Scent Bar X - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-14, 22:50   #1801
gwaihally
Zadomowienie

Dot.: Scent Bar X

Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
Gwai - odniosę się tylko do jednej kwestii. Dorosły człowiek wie, że ma problemy ze zdrowiem, że pić mu nie wolno, a to robi. A ty się zamartwiasz Coś jest nie teges. Nie ty się powinnaś martwić.

Z tym zdrowiem zawsze tak było u niego. Na początku choroby sie przestraszył i udało się to cofnąc troche. Potem coraz bardziej musiałam go pilnować. a on sie w****iał. Myślę że jedną z przyczyn, dla których odkochał sie we mnie ( a zakochał w innej, która przeciez na wszystko pozwalała i było super z nią), to to, że zabraniałam mu palic. On naprawdę ma ta kardiomiopatię, migotanie przedsionków od kilku lat i naprawdę nie może palić. A palił. Po kryjomu. Wiedziałam o tym, ale walczyłam. Bo wiedziałam, że jak powiem "no dobra, to pal jak chcesz" to on będzie palił ile wlezie i o wiele więcej niż się kryjąc i robiąc to tylko poza domem. Nieraz chciałam dla świętego spokoju tak powiedzieć, żeby palił skoro nic sie nie da zrobić, ale byłam twarda sama przed soba i powiedziałam sobie tak: "już wolę żeby mnie przestał kochać niż umarł" i postanowiłam, że nie pogodze się z tym, żeby on palił. Tak samo z piciem. Cały czas mówiłam, żeby nie pił. Przez pierwszy rok nie pił. Wtedy bardzo się poprawiło. A potem już pił nieraz. Że jedno piwko, że pół, a pił 2-3. Ale nie myślcie, żadnych awantur, czy coś. Zawsze tylko prosiłam, czasami płakałam, jak nie mogłam nic uzyskać prosbą. Ja tak robię , jak się denerwuje i jestem bezsilna, to płacze ,ale nigdy nie wrzeszcze i się nie miotam. Ostatnio sunny to zauważył. Ja sama nie wiedziałam. Powiedział, że gdyby wszyscy się denerwowali tak jak ja to świat byłby super. Ale twarda byłam. No i wykrakałam sobie. wybrał swoje nałogi. Myślę, że to jest pośrednia przyczyna tego że wpadł w ramiona innej. Ona przeciez niczego mu nie broniła. To jest tak jakby główna częśc mojego (niewielkiego chyba) wkładu w rozpad tego związku. Ten mój upór. Ale co miałam robić? Patrzeć jak kopie sobie grób? Jego ukochani koledzy też pili z nim i palili, wiedząc że jest chory. Nawet kiedyś z jednym rozmawiałam na ten temat. Nic z tego. Ale to jest prawda: tylko żona ma taką motywację, żeby walczyć o zdrowie męża. Taka jego lafirynda jedna czy druga, czy kolezkowie nie będą tego robić. Po co? Lepiej miło spędzić czas. Zeby i oni i on był zadowolony. Zapalic, popić. Co ich obchodzi, że on może za parę lat sie wykończyć. To żone tylko obchodzi, bo to ona ma z nim przeżyć całe życie. A on jest durny swoja drogą, bo sam pod sobą kopie dołek. On właśnie nie ma instynktu samozachowczego. U niego zawsze było ważne żeby tu i teraz było dobrze. A potem jakos to będzie. Dlatego teraz się doigrał. Ale twierdzi, że postanowił sobie, że mu sie zmieniło, że będzie walczył o swoje zdrowie, oszczędzał się,że załuje, że nie słuchał takich ludzi jak ja (tak się wyraził). Ale on tak często miał naloty obiecywań i nic z tego nie wynikało. Jego postanowienie "na dłużej" znaczy "na tydzień maksymalnie".

Edytowane przez gwaihally
Czas edycji: 2009-09-14 o 23:18
gwaihally jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 22:50   #1802
Polly_
grozi wypollizowaniem

ja tez chcem do Amsterdamu baaardzo
i do Londynu (nie byłam jeszcze co dziwne) ze o peru i takich tak nie wspomnę nawet
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 22:57   #1803
gwaihally
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez skarbiatko Pokaż wiadomość
Gwai " zacieszasz" ,znaczy....zacieszasz o tak:

No cóż ,nie da się uszczęśliwić wszystkich na siłę...a ex jak widać sam za bardzo się o to nie troszczy....ale normalne całkiem normalne są te Twoje odczucia Gwai tylko wiesz jak jest w życiu.....Jak toś ma miękkie serce to musi mieć twardą takie życie....Ja z tą cechą walczę bo nieustannie po owej niewymownej dostaję

Można ,se jeszcze powiedzieć ,ze nadgorliwośc jest gorsza od faszyzmu i w w ogóle różne rzeczy można sobie mówić.....
No właśnie, to jest chyba mój częsty problem, niestety. Nie moge być obojętna jak coś się ewidentnie złego dzieje i gotowam interweniować prawie że na siłę. Czasem musze wrzucać na luz. I potrafić spokojnie patrzeć na pewne rzeczy. Na zasadzie "niech się dzieje co chce i tak nie dam rady nic z tym zrobić". Czasem nie mogę po prostu nie podjąć walki. chyba boje się wyrzutów sumienia potem, że nic z tym nie zrobiłam itp.
Stary 2009-09-14, 22:58   #1804
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
ja tez chcem do Amsterdamu baaardzo
i do Londynu (nie byłam jeszcze co dziwne) ze o peru i takich tak nie wspomnę nawet
Kurczę, ja w Peru też nie byłam jeszcze

A tak serio, to w Londynie też nie. A też bym chciala. Zresztą ja bym wszędzie chciała. Do tej pory Amsterdam byl na pierwszym miejscu, a teraz jak już udało mi się to marzenie zrealizować, to boję się, że zamiast jechać dalej w świat, będę chciała wracać do Amsterdamu
melkmeisje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 23:03   #1805
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Gwai tak jak napisałam. To dorosły człowiek, wiedział, że mu nie wolno pić czy palić, a miał to w d... Teraz też nadal pali. Z całą świadomością konsekwencji. Myślę, że to nie twoje zmartwienie już. Ty się martwisz on korzysta z pełni życia. To nie fair. Owszem, martwisz się bo tak jak dziewczyny napisały, spędziłaś z nim ileś lat, jest jakiś - nie wiem - sentyment, poczucie odpowiedzialności? Ale to nie fair, że ty nadal się mrtwisz jego stanem zdrowia, podczas gdy on to ma głęboko w pompce. Od pewnych rzeczy trzeba się odseparować, bo nie jesteś za nie odpowiedzialna.

Wykończyłam własnie brandy

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 23:20   #1806
Murszafka
To ja :)

No to ja się wetnę w temat
Byłam dziś na nagraniu Spadkobierców. Wyglądam, jakbym wieszak połknęła, nie mogę się przestać śmiać!! Podobno w sobotę najbliższą emisja ma być, polecam wszystkim miłośnikom. Początek może nieco drętwy, ale potem pojechali po bandzie po prostu...

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 23:27   #1807
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
No to ja się wetnę w temat
Byłam dziś na nagraniu Spadkobierców. Wyglądam, jakbym wieszak połknęła, nie mogę się przestać śmiać!! Podobno w sobotę najbliższą emisja ma być, polecam wszystkim miłośnikom. Początek może nieco drętwy, ale potem pojechali po bandzie po prostu...
Na nagraniu czego?!

---

Wstalem dzisiaj o 20:30 (dwudziestej trzydziesci) Fakt, ze kladlem sie spac kolo 4 rano, ale to pewnie te ostatnie dni tak mnie wykonczyly, gdy nie spalem dluzej niz 5 godzin
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 00:12   #1808
Murszafka
To ja :)

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Na nagraniu czego?!

---

Wstalem dzisiaj o 20:30 (dwudziestej trzydziesci) Fakt, ze kladlem sie spac kolo 4 rano, ale to pewnie te ostatnie dni tak mnie wykonczyly, gdy nie spalem dluzej niz 5 godzin
Zazdroszczę pobudki...
Nie znasz Spadkobierców??!! To po co żyć?! To serial kabaretowy, parodia wszelkich tasiemców. Na żywioł wszystko leci -aktorzy na 15 minut przed rozpoczęciem spektaklu dowiadują się, do czego ma odcinek doprowadzić i improwizują Bałtroczyk, Andrus, Górski, Kołaczkowska, Wójcik... Dziś był też Lubaszenko i Janowski. Ogólnie czołówka kabareciarzy i jacyś goście, którzy to przeważnie są najsłabsi z tej całej bandy pokreńceńców

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 00:30   #1809
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Zazdroszczę pobudki...
Nie znasz Spadkobierców??!! To po co żyć?! To serial kabaretowy, parodia wszelkich tasiemców. Na żywioł wszystko leci -aktorzy na 15 minut przed rozpoczęciem spektaklu dowiadują się, do czego ma odcinek doprowadzić i improwizują Bałtroczyk, Andrus, Górski, Kołaczkowska, Wójcik... Dziś był też Lubaszenko i Janowski. Ogólnie czołówka kabareciarzy i jacyś goście, którzy to przeważnie są najsłabsi z tej całej bandy pokreńceńców
Ja ich uwielbiam i na You Tubie ciągle oglądam A Górski wymiata

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 00:38   #1810
gryx82
BAN stały

Cytat:
Nie znasz Spadkobierców??!!

Mowicie, ze na jutubie?
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 00:56   #1811
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Łaskawie zalogowało mnie na wizaż po 10 minutach

Gryksiu -
na youtub'ie jest prawie wszystko

Frank Zappa

Stary 2009-09-15, 01:07   #1812
LouLou25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gwaihally Pokaż wiadomość
Witam. Wpadam, żeby troche pomarudzić... Bo ja tu zawsze wpadam, żeby pomarudzić. Ale wtedy jakoś raźniej.
Na ile jest normalne martwienie się problemami byłego męża? Na ile powinno sie matwić problemami byłego męża? Jesli to on cię skrzywdził, zostawił na lodzie itp. rzeczy, to czy można sobie powiedziec stanowczo: "już mnie jego problemy nie dotyczą". Czy można z czystym sumieniem tak sobie powiedzieć? Boję się, że jego problemy zdominują mi moje życie, bo ciągle się o niego martwię. A u niego źle się dzieje. Wiem, że jeśli bym tak sobie powiedziała (że nie dotyczą i nie obchodzą), to było by mi łatwiej. Bo jest mi ciężko. I mój sunny to widzi. A to już źle. Bardzo źle. Ale czy mogę z czystym sumieniem tak sobie powiedzieć? Czy będę wtedy "nieludzka", "bez serca"? A jesli to są duże problemy? Na ile się moge od nich odciąć? Jeśli koleś wylądował w szpitalu. Zdrowie mu się pogorszyło. Tzn. od dawna był chory, ale troszczyłam się o niego jak mogłam, walczyłam ze wszystkim co by poglębiało mu chorobę. Papierosy, alkohol, wysyłek fizyczny. Walczyłam z tym jak mogłam. Ile kłotni nawet o to nieraz było, że nie pozwalam na to czy tamto. I nawet polepszyło mu się bardzo to serce. No ale od rozstania zj***ł sobie zdrowie doszczętnie. Jeszcze ostatnio popił z kolegami na wyjeździe. A alkohol w kardiomiopatii jest najgorszy. I teraz powiedzieli, że jak się nie poprawi za jakiś czas to wszczepią mu rozrusznik i wpiszą na listę oczekujących na przeszczep. Kaplica. Tak źle jeszcze nie było. W dodatku lekarz nie dopuścił go do pracy. W ogóle nie moze pracować. A tonie w długach (które ma również u mnie). Wiem, że nie jest sam. Ma przyjaciół. Może naprawdę nie powinnam sobie tym tak mocno zawracać głowy. W końcu to on mi "podziękował za współpracę" i bujał sie z 20stką. Sam odebrał mi prawo do martwienia się o niego. Tak szukam usprawiedliwienia, żeby móc sie psychicznie od tego troche odciąć. Bo nie wydolę, normalnie nie wydolę, żeby jeszcze się czyms dołować. Tyle mnie złego w życiu spotkało. Smierć mamy, cięzka depresja taty, w końcu samobójstwo. Tyle w czasie moich studiów. W międzyczasie pojawił się on. To było wszystko co miałam. Wszystko najlepsze. Potem jego choroba. Ciągły lęk, walka. Jak się polepszyło, to, kuźwa, zakochał się w innej i zostałam sama zupełnie nagle, ciężko przerażona. Myślałam, że to koniec. Ale teraz jest sunny. Jest dobrze, cudownie. Czuję, że znowu kocham. Czy ja dam radę znowu cierpieć? Ale czy ja dam radę nie cierpieć widząc co się dzieje? A jak umrze? Co ja mam czuć jak on umrze? Kilka lat się bujałam z tym lękiem widzac jego chorobę. Czy ciagle mam życ w strachu myśląc o tym? Czy moge się odciąć? Czy to choroba i problemy zupełnie obcego człowieka, ewentualnie dalekiego znajomego, czy kogoś bardzo bliskiego? Jak jestem sama, to mam ochote zaryczec się na śmierć. A jak jestem z sunnym i zapominam o tym wszystkim, to jestem taka szczęśliwa. To jaka mam w końcu być, bo kuźwa, zeschizuję

Gwai normalnie mnie porazilo. Biedactwo nie zadreczaj sie Nim!!!
A tak wogole to witam w klubie porzuconych po dluuugich latach jak sie wydawalo szczescia i blogosci. Jestem w podobnej sytuacji i jeszcze czuje sie jak porazona, mam cos w rodzaju wstrzasu pourazowego ale moze cosik pomoga moje porady...
Po pierwsze musisz sie odciac od notorycznego myslenia o nim, juz wystarczajaco dlugo sie zadreczalas, sam sobie wybral inna droge wiec sam sie musi o siebie zatroszczyc. I nie obwiniaj sie!!! Nawet jesli cos tam nabroilas, nazrzedzilas sie itp to w ostatecznosci to On okazal sie gowno wart. To on Cie zostawil i zrobil Ci krzywde! O zadreczaniu sie i poczuciu winy moge duzo powiedziec bo sama to przezylam: rozpamietywanie, zerowe poczucie wlasnej wartosci itp. Ale tak naprawde trzeba do tego podejsc racjonalnie: bylo fajnie, bylo niefajnie ale sie skonczylo. Moze to dla Ciebie nawet lepiej? Moze to bylo toksyczne? Ba, napewno bylo skoro plakalas i dalej placzesz! Koles zrobil co zrobil ale dal Ci szanse na nowe, szczesliwsze zycie Tylko musisz to wykorzystac i poszukac poczucia bezpieczenstwa w sobie a nie w kolejnym facecie (zlota mysl) Wiem, ze to wszystko boli jak cholera, ze jest ciezko ale bycie dobra "mamusia" to nie jest wyjscie. Faceci sa mniej skomplikowani, nie pasuje im to spier....gdzie pieprz rosnie. Warto sie tego od nich nauczyc Takich przypadkow jak Ty, ja i inne sa miliony. Niestety life is brutal i nie mozna sie do faceta w taki sposob "doklejac" jak to zrobilysmy, mozna sie angazowac ale nie na calego, nie widziec swiata poza ta osoba bo jak zycie pokazuje mozna sobie zrobic kuku.
I nie martw sie ze zeschizujesz, to nie schiz tylko nerwica Jak zaczna Cie przesladowac agenci wywiadu pakistanskiego to mozesz sie zaczac martwic swoim stanem
Trzymaj sie i nie odpuszczaj! Trzymam za Ciebie kciuki (za siebie tez) Pamietaj, ze nie jestes sama, jak Ci przyjdzie ochota na placzki to sobie pomysl, ze jest taka LouLou, ktora sie defi jeszcze bardziej
No to tyle madrosci

sure. fine. whatever.

LouLou25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 01:43   #1813
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Kupiłam sobie właśnie perfumy Myślę, że cena okazyjna. Miałam kupić 30-tkę, ale koniec końców będę miała 100 ml Samsary I będę zabijać otoczenie, ha
gratulacje

Cytat:
chyba troche przesadziłam z publicznym wywlekaniem sie w spokojnym szczęśliwym towarzystwie Jakoś opamiętanie mnie naszło jak juz wysłałam post. Nie ma to, jak ktoś przylezie nagle i zrąbie cały nastrój, nasieje smrodu i pójdzie Dusza towarzystwa
i dobrze, takie oczyszczenie jest czasem potrzebne
ja tak nie raz i nie dwa się opamiętałam po naciśnięciu "wyślij odpowiedź" a później to już by było niszczenie zawartości forum (a bana bym nie przeżyła ) więc tak sobie gdzieś wiszą różne gorzkie żale

Cytat:
Dzięki wszystkim.
A wiecie, mój sunny to tez taki nadwrażliwiec, jak ja. Strasznie to w nim lubię. Wiem, że podobny mamy poziom troszczenia sie o to żeby tej drugiej osoby nie zranić za żadne skarby. Dlatego mam nadzieję, że on mnie nie zrani. Boszsz, on jest taki inny od exa. Czasami nie moge się nim nazachwycać. Tylko myśl o tym co się dzieje z exem wszystko psuje. Naprawdę bym chciała, żeby jemu (exowi) sie układało, żeby był zdrowy, szczęśliwy i się realizował. Ale wszystko jest totalnie na odwrót, a mnie to boli.
jesteś stanowczo za dobra potrafię to zrozumieć do pewnego stopnia, ale nie masz innego wyjścia jak odciąć się od tej sytuacji, bo świata nie zbawisz a tym bardziej nie wpłyniesz na kogoś na kogo przez tyle czasu nie wpłynęłaś. Interesować się owszem - trochę - bez przesady

Cytat:

Gryksiu -
na youtub'ie jest prawie wszystko
to ja bym prosiła linka jak będzie

u mnie nic ciekawego więc ode mnie tylko dobranoc i spadam do łóżka

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 02:39   #1814
LouLou25
Zakorzenienie

kurka wodna, wlasnie sie skonczyl US Open, nagroda dla zwyciezcy 1.6 mln $ i samochod, reanimujcie mnie ze tez czlowiek byl taki glupi i nie zaczal grac w tenisa za mlodu

sure. fine. whatever.

Stary 2009-09-15, 03:49   #1815
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
A czekaj, bo cię zaskoczę w tej kwestiiA w kwestii seansu - może poszukaj zagnionego American Psycho?
Ale on nie był zaginiony, tylko moje DVD nie ma kodeków do odtworzenia dźwięku.
Możemy podłączyć lapka do telewizora.
Cytat:
I masz bardzo dobre podejście
Zawsze uważałam, że do wszystkiego warto mieć dystans, żeby nie uderzyć w patos, powagę, pompatyczność i zadęcie oraz nadęcie, własną wspaniałość, wielkość i nieomylność
U mnie z zachowywaniem dystansu bywa niedobrze i wiesz o tym. Ale akurat nie w takich błahych sprawach. Ja pruję żyły kiedy uważam, że coś jest ważne. Perfumy są fajne, ale nie jest to problem "poważny" tylko rozrywka, przyjemność. taki "odpoczynek wojownika.
Cytat:
Mi zostało jeszcze 2 tyg stażu, będę dzielna
Ale będzie impreza!
Cytat:
Napisane przez Madzikon85 Pokaż wiadomość
Ale się narobiło.... zostałam macochą dla kotów mojej siostry - wyjechała na pół roku do Anglii a ja zostałam z czwóreczką kotów + piąty mój i sobie tak mieszkamy
Urocza wizja.

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość

Męczący dzień mam za sobą. Byłam u chirurga-onkologa, w przyszłym tygodniu wycinają mi podejrzane znamię. Postanowiłam sobie,że jak wreszcie pozbędę się cholerstwa to wyjeżdżam z TŻ na dłuższy weekend.
Trzymam kciuki za powodzenie przedsięwzięcia. Obu przedsięwzięć.
Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
Macie pomysły, które z miast jest najfajniejsze na dłuższy weekend?
Praga.
Niedaleko, a pięęęknie. Można zwiedzać metodycznie, a w wolne dni po prostu łazić. To niesamowite miasto.
A w muzeum techniki mają samochód moich marzeń...
Cytat:
chyba troche przesadziłam z publicznym wywlekaniem sie w spokojnym szczęśliwym towarzystwie Jakoś opamiętanie mnie naszło jak juz wysłałam post. Nie ma to, jak ktoś przylezie nagle i zrąbie cały nastrój, nasieje smrodu i pójdzie Dusza towarzystwa
A ja myślę, że takie ważne, pełne emocji i surowego życia posty to jest wielka rzecz. Pozwala z jednej strony osobie piszącej poukładac chaotyczne mysli, stanąc z nimi twarzą w twarz. Z drugiej strony pozwala czytającym uświadomić sobie, że nie tylko my sami walczymy z przeciwnościami losu, cierpimy, bijemy się z myslami, mamy rozterki i odczuwamy niepewność.

Czytam Cię Gwai z uwagą i czuję się trochę jak w jakiejś niesmiesznej, przegiętej komedii omyłek.
To, co przychodzi mi do głowy, to pytanie: Gdzie ten człowiek był, kiedy inni dojrzewali i dorastali? Toż to jest zachowanie dziecka. i to dziecka w tym najbardziej wkurzającym, przedszkolnym okresie, kiedy nie wykształciło jeszcze żadnych uczuć społecznych, jest na etapie skrajnego egotyzmu i wszystko chce już, teraz, natychmiast. Takie zachowanie bywa urocze u czterolatka, ale u dorosłego czlowieka jest... Nienormalne.
Facet kompletnie olewa Twoje uczucia (pamietam jak Cię zostawił), do łba mu nie przychodzi, żeby liczyć się z kimkolwiek poza sobą, do tego zachowuje się jak nieodpowiedzialny imbecyl i potem jeszcze bez skrupułów obarcza Cię skutkami swojej głupoty. Jak dla mnie to to się nadaje na jakiś zakład opieki dla niedorozwiniętych. Uczuciowo i intelektualnie.
Gdyby posiadał choć minimum "mocy przerobowych" pozwalających na wyciąganie podstawowych logicznych wniosków przewidziałby, że skoro odrzucił związek z Tobą i do tego solidnie zainwestował w pogorszenie stanu swojego zdrowia to konsekwencją będzie to, że bedzie chory i samotny (a przynajmniej bez Ciebie).

Oczywiście rozumiem Twoje stanowisko i Twoje uczucia. Nie da się zapomnieć o tylu wspólnych latach, ale tak szczerze - jemu nie pomożesz.
Nawet jeśli teraz zaczniesz mu znów matkować i wyciagniesz go z długów, to on i tak po pierwsze uzna, że nie sposób mu sie oprzeć i Ty lecisz na niego, po drugie uzna, że wszystko to, co robisz dla niego mu się nalezy, bo jemu przeciez wszystko w świecie należy się i już, a po trzecie uzna, że może nadal zachowywać się jak rozwydrzony bachor, bo w razie czego znów będziesz koło niego skakać.
Moim zdaniem to zła taktyka. jedyny sposób, by takiego kogoś nauczyć odpowiedzialności, to zmusić go do ponoszenia konsekwencji własnych działań. Wszystkich. Bez łagodzenia skutków.

Druga kwestia to to, że angażując się w działania beznadziejne masz spore szanse zaprzepaścić związek, który jednak nadzieje daje. I w ten sposób skrzywdzisz nie tylko tego człowieka, z którym jesteś, ale i siebie. A swojemu ex i tak nie pomożesz.
Bilans jest zdecydowanie na "nie".

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Ja nawet lubie ten specyficzny zapach witamin z grupy B (przypomina mi zolty proszek, ktory babcia rozpuszczala w cieplej wodzie i dawala malym kurczetom do picia, gdy bylem kilkuletnim dzeckiem) A poza tym drinki z Red Bullem (i innymi "energetykami") sa bardzo zdradliwe - maskuja smak alkoholu i bardzo latwo mozna zrobic sobie kuku
Smak alkoholu najskuteczniej maskuje świezy sok z cytrusów. To sobie dopiero można "nakukać".

Cytat:
Napisane przez LouLou25 Pokaż wiadomość
Pamietaj, ze nie jestes sama, jak Ci przyjdzie ochota na placzki to sobie pomysl, ze jest taka LouLou, ktora sie defi jeszcze bardziej
No to tyle madrosci
LouLou, przykro mi strasznie.
Ściskam Was obie najserdeczniej, jak mogę.

Tak sobie myślę, że gdyby świat był sprawiedliwy, byłoby znacznie łatwiej. I lepiej.

I tą głupia i naiwna myślą żegnam się z Wami dziś.
Miłego wtorku.

Edytowane przez Sabbath
Czas edycji: 2009-09-15 o 03:50
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 07:42   #1816
Madzikon85
Zakorzenienie

Dzień dobry

Macham do wszystkich i idę posprzątać kuwety a potem do pracy - wczoraj jak po kilku dniach przerwy wróciłam na Wizaż to mi się zbiesił i nie chciał logować może to znak ?
miłego wtorku wszystkim życzę (mimo wielu przeciwności losu)
Madzikon85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 07:55   #1817
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Patrick Swayze nie żyje

A ja zakatarzona zawlokę się zaraz do łóżeczka

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 08:16   #1818
envy07
Rozeznanie

Swayze....bu........szkod a Go......

witaj winterku miło ......
ja mam ostatni dzien L4.....pływałam w oceanie temp. 39,4.....gardełko tak mi pomogło.....kończę antybiot., ale wcale nie jest tak ok jak bym chciała...
znów przeraża mnie wizja pracy do 60.ja nie chce...to ja nie jestem feministką
Stary 2009-09-15, 08:56   #1819
asiula1000
Rozeznanie

GG do asiula1000

Miłego ranka Wszystkim!

Cytat:
Kupiłam sobie właśnie perfumy Myślę, że cena okazyjna. Miałam kupić 30-tkę, ale koniec końców będę miała 100 ml Samsary I będę zabijać otoczenie, ha
Madziku, gratuluję!
A otoczeniu to można tylko pozazdrościć

Murszafko - właśnie czytam na Wikipedii z czym Spadkobierców się je. A ten nowy odcinek obejrzeć będzie można na Polsacie czy w innej tv??

Vesenko - życzę zdrowia. A Praga rzeczywiście piękna, romantyczna... i blisko

Gwaihally, LouLou, Skarbiątko - dzielne jesteście dziewczyny

Gryksie82 -szkoda, że ta książka po niemiecku,
siostra mordercy pracuje w sądzie?! nie mieści się w głowie
a na hasło "nowokuźnieck książka rodzina morderców" gugle wyrzuciły mi stronę Wikipedii:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Sasza_Spesiwcew
"rosyjskim władzom brakuje funduszy na dochodzenie w tych sprawach"

Dawno niczego nie czytałam, "Biegunów" chyba ostatnio...
asiula1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 09:15   #1820
LouLou25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość

Czytam Cię Gwai z uwagą i czuję się trochę jak w jakiejś niesmiesznej, przegiętej komedii omyłek.
Jak dla mnie to to się nadaje na jakiś zakład opieki dla niedorozwiniętych. Uczuciowo i intelektualnie.
Mam takie same wrazenia chociaz nie znam tej sprawy zupelnie.
Ten facet mi pachnie jakims toksykiem do kwadratu. Uzaleznil Cie od siebie, omotal, dobrze mu bylo jak sie o niego troszczylas jak o dziecko a pozniej odnalazl "sens zycia" robiac Cie w balona w mlodsza dupa.
Swoja droga ciekawe co by bylo gdybys Ty zachorowala? Ciekawe co wtedy by dal od siebie? Czy mialby ochote i sile tak sterczec nad Toba jak Ty nad nim? Dopoki sie od niego nie uniezaleznisz emocjonalnie to nawet nie mysl o jakichkolwiek kontaktach bo tylko bedzie przez to plakac. Z czasem napewno dojdziesz do dobrych wnioskow i stwierdzisz, ze wyszlo Ci to na dobre. Wtedy mozesz sie zatroszczyc ale tylko na zasadzie kolezanka-kolega.

Sabb dzieki czasami jedno zdanie wystarczy, zeby sie czlowiek troche lepiej poczul

A z Patrickiem to smutne Bylo troche spokoju po Jacksonie i znowu sie komus umarlo w taki ..ujowy sposob...

sure. fine. whatever.

Stary 2009-09-15, 09:33   #1821
Pin up girl
Zakorzenienie

Gwai, nie będę pisać dodatkowego elaboratu, bo wszystko co miało być powiedziane, padło z ust (dłoni) dziewczyn. I zgadzam się z nimi w 100 procentach.
Byliście razem, czasem było fajnie, ok. Spieprzył to jednak, tak samo robi teraz z własnym zdrowiem; osobowość destruktywna?
Sabbath podsumowała to bardzo dobrze, tam więc nie zamartwiać się i cieszyć się własnym, nowym życiem, trzymam kciuki
Lou Lou, Skarbiątko, Wam również życzę dużo siły i odporności na wszelkie przeciwności losu, nie dajcie się, bo fajne z Was kobity są
Pin up girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 09:46   #1822
gwaihally
Zadomowienie

Dzięki za odzew i za podzielenie sie swoimi przemyśleniami.
Przez to wszystko zapomniałam się denerwować przed biopsją. A to już dzisiaj Mam nadzieję, że to nie boli? Tak czasami przez martwienie się o innych zaoszczędzam na martwieniu sie o siebie. Taki plus.
Na dzisiaj jeszcze poumawiałam sobie korki. Mam nadzieję że będe po tym zdolna do pracy itd. dzisiaj? Chyba nie będe od tego jakaś obolała? To biopsja piersi. Pierwszy raz będę coś takiego miała.
Stary 2009-09-15, 09:49   #1823
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Gwai Tylko tyle mogę zrobić, przytulić.
Mam tak samo fatalny charakter, martwię się wszystkimi, nawet tymi którzy bardzo mnie zranili i ranią, staję w ich obronie, tłumaczę ich sama przed sobą, wybielam w swoich oczach, jestem ich najlepszym obrońcą, mimo ze na to nie zasługują.
Źle mi z tym, ale nie potrafię odwrócić się na pięcie.
Kiedy przyjdzie czas że zacznę myśleć o sobie, robić coś dla siebie, żeby być szczęśliwa?
Nic mądrego poradzić nie mogę, ale życzę Ci żebyś potrafiła znaleźć w sobie siłę aby przetrwać tę sytuację i iść naprzód.

Jeśli to biopsja cienkoigłowa to można po niej normalnie funkcjonować. Jest to zabieg nie tyle bolesny, co trochę nieprzyjemny, może się pojawić malutki krwiak i swędzenie miejsc nakłuć.
Jeśli to pierwsza biopsja to przypuszczam że będzie właśnie cienkoigłowa.

gryx szkoda ze książka po niemiecku, nie w ząb nie umiem, pomimo nauki tego języka w liceum.

Wracają moje problemy zdrowotne, nie tak dawno tydzień wyjęty z życia, ropień rozwarstwiający okostną żuchwy, zapuchnięta połowa twarzy, rozlany ropień, antybiotyki, zastrzyki.
Od środy boli mnie tylna ściana jamy ustnej, migdałek, ósemki z prawej strony górna i dolna (wcześniej ropień był po lewej stronie). Do tego od wczoraj mam powiększony węzeł chłonny, boli mnie ucho.
A miałam być silna, to ja miałam być oparciem.

Może ktoś mógłby mi polecić ciekawe strony w internecie do nauki j. angielskiego?

Edytowane przez bluegirl
Czas edycji: 2009-09-15 o 10:10
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 10:13   #1824
skarbiatko
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za odzew i za podzielenie sie swoimi przemyśleniami.
Przez to wszystko zapomniałam się denerwować przed biopsją. A to już dzisiaj Mam nadzieję, że to nie boli? Tak czasami przez martwienie się o innych zaoszczędzam na martwieniu sie o siebie. Taki plus.
Na dzisiaj jeszcze poumawiałam sobie korki. Mam nadzieję że będe po tym zdolna do pracy itd. dzisiaj? Chyba nie będe od tego jakaś obolała? To biopsja piersi. Pierwszy raz będę coś takiego miała.
Trzymaj się Gwai

asiula,Pin up..LouLou..dzięki
Wiem....twardym trza być a nie "miętkim"

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 10:14   #1825
gwaihally
Zadomowienie

Dzięki Blue!
Blue, widac że posiadanie jamy ustnej Ci nie służy ostatnio. Tak jak mi. Ja wyniosłam z tego (rwanie zęba, zapalenie i niegojący się zębodół) taką korzysć że schudłam parę kilo. A Ciebie to nie wiem jak pocieszyćMoże to tylko takie zapalenie migdałka?
Stary 2009-09-15, 10:20   #1826
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Sabbath - oczywiście, że warto pruć żyły dla ważnych rzeczy w życiu Dla ważnych.

Witam wszystkich i jednocześnie zmykam - marudzę dziś strasznie z wybieraniem się do pracy, a czas płynie nieubłaganie

Szkoda Patricka

Frank Zappa

Edytowane przez madziczka
Czas edycji: 2009-09-15 o 10:42
Stary 2009-09-15, 10:24   #1827
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Cytat:
Dzięki Blue!
Blue, widac że posiadanie jamy ustnej Ci nie służy ostatnio. Tak jak mi. Ja wyniosłam z tego (rwanie zęba, zapalenie i niegojący się zębodół) taką korzysć że schudłam parę kilo. A Ciebie to nie wiem jak pocieszyćMoże to tylko takie zapalenie migdałka?
Poczekam jeszcze do środy, ale ani dnia dłużej. Ten ból jest mniejszy, dlatego jeszcze funkcjonuję, a chętnie uśmiechnęłabym się do jakiejś pielęgniarki o zastrzyk p/bólowy żeby choć chwilę odpocząć.

Wydaje mi się że już dawno nie kupiłam żadnego flakonu. Ostatni jaki pamiętam to Belle de Minuit z miesiąc temu. Czy źle mi z tym? Na liście masa flakonów, ale ciśnienia nie czuję. Jak się trafi okazja może kliknę, może nie.
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 10:35   #1828
Pin up girl
Zakorzenienie

Blue, zdrowiej szybko
Ja już zwiekszyłam limit przyjmowanych witamin...

A co do perfum - na liście jakieś 40 sztuk, ciśnienie przeogromne, a kasy brak :/
Pin up girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 11:36   #1829
Madzikon85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluegirl Pokaż wiadomość

Może ktoś mógłby mi polecić ciekawe strony w internecie do nauki j. angielskiego?
http://www.slownictwo.pl/?pp=52910

t jest fajna., ale bardziej do powtarzania słówek i do ćwiczenia wymowy niż do nauki jako takiej
Madzikon85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 11:44   #1830
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

Wie ktoś, co się dzieje z Aragonte...?
melkmeisje jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości