|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | ||
|
BAN stały
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Cytat:
Cytat:
![]() Bylam na wakacjach nad morzem....woogle wakacje fenomenalne..... Paweł jest okorpnie dumny...ze bedzie tatusie.... ![]() Tak tak bedzie córcia...... ![]() Jak narazie...to ja chce Zosie A Paweł Zuzie...eheh...zoabczymy co wyjdzie z imion....Njawazniejsze...ze dzidzia zdrowa...ja tez miewam sie super....czuje sie wreszcie szczesliwa.....Bardzo szczesliwa.....!!!! z |
||
|
|
|
#1532 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Cytat:
W zasypianiu nie pomoge bo nie mam z tym problemu.Od pierwszego dnia odkladam mala i wychodze z pokoju, co do uporzadkowanego dnia polecam rutyne. Podaje przyladowy plan naszego dnia, taki + - Moze zaczne od wieczora 19 -20kąpiel, mleczko i spanko. miedzy 3:00-04:00 nocne mleczko (odkladam ją, wkoło ciemnosc,zasypia sama) 07:00 pierwsze poranne mleczko i tu juz nie szans na powrot do lozka.Czasem uda sie do naszego ale to max 30min. Do 10 lezy w lezaczku,pije herbatke,troche na rączkach -w chwilach maxymalnego znudzenia.Mama na wizazu lub gotuje obiad.Zdarzy sie krotka drzemka.No i robi sie godzina 13.Mleczko,po nim drzemka od 15min-1godziny (jak spi 15min to potem mała w lezaczku, u mamy na kolankach,karuzela, mata.Sama sie soba zajmuje.Ja pakuje torbe na spacer.Herbata,pieluchy,m leko,smoczek itp bo to wyprawa no i siebie troszke musze zrobic i w droge.14-17:30 spacer z przerwa na mleczko kolo16 Do kapieli czas spedzony z mama Masazyki, "rozmowy niedkonczone" ,mata,lezenie na brzuszku z mama na duzym łóżku,szykowanie kąpieliKąpiel kolo 19-20.Mleczko i mowimy sobie dobranoc Blisko 2 mc, dzien w dzien to samo.Odchylenia moze pol godzinne do godziny ![]() Normalnie tych samych ludzi mijam, te same autobusy,ludzi z psami na spacerze itp Potowki sa mi obce.Nie raz mala zgrzana z lozeczka wyciagne,lub w aucie sie upoci i nic nie ma.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#1533 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
nalezy Ci sie ciesze sie razem z Tobaco do imienia....Zuzia strasznie mi sie podoba ale teraz co druga dziewczynke nazywaja Zuzia, przejadlo mi sie, wybralabym Zosie Cytat:
![]() cos w tym jednak jest, ze jak sie nastawiasz to tak wychodzi
|
|
|
#1534 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja sie zastanawiam czy 3,5 miesiecznemu dziecku moga wychodzic zuby ? bo kurdesz moj mały zje mleko 180 ml i potem łapki do buzi nie che spac marudny na potege i cały czas jak nie rece to wsyztsko co na potka w okolicach łapek do mordki wklada , no ale ja sie zastanwiam czy to nie za wczesnie, sprawdzalam nie ma napuchnietych dziąsek ale te łapki .... hmmm mi zaczley wychodzic jak skoncyzlam 5 miesiecy a mojej mamie jak 3 miesiace..ale zastanawiam sie czy to to i jak sprawdzic czy to zeby? da sie jakos ?
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
||
|
|
|
#1535 | |
|
Zadomowienie
|
Dziekowac
.Cytat:
Teraz czekaja nas odwiedziny najpierw jednych dziadkow potem drugich, wiec z wprowadzaniem jakich kolwiek zmian poczekam, az wyjada, zeby maly nie mial za duzo wrazen na raz. Najbardziej mi zalezy na samodzielnym zasypianiu, zeym nie musiala wspomagac, bo to na dluzsza mete mi pewnie bokiem wyjdzie. Na razie bede pilnowac, zeby dziadkowie kuby zbytnio nie zbalamucili .Spokojnej nocy mamusie i dzieciaczki
|
|
#1536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#1537 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz co, nie dostalam sie do ginki, bo juz miejsc nie było, ale mam zamiar isc w środę. tak wiec zdam relacje
![]() za to zamowilam sobie okulary do kompa, bo oślepne niedlugo, jak tak duzo bede przed nim siedziała. |
|
|
|
#1538 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedys napisałam "marzenia sie spelniaja jak sie o nich mysli stale" (nie pamietam tylko ktorej mamusi) W kazdym razie ja w to powiedzonko święcie wierze.Dla mnie ma magiczną moc. Sama jestem pod ogromnym wrazeniem. Laura jest poki co dzieckiem bezproblemowym. Pogodna smieszka z kolkami ![]() Zdaza nam sie odchylenie od planu.Zdarza sie kosztem spaceru(choc na dworze jestemy) jak jedziemy gdzies na kawke. Tym sposobem zasypia "gdziebądź", niezawsze w ciszy i wygodnej pozycji. Raz bylysmy ok.90km za Poznaniem odwieźć męża.Wiec spedzilysmy w aucie ponad3h. A teraz numer dnia: byla dzis na zaupach, corcia w tym czasie z mezem. Nie dzwonilam do nich, bo za dluga liste mialam, w kilka miejsc musialam podjechac i chcialam jaknajszybciej miec to z glowy. Wracam i pytam czy mala byla grzeczna, a maz ze dlugo plakala, ale brzuszka twardego nie miala. Pytam czy dał jej mleko... A jemu wylecialo z glowy tak sie przejął rola ze sam zostanie Na szczescie 20min tylko bylo od pory gdzie zazwyczaj pije mleczko ehhh klonem byc ![]() Cytat:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#1539 |
|
Zadomowienie
|
Wyobrażałam sobie że będe mega szczęśliwa, uśmiechnięta i radosna każdego dnia; że moja kobieca (matczyna) intuicja podopowie mi zawsze dobre rozwiązanie problemów; że poradze sobie ze wszystkim...itd.
A rzeczywistość jest taka, że mam mnóstwo obaw, często jestem bezradna, zmęczona i rozczarowana. U mnie ta sekwencja Katrzynki (cyt. "marzenia sie spelniaja jak sie o nich mysli stale")niestety sie nie sprawdza... Ale żeby tak nie smęcić każdego dnia napisze że dzisiaj był całkiem fajny dzień Pogoda cudowna, mąż został z małym a ja byłam na zakupach. Potem zrobiliśmy sobie grilla na kolacje. Mały był całkiem grzeczny dzisiaj (znowu męska solidarność jak zostaje z ojcem to jest grzeczny) i szybko sam zasnął wieczorem. Coprawda ucze go od 4 dni samodzielnego zasypiania ale dzis poszło mu szybciutko. Mam nadzieje że nocka też będzie łagodna dla mnie.
|
|
|
|
#1540 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pozdrawiam ps. Ja tez mam chwile zwatpienia, mysli, ze jestem zla matka. Ale jeden usmiech Kuby i wiem, ze jestem jego najlepsza mamusia na swiecie.
|
|
#1541 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
wpadlam na chwile po wieczornym seksie z TZ
hyhy maly dzis w miare spokojny, chwilke tylko go pobolal brzuszek i spi to i rodzice wiecej werwy maja i w koncu nawet przytulanki doszly do skutku Ulcia a jak mozna nauczyc dziecko samodzielnego zasypiania? - po prostu kladziesz je do lozeczka, wychodzisz i czekasz az zasnie ja np juz wiem kiedy maly placze bo go cos boli a kiedy po prostu wymusza - i jak wlasnie chce wymusic to go nie biore, gasze swiatlo on troche pojeczy az w koncu mu sie znudzi i zasypia
|
|
#1542 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przynajmniej nie świadomie...Co do zasypiania...to ja też czytałam książke Tracy Hogg "Język niemowląt" i próbuje się stosować do rad w niej zawartych. Niestety łatwy Plan nam niezabardzo wychodzi bo mój synek uwielbia zasypiać podczas jedzenia, a próba wybudzenia go nie przynosi skutku. Natomiast jesli nie spi po jedzeniu to potem nie zaśnie wogóle. I tak w kółko. Lepiej sprawa wygląda jesli chodzi o zasypianie wieczorne. Jak jest zmęczony to go kłade do łóżeczka, daje smoczek, mówie mu że teraz bedzie spał i siadam przy nim. Wcześniej robiłam błąd bo wychodziłam jak tylko zasnął, ale prawda jest taka że niemowlęta mają 3 fazy zasypiania (opisane w książce) i zanim zapadną w głęboki sen to pare razy sie wybudzają. No więc jak przy nim siedze to jak mu smoczek wypadnie to mu daje, czasem jak się kręci to go pogłaszcze itd. Niestety przez pierwsze 3 dni to zasypianie trwało około godziny, ale dzis juz tylko ok.15 minut co mnie bardzo zdziwiło. Nie wiem czy to jednorazowy przypadek czy juz powoli załapuje na czym to polega. Nasz problem polega na tym że jak już sobie zaśnie to go pare razy w nocy wybudzają gazy i bóle brzuszka więc troche to irytujące jest że się biedny namęczy żeby zasnąć a potem go coś wybudza. No i budzi się co 3 godziny na jedzenie Dziś kupiłam mu mleko dla "głodniejszych dzieci" i zamierzam dawać na noc, może chociaż troche dłużej pośpi...---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ---------- PS Jakby któraś chciała tą książke w wersji elektronicznej to moge podesłac na maila. |
|
|
|
|
#1543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Majko, jak zacznie sie usmiechac to bedzie to robil czesto.Napewno jak tylko cie zobaczy. Ksiazke ja poprosze mizerna84@o2.pl ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ---------- ale tu pustki... wszystkie spia.Tz sie zlitowali i daja pospac? u nas juz placuszek ze sliwka w piekarniku siedzi. Potem z nim wyruszymy na kawke do jednej ciotki na plotki.Maz dzis w pracy wiec musialam sobie cos zorganizowac
|
|
|
|
#1544 | |
|
celebriti
|
ja od kilku dni probowalam wprowadzic zasade z ksiazki Tracy ;Jezyk niemowlat' mowiaca o tym ze dziecko odkladamy takie przysypiajace, nie gdy juz nam na rekach usnie. niby dziala, ale na 3 minuty bo nastepnie mloda sie przebudza, chyba e to jedna z tych faz? jak to bylo
3 razy ziewa, otwiera oczy i...no w sumie mozna cos zaciagnac z tej ksiazki ![]() Kasia Tobie sie nie przyda bo naturalnie wprowadzilas plan ps. bardzo ładne foty.
|
|
|
#1545 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
dziewczyny co myslicie o takim palaku do wozka? http://www.allegro.pl/item732747435_...ny_spacer.html czy moze lepiej kupic tanszy? nie wiem, chce zeby moje dziecko sie nim zainteresowalo
|
|
|
#1546 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
tak wiem ze Zuz jest duzoo i Zosi wsumie tez.....ale to sie zobaczy....jeszcze z tym imieniem hehe jak to bedzie...... Milej niedzieli |
|
|
|
|
#1547 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak wlasnie probuje robic, ale nadal sie ucze, ktory placz co moze oznaczac i nie zawsze trafiam.A czy w ten sam sposob postepujesz w ciagu dnia-to znaczy i do lozeczka i zostawiasz samego? Cytat:
Trzymam za Ciebie
|
|
#1548 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nic nie podaje Ani, jakos po kolysaniu i przytulaniu uspokaja sie.Z reka na sercu donosze, ze nadrobilam wszystkie strony, a zajelo mi to 3 dni Gratuluje wszystkim Wam pieknych dzieciatek! Dziekuje za mile slowa na temat mojej coreczki, stracilam dla Niej zupelnie glowe, jest naszym skarbem i duma.Porod opisze krotko, minal zupelnie inaczej niz sie spodziewalam. Konkretne skurcze pojawily mi sie po polnocy w piatek 28.08, z rozwraciem szlam jak burza- 1 cm na godzine. Niestety, kolo 6 nad ranem akcja zwolnila. Pekly mi wody i okazalo sie, ze Ania rabnela kupke Wiec natychmiast do szpitala. Tam nadal twardo sie trzymalam bez znieczulenia, ale kolo 13 juz nie dawalam rady i wyblagalam epidural. Pierwszy zastrzyk nie zadzialalal, wiec po 2 godzinach dostalam nastepny. o 17 rozpoczelam przec, a dokladnie o 17:57 na moim brzuchu pojawila sie moja coreczka. Chwila niesamowita, nigdy jej nie zapomne, cale zmeczenie i bol odeszly natychmiast, bo pojawila sie moja Ania. Zostalam mama! Pierwszy tydzien minal srednio, bylam bardzo obolala i zlapal mnie klasyczny "baby Blues"- mnie, pancerna optymistke! Mialysmy troche przebojow z karmieniem piersia, ale walczylysmy dzielnie. Niestety, tydzien po porodzie obudzilam sie z temperatura 38,9, a po godzinie przekroczylam juz 40,0... Szybka reakcja mojego meza, karetka do szpitala, natychmiast antybiotyk i testy. Po kilku dniach izolacji okazalo sie, ze dostalam ostrego zapalenia pecherza, bakterie dostaly sie do nerek i bylam jedna noga na tamtym swiecie. Teraz juz jest ok, jestem wreszcie w domu i zaczynamy nowy rozdzial. Ania rosnie, codziennie uczy nas czegos nowego o sobie, coraz ladniej je- ogromnie sie ciesze, ze mimo mojej naglej choroby udalo nam sie podtrzymac karmienie piersia. Ma juz ponad 2 tygodnie i powoli wychodzi na jaw Jej slodki charakterek. Jest grzeczna i kochana dziewczynka, duma i radoscia nasza.I zeby tak zupelnie Wam zaslodzic , musze jeszcze dodac, ze moj maz sprawdzil sie w 300%. W czasie porodu byl moim oparciem i najwiekszym kibicem, kazdy skurcz odliczal razem ze mna, a gdy parlam Anie na swiat, szalal, skakal i dopingowal na cala sale. Gdy zachorowalam, to dzieki Jego szybkiej reakcji znalazlam sie blyskawicznie w szpitalu. Kocham Go, jestem z Niego dumna, bardzo nas te przezycia wzmocnily.Jutro niestety maz wraca do pracy i troche mnie to hmmm, "niepokoi" jak poradze sobie sama z Ania. Jest wysoce prawdopodobne, ze to jeden z ostatnich moich tak optymistycznych wpisow i ze od jutra bede z desperacja i pytajnikami w oczach tu wpadala
|
|
#1549 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
wieczorami to w ogole jest jazda bo maly ma straszne kolki i jedyne co jest w stanie go uspic to suszarka ![]() jedynie w nocy jak sie budzi na karmienie to odkladam go do lozeczka i spi chcialabym zeby juz sam zasypial jak przejda mu kolki ale obawiam sie, ze wtedy juz bedzie tak przyzwyczajony do skakania nad nim, ze bedzie ciezko ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Tulip dobrze, ze choroba juz za Toba i mozesz cieszyc sie macierzynstwem, super, ze maz sie sprawdzil moj tez sie wspaniale odnalazl w roli taty
|
|
|
#1550 | ||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
Cytat:
![]() I to niejednokrotnie, a przeważnie po którejś nieprzespanej nocy ![]() Ale rano dochodziłam do wniosku, że sama od początku chciałam karmić piersią i dużo mnie kosztowało to by laktacja się w ogóle u mnie pojawiła, a pojawiła się dopiero w 3 dobie po porodzie i to na wskutek ciągłego przystawiania dziecka do piersi Pokarmu mam dużo a nie chcę go stracić przez smoka, dodatkowo mały po butli nie umie ssać cyca – wiem bo już to przerabiałam Cytat:
Pocieszenie, że będzie lepiej Cytat:
Mój też ciągle ma czkawkę Moja mama też twierdziła że czkawka jest z zimna Cytat:
Współczuję Cytat:
Cytat:
![]() Zaczęłam znowu prowadzić zeszyt z zapiskami ile minut je i o której oraz ile śpi, bo według mnie śpi za mało I wybieramy się do lekarza ![]() (ciekawe co powie) Cytat:
Jeśli Cię to pocieszy to ja tak mam od kilku tygodni, Nic nie robisz źle, widocznie nasze dzieci takie już są ![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
Pani z poradni laktacyjnej poleciła mi książkę „Warto karmić piersią” Magdaleny Nehring-Gugulskiej książka ta rozwiała część moich wątpliwości i odpowiedziała na pytania dotyczących karmienia. Cytat:
Cytat:
Zazdroszczę, u mnie kilogramy lecą ale baaaardzo wolno ![]() Do wagi sprzed ciąży mam jeszcze 4 kilogramy, a do upragnionej wagi prawie 20 ![]() Cytat:
Ja też myślałam, że będzie lepiej niż jest w rzeczywistości Nie myślałam że będzie bajkowo, ale nie przypuszczałam że będzie aż tak ciężko ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1551 | |
|
celebriti
|
Svinecka, fajny est ale chyba mega zajmujacy, to by sie Tracy nie spodobalo
![]() Tuli ja tez po polnocy w piatek skurcze, nad ranem byla juz na swiecie, Gratuluje Mam pyt do mam 'mieszanych': mam duzo pokarmu i gdy podam butle a tak zrobilam wczoraj o 22 to 0 4 rano bylam zalana! podobno im mniej sie karmi tym mniejsza produkcja, ale ten ból i twardosc- boje sie zastoju. czy to sie po kilku dniach normuje i zmniejszy sie ilosc mleka w moim bufecie?
|
|
|
#1552 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() zdrowa nie jestem ale podkurowalam sie troche i juz czuje sie o wiele lepiej, moge w koncu normalnie sie wysmarkac i nie cieknie mi woda z nosa, no i gardlo mnie juz tak nie boli tylko mam kaszel a rano dzis tez byl seksik Cytat:
aaa musze sie pochwalic - bylam dzis na zakupkach i kupilam sobie dwie pary spodni i czapeczke malemu z uszkami ![]() i wypatrzylam super kombinezon na jesien - bo juz sie zimno robi i w samej bluzie to za cienko
|
|
|
#1553 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Cytat:
dla meża!!! Ciesze się, że mimo problemów karmisz piersią! ![]() Poradzisz sobie napewno!!! ![]() dziękuje |
|
|
|
|
#1554 |
|
Zakorzenienie
|
Eleeri jesli poczulas sie urazona to przepraszam.Nie bylo to moim zamiarem.
Nie bardzo mam czas teraz zeby szukac twoje wypowiedzi, ale optymistyczne nie byly. Raczej narzekajace-do czego masz pelne prawo i nikt nie ma nikomu tego za zle. Laura dostala dzis 2 komlety ciuchów z mothercare. Gora,dół + spód , z czapeczkami i butami, a drugi z takim a'la paltem.Od męża szefostwa.U nas sexik tez codzinny, z coraz wiekszymi fajerwerkami ![]() A my dzis mamy 1rocznice slubu. Maż sprawil mi niesamowita niespodzianke... Mial weekend pracujacy a zwolnil sie z pracy 2h, zaangazowal moja mame do opieki nad Laura i porwal mnie motorem do kina. Wracamy a malenstwo juz wykąpane, nakarmione i spiące. Zamowilismy jeszcze pizze co by w biora poszlo najem sie i zmykam czynic powinnosc zony...
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-09-13 o 20:50 |
|
|
|
#1555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla męża ... postarał się! mmm narobiłaś mi smaka na pizze ... zjadłabym ![]() . |
|
|
|
|
#1556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w nocy podczas jedzenia podaje małemu butle ale nie mowie do niego zeby go nie rozbudzic , on zasypia jedzac po 150 ml pada i idziemy spac przez kolejne 3-5 godzin ! Dziewcyzny chrzcila juz ktoras swoje dziecie ?ja nie wiem w co sie ubrac na ten dzien buuuu ! acha co do ksiazki przeyslanej przez Majke to u nas jakos sie nie sprawdza ;/ale moze kiedys ;] w kazdymr azie dalej ja podczytuje.
|
|
|
|
#1557 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() fajnie, ze maz sie spisal
|
|
|
#1558 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam wieczornie
![]() bylismy dzis na zakupach i w sumie to tylko ja sie obkupilam-nareszcie bede miec w czym chodzic bo wszystkie bluzki jakies przyciasne ![]() i buty wszystkie mam za male nie wiem czy mi noga urosla czy co tez sobie kupilam w ccc obraczki tez jeszcze nie moge wlozyc wiec mam nadzieje ze jeszcze to zejdzie ze mnie.......kupilam malej tez pare bodyna 62 bo 56 juz za malemama wykapala mala i polozyla spac a teraz bedzie chyba z seksik z tż ![]() Cytat:
piekny opisCytat:
![]() Cytat:
|
|
#1559 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
to ja tez ide na seksik
|
|
#1560 | |||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Za mną rodzinny weekend. Własnie duży chłopiec poszedł spać , więc nadrabiam zaległości wizażowe. Mąż spisał się w ten weekend na medal. Cały tydzień pracuje po 12 godzin, ale stara się wrócić do domu przed kąpielą Antosia. Wczoraj posprzątał cały dom, a ja odpoczywałam, ćwiczyłam, spacerowałam ![]() Dziś pozwolił mi się wyspać, po czym zrobił śniadanie, a potem wybraliśmy się na długi spacer, zahaczyliśmy też o kawiarnię. Po powrocie mąż ugotował obiad i wylegiwaliśmy się w trójkę na sofie ![]() O atrakcjach nocnych nawet nie wspominam ![]() Tak więc naładowałam akumulatory na kolejny tydzień Cytat:
, chociaż... musze taki prezent zrobić mężowi (ja nie prasuję Marica, miło cię znowu czytać , cieszę się twoim szczęściem, a Kruszynka prześliczna ![]() Cytat:
Cytat:
Twoja Ania jest przekochana! Cytat:
![]() Cieszę się, że krostki zniknęły. Cytat:
Głowa do góry! Wkrótce wszystko się ustabilizuje. Takie cóś... ![]() Cytat:
Cytat:
Ulcia, miło cię widzieć! Synuś słodki! ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
Cytat:
Czasami pierwsze ząbki wychodzą długo i pierwsze objawy pojawiają się na długo przed pierwszym ząbkiem. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Gratuluję zakupów! Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
nalezy Ci sie 

przynajmniej nie świadomie...
więc troche to irytujące jest że się biedny namęczy żeby zasnąć a potem go coś wybudza. No i budzi się co 3 godziny na jedzenie
Dziś kupiłam mu mleko dla "głodniejszych dzieci" i zamierzam dawać na noc, może chociaż troche dłużej pośpi...
za Ciebie
Szybka reakcja mojego meza, karetka do szpitala, natychmiast antybiotyk i testy. Po kilku dniach izolacji okazalo sie, ze dostalam ostrego zapalenia pecherza, bakterie dostaly sie do nerek i bylam jedna noga na tamtym swiecie. Teraz juz jest ok, jestem wreszcie w domu i zaczynamy nowy rozdzial. Ania rosnie, codziennie uczy nas czegos nowego o sobie, coraz ladniej je- ogromnie sie ciesze, ze mimo mojej naglej choroby udalo nam sie podtrzymac karmienie piersia. Ma juz ponad 2 tygodnie i powoli wychodzi na jaw Jej slodki charakterek. Jest grzeczna i kochana dziewczynka, duma i radoscia nasza.

... chociaż tesciowa też ostatnio stwierdziła ze to z zimna 

dla meża!!! Ciesze się, że mimo problemów karmisz piersią!