![]() |
#421 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Starania o dziecko
Cytat:
jak nie chcesz miec dzieci to uwazasz nawet na plemniki na przescieradle zeby nie zajsc w ciaze, a jak chcesz to w same dni plodne przytulanie i nic z tego ![]() i okazuje sie ze przecietna zdrowa para moze nawet przez kilka miesiecy bez efektow pracowac na studiach mialam biomedyke i tam babka nam mowila ze w ciaze wcale nie jest tak latwo zajsc przez nasz sluz, kwasne srodowisko pochwy i na dodatek mowila ze macica (albo cos innego w kobiecie) wysyla jakies prady ktore zabijaja malych zolnierzy nie wiem czy to prawda i traktuje to z przymrozeniem oka ale w sumie byla profesorem, wiec chyba cos tam wiedziala |
|
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
Raczkowanie
|
poprostu wynik jest prosty: jak nie chcesz to bedziesz w ciąży z łatwością, jak chcesz to za "kare" musisz dłuuugo nad tym pracować. ech ta natura :/
---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- ale za to bedziemy jakimi wspaniałymi mamusiami ![]() ![]()
#423 |
Raczkowanie
|
Ale się przed nami przyszłość szykuje. Tylko pozazdrościć.
![]() A ja nadal @ nie mam a dzisiaj termin, test nie wyszedł więc już nie wiem nic. Oszaleję niedługo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Raczkowanie
|
asiula to zawsze jest szansa ze fasolka jest w twoim brzuszku , trzymam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#425 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale będzie dobrze. Trzeba myśleć pozytywnie. Ja od 3 rano już nie spałam z nerw przed testem. Widziałam dwie grube krechy we śnie a tu nic......... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Raczkowanie
|
dziewczyny, cos takiego znalazlam na necie
mysle ze przyda sie nam wszystkim "Dziewczyny, nie sugerujcie się ulotkami, bo często rozumiecie je na swój własny, niekoniecznie właściwy - sposób. Od początku: Pojęcie "ciąża" w medycynie oznacza rozpoczęcie procesu zagnieżdżania. Zagnieżdżenie rozpoczyna się w 6 dni po zapłodnieniu i trwa aż do 12 dnia po owulacji. Dopiero od rozpoczęcia procesu implantacji zarodka w macicy - produkowany jest w większych ilościach hormon hCG - wykrywany przez testy. Jak więc widać - określenie na teście "wykrywa sześciodniową ciążę" nie oznacza: - 6 dni od stosunku (od stosunku do owulacji może minąć nawet 4-6 dni!) - 6 dni od zapłodnienia Oznacza to, że MINIMUM 6 dni od rozpoczęcia procesu zagnieżdżania musi minąć, czyli wykrycie ciąży jest możliwe dopiero w 12 dniu po owulacji!. Tak działają testy dostępne w aptece, czyli o czułości 25 mIU/ml. Testy o czułości 10 mIU/ml które (rzadko, bo rzadko, ale...) gdzieniegdzie w aptekach i na allegro można już dostać - wykrywają już 3-4ro dniową ciążę, czyli 3-4 dni od rozpoczęcia procesu zagnieżdżania = 9/10 dni od zapłodnienia. Około 2-3 dni wcześniej, niż testy o czułości 25 mIU/ml, ALE nigdy nie będzie to 6 dni po stosunku, ani nawet 6 dni po zapłodnieniu. Proszę, weźcie to sobie do serca, nie wyrzucajcie pieniędzy w błoto i nie zapewniajcie innych (ani siebie), że test wykonany w tydzień czy dwa po stosunku - jest wiarygodny!" (cyt. za www.forum.antykoncepcja.p l) Edytowane przez Engelchen Czas edycji: 2009-09-10 o 19:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#427 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#428 | ||
Zakorzenienie
|
czesc
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
Wtajemniczenie
|
Cześć laseczki...
Macocha do dzieła!!! byłam dziś u ginki i dojrzała ładne jajeczko ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja nie wiem zobacz ![]() str. http://www.czytelniamedyczna.pl/medycyna_rodzinna-24 a dlaczego bola sutki?? ja wariuje juz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Rozeznanie
|
jestem w ciąży
wyszły || jak malowane. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tak sie ciesze jeszcze nie moge w o uwierzyć. asiulap-morze jednak,trzymam ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#432 |
Raczkowanie
|
gratulacje bela
![]()
#433 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#434 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#435 |
Raczkowanie
|
bela14 moje serdeczne gratulacje!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#436 | |
Raczkowanie
|
Engelchen dzięki za bardzo pożyteczne informacje
![]() Jeju, nie nadążam czasami za WAMI dziewczyny ![]() ale to w sumie dobrze, znaczy że jest spora grupka wsparcia ![]() ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Takie wiadomości optymistycznie nastawiają do życia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#438 |
Raczkowanie
|
[/COLOR][/COLOR][QUOTE=bela14;14180858]jestem w ciąży
wyszły || jak malowane. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tak sie ciesze jeszcze nie moge w o uwierzyć. asiulap-morze jednak,trzymam ![]() GRATULACJE!! Cieszę sie razem z Tobą ![]() ![]()
#439 |
Wtajemniczenie
|
Gratulacje Bela!!! No prosze jaka miła wiadomośc z rana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#440 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje Bela!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#441 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#442 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() BRAVO ![]() Naprawde tak sie ciesze,ze ci sie udalo!!! Teraz musisz dbac o siebie!!! Mam do ciebie taka mala prosbe,przeslij mi i dziewczynom troche fluidkow ciazowych,aby i nam sie udalo.To w krotce tez dolaczymy do Twojego grona!!!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Raczkowanie
|
No hej dziewczynki. U mnie bez zmian. Ani ciąży ani okresu nie widać.
![]() Nic już nie wiem. Wczoraj powinnam dostać @ a tu nic, test nie wyszedł. Chyba pora na lekarza. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#444 |
Wtajemniczenie
|
daj znac jak wyszedł test
---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Asiulap ale spokojnie! kiedy miałas termin @? może za szybko zrobiłas i tes nie wykazał. Jeśli nie, to częst ci się zdarzało opóźnienie?@ |
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Raczkowanie
|
Wczoraj miałam termin @, nigdy mi się spóźniała. Nic mnie nie boli, a przed @ zawsze coś tam czułam, piersi normale. Nawet upławy się zatrzymały. Wogóle czuję się jak po @. Zgłupiałam już zupełnie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Wtajemniczenie
|
Ale to tylko jeden dzień!! nie panikuj, poczekajte kilka dni ,jeżeli nie przyjdzie @ zrób test, jeżeli negatywny idź do lekarza. Poco tak na gorąco wszystko? Denerwujesz się i to nie potrzebnie, a może to piękna niespodzianka planuje do ciebie zapukac a ty już jak najszybciej chcesz ją odkryć. Cierpliwości Asiulka!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Zadomowienie
|
Bela, już raz Ci gratulowałam, ale teraz GRATULUJĘ OFICJALNIE, bo tak właściwie, to ja już byłam pewna kilka dni temu, że zafasolkowałaś
![]() Wysyłam wam niewidzialne fluidki ......................... I trzymam kciuki.
#448 |
Raczkowanie
|
asiulap linka ma racje nie ma co panikować. Nic strasznego sie nie dzieje ze 1 jeden dzien sie spoznia... mi sie spozniał w czerwcu chyba 3 dni i czekałam cierpliwie
![]() ![]() ![]() a w oogle co taka cisza? gdzie wszyscy ucielki??
#449 |
Raczkowanie
|
No niestety na dziś mamy remis 1:1
jedna zafasolkowana ![]() ![]() ![]() a ja dostałam przed chwilą @ ![]() mimo, że specjalnie nie staraliśmy się akurat tylko tygodnie mi się pomerdały na urlopie jak byliśmy, to smutno mi strasznie ale myślę, że juz się nie będę zastanawiała więcej nad tym kiedy @, a kiedy dni płodne to myślę, że samo się przytrafi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#450 |
Raczkowanie
|
no i mam w koncu urlop
Bela GRATULACJE juz mozesz przchodzic na watek mamusiek u mnie bole brzucha jak na @ (a termin dopiero za 5 dni)do tego samopoczucie takie ze tylko ryczec se chce mierze sobie tempke i wczoraj mi spadla o dwie kresi, znowu byla zalamka az wyczytalam ze przy zagniezdzeniu opada do tego ten bol brzucha dzisiaj poszla znowu w gore i utrzymuje sie w granicach 37 ale to wszystko to moze byc tez stres kupilam nowy test, ten najczulszy ale zrobie dopiero w niedziele lub w poniedzialek ja tak czuje ze niedugo wszystkie spotkamy sie na innym watku... moja kolezka powiadala mi ze o zafasolkowaniu dwiedziala sie dopiero w 16 tyg. tyle czekac? Edytowane przez Engelchen Czas edycji: 2009-09-11 o 13:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:22.