|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Cytat:
![]() super no wlasnie zalezy jakie filmy lubisz.....ale ja polecam Ci adrenaline, nie wiem jak dwojka ale jedynka jest super, caly czas doslownie akcja i do tego troche smiechu, strasznie mi sie podobala, musze sciagnac dwojke
|
|
|
#1382 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Witam wieczornie!! orbitreka se kupilam a co!! teraz bede cwiczyc!!
zadzwonilam do pracy w sprawie mojego macierzynskiego i okazalo sie ze ta ksiegowa pojechala na urlop i zapomniala zrobic mi przelew!! co za babsko!! ale dostalam w gotowce ![]() a teraz spadam zaraz spac bo po wczorajszych harcach z tż sie nie wyspalam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1383 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hehe moj Marcel tez upatrzyl sobie zyrandol u mojej mamy
patrzy sie na niego nieraz nawet 40min
|
|
#1384 |
|
Zadomowienie
|
Hejka. Niestety cały dzień nie mogłam wejść na wizaż bo mały spał tylko na spacerze... Kurcze jak wy to robicie że wasze dzieci śpią po tyle godzin w nocy bez jedzenia? I że same zasypiają? Mój umiał zasnąć sam nawet w dzień a od paru dni odkąd jest marudny i mniej śpi w dzień to już sam nie zaśnie.... Ucze go na nowo ale nie jest łatwo więc może macie jakieś rady?
|
|
|
|
#1385 | |
|
Zakorzenienie
|
to ja sie moze usprawiedliwie
![]() my od okolic14:30-18:30 bylysmy na spacerze.Jak wrocilam to sama bylam bardzo zmeczona.Wykapalm mala,siebie i podreptałam do łóżeczka.Nawet nic nie obejrzałam.Załapalam sie na końcowke Na Wspolnej i padłam. Teraz bede musiala byc tak wyrobiona z kąpiela zeby filmik sobie obejrzec.A Brzydula mi bedzie chyba uciekac bo to glupia pora jak dla mnie ![]() Cytat:
![]() Tej nocy obudziła sie az 3x (23,4,7) Nie wiem dlaczego jedne dzieciaczki spią a inne maja z tym problemy.Ja staram sie zeby mala nie zasypiala conajmniej na ok3h przed kąpiela.Wtedy ją zabawiam, mówie do niej, robie masażyk itp Potem po kapieli jak wypije cieple mleczko to poprostu ma odlot juz przy koncowce butelki. Moze twoj synek nie potrzebuje tak duzo snu ![]() Moze serwuj mu herbatke uspakajajaca z hippa-ma ziółka takie jak meliske,kwiat lipy,rumianek. Ja mala odkladam do lozeczka i wychodze z pokoju, wiec nie umiem nic poradzic. Chyba ze to: ze stawiam na rutyne.U nas wszystko jest co dzien takie samo.Wszystko jakby wg planu od samego poranka po kąpiel.Jest czas na zabawe, na spacer, jest czas na drzemke i na wyciszenie.Dostosowalam ten rytm dnia wg.potrzeb małej.No i dotychczas sie sprawdza. Ona tez spi tylko na spacerze.W domu ma tylko 1 okolo 30minutowa drzemke ale ze jest grzeczna i pogodna to mi to az tak nie dokucza ze nie spi.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-09-08 o 09:29 |
|
|
|
|
#1386 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
katarzynko zazdroszcze takiego rytmu dnia - ja mialam tak poukladane przy pierwszym synku
niestety przy dziecku, ktore ma wiecznie kolki sie tak nie da - wczoraj wojowalismy do 2 ![]() a jak przychodzi moment, ze dziecko chce isc spac, niewazne czy w dzien czy w nocy to wszyscy chodzimy na palcach i modlimy sie zeby w koncu zasnal na dluzej w dzien maly tez ma tylko jedno dluzsze spanko - jak wychodzimy na spacer 15-16 to spi po 3 godz, a jak sie obudzi to juz koniec do poznej nocy
|
|
#1387 |
|
Zakorzenienie
|
u nas jakos samo sie tak ulozylo. Sama nie przewidywalam ze tak łanie nam to pojdzie.Poobserwowalam mala-nauczylam sie jej.
U nas juz 4 dzien nie ma kolki.Wcz tylko 2x z 4podalam jej bobotic.Dzis sprobuje wcale nie podac.Moze u nas juz po wszystkim... Choc malutka miala wersje light kolek,bo nie plakala godzinami itp A jak w tym odnajduje sie Eryczek? masz czas dla niego zebynie czul sie mniejwazny?trudno jest to pogodzic?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1388 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
nawet czopki nie pomagaja ![]() Eryk dobrze....na szczescie placz malego w ogole mu nie przeszkadza, jesli chodzi o zajmowanie sie to staram mu sie poswiecac kazda chwile, ktorej akurat nie musze poswiecac malemu - fakt, ze Eryk juz jest w tym wieku, ze nie wymaga tak duzej opieki, uwagi....potrafi sam sie soba zajac, jak jest w domu to albo sie bawi zabawkami, albo gra na kompie albo bajki, na dworzu biega z kolegami wiec tez ma mnie gdzies takze nie jest zle, nie jest ciezko pogodzic jesli sie chce ![]() tylko wiadomo troche wiecej roboty bo obydwoje trzeba wykapac, nakarmic, polozyc spac itp...
|
|
|
#1389 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a tu bracia
|
|
#1390 |
|
Zakorzenienie
|
sliczny widok
cieszy oczka taka więź ![]() U siostry mam okazje zaobserwowac jak to jest z dwojka dzieci.Z tym ze starszy synek jest naprawde mega absorbujacym urwisem.W połączeniu z jego inteligencją(którą szczerze można mu przyznac)sa sytuacje, że naprawde wymiękam.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1391 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
|
|
|
#1392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem ja ja chwile pozabawiam i kolo 11.00 dostaje mleczko i roznie czasem sie zdrzemnie a czasem nie.......kolo 14.00 znowu papu i potem idziemy na spacerek na ktorym spi albo drzemie, nastepne mleczko jest gdzies kolo 18.00 i nie daje jej spac , a po kapieli zasypia jak mis i wstaje tylko raz w nocy miedzy 3 a 4 zalezy jak sie obudzi
|
|
#1393 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
|
|
|
#1394 |
|
Zakorzenienie
|
Svinecka fajnych masz synków
jaką masz matę edukacyjną?moja Oliwka śpi wlasnie, to ja sie zabalsamowałam balsamem brązującym i kawke bezkofeinową pije jak się obuszi to ją nakarmie i pojdziemy na spacerek
|
|
|
|
#1395 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() mam z fisher price ta: http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=712413
|
|
|
#1396 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Majko, dziękuję za miłe słowa odnośnie Antosia U nas, podobnie jak u Katarzynki, panuje codzienna rutyna, poznaliśmy sie już dobrze. Małemu i mnie jest z nią bardzo dobrze, a wszystko jest przewidywalne i łatwo można sobie zaplanować dzień. Ja również nie usypiam Antosia, kładę go do łóżeczka i śpi Svinecko, ślicznie razem wyglądają Twoi chłopcy ![]() -------- Wczoraj miałam dosyć zajęty dzień, wypad na siłownię, długi spacer i zakupy. Oczywiście dla Antosia Wyrasta powoli z ubranek, jakie mam, więc muszę skompletowac mu ubranka jesienno-zimowe. Muszę powiedzieć, że miałam dużo ubranek dla niego, ale wszystkie bardzo ładnie mu posłużyły. Część juz została spakowana i wysłana do siostry męża, która oczekuje dziecka w tym miesiącu.Rano obudził mnie mąż przed wyjściem do pracy , w związku z czym sie nie wyspałam , ale Antonio pospał trochę po porannym mleku, więc i ja mogłam się położyć.Później idziemy na kontrolę do lekarza. Widzę wielką poprawę po zmianie mleka, Antonio znowu ładnie je i uregulowały mu się kupki.
|
#1397 |
|
Ola-Unhola
|
Witajcie Mamcie
![]() Dawno mnie nie było ![]() Ale w codziennej rutynie brak czasu na wizaż, wieczorkiem tylko przeczytam co u Was i tyle, także jestem w miarę na bieżąco ![]() Majka, masz z Małym to samo co ja. Ok 4-5 rano zaczynają sie problemy z brzuszkim. Nie płacze, ale męczy się, żeby puścić bączka i tym sposobem codziennie wstaję juz o 4. Nie ma sensu się kłaśc spać, bo jak Antoś już uśnie na dobre, to znowu ja już muszę prasować Bartusiowi rzeczy, robić śniadanie i wyprawiać do szkoły. Także moja noc jest dość krótka ![]() Ale daję radę. ![]() Jak już się ma jedno dziecko i masę obowiązków, to przy drugim łatwiej się przyzwyczaić do niedogodności Przynajmniej ja tak mam Kasiu, Mariolu śliczne te Wasze dzieciątka Dzisiaj byliśmy na szczepieniu. Antoś dostał 3 wkłucia (wybrałam refundowaną). Płakał bidulek, ale dośc szybko przy cycusiu się uspokoił. Mam robić okłady z sody w miejscach szczepień (DTP i HiB) i na wszelki wypadek kupiłam paracetamol w czopkach. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Chciałam tez dzisiaj odebrać w Gminie Pesel Małego, ale będzie w piątek Udało mi się złozyć wniosek o wymianę dowodu (w końcu ). Z tej okazji zrobiłam sobie w niedzielę "super" zdjęcia ![]() Jak będę miała chwilkę, to wstawię trochę nowych fotek moich chłopaków Lecę dac obiad Bartusiowi, bo Zerówkowicz już głodny po szkole ![]() Buziaki Acha, Skierka pisała, że mają niedługo chrzciny, że Malutka też miała ostatnio szczepionkę (tą z 3 wkłuciami) i walczą jeszcze ze skazą białkową. Net będzie miała dopiero za miesiąc (pisała do mnie na początku września) Poza tym wszystko u nich ok.
|
#1398 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
my juz mamy pesel -teraz czekamy na dyskietke NFZ!! pochwal sie zdjeciem dzieki za wiesci od Skierki
|
|
#1399 |
|
Zakorzenienie
|
my tez chrzcimy mala na koniec wrzesnia-zapomnialam wam napisac
|
|
|
#1400 |
|
Zakorzenienie
|
Sie witam ;]
Pamieta nas ktos hihi ? Teraz postaram sie wpadac choc raz w tygodniu! mniej wiecej przebrnelam przez wsyztskie posty 3 dni czytalam ;| A wiec tak moze od początku ... kochane macie cudne dzieci i takie sliczne ;] My uzywamy butelek Lovi albo avent ale TTYLKO smoczkow z Lovi Nataniel w koncu sie zdecydowal pic z jednego smoka !! ale ogolnie mamy z 15 butelek i tyle samo smoczkow ! uspokajające tylko z NUKA ! innymi pluje na odleglosc ! Kolki tez przerabialismy, u nas dzialam infacol, pol zalecanej dawki co drugi posilek. Maly skonczyl 3 miesiace i kolek nie ma !!!! tfu tfu ! ogolnie mielismy 3-4 ataki trwajace pare godzin ! ale na szczescie to za nami Nataniel dostanje juz soczki z marchewki i jablka, kaszki na razie ryzowe bezsmaczne oraz kleiki kukurydziane i ryzowe no i probujemy dawac mu przeceirane owoce (jablko )i warywa(marchew) co do snu to w dzien Nataniel jest bardziej zywy, w nocy ładnie spi o 23 ostani posilek pozniej 3-4 i 6-7. co do nataniel ato ostanio 2 wrzesnia warzyl juz 6 kilo i mierzyl 60 cm co dl aniego to sukces, pani naurolog i dr z KPN'u powiedziala ze mam go zywic weldug wieku urodzeniowego a nie wedlug korygowanego. Z nowosci to usg głowy wyslo ok jesli wierzyc pani doktor kotra mu robila jeszcze czekam na wiesc od neurologa, pierscienie w prpeuli nie pepkowej prawie zamkniety oraz w pachwinowej prawej takze prawie zakniete, wiec teraz trzeba czekac na zamkniecie sie całkowiete i zrosniecie sie jeszcze przepuliny lewej ! no i rehabilitacja nas czeka bo mały ma asymetrie prawostonna POZDRAWIAMY ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- acha co do kremow lub olejkow do smarownaia dziecka to uzywalismy tez chyba wsyztstekiego : olitium -uczulim, Emoliaton - uczulił;olivki : bambino hipp, baby dream, nivea - uczulaly lubo zgrozo wysuszaley skore . Najlepszy okazal sie linomag ale nie ten zielony tylko taki w sloiczku z wait Ai E skorasuha brak uczulenia ! nie wysusza sie juz !! chrzest mamy 27 wrzesnia ;]
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres Edytowane przez Gizmiatko Czas edycji: 2009-09-08 o 20:31 |
|
|
|
#1401 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witaj Gizmo
![]() fajnie, ze Natanielek rosnie i badania ok i je juz nowe pokarmy super ![]() my znow walczymy z kolka wlasnie TZ z malym siedzi i suszy go suszarka
|
|
#1402 |
|
Zakorzenienie
|
u nas co prawda raz, ale poskutkowala goraca prasowana pielucha !! no ten infacol i masaz brzucha
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#1403 |
|
Zakorzenienie
|
UnholyOne, Czekoladko dziękuję!
Svinecko ![]() ![]() , mam nadzieję, że dziś nie będziecie walczyć pół nocy.Gizmiątko , miło, że zajrzałaś , ale Nataniel ładnie przybrał! Bardzo sie cieszę, że wyniki są w porządku ( nas również).Wizyta u lekarza przebiegła dobrze. Antonio przybrał w ciągu tygodnia 220g i waży całe 5kg . Na razie zostajemy na Nutramigenie. Upał przeokropny byl u nas, Antonio padł po kąpieli i mleku. Ja również czuję się zmęczona w taką pogodę.
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2009-09-08 o 22:19 |
|
|
|
#1404 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
maly narazie usnal po dwoch godzinach krzyku ale podejrzewam, ze na 15min jak zawsze
![]() mariolu to super, ze Antonio przybral i sluzy mu mleczko ![]() u nas tez dzis cieplo bylo a w ogole dziewczyny to mialam Was pytac - jak zamierzacie sie zabezpieczac? ja mam recepte na tabsy ale TZ nie kaze mi ich brac, ja tez nie bardzo chce bo boje sie nawrotu migren moja ginka i TZ namawiaja mnie na spirale, ginka zaklada t de oro gold t - ze zlotem, slyszala moze ktoras o niej? na necie w ogole nie ma opinii z jednej strony bym chciala bo spokoj bym miala a z drugiej strony sie boje, no i boje sie zakladania jeszcze ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- no i juz maly wstal
|
|
#1405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz pytanie do oguły !!! - do dziewcyzn kotre beda chrzcily we wrzesniu - jak si eubieracie na tą okazje ?bo ja zielonego poejcia nie mam, narazie to zkaupilam sobie trencz
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#1406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj jade do okulisty, bo cos mi sie wzrok troche popsul, i z daleka troche sie rozmazuje, nie wiem, czy to ze zmeczenia, czy nie, ale wole sprawdzić. |
|
|
|
|
#1407 |
|
Zadomowienie
|
Czesc Mamusie
![]() Svinecko wspolczuje Ci najgorsza jest bezsilnosc jak dziecko placze i nic nie mozna zrobicTomuś codziennie szaleje do godz 14 potem jest juz spokoj i tylko jedzonko i sen. Dostalismy od kuzyna tez taka hustawkę http://www.allegro.pl/item735922509_...wa_kolory.html bo jego córcia juz z niej wyrosla i musze powiedziec ze to super sprawa Narazie musze wykladac kocykiem zeby Mały nie był w pozycji siedzacej. Ale widze ze wyraznie sie uspokaja jak go wloze do tej hustawki i wlacze pluskanie wody Polecam
|
|
#1408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nic konkretnego się nie dowiadywałam, bo nasze życie erotyczne jest... w zaniku , bo małż ciągle niewyspany, albo się boi, a teraz wyjechałale ja się obawiam obfitych miesiączek przy spirali...
|
|
|
#1409 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
ale nie chce ich brac za bardzo bo jak znow dostane migren to sie pochlastam w ogole eryka bierze chorobsko caly zakatzarzony, nie poszedl dzis do przedszkola jeszcze marcela zarazi i w ogole bedzie pieknie yhh
|
|
|
#1410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- dziewczyny w dzien dobry tvn za chwile beda gadac o kolkach i jak z nimi walczyc ! pawal zabitowski? bedzie mowil o tym ! wiec jak chcecie to ..... sorki za wilkosc czonki ale moze ktos zoabczy i mu pomoze ;]
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:33.

Obejrzalabym cos fajnego. Mam tylko norweska tv na ktorej leca filmy z przed 10 lat
Sciagamy troche z netu, ale juz sami nie wiemy co jest fajne a co nie. Moze ktoras ogladala ostatnio cos fajnego?

Głośnik od wieży 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)