Starania o dziecko - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-09, 17:55   #361
Engelchen
Raczkowanie

Dot.: Starania o dziecko

najgorsze jest to ze za tydz w sobote mam slub koscielny
swoj wlasny!!!
takze stresu mam naprawde duzo chociaz staram sie o tym nie myslec
do tego jeszcze to czekanie, w sumie podwojne...
zwariuje od tego czekania
w kolko sprawdzam w internecie jakie sa pierwsze onjawy ciazy i oczywiscie wszystkie u siebie widze, poza podstawowym czyli brakiem @
swiruje?
Engelchen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 18:06   #362
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Engelchen Pokaż wiadomość
witam wszystkie Staraczki
fajnie sie was czyta
no i kilka juz moze zaczynac watek mamusiowy, wielkie gratulacje
ja mam pierwszy cykl staran
@ ma przyjsc (nie ma przyjsc!) 16 wrzesnia ale ja juz dzis, glupia, zrobilam test
oczywiscie negatywny
juz mialam zalamke ale trafilam na wasz watek i troche jeszcze sie ludze
z objawow to mam ciagly od owulacji bol jajnika, takie chwilowe
poza tym lekko podwyzszona temp (do 36,9)
tak bardzo chcialabym byc posiadaczka pieknego kraglego brzusia
najgorsze to czekanie, tydzien dluzy sie jak rok
trzymam za nas wszystkie kciuki
no a zebys wiedziala ze tydzien sie ciagnie jak rok ehhh a testem sie nie przejmuj ZA WCZESNIE

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 19:05   #363
elianka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
To zalezy jesli masz tylozgiecie to swieca jest niepotrzebna. Przy tylozgieciu nalezy polozyc sie na brzuchu (mozna wlozyc pod siebie poduszke) zeby posladki byly nieco wyzej.
Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
no co TY ze mnie tez sie wylewa itz mam tylozgiecie, wiec jak mi wlasnie mezus powiedzial o swiecy to ja mu powiedzialam: Wiesz Kochanie, jakie ja z moim tylozgieciem musialabym tu figury wyczyniac! u mnie jak widac samo lezenie na brzuchu nie skutkuje zawsze leze na brzuchu, nawet staram sie przez cala noc nie zmieniac pozycji i nic
Sęk w tym, że nie mam tyłozgięcia, przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo.
Stary 2009-09-09, 20:05   #364
Jagna1980
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez macocha19 Pokaż wiadomość
jagna wydaje mi sie ze jesli wyszła slabiutka krecha to chyba bedziesz za niedługo sie nam chwalić fasolką ale wiesz j a tylko tak myśle, moge sie mylić bo nie miałam jecsze nigdy w zyciu II kresek (niestety) zamiast wydawac kase na testy a jesli chcesz bardzo wiedziec to idz jutro zrobić bete. Beta ma wiekszy procent skuteczności... trzymam kciuki a tak w ogole to planowana dzidzia??powodzonka
Ciąża była prawie planowana, mysleliśmy o dziecku bardzo poważnie z mężem i tak przypadkiem wyszło jak na urlopie tygodnie mi się pomieszały a jak po urlopie obliczyłam, że chyba jest bardzo duże prawdopodobieństwo to oszalałam z radości później te testy wyprowadziły mnie z równowagi! Teraz mam takie dziwne odczucie w dole brzucha, nie bólu a jakby coś go ściągało i nie wiem czy to ciąża czy @??? Czekam do niedzeli i zobaczę czy przyjdzie @?!?!?!
Mam nadzieję, że Wszystkie zafasolkujemy najszybciej jak to się da
Trzymam kciuki za nas Wszystkie
Ale wariuje strasznie z niepewności i już Jacek nie może ze mną wytrzymać mimo jego anielskiej cierpliwości
Jagna1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 20:12   #365
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jagna1980 Pokaż wiadomość
Ciąża była prawie planowana, mysleliśmy o dziecku bardzo poważnie z mężem i tak przypadkiem wyszło jak na urlopie tygodnie mi się pomieszały a jak po urlopie obliczyłam, że chyba jest bardzo duże prawdopodobieństwo to oszalałam z radości później te testy wyprowadziły mnie z równowagi! Teraz mam takie dziwne odczucie w dole brzucha, nie bólu a jakby coś go ściągało i nie wiem czy to ciąża czy @??? Czekam do niedzeli i zobaczę czy przyjdzie @?!?!?!
Trzymam kciuki za nas Wszystkie
Ale wariuje strasznie z niepewności i już Jacek nie może ze mną wytrzymać mimo jego anielskiej cierpliwości
Ja też mam takie uczucie, a u mnie do @ jeszcze ok. dwa tygodnie. Piersi stały się wrażliwsze, choć bolą tylko przy dotyku. A mdłości mam od 7 rano (jak tylko wstanę) mniej więcej do 13
Zastanawiam się, czy jak będę w Polsce to nie zrobić tej bety (jeśli test wyjdzie pozytywny)? Ale czy muszę z tym wynikiem iść do lekarza czy analityk może mi powiedzieć czy jestem w ciąży?
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 20:16   #366
Jagna1980
Przyczajenie

Cytat:
najgorsze jest to ze za tydz w sobote mam slub koscielny
swoj wlasny!!!
takze stresu mam naprawde duzo chociaz staram sie o tym nie myslec
do tego jeszcze to czekanie, w sumie podwojne...
zwariuje od tego czekania
w kolko sprawdzam w internecie jakie sa pierwsze onjawy ciazy i oczywiscie wszystkie u siebie widze, poza podstawowym czyli brakiem @
swiruje?
Z tego co rozumiem to tak samo jak ja czekasz aż zafasolkowanie się potwierdzi (fajne określenie), tak samo nerwowo jak ja, u Ciebie jeszcze stres ze ślubem dochodzi, współczuję ale dasz radę
trzymaj się cieplutko
Stary 2009-09-09, 20:16   #367
zebra666
Zakorzenienie

Hanjah analityk też to stwierdzi bez problemu tylko zaznacz robiąc badanie, że tu o ciążę chodzi

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-09-09, 20:16   #368
dawcia
Raczkowanie

czesc dziewczynki jestem tu nowa i tak sobie czytam co piszecie ciekawego. wczesniej bylam na innym forum ale tamto nie bylo dla mnie ,ddopiero sie staramy z mezem o druga dzidzie i nie bardzo nam wychodzi jest to trzeci miesiac staran w piatek 18 mam dostac okres (mam nadzieje ze nie) pobolewaja mnie jajniki a ja jak zwykle swiruje. mam nadzieje ze przyjmiecie mnie do swojego grona staraczek pozdrawiam.
dawcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 20:21   #369
Jagna1980
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Ja też mam takie uczucie, a u mnie do @ jeszcze ok. dwa tygodnie. Piersi stały się wrażliwsze, choć bolą tylko przy dotyku. A mdłości mam od 7 rano (jak tylko wstanę) mniej więcej do 13
Zastanawiam się, czy jak będę w Polsce to nie zrobić tej bety (jeśli test wyjdzie pozytywny)? Ale czy muszę z tym wynikiem iść do lekarza czy analityk może mi powiedzieć czy jestem w ciąży?
A test zwykły już robiłaś?
Co do testu beta to właśnie nie wiem jak to z nim jest???
Nigdy go nie robiłam i gdzie się go robi, nie mam pojęcia? Wszędzie o nim pisze, muszę gdzieś doczytać. Wiem, że to głupio brzmi ale to moje pierwsze starania o dziecko i nie wiem co z czym się je
Stary 2009-09-09, 20:21   #370
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Hanjah analityk też to stwierdzi bez problemu tylko zaznacz robiąc badanie, że tu o ciążę chodzi
Z tym nie bęzie problemu, mam znajomą w laboratorium analitycznym A nie wiem czy będę miała czas biegać w PL do lekarza, nawet nie mam tam swojego gina i pewnie trzeba by było coś prywatnie znaleźć.

Jagna - u mnie na test za wcześnie... ale mam wiele objawów ciąży i mam nadzieję, że to jednak to

Edytowane przez hanjah
Czas edycji: 2009-09-09 o 20:23
Stary 2009-09-09, 20:28   #371
Jagna1980
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez dawcia Pokaż wiadomość
czesc dziewczynki jestem tu nowa i tak sobie czytam co piszecie ciekawego. wczesniej bylam na innym forum ale tamto nie bylo dla mnie ,ddopiero sie staramy z mezem o druga dzidzie i nie bardzo nam wychodzi jest to trzeci miesiac staran w piatek 18 mam dostac okres (mam nadzieje ze nie) pobolewaja mnie jajniki a ja jak zwykle swiruje. mam nadzieje ze przyjmiecie mnie do swojego grona staraczek pozdrawiam.
Ja jestem tu dopiero chwilę i też świruję z tego samego powodu!
Razem raźniej świrować więc poświrujmy razem
Stary 2009-09-09, 20:33   #372
dawcia
Raczkowanie

Cytat:

dzieki Jagna ze jest ktos z kim moge pogadac. to powiedz na kiedy masz @ i czy cos czujesz ze nie przyjdzie
Stary 2009-09-09, 20:39   #373
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Maggie1983 ja to wiem oczytalam sie na ten temat ze szok ale tez nie chcialam tak bezposrednio pisac ale racja od tylca ponoc najlepiej czy dziala powiem pod koniec miesiaca

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

agnes_s WZW B ?? Wirusowe Zapalenie Watroby typu B

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

cos po poludniu cichutko
hehe ja tez w tym miesiacu stawiam na te poze i codzienne przytulanki w dni plodne, a dopiero w nastepnym sprobujemy, co 2gi dzien....niech mezus cos z tych staranek ma a co
Cytat:
Cześć dziewczyny
Piszę do Was bo już nie mogę wytrzymać tego stresu i nerwów Czekam na @, która według terminu powinna być 11-12.09 ale ja liczę, że nie będę jej miała!!! robiłam już 4 testy i na pierwszym paskowym wyszła mi słabiutka druga kreska a na płytkowych nic, zawału dostanę albo zwriuję jak Wy to wytrzymujecie???
help
No wlasnie jak widzisz nie wytrzymujemy i albo wyladujemy w psychiatryku albo na porodowce
Cytat:
do swirowania znajdziesz cala mase chetnych wizazanek ja jako przodownica ale z ostatniego cyklu jestem z siebie dumna, bo jak mi sie w tym moim mozdzku juz ubzdural jakis objaw to zaraz SAMA go sobie racjonalnie tlumaczylam i chociaz nie bylo ryku, jak @ przyszla
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 20:51   #374
Jagna1980
Przyczajenie

Cytat:
dzieki Jagna ze jest ktos z kim moge pogadac. to powiedz na kiedy masz @ i czy cos czujesz ze nie przyjdzie
W niedzielę powinnam dostać @ ale mam nadzieję, że nie dostanę
Czuję, że nie przyjdzie bo tak chcę bardzo dziecka, to moje pierwsze będzie jak się powiedzie
a Ty jak już masz jedną pociechę to chyba Ci jest łatwiej stwierdzić ciążę, może nie stwierdzić ale nie przeczówasz nic?
Ja mimo mojej paniki mam odczucie, że będzie ok

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
No wlasnie jak widzisz nie wytrzymujemy i albo wyladujemy w psychiatryku albo na porodowce

do swirowania znajdziesz cala mase chetnych wizazanek ja jako przodownica ale z ostatniego cyklu jestem z siebie dumna, bo jak mi sie w tym moim mozdzku juz ubzdural jakis objaw to zaraz SAMA go sobie racjonalnie tlumaczylam i chociaz nie bylo ryku, jak @ przyszla
No właśnie co by nie zwriować to musiałam wylać to wszystko co we mnie siedzi gdzieś i znalazlam Was
Masz dobry sposób na mniejsze rozczarowanie ale ja w tym miesiącu nie dam rady z takim myśleniem. Jak okaże się, że nie zafasolkowałam to będę wtedy myślała tak jak Ty bo jest bardzo rozwiąznie
Stary 2009-09-09, 20:55   #375
dawcia
Raczkowanie

Cytat:
Czuję, że nie przyjdzie bo tak chcę bardzo dziecka, to moje pierwsze będzie jak się powiedzie
a Ty jak już masz jedną pociechę to chyba Ci jest łatwiej stwierdzić ciążę, może nie stwierdzić ale nie przeczówasz nic?
no wlasnie nie bardzo pamietam jak to bylo bo bylo to 5 lat temu i raczej nie staralismy sie,(nie planowane). a jak sie czujesz ? masz jakies bole brzucja albo piersi cie bola?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-09, 21:02   #376
Jagna1980
Przyczajenie

Cytat:
no wlasnie nie bardzo pamietam jak to bylo bo bylo to 5 lat temu i raczej nie staralismy sie,(nie planowane). a jak sie czujesz ? masz jakies bole brzucja albo piersi cie bola?
Teraz mam takie dziwne odczucie w dole brzucha, nie bólu a jakby coś go ściągało i nie wiem czy to ciąża czy @??? Piersi w normie, nie mam mdłości czy wymiotów tylko ten brzuch już trzeci dzień?
Ale w tym okresie to te objawy są przeważnie znikome, dopiero po zagnieżdźeniu się zarodka mogą występować takie typowe objawy ciąży - PODOBNO
wszędzie są jakieś rozbieżności niestety
Stary 2009-09-09, 21:05   #377
dawcia
Raczkowanie

Cytat:
Teraz mam takie dziwne odczucie w dole brzucha, nie bólu a jakby coś go ściągało i nie wiem czy to ciąża czy @??? Piersi w normie, nie mam mdłości czy wymiotów tylko ten brzuch już trzeci dzień?
Ale w tym okresie to te objawy są przeważnie znikome, dopiero po zagnieżdźeniu się zarodka mogą występować takie typowe objawy ciąży - PODOBNO
wszędzie są jakieś rozbieżności niestety
a piersi cie nie bola? ja mam do okresu jeszcze 9 dni (oby go nie bylo) ale czuje jajniki i nie wiem czy to normalne. a temperaturke mierzylas sobie? bo ja tak ale nic z tego chyba nie bedzie bo teraz mam katar a wyczytalam ze nawet katar moze zaburzyc wzrost lub spadek temperaturki
Stary 2009-09-09, 21:09   #378
Engelchen
Raczkowanie

no wlasnie widze ze najlepiej wychodzi nieplanowane
ale jak tu nie planowac jak jest sie wszystkiego tak swiadomym
dzien cyklu to przez sen nawet powiem
juz bzikuje a tu jeszcze caly tydzien oczekiwania
codziennie lykam kwas i tz zenszen kupilam na wzmocnienie
juz czas zeby sie z nas trojka zrobila
u mnie tez pierwsze starania
na szczescie kolezanka z pracy w podobnej sytuacji, no i wy tutaj wiec razniej bzikowac
czekam z niecierpliwoscia na wiesci od was takie jak od enigmy albo pumy
Engelchen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 21:17   #379
Jagna1980
Przyczajenie

Cytat:
a piersi cie nie bola? ja mam do okresu jeszcze 9 dni (oby go nie bylo) ale czuje jajniki i nie wiem czy to normalne. a temperaturke mierzylas sobie? bo ja tak ale nic z tego chyba nie bedzie bo teraz mam katar a wyczytalam ze nawet katar moze zaburzyc wzrost lub spadek temperaturki
No właśnie nie bolą mnie piersi ino ten brzuch ale ja przy @ nie odczówam prawie wcale ich więc może nie są one takie czułe
Temperatury nie mierzyłam, zaginoł mi termometr i zapominam kupić, a może to i lepiej żeby bardziej nie piopadać w paranoje
A może czasami nawet się nie będziesz spodziewała, a tu będzie fasolka więc nie przejmuj się narazie katarem

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:
na szczescie kolezanka z pracy w podobnej sytuacji, no i wy tutaj wiec razniej bzikowac
No chyba masz rację z tym nieplanowaniem, jak u mnie się sprawdzi to chyba umrę ze szczęścia
Powinnyśmy wszystkie na luz wrzucić, to byłoby najlepsze ale co będzie pisała ta co dziś spanikowała ha ha ha...
Trzymajcie się

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-09, 21:19   #380
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
No ja też się zastanawiam jak to można nie wiedzieć... u mnie to albo rzeczywiście ciąża, albo nagle mnie dopadły wszystkie możliwe ciążowe dolegliwości i to akurat po tym, jak się postaraliśmy
Temperatura z dnia na dzień mi rośnie, oby tak dalej
Stary 2009-09-09, 21:20   #381
dawcia
Raczkowanie

Cytat:
No właśnie nie bolą mnie piersi ino ten brzuch ale ja przy @ nie odczówam prawie wcale ich więc może nie są one takie czułe
Temperatury nie mierzyłam, zaginoł mi termometr i zapominam kupić, a może to i lepiej żeby bardziej nie piopadać w paranoje
A może czasami nawet się nie będziesz spodziewała, a tu będzie fasolka więc nie przejmuj się narazie katarem
no ja w sumie piersi przed okresem tez az tak mocno nie czulam wiec jakas iskierke nadziei mam. troche tylko mnie muli ale to chyba przez to przeziebienie wczoraj ale tez sobie tlumacze to przeziebieniem bo na takie rz\eczy to troche chyba za wczesnie
Stary 2009-09-09, 21:34   #382
Linka24
Wtajemniczenie

Hej Dawcia!! CZemu tamto forum nie było dlas Ciebie???? Słuchasj czy ja dobrze przeczytałam?? wybierasz się juz na bete??
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 21:43   #383
dawcia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Hej Dawcia!! CZemu tamto forum nie było dlas Ciebie???? Słuchasj czy ja dobrze przeczytałam?? wybierasz się juz na bete??

tamto forum nie bylo dla mnie bo tam dziewczyny racze juz sa w ciazy a ja sie dopiero staram zreszta tam juz dawno na temat dziewczyny nie pisaly. na bete nie nie wybieram sie a gdzie tak wyczytalas?
Stary 2009-09-09, 21:54   #384
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elianka Pokaż wiadomość
Sęk w tym, że nie mam tyłozgięcia, przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo.
a badal cie lekarz pod tym katem ?? mi to juz na pierwszej wizycie powiedzial

Cytat:
Trzymam kciuki za nas Wszystkie Ale wariuje strasznie z niepewności i już Jacek nie może ze mną wytrzymać mimo jego anielskiej cierpliwości
zeby @ nie przyszla

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
i potem co ?? bo ja sie dowiem przynajmniej trzeba skierowanie od gina ?? i gdzie sie idzie ?? tam do laboratorium ?? i potem trzeba do lekarza ??

Cytat:

hej witamy no to od razu zeby 18 nie przyszla @

Cytat:
A test zwykły już robiłaś?
Co do testu beta to właśnie nie wiem jak to z nim jest???
Nigdy go nie robiłam i gdzie się go robi, nie mam pojęcia? Wszędzie o nim pisze, muszę gdzieś doczytać. Wiem, że to głupio brzmi ale to moje pierwsze starania o dziecko i nie wiem co z czym się je

moje tez pierwsze moze w koncu owocne beta to o ile sie nie myle badanie krwi i poziomu HCG czyli ilosc gandotropiny kosmówkowej.. to potwierdza lub wyklucza ciaze. cos w stylu tego testu domowego bo mierzu to samo HCG tylko ze to juz labolatoryjnie i wiesz napewno ten hormon jest wytwarzany juz po zagniezdzeniu sie fasolki...

http://mamo-tato.pl/article_show.php..._id=9&ss_id=13

Cytat:

a wy kiedy macie ?? ja mam dopiero 15 dc

Cytat:

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

No właśnie co by nie zwriować to musiałam wylać to wszystko co we mnie siedzi gdzieś i znalazlam Was
Masz dobry sposób na mniejsze rozczarowanie ale ja w tym miesiącu nie dam rady z takim myśleniem. Jak okaże się, że nie zafasolkowałam to będę wtedy myślała tak jak Ty bo jest bardzo rozwiąznie

zasasolkujesz i ja tez i wogole wszytskie zafasolkujemy i bedzie cudownie

Cytat:
No ja też się zastanawiam jak to można nie wiedzieć... u mnie to albo rzeczywiście ciąża, albo nagle mnie dopadły wszystkie możliwe ciążowe dolegliwości i to akurat po tym, jak się postaraliśmy
Temperatura z dnia na dzień mi rośnie, oby tak dalej
no to bo sie obiecujaco zapowiada a jak mierzysz tempke ?? moze mi wytlumaczysz cos bo tez bym sie za to wziela ale nie bardzo wiem jak

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 22:02   #385
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
no to bo sie obiecujaco zapowiada a jak mierzysz tempke ?? moze mi wytlumaczysz cos bo tez bym sie za to wziela ale nie bardzo wiem jak
Dzięki
My z TŻ stosujemy metody naturalne, czyli m.in. mierzenie podstawowej temperatury ciała: codzinnie rano po przebudzeniu leżę 8-10 minut z termometrem w ustach.
Na początku cyklu temperatura jest trochę niższa (u mnie średnio 35,8-36,0), a po owulacji temperatura rośnie o mniej więcej 0,2 stopnia i tak aż do @. Jak temperatura spada, to tego dnia dostaję @ (dzięki czemu nigdy mnie to nie zaskoczyło). Jak temperatura będzie się tak utrzymywać przez 21 dni, to ciąża jest raczej pewna Najlepiej mierzyć od początku cyklu, bo wtedy można zauważyć skok temperatury.
Stary 2009-09-09, 22:06   #386
dawcia
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki
My z TŻ stosujemy metody naturalne, czyli m.in. mierzenie podstawowej temperatury ciała: codzinnie rano po przebudzeniu leżę 8-10 minut z termometrem w ustach.
Na początku cyklu temperatura jest trochę niższa (u mnie średnio 35,8-36,0), a po owulacji temperatura rośnie o mniej więcej 0,2 stopnia i tak aż do @. Jak temperatura spada, to tego dnia dostaję @ (dzięki czemu nigdy mnie to nie zaskoczyło). Jak temperatura będzie się tak utrzymywać przez 21 dni, to ciąża jest raczej pewna Najlepiej mierzyć od początku cyklu, bo wtedy można zauważyć skok temperatury.
dzieki za wyjasnienie bo ja wlasnie w tym cyklu zaczelam mierzy temperaturke
Stary 2009-09-09, 22:09   #387
Linka24
Wtajemniczenie

O rany za dużo tych postów to pewnie nie o ciebie mi chodziło.. przepraszam
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-09, 22:09   #388
hanjah
Zakorzenienie

dawcia w lokalizacji masz wpisane "wyspy"-to znaczy, że jesteś z UK? Jeśli tak, to z jakiej części kraju? Bo ja mieszkam w Szkocji

Linka- to ja pisałam, że chyba wybiorę się na betę jak będę w Polsce w przyszłym miesiącu
Stary 2009-09-09, 22:10   #389
dawcia
Raczkowanie

Cytat:
dawcia w lokalizacji masz wpisane "wyspy"-to znaczy, że jesteś z UK? Jeśli tak, to z jakiej części kraju? Bo ja mieszkam w Szkocji

100 km od Londynu
Stary 2009-09-09, 22:15   #390
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
100 km od Londynu
No to zazdroszczę Mnie się marzy południe UK, bo mam już dość twardego szkockiego akcentu i tej pogody w kratkę...

Zbieram się spać, bo jutro do pracy buuuu...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości