|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |
|
Buc
|
Dot.: jak znaleźć siłe na walke z rakiem
Cytat:
przepraszam, mój błąd, źle się wyraziłam. Dla mnie przesadą nie jest prosić Adę o dokumenty potwierdzające jej historię choroby. Pomijam Wizaż, gdyż sama widzisz ile osób w to jest zaangażowanych. Dokumenty są potrzebne, dla osób spoza Wizażu, dla ludzi nie znających mnie, Ciebie, Ady czy innych dziewczyn z forum. Potrzebne są dla osób 'przypadkiem' wchodzących na Ady bloga, widzących jej historię na plakacie, ulotce czy informowanych o tym emailem czy inną drogą. To chodzi o zwiększenie wiarygodności i pokazanie ludziom, że ich pomoc jest naprawdę niezbędna a nie o chore podjudzanie dewiacji jak "mądrze" napisała, któraś z dziewczyn . Prawda jest taka, że jeśli liczymy na to, że same Wizażanki uzbierają potrzebną kwotę na leczenie i rehabilitacje to jesteśmy w błędzie. Dużym.
|
|
#1922 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tego co mi wiadomo dziewczyny chciały tylko zmienić kilka zdań..."Ada ma raka" zamiast zdiagnozowano, etc.Wystarczyło się skupić tylko na tych zasadniczych poprawkach. Muyka sprawa drugorzędna, chociaż gdybym miała wybierać wybrałabym z drugiego filmiku
|
|
|
|
|
#1923 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dokładnie o to chodzi. |
|
|
|
|
#1924 |
|
Zadomowienie
|
też tak uważam, ale się nie czepiam
, akurat w tej kwestii, bo rozumiem, że Ada po prostu nie ma na to teraz za wiele czasu. Jak znajdzie czas to na pewno nadrobi zaległości |
|
|
|
#1925 |
|
Zadomowienie
|
Ada - ja też uważam, że WARTO wrzucić na bloga dokumentację
Chodzi tu praktycznie tylko o samą diagnozę, tak aby było widać jaki to szpital wydał, kto podpisał nikt nie chce twoich dokładnych danych, wystarczy jak bedzie widac imie i nazwisko i mysle, ze date urodzenia jest Ci ciezko - i dlatego wybaczamy, ale pamietaj - dzieki temu wiecej ludzi szybciej wpłaci pieniadze = szybciej na koncie bedzie te min 30 tysiaków i szybciej bedzie operacja pamietaj - jak ktos wplaca po kilka zlotych to raczej nie bedzie tego sprawdzal, ale moze sie trafic ze twojego bloga zobaczy ktos kto bedzie chcial ci wplacic wieksza sumie i wtedy moze chciec np zadzwonic do szpitala, czy twojego lekarza prowadzacego i upewnic sie ze istniejesz - bo to bedzie jego wolna wola i jego kasa aha, co do fundacji to ja jakas niekumata jestem, moze mnie ktoras oswiecic jak znalesc na stronie, ze Ada jest ich podopieczna? no i tak jak tu ktoras MĄDRA napisała: trezba zrobic wszystko, zeby potem nie załowac, ze jest za pozno czy ze nie mialo sie odwagi podjac jakis krokow najgorsze to szyba przegrac walke przez brak pieniedzy edit: co do bloga to faktycznie fajnie jakbys go probowala pisac na cos w rodzaju pamietnika czytam ten watek na wizazu na biezaco, ale czasem trudno sie odnalesc w wypowiedziach Ady jak wizazanki macie tak 100 pomyslow na minute (zeby nie bylo, to sie chwali ) cos na zasadzie - to jest takie forum ze tak napisze techniczne - co i jak zrobic, jakie spomysly sugestie jak dzialac szybciej i sprawniej - a na blogu wszystko co sie da o samopoczuciu
Edytowane przez ptysza Czas edycji: 2009-09-05 o 19:10 |
|
|
|
#1926 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja równiez jestem tego zdania. Żeby uzbierać naprawdę większą sumę potrzebny Nam albo sponsor, albo porządne nagłośnienie sprawy w mediach i walka na kilku frontach- zbiórki smsowe, aukcje charytatywne, przesyłanie sobie informacji przez portale społecznościowe itp. Dobrze byłoby znaleźć medialnego patrona naszej akcji. Jednak kluczem do całej historii i punktem, gdzie krzyżują się wszystkie te drogi jest blog. I ten blog musi żyć, tam się musi coś dziać. Dobrze byłoby pisać notki nie "kilka razy w miesiącu", ale co drugi dzień, nawet codziennie. O samopoczuciu, postępach, na bieżąco informować o zebranej sumie. Pisać o tym co czujesz- nawet jeśli to smutek i zmęczenie. Wtedy ludzie się wciągną, zobaczą Twoje prawdziwe emocje i to jaka jesteś. Nie tylko apel o pomoc, ale prawdziwą żywą osobę która walczy z całych sił. A co do dokumentacji, choć wcale nie dziwię się oporom Ady dotyczącym jej ujawnienia, to wydaje mi się że to znakomicie podniesie wiarygodność. Dokumentacja medyczna to wyjątkowo intymna sprawa, dlatego oczywiście nie mówimy o wszystkich zdjęciach itp, chodzi o jakiś dowód medyczny. Liczy się czas- to z pewnością przyspieszyłoby zbiórkę. Przemyśl to sobie Ada na spokojnie, pogadaj z mężem. |
|
|
|
|
#1927 | |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
Dziewczyny, jeśli zobaczycie, że gdziekolwiek wykorzystywane są moje dane, prosze o kontakt! |
|
|
|
|
#1928 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli papiery są prawdziwe to dlaczego ich nie pokazać. Przecież nie trzeba od razu pokazywać adresu. Chodzi o zwykłe potwierdzenie choroby przez lekarzy. Wolny wybór
|
|
#1929 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() przykre |
|
|
|
|
#1930 |
|
Zadomowienie
|
Ada, moim zdaniem opinia lekarzy byłaby na tyle istotna, że jeśli ktoś czyta Twój blog, to napisałaś na nim, że lekarze w Polsce zaproponowali Ci darmowe leczenie - radioterapię.
Ty napisałaś, że jest to leczenie mało skuteczne i dlatego decydujesz się na operację za granicą. Dobrze by było, jakbyś zamieściła opinię lekarza prowadzącego w tej kwestii. Czy na razie korzystasz z radioterapii? Czy skoro operacja jest niezbędna, a w Polsce się jej nigdzie nie wykonuje, to czy NFZ nie refunduje w tym przypadku przynajmniej częściowo leczenia za granicą? Bo to zawsze jakaś pomoc finansowa by była i łatwiej byłoby uzbierać całą sumę. Może już była o tym mowa, przepraszam, jeśli nie doczytałam. Edytowane przez an.ka Czas edycji: 2009-09-05 o 19:36 |
|
|
|
#1931 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ado co Ty na to? Krótkie notki z życia codziennego, jak się czujesz kiedy wstajesz,co porabiasz,jak wspiera Cię mąż,rodzina....Twoje odczucia,lęki,obawy związane z chorobą. Osobiscie jestem bardzo emocjonalna i zwracam uwagę na takie szczegóły.
|
|
|
|
|
#1932 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W Bolonii są w stanie to zrobić.Ale co w takim razie na to NFZ? |
|
|
|
|
#1933 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ten od bowiego...za co przepraszam to nie ejst jedyna jego GAFA, za ktora musze przepraszac bardzo przepraszam ide go o tym powiadomic ... suszarka rozumiem Twoje stanowisko, ale po prostu nie widuje na blogach scanow dokumentacji i uwazam to za przesade, stad moje zdanie jest takie a nie inne Ada przepraszam za brata! on zarowno nie zna netykiety, jak i nie wie co mozna na poszczegolnych portalach, forach i sklepach netowych ja wiem, Wenila, ze nie chodzi o nas, ale takich informacji nie ma potrzeby umieszczac wszedzie, wiarygodnosc Ady potwierdza jej fundacja, czytanie czyich dokumentsacji jest dla mnie przesada
Edytowane przez Silwena Czas edycji: 2009-09-05 o 19:41 |
|
|
|
|
#1934 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przegladalas komentarze na blogu ? Chyba nie skoro jestes zdziwiona. Tam wlasnie chlopak Tobie napisal o tej aukcji Silwena - ubieglas mnie / ale ja nie wiedzialm, ze to Twoj brat/
http://www.youtube.com/watch?v=v7WON...eature=related 22.08.2012 Seoul, Kr (one way ticket) Edytowane przez enii Czas edycji: 2009-09-05 o 19:41 |
|
|
|
|
#1935 |
|
Wtajemniczenie
|
zbierał dla Ady pieniadze, chcial cos sprzedac by moc jej wpłacic
nie zna sie na prawach tego typu itp po prostu przepraszam załozył tez niezgrabnie temat a forum Antydepresja, również w nietypowy sposób, za to tez mi wstyd i źle sie z tym czuje, ale mój brat jest zaburzony, ma depresje i jego działania sa czasem odmienne od norm ktore sie wymaga w spoleczenstwie przepraszam jeszcze raz Ada wybacz te gafy
|
|
|
|
#1936 |
|
Zakorzenienie
|
a ja ciagle sie nie dowiedzialam czy Ada sie kontaktowala z mediami...
|
#1937 |
|
Wtajemniczenie
|
ups, skoro zgłoszone to może mieć problemy...skoda bo miał same pozytywne opinie
|
#1938 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
napisz prosze, ze sie wyjasnilo, ze to niewiedza... niech za nią zapłaci - niech mu zdejma ta aukcje skoro popelnił bład, ale nie jest oszustem przepraszam Cie, wstyd mi starsznie za to sram na to konto, ale niech mi tu policji nie przysyłaja boze
Edytowane przez Silwena Czas edycji: 2009-09-05 o 20:01 |
|
|
|
|
#1939 |
|
Zakorzenienie
|
a sam nie moze zdjac aukcjii?
|
#1940 |
|
Wtajemniczenie
|
Oczywiscie ze moze ja sam sciagnac
A policja takimi blachymi sprawami sie nie zajmuje- niska szkodliwosc czynu, zreszta Allegro nie zglasza spraw na policje
|
#1941 |
|
Wtajemniczenie
|
jesli Ada go zgłosiła, to wolę nic nie zdejmować
jesli Ada to odkręci, to wtedy i ja powiem bratu zeby napisał maila do administracji z przerpsinami zdejmie, czy wyedytuje aukcje, nie wiem co sie robi w takim wypadku wiecej |
|
|
|
#1942 | |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
Dziewczyny, boje sie nie tylko wykorzystania moich danych do złych celów, ale również boje się, ze ktoś chcąc mi pomóc, naruszy jakieś przepisy. Bardzo prosze o zgłaszanie tutaj podejrzanych aukcji, oraz informacji. Co do bloga, macie racje. Spróbuje go częściej aktualizować. Nigdy nie uważałam, że pomoc wizażanek będzie jedyną pomocą. Staram sie robić dużo sama. Obecnie rozwieszamy plakaty w mieście (mąż, rodzina, znajomi) piszemy listy do dużych firm, korporacji z prośbą o pomoc, w moim mieście będą organizowane zbiórki, koncerty charytatywne, codziennie dostaje kilkadziesiąt wiadomości, na które staram sie zawsze odpowiadać, mimo, że czasem robie to z opóźnieniem. Siedze od 6..0 do 24.00 na internecie, cały czas robiac coś w tej sprawie. Dlatego też mam pewne zaległości dot. wpisów na blogu, czytaniu komentarzy itp. Naprawde robie co moge i absolutnie nie liczę tylko i wyłącznie na waszą pomoc! Edytowane przez madzia.a Czas edycji: 2009-09-05 o 20:07 |
|
|
|
|
#1943 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak, takich gaf moze byc wiecej takze inni "znajomi" i "znajomi znajomych" moga cos natworzyc ![]() poprosze go zeby wyedytował aukcje i napisał do administratorow allegro MAdziu, nie masz mnie za co rpzeproaszac, to ja przepraszam Ciebie, jakby był wówczas w domu i zrobił to przy mnie wiedzialabym jakie przepisy mu pod nos przedstawic, ale to bylo zorbione bez mojej wiedzy przerpaszam po stokroc
Edytowane przez Silwena Czas edycji: 2009-09-05 o 20:09 |
|
|
|
|
#1944 |
|
Zakorzenienie
|
Ada..mi sie wydaje ze Ty powinnas do allegro napisac bo inaczej faktycznie zglosza na policje i bedzie za pozno na wyjasnienia...lepiej od razu wytlumaczyc co sie stalo..
fajnie ze koncerty beda bo na takich imprezach mozna sporo funduszy zebrac .
|
#1945 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ALE Pozniej 1. musi odwolac oferte , wtedy kupujacy nic nie placi - bo nie ma mocy prawnej ta aukcja 2. jesli zakonczy bez odwolania aukcji musi sprzedac towar - ma moc prawna mam nadzieje ze mnie zrozumialas
|
|
#1946 | |
|
Wtajemniczenie
|
moim zdaniem tego typu informacja powinna się znaleźć na blogu, wkleić byś to tam mogła:
Cytat:
|
|
#1947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- A w sprawie tej aukcji to nie można skontaktować się z kupującym? i ją zakończyć przed czasem? wysłać mu płytę za obecną cenę |
|
|
|
|
#1948 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzia
jak możesz to proszę Cię byś napisała krotkiego miala do administratorów z tego maila co wysłałas zgłoszenie o oszustwie, ze sprawa sie wyjasnila, ze to tylko pomyłka jednego ze znajomych i ze juz znajomy zamknal tą aukcje jak bede wiedziala, ze wyslałas takiego maila, wtedy brat bedzie mógł na legalu ja zamknać bardzo Cie o to proszę |
|
|
|
#1949 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A wydaje mi sie ze jeszcze problemy beda dopiero jak jakies pisma beda wysylane do Alle..
|
|
#1950 |
|
Raczkowanie
|
Witam.
Od jakiegoś czasu podczytuję wątek, jednak dopiero dziś pozwoliłam sobie coś napisać. Wielokrotnie na nk, w mailach na gg dostaję różnego rodzaju "apele", "prośby" itp o pomoc. Wiele z tych informacji okazuje się niestety tylko i wyłącznie - oszustwem. Ostatnio np. krążyło po nk coś co okazało się nieprawdą http://plock.naszemiasto.pl/wydarzenia/911176.html przytaczam tą historię bo jest jedną z wielu które do mnie dotarły. Nieco wcześniej dostałam coś podobnego, z prośbą o wsparcie i o umieszczenie apelu na nk, zrobiłam to i co się okazało? dostałam wiadomość od znajomego z linkiem który mówi o tym iż jest to kolejna próba wyłudzenia.... wobec niestety tak wielu oszustw , zwyczajnie nie reaguję na tego typu apele nie poparte wiarygodnymi informacjami - jak w/w nieszczęsna dokumentacja medyczna. Jeśli teraz dociera do mnie jakiś apel odwiedzam podną stronę , czytam opis i przeglądam umieszczoną na stronie dokumentacje ( która na większości takich stron jest) , przeglądam stronę fundacji która opiekuje się daną osobą itp. Niestety na słowo ufam tylko najbliższym jeśli sprawa ich dotyczy. Myślę że to nie znieczulica, a tylko brak zaufania i naiwności wywołany wieloma próbami żerowania na nich. Przechodząc do następnej sprawy- Media Jeśli Madzia - Ada sama nie będzie kontaktowała się z mediami w sprawie nagłośnienia sprawy , są bardzo nikłe szanse na jakiekolwiek powodzenie w tej kwesii. Osób potrzebujących finansowego wsparcia na leczenie jest szalenie dużo i proporcjonalnie wiele jest takich próśb kierowanych do mediów. Tym bardziej jeśli zgłasza się tzw. osoba trzecia której sprawa bezpośrednio nie dotyczy a nie jest najbliższą rodziną samej zainteresowanej. Ponadto znów pojawia się problem w/w dokumentacji medycznej. Bez takich dokumentów zaden redaktor nie zainteresuje się tematem , mając pod ręką wiele podobnych i udokumentowanych histori. Telewizja potrzebuje materiału który zwiększy zyski zwane oglądalnością .To niestety brutalna prawda. Niestety media to biznes i cała "zabawa" nie jest sama w sobie dyktowana potrzebą pomocy a kreowaniem jak najlepszego wizerunku stacji, programów itp , jak rówinież zdobywaniem widza itp. I tu rodzi się kolejny punkt - obawy Ady przed coraz większym upublicznieniem . A tu w pewnym sensie kończą się sentyment, dana osoba pokazana jest tak by widz czuł potrzebę niesienia pomocy, wpłacił na konto, wysłał sms'a czy kupił produkt którego producent część zysków przekazuje jakiejś fundacji.... ale niestety podstawowy warunek to dokumentacja i upublicznienie.... Serdecznie podrawiam Karla |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:57.

ponieważ fundacja w jakiej Ada ma konto nie jest fikcyjna, to mozna sprawdzić, a scany dokumentów moim zdaniem nie licza sie tu w ogole

, akurat w tej kwestii, bo rozumiem, że Ada po prostu nie ma na to teraz za wiele czasu. Jak znajdzie czas to na pewno nadrobi zaległości
(zeby nie bylo, to sie chwali ) 

W Bolonii są w stanie to zrobić.