|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Cytat:
měsíců 15 kapek (0,6 ml) do každé lahvičky s pitím. Přípravek se bez problémů mísí s různými tekutinami (např. mlékem), ale je jej možno podávat i na lžičce. Czyli 15 kropel do każdego posiłku (do butelki z mlekiem lub jak się karmi piersią to mozna podawać na łyżeczce ![]() Aniu, wszystkiego naj ![]() Niech rośnie zdrowo ![]() Kto mi pomoże z tą hustawką? ![]() ![]() ![]() Zamówiłam już nosidło. Teraz wybieram matę i karuzelę. Jakie Wy macie Dziewczynki?
|
|
#1622 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Miramejku
Ja klade Laure na brzuszku jak po mleku jej sie nie odbije to na chwile do zdenerwowania.A po wieczornym mleku ktore pije na 2raty-najpierw pieknie sie jej odbije a jak dopije druga polowe to juz gorzej wiec odkladma ja i tak zasypia.Przekladam ja na plecki dopiero jak sama ide spac czyli po kilku godzinach. Na poczatku tez nie znosila tak lezec. ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Cytat:
Do nas doszla juz kolo13 i od razu ja zmontowalismy i jest juz w uzytku.Fajniutka.Jestem zadowolona z zakupu
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#1623 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
ale ten czeski podobno nie dziala tak jak ten niemiecki - niby jest gorszy
|
|
|
#1624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1625 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie wiedziałam że zamawiam na ebay'u czeski... kurcze to mnie zmartwiłaś...
|
||
|
|
|
#1626 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
wiesz nie wiem jak to jest z tym dzialaniem preparatu bo nie sprawdzalam, czytalam takie opinie na necie
|
|
|
#1627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Unholy, ciekawa jestem, jaką huśtawke wybrałaś. Osobiście podoba mi sie ta trzecia. Karuzelę mam Symphony Light and Motion Tiny Love Matę również Tiny Love Dzień szybko mi zleciał. Spotkałam się na lunchu z koleżankami z pracy, Antonio został wyściskany przez wszystkie ciotki , jedna z nich była z synem (11 miesięcy). O rany, jak on szybko biegał na czworakach między stolikami! Aż strach się bać, co nas wkrotce czeka . Antonio zaczyna się wybudzać na jedzenie w nocy, w dzień też domaga się częściej. Czyżby nadeszła pora na inne jedzonko? Jeszcze go poobserwuję dzień lub dwa, w piątek kończy 16 tygodni, więc można sprobować
|
|
#1628 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
mariolu czy to nie jest przypadkiem ta karuzela, ktora gra muzyke klasyczna?
my tez chcemy zmienic na taka na baterie a najlepiej z pilotem bo nas palce bola od nakrecania pozytywki w kolko tylko nie wiem jaka wybrac - teraz sa takie bajeranckie, maja nawet projektory, ktore swietla gwiazdki itp na suficie
|
|
#1629 | ||||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Cieszę się, że jesteś zadowolona z zakupu ![]() Cytat:
A moja szwagierka się coś nie odzywa (miała mi przesłać ten Niemiecki). Chyba czas napisac maila. Chociaż bardzo potrzebny nie jest, ale lepiej mieć ![]() Cytat:
Właśnie jeszcze nie wybrałam. Na razie napisałam maila do sprzedawcy dot. info o tej pierwszej z FP, czy aby na pewno jest do 11,3 kg ![]() Mąż się już "wkurza", bo dzisiaj mieliśmy zamówić, a ja się nie mogę zdecydować...;') Jutro to juz ostatecznośc... Nad t a Twoją karuzelą tiny love też się zastanawiam, typami są jeszcze te http://allegro.pl/item730901304_fish...ilot_0108.html http://allegro.pl/item734563253_karu...przedawcy.html http://allegro.pl/item738523622_karu...a_0_hadri.html http://allegro.pl/item741771314_karu...lot_bonus.html Ja zwykle jestem konkretna i zdecydowana.... ![]() Super, że dzień się udał. Zazdroszczę lunchu z koleżankami ![]() Ja na razie wychodze tylko na spacerki lub z całą ferajną na zakupy ![]() Śmigam lulu, bo Mały dzisiaj śpi od 13 non stop, budząc się tylko na cyca 2 razy, także boję się, ze ok 3 będzie pobudka na dobre. Darowałam mu kąpiel, więc może sobie coś poprzestawiać... Dobrej nocki ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Cytat:
No sporo tych bajerów jest. Strasznie podobają mi się te pastelowe misie, ale dziecko "woli" ostre kolory, a takich jest zatrzęsienie. I wybierz tu ta najsuperowszą
|
|
#1630 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() co do karuzel - ta pierwsza tez mi sie podoba i sie nad nia zastanawiam wlasnie, druga mi sie wcale nie podoba, trzecia fajna ale ta cena ![]() a czwarta fajna ale ja nie kupie bo mam juz z tej serii mate i lezaczek wiec marcel chyba ma dosc tego cwierkania ptaszkow
|
|
|
#1631 |
|
Ola-Unhola
|
Ja będę decydowała między 1 a 3. Rainforest też fajna, ale juz troszkę się "przejadła".
No nic, pomyślę jutro. Musze jutro posiedziec na allegro i pokupować dzieciom ciuszki na jesień. Antosiowi kupiłam już dwa kombinezony (na jesien i zimę), ale musze jeszcze dokupić na zmianę po jednym. Bartkowi kupiłam kurtkę, ale nie wiem czy dobrze zrobiłam, najwyżej będzie zapasowa. Zobaczę jak dotrze czy może być. ![]() Bluzy to teraz potrzeba nr 1 dla Bartusia - od piątku zostawił w szkole juz dwie.....W czwartek mam zebranie, mam nadzieję, że się znajdą, bo inaczej zbankrutuję. A Małemu powiedziałam, że od dzisiaj będzie chodził w krótkim rękawku, jak taki zapominalski i roztrzepany jest... Lecę, dobranoc
|
#1632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki projektor z gwiazdkami kupię później, gdy Antonio będzie już siadał i karuzelę się zdemontuje. Fajny jest i niedrogi. ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Ja już na jesień i zimę zrobiłam zakupy dla Antosia. Ewentualnie jeszcze kupię jeden kombinezon, gdyby przypadkiem było zimno, bo minusowych temperatur to raczej u mnie nie ma. Postawiłam na kurteczki, bluzy, sweterki i ładne spodnie.
|
|
#1633 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
i maluszkowi kombinezon tez musze kupic Cytat:
![]() musze pomyslec nad ta karuzela
|
|
|
#1634 |
|
Ola-Unhola
|
Ooo jestem pierwsza
![]() Dzieńdoberek Chłopcy starsi wyprawieni pojechali do szkoły i pracy, Młodszy śpi na leżaczku w łazience jego ulubione miejsce ostatnio , a mamusia na wizaż. Nie nie, idę się połozyc, bo u nas jeszcze pogoda się klaruje i słoneczko przebija dopiero przez chmurki. Jest jeszcze szaro, więc z przyjemnościa wskoczę pod kołderkę chociaż na 30 min. No i ten gośc od zielonej huśtawki FP mi jeszcze nie odpisał...brrrr
|
#1635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jestem ciekawa ja on wyglada.Ja garderobe dla Laurki na chlodki wlasciwie mam skompletowana, tylko bodzikow z dł,.rekawem jakos mam malo, wiec zaraz pojedziemy na spacerek i dokupimy.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#1636 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
![]() Dziecko gdy ma pół roku powinno podwoić wagę urodzeniową, a do roku powinno ją potroić ![]() Cytat:
współczuję serdecznie może jednak to błąd w diagnozie, trzymam za to kciuki ![]() oby okazało się, że kruszynka jest zdrowa Cytat:
może dlatego, że za dużo o tym myślałaś i dlatego nie było fajnie Cytat:
![]() daj znać co powiedział chirurg Cytat:
Biedactwo, nie wiem jak mogę Cie pocieszyć ![]() Kiedyś musi być dobrze Cytat:
jak ktoś ma sposób to ja też zgapię Cytat:
nie wolno głodzić dzieci ![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
Cytat:
przyznaj się, że nie ma dla niego miejsca w pokoju
|
|
|
#1637 |
|
Ola-Unhola
|
Svinecko, tutaj jest FP z muzyką klasyczną
http://allegro.pl/item734084013_karu...przedawcy.html http://allegro.pl/item737092675_karu...ot_gratis.html http://allegro.pl/item743328449_chic...aw_gratis.html http://allegro.pl/item741679249_tiny..._zwierzat.html http://allegro.pl/item735619860_tiny...aniej_hit.html
|
#1638 |
|
Zakorzenienie
|
Mariola zdjęcia Antonia w wanience jest słodkie
a jak ładnie już trzyma główkę ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Piszę na biało bo może nie każda z Was ma ochotę czytać jaki dramat spotkał jedną z rodzin z Filipin ![]() Bliźniaczki syjamskie z Filipin Nicolle i Anne (z prawej) mieszkają w dzielnicy nędzy Manili Muntinlupa City. Dzielą ciało, płuca i nerki. Urodziły się w normalnym terminie, jednak z zapaleniem płuc. Serca nie są w pełni rozwinięte i mają zaledwie po jednym przedsionku. Dodatkowo Nicolle ma dziurę w sercu. ![]() link http://wiadomosci.onet.pl/131771,21,1,pokaz.html
|
|
#1639 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry słonecznie
taka jesień mogła by być zawsze ![]() Cytat:
dziekujem Bartek też szuka ... albo co mu wpadnie w buzie ... no i po chwili jest krzyk ![]() Cytat:
Cytat:
... chociaz u mnie nie jest tak źle - w sobote byliśmy na grillu u przyjaciółki ... tylko ze Bartek posiedział chwile, pogadał z chłopakami ... a potem chciał spac i jeść ... i co mu dałam cyca to zaraz usnął ... i budził sie po 10 minutach z płaczem ... i tak przez dwie godziny ... aż w końcu zasnął na dobre! Marilu, ponieważ Twój Antos jest tu prawie najstarszy ... to mam pytanie ... od kiedy można dziecko nosić na prosto Cytat:
... a rodzice co muszą przezywać
|
||||
|
|
|
#1640 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() a myslisz ze maluch polubi taka muzyke? bo nie wiem, te karuzele tanie nie sa, a co bedzie jak sie okaze, ze mu nie pasuje
|
|
#1641 |
|
Zadomowienie
|
Czesc Mamusie. Tomuś ma katar
meczy sie biedactwo, ciagle mu oczyszczam nosek frida ale za jakis czas znow to samo...Wczoraj byl u nas lekarz i wtedy te dolegliwosci byly delikatniejsze i lekarz stwierdzil ze Tomus jest zdrowy,no ale teraz ewidentnie ma katar.I nie wiem czy isc do lekarza czy poczekac jeszcze....Mi tez rosnie klocuszek Wczoraj skonczyl miesiąc i na wadze jest juz 4400 a przy wypiscie ze szpitala bylo 3250
|
|
#1642 |
|
Ola-Unhola
|
dubelek...
|
#1643 |
|
Zakorzenienie
|
Unholy mi najbardziej podoba sie ta karuzela http://allegro.pl/item738523622_karu...a_0_hadri.html
ale zrezygnujemy z niej na rzecz maty edukacyjnej, bo moja niunia i tak sama zasypia, to chyba nie potrzeba jej w łóżeczku takiej zabawki. Wróce do tematu szczepień. Czy zdecydowałyście sie na szczepienie na rotawirusy lub pneumokoki? bo przed nami szczepienie a ja dalej nie wiem czy szczepic czy nie.... |
|
|
|
#1644 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć mamuski
Wybaczycie, że kilka dni sie nie odzywałam ale przez te chrzeciny wogole nie miałam czasu Jeszcze w dodatku sie czyms zatrułam, wczoraj całą noc miałam gorączke 39,4, wymioty, bolał mnie brzuch. Potem bóle przeszły ale goraczka została dopiero pod wieczor mi przeszło. Dzisiaj na szczescie juz dobrze sie czuje. Chrzciny należały do udanych, jak bede miała wiecej czasu to napisze cos wiecej Kuba cały czas krzyczy bo chce na rece :/ Tak moja mama go wyszkoliła przez te dni kiedy ja zajmowałam sie przygotowaniem do chrzcin. Jeszcze tesciowa przyjechała i dwie szwagierki, nosiły go non stop na rekach a teraz co...mały nie daje mi spokoju i domaga sie noszenia Ooho juz krzyczy...
|
|
#1645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(zawsze to 7 a nie 8 godzin w pracy )---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Aha i do lekarza jutro nie idziemy ![]() Małż miał mieć wolne ale dzisiaj dzwonił z pracy, że mu nie dadzą
|
|
|
#1646 |
|
Rozeznanie
|
i na szczęście już po szczepionce i bioderkach. mała rozpłakała nam się na badaniu usg i był szał przy szczepinu nawet rozebrac bylo ja ciężko tak plakusiała kruszynka, na szczęście tylko 1 ukłucie bo ciezko byloby zrobic jej 3. no ale juz po wszystkim spi w ramionach mamusi i cyca
. a wazy 6300 i ma 65 cm a to dop 12 tydz.
|
|
|
|
#1647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No widzę, że większość bobasów na naszym forum to waga ciężka ![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Ania co się nie chwalisz że dodałaś zdjęcia Z pieskiem – czadowe ( a jaki podpis )Ale dwa zdjęcia Ci się chyba zdublowały
|
|
|
#1648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My chrzciny mamy przed sobą, bo 20 września. nie robimy zadnej duzej imprezy tylko obiad z rodzicami i rodzenstwem ale i tak sie stresuje. Strój juz kupilismy dla Oliwki
|
|
|
|
|
#1649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My tez mielimy robic male chrzciny ale uzbierało sie 25 osób. Ledwo co wszyscy sie pomiescili ale imprezka sie udała Kubus w kosciele był bardzo grzeczny, rozglądał sie dookoła, nie płakał a na koniec usnał Zaraz wkleje jakies foteczki
|
|
|
#1650 | |||
|
celebriti
|
Cytat:
ja na rota Cytat:
![]() swoja droga u mnie na slubie bylo 6 osob a u Kuby na chrzcinach 25
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.

Nie wiedziałam że zamawiam na ebay'u czeski... kurcze to mnie zmartwiłaś...
.
Jeszcze go poobserwuję dzień lub dwa, w piątek kończy 16 tygodni, więc można sprobować 

, bo Kuba jutro kończy 7 tygodni. Ale kupka u nas raz na 2 dni, czasem rzadziej 

... oczywiście początek był super, a potem ... katastrofa jednym słowem ... juz nawet stwierdziłam, ze babka źle mnie zeszyła