|
|
#361 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Starania o dziecko
najgorsze jest to ze za tydz w sobote mam slub koscielny
swoj wlasny!!! takze stresu mam naprawde duzo chociaz staram sie o tym nie myslec do tego jeszcze to czekanie, w sumie podwojne... zwariuje od tego czekania w kolko sprawdzam w internecie jakie sa pierwsze onjawy ciazy i oczywiscie wszystkie u siebie widze, poza podstawowym czyli brakiem @ swiruje? |
|
|
|
#362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a testem sie nie przejmuj ZA WCZESNIE
|
|
|
|
|
#363 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#364 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
a jak po urlopie obliczyłam, że chyba jest bardzo duże prawdopodobieństwo to oszalałam z radości Mam nadzieję, że Wszystkie zafasolkujemy najszybciej jak to się da Trzymam kciuki za nas Wszystkie ![]() ![]() ![]() Ale wariuje strasznie z niepewności i już Jacek nie może ze mną wytrzymać mimo jego anielskiej cierpliwości |
|
|
|
|
#365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zastanawiam się, czy jak będę w Polsce to nie zrobić tej bety (jeśli test wyjdzie pozytywny)? Ale czy muszę z tym wynikiem iść do lekarza czy analityk może mi powiedzieć czy jestem w ciąży? |
|
|
|
|
#366 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() trzymaj się cieplutko |
|
|
|
|
#367 |
|
Zakorzenienie
|
Hanjah analityk też to stwierdzi bez problemu tylko zaznacz robiąc badanie, że tu o ciążę chodzi
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#368 |
|
Raczkowanie
|
czesc dziewczynki jestem tu nowa i tak sobie czytam co piszecie ciekawego. wczesniej bylam na innym forum ale tamto nie bylo dla mnie ,ddopiero sie staramy z mezem o druga dzidzie i nie bardzo nam wychodzi jest to trzeci miesiac staran w piatek 18 mam dostac okres (mam nadzieje ze nie) pobolewaja mnie jajniki a ja jak zwykle swiruje
. mam nadzieje ze przyjmiecie mnie do swojego grona staraczek |
|
|
|
#369 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Co do testu beta to właśnie nie wiem jak to z nim jest??? Nigdy go nie robiłam i gdzie się go robi, nie mam pojęcia? Wszędzie o nim pisze, muszę gdzieś doczytać. Wiem, że to głupio brzmi ale to moje pierwsze starania o dziecko i nie wiem co z czym się je |
|
|
|
|
#370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie wiem czy będę miała czas biegać w PL do lekarza, nawet nie mam tam swojego gina i pewnie trzeba by było coś prywatnie znaleźć.Jagna - u mnie na test za wcześnie... ale mam wiele objawów ciąży i mam nadzieję, że to jednak to
Edytowane przez hanjah Czas edycji: 2009-09-09 o 21:23 |
|
|
|
|
#371 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Razem raźniej świrować więc poświrujmy razem
|
|
|
|
|
#372 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#373 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i codzienne przytulanki w dni plodne, a dopiero w nastepnym sprobujemy, co 2gi dzien....niech mezus cos z tych staranek ma a co Cytat:
![]() Cytat:
ja jako przodownica go sobie racjonalnie tlumaczylam i chociaz nie bylo ryku, jak @ przyszla
|
|||
|
|
|
#374 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Czuję, że nie przyjdzie bo tak chcę bardzo dziecka, to moje pierwsze będzie jak się powiedzie a Ty jak już masz jedną pociechę to chyba Ci jest łatwiej stwierdzić ciążę, może nie stwierdzić ale nie przeczówasz nic? Ja mimo mojej paniki mam odczucie, że będzie ok ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
Masz dobry sposób na mniejsze rozczarowanie ale ja w tym miesiącu nie dam rady z takim myśleniem. Jak okaże się, że nie zafasolkowałam to będę wtedy myślała tak jak Ty bo jest bardzo rozwiąznie |
||
|
|
|
#375 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#376 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ale w tym okresie to te objawy są przeważnie znikome, dopiero po zagnieżdźeniu się zarodka mogą występować takie typowe objawy ciąży - PODOBNO ![]() wszędzie są jakieś rozbieżności niestety |
|
|
|
|
#377 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#378 |
|
Raczkowanie
|
no wlasnie widze ze najlepiej wychodzi nieplanowane
ale jak tu nie planowac jak jest sie wszystkiego tak swiadomym dzien cyklu to przez sen nawet powiem juz bzikuje a tu jeszcze caly tydzien oczekiwania codziennie lykam kwas i tz zenszen kupilam na wzmocnienie ![]() juz czas zeby sie z nas trojka zrobila u mnie tez pierwsze starania na szczescie kolezanka z pracy w podobnej sytuacji, no i wy tutaj wiec razniej bzikowac czekam z niecierpliwoscia na wiesci od was takie jak od enigmy albo pumy |
|
|
|
#379 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Temperatury nie mierzyłam, zaginoł mi termometr i zapominam kupić, a może to i lepiej żeby bardziej nie piopadać w paranoje ![]() A może czasami nawet się nie będziesz spodziewała, a tu będzie fasolka więc nie przejmuj się narazie katarem ![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
Powinnyśmy wszystkie na luz wrzucić, to byłoby najlepsze ale co będzie pisała ta co dziś spanikowała ha ha ha... Trzymajcie się |
||
|
|
|
#380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Temperatura z dnia na dzień mi rośnie, oby tak dalej
|
|
|
|
|
#381 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wczoraj ale tez sobie tlumacze to przeziebieniem bo na takie rz\eczy to troche chyba za wczesnie
|
|
|
|
|
#382 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Dawcia!! CZemu tamto forum nie było dlas Ciebie???? Słuchasj czy ja dobrze przeczytałam?? wybierasz się juz na bete??
|
|
|
|
#383 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tamto forum nie bylo dla mnie bo tam dziewczyny racze juz sa w ciazy a ja sie dopiero staram zreszta tam juz dawno na temat dziewczyny nie pisaly
|
|
|
|
|
#384 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zeby @ nie przyszla Cytat:
trzeba skierowanie od gina ?? i gdzie sie idzie ?? tam do laboratorium ?? i potem trzeba do lekarza ?? Cytat:
hej witamy no to od razu zeby 18 nie przyszla @Cytat:
moje tez pierwsze moze w koncu owocne beta to o ile sie nie myle badanie krwi i poziomu HCG czyli ilosc gandotropiny kosmówkowej.. to potwierdza lub wyklucza ciaze. cos w stylu tego testu domowego bo mierzu to samo HCG tylko ze to juz labolatoryjnie i wiesz napewno http://mamo-tato.pl/article_show.php..._id=9&ss_id=13 Cytat:
a wy kiedy macie ?? ja mam dopiero 15 dc ![]() Cytat:
zasasolkujesz i ja tez i wogole wszytskie zafasolkujemy i bedzie cudownie Cytat:
bo sie obiecujaco zapowiada a jak mierzysz tempke ?? moze mi wytlumaczysz cos bo tez bym sie za to wziela ale nie bardzo wiem jak |
||||||||
|
|
|
#385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My z TŻ stosujemy metody naturalne, czyli m.in. mierzenie podstawowej temperatury ciała: codzinnie rano po przebudzeniu leżę 8-10 minut z termometrem w ustach. Na początku cyklu temperatura jest trochę niższa (u mnie średnio 35,8-36,0), a po owulacji temperatura rośnie o mniej więcej 0,2 stopnia i tak aż do @. Jak temperatura spada, to tego dnia dostaję @ (dzięki czemu nigdy mnie to nie zaskoczyło ). Jak temperatura będzie się tak utrzymywać przez 21 dni, to ciąża jest raczej pewna Najlepiej mierzyć od początku cyklu, bo wtedy można zauważyć skok temperatury.
|
|
|
|
|
#386 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#387 |
|
Wtajemniczenie
|
O rany
za dużo tych postów to pewnie nie o ciebie mi chodziło.. przepraszam
|
|
|
|
#388 |
|
Zakorzenienie
|
dawcia w lokalizacji masz wpisane "wyspy"-to znaczy, że jesteś z UK? Jeśli tak, to z jakiej części kraju? Bo ja mieszkam w Szkocji
![]() Linka- to ja pisałam, że chyba wybiorę się na betę jak będę w Polsce w przyszłym miesiącu
|
|
|
|
#389 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#390 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:29.

a testem sie nie przejmuj ZA WCZESNIE
mężuś i żonusia
zawsze leze na brzuchu, nawet staram sie przez cala noc nie zmieniac pozycji
ale wiesz j a tylko tak myśle, moge sie mylić bo nie miałam jecsze nigdy w zyciu II kresek (niestety) zamiast wydawac kase na testy a jesli chcesz bardzo wiedziec to idz jutro zrobić bete. Beta ma wiekszy procent skuteczności... trzymam kciuki a tak w ogole to planowana dzidzia??powodzonka
a jak po urlopie obliczyłam, że chyba jest bardzo duże prawdopodobieństwo to oszalałam z radości 

ale tez nie chcialam tak bezposrednio pisac ale racja od tylca ponoc najlepiej
jak Wy to wytrzymujecie???
i chociaz nie bylo ryku, jak @ przyszla
ale tez sobie tlumacze to przeziebieniem bo na takie rz\eczy to troche chyba za wczesnie
zeby @ nie przyszla