|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe cz. 2 :)
Kropko, mam nadzieję że sie wszystko unormuje jakoś? A dolegliwości w zwiazku z tym też sie nasilają?
Cytat:
zebyś byla "na cztery spusty"![]() Cytat:
Cytat:
![]() Za wizytę ![]() Cytat:
Dziewczyny, jak to jest ze zwolnieniem i tym żeby macierzyński nie zaczął sie liczyc dwa tyg. przed porodem? ![]() Ps. Kachula piekłam Twoje ciacho - ze śliwkami - pyyyycha ![]() Tylko jak na moje oko te śliwki ma troszke za bardzo na dno poszły, ale nie calkiem na szczęście i wszystkim i tak smakowało.
|
|
|
#4622 | |
|
Wtajemniczenie
|
kurcze ja coś ostatnio nie mam czasu pisać...
wpadam tylko podczytać i uciekam... Cytat:
Dudziakowa trzymaj się! |
|
|
|
|
#4623 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zawsze jak cos dobrego robi to daje mojemy tztowi zeby mi przywizl a nie nawiedza nas na razie w ogole ale po porodzie bedzie przychodzila mi pomagac bo ona ma wprawe mi ona nie przeszkadza Nie jest upierdliwa naszczescie Tylko jedyne co mnie denerwuje to to ze nie ma prawka i ciagle dzwoni ze mamy jej cos kupic i przywiesc ale to juz innsa sprawa ![]() Cytat:
praktycznie codziennie z 2 razy a jak dlugo? roznie raz 5 min a traz 15 a wtedy sie bardzo denerwuje i zaczyna sie wiercic jak szalony i kopac a wtedy to mamusie boli wszystko..
|
|
#4624 |
|
Zakorzenienie
|
Konspiracjo niestety objawy tez sie nasilaja.. no ale oby do 35-36tc i moge spokojnie rodzic..
Gucia Tomek nie miewa czkawki cieszy mnie to bo Adi mial codziennie po kilka razy i mnie to juz zaczynalo wkurzac![]() ach Konspiracjo z tym l4 i macierzynskim to sie nie przejmuj.. kiedys bylo tak ze ciezarna mogla byc okreslona ilosc dni na l4 a jesli przekroczyla ten czas to wtedy musiala sobie dobierac wolne z macierzynskiego. teraz wydluzono czas jaki mozna byc na l4 do chyba 270dni czyli praktycznie cale 9m-cy wiec macierzynski zostaje caly na po porodzie
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2009-09-15 o 09:55 |
|
|
|
#4625 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamusie wtorkowo
Ja nadal mecze sie z katarem juz mam dosc Chcialam sie pochwalic ze dzis zaczynamy z Kamilka 32 tydzien czyli 8 miesiąc rany jak to wszystko szybko leci
|
#4626 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
polecam - są bardzo wygodne
|
|
|
|
|
#4627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam wlasnie od tego allegrowicza spodnice i rybaczki tez bardzo je lubie.
|
|
#4628 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje, że mnie rozumiecie
![]() Ogólnie mam humor nie teges ![]() Bylam na tej glukozie, jestem z babka umowiona na czwartek. Ile dziewczynki taka glukoza kosztuje w aptece?50g? ![]() Dodatkowo jak wracalam z laboratorium weszlam do szmateksu, bo tam miala byc moja mama a potem do mnie przyjsc wiec ja odwiedzialm w szmateksie. I normalnie szok ![]() ![]() ile tam jest ciuszkow dla dziecki i to w slicznym stanie!!!nabralam sama troche!pochwale sie fotkami, jesli pozwolicie
|
|
|
|
#4629 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mamy tylko jeden dzień róznicy w terminach![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Domi czekam na fotki
|
|
|
|
|
#4630 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4632 |
|
Wtajemniczenie
|
poczytam później co napisałyście
mam masę roboty bo mi Iza złapała rotawirusa i w efekcie od niedzieli byłam z nią w szpitalu na kroplówkach, jesteśmy już w domu ale na przepustce bo jak sie coś wydarzy to mamy wracać szybko, a jak nie to w czwartek na kontrol, swoją droga to w grupie małej połowa dzieciaków nie chodzi włąśnie i w szpitalu też były z jej grupy, jest blada apatyczna i mi schudła - ale jak sie unormuje to może nadrobi. Byłam dzis na usg i Lenka ma sie dobrze i waży prawie 2 kg gin nie mógł spradzić czy na 100% to ona bo miała tam właśnie noge ale raczej tak |
|
|
|
#4633 |
|
Zakorzenienie
|
magda wspolczuje wam rota
my z Adrianem zaliczylismy tez szpital z tego powodu tuz przed wielkanoca w tym roku wiec wiem jak to jest teraz dieta bezmleczna zupelnie..
|
#4634 |
|
Raczkowanie
|
Witam wtorkowo
Zgagi już na szczęście nie miałam, co za ulga. U nas od rana ciąg dalszy robót remontowo-budowlanych, wczoraj mąż do późna też pracował, nawet się nie doczekałam, poszłam spać. Za wszystkie wizyty dzisiejsze trzymam mocno kciuki! Mario, od początku śpię na lewym boku, czasem się przekręcam na prawy. A na plecach spać nie umiem, jakoś tak źle mi się leży ... Konspiracjo, dzięki, faktycznie masz rację, najpierw zobaczę ów wynalazek w sklepie. Domi, nie przejmuj się tak, niektórych rzeczy nie da się zmienić, trzeba czasem sobie odpuścić, bo denerwowanie się i tak nic nie zmieni. Sytuację masz beznadziejną, ale myśl o dziecku przede wszystkim. Trzymaj się cieplutko .... |
|
|
|
#4635 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chyba sie tam jeszcze przejde w jakis dzien![]() Cytat:
o to fajnie, taniutko ![]() Cytat:
![]() ![]() ja nie wiem czy na te rotawirusy nie bede szczepiła własnie![]() Cytat:
![]() 1- szlafrok do szpitala, bo szkoda mi bedzie brac mojego ![]() osttanie zdjecie to reczniczek z kapturkiem, dostalam od kolezanki-wizazanki własnie |
||||
|
|
|
#4636 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4637 |
|
Wtajemniczenie
|
twardo zamierzam przygotowywać swoje krocze do porodu! nacinaniu krocza mówię NIE!
czy któraś z was kupowała ten olejek migdałowy do masażu krocza? |
|
|
|
#4638 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dobrze, że z Lenką wszystko w porządku ![]() Domi fajne ciuszki Mówiłam, że warto zajrzeć, bo można coś ciekawego znaleźć
|
|
#4639 |
|
Zakorzenienie
|
Domi super zdobycze, bardzo ladne te ciuszki a ten sweterek z uszkami jest rewelacyjny
|
#4640 |
|
Zadomowienie
|
Domi nabrałaś tego nawet więcej niż "trochę"
- ale nie dziwię sie bo ciuszki słodziutkie |
|
|
|
#4641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobno ten jest dobry http://www.docsimon.pl/towar/weleda-...zu-krocza-50ml
|
|
#4642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A swoja droga to bardzo podoba mi sie imie Lena ale u mnie w rodzinie juz jedna jest i nie pasowalo mi teaz dac tak na imie
|
|
#4643 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja nie wiedzialam, ze w szmateksach moga byc takie rzeczy. To jest ten Dyskont odzieżowy i niby dziś był nowy towar, ale dla dzieci bylo tego tyle, ze głowa mala. A ja za wszytsko dałam 26 zł (łacznie z szlafrokiem) jedynie to jedno body ma plamke od zapiecia a szlafrok naderwana kieszen. Nie zauwazylam wiecej defektow. Jedynie, ze zmięte, nawet skudłaczone nie sa
![]() a tych kombinezoników bylo tyle, ze nawet pomyslalam, ze moglabym wam kupic, bo zal bylo zostawiac
|
|
|
|
#4644 |
|
Raczkowanie
|
Cześc wam mamusie
Noc super była poza tym że Nikolka płakała bo coś jej było niewiem.Jeszcze dwie butle w nocy je.Kaszke jej robię taką dośc gęstą bo takto to niewiem czy niebudziła by mi się co godzine. :confus ed:Już czasem mam dosyć jej w nocy bo sie niewysypiam w nocy a od 8 na nogach bo ona się tak budzi.Ostatnie tygodnie to wogóle daje popalić nam wszystkim drze sie o byle co już mam dosyć.Jestem niewyspana tak naprawdę.Wiktor tylko mnie pociesza tymi kopniakami cwaniak mały.Zaraz zaczynam sprzątać w pokoju a później zaczne prać w ręku moje spodnie od piżamy i takie dresowe.bo na dwie pary spodni nieopłaca mi sie włanczać pralki. Jeszcze coś mnie napadło na wieczór już jak leżeliśmy w łóżku i Nikola już spała to kochałam się z grzeskiem potem miałam te skurcze to twardnienie brzucha.Aż się przestraszyłam ![]() Przeszło mi i zaraz następny miałam ale puściło mnie.I tak usnęłam ![]() To spadam kochane później zajrze do was
|
#4645 |
|
Zadomowienie
|
Gucia trzymam kciuki za badanie my idziemy na 17![]() Bombrusia dzięki za kciuki ![]() Domi śliczne ciuszki a teściową sie nie przejmuj ![]() No to chyba jedyna jestem co nie umie leżeć na lewym boku. Pietrusia gratuluje 32tc ![]() magdawikp super że Lenka zdrowa. Ja mam nadzieje, że u nas się potwierdzi dziewczynka i nic nie będzie chować
|
|
|
|
#4646 |
|
Rozeznanie
|
Hej!!!
Dziewczyny nie rozpakowywać mi się jeszcze tu!! Dudziakowa, Karenina, Kolanosia, Kropka, Zaharia i inne trzymam kciuki żeby było lepiej ![]() :kc iuki:I jeszcze za dzisiejsze wizyty ![]() :kc iuki:Co do nacinania krocza to położna na SR mówiła, że lepiej jest "pęknąć" bo skóra pęka tam gdzie jest najsłabsza i jest to najbardziej naturalne i lepsze niż nacięcie Myślałam że jest odwrotnie Ale i tak tego właśnie boję się najbardziej przy porodzie. Nie tyle bólu co pęknięcia czy nacinania...... I też mam zamiar kupić olejek i się masować![]() Czy któraś z Was może polecić dobry przepis na leczo?? Domi ciuszki super
|
|
|
|
#4647 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witam Mamusie
![]() Trzymam kciuki za wizyty!!!! Cytat:
gucia-moja Córcia ma czkawkę raz na kilka dni, na pewno nie częściej. Cytat:
straszne to jest!moja mama jest podobna do Twojej teściowej. Do tego strasznie się ciećka, zdrabnia każde słowo, mówi do nas jak do 2-latków, wrr..... Za to moja teściowa to brylant! oj a co na to lekarz??? Cytat:
choć byłam dziś w laboratorium ale nie mogłam sie rozczytać w tym skierowaniu co tam będą mi badać...Cytat:
Dobrze, że Lenka zdrowa i rośnie Cytat:
![]() Ja zasypiam lna lewym boku, ale budzę się na plecach
Edytowane przez elalank Czas edycji: 2009-09-15 o 12:20 |
|||||
|
|
|
#4648 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I dzieki za info z macierzyńskim, tak właśnie kiedys obiło mi się o uszy, ale lepiej sparwdzać wszystkie zasłyszne newsy od "życzliwych". ostatnio koleżanka z pracy upierała sie że czytała w Rzeczpospolitej że na pierwsze dziecko przysługuje 18 tyg. macierzyńskiego...:mdleje : Cytat:
Cytat:
Cytat:
A w ogóle to może być każdy olej naturalny. Ja mam np. olej jojoba i tez sie swietnie nadaje. Tylko laseczki to trzeba sie pospieszyc bo żeby był jakiś efekt to trzeba masować 2-3 m-ce przed tp, a w tym artukule co Minnie chyba wczoraj wkleiła było napisane że nawet od II trym. Nie wiem dlaczego na strone weledy napisali ze od 34 tc, im wcześniej tym lepiej. Cytat:
|
|
|
#4649 |
|
Zakorzenienie
|
Magda, mam nadzieję, że Iza szybko wróci do zdrowia
Domi, ciuszki super ![]() Kamilla, nam położna wczoraj mówiła, że jeśli już to nacinają jeśli jest taka potrzeba, bo niektóre pęknięcia są bardzo dalekie i są potem problemy w toalecie ![]() Tarasiu, ja się masuję najzwyklejszym olejkiem jojoba ![]() Elu, moja mama była podobna do kiedy mieszkałam jeszcze w Polsce, a brat był już w UK. ALe się uspokoiła w miarę jak wyjechałam. Za to mój tata, to czasem jak nie odpiszę od razu na jakiegoś smsa potrafi zadzwonic do tzta i dopytywać się czy wszystko u mnie ok ![]() Właśnie wróciłam od gina i u córci wszystko ok, rozwija się prawidłowo, chociaż wg usg powinnam być już w 35tc a mała waży 2081g Anatomicznie wszystko w porządku, serce, wątroba, nerki na miejscu, przepływ krwi przez pępowinę ok, tylko tao moja nieszczęsna anemia Płci niestety nie potwierdził, stwierdził, że skoro zostało to już ustalone, to on nie będzie robić tego po raz kolejny Idę się położyć bo jakaś taka nie do życia jestem Zajrzę później
|
#4650 |
|
Rozeznanie
|
Gucia Super że dzidzia cała i zdrowa
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.

.

mi ona nie przeszkadza
a wtedy to mamusie boli wszystko..

my z Adrianem zaliczylismy tez szpital z tego powodu tuz przed wielkanoca w tym roku wiec wiem jak to jest
straszne to jest!
Zajrzę później