda jest bez sensu, musze posprzatac w pokoju i zajac sie lekcjami...

I jescze na koniec moja ulubiona emotka

kod rabatowy na e-torebkę 40219d53

Edytowane przez maaril
Czas edycji: 2009-09-05 o 13:37
maaril jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-05, 13:40   #1823
201605040950
Konto usunięte

Cytat:
Uwielbiam warzywa na patelnię

Dziś pracowity dzień się szykuje, sporo nauki. Ale chcę to zrobić dzisiaj i mieć jutro luźny dzień, bo w zeszłym roku zawsze odkładałam wszystko na ostatnią chwilę i nic dobrego z tego nie wychodziło. Tak więc kończę z lenistwem i niezdyscyplinowaniem
ja też

też się muszę wziąć za siebie, ale tak mi się nie chce

Cytat:
Mhm. Od rana pada, z przerwami. -_-

A teraz siedzę i piję kawę (a potem płacz, krzyk i zgrzytanie zębów, że cellulit wyłazi )

dokładnie tak samo u mnie, raz pada, później się troszkę przejaśnia i znowu leje

właśnie taż się chyba napiję, bo coś mnie głowa boli

Cytat:

dzień dobry
sprzątałam a teraz muszę się wziąć za jakąś naukę
201605040950 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-05, 13:44   #1824
BeaS
Zakorzenienie

Cytat:
a nokia 7373 lub 7390?
Aniu, poszukaj sobie opinii o telefonach. Będziesz miała więcej informacji

Cytat:
Napisane przez expectation Pokaż wiadomość
To, że krzyczy nie jest dobre, ale dobrze, że mówi Ci od razu, że trzymanie sprzęgła jest groźne.

Miałam raz sytuację - skręcałam na wsiśniętym sprzęgle na mokrej nawierzchni z prędkością ok.10 km/h i tak mnie wyniosło, że krawężnik zaliczyłam A prędkość była naprawdę minimalna.

Cytat:
Tak samo zamierzam Uczę się od początku, żeby nie narobić sobie braków i żeby później nie zapie.przać 24 h/dobę

Cytat:
Z brokułami Ale jakoś mało ich napakowali

Cytat:

10 ?! Załamać się można

No właśnie. Gdzie jest Martyna? Może dla odróżnienia będzie Ryta?

------------

Zrobiłam matmę i niemiecki Zaraz się zabieram za angielski, polski i jak zdążę to biologię A jak nie to jutro cały dzień z biologią <3

A wieczorem wychodzę z Nim

~ Thomas Fuller ~
Stary 2009-09-05, 13:56   #1825
klaudynka4
Zakorzenienie

GG do klaudynka4 Send a message via Skype™ to klaudynka4

Witam Mogę się przyłączyć? Potrzeba mi pocieszenia, bo tracę nadzieję Zdaję biologię i chemię poz. rozszerzony.. Marzę o 85%
Widzę, dużo dziewczyn z woj. lubelskiego
Stary 2009-09-05, 13:59   #1826
maaril
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez klaudynka4 Pokaż wiadomość
Witam Mogę się przyłączyć? Potrzeba mi pocieszenia, bo tracę nadzieję Zdaję biologię i chemię poz. rozszerzony.. Marzę o 85%
Hej jak masz na imię?
Witaj w klubie, bo część z nas też zdaje biologie i chemie na rozszerzeniu.

Edit: Juz widze że Klaudia

kod rabatowy na e-torebkę 40219d53

maaril jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-05, 14:03   #1827
BeaS
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Jasne, że możesz się przyłączyć. Jak już Marta pisała, dużo z nas zdaje chemię i biologię, więc będziemy mogły się wzajemnie mobilizować do nauki

Edit: A skąd dokładnie jesteś? Bo widzę, że lubelskie (tak samo jak ja)

~ Thomas Fuller ~

Edytowane przez BeaS
Czas edycji: 2009-09-05 o 14:04
Stary 2009-09-05, 14:09   #1828
klaudynka4
Zakorzenienie

GG do klaudynka4 Send a message via Skype™ to klaudynka4

Cytat:
Hej jak masz na imię?
Witaj w klubie, bo część z nas też zdaje biologie i chemie na rozszerzeniu.

Edit: Juz widze że Klaudia
Jestem Klaudyna (nie Klaudia)

Cytat:
Hej Jasne, że możesz się przyłączyć. Jak już Marta pisała, dużo z nas zdaje chemię i biologię, więc będziemy mogły się wzajemnie mobilizować do nauki

Edit: A skąd dokładnie jesteś? Bo widzę, że lubelskie (tak samo jak ja)
Jestem z miejscowości znajdującej się dokładnie w połowie drogi między Lublinem, a Białą Podlaską Powszechnie nazywana "musztardą" Mam nadzieję, że wiecie o co chodzi Wolałabym nie mówić na głos, mogę na prv napisać
Stary 2009-09-05, 14:12   #1829
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też i dzisiaj będę jadła Zaraz idę robić
Cytat:
Wiem, wiem, że się opłaca z tym kursem, ale mam takiego brata od religii zupełnie nierozrywkowego i wszystko traktującego śmiertelnie poważnie, że jak słucham, co inne klasy na tych lekcjach kursu przedmałżeńskiego wyprawiają, to mi zwyczajnie szkoda, że u nas sztywno się siedzi i zero jakichś śmiechów, przynajmniej na razie.
Poza tym z tego co mi wiadomo poprzednie roczniki w mojej szkole miały ten kurs darmowy, a u nas nagle ni stąd, ni zowąd się wzięło 30zł.
To współczuję, ja będę miała luzy
Cytat:
Tez sobie powoli robie taka liste tenis, kurs tańca towarzyskiego, jakis fajny jezyk obcy...

W ogóle to... spałam dzisiaj do 12 ale przynajmniej sie wyspałam
Pogoda jest bez sensu, musze posprzatac w pokoju i zajac sie lekcjami...
Ja tu już kiedyś wypisywałam, moja jest długaśna
Ja też... ale poszłam spać po 3
Cytat:
No właśnie. Gdzie jest Martyna? Może dla odróżnienia będzie Ryta?

Zrobiłam matmę i niemiecki Zaraz się zabieram za angielski, polski i jak zdążę to biologię A jak nie to jutro cały dzień z biologią <3

A wieczorem wychodzę z Nim
Skąd się wgl wzięło to "Ryta"?
Ja matmę zaraz polski i angielski i szukam sobie książki do wosu i Tżtowi do matmy: piszę do ludzi ze starszego rocznika na nk
Czyli to, o czym ja wiedziałam, zanim się umówiłaś
Cytat:
Hej

Emilka, bo nie doczytałam wcześniej: mój też na początku mi powiedział, żebym nie trzymała cały czas nogi nad sprzęgłem, bo na początku tak robiłam. I żebym dociskała do końca ale jakby to krzyczał, to bym się wydarła, że ma na mnie nie krzyczeć
Kolejną mam w środę o 7

Edytowane przez parodia
Czas edycji: 2009-09-05 o 14:14
parodia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-05, 14:14   #1830
BeaS
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem Klaudyna (nie Klaudia)

Jestem z miejscowości znajdującej się dokładnie w połowie drogi między Lublinem, a Białą Podlaską Powszechnie nazywana "musztardą" Mam nadzieję, że wiecie o co chodzi Wolałabym nie mówić na głos, mogę na prv napisać
Ale masz orginalne imię. Bardzo ładne

Nie słyszałam o nazwie 'musztarda' , ale sprawdziłam na mapie jaka miejscowość znajduję się w połowie drogi między Lublinem i Białą Podlaską, więc mogę strzelać
PW Ci napiszę

~ Thomas Fuller ~
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości