|
Notka |
|
Kosmetyki mineralne Lubisz kosmetyki mineralne? Chcesz pogłębić swoją wiedzę? Wiemy wszystko o kosmetykach mineralnych. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 |
Rozeznanie
|
Dot.: Minerałoholiczki - wątek plotkowy nie tylko o minerałach - część III
|
![]() ![]() |
![]() |
#4562 |
Zadomowienie
|
Nie atakuję, chcę tylko pokazać, że stosunkowo niewiele osób ma z automatu wolne weekendy. I wiem, że są firmy, gdzie pracuje się pon-pt, ale jeszcze więcej działa w ten sposób, że np w weekendy prowadzą szkolenia itp, co oznacza dla pracowników że raz na jakiś czas muszą jednak weekend spędzić w pracy. A stwierdzenie, że handel w niedziele nie powinien pracować - no cóż, ale dlaczego tylko handel? Transport niech też ma wolne, i studia zaoczne też powinny w tygodniu się odbywać, bo przecież sobota i niedziela jest do odpoczywania - trochę absurdalny pomysł.Od kilku lat ciągle ktoś kombinuje, żeby w niedzielę ludzie tylko do kościoła chodzili, ale nie da się. Zawsze ktoś będzie pracował w weekendy - poczta, telekomunikacja, służba zdrowia, transport (a co, ciężarówki w weekendy to może nie jeżdża?), obsługa techniczna itp itd - to są akurat rejony znane mi albo z własnego doświadczenia, ale ktoś z rodziny lub znajomych tak pracuje. Sama zasuwałam co drugi weekend żeby godziny wyrobić bo w tygodniu na zajęcia chodziłam.
Weekend to dni takie jak inne, tylko nasze przyzwyczajenia takie dziwne...
KAT-TUN <- so proud to be HYPHEN!!! /Girigiri de itsumo ikite itai kara.../ /Bo zawsze chciałam żyć na krawędzi.../ <Real Face by KAT-TUN> 1. Oszczędzam 2. Nie wydaję 3. Odkładam 4. I pojadę, zobaczycie! |
![]() ![]() |
![]() |
#4563 |
Wtajemniczenie
|
Myślę, że nie ma co przesadzać w żadną ze stron
![]() I przede wszystkim nie można generalizować. Każdy wybiera w większym lub mniejszym stopniu zawód/firmę więc decyduje o godzinach/dniach pracy. Nigdy nikogo przymusić bezpośrednio nie można choć czasami zmusza do tego sytuacja. Poza tego rodzaju przymusem każdy wyciera sam za siebie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4564 |
Organizatorka
|
bawiłam się dzisiaj w mieszanie żelowych linerów (na razie tylko black z white zmieszałam) i wyszedł mi calkiem przyzwoity grafit
![]() ![]() człowiek nawet nie wie, co ma ![]() nie komentować makijażu, bo zmyłam oko z cieni i tuszu, zeby krechę zrobić i nie chciało mi się malować przyzwoicie drugi raz :P co myslicie o tym kolorze ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4565 |
Zadomowienie
|
Boshe, dziewczyny, jak wy na tym ebayu wyszukujecie pasujące staniki? Ja mam na sobie 70E, ale z racji że to wyjątkowo nierozciągliwa rzecz to planowałabym 65F lub FF przy takich normalnych - próbuję dogadać się z wyszukiwarką i coś średnio wychodzi... 65 polskie to po brytyjsku 32?
KAT-TUN <- so proud to be HYPHEN!!! /Girigiri de itsumo ikite itai kara.../ /Bo zawsze chciałam żyć na krawędzi.../ <Real Face by KAT-TUN> 1. Oszczędzam 2. Nie wydaję 3. Odkładam 4. I pojadę, zobaczycie! |
![]() ![]() |
![]() |
#4566 |
Zakorzenienie
|
Co wyciera?
![]() ![]() ![]() ![]() Gabs, ja w zasadzie się z tobą zgadzam. Ale jeśli chodzi o moje wolne weekendy, to nie traktuję ich jak przywilej, tylko stan rzeczy gwarantowany przepisami. Poza tym jak trzeba, to i tak siedzę po godzinach albo jeżdżę na wyjazdy służbowe i nie płaczę. Wiem, że mnóstwo ludzi ma gorzej, ale na tej zasadzie moglibyśmy zarzucać nauczycielom, że mają lepiej, bo pensum malutkie, ferie, wakacje itd. |
![]() ![]() |
![]() |
#4567 |
Wtajemniczenie
|
Oj Kamillo
![]() ![]() gabs- 32 to 70, 30 to 65 Kasiu- bardzo ładnie wyglądasz z "gołym" okiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4568 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziekujem ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4569 |
Zadomowienie
|
eee, dzięki za info, to ja teraz muszę poszukać tej zgrabnej tabelki z modelami i modzić coś... Jak czasem piszecie o tym że jakis staniczek wyszperałyście za 40 zł na ebay to mi się słabo robi bo mój pierwszy uświadomiony to 120 zł kosztował, a i tak to była niedroga opcja...
Powiem wam, ze dziwnie się czuję w nowym staniku - klatę ściska nieźle, ale chyba raczej 65 będę musiała szukać na przyszłość... No i waham się czy F czy FF...
![]() ![]() |
![]() |
#4570 |
Zakorzenienie
|
Cathy - bardzo ładny grey wyszedł
![]() Ja niedługo zacznę znowu polowanie na staniki, bo stwierdziłam brak białego (tzn jest ale już za luźny i średnio wygodny) |
![]() ![]() |
![]() |
#4571 |
Zakorzenienie
|
mariola, do czego z założenia sa białe staniki?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4572 |
Zadomowienie
|
Do białych bluzek...
![]() ![]() |
![]() |
#4573 |
po prostu Łinli
|
do podkreślania opalonej skóry
![]() ![]()
I love M*A*D minerals Edytowane przez WinlyEm Czas edycji: 2009-09-15 o 15:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4574 |
Raczkowanie
|
Eeeee, do białych bluzek są beżowe staniki. Też nie mam żadnego białego i zastanawiam się do czego mógłby być mi potrzebny.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4575 |
Zakorzenienie
|
właśnie biały pod białe rzeczy odpada, bo przebija, pod białe nosze beże (verona
![]() Pod ciemne biały też nie, bo przebija, a pod nieprzebijające może być każdy, stąd pytanie o potrzebę posiadania konkretnie białego. ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4576 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() WI, Fergi, Mariola ![]() to będę go chyba nosić (najwyżej go jeszcze urozmaicę jakoś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4577 |
Wtajemniczenie
|
śnożnobiałe to są tylko zaraz po zakupie
![]() a jakie modele są fajne cieliste ale gładkie i nie panache? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4578 | |||
Zakorzenienie
|
Kosztowała 170 zł , do tego drugą miałam gratis. Pomyślimy..
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie lubię bezowych staników..a pod białą bluzkę nakładam też biały bo TŻ się wtedy męczy i się nie może skupić ![]() Pastereczko Wysłałam ![]() ![]()
![]() |
#4579 |
Organizatorka
|
Selene dziekuję!
![]() Cathy bardzo ladny kolor, ale bym zlamala jakims granatem zeby nie byl szary tylko, zreszta zmalpuje Cie do kwasnych rzeczy daje sie szczypte cukru dla rownowagi i wydobycia wlasnie kwasnego samku, tak jak do slodkiego szczypte soli ![]() ja do kalafiora dodaje do wody tez szczypte cukru- oczywiscie nie jest slodki, jak i pomidorowa i barszcz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4580 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4581 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4582 |
Organizatorka
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4583 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4584 |
Organizatorka
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4585 |
Zakorzenienie
|
Wiele jej do szczęścia nie potrzeba...jak skończysz napisz co ukręciłaś
![]() ![]()
#4586 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak słusznie ktoś zauważył wcześniej ![]() acha i oczywiście to dobrze, że jesteś odpowiednio wynagradzana za swoją cieżką pracę w niedzielę. No i niedziela nie jest żadnym magicznym dniem w którym rodziny mogą spędzać czas razem - tydzień ma 7 dni i jak słusznie zauważyłaś to kwestia organizacji. Edytowane przez Krystle Carrington Czas edycji: 2009-09-15 o 17:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4587 |
po prostu Łinli
|
wróciłam z basenu, siostra mnie wyciagnęłą. ufff, sie namachałam, uwielbiam sie zmęczyć
![]() ![]() ![]() tylko strasznie dużo ludzi... to o czym pisałyście dzisiaj, że u was jest w weekedny... u nas jest codzień. są chyba z 3 szkółki pływackie i non stop wszystko zajete, wszędzie stado dzikich dzieciaków ![]()
![]() |
#4588 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4589 | |
Organizatorka
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Muszę to lepiej przemysleć.. ![]() Co do wolnych niedziel - Selenko, rozumiem Twój punkt widzenia, ale uwierz mi, że są ludzie, ktorzy przez 6 dni w tygodniu pracują ( i to wcale nie dlatego, że lubią) i niedziela to jedyny dzień, kiedy mogą zrobić np. zakupy. Ja w tygodniu pracuję do samego wieczora przeważnie (fakt, że znaczna część w domu, ale nie mogę wyjśc, bo np. lekcje prowadzę). Sobotę równiez mam zajętą. I jak część wie, jestem osobą samotną ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4590 |
Zakorzenienie
|
co do niedziel to ostatnio obudziliśmy się z rozwielitkowym po chrzcie nowego miejsca zamieszkania i nie było co zjeść na śniadanie
![]() ![]() ale oba punkty widzenia są słuszne, nie wiem jak z tego wybrnąć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.