Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka 2009 - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-07, 22:42   #1381
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Syla pozazdroscic...

Ja jak mam luzna bluzke to wygladam dobrze,ale obcisle ciuchy odpadaja...Brzuch nie jest obwisly tylko taki twardy jakby macica sie jeszcze nie obkurczyla.
Nie martwilabym sie gdyby nie to ze musze zaczac sie rozglasdac za suknia slubna..,..
uuu weselicho sie szykuje
super
Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Dziewczyny poleccie jakis dobry film Obejrzalabym cos fajnego. Mam tylko norweska tv na ktorej leca filmy z przed 10 lat Sciagamy troche z netu, ale juz sami nie wiemy co jest fajne a co nie. Moze ktoras ogladala ostatnio cos fajnego?
no wlasnie zalezy jakie filmy lubisz.....ale ja polecam Ci adrenaline, nie wiem jak dwojka ale jedynka jest super, caly czas doslownie akcja i do tego troche smiechu, strasznie mi sie podobala, musze sciagnac dwojke
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-07, 23:05   #1382
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Witam wieczornie!! orbitreka se kupilam a co!! teraz bede cwiczyc!!
zadzwonilam do pracy w sprawie mojego macierzynskiego i okazalo sie ze ta ksiegowa pojechala na urlop i zapomniala zrobic mi przelew!! co za babsko!! ale dostalam w gotowce

a teraz spadam zaraz spac bo po wczorajszych harcach z tż sie nie wyspalam

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość

No i moja córeczka ma pierwszego przyjaciela Głośnik od wieży Położona na przewijaku od razu odwraca głowę w jego stronę i się w niego wpatruje nawet pół godziny, uspokojona, wyciszona no i zadowolona. Robimy z tż już tak, że w przypadkach jej marudzenia lub płaczu kładziemy ją na przewijak i od razu jest cisza . Ciekawe co będzie dalej.
a Weronika upatrzyla sobie zyrandol u mamy w pokoju!! i moze sie gapic na niego godzine, a jak ja wezme na rece to glowe do gory odchyla i patrzy sie na sufit czyli na swoj ulubiony zyrandol

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Ja po 3 tyg. od porodu waze o jakies 4kg mniej niz przed ciaza i brzuch tez mam mniejszy niz przed. Moze wiecej mam skory ale mniej na nim tluszczyku. Na poczatku myslalamze moze cos ze mna nie tak, ale czuje sie dobrze wiec....oby tak dalej
zazdroszcze

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Syla pozazdroscic...

Ja jak mam luzna bluzke to wygladam dobrze,ale obcisle ciuchy odpadaja...Brzuch nie jest obwisly tylko taki twardy jakby macica sie jeszcze nie obkurczyla.
Nie martwilabym sie gdyby nie to ze musze zaczac sie rozglasdac za suknia slubna..,..
oooo gratulacje

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-07, 23:20   #1383
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

hehe moj Marcel tez upatrzyl sobie zyrandol u mojej mamy patrzy sie na niego nieraz nawet 40min
Stary 2009-09-07, 23:33   #1384
majka versace
Zadomowienie

Hejka. Niestety cały dzień nie mogłam wejść na wizaż bo mały spał tylko na spacerze... Kurcze jak wy to robicie że wasze dzieci śpią po tyle godzin w nocy bez jedzenia? I że same zasypiają? Mój umiał zasnąć sam nawet w dzień a od paru dni odkąd jest marudny i mniej śpi w dzień to już sam nie zaśnie.... Ucze go na nowo ale nie jest łatwo więc może macie jakieś rady?

majka versace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 09:25   #1385
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość

A co tutaj takie pustki?? Gdzie sie podziewacie?
to ja sie moze usprawiedliwie
my od okolic14:30-18:30 bylysmy na spacerze.Jak wrocilam to sama bylam bardzo zmeczona.Wykapalm mala,siebie i podreptałam do łóżeczka.Nawet nic nie obejrzałam.Załapalam sie na końcowke Na Wspolnej i padłam.
Teraz bede musiala byc tak wyrobiona z kąpiela zeby filmik sobie obejrzec.A Brzydula mi bedzie chyba uciekac bo to glupia pora jak dla mnie

Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość
Kurcze jak wy to robicie że wasze dzieci śpią po tyle godzin w nocy bez jedzenia? I że same zasypiają? Mój umiał zasnąć sam nawet w dzień a od paru dni odkąd jest marudny i mniej śpi w dzień to już sam nie zaśnie.... Ucze go na nowo ale nie jest łatwo więc może macie jakieś rady?
W ndz bylam z Laura i mężem u mamy na obiadku.Siostry dzieci-oboje są dość głośne.Wrzaski,krzyki,gło śna zabawa, no i płacze sprawiły ze mała nie zmrużyła u nich oka.Praktycznie malo co spala w dzien.Po powrocie do domu nic nie chciala.Ani smoczka, herbatki, noszenia na rekach-nic.Szybka kąpiel,flaszka mleczka i mała spala od 19-6:30
Tej nocy obudziła sie az 3x (23,4,7)
Nie wiem dlaczego jedne dzieciaczki spią a inne maja z tym problemy.Ja staram sie zeby mala nie zasypiala conajmniej na ok3h przed kąpiela.Wtedy ją zabawiam, mówie do niej, robie masażyk itp Potem po kapieli jak wypije cieple mleczko to poprostu ma odlot juz przy koncowce butelki.
Moze twoj synek nie potrzebuje tak duzo snu
Moze serwuj mu herbatke uspakajajaca z hippa-ma ziółka takie jak meliske,kwiat lipy,rumianek.
Ja mala odkladam do lozeczka i wychodze z pokoju, wiec nie umiem nic poradzic.
Chyba ze to: ze stawiam na rutyne.U nas wszystko jest co dzien takie samo.Wszystko jakby wg planu od samego poranka po kąpiel.Jest czas na zabawe, na spacer, jest czas na drzemke i na wyciszenie.Dostosowalam ten rytm dnia wg.potrzeb małej.No i dotychczas sie sprawdza.
Ona tez spi tylko na spacerze.W domu ma tylko 1 okolo 30minutowa drzemke ale ze jest grzeczna i pogodna to mi to az tak nie dokucza ze nie spi.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2009-09-08 o 09:29
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 10:03   #1386
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

katarzynko zazdroszcze takiego rytmu dnia - ja mialam tak poukladane przy pierwszym synku

niestety przy dziecku, ktore ma wiecznie kolki sie tak nie da - wczoraj wojowalismy do 2
a jak przychodzi moment, ze dziecko chce isc spac, niewazne czy w dzien czy w nocy to wszyscy chodzimy na palcach i modlimy sie zeby w koncu zasnal na dluzej

w dzien maly tez ma tylko jedno dluzsze spanko - jak wychodzimy na spacer 15-16 to spi po 3 godz, a jak sie obudzi to juz koniec do poznej nocy
Stary 2009-09-08, 10:43   #1387
katarzynka00
Zakorzenienie

u nas jakos samo sie tak ulozylo. Sama nie przewidywalam ze tak łanie nam to pojdzie.Poobserwowalam mala-nauczylam sie jej.
U nas juz 4 dzien nie ma kolki.Wcz tylko 2x z 4podalam jej bobotic.Dzis sprobuje wcale nie podac.Moze u nas juz po wszystkim...
Choc malutka miala wersje light kolek,bo nie plakala godzinami itp

A jak w tym odnajduje sie Eryczek? masz czas dla niego zebynie czul sie mniejwazny?trudno jest to pogodzic?

Stary 2009-09-08, 10:55   #1388
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
u nas jakos samo sie tak ulozylo. Sama nie przewidywalam ze tak łanie nam to pojdzie.Poobserwowalam mala-nauczylam sie jej.
U nas juz 4 dzien nie ma kolki.Wcz tylko 2x z 4podalam jej bobotic.Dzis sprobuje wcale nie podac.Moze u nas juz po wszystkim...
Choc malutka miala wersje light kolek,bo nie plakala godzinami itp

A jak w tym odnajduje sie Eryczek? masz czas dla niego zebynie czul sie mniejwazny?trudno jest to pogodzic?
u nas z tymi kolkami jest masakra nawet czopki nie pomagaja

Eryk dobrze....na szczescie placz malego w ogole mu nie przeszkadza, jesli chodzi o zajmowanie sie to staram mu sie poswiecac kazda chwile, ktorej akurat nie musze poswiecac malemu - fakt, ze Eryk juz jest w tym wieku, ze nie wymaga tak duzej opieki, uwagi....potrafi sam sie soba zajac, jak jest w domu to albo sie bawi zabawkami, albo gra na kompie albo bajki, na dworzu biega z kolegami wiec tez ma mnie gdzies wieczorem jak przychodzi pora spania to TZ zajmuje sie Marcelem a ja sie klade obok Eryka i zawsze sobie gadamy albo powydurniamy sie chwile i zasypia takze nie jest zle, nie jest ciezko pogodzic jesli sie chce
tylko wiadomo troche wiecej roboty bo obydwoje trzeba wykapac, nakarmic, polozyc spac itp...
Stary 2009-09-08, 10:58   #1389
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

a tu bracia
Stary 2009-09-08, 11:07   #1390
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
a tu bracia
sliczny widok
cieszy oczka taka więź

U siostry mam okazje zaobserwowac jak to jest z dwojka dzieci.Z tym ze starszy synek jest naprawde mega absorbujacym urwisem.W połączeniu z jego inteligencją(którą szczerze można mu przyznac)sa sytuacje, że naprawde wymiękam.

Stary 2009-09-08, 11:24   #1391
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
sliczny widok
cieszy oczka taka więź

U siostry mam okazje zaobserwowac jak to jest z dwojka dzieci.Z tym ze starszy synek jest naprawde mega absorbujacym urwisem.W połączeniu z jego inteligencją(którą szczerze można mu przyznac)sa sytuacje, że naprawde wymiękam.
u mnie jest to samo - Eryk to zywe srebro, jest bardzo inteligentny ale taki rozrabiaka, ze koniec, czasami ciezko nad nim zapanowac
Stary 2009-09-08, 11:57   #1392
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

Nie wiem dlaczego jedne dzieciaczki spią a inne maja z tym problemy.Ja staram sie zeby mala nie zasypiala conajmniej na ok3h przed kąpiela.Wtedy ją zabawiam, mówie do niej, robie masażyk itp Potem po kapieli jak wypije cieple mleczko to poprostu ma odlot juz przy koncowce butelki.
Moze twoj synek nie potrzebuje tak duzo snu
Moze serwuj mu herbatke uspakajajaca z hippa-ma ziółka takie jak meliske,kwiat lipy,rumianek.
Ja mala odkladam do lozeczka i wychodze z pokoju, wiec nie umiem nic poradzic.
Chyba ze to: ze stawiam na rutyne.U nas wszystko jest co dzien takie samo.Wszystko jakby wg planu od samego poranka po kąpiel.Jest czas na zabawe, na spacer, jest czas na drzemke i na wyciszenie.Dostosowalam ten rytm dnia wg.potrzeb małej.No i dotychczas sie sprawdza.
Ona tez spi tylko na spacerze.W domu ma tylko 1 okolo 30minutowa drzemke ale ze jest grzeczna i pogodna to mi to az tak nie dokucza ze nie spi.
Weronika tez ma juz swoj rytm dnia......wstaje gdzies kolo 8.00 dostaje mleczko i zanosze ja do mamy na dol -tam lezy i bawi sie ze 2 godzinki, a ja w tym czasie jem sniadanko, myje sie i mam czas zeby np.wejsc na wizaz potem ja ja chwile pozabawiam i kolo 11.00 dostaje mleczko i roznie czasem sie zdrzemnie a czasem nie.......kolo 14.00 znowu papu i potem idziemy na spacerek na ktorym spi albo drzemie, nastepne mleczko jest gdzies kolo 18.00 i nie daje jej spac , a po kapieli zasypia jak mis i wstaje tylko raz w nocy miedzy 3 a 4 zalezy jak sie obudzi

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-09-08, 12:13   #1393
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Weronika tez ma juz swoj rytm dnia......wstaje gdzies kolo 8.00 dostaje mleczko i zanosze ja do mamy na dol -tam lezy i bawi sie ze 2 godzinki, a ja w tym czasie jem sniadanko, myje sie i mam czas zeby np.wejsc na wizaz potem ja ja chwile pozabawiam i kolo 11.00 dostaje mleczko i roznie czasem sie zdrzemnie a czasem nie.......kolo 14.00 znowu papu i potem idziemy na spacerek na ktorym spi albo drzemie, nastepne mleczko jest gdzies kolo 18.00 i nie daje jej spac , a po kapieli zasypia jak mis i wstaje tylko raz w nocy miedzy 3 a 4 zalezy jak sie obudzi
zazdroszcze - moj jak wstanie 18-19 to juz jest koniec
Stary 2009-09-08, 12:26   #1394
Wojtusia
Zakorzenienie

Svinecka fajnych masz synków jaką masz matę edukacyjną?

moja Oliwka śpi wlasnie, to ja sie zabalsamowałam balsamem brązującym i kawke bezkofeinową pije jak się obuszi to ją nakarmie i pojdziemy na spacerek
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 13:33   #1395
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Svinecka fajnych masz synków jaką masz matę edukacyjną?

moja Oliwka śpi wlasnie, to ja sie zabalsamowałam balsamem brązującym i kawke bezkofeinową pije jak się obuszi to ją nakarmie i pojdziemy na spacerek
dzieki

mam z fisher price ta:
http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=712413
Stary 2009-09-08, 13:50   #1396
mariolasl
Zakorzenienie

Witam

Majko, dziękuję za miłe słowa odnośnie Antosia
U nas, podobnie jak u Katarzynki, panuje codzienna rutyna, poznaliśmy sie już dobrze. Małemu i mnie jest z nią bardzo dobrze, a wszystko jest przewidywalne i łatwo można sobie zaplanować dzień. Ja również nie usypiam Antosia, kładę go do łóżeczka i śpi , w dzień czy w nocy - bez różnicy. I nie pozwalam ani sobie, ani małemu na ustępstwa i zmiany.

Svinecko, ślicznie razem wyglądają Twoi chłopcy
--------
Wczoraj miałam dosyć zajęty dzień, wypad na siłownię, długi spacer i zakupy. Oczywiście dla Antosia Wyrasta powoli z ubranek, jakie mam, więc muszę skompletowac mu ubranka jesienno-zimowe. Muszę powiedzieć, że miałam dużo ubranek dla niego, ale wszystkie bardzo ładnie mu posłużyły. Część juz została spakowana i wysłana do siostry męża, która oczekuje dziecka w tym miesiącu.

Rano obudził mnie mąż przed wyjściem do pracy, w związku z czym sie nie wyspałam, ale Antonio pospał trochę po porannym mleku, więc i ja mogłam się położyć.
Później idziemy na kontrolę do lekarza. Widzę wielką poprawę po zmianie mleka, Antonio znowu ładnie je i uregulowały mu się kupki.
Stary 2009-09-08, 14:46   #1397
UnholyOne
Ola-Unhola

Witajcie Mamcie

Dawno mnie nie było
Ale w codziennej rutynie brak czasu na wizaż, wieczorkiem tylko przeczytam co u Was i tyle, także jestem w miarę na bieżąco

Majka, masz z Małym to samo co ja. Ok 4-5 rano zaczynają sie problemy z brzuszkim. Nie płacze, ale męczy się, żeby puścić bączka i tym sposobem codziennie wstaję juz o 4. Nie ma sensu się kłaśc spać, bo jak Antoś już uśnie na dobre, to znowu ja już muszę prasować Bartusiowi rzeczy, robić śniadanie i wyprawiać do szkoły. Także moja noc jest dość krótka
Ale daję radę.
Jak już się ma jedno dziecko i masę obowiązków, to przy drugim łatwiej się przyzwyczaić do niedogodności Przynajmniej ja tak mam

Kasiu, Mariolu
śliczne te Wasze dzieciątka

Dzisiaj byliśmy na szczepieniu. Antoś dostał 3 wkłucia (wybrałam refundowaną). Płakał bidulek, ale dośc szybko przy cycusiu się uspokoił. Mam robić okłady z sody w miejscach szczepień (DTP i HiB) i na wszelki wypadek kupiłam paracetamol w czopkach.
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

Chciałam tez dzisiaj odebrać w Gminie Pesel Małego, ale będzie w piątek Udało mi się złozyć wniosek o wymianę dowodu (w końcu ). Z tej okazji zrobiłam sobie w niedzielę "super" zdjęcia

Jak będę miała chwilkę, to wstawię trochę nowych fotek moich chłopaków

Lecę dac obiad Bartusiowi, bo Zerówkowicz już głodny po szkole

Buziaki Mamusie. Miłego dnia

Acha, Skierka pisała, że mają niedługo chrzciny, że Malutka też miała ostatnio szczepionkę (tą z 3 wkłuciami) i walczą jeszcze ze skazą białkową.
Net będzie miała dopiero za miesiąc (pisała do mnie na początku września)
Poza tym wszystko u nich ok.
Stary 2009-09-08, 16:14   #1398
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Widzę wielką poprawę po zmianie mleka, Antonio znowu ładnie je i uregulowały mu się kupki.

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

Chciałam tez dzisiaj odebrać w Gminie Pesel Małego, ale będzie w piątek Udało mi się złozyć wniosek o wymianę dowodu (w końcu ). Z tej okazji zrobiłam sobie w niedzielę "super" zdjęcia
witaj
my juz mamy pesel -teraz czekamy na dyskietke NFZ!!
pochwal sie zdjeciem
dzieki za wiesci od Skierki

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-09-08, 17:53   #1399
katarzynka00
Zakorzenienie

my tez chrzcimy mala na koniec wrzesnia-zapomnialam wam napisac

Stary 2009-09-08, 20:28   #1400
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Sie witam ;]
Pamieta nas ktos hihi ?
Teraz postaram sie wpadac choc raz w tygodniu!
mniej wiecej przebrnelam przez wsyztskie posty 3 dni czytalam ;|

A wiec tak moze od początku ... kochane macie cudne dzieci i takie sliczne ;]

My uzywamy butelek Lovi albo avent ale TTYLKO smoczkow z Lovi Nataniel w koncu sie zdecydowal pic z jednego smoka !! ale ogolnie mamy z 15 butelek i tyle samo smoczkow ! uspokajające tylko z NUKA ! innymi pluje na odleglosc !

Kolki tez przerabialismy, u nas dzialam infacol, pol zalecanej dawki co drugi posilek.
Maly skonczyl 3 miesiace i kolek nie ma !!!! tfu tfu ! ogolnie mielismy 3-4 ataki trwajace pare godzin ! ale na szczescie to za nami

Nataniel dostanje juz soczki z marchewki i jablka, kaszki na razie ryzowe bezsmaczne oraz kleiki kukurydziane i ryzowe no i probujemy dawac mu przeceirane owoce (jablko )i warywa(marchew)

co do snu to w dzien Nataniel jest bardziej zywy, w nocy ładnie spi o 23 ostani posilek pozniej 3-4 i 6-7.

co do nataniel ato ostanio 2 wrzesnia warzyl juz 6 kilo i mierzyl 60 cm co dl aniego to sukces, pani naurolog i dr z KPN'u powiedziala ze mam go zywic weldug wieku urodzeniowego a nie wedlug korygowanego.
Z nowosci to usg głowy wyslo ok jesli wierzyc pani doktor kotra mu robila jeszcze czekam na wiesc od neurologa, pierscienie w prpeuli nie pepkowej prawie zamkniety oraz w pachwinowej prawej takze prawie zakniete, wiec teraz trzeba czekac na zamkniecie sie całkowiete i zrosniecie sie jeszcze przepuliny lewej !
no i rehabilitacja nas czeka bo mały ma asymetrie prawostonna
POZDRAWIAMY

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

acha co do kremow lub olejkow do smarownaia dziecka to uzywalismy tez chyba wsyztstekiego : olitium -uczulim, Emoliaton - uczulił;olivki : bambino hipp, baby dream, nivea - uczulaly lubo zgrozo wysuszaley skore . Najlepszy okazal sie linomag ale nie ten zielony tylko taki w sloiczku z wait Ai E skorasuha brak uczulenia ! nie wysusza sie juz !!

chrzest mamy 27 wrzesnia ;]

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres

Edytowane przez Gizmiatko
Czas edycji: 2009-09-08 o 20:31
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 22:06   #1401
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

witaj Gizmo
fajnie, ze Natanielek rosnie i badania ok i je juz nowe pokarmy super

my znow walczymy z kolka wlasnie TZ z malym siedzi i suszy go suszarka
Stary 2009-09-08, 22:10   #1402
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
witaj Gizmo
fajnie, ze Natanielek rosnie i badania ok i je juz nowe pokarmy super

my znow walczymy z kolka wlasnie TZ z malym siedzi i suszy go suszarka
u nas co prawda raz, ale poskutkowala goraca prasowana pielucha !! no ten infacol i masaz brzucha

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2009-09-08, 22:18   #1403
mariolasl
Zakorzenienie

UnholyOne, Czekoladko dziękuję!
Svinecko , mam nadzieję, że dziś nie będziecie walczyć pół nocy.

Gizmiątko , miło, że zajrzałaś , ale Nataniel ładnie przybrał! Bardzo sie cieszę, że wyniki są w porządku ( nas również).

Wizyta u lekarza przebiegła dobrze. Antonio przybrał w ciągu tygodnia 220g i waży całe 5kg . Na razie zostajemy na Nutramigenie.
Upał przeokropny byl u nas, Antonio padł po kąpieli i mleku. Ja również czuję się zmęczona w taką pogodę.

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2009-09-08 o 22:19
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 23:18   #1404
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

maly narazie usnal po dwoch godzinach krzyku ale podejrzewam, ze na 15min jak zawsze

mariolu to super, ze Antonio przybral i sluzy mu mleczko

u nas tez dzis cieplo bylo

a w ogole dziewczyny to mialam Was pytac - jak zamierzacie sie zabezpieczac?
ja mam recepte na tabsy ale TZ nie kaze mi ich brac, ja tez nie bardzo chce bo boje sie nawrotu migren
moja ginka i TZ namawiaja mnie na spirale, ginka zaklada t de oro gold t - ze zlotem, slyszala moze ktoras o niej? na necie w ogole nie ma opinii
z jednej strony bym chciala bo spokoj bym miala a z drugiej strony sie boje, no i boje sie zakladania jeszcze

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

no i juz maly wstal
Stary 2009-09-08, 23:20   #1405
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
UnholyOne, Czekoladko dziękuję!
Svinecko , mam nadzieję, że dziś nie będziecie walczyć pół nocy.

Gizmiątko , miło, że zajrzałaś , ale Nataniel ładnie przybrał! Bardzo sie cieszę, że wyniki są w porządku ( nas również).

Wizyta u lekarza przebiegła dobrze. Antonio przybrał w ciągu tygodnia 220g i waży całe 5kg . Na razie zostajemy na Nutramigenie.
Upał przeokropny byl u nas, Antonio padł po kąpieli i mleku. Ja również czuję się zmęczona w taką pogodę.
u nas chyba bez rehabilitacji sie nie obedzie choc panie z KPN'u powiedziala ze on jest zadziwjaco silny, mlody umie podnosic glowe i tryzmac 5 minut bez zadnego zmeczenia , ma bardzo silne nogi bo jak jest w wozku w gondoli tak sie odbija ze sie znajduje na samej gorze ! ale zoabcyzmy co powie pani dr rehabilitacji i neurolog (ciekawe czy sie pokryje ich opinia)

a teraz pytanie do oguły !!! - do dziewcyzn kotre beda chrzcily we wrzesniu - jak si eubieracie na tą okazje ?bo ja zielonego poejcia nie mam, narazie to zkaupilam sobie trencz

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2009-09-09, 09:34   #1406
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam recepte na tabsy ale TZ nie kaze mi ich brac, ja tez nie bardzo chce bo boje sie nawrotu migren
moja ginka i TZ namawiaja mnie na spirale, ginka zaklada t de oro gold t - ze zlotem, slyszala moze ktoras o niej? na necie w ogole nie ma opinii z jednej strony bym chciala bo spokoj bym miala a z drugiej strony sie boje, no i boje sie zakladania jeszcze
tez mialam pytac o zabezpieczenie. ja karmie piersia, to nie wiem czy tabletki moge w ogole jakies? gumki jakos mnie teraz nie przekonują. nad spiralą tez sie zastanawiam, tylko w ogole jeszcze sie nie dowiadywałam co i jak z nią.

Dzisiaj jade do okulisty, bo cos mi sie wzrok troche popsul, i z daleka troche sie rozmazuje, nie wiem, czy to ze zmeczenia, czy nie, ale wole sprawdzić.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 09:38   #1407
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Czesc Mamusie

Svinecko wspolczuje Ci najgorsza jest bezsilnosc jak dziecko placze i nic nie mozna zrobic

Tomuś codziennie szaleje do godz 14 potem jest juz spokoj i tylko jedzonko i sen.

Dostalismy od kuzyna tez taka hustawkę http://www.allegro.pl/item735922509_...wa_kolory.html
bo jego córcia juz z niej wyrosla i musze powiedziec ze to super sprawa Narazie musze wykladac kocykiem zeby Mały nie był w pozycji siedzacej. Ale widze ze wyraznie sie uspokaja jak go wloze do tej hustawki i wlacze pluskanie wodyPolecam
Stary 2009-09-09, 10:03   #1408
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
maly narazie usnal po dwoch godzinach krzyku ale podejrzewam, ze na 15min jak zawsze

mariolu to super, ze Antonio przybral i sluzy mu mleczko

u nas tez dzis cieplo bylo

moja ginka i TZ namawiaja mnie na spirale, ginka zaklada t de oro gold t - ze zlotem, slyszala moze ktoras o niej? na necie w ogole nie ma opinii
z jednej strony bym chciala bo spokoj bym miala a z drugiej strony sie boje, no i boje sie zakladania jeszcze

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

no i juz maly wstal
mnie też gin namawia na spiralę, bo u mnie tabletki odpadają z powodu włókniaków (onkolodzy twierdzą, że od nich się mogą robić włókniaki)

ale nic konkretnego się nie dowiadywałam, bo nasze życie erotyczne jest... w zaniku , bo małż ciągle niewyspany, albo się boi, a teraz wyjechał

ale ja się obawiam obfitych miesiączek przy spirali...

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 10:14   #1409
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
tez mialam pytac o zabezpieczenie. ja karmie piersia, to nie wiem czy tabletki moge w ogole jakies? gumki jakos mnie teraz nie przekonują. nad spiralą tez sie zastanawiam, tylko w ogole jeszcze sie nie dowiadywałam co i jak z nią.

Dzisiaj jade do okulisty, bo cos mi sie wzrok troche popsul, i z daleka troche sie rozmazuje, nie wiem, czy to ze zmeczenia, czy nie, ale wole sprawdzić.
sa specjalne tabletki dla kobet karmiacych - takie wlasnie mam przepisane

ale nie chce ich brac za bardzo bo jak znow dostane migren to sie pochlastam

w ogole eryka bierze chorobsko caly zakatzarzony, nie poszedl dzis do przedszkola jeszcze marcela zarazi i w ogole bedzie pieknie yhh
Stary 2009-09-09, 10:23   #1410
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:

podobno sa jakiej tabletki kotre mozna brac w czasie kamrienia piersia one sa jendoskladnikowe czy cos i sa tez drogie, podobno nie skzodza dziecku -podobno !

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

dziewczyny w dzien dobry tvn za chwile beda gadac o kolkach i jak z nimi walczyc ! pawal zabitowski? bedzie mowil o tym ! wiec jak chcecie to .....

sorki za wilkosc czonki ale moze ktos zoabczy i mu pomoze ;]

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości