|
|||||||
| Notka |
|
| Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Egzamin na prawo jazdy - pytania, relacje, trzymanie kciuków ;) cz. VI
Ooo czyli z BlackLady jedziemy na jednym wozku
Ja mialam w sumie 2 wewnetrzne. I dwa nie poszly ............. Dlatego instrakczer przeprowadzajacy wewnetrzny powiedzial ze nie bede miala juz wewnetrznego tylko to bedzie zwykla jazda. I jesli dobrze by mi szlo da mi papiery do WORDU I jako tako poszlo Chociaz bledy byly. Jednak duuuzoooo mniejsze niz na wewnetrznym, ze stresu takie bledy robie, ze wstyd a teraz boje sie parkowania i luku.... i tego skrzyzowania............. czasem mi cos odbije i chce po martwym polu jechac ;/;/ ale co tam najwyzej troche popsuje statystyki Kursantowi
W walce zjednoczeni!!! ![]() ![]() Edytowane przez girl99 Czas edycji: 2009-09-09 o 17:47 |
|
|
|
#4172 |
|
Zakorzenienie
|
Lemonka, gratuluję!
![]() ciekawe jak tam Sideritis ![]() kasiekasiek powodzenia jutro! a w jakich sytuacjach na rondach myślisz, że wymuszasz?
|
|
#4173 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
po prostu jak jest taki wielki "tłok" na tych rondach, to ja już nie wiem, kiedy powinnam wjechać, zwłaszcza na takim jednym u nas w mieście zawsze jest straszny młyn. Zresztą, dzisiaj to ja już nic nie wiem. Mam nadzieję, że jutro nie będę się mocno stresować i podejdę do tego na luzie. ![]() Sideritis pewnie właśnie śmiga po mieście ^^
|
|
#4174 |
|
Raczkowanie
|
confused women zobaczysz następnym razem dasz czadu az im w pięty pójdzie
masz szybciutko następny egzam więc będzie git lemonka aaaaaa GRATULUJE dołączyłaś właśnie do grona szczęśliwców wrześniowych :juppi:
|
#4175 |
|
Raczkowanie
|
Mam maly problem. Dzisiaj poszlam odebrac moje upragnione prawo jazdy
ALE nie dostalam go poniewaz nie mam jeszcze dowodu osobistego wyrobionego (jest w trakcie) "mile" panie w starostwie zazadaly potwierdzenia tozsamosci, no to ja im bach-paszport ale okazalo sie ze to za malo poniewaz nie maja tam potwierdzenia o zameldowaniu. No to sie pytam czy wystarczy legitka ze szkoly ( tam przeciez tez jest adres) a one ze... NIE no i nie daly mi tego plasticzku I niby musze wrocic z "potwierdzeniem o zameldowaniu" mialam ten swistek bo juz raz byl mi potrzebny przy zapisywaniu na egzamin ALE on jest ponoc wazny 2 miesiace od daty wystawienia.. i niestety juz te 2 miesiace minely, bo wystawiony byl - 08.07.2009 :/ pare dni tylko ale zapewne mi tego nie przyjma. A drugi raz nie bede sobie tego wyciagac z gminy bo to kosztuje 17 zl i szkoda mi kasy na to:/ Cos tam mowila ze mam przyjsc z tym swistkiem ktory dostalam jak zlozylam wniosek o dowod ale wlasnie problem tkwi w tym ze tego nie mam. Mama ma to w pracy a jej nie ma:/ jest w Niemczech:/:/:/;/;/
|
|
|
|
#4176 |
|
Raczkowanie
|
Kenyaa- a może spróbuj z tym potwierdzeniem zameldowania w końcu te parę dni to nie miesiąc. Powinno jeszcze przejść
a na wychodne gwizdnij drzwiami aż im szklanki z herbatką popękają . w tedy zostanie Ci czekanie na dowód
|
#4177 |
|
Raczkowanie
|
lemonka wielgachne gratulację!
speedstar jeszcze odnośnie tego hamowania, to kiedyś któraś z dziewczyn podawała taką stronkę http://www.grupa33.jgora.pl/Article32.phtml .tu jest wszystko jasno opisane ![]() kenyaa a dawno składałaś wniosek o wyrobienie dowodu? Może nie będziesz musiała, aż tak długo czekać na ten dowód? Ale upierdliwe te baby, tylko życie uprzykrzają!
|
|
#4178 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Również się przyłanczam do kciuków
|
|
|
#4179 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#4180 |
|
Raczkowanie
|
byle tylko był taki do końca
Edytowane przez Marcelka012 Czas edycji: 2009-09-09 o 19:18 |
|
|
|
#4181 | |||
|
Raczkowanie
|
Rewelacja wrecz
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Łuk musze jutro jeszcze wymordowac i w piatek przed egzaminem O! Mam problem z jednokierunkowa, ciezko mi ja zobaczyc, albo jak zobacze to kurcze potem w lewo i tak skrecam ze srodka bo sobie tłumoczek nieprzypomni. Jutro 2 h Po tychcach, dzis juz jestem po dwóch. Uhh. 3mam kciuki kochanie!! Musimy to kurcze zdac!! ![]() Cytat:
3mam mocno kciuki!!
|
|
|
#4182 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Ty się też 3V !!!
|
|
|
|
|
#4183 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby nie poskutkowało
|
|
|
|
|
#4184 |
|
Raczkowanie
|
Hej! Można się dołaczyć? Ja co prawda nie mam jeszcze ustalonego terminu egzaminu, ale zostały mi jeszcze dwie jezdy; jedna w piątek i kolejna i ostatnia w czwartek za tydzień, które będzie już jazdą przypominającą najtrudniejsze rzeczy i jednoczesnie egzaminem wewnętrzym praktycznym. A w sobotę za tydzień egzamin teoretyuczny wewnetrzny, więc jak dobrze pójdzie to ok 21. 09 pojadę zapisać się na egzamin. Może się orientujecie. Jak nie zdam u niego tego praktycznego to, co? Nie wyda mi papierów? Bo logiczne dla mnie, że teorię w razie czego poprawiam do skutku. Ale nie wiem, co z praktyką... Ogólnie nie jestem zadowolona ze swoich jazd. Dopiero na wczorajszej jeżdzie (24 - 25 godzina) byłam na łuku. Kilka razy parkowałam. Zawsze jeździłam w mega korkach i nie wszystko zdążyłam "zanotować" w głowie, bo za szybko się dzieje akcja na ulicach =/ najbardziej boję się, że wjadę na egzainie na ciągłą linie przy skręcaniu lub zmianie pasa albo wjadę na tzw. martwe pole. I boję się, że zapomnę postępowania na światłach pełnych kiedy tzreba przepuścić jadących na wprost i prawoskrętnych.
Jest tutaj w ogóle ktoś, kto zdawał w Poznaniu? Ile mniej więcej tzreba czekać na egzamin? I w ogóle czego mozna się spodziewać? A jak to jest ze zdjęciami na prawko? Bo kilka osób mówiło mi, że intruktor powinien wziąsć ode mnie razem z danymi do kart i badaniami. Ale to mniejsza z tym, bo i tak sama muszę się zapisać na egzamin, więc to nie ma problemu. A czy do prawka jest wymagane jakieś specjalne? Czy takie jak na dowód? I ile?Przepraszam za głupie pytania =/ w ogóle czuje się nieprzygotowana do egzaminu. Wydaje mi się, że nie umiem jeździć =/ I na dodatek wmówiłam sobie, że na pewno obleję... U mnie w liceum są dwie klasy trzecie - moja 3a i 3b. Z mojej klasy już dwie osoby podchodziły do prawka i czekają na drugi egzamin. A w 3b zdawałyjuz chyba 3 osoby i wszystkie zdały za pierwszym. I jestem przekonana przez to, że też obleję... Przepraszam za rozpisanie się... =/
|
#4185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mam takie odczucia co do mojej osoby. Wewnetrzny nie poszedl. Ale potem jakos dostalam papiery do WORDU. Nie wierze, ze zdam za pierwszym, ale co tam PAMIĘTAJ, ŻE NIE WOLNO SIĘ PODDAWAĆ!!! Nawet jeśli się nie powiedzie- walcz. My dopiero się uczymy, więc mamy prawo do błędów i tego, że pewne rzeczy nam nie wychodzą Tak więc głowa do góry i śmigaj W końcu każda z nas, kiedyś zdobędzie wymarzone prawko
|
|
#4186 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie wkręcaj sobie takich krzywych faz! Na pewno zdanie egzaminu nie zależy od tego w której jest się klasie! ![]() Jeśli nie zdasz wewnętrznego praktycznego to nie dostaniesz papierków, do WORDu musisz zanieść zaświadczenie o tym, że taki egzamin zaliczyłaś Rzeczywiście akcja na ulicy dzieje się dość szybko, ale jest wystarczająco czasu, żeby wszystko przemyśleć.. może spróbuj poanalizować jakieś skrzyżowania z Internetu, czy kup książeczkę z dodatkowymi zadaniami.. Nie można zapominać o tym, że trzema ustąpić prawoskrętnym! Zasada prawej ręki to podstawowa zasada, którą powinnaś sobie wbić do główki i zapamiętać na całe życie! Zapominając o niej możesz być zagrożeniem na drodze, dlatego najlepiej będzie jeśli poćwiczysz w główce skrzyżowania, żeby zapamiętać i pomęczyć to na jazdach, szkoda, że tak jak mówisz- dużo stałaś w korkach, może weź dodatkowe jazdy lub spróbuj wykorzystać maksymalnie pozostałe godziny?? Na pewno da się coś z tym zrobić ![]() Zdjęcie do prawka jest chyba takie jak do dowodu, bo jak ja robilam swoje to tylko zaznaczali ze zdjecie do dokumentow, czyli odsloniete ucho, jasne jednolite tlo itp Ja swoje dawałam od razu z całą dokumentacją i chyba raczej tak trzeba, jednak pewna nie jestem ![]() I najważniejsze! Nie panikuj! Na stres będzie czas przed egzaminem, teraz tylko pomyśl co zrobić, żeby poczuć się w samochodzie pewniej ![]() Trzymam za Ciebie kciuki! ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#4187 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
kasiekasiek ![]()
|
|
|
#4188 |
|
Zadomowienie
|
a ja dziś odebrałam zaświadczenie o dodatkowych jazdach i od razu wybrałam się do Lublina zapisać się na egzamin,także proszę o dopisanie do listy 9 październik '09 godz 9
|
#4189 |
|
Raczkowanie
|
kasiekasiek Powodzenia jutro ![]() Ciekawe jak sobie sideritis poradziła? ![]()
|
|
#4190 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. I życze ci naprawde żebyś zdała
|
|
|
#4191 |
|
Raczkowanie
|
lemonka Gratulacje!!!! ![]() kasiekasiek ![]() Powodzenia jutro!!!
|
#4192 |
|
Raczkowanie
|
Oby, oby, egzamin niedługo
Nie obraziłabym się jakby wrzesień i dla mnie był łaskawy
|
|
#4193 |
|
Zakorzenienie
|
eeejjj nooooo... gdzie ta Sideritis
my tu czekamy na wiadomości, a ona... ![]() ![]()
|
|
#4194 |
|
Zakorzenienie
|
oblałam. na wzniesieniu. czuje sie jak debil
bo bylam pewna, ze gorka mi pojdzie... No ale ok, od poczatku.Teoria o 17.30. Zaliczona bezblednie. skonczylam o 17.40. Czekalam na praktyczny aż do 19.20 [bylo straasznie duzo osob] Wywołal mnie pan Tadeusz P. Starszy, niski. Wydawal sie w miare, ale okazal sie straaasznym służbista. Samochod numer 7. szczesliwa siodemka, taa wylosowalam miarke do mierzenia oleju i swiatla drogowe. Ok, zaliczone. [w ogole, nie moglam sobie poradzic z maska. spytalam faceta, czy moze mi pomoc- powiezial, ze nie a moja instruktorka mowila, ze egzaminatorzy zazwyczaj otwieraja maski, albo jesli sie poprosi to pomagaja no ale ok]łuk. poszedl mi bezblednie [wlasnie, Iza, bylam na tym luku za choinkami ] pozniej musialam cofnac na wziniesienie.No i cóz. Za pierwszym razem zgasl. Mysle sobie - no nic, dodam gazu na maksa, puszcze troche pozniej sprzeglo i uda sie 2 raz. Niestety ![]() Egzamin przerwany. Koles zapytal, czy chce jechac na miasto. Powiedzialam, ze tak. I teraz zaluje, bo zrobil sie strasznie chamski... Na placu opieprzal mnie, ze zle jade, ze nie wiem, gdzie jechac. pozniej, zatrzymalam sie na STOP ie pod MORDem, wyskoczyl mi kierunkowskaz, nie powtorzylam - blad. wyjezdzam z koszykarskiej - slysze 'na lewo' i rzeczywiscie, po ok 10 minutach przesiadka - zajechanie drogi. a teraz jak to sie stało: facet każe mi skrecic w lewo, ok wiec ustawiam sie na lewym pasie. manewr chcialam skonczyc na pasie prawym. i wtedy złapał mi kierownice - koniec. okazalo sie, ze tam BYLY DWA PASY DO SKRETU W LEWO. wiec skoro ja zajelam lewy to tez powinnam skonczyc na lewym. ale ja tych dwoch pasow nie widzialam. bylam pewna, ze ta jest tylko jeden ofiara ze mnie, wiem. Ogolnie, moja rada - nie bierzcie sobie pozno egzaminow, jesli nie jezdzilyscie w nocy. ja straasznie niepewnie przez to jezdzilam ![]() prosze o dopisanie mnie do listy. 13 pazdziernika. drugie podejscie. [Iza, zaraz wysle PW z ulicami itd ]
|
#4195 |
|
Raczkowanie
|
Sideritis bidulko
Przykro mi Ale masz bardzo szybciutko następny termin... Nie łam się |
|
|
|
#4196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten mój także mi niczego nie mówił a potem się wkurzał, że nie wiem, jak jechać. jak się nazywał ?? bo mam dziwne wrażenie, że zdawałyśmy u tego samego gościa. nie jesteś żadną ofiarą. mi także zgasł na górce i cudem zrobiłam tę drugą próbę. Zdarza sie, stres robi swoje. Zwłaszcza, że egzaminatorzy bynajmniej nie pomagają, tylko dodatkowo stresują. ale chamstwo.czekam na pw. ![]() aaa, doczytałam! Tadeusz! czyli nie "mój". suuper, czyli widzę, że takich, co nie mówią jak na placu jechać jest kilku. fajnie. ^^ :/
|
|
|
#4197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stres robi swoje. Robimy bledy przy najpostszych manewrach. DLatego nie poddawaj sie. WALCZ!!Musi sie udac ![]() ![]() I jeszcze jedno. Jesli egzaminator jest wredny instruktor powiedzial, ze wtedy mozna powiedziec ,,Pan mnie stresuje" czy cos w tym stylu. I mozna zlozyc skarge, a podobno skarg to sie boja jak diabel swieconej wody (slowa instruktora ) , bo sa na celowniku potem sa
|
|
#4198 |
|
Zakorzenienie
|
jejj. wyobrażam sobie, że 'mojemu' mówię, że mnie stresuje.
![]() on czasami się do mnie odnosił [zwłaszcza jak mi yariska gasła lub gdy nie wiedziałam którędy jechać by dotrzeć na łuk:P] tak jakbym była kompletną kretynką. no nic, przynajmniej po przesiadce jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki zmienił się w miłego i przyjaznego zdającemu egzaminatora. szkoda, że już po ptOkach...
|
|
#4199 | |
|
Zakorzenienie
|
Brawo
![]() Cytat:
Pogrubione - Co za cham
|
|
|
#4200 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, nie ty pierwsza i nie ostatnia oblałaś na górce
|
![]() |
Nowe wątki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.

Ja mialam w sumie 2 wewnetrzne. I dwa nie poszly ............. Dlatego instrakczer przeprowadzajacy wewnetrzny powiedzial ze nie bede miala juz wewnetrznego tylko to bedzie zwykla jazda. I jesli dobrze by mi szlo da mi papiery do WORDU

a w jakich sytuacjach na rondach myślisz, że wymuszasz?

poniewaz nie mam jeszcze dowodu osobistego wyrobionego (jest w trakcie) "mile" panie w starostwie zazadaly potwierdzenia tozsamosci, no to ja im bach-paszport
ale okazalo sie ze to za malo poniewaz nie maja tam potwierdzenia o zameldowaniu. No to sie pytam czy wystarczy legitka ze szkoly ( tam przeciez tez jest adres) a one ze... NIE no i nie daly mi tego plasticzku
. w tedy zostanie Ci czekanie na dowód

Dzwonili dziś do mnie z MORDu, że pozytywnie rozpatrzono moją prośbę

] pozniej musialam cofnac na wziniesienie.
Co za cham
, nie ty pierwsza i nie ostatnia oblałaś na górce