|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. III - w oczekiwaniu na cud mobilizacji
Cytat:
Z bio jest gorzej, bo jednak tych fachowych nazw jest huhu
|
|
|
|
|
#1802 | |
|
Rozeznanie
|
Dobranoc
Cytat:
Też się zmywam, dobranoc bażanty
|
|
#1803 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry śpiochy
ja jedna sama na wątku, wszystkie odsypiają ![]() Cytat:
Cytat:
Chciałabym z 75% i myślę, że to wystarczy, co nie oznacza, że się obrażę, jak będę miała więcej.. ![]() Cytat:
![]() A Ty na jaki kierunek startujesz? ![]() Wiedziałyście, że matury są układane na rok wcześniej, czyli w naszym roczniku na wosie będzie prawdopodobnie dużo o okrągłym stole, itp.? Bo była ta rocznica Wydarzenia z marca, kwietnia, maja tego roku trzeba przewertować, bo jest duże prawdopodobieństwo, że trzeba będzie się wykazać wiedzą o nich na naszej maturze. ; )
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() Edytowane przez star15 Czas edycji: 2009-09-05 o 08:43 |
|||
|
|
|
#1804 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry dziunie
![]() Cytat:
![]() U mnie 38h + fakultety... ![]() Cytat:
![]() Też nie . Ale czekam do stycznia, kończy się mamie umowa i wkońcu będe mieć normalny telefon...Cytat:
napweno coś tam znajdziesz, albo jakaś encyklopedia?____ Wyspałam się i moge sobie poleżać w końcu w łóżku![]() Wczoraj tak mi się chciało spać że nawet nie skończyłam powtórzyć z zagadniej z PP. Nie wiem jaki temat mam wybrać na ustną, każdy wydaje mi się dziwny... Miłego dnia życze;*
Edytowane przez madzioonia18w Czas edycji: 2009-09-05 o 10:28 |
|||
|
|
|
#1805 |
|
Zadomowienie
|
A jakie masz?
|
|
#1806 | |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
i mam go dość, mi konczy się umowa jakoś nastepne wakacje, ale poczekam
|
|
#1807 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
oj nie przejmuj się, wypracowanie z angola jak przysiądziesz to szybko napiszesz czemu nie przeraża mnie to, że też muszę się pouczyć? poszłam wczoraj spać o 2 ![]() jestem wymęczona, już dziś postaram się iść spać wcześniej :P muszę kupić wieszaki i podręcznik od biologii głupiego pwnu |
|
|
|
|
#1808 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem wiem że z googli i encyklopedii
![]() Ale chodziło mi o to na jaką mniej więcej długość notatkę im podać i wogle ;P Bo u mnie w szkole rzadko referaty dają ;P Ok .. już się popytałam i wiem co i jak ![]() Jeszcze jedno pytanie czy któraś z was miała Nokię 5220?? Albo wasi znajomi etc? I jakie wrażenia odnośnie tego telefonu mają
|
#1809 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, Lamy
Wstałam o 8 i pojechałam z mamą na zakupy. Wróciłam pół godziny temu i właśnie zajadam się warzywkami na patelnię Aż mi wstyd, że taka nieobeznana jestem ![]() Cytat:
![]() ![]() Jak się czujesz? A masz ![]() Wszystkie się bawiły? ![]() Ile?! Strasznie dużo ![]() Ja tak samo ![]() ----------- Dziewczyny, czy u Was też jest taka okropna szaro-bura pogoda?
Edytowane przez BeaS Czas edycji: 2009-09-05 o 11:28 |
|
|
|
|
#1810 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;14073863]
u mnie w klasie gdzie mamy rozszerzenie historii zdaje ten przedmiot tylko jedna osoba u nas dzisiaj wybieralismy samorzad. chcieli mnie wziac na gospodarza a czemu nie idziesz jesli mozna spytac edit: w ogole bede miala pozniej tematy na prezentacje na polski , kumpela mi przesle na poczte Studniówka mnie nie ciszy, kiedyś to był bal, teraz odpowiednik sylwestra z polonezem na początku, żenująca, dziwna impreza, na która nie mam ochoty, mój tż swoją miał, bawił się dobrze, moją może sobie odpuścić. Nie chce się zmuszac za takie pieniądze. Też mam rozszerzenie, ale zdaje ją chyba 9 czy 11 osób. Cytat:
Nie licze fakultetów, bo nie są obowiązkowe, a i religie mi odpadają.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Starożytność powtarzam, a że czytam książki popularnonaukowe i historyczne, to z lektur słucham audiobooków jakoś to musze pogodzić. Nie szkoda ci kasy? od czego są biblioteki.
|
||||
|
|
|
#1811 | |||
|
Konto usunięte
|
u mnie tez wyjdzie tyle godzin. a u was wdzwr jest obowiazkowe ?
![]() Cytat:
za to Nokie sa najlepsze ![]() Cytat:
Cytat:
nooo , jeszcze w nocy mialam otwarte okno i obudzilam sie bo padało ;/ --- czesc ![]() ![]() wstalam dzisiaj dosyc pozno. jakis meczacy byl wczoraj dzien. a wypad z dziewczynami zaliczam do udanych .posprzatalam troce, po obiedzie musze sie wziac do nauki. w ogole w przyszlym tygodniu ide na wolontariat, bo nie wyrobie, musze jakos urozmaicic ten tydzien , bo wpadne w monotonie i bedzie zle -.- milego dnia
|
|||
|
|
|
#1812 |
|
Zakorzenienie
|
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;14085929]
typowo muzyczny telefon. moja przyjaciolka ma. taki sobie telefon. [/QUOTE] a nokia 7373 lub 7390?
|
#1813 | ||||
|
Zakorzenienie
|
fajny telefon, jestem zadowolona
Cytat:
wystawiłam vademecum z chemii. Cytat:
Cytat:
większość tak robi, że wybiera WOS z braku laku. Cytat:
dzień dobry;* w planie miałam wstać o 8:30, no ale nie miałam za bardzo sił i wstałam koło 10:30 Ale teraz już mykam zrobię maturę z bio. i różne takie. Wpadnę potem.miłego dnia
Dzieciństwo kończy się wtedy, gdy bezpowrotnie przestajemy pytać dlaczego. Edytowane przez effciaa16 Czas edycji: 2009-09-05 o 12:20 |
||||
|
|
|
#1814 |
|
Zadomowienie
|
Tak. I chyba przez nią chce mi się spac, jest mi zimno i w ogóle blee... [1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;14085929]u mnie tez wyjdzie tyle godzin. a u was wdzwr jest obowiazkowe ? ![]() --- [/QUOTE] U mnie nie jest, ale w sumie mamy raz na dwa tygodnie - zamiast lekcji WOSu, i narazie nie ma bo nauczycieli nie ma;D Wczoraj miałam pierwszą jazdę - masakra! Instruktor na mnie dwa razy nawrzeszczał, bo cały czas mi się wydaje że musze trzymać noge na sprzęgle - bo tak będzie bezpieczniej.
|
|
#1815 | |||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry Żbiki
Cytat:
Pewnie, też myślę, że etnologia byłaby ciekawą specjalnością. Ja na anglistykę lub ewentualnie politologię/stosunki międzynarodowe, coś w ten deseń ![]() Słyszałam, że są układane wcześniej. Może rzeczywiście się coś takiego trafi, ale kto to tam wie, co siedzi w głowach układającym matury ![]() Cytat:
i też mam takie postanowienie ![]() Cytat:
Tak, niestety też tak szaro ![]() --- Dziś pracowity dzień się szykuje, sporo nauki. Ale chcę to zrobić dzisiaj i mieć jutro luźny dzień, bo w zeszłym roku zawsze odkładałam wszystko na ostatnią chwilę i nic dobrego z tego nie wychodziło. Tak więc kończę z lenistwem i niezdyscyplinowaniem ![]() Miłego dnia dziewczyny
|
|
#1816 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Przepraszam,że nie udzielałam się przez te kilka dni,ale byłam tak padnięta,że tylko Was podczytywałam![]() Dzisiaj muszę zacząć czytać "Ludzi bezdomnych" bo we wtorek mam spr ze znajomości lektury..Nie lubię tego.Bo nawet jak przeczytam to dostaje kiepską ocenę.Nie wiem dlaczego Popołudniu jak nie będzie padać to wybiorę się na spacer z kumpelą A teraz typowy chillout
|
#1817 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakie masz? jak powiesz, że z brokułami jakoś to zaraz u Ciebie będę ; D Mhm. Od rana pada, z przerwami. -_- Cytat:
Ja mam aktualnie kurs przedmałżeński na lekcjach religii. ;P I to jeszcze mam 30zł. za niego zapłacić! [1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;14085929] [/QUOTE] No pewnie, bez porównania! Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
___ U mnie deszcz pada, ogarnęłam siebie, dom i jakoś mi tak nijako. Myślałam, żeby zacząć regularnie biegać, jak mi zejdzie odcisk z nogi , ale trudno mi namówić przyjaciółkę, a samej biegać wieczorem to trochę średnio, TŻ pracuje do 21,00 i nie miałby wieczorami już siły, no i tak to.A teraz siedzę i piję kawę (a potem płacz, krzyk i zgrzytanie zębów, że cellulit wyłazi )
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() Edytowane przez star15 Czas edycji: 2009-09-05 o 12:54 |
|||||
|
|
|
#1818 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wcześniej pytałaś o wypracowanie z angola. Jakby każda z nas miała tu pytać o "macie jakieś pomysły na taki referat/rozprawkę/esej itp" to trochę by to innych wkurzało ![]() A my się z tego 10 minut śmialiśmy ![]() Cytat:
![]() Wszystkie balowały ![]() Cytat:
Biologia w gimnazjum był dla mnie typowo humanistyczna - nauczyć się nic nie rozumiejąc ale w liceum, jak dostałam świetną nauczycielkę, zrozumiałam, czemu to tez ścisły przedmiot ![]() ![]() Brat kumpla do mnie wczoraj (1lo mat-fiz): "a R. (jego kolega) poszedł do technikum ekonomicznego. i mówię mu wczoraj, zę w piątek mam 5 lekcji, on, że ma 10 "![]() Cytat:
chociaż to wszystko zależy od nauczyciela, bo akurat polski lubię ![]() Cytat:
![]() Wstałam, zjadłam śniadanie i.. zabieram się za lekcje ![]() Martyna, chyba i tak się opłaca z tym kursem za parę lat byś sobie pluła w brodę, że zrezygnowałaś mama zawsze mówi, że przez to, że tata nie miał, to musieli chodzić na te kursy, a to na pewno gorsze od tej religii w szkole ![]() (mówi ktoś, to ma jedną religię na końcu i będzie tylko chodził na jedną )A gdzie Martyna się podziała? Tż ją wykończył na tym tenisie? (teraz się będziecie mylić )
Edytowane przez parodia Czas edycji: 2009-09-05 o 12:54 |
|||||
|
|
|
#1819 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ojj nie, mylisz się bardzo co do wyjazdu do innego miasta to bardzo bym się z niego cieszyła, wręcz nie mogę sie doczekać, kiedy wyjadę. Rodzicom od dawna mówie, że bardzo chę wyjechać, chciałabym sie usamodzielnić. Np. nie rozumiem moich braci, którzy już maja spooooro lat, stałą pracę i stac ich by było chociaz na wynajem mieszkania, a oni wolą mieszkac z rodzicami ja na ich miejscu postarałabym sie o jakiś kredyt i śmiało kupiłabym mieszkanie. Dlatego bardzo ciesze się z możliwościrozpoczęcia "nowego życia w nowym mieście" i nie mam w związku z tym obaw, wiem, że sobie poradzę.A co do kredytów studenckich to sporo ostatnio o nich słyszałam, jednak jak wcześniej pisałam, sprawy materialne zeszły na dalszy plan, jesli się dostanę gdzies za miasto rodzine z pewności mi pomogą z kasą. Musze w ten weekend zakuwać przedmioty które do niczego nie sa mi potrzebne, a łatwe nie są np. biologia, takze troche czasu mi nad nimi zejdzie. A co do zakuwania z własnej woli, to mam tak z WOSem, dzisiaj się za niego też wezmę, bo to dla mnie przedmiot priorytetowy na chwilę obecną. A co do lektur to większość mam w domu, generalnie w domu mam mnóstwo książke. W bibliotece już nie ma Ale i tak znalazłam "Wesele" w domu. W ogóle lubię mieć swoje lektury, a nie z biblioteki, taki jakiś nawyk po ojcu, on zawsze pełno książek kupował.dla mnie to czarna magia choć niektóre fakty historyczne wiążą się z WOSe, więc musze miec orientację.Cytat:
![]() A ja też jestem po pierwszej jeździe, następną mam we wtorek, a Ty? Nastepnym razem będzie lepiej Cytat:
![]() ![]() ja jako taką odskoczę mam basen, niestety spaliła się suszarka , a chciałam iśc na besen w poniedziałek, teraz musze iść kupić nową
staram się ogarnąć rzeczywistość ![]() Edytowane przez elajna888 Czas edycji: 2009-09-05 o 13:05 |
|||
|
|
|
#1820 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wiem, wiem, że się opłaca z tym kursem, ale mam takiego brata od religii zupełnie nierozrywkowego i wszystko traktującego śmiertelnie poważnie, że jak słucham, co inne klasy na tych lekcjach kursu przedmałżeńskiego wyprawiają, to mi zwyczajnie szkoda, że u nas sztywno się siedzi i zero jakichś śmiechów, przynajmniej na razie. ![]() Poza tym z tego co mi wiadomo poprzednie roczniki w mojej szkole miały ten kurs darmowy, a u nas nagle ni stąd, ni zowąd się wzięło 30zł. ![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
Dokładnie, ja też bardzo chcę już wyjechać, chcę udowodnić, że jestem już całkiem dojrzała i sprawdzić się w nowej sytuacji. Boję się tego trochę co prawda, bo wiadomo, że nie będzie kolorowo, rodzice mi finansowo pomogą, ale i tak chciałabym znaleźć sobie jakąś pracę przynajmniej na weekendy i trochę się usamodzielnić. A poza tym mój brat ma 9 lat i dzielenie pokoju ze mną mu raczej nie sprzyja, zresztą mi też nie , więc jak za rok wyjadę, na pewno będzie mu wygodniej. Fakt faktem, że ja dość mało czasu spędzam w domu, ale teraz to się pewnie zmieni- zamierzam trochę odpuścić sobie życie towarzyskie i zaprzyjaźnić bardziej z podręcznikami, w końcu to mi się opłaci w przyszłości.Cytat:
![]() U mnie remontują basen i będzie gotowy dopiero w październiku, ale i tak rzadko tam chodziłam.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
||||
|
|
|
#1821 | |
|
Konto usunięte
|
wydaje mi sie ze nokie 7373 na kumpela z klasy ale nie jestem pewna. nie mam zdania o tych telefonach.,
Cytat:
----- zrobila tabelke z WOSu bo musimy sie nauczyc ustrojow panstwa europejskich.... jeszcze musze za matme sie wziac i angielski
|
|
|
|
|
#1822 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Cytat:
Cytat:
Rano brak czasu na porządne śniadanie, mało jedzenia w szkole i jak jeszcze dojdzie duzo stresu to juz nie wiem co bedzie, bo w sumie ten kilogram mi wystarczy![]() Tez sobie powoli robie taka liste tenis, kurs tańca towarzyskiego, jakis fajny jezyk obcy...Cytat:
![]() Cytat:
![]() ------------ W ogóle to... spałam dzisiaj do 12 ale przynajmniej sie wyspałam![]() Pogoda jest bez sensu, musze posprzatac w pokoju i zajac sie lekcjami... I jescze na koniec moja ulubiona emotka
Od października studia - zaczynam nowy etap w życiu Poza tym dbam o siebie ![]() kod rabatowy na e-torebkę 40219d53 Edytowane przez maaril Czas edycji: 2009-09-05 o 13:37 |
||||
|
|
|
#1823 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() też się muszę wziąć za siebie, ale tak mi się nie chce ![]() Cytat:
dokładnie tak samo u mnie, raz pada, później się troszkę przejaśnia i znowu leje właśnie taż się chyba napiję, bo coś mnie głowa boli ![]() Cytat:
dzień dobry sprzątałam a teraz muszę się wziąć za jakąś naukę |
|||
|
|
|
#1824 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Aniu, poszukaj sobie opinii o telefonach. Będziesz miała więcej informacji
Cytat:
Miałam raz sytuację - skręcałam na wsiśniętym sprzęgle na mokrej nawierzchni z prędkością ok.10 km/h i tak mnie wyniosło, że krawężnik zaliczyłam A prędkość była naprawdę minimalna.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Załamać się można ![]() No właśnie. Gdzie jest Martyna? Może dla odróżnienia będzie Ryta? ![]() ------------ Zrobiłam matmę i niemiecki Zaraz się zabieram za angielski, polski i jak zdążę to biologię A jak nie to jutro cały dzień z biologią <3A wieczorem wychodzę z Nim
|
|
|
#1825 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Mogę się przyłączyć? Potrzeba mi pocieszenia, bo tracę nadzieję Zdaję biologię i chemię poz. rozszerzony.. Marzę o 85% ![]() Widzę, dużo dziewczyn z woj. lubelskiego
|
|
|
|
#1826 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak masz na imię?Witaj w klubie, bo część z nas też zdaje biologie i chemie na rozszerzeniu. Edit: Juz widze że Klaudia
|
|
#1827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jasne, że możesz się przyłączyć. Jak już Marta pisała, dużo z nas zdaje chemię i biologię, więc będziemy mogły się wzajemnie mobilizować do nauki ![]() Edit: A skąd dokładnie jesteś? Bo widzę, że lubelskie (tak samo jak ja )
Edytowane przez BeaS Czas edycji: 2009-09-05 o 14:04 |
|
|
|
|
#1828 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Powszechnie nazywana "musztardą" Mam nadzieję, że wiecie o co chodzi Wolałabym nie mówić na głos, mogę na prv napisać
|
||
|
|
|
#1829 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ja też i dzisiaj będę jadła
Zaraz idę robić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też... ale poszłam spać po 3 ![]() Cytat:
![]() Ja matmę zaraz polski i angielski i szukam sobie książki do wosu i Tżtowi do matmy: piszę do ludzi ze starszego rocznika na nk Czyli to, o czym ja wiedziałam, zanim się umówiłaś Cytat:
![]() Emilka, bo nie doczytałam wcześniej: mój też na początku mi powiedział, żebym nie trzymała cały czas nogi nad sprzęgłem, bo na początku tak robiłam. I żebym dociskała do końca ale jakby to krzyczał, to bym się wydarła, że ma na mnie nie krzyczeć ![]() Kolejną mam w środę o 7
Edytowane przez parodia Czas edycji: 2009-09-05 o 14:14 |
||||
|
|
|
#1830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie słyszałam o nazwie 'musztarda' , ale sprawdziłam na mapie jaka miejscowość znajduję się w połowie drogi między Lublinem i Białą Podlaską, więc mogę strzelać ![]() PW Ci napiszę
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:22.

Ale nie znam się natomiast zbytnio na chemii, fizyce czy biologii, więc to zależy od indywidualnych predyspozycji. Dla mnie nauka o jakichś konkretnych zagadnieniach z przedmiotów ścisłych to zwykle czarna magia, ale np. dla jakiegoś ścisłowca taką męką może być nauka o prawie, polityce, historii czy literaturze, a dla mnie z kolei to czysta przyjemność. Każdy ma swoje zainteresowania i swoje mocne strony i tak jak piszesz - trzeba na maturze wybrać mniejsze zło
Z bio jest gorzej, bo jednak tych fachowych nazw jest huhu

ja jedna sama na wątku, wszystkie odsypiają 

Mam zamiasr jutro większość ogarnąć 
. Ale czekam do stycznia, kończy się mamie umowa i wkońcu będe mieć normalny telefon...
napweno coś tam znajdziesz, albo jakaś encyklopedia?

czy któraś z was miała Nokię 5220?? Albo wasi znajomi etc?
i pojechałam z mamą na zakupy. Wróciłam pół godziny temu i właśnie zajadam się warzywkami na patelnię 

nie wierze w ogóle co sie dzieje, bo maturzyści powinni miec troche wiecej luzu, a tu wychodzi na to ze mamy najwiecej wiecej godzin niz I i II klasy

i też mam takie postanowienie
"