Maturzystki 2010 cz. III - w oczekiwaniu na cud mobilizacji - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-09, 15:48   #2311
Karmenka
Zakorzenienie

Dot.: Maturzystki 2010 cz. III - w oczekiwaniu na cud mobilizacji

Cytat:
Napisane przez Aneczka91 Pokaż wiadomość
jakieś śledzie są czy coś
A nawet nie wiem
Tak , każda szkoła ma inne tematy .. Szkoda że w klasie nie może się powtarzać
A tak to dzień dobry wszystkim;d
ale upal za oknem ;d aż się uczyć nie chce;pd
Jak to nie mogą powtarzać ?

Cytat:
Napisane przez Inspiracyjna Pokaż wiadomość
zamienia się w coś.... co mi się osobiście przestaje podobać

Coś czuję że ten rok szkolny dłuuugo zapamiętamy
Szkoda, że nie można tego czegoś zablokować

Tak, ale i tak będziemy wspominać jako jeden z lepszych w naszym życiu.

Idę coś naciapać na włosy. A później jedziemy na grzyby

I muszę się przygotować z anglika do odpowiedzi for & against uniforms
Stary 2009-09-09, 15:53   #2312
wibovit
Raczkowanie

Cytat:
A nawet nie wiem
U nas powiedzieli, że może się powtarzać, tyle, że lektury wybrane do prezentacji nie.
No tylko wiadomo, wejdzie przed Tobą koleżanka z takim samym tematem, potem Ty, i jakieś tam "gorsze" wrażenie można wywrzeć, no nie wiem

Fajne macie określenia na przywitanie
wibovit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 16:00   #2313
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
A nawet nie wiem
widzę, że u Ciebie jest podobnie
Moja polonistka powiedziała, że jest na tyle tematów, że każdy w klasie może wybrać sobie inny. jednak nikt nie chce rezygnować ze swojego tylko dlatego, że komuś przypadł do gustu taki sam
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 16:06   #2314
blue_apple
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mtynai Pokaż wiadomość
wiecie co? zarejestrowałam się na postcrossing.com
i jutro idę wysłać pierwszą kartkę, do Steffi z USA ;]

już czuję, że mnie to wciągnie
też o tym myślałam

Cytat:
Napisane przez maaril Pokaż wiadomość

-----------

Ze studniówką to u nas jest tak, że co roku jest w tym samym miejscu, a my nie mamy za bardzo nic do gadania jesli chodzi o zmiane lokalu W szkole i tak bysmy nie zrobili, bo za malo miejsca, a klas maturalnych jest 6...

-----------

Marta, nie zacytowało mi jednego Twojego postu, pytałas się m.in. o tematy na ustną z polskiego... cos tam wyszukałam, spisałam sobie na kartke to co mi sie podobało i w sumie troche tego mam Napisze tu jutro część z nich, bo teraz juz troche pozno, pamietam tylko jeden: "Czy banał, nijaka codzienność moga być tematem wybitnego dzieła literackiego?". Prosty i w sumie nie jakos super ciekawy, ale nie chciałam nic o miłości, bo dużo osób bedzie takie tamaty brać. To nie jest ostateczna decyzja co do tego tematu, ale ten mi sie najbardziej rzucił w oczy

W ogóle to byłam u tego lekarza. Przepisała mi tylko jakies tabletki i maść, a ten ból to w sumie sam mi już prawie przeszedł. Także niepotrzebnie sie tam wybierałam.
U mnie tez by nie było możliwości zmieścić się w szkole, bo mamy jakieś 300 osób w klasach maturalnych + os. towarzyszące

Ale o miłości można ciekawie przedstawić tak jak tu mówiłyśmy z tym homoseksualizmem, bardzo fajny pomysł. A to co wybrałaś też super. W ogóle z tatą doszliśmy do wniosku (tata mi pomaga z prezentacją, bo moja polonistka... ), że tak na prawde kazdy temat coś w sobie ma, trzeba wybrać coś o czym nam mówiloby się dobrze, co nas jakoś interesuje w pewnym sensie. I dlatego też w sumie każdy temat, który podajecie mi się podoba, bo na każdy z nich można coś ciekawego wynaleźć

Cytat:
Napisane przez parodia Pokaż wiadomość
Hej
Właśnie o tym piszemy, o tematach na ustny, ostatnie parę stron
A see, sukienkę to sobie będziesz po nowym roku wybierać

Na każdej stronie tu jest chyba o Kiełbasie napisane

Czemu jak odrabiam lekcje z Tżtem, to przykładowo polski, 8 pytań do wiersza, zajmuje mi jakieś 5 razy więcej czasu...
dziwne nie wiem zupelnie czemu więcej czasu :P

Cytat:
Napisane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Pokaż wiadomość
Tak...Nie moglam, szkola miala kase na nauczanie dla uczennic w ciazy. Wszystkie nastoletnie matki mialy indywidualne, osoba chora nie :/
Podrecznikow jako takich nie mamy, od czasu do czasu jakis nauczyciel cos poleci, a pozniej zapomina korzystac. Samemu trzeba sie ogarnac z pomocami naukowymi. Ja korzystam z kilku kompediow, podrecznikow po bracie tz, podrecznikow do starego liceum, do fizyki to feynmana mam...

Jestem wkurzona, matematyk poradzil mi sie nie pchac na rozszerzone (bo nie chodze do tablicy? bo sie nie wyrywam z odpowiedziami? halo! on sam robi zadania na tablicy, wiec czego oczekuje? ze bede szybsza od niego? mam prawie taki sam poziom reakcji jak on, przy okazji robiac zadania tlumacze je kolezance z lawki bo ta nie radzi sobie z rownaniami, ma nawet problem z x + 5 = 7, i tak zadanie koncze w tym samym czasie, mimo ze sztuka jest go sluchac, samej rozwiazywac i jeszcze tlumaczyc :/)... a poza tym zab mnie rozbolal w szkole, zwolnilam sie po wielkich trudach i mekach,... i mi zeba wyrwali... cholerne 8mki. Czuje sie fatalnie, nie wiem czy do szkoly pojade.
strasznie nie fair. trzeba było próbować pisać do jakiegoś rzecznika, czy cos - w kazym razie ostrzej sprawę załatwić :/
no, a teraz już za pozno, ale dasz radę! my tu polecamy dużo różnych repetytoriów itp. więc

a z tą matmą to wiesz, on może Cie źle oceniać, nie zna Cię tak do końca, bo każego ucznia nie da się poznać, nie wie czy jesteś dobra i jak sama się czujesz z matmą. Ale z drugiej strony może mu chodzi o to, że robicie taki a nie inny program? że hm... że może to co robicie w szkole nie starczy na R?

Cytat:
Napisane przez martus9191 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj znów bez cytatów :P Ale nie mam czasu po prostu, gdyz zapisałam się już na korki i mi dnia nie starcza :P A tak w ogóle to dostaliśmy listę tematów maturalnych i wybrałam : "Przedstaw literackie portrety lekarzy, odwołując sie do wybranych przykładów". Był jeszcze jeden nad którym się zastanawiałam a mianowicie komentarz sportowy, ale dotyczył tylko prasy więc zrezygnowałam...

Dobra idę się uczyc...
Chociaż to masochistyczne bo dopiero dobry humor załapałam...
mam bardzo podobny temat, zaproponowany zresztą przez moją kol ale doszłam do wniosku, że znajdę fajniejszy, mimo, że ten niczego sobie
tylko wydaje mi się wąski i brak mi pomysłu na bibliografię...

Cytat:
Napisane przez the_kasias Pokaż wiadomość
jejku dzis się dowiedziałam że zdając rozszerzony angielski ustny musze rowniez zdawac na roszerzeniu (na podstawie tez)...
wcale nie mówimy o tym przez wszystkie wątki.

Cytat:
Napisane przez wibovit Pokaż wiadomość
Witam maturzystki Mogę się przyłączyć?
Kiedyś w pierwszej części coś tam chyba skrobnęłam, ale teraz chciałabym oficjalnie dołączyć do Waszego grona, jeśli mnie przyjmiecie, oczywiście

No to może się przedstawię: jestem Ania, na maturze zdaję geografię, nie wiem jeszcze jaki poziom, a o temacie z polskiego to wolę nie wspominać. Ale dam radę, może
No pewnie, że przyjmiemy! Dasz, wszystkie damy

Cytat:
A jutro mam na 11! Matma odrobiona we wtorek, babka od PP ma dzień integracji ze swoją klasą 1, a fizyki nie ma w tym tygodniu... i mm tylko dwa angole , polski i wos

Hej, Ania Ooo, przypomniało mi się, że przejrzałam te tematy dzisiaj, one są jakieś Tż jak zobaczył 44 z Języka "coś tam coś tam języka żeglarzy", to 10 minut się brechał nie wiadomo z czego
ja mu się nie dziwię. haha.
biednaś z tym anglem, jeszcze 2 godz! :glaszcze:

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość

W szkole nudy. Nawet opowiadać mi się nie chce. Na wosie śmiesznie było . Na każdej lekcji ktoś robi 5 minutową prasówkę. Jakiś wybrany artykuł omawia na dowolny temat. I taka dziewczyna mówiła o maszynie do produkcji oleju napędowego z biomasy. Ciekawe jak ... . No i pan słucha, słucha i pił Nestea. I nagle taka fontanna . Prawie dziewczynę opluł, a stała ze 3 metry od niego .

u mnie też jest cudowny wos
pan rzuca słowami, które niekoniecznie są cenzuralne, ale dzięki temu wydaje się taki... ludzki.
i świetnie uczy. szkoda, że nie uczy mnie historii. na prawdę lubie z nim wos

a tak w ogóle to.. Dzień dobry... Pasztety... SOJOWE!

JUTRO NIE MAM LEKCJI!!!!!!!!!! idziemy na politechnikę, perspektywy organizują dzien otwarty

i nienawidzę mojej polonistki. głupia s*&^&%.
przeorbiliśmy potop w 2 lekcje! wczoraj dyktowala nam notatkę z jakiejś książki, dziś "piszcie charakterystykę Kmicica".
dziękujemy pani.
zero omawiania fragmentów, NIC!
juz piszemy klasą podanie. a jutro rodzice mają spotkanie z dyrektorką
zeby tata musiał mi pomagac z prezentacja z polskiego, bo ta baba nie umie

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

oni wam serio nie dają żyć w tej szkole

ja nie mam tak na prawdę NIC do roboty.
jakieś zadania z matmy... z angla słówka czy coś w tym stylu. i w sumie.. nic więcej.
blue_apple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 16:07   #2315
201605040950
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez visionario Pokaż wiadomość
Edit: 500. post

Cytat:
Napisane przez star15 Pokaż wiadomość
Hej Przysmaki Mięsne Majora (no co.. w Biedronce coś takiego widziałam

Cytat:
Dziewczyny, ktoras z was pisala o zakresie materialu z matematyki. Wklejam wiec informator z zakresem materialu http://www.oke.waw.pl/new/download/f...matematyka.pdf
dziękować

Cytat:
No to może się przedstawię: jestem Ania, na maturze zdaję geografię, nie wiem jeszcze jaki poziom, a o temacie z polskiego to wolę nie wspominać. Ale dam radę, może
hej

dasz dasz

Cytat:
W szkole nudy. Nawet opowiadać mi się nie chce. Na wosie śmiesznie było . Na każdej lekcji ktoś robi 5 minutową prasówkę. Jakiś wybrany artykuł omawia na dowolny temat. I taka dziewczyna mówiła o maszynie do produkcji oleju napędowego z biomasy. Ciekawe jak ... . No i pan słucha, słucha i pił Nestea. I nagle taka fontanna . Prawie dziewczynę opluł, a stała ze 3 metry od niego .
s poko

Cytat:
Wasza inwencja twórcza dotycząca mięsa jest godna podziwu Moi faworyci to Konserwy Turystyczne, Wędzone Boczki i Przysmaki Mięsne Majora

Nie wyspałam się dzisiaj i snuję się od rana jak ostatnia ofiara. Pewnie wyglądam jak śnięta ryba, aż mi samej siebie żal Chyba muszę się kawą poratować, bo na jutro znowu sporo nauki. Na szczęście coraz bliżej do weekendu
mnie też właśnie ale ja jakoś nie mam weny twórczej

Cytat:
Idę coś naciapać na włosy. A później jedziemy na grzyby
ja też chcę do lasu

Cytat:
U nas powiedzieli, że może się powtarzać, tyle, że lektury wybrane do prezentacji nie.
No tylko wiadomo, wejdzie przed Tobą koleżanka z takim samym tematem, potem Ty, i jakieś tam "gorsze" wrażenie można wywrzeć, no nie wiem
no właśnie u mnie tak samo
---------------------------

dzień dobry
skończyłam dzisiaj wcześnie więc uczyłam się od razu po przyjściu do domu ( 2 godziny nad biologią ) muszę jeszcze powtórzyć angielski i koniec na dziś

nasza klasa

Edytowane przez 201605040950
Czas edycji: 2009-09-09 o 16:13
201605040950 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 16:13   #2316
mtynai
Zakorzenienie

wibovit, hej

nic mi się nie pocytowało

Justyna, jutro wyślę, nie wzięłam z domu koperty i nie wysłałam ;P ale znaczek kupiłam
wylosowałam kolejną osobę na postcrossing.
Aarne z Finlandii

Warren Buffet
mtynai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 16:20   #2317
the_kasias
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blue_apple Pokaż wiadomość
czuję się tutaj jak niedorozwinięta., moja wina że spamy leca takie że trudno to nadrobić?
the_kasias jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 16:22   #2318
BeaS
Zakorzenienie

Cytat:

Czy ktoś tu wspominał kiedyś o osobach, które nigdy nie czytają, co inni piszą, byle tylko napisać o sobie?

A rano miałam jazdę i w czasie lekcji kolejną. Instruktor się pyta, czy mam dzisiaj okienko, a ja, że wf i później religię w środku, to miałam jazdę a we wtorek do Sieradza
To chyba byłam ja

Jak się jeździ? To ile godzin już miałaś? Sory, że nie liczyłam

Cytat:
Kiedyś w pierwszej części coś tam chyba skrobnęłam, ale teraz chciałabym oficjalnie dołączyć do Waszego grona, jeśli mnie przyjmiecie, oczywiście

Cześć

Cytat:
A jutro mam na 11! Matma odrobiona we wtorek, babka od PP ma dzień integracji ze swoją klasą 1, a fizyki nie ma w tym tygodniu... i mm tylko dwa angole , polski i wos
Biedna jesteś z tym angielskim

Cytat:

--------------------

A ja dziś zostałam zapytana z biologii na powtórzeniu Wiedziałam Zawsze idę pierwsza xD

Zrobiłam zadanka z matmy, a teraz idę na ognicho klasowe
Za to jutro oooostro zabieram się do biologii, bo pojutrze spr, a ja dziś przy odpowiedzi się skisiłam trochę, bo mi się zaczęło wszystko plątać xD

Miłego wieczoru, Schaby Pieczone ;*

~ Thomas Fuller ~
BeaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 16:25   #2319
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:
a z tą matmą to wiesz, on może Cie źle oceniać, nie zna Cię tak do końca, bo każego ucznia nie da się poznać, nie wie czy jesteś dobra i jak sama się czujesz z matmą. Ale z drugiej strony może mu chodzi o to, że robicie taki a nie inny program? że hm... że może to co robicie w szkole nie starczy na R?
To co robimy w szkole na pewno nie starczy na rozszerzone, ale planowalam uczyc sie sama, niestety podejscie moich nauczycieli sprawia ze chyba zdam tylko obowiazkowe. Nie ma to jak ucinanie skrzydel uczniom z najwyzsza srednia :/

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?
-A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

SzpiegZKrainyDeszczowców jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 16:35   #2320
visionario
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez peggy sue Pokaż wiadomość

mnie też właśnie ale ja jakoś nie mam weny twórczej

Ja już nie mam mięsnych pomysłów

Cytat:
Aarne z Finlandii
Słyszałam o tym postcrossing, podobno fajna sprawa

Cytat:
Napisane przez BeaS Pokaż wiadomość
Zrobiłam zadanka z matmy, a teraz idę na ognicho klasowe

Miłego wieczoru, Schaby Pieczone ;*
Udanego ogniska

Idę oglądać mecz siatkarzy, potem koszykarze, będę wieczorem.
Rodzinka ma już dość tego mojego zamiłowania do sportu

Miłego popołudnia

visionario jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 16:54   #2321
effciaa16
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie jedna dziewczyna jedzie autobusem od 6.30 do 7.30 i potem czeka 35 min w szkole

A mnie po wczorajszym bieganiu na wfie bolą... ramiona, jakbym się namachała pompek
Nie wiem skąd, ale mam dobrą kondycję bo sama oczywiście już nie biegam...

A rano miałam jazdę i w czasie lekcji kolejną. Instruktor się pyta, czy mam dzisiaj okienko, a ja, że wf i później religię w środku, to miałam jazdę a we wtorek do Sieradza
ja mam takie dziewczyny które czekają dwie godz. na autobus, a kolejną godzinę jadą. Także masakra trochę.

muszę się trochę rozkręcić na wf'ie. Miałam dwa wf'y także troszkę się namęczyłam. A teraz leżę i kwiczę. Wzięłam ibuprom bo nie wyrobię. ;(

fajnie masz ja mam jazdę jutro, a już tydzień nie jeździłam. Trochę mnie to irytuje, że robi co tydzień. A ile jeździsz tak ogólnie? Ja jednorazowo 3 godz.

Cytat:
Napisane przez elajna888 Pokaż wiadomość
eeh, pierwszy sprawdzian za mną. Dzisiaj przysiąde chyba nad WOSem, musze się wziąść za siebie.
też muszę się zabrać za WOS, przeczytać preambułę i I rozdz. z konstytucji.

Cytat:
Ale o miłości można ciekawie przedstawić tak jak tu mówiłyśmy z tym homoseksualizmem, bardzo fajny pomysł. A to co wybrałaś też super. W ogóle z tatą doszliśmy do wniosku (tata mi pomaga z prezentacją, bo moja polonistka... ), że tak na prawde kazdy temat coś w sobie ma, trzeba wybrać coś o czym nam mówiloby się dobrze, co nas jakoś interesuje w pewnym sensie. I dlatego też w sumie każdy temat, który podajecie mi się podoba, bo na każdy z nich można coś ciekawego wynaleźć

mam bardzo podobny temat, zaproponowany zresztą przez moją kol ale doszłam do wniosku, że znajdę fajniejszy, mimo, że ten niczego sobie
tylko wydaje mi się wąski i brak mi pomysłu na bibliografię...

JUTRO NIE MAM LEKCJI!!!!!!!!!! idziemy na politechnikę, perspektywy organizują dzien otwarty
masz racę, miłość to temat rzeeeeeeeeeeka. Tutaj to można na prawdę fajnie i ciekawie napisać. A miłość homoseksualna to bardzo dobry pomysł. Mnie w sumie te tematy nie powaliły na kolana. (w sensie, te co mi dali)

I SIĘ NIE CHWAL!
a ja mam wolne w piątek. Idziemy na salon maturzystów.

jutro w sumie to się chyba zwolnię z jednej lekcji. Mam jutro jazdę o 14. Fakt kończę o 12:35, ale autobus mam o 12:50, w domu będę koło 13:05, autobus mam o 13:10 i o 14:05 ode mnie, także nie fajnie. i mi nie pasuje.

idę coś zjeść, spałam i czuję zmasakrowana.

Edytowane przez effciaa16
Czas edycji: 2009-09-09 o 16:56
effciaa16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 16:56   #2322
mtynai
Zakorzenienie

Cytat:

Słyszałam o tym postcrossing, podobno fajna sprawa
nie mogłam się powtrzymac, wylosowałam jeszcze trzy osoby (więcej niż 5 już nie mogę ;( )

czyli w sumie mam:
Steffi z USA
Aarne z Finlandii
Dasha z Białorusi
Laurent z Australii
Mauro z Włoch
Justyna z Polski haha. ;***

dzisiaj kupiłam tylko znaczki bo jakaś babka przede mną wysyłała paczkę do Rejkiawiku z ubraniami dla dzieci (pół godziny stała i marudziła, czy może ubezpieczyć paczkę czy też nie )
więc już nie miałam siły stać, żeby jeszcze koperty podpisywać..
Kupiłam znaczki i koperty, podpisałam w domu, jutro wrzucę do skrzynki

także.. teraz czekam aż moje kartki dojdą

Warren Buffet
Stary 2009-09-09, 16:57   #2323
blue_apple
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez the_kasias Pokaż wiadomość
czuję się tutaj jak niedorozwinięta., moja wina że spamy leca takie że trudno to nadrobić?
nikt nie każe nadrabiać, ale zajrzeć choć do pierwszego wątku gdzie chociażby jest podana strona cke, na której to sa wyjaśnione wszystkie zasady nt. matury
można także przeszukać wątek, bo jest taka opcja w wyszukiwarce.

Cytat:
To co robimy w szkole na pewno nie starczy na rozszerzone, ale planowalam uczyc sie sama, niestety podejscie moich nauczycieli sprawia ze chyba zdam tylko obowiazkowe. Nie ma to jak ucinanie skrzydel uczniom z najwyzsza srednia :/
Nie zdawaj tylko obowiązkowych zdaj to rozszerzenie
jesli uwazasz ze nauczysz sie sama i CHCESZ spróbować to spróbuj! nic Ci nie szkodzi! nie mozna poddawac sie, bo ktoś w nas nie wierzy. Ty siebie znasz lepiej.
a ten nauczyciel pewnie tak mówi, bo uczniowie w tej szkole pewnie w większości trafili tam nie dlatego, że byli chorzy, tak jak Ty, tylko dlatego, że nic nie robili i ich wywalili z ich szkoł..
Stary 2009-09-09, 17:01   #2324
ankossek
Raczkowanie

no strasznie dużo tu piszecie !
jakbym miała wszytsko cytować to chyba mój post nie mialby końca

dziekuje wszystkim za przywitanie

ja jnarazie nie chce być wpisana na liste bo jeszcze troche zagubiona jestem ... :P chociaż to, że geo to już raczej pewne ale jeszcze wacham się nad ang roz... i planuje iść na Budownictwo na AGH do Krakowa :P musze sie jeszcze dowiedziec głębiej czy warto tam angielski na rozszerzeniu. a moze Wy dziewczyny wiecie ;>??

parodia podziwiam Cie, że przed lekcjami Ci się chce jeździć.. ! ja mam kolejna jazde przed egzaminem na 21.09 o 16:00 a, że wtedy konce o 15:10 (głupim niemieckiem) to późno no domku wróce.

musze "przedwiośnie" zacząć czytać i chyba dzisiaj to zrobie bo nauki nie mam..

1.12.09- miszczuuuunio kierownicy prawko zdane !!

AGH

ankossek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 17:03   #2325
effciaa16
Zakorzenienie

a co to postcrossing?

Stary 2009-09-09, 17:13   #2326
mtynai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez effciaa16 Pokaż wiadomość
a co to postcrossing?

www.postcrossing.com

ludzie z całego świata wysyłają sobie wzajemnie kartki pocztowe

do mojej listy dołącza również...<ta dam dam dam>
Marta z Polski ! ;***

Warren Buffet
Stary 2009-09-09, 17:17   #2327
effciaa16
Zakorzenienie

fajne to, tylko nie ma mojej miejscowości.
ale już ok, dalej jest full adress.

Edytowane przez effciaa16
Czas edycji: 2009-09-09 o 17:21
Stary 2009-09-09, 17:28   #2328
ladyanx
Raczkowanie

GG do ladyanx Wyślij wiadomość przez MSN do ladyanx Send a message via Skype™ to ladyanx

Cytat:
dzieeeen dobry bardzoo-o-o-o. ;*

wróciłam z bieganka
dzisiaj spałam niecałe 4h ale nie jestem [jeszcze] zmęczona.
pewnie będę jak tylko wejdę do szkoły

Kamila, jak też chcesz niespodziankę ode mnie to wyślij mi swój adres na PW ;]

Beata
, Szyneczko moja ;**

miłego dnia Konserwy Turystyczne ;*
Nigdy nie wiem, czy piszesz o mnie, czy o innej Kamili ;D

Cytat:

Witamy

Cytat:
www.postcrossing.com

Marta z Polski ! ;***
:O zawsze chciałam się zapisać do czegoś takiego!

_____
Skończę lekcję i pocytuję więcej, dobrze Kurczaczki?
Kartkówkę z matmy nam zrobiła -.-" nietoperz wstrętny jeden, no!
Po szkole byłam autka oglądać i załamałam się cenami w komisach :X MALUCH ZA 2.5 TYS?!

BeaS, gdzieś tu wyczytałam, że jesteś mądra z chemii';D Mogę skonsultować z Tobą jedno zadanie?

Miłej środy, o i le to możliwe
(i trzymamy kciuki za siatkarzy!!1)
ladyanx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 17:46   #2329
mtynai
Zakorzenienie

Cytat:
fajne to, tylko nie ma mojej miejscowości.
ale już ok, dalej jest full adress.
ooo zapisałaś się?
fajnie ^^.

Cytat:
Napisane przez ladyanx Pokaż wiadomość
Nigdy nie wiem, czy piszesz o mnie, czy o innej Kamili ;D

Witamy

_____
Po szkole byłam autka oglądać i załamałam się cenami w komisach :X MALUCH ZA 2.5 TYS?!

BeaS, gdzieś tu wyczytałam, że jesteś mądra z chemii';D Mogę skonsultować z Tobą jedno zadanie?

akurat pisałam do Reg, wybacz ;**

poka poka to zadanie Beatrycze nie ma, ale może ja będę na tyle mądra chyba, ze to z chemii termicznej to nie pomogę

Warren Buffet
Stary 2009-09-09, 17:57   #2330
ladyanx
Raczkowanie

GG do ladyanx Wyślij wiadomość przez MSN do ladyanx Send a message via Skype™ to ladyanx

Cytat:

poka poka to zadanie Beatrycze nie ma, ale może ja będę na tyle mądra chyba, ze to z chemii termicznej to nie pomogę
Bingo, termochemia;d
Oblicz wydajność reakcji rozkładu jodowodoru na pierwiastki, jeżeli podczas rozkładu 10g HI uzyskano 1,5 kJ ciepła a entalpia tej reakcji wynosi -26,5 kJ/mol HI

Zrobiłam tak:
2HI -> H2 + I2
delta H = -26,5 kJ
i proporcje:
10g HI - 1,5kJ
128g HI - x
x=19,2kJ

19,2kJ - x%
26,5kJ - 100%
x=72,45%

:X zaś czy to dobrze, czy niedobrze?
ladyanx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 18:08   #2331
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41
Konto usunięte

hej

no to cytowac mi sie cos nie chcialo ;/

jesli chodzi o tematy to ciagle nie mam nic wybranego musze w koncu sie zdecydowac.

Marta ale masz fajnie juutro ale ja mam na 10 i tylko cztery lekcje

jesli chodzi o studniowke , to ja zaczynam sie zastanawiac czy w ogole isc na nia nie no zobaczymy jeszcze.

-----
w ogole mialam dzisiaj lekcje do 15 i mialam wracac autobusem o 15.50. czekamy na pks z dziewczynami i tu podjezdza autobus taki malutki , taki na max 40 osob chyba, niewiem dokładnie. oczywiscie bylo wiecej osob ktore chcialy jechac nim. i sie na chama ludzie pchali.... juz sobie wyobrazam jaki musial byc tam scisk. my nie pojechalysmy, zadzwonilam po tate . no i troche bylysmy zbulwersowane, bo kurcze wiedza ze duzo ludzi jezdzi o tej godzinie a tu daja takie male cos ..
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 18:11   #2332
Aneczka91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
widzę, że u Ciebie jest podobnie
Moja polonistka powiedziała, że jest na tyle tematów, że każdy w klasie może wybrać sobie inny. jednak nikt nie chce rezygnować ze swojego tylko dlatego, że komuś przypadł do gustu taki sam
Cytat:
Jak to nie mogą powtarzać ?

Nie mogą się w klasie powtarzać tematy ponieważ np w tamtym roku było tak że 6 osób z 1 klasy wybrały ten sam temat i egzaminatorom było ciężko wybrać o tym samym stopniu trudności pytanie
Realizuje swoje plany i dążę do realizacji marzeń!

Aneczka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 18:16   #2333
Vanilla_Cream
Raczkowanie

Ja także jestem tegoroczną maturzystką. Troche sie załamałam,bo początkowo mówili nam,że wystarczy j.polski, j.obcy i ta cholerna matma, i to wszystko a dzisiaj nam powiedzieli w szkole,że jeszcze jakis przedmiot dodatkowy. Chore! Ile można sie uczyc i siedziec nadgodziny na fakultetach....
Vanilla_Cream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 18:25   #2334
201804100943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Vanilla_Cream Pokaż wiadomość
Ja także jestem tegoroczną maturzystką. Troche sie załamałam,bo początkowo mówili nam,że wystarczy j.polski, j.obcy i ta cholerna matma, i to wszystko a dzisiaj nam powiedzieli w szkole,że jeszcze jakis przedmiot dodatkowy. Chore! Ile można sie uczyc i siedziec nadgodziny na fakultetach....
no na początku roku też nas obwieścili tą informacją. Sciema to jest jakas
201804100943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 18:29   #2335
effciaa16
Zakorzenienie

Cytat:
ooo zapisałaś się?
fajnie ^^.
si. pierwsza istota to LI Lingxi. A w tej pocztówce piszecie im swoje adresy?

Stary 2009-09-09, 18:33   #2336
blue_apple
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankossek Pokaż wiadomość
no strasznie dużo tu piszecie !
jakbym miała wszytsko cytować to chyba mój post nie mialby końca

dziekuje wszystkim za przywitanie

ja jnarazie nie chce być wpisana na liste bo jeszcze troche zagubiona jestem ... :P chociaż to, że geo to już raczej pewne ale jeszcze wacham się nad ang roz... i planuje iść na Budownictwo na AGH do Krakowa :P musze sie jeszcze dowiedziec głębiej czy warto tam angielski na rozszerzeniu. a moze Wy dziewczyny wiecie ;>??

parodia podziwiam Cie, że przed lekcjami Ci się chce jeździć.. ! ja mam kolejna jazde przed egzaminem na 21.09 o 16:00 a, że wtedy konce o 15:10 (głupim niemieckiem) to późno no domku wróce.

musze "przedwiośnie" zacząć czytać i chyba dzisiaj to zrobie bo nauki nie mam..
bo my spamery rok szkolny się zaczął a tu większy spam, niż w wakacja.

hm, sprawdź na stronie szkoły, chociaż wiem, że na tych stronach czasem trudno się odnaleźć, więc może któraś wie, ja niestety niee

Ja też podziwiam Justynę, ja bym w życiu nie poszła na jazdy przed szkołą
i tak samo po samej szkole, bo ja z głodu bym zmarła i ze zmęczenia też.

ja jak nie mam nauki i planuje np. posprzątać.. to ląduje na wizażu

Cytat:
www.postcrossing.com

Marta z Polski ! ;***
też myślałam nad postcrrosingiem kiedyś, ale pomyślałam, że co ja zrobię z tymi kartkami?

Cytat:

_____

to się zapisuj!

co za obraźliwe określenie
no w komisach tak już niestety jest, musza na czymś zarabiać

Cytat:
Bingo, termochemia;d
Oblicz wydajność reakcji rozkładu jodowodoru na pierwiastki, jeżeli podczas rozkładu 10g HI uzyskano 1,5 kJ ciepła a entalpia tej reakcji wynosi -26,5 kJ/mol HI

Zrobiłam tak:
2HI -> H2 + I2
delta H = -26,5 kJ
i proporcje:
10g HI - 1,5kJ
128g HI - x
x=19,2kJ

19,2kJ - x%
26,5kJ - 100%
x=72,45%

:X zaś czy to dobrze, czy niedobrze?
ja dopiero zaczęłam dziś entalpię, więc jeszcze nie pomogę, ale ciekawa jestem zabłysnę na najbliższych lekcjach

[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;14156262]hej

no to cytowac mi sie cos nie chcialo ;/

jesli chodzi o tematy to ciagle nie mam nic wybranego musze w koncu sie zdecydowac.

Marta ale masz fajnie juutro ale ja mam na 10 i tylko cztery lekcje

jesli chodzi o studniowke , to ja zaczynam sie zastanawiac czy w ogole isc na nia nie no zobaczymy jeszcze.

-----
w ogole mialam dzisiaj lekcje do 15 i mialam wracac autobusem o 15.50. czekamy na pks z dziewczynami i tu podjezdza autobus taki malutki , taki na max 40 osob chyba, niewiem dokładnie. oczywiscie bylo wiecej osob ktore chcialy jechac nim. i sie na chama ludzie pchali.... juz sobie wyobrazam jaki musial byc tam scisk. my nie pojechalysmy, zadzwonilam po tate . no i troche bylysmy zbulwersowane, bo kurcze wiedza ze duzo ludzi jezdzi o tej godzinie a tu daja takie male cos ..[/QUOTE]

No wiem ze mam fajnie, to właśnie są te salony maturzysty też

czemu miała byś nie iśc na studniówkę?

też mnie wkurzało, że zawsze w Warszawie dawali tak mało tramwai/autobusów itp. i potem takie zapchane... Najlepiej jeszcze jak okna są zamknięte, albo otware jedno albo w ogóle po co otwierają, skoro lepiej jak klima działa ale cóż. teraz jakoś więcej tego jeździ i nie jest tak źle

Cytat:
Napisane przez Vanilla_Cream Pokaż wiadomość
Witam

hm, w mojej szkole dyrektorka mówiła dziś zupełnie co innego, tzn. tak jak Ty myślałaś wcześniej, że jest. i na cke też tak jest z resztą sama zobacz na stronie!
poza tym, to logiczne, sama nazwa mówi: przedmioty obowiązkowe i dodatkowe. skoro dodatkowe to nie ma przymusu ich zdawania
jestem pewna że wprowadzili was w bład
Szczerze Wam powiem, że mam ochote zadzwonić do cke i im powiedzieć żeby może z łaski swojej poinformowali dobrze dyrektorów i reporterów w tv i gazetach co do naszych matur, bo jest już tyle sprzecznych informacji...
Wiecie, że dziś usłyszałam, że można zdawać 3 DODATKOWE, nie 6, tak jak ostatnio zaczęli mówić wszędzie?
I to od DYREKTORKI!

Dobrze, że mnie to nie dotyczy, że i tak nie zdaje więcej niż 3, bo przecież bym ich pozabijała
Stary 2009-09-09, 18:38   #2337
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
parodio, zerknęłam na listę i nie mam w dziale Język aż 44 tematów hm- ok, już doczytałam wcześniejsze wątki
mnie dzisiaj już spytała z polskiego.. powiem, że nawet przejrzałam sobie zeszyt i myslałam, że w razie czego bedzie ok, ale nie było
Poza tym już tydzień czytam "Zbrodnię i karę", jeszcze ostatnia część mnie czeka, a jutro omawiamy.
Pomyliło mi się - 22. Język ma 39. "Analizując zgromadzony materiał, scharakteryzuj styl i język wypowiedzi żeglarzy"
Ja mam jutro pierwsze pytanie - z wosu. Ale u mnie mało takich do lekcji, gdzie mogą pytać
Cytat:
Napisane przez PaLLitQa Pokaż wiadomość
Jejku to zazdroszcze tym co wiedza co zdawac;D
Chyba bardziej by mi sie na studia wos przydał.. ale nie wiem czy sobie poradze.. Bo z polityki to jestem calkiem ciemna!!! Co innego jeszcze idzie wykuc
Z polityki? To najważniejsze w wosie...
Cytat:

ja mu się nie dziwię. haha.
biednaś z tym anglem, jeszcze 2 godz! :glaszcze:

u mnie też jest cudowny wos
pan rzuca słowami, które niekoniecznie są cenzuralne, ale dzięki temu wydaje się taki... ludzki.
i świetnie uczy. szkoda, że nie uczy mnie historii. na prawdę lubie z nim wos

i nienawidzę mojej polonistki...

oni wam serio nie dają żyć w tej szkole
ja nie mam tak na prawdę NIC do roboty.
jakieś zadania z matmy... z angla słówka czy coś w tym stylu. i w sumie.. nic więcej.
Czasami nie mam siły na posty tego typu... A i tak nie zwracają uwagi, jak się olewa
Wyżej napisałam temat
Nie zapeszać, może babka też idzie jutro na integrację... Robimy wywiad środowiskowy na nk
Ja mam podobnie z wosem, też mógłby mnie uczyć historii
Czemu się chwalisz?
Twój tata "z branży"?
Ja mam właściwie tylko ten angielski, reszta na poziomie. Z matmy przy tej nauczycielce prawie brak prac domowych, czasami coś tam z polskiego, i tyle
Cytat:
Justyna, jutro wyślę, nie wzięłam z domu koperty i nie wysłałam ;P ale znaczek kupiłam
Aarne z Finlandii
Ok
Cytat:
Napisane przez BeaS Pokaż wiadomość
Jak się jeździ? To ile godzin już miałaś? Sory, że nie liczyłam

Biedna jesteś z tym angielskim
Czszy po mieście i ruszam na Sieradz...

Cytat:
fajnie masz ja mam jazdę jutro, a już tydzień nie jeździłam. Trochę mnie to irytuje, że robi co tydzień. A ile jeździsz tak ogólnie? Ja jednorazowo 3 godz.

I SIĘ NIE CHWAL! a ja mam wolne w piątek. Idziemy na salon maturzystów.
Ja na razie miałam te wstępne u siebie w mieście, dopiero teraz, pierwszy raz we wtorek do miasta, gdzie jest WORD, też pakietami po 3
Ja 16ego
Cytat:
Justyna z Polski haha. ;***
To nie ja
Cytat:
nikt nie każe nadrabiać, ale zajrzeć choć do pierwszego wątku gdzie chociażby jest podana strona cke, na której to sa wyjaśnione wszystkie zasady nt. matury
można także przeszukać wątek, bo jest taka opcja w wyszukiwarce.

Cytat:
Napisane przez ankossek Pokaż wiadomość
Wolałam tak niż o 16... Przyjechałam godzinę wcześniej do miasta, mama mnie przywiozła. A tak kończąc lekcje 12.40 nie opłacałoby mi się czekać, a znowu jechać drugi raz też nie jest fajnie...
Teraz do S. będę miała wyjazdy 15,40 i Bo lekcje zazwyczaj kończę 14.20, 13.30, 12.40 i czasami będę czekała, czasami nie
Cytat:

Gdzie Ty byłaś? Malucha to się 500 zł kupi sprawnego Ale w komisach się nie opłaca, oni też chcą mieć marżę
Dziewczyny, nie piszcie nigdy tutaj zadań! Rozwiązywanie na wizażu jest zabronione

parodia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 18:45   #2338
parodia
Zakorzenienie

[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;14156262] w ogole mialam dzisiaj lekcje do 15 i mialam wracac autobusem o 15.50. czekamy na pks z dziewczynami i tu podjezdza autobus taki malutki , taki na max 40 osob chyba, niewiem dokładnie. oczywiscie bylo wiecej osob ktore chcialy jechac nim. i sie na chama ludzie pchali.... juz sobie wyobrazam jaki musial byc tam scisk. my nie pojechalysmy, zadzwonilam po tate . no i troche bylysmy zbulwersowane, bo kurcze wiedza ze duzo ludzi jezdzi o tej godzinie a tu daja takie male cos ..[/QUOTE]
Dziewczyno, gdzie Ty żyjesz, że takich rzeczy nie widziałaś?
Ja już w tym roku nie mam tej przyjemności jeżdżenia busami, przynajmniej nie cały czas. Ale przed te dwa lata była jazda przepełnione busy to normalka, zawsze się stało. Taki rekord, to w busie bodajże 25-osobowym było nas 54! Sobota, kiedy odrabialiśmy, całe liceum, technikum + babki z jajkami na rynek
A mieszkam akurat między dwoma miastami, skąd kursują te busy i nie opłaca się pchać, żeby usiąść, bo potem trzeba będzie się pchać, żeby wysiąść
Cytat:
Ja też podziwiam Justynę, ja bym w życiu nie poszła na jazdy przed szkołą
i tak samo po samej szkole, bo ja z głodu bym zmarła i ze zmęczenia też.

Dobrze, że mnie to nie dotyczy, że i tak nie zdaje więcej niż 3, bo przecież bym ich pozabijała
Napisałam wyżej, że inaczej byłoby bez sensu
Chociaż mam 9 wyjazdów do Sieradza, to nie wiem, co będę jadła przed nimi Ale to może schudnę jeszcze trochę

Chciałabym to zobaczyć

parodia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 18:49   #2339
wibovit
Raczkowanie

Kiedyś czytałam o tym wysyłaniu pocztówek, fajnie tak ale nie wiem czy się na coś takiego zdecyduję.

Ja jutro mogę się "wyspać" bo mam na 10. a W poniedziałki, wtorki i środy na 7:30 uwielbiam to poranne wstawanie..

Co do studniówki to na pewno pójdę, tylko że nie ma z kim, a poloneza chciałabym zatańczyć..
Prawie całe 2 lata wstecz myślałam, że pójdę właśnie z ówczesnym TŻ. No ale "chłopcu" zachciało się szaleć i skończyły się plany
wibovit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 18:50   #2340
201804100943
Konto usunięte

dziewczyny mam już tego linka klik
(strona 15) obowiązkowe są tylko 3 przedmioty, reszte PP czy PR można wybrać jak się chce
dopiero od 2014-2016 dobieranie przedmiotów będzie na poziomie R

Edytowane przez 201804100943
Czas edycji: 2009-09-09 o 18:56
201804100943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości