Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka 2009 - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-14, 18:37   #1591
Wojtusia
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Weronika miala raz odparzona pupe po sudocremie!!! chcialam wyprobowac a narobilam tylko szkode jej.....za to pomogl Bepanthen
mala ma pupcie super zero odparzen a uzywam chusteczek pampers z alosesem i nawet nie zasypuje puderkiem-jedynie po kapieli
my od początku uzywalismy bepanthen i nic sie nie dzieje, teraz nie smaruje pupki po każdej zmianie pieluszki, a pupeczka sliczna

tylko mamy problem z kupką, nie było jej od czwartku.... niby nic Oliwke nie boli, bączki puszcza normalnie, ale i tak sie troche martwie, mogła by juz zrobic tą kupkę.... jak to przyspieszyc?

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
mamy huśtawkę Fisher price 3w1 Delux - była juz tu wklejana parę razy
i jak, Tomus zadowolony z niej? moja mała jeszcze sie na niej nie husta, no chyba ze podloze reczniczek.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 18:41   #1592
Ania0104
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Niestey Tomus ma bardzo odparzona pupe Stosowalam juz chyba wszystko linomag, sudocrem, bepathen, tormentiol i nic. Teraz odstawilam chusteczki i przemywam rumiankiem i wata i posypuje mąką ziemniaczana i wydaje mi sie ze widze jakas poprawe.... A jak tam pupy waszych malenstw?
hmm u nas jeszcze nie było odparzeń ... odpukać
Ja wycieram pupę chusteczkami Bambino i zasypuję puderkiem ... tylko po kąpieli smaruję oliwką lub Bepathenem ....
Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie
Dawno mnie tu nie było... ale czytam was regularnie.
U nas hmmm wielki kłopot;( Maleńka ma podejrzenia poważnej choroby ja jestem załamana Nie umiem sobie z tym poradzić. Dziś byłam na powturzeniu badania i mam nadzieję, że to pomyłka. Bardzo Was proszę o mocne kciuki za moją kruszynkę.

Mi pediatra też przepisał tą robioną maść w aptece. Ona się nazywa Maść pośladkowa i jak dla nas jest rewelqcyjna.

O czkawce też rozmawiałam z laekrzem. Nie jest to wina zimna. To przepona się rozwija i podczas jedzenia dziecko łapie dużo powietza. Lekarka powiedziałą że jak mała ma czkawkę to szybko trzeba podać ciepłą perś, lub wodę z glukza. Nam perś pomaga.
zaciskam z całych sił!!!! Oby to była pomyłka!!!

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 19:12   #1593
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Witajcie mamusie
U nas hmmm wielki kłopot;( Maleńka ma podejrzenia poważnej choroby ja jestem załamana Nie umiem sobie z tym poradzić. Dziś byłam na powturzeniu badania i mam nadzieję, że to pomyłka. Bardzo Was proszę o mocne kciuki za moją kruszynkę.

Mi pediatra też przepisał tą robioną maść w aptece. Ona się nazywa Maść pośladkowa i jak dla nas jest rewelqcyjna.

O czkawce też rozmawiałam z laekrzem. Nie jest to wina zimna. To przepona się rozwija i podczas jedzenia dziecko łapie dużo powietza. Lekarka powiedziałą że jak mała ma czkawkę to szybko trzeba podać ciepłą perś, lub wodę z glukza. Nam perś pomaga.
o matko wspulczuje - trzymam kciuki z calych sil aby to byla nieprawda bedzie dobrze
Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
niektórzy tak robią niestety!
Licytowalismy z małzem wannę /chyba 5 razy/.... i każdą aukcję wygrywała ta sama osoba ... oczywiście sprzedajacy nie miał od niej ani jednego komentarza
to, ze robia to wiadomo - ale to, ze krtos licytuje aukcje pod koniec o tym nie swiadczy bo tak jest najprosciej wygrac po prostu

a co do licytacji wanny - to raczej glupie bo ten sprzedajacy musi przeciez zaplacic prowizje gdy ktos wygra
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 20:16   #1594
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
do dziewczyn ze starszymi pociechami: kiedy warto kupic lezaczek lub mate? od kiedy wasze dzieci zaczely sie interesowac 'bajerami'?

Kasia jakie dajesz herbatki? wyskoczylam wcz do auchan ale nie bylo nic z humany a hipp tylkood 4 miesiaca... chcialam kupic tę uspokajajaca na noc lub jakas dozwolona...
Laura z lezaczka korzysta od pierwszego dnia w domu.
Karuzela na poczatku sie nie interesowala, tylko muzyczka.Teraz juz od kilku dni widzi ze zwierzaczki sie kreca ale znikome raczej zainteresowanie.
Ja nawet za bardzo nie mam kiedy jej tego wł. bo ona w łóżeczku śpi tylko w nocy.
Czasami po popoludniowym mleku jak jej sie nie odbije to hlas na brzuszek na chwile.
Lub tez jak musze gdzies dalej sie oddalic to wtedy karuzelka.
Jad dla nas moglaby nie istniec.Dobrze ze dostalysmy ja po siostrzenicy bo bylaby to strata pieniazkoww naszym przypadku.
Mate dzis od siory przywiozlam wiec moze jutro przetestuje.

Laura pije juz hippa uspokajajaca,ulatwiajaca trawienie,rumiankowa i z kopru wloskiego.Te 2 ostatnie sa od 1tygodnia, tamte po 1miesiacu.

Cytat:
nie wiem czy do mnie ten post, ale Weronika nie lubi pic herbatekwypije gora 2oml i nia pluje i sie denerwuje przy kolejnych probach jej podania, a jak dam jej mleczko to nawet nie mrugnie
do ciebie
taki zastuj u nas a wyjatkowo wtedy kilka postow sie wcielo przed moja odp
Laura odkad nieco chlodniej nie chce pic zimnej herbatki.Jezykiem wypycha i koniec.Za to odrobinke podgrzana juz bardzo chetnie.

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
a skad wiesz, ze to znajomi podbijaja cene??? praktycznie na wszystkich aukcjach, na ktorych jest wystawione cos ciekawego nikt nigdy nie licytuje i wszyscy czekaja do samego konca i czesto podbijaja cene na minute przed zakonczeniem aukcji zeby juz nikt nie zdazyl go przebic

sama tak czesto robie
to aukcja 14dniowa, i nikt sie nią zaspecjalnie nie interesowal.Na poczatku 2osoby licytowaly,ja 3.Kilka dni bez zmian a jak zostalo niewiele do konca to zupelnie inna osoba zaczela podbijac i to o duza kwote.
Wiec juz odpuscilam.No i za przesylke ponad 50zl-duuuzo
A rano zupelnie inna osoba wystawila najtaniej ze wszytskich i juz ją łyknełam.Jutro powinna u nas byc
Cytat:
Licytowalismy z małzem wannę /chyba 5 razy/.... i każdą aukcję wygrywała ta sama osoba ... oczywiście sprzedajacy nie miał od niej ani jednego komentarza
no wlasnie...

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość

a co do licytacji wanny - to raczej glupie bo ten sprzedajacy musi przeciez zaplacic prowizje gdy ktos wygra
ale to sa grosze
lepiej zaplacic kilka zl niz za bezcen puscic wartosciowa rzecz

Bylam u gina.Wszystko ok.Wyliczyl ze okres dostane za ok 7-12dni.Zapisal mi anty,dal recepte na dopochwowe na nadzerke.Pogadalismy i po wizycie.Badanie na fotelu ani usg mnie nie bolalo,ale przyznaje ze bardziej skupialam sie zeby byc wyluzowana niz zwykle.Moze dlatego ze ostanie wizyty byly z taaakim glebokim badaniam
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 21:23   #1595
magi77
Wtajemniczenie

Witajcie mamusie
Tak obiecywałam, że będę zaglądać częściej, a tu co... lanie mi się należy i to na gołe doopsko
Mój mały synek jest tak zajmujący, że na nic czasu nie mam. Już nic nie obiecuję, ale będę się starała.
U nas walka z pleśniawkami wygrana, hmmm, mam nadzieję, że na dobre
Męczą nas tylko bączki i wzdęcia, no i w ciągu dnia Maciek jest niespokojny i płaczliwy, ale staram się być dzielna, choć czasami nie mam już pomysłów, jak mu pomóc.

Pooglądałam zdjęcia Waszych skarbów. Same śliczności

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 22:18   #1596
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

to ja bym prosila, moja mycha nie chce spać mi w dzień w łóżeczku tylko w wózku na spacerze a jak jest w domku to zaraz jest źle. mój mail marica5@wp.pl z góry bardzo dziekuję .
A i dziękuje za miłe słowa o mojej Mysi ;*

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość
A mój sie do mnie jeszcze nie uśmiecha przynajmniej nie świadomie...

Co do zasypiania...to ja też czytałam książke Tracy Hogg "Język niemowląt" i próbuje się stosować do rad w niej zawartych. Niestety łatwy Plan nam niezabardzo wychodzi bo mój synek uwielbia zasypiać podczas jedzenia, a próba wybudzenia go nie przynosi skutku. Natomiast jesli nie spi po jedzeniu to potem nie zaśnie wogóle. I tak w kółko.
Lepiej sprawa wygląda jesli chodzi o zasypianie wieczorne. Jak jest zmęczony to go kłade do łóżeczka, daje smoczek, mówie mu że teraz bedzie spał i siadam przy nim. Wcześniej robiłam błąd bo wychodziłam jak tylko zasnął, ale prawda jest taka że niemowlęta mają 3 fazy zasypiania (opisane w książce) i zanim zapadną w głęboki sen to pare razy sie wybudzają. No więc jak przy nim siedze to jak mu smoczek wypadnie to mu daje, czasem jak się kręci to go pogłaszcze itd. Niestety przez pierwsze 3 dni to zasypianie trwało około godziny, ale dzis juz tylko ok.15 minut co mnie bardzo zdziwiło. Nie wiem czy to jednorazowy przypadek czy juz powoli załapuje na czym to polega.

Nasz problem polega na tym że jak już sobie zaśnie to go pare razy w nocy wybudzają gazy i bóle brzuszka więc troche to irytujące jest że się biedny namęczy żeby zasnąć a potem go coś wybudza. No i budzi się co 3 godziny na jedzenie Dziś kupiłam mu mleko dla "głodniejszych dzieci" i zamierzam dawać na noc, może chociaż troche dłużej pośpi...

---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ----------

PS Jakby któraś chciała tą książke w wersji elektronicznej to moge podesłac na maila.
to ja bym prosila, moja mycha nie chce spać mi w dzień w łóżeczku tylko w wózku na spacerze a jak jest w domku to zaraz jest źle. mój mail marica5@wp.pl z góry bardzo dziekuję .
A i dziękuje za miłe słowa o mojej Mysi ;*
Stary 2009-09-14, 22:28   #1597
megi b
Wtajemniczenie

Witam mamusie
Błagam pokornie o wybaczenie ale nie mam za bardzo kiedy się udzielać choć staram się być z Wami na bieżąco
U nas ok, mała tak szybko rośnie, że już odłożyłam pełną reklamówkę jej ciuszków Niestety pepuszek nadal się nie zagoił pomomo przemywania spirytusem i psikania Neomecyną. Ja już nie wiem co zrobic bo ładnie się goił i przysechł a tu od wewnątrz ropa się co trochę pokazuje. Byłam u lekarza ale chyba się wybierzemy do chirurga bo już nie wiem co robic.

Słodziachne są Wasze bąbelki
Buziaki dla wszystkich

A i ja też poproszę książkę megi_b@vp.pl

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Edytowane przez megi b
Czas edycji: 2009-09-14 o 22:30
megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 23:35   #1598
mariolasl
Zakorzenienie

W nocy nie mogłam spać , więc caly dzień czułam się jakby mnie walec przejechał. Marzę, aby moje huśtawki nastrojowe już się skończyły, bo jest dobrze 2 dni, a potem tydzień do .
Cytat:
Witajcie mamusie
Marysiu kciuki mocno trzymane, wierzę, że będzie dobrze . Czekamy na dobre wieści.

Groszkolino, Antonio uwielbia leżaczek, kupiłam jak miał 2 miesiące, czyli w okolicach terminu porodu. Karuzela sprawdza się u nas doskonale, została zamontowana jak miał ok 8 tygodni. Antonio żywo interesuje się zwierzątkami, a poza tym moja ma jeszcze światełko. Włączam ją przeważnie na noc, rano i w dzień raczej nie, bo zazwyczaj jest bardzo śpiący, gdy go kładę i nie chcę go rozbudzać. Za to guga do zwierzątek jak tylko otworzy oczy, chociaż to i tak nic w porównaniu do lampy. Matę polubił dopiero jak miał 3 miesiące, bo teraz już trąca zwierzątka, które się ruszają, a on ma uciechę i się do nich śmieje. Wcześniej dużo więcej korzystałam z innej maty, takiej, na której leżał na brzuszku.
Dużo myślałam na temat huśtawki, ale raczej nie kupię, bo leżaczek sprawdza się doskonale, a Antonio ma zajęty czas innymi aktywnościami, więc chyba nawet nie miałabym kiedy jej używać. Poza tym w piątek kończy 16 tygodni i teraz najbardziej zajmuje go smakowanie wszystkiego wokół oraz desperackie próby podciągania się i siadania tudzież śmiechy i rozmowa z mamą, ew z lampą

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Zapomniałam dodać, że wczoraj uaktualniłam album

Dziś poczytałam trochę na gazetowym forum o wcześniakach. kiedyś myślałam, że może by i pomogło, gdybym tam pisała, ale teraz wiem, że nic by mi to nie dało. Poza tym "mam" Gizmiatko z podobnymi problemami i wątpliwościami. Zdołowało mnie bardzo to forum, tyle tragedii i nieszczęść . Doszłam do wniosku, że mimo tego, iż Antonio ma wady, to jestem ogromną szczęściarą, rozwija się dobrze i raczej według wieku urodzeniowego, a nie korygowanego. Powinnam skakać pod sufit, ale walczę z depresją . Wiem, co mnie dobija - czekanie na każdy kamień milowy i ta ciągła niepewność. No to sobie posmęciłam i się wypisałam i mi lepiej
Stary 2009-09-15, 08:39   #1599
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Witaj , cieszę się, że synek nie sprawia Wam problemów , co do samodzielnego zasypiania - ja odkładam do łóżeczka, czasem daję smoczek i Kubuś zasypia , chwilę się czasem pokręci, postęka, czasem muszę podać Mu smoczek, bo wypluje, czasem pogłaszczę po główce
Ja na szczescei nie mam tego problemu. Kłade Małą do łózeczka i zaraz zasypia, zreszta czasem wystarczy ze skonczy jesc i juz spi

Cytat:
Ja takie zapiski prowadzę w zasadzie od przyjścia do domu ze szpitala, kiedy idziecie do lekarza?
Ja tez. I w szpitalu kontynuowalam bo przynajmniej dwa razy dziennie musialam podawac ile razy jadły i ile ml oraz ile kupek było.
Cytat:
U nas dobrze, w nocy Tomuś wstaje 2-3 razy wypije mleczko , przebiore go i grzecznie idzie spac. Gorzej tak od godziny 7 bo zaczyna sie wypinac i nadymac widac ze go brzuszek boli i do 14 to spi to sie budzi.

Niestey Tomus ma bardzo odparzona pupe Stosowalam juz chyba wszystko linomag, sudocrem, bepathen, tormentiol i nic. Teraz odstawilam chusteczki i przemywam rumiankiem i wata i posypuje mąką ziemniaczana i wydaje mi sie ze widze jakas poprawe.... A jak tam pupy waszych malenstw?
Ja Zuzinke karmie ok 22giej a potel w nocy o 2-3 i pozniej dopiero 6:30-7 rano.
A co do pupy to tez mialam ten problem. Byłam akurat wtedy w szpitalu i pani doktor powiedziała ze powinnam myc pupe płatkami z woda a nie chusteczkami i dodakowo zeby przyspieszyc gojenie zaleciła wietrzenie pupy (wczesniej posmarowanej np. Sudocremem). I zadziałalo. Teraz róznie ja czyszcze. Czasem płatkami a czasem zdaza mi sie chusteczek uzyc.
Cytat:
Trzymam kciuki. Napewno bedzie dobrze. Ale wiem jak sie czujesz bo sama to przeszłam...

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
tylko mamy problem z kupką, nie było jej od czwartku.... niby nic Oliwke nie boli, bączki puszcza normalnie, ale i tak sie troche martwie, mogła by juz zrobic tą kupkę.... jak to przyspieszyc?
No widzisz, a ja mam odwrotny problem :/ Moja Zuzinka za duzo kupek robi wiec gdy zdazy sie dzien ze mamy tylko 3 kupki to sie cieszymy a gdy juz do 6-8 dochodzi to znowu stresik...
Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Bylam u gina.Wszystko ok.Wyliczyl ze okres dostane za ok 7-12dni.Zapisal mi anty,dal recepte na dopochwowe na nadzerke.Pogadalismy i po wizycie.Badanie na fotelu ani usg mnie nie bolalo,ale przyznaje ze bardziej skupialam sie zeby byc wyluzowana niz zwykle.
Ja sie w czwartek wybieram do gina, A co do okresu to juz jestem po. Dostalam dosc szybko bo 3 tyg po porodzie.
mayaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 09:07   #1600
Tulipfever
Rozeznanie

Cytat:
A jak tam pupy waszych malenstw?
Nie narzekamy, odparzen cale szczescie na razie brak, nie smaruje niczym.
A Bepanthen podobno faktycznie dziala rewelacyjnie

Marysiu mocno trzymam kciuki za dobre wiesci

Czesc kobietki!
Wczoraj od 12 Ania dala czadu- nie chciala za nic spac w lozeczku. Probowalam Ja przechytrzyc na mnostwo sposobow, ale za kazdym razem, gdy Ja kladlam- po 2 minutach oczy jak 5 zlotych i placz. Spala jedynie przy mojej piersi. W nocy tez szalala, nie chciala zasnac. Nie wiem, co sie dzieje, juz tak ladnie spala. Moze to taki dzien? A moze mi mleko sie pogorszylo? Gdzie jest ta instrukcja obslugi mojego dziecka?...
Ide sie polozyc, bo ledwo zipie. Dobrego dnia
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 09:16   #1601
p4w
Zakorzenienie

Marysiu, trzymamy mocno kciuki

Cytat:

zazdroszczę
My wczoraj spróbowalismy i ... to było straszne ... oczywiście początek był super, a potem ... katastrofa jednym słowem ... juz nawet stwierdziłam, ze babka źle mnie zeszyła

ja tez się tak czułam ... ale nie wyszło
Dobrze że za tydzień idę do ginki to sprawdzi co ze mna jest nie tak ... jak rzeczywiście jestem źle pozszywana to
a czemu nie wychodziło? bolało Cię?
my musieliśmy się posłużyć żelem nawilżającym, bo też miałam wrazenie, że jest tam bardzo ciasno, a zszywana nie byłam

Cytat:

i jak, Tomus zadowolony z niej? moja mała jeszcze sie na niej nie husta, no chyba ze podloze reczniczek.
uwielbia - wpatruje się w to ramię napędzające, bo sie pewnie dziwi czemu to się rusza

Cytat:

Wiec juz odpuscilam.No i za przesylke ponad 50zl-duuuzo
A rano zupelnie inna osoba wystawila najtaniej ze wszytskich i juz ją łyknełam.Jutro powinna u nas byc
a jaką kupiłaś i ile dałaś - jeśli mogę wiedzieć?

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 09:21   #1602
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Wczoraj od 12 Ania dala czadu- nie chciala za nic spac w lozeczku. Probowalam Ja przechytrzyc na mnostwo sposobow, ale za kazdym razem, gdy Ja kladlam- po 2 minutach oczy jak 5 zlotych i placz. Spala jedynie przy mojej piersi. W nocy tez szalala, nie chciala zasnac. Nie wiem, co sie dzieje, juz tak ladnie spala. Moze to taki dzien? A moze mi mleko sie pogorszylo? Gdzie jest ta instrukcja obslugi mojego dziecka?...
mam taka ksiazke "instrukcja obslugi bobasa"

oczko 1 premylam swietlikiem i jes juz dobrze.Ufff

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
a jaką kupiłaś i ile dałaś - jeśli mogę wiedzieć?
250zl +koszty przesyłki

Stary 2009-09-15, 09:26   #1603
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
mam taka ksiazke "instrukcja obslugi bobasa"

oczko 1 premylam swietlikiem i jes juz dobrze.Ufff

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

250zl +koszty przesyłki
a jaką kupiłaś?

3220g 54 cm

------------------

Stary 2009-09-15, 10:03   #1604
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
No widzisz, a ja mam odwrotny problem :/ Moja Zuzinka za duzo kupek robi wiec gdy zdazy sie dzien ze mamy tylko 3 kupki to sie cieszymy a gdy juz do 6-8 dochodzi to znowu stresik...
moja mała do tej pory tez robiła ok 5 kupek dziennie, praktycznie w każdą pieluszkę, ale powoli to sie zmieniło, no i teraz robi raz na kilka dni. Dzisiaj na szczescie zrobiła, bo ostatnia kupka była w czwartek. A jaka smierdząca takiej jeszcze nie miała
Cytat:
uwielbia - wpatruje się w to ramię napędzające, bo sie pewnie dziwi czemu to się rusza
a podkładasz cos pod tyłeczek zeby bardziej leżaco było? czy siedzi tak normalnie "na siedząco" w tej chustawce, bo ja sie boje moją małą sadzac tak normalnie.....
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 10:10   #1605
UnholyOne
Ola-Unhola

Hej Kochane
Zaglądam do Was po kilkudniowej przerwie
Widzę, że już mamy wszystkie Mamy na Odchowalni (Tuli witaj, Anna śliczna)

Temat czkawki i huśtawek na tapecie.
Co do pierwszego to polecam 2-3 krople cytrynki dać Dziecku. W przypadku moich dwóch Bąbli czkawka od razu przechodzi (u Bartusia przechodziła jak był Mały, teraz sobie sam radzi )
Śmieję się, że przez tą cytrynkę Bartek lubi wszystko co cytrynowe, pomarańczowe (kisiele, galaretki, soki )

A co do huśtawek proszę o ostateczną pomoc, bo dzisiaj zamawiam, a nie wiem, która lepsza. Waham, się przy Graco i znanej nam Delux 3w1 Fisher price
http://allegro.pl/item741053393_hust...ce_nowosc.html
http://allegro.pl/item735922509_hust...wa_kolory.html
http://allegro.pl/item730448413_hust...o_0_13_kg.html

I teraz tak, różnice
Dwie pierwsze (jako huśtawki) są do 11 kg (ten model fisher price podobno też, chociaż ta z konikami granatowo-zielona do 9kg) Już sama nie wiem jak to jest Wojtusia, P4W jak u Was ?
A ta trzecia do 13 kg
Już nie patrzę, że tą pierwszą mozna przerobić na leżaczek później. Dla mnie teraz ważne jest to do ilu kg jest sama bujawka. Leżaczej jakby co kiedys się dokupi.
W tych graco fajne są te karuzelki, bo w FP tylko pałąk z dwoma maskotkami.
Co myślicie???

Idę bo Mały kwęka.
Stary 2009-09-15, 10:11   #1606
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
moja mała do tej pory tez robiła ok 5 kupek dziennie, praktycznie w każdą pieluszkę, ale powoli to sie zmieniło, no i teraz robi raz na kilka dni. Dzisiaj na szczescie zrobiła, bo ostatnia kupka była w czwartek. A jaka smierdząca takiej jeszcze nie miała

a podkładasz cos pod tyłeczek zeby bardziej leżaco było? czy siedzi tak normalnie "na siedząco" w tej chustawce, bo ja sie boje moją małą sadzac tak normalnie.....
nic nie podkładam bo wydaje mi się, że bym wyprostowała tą krzywiznę, dzięki której Maluch siedzi głeboko i stabilnie

3220g 54 cm

------------------

Stary 2009-09-15, 11:19   #1607
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
a jaką kupiłaś?
fisher price deluxe 3w1 czy jakos tak.Kolorek niebieski.
Cena pewnie cie dziwi co? licytowalam uzywana
Pan zapewnia ze byla sporadycznie uzywana i napewno bede z niej zadowolona.
Zaplacilam za priorytet.Wczoraj ja wysłal i nie wiem czy dzis czekac i nieoddalac sie od omu czy jutro dopiero do nas dojedzie.

Stary 2009-09-15, 11:49   #1608
UnholyOne
Ola-Unhola

Kasiu, a którą niebieską? Tą?
http://allegro.pl/item741059343_fish...delux_3w1.html
czy
http://allegro.pl/item737440743_fish...zek_r2483.html
Do ilu kg jest huśtanie???
Stary 2009-09-15, 11:52   #1609
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
wlasciwie to ten granat co jest po srodku w drugim linku, a przynajmniej taka byla fotka na aukcji.Kolor jest dla mnie najmniej wazny bo nie ma rózu wiec bralam objetnie co.

Stary 2009-09-15, 12:11   #1610
UnholyOne
Ola-Unhola

A to ta z konikami, granatowa. No ona jest do 9 kg (sama huśt.), a przy moim 6 kg Bąblu, to za długo nie poużywam...
Kurcze, czy te nowsze kolorystyki z tych deluxów naprawdę są do 11 kg.
Ale mam problem
Zwykła hustawka a tyle zachodu. Moze jednak to graco.
Jak one się wam podobają?
Stary 2009-09-15, 13:48   #1611
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Hej mamusie

my po szczepieniu-nie obylo sie bez placzu oczywiscie jak byla kluta ale potem w foteliku juz usypiala
moja kruszynka juz waży 4900g czyli juz nie taka kruszynka
i mierzy 57cm a mi sie wydawalo ze wiecej bo ciuszki na 56 sa za male a przeciez 1 cm az takiej roznicy nie robi
i glowka tez z obwodu 33cm zrobilo sie 38cm

przyjechalismy dostala mleczko i spi...........
mam ja obserwowac teraz i w razie garaczki dac czopek

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 14:15   #1612
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Mariola dziekuje za odpowiedz
a jaki masz lezaczek? bo ja nie odrozniam ich od chustawek... musze sie zaczac rozgladac

Czekoladka, na moją 56cm były za duze i są juz dobre... po praniu
może dlatego u Ciebie nie mieści sie w 56
swoja droga jak dla mnie super bo w koncu ma cos na siebie jak sie ciuszki pokurczyły.

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 14:51   #1613
Ania0104
Zakorzenienie

dzień dobry

Cytat:

Bylam u gina.Wszystko ok.Wyliczyl ze okres dostane za ok 7-12dni.Zapisal mi anty,dal recepte na dopochwowe na nadzerke.Pogadalismy i po wizycie.Badanie na fotelu ani usg mnie nie bolalo,ale przyznaje ze bardziej skupialam sie zeby byc wyluzowana niz zwykle.Moze dlatego ze ostanie wizyty byly z taaakim glebokim badaniam
to super!
Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie
Tak obiecywałam, że będę zaglądać częściej, a tu co... lanie mi się należy i to na gołe doopsko
Mój mały synek jest tak zajmujący, że na nic czasu nie mam. Już nic nie obiecuję, ale będę się starała.
U nas walka z pleśniawkami wygrana, hmmm, mam nadzieję, że na dobre
Męczą nas tylko bączki i wzdęcia, no i w ciągu dnia Maciek jest niespokojny i płaczliwy, ale staram się być dzielna, choć czasami nie mam już pomysłów, jak mu pomóc.

Pooglądałam zdjęcia Waszych skarbów. Same śliczności
według życzenia

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Witam mamusie
Błagam pokornie o wybaczenie ale nie mam za bardzo kiedy się udzielać choć staram się być z Wami na bieżąco
U nas ok, mała tak szybko rośnie, że już odłożyłam pełną reklamówkę jej ciuszków Niestety pepuszek nadal się nie zagoił pomomo przemywania spirytusem i psikania Neomecyną. Ja już nie wiem co zrobic bo ładnie się goił i przysechł a tu od wewnątrz ropa się co trochę pokazuje. Byłam u lekarza ale chyba się wybierzemy do chirurga bo już nie wiem co robic.
witaj
o kurcze ,,, dłgo się ten pępuszek goi ...
Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
W nocy nie mogłam spać , więc caly dzień czułam się jakby mnie walec przejechał. Marzę, aby moje huśtawki nastrojowe już się skończyły, bo jest dobrze 2 dni, a potem tydzień do .

Dziś poczytałam trochę na gazetowym forum o wcześniakach. kiedyś myślałam, że może by i pomogło, gdybym tam pisała, ale teraz wiem, że nic by mi to nie dało. Poza tym "mam" Gizmiatko z podobnymi problemami i wątpliwościami. Zdołowało mnie bardzo to forum, tyle tragedii i nieszczęść . Doszłam do wniosku, że mimo tego, iż Antonio ma wady, to jestem ogromną szczęściarą, rozwija się dobrze i raczej według wieku urodzeniowego, a nie korygowanego. Powinnam skakać pod sufit, ale walczę z depresją . Wiem, co mnie dobija - czekanie na każdy kamień milowy i ta ciągła niepewność. No to sobie posmęciłam i się wypisałam i mi lepiej
i bardzo dobrze ... smęć ile chcesz

Cytat:
Czesc kobietki!
może faktycznie to taki dzień ... oby!

hehe chciałabym taką instrukcję do Bartka
Cytat:
a czemu nie wychodziło? bolało Cię?
my musieliśmy się posłużyć żelem nawilżającym, bo też miałam wrazenie, że jest tam bardzo ciasno, a zszywana nie byłam
bolało jak cholera ... były chyba 4 podejścia i .... próbowałam się wyluzować, ale chyba im więcej o tym myślałam tym było gorzej

Lecę ... bo gotuje kapuśniaczek mezowi .... i ziemniaczki ... i pranie musze powiesic ... kolejne się pierze ... oby bartek jeszcze pospał z pół godzinki

Wczoraj nie mógł zasnąć od rana ... nawet na spacerze sobie gaworzył cały czas ... aż w końcu jak zjadł o 16 to padł i spał do 21.30 ... oczywiście do łazienki zaniosłam go na śpiąco jeszcze
Myślałam że w nocy będzie cieżko, ale obudził się o 2 ... a potem o 5 ... no i o 7 ... czyli nie było źle

oooooo zapomniałam ... dzisaij Bartolini kończy 2 miesiace

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-09-15, 14:58   #1614
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Cytat:
Czesc Kochane

Nareszcie wrocilam. Wybaczcie, ze taka dluuuga przerwa, ale mam usprawiedliwienie- tydzien po porodzie przywieziona karetka wyladowalam w szpitalu z temperatura 40 stopni i ostrym zapaleniem pecherza. Teraz juz jest ok, nareszcie moge sie cieszyc moja sliczna Ania i byciem mama
Zaraz wszystko opisze i postaram sie nadrobic.
A teraz fotka mojej coreczki
Cytat:
Napisane przez anusia_82 Pokaż wiadomość
Cieszę się, że jeszcze o mnie pamiętacie
Miramej nie chwal mnie tak bo też mam chwilę zwątpienia i musze sobie popłakać ale fakt, że przez większość czasu staram się być dzielna
Wczoraj załatwiłam większość rzeczy dla Synusia tzn. pesel, becikowe i książeczkę zdrowia na szczęście pojechała ze mną koleżanka i pilnowała Serafinka w aucie a ja biegałam- nie cierpię urzędów
Pochwalę się wagą jak Wy bo ważę już 5 kg mniej niż przed ciążą i mam na liczniku obecnie 58 kg wreszcie będę wyglądać jak człowiek bo na tych hormonach i sterydach to nie zły waleń się ze mnie zrobił
Jak poczytałam o kolkach u Waszych Maluszków to mi trochę raźniej ale muszę przyznać, że to koszmar patrzeć jak dziecko tak cierpi a ja mu ulżyć nie mogę.
Była u mnie położna i powiedziała że to moja wina bo mam złą dietę więc przez tydzień jadłam suchary i gotowane żarcie i co....kolki były dalej! Potem zaczęłam jeść w miarę normalnie tylko bardziej delikatne rzeczy i jest trochę lepiej. Nadal Mały się męczy czasem ale jest poprawa a i podaję mu bobotic a testowałam plantex, lefax, infacol, debridat i bobotic najlepszy może dlatego że jest najmocniejszy z nich wszystkich.
A i Synusia noszę w huście- super sprawa jak się jest zdanym tylko na siebie
A to ja z moim Synusiem
Cytat:
Napisane przez Ulcia2512 Pokaż wiadomość
Witaj po bardzo dlugiej przerwie.
Podczytuje watek, ale jakos pisanie mi nie wychodzi.
Moj Kuba skonczyl wczoraj miesiac. Kolki nas nie mecza, nie wiem czy nie mamy ich czy tez dziala Espumisan ktory ja biore i Ifacol ktory bierze maly.
Karmimy sie piersia. Poczatki byly ciezkie, ale sie udalo. Kubus w ciagu miesiaca przybral 1,2kg, wiec wiem, ze mam mleka pod dostatkiem. Choc bywa, ze maly jest lenowy i nie chce mu sie ciagnac.Ladnie przesypia noce. Generalnie jest pogodnym dzieckiem.
Mamy maly problem z samodzielnym zasypianiem. 2 razy na 10 zasnie sam poza tym potrzebuje wspomagania(albo troche na rekach, na szczescie krociutko, albo przy cycu). Przeczytalam ksiazke "Jezyk niemowlat" Tracy Hogg i chcialabym wprowadzic w zycie jej plan. I tu mam pytanie. czy ktoras z mam spotkala sie z tym w praktyce i czy to dziala?
Interesujaco wglada rowniez pomysl z ksiazki "Zasniej wreszcie", ale wydaje sie byc nieco jakby brutalniejszy.
Prosilabym mamy o jakies pomysly, zeby nauczyc malego samodzielnego zasypiania i jak mu bardziej uporzadkowac dzien.

A i jeszcze mam pytanko, czym traktujecie potowki. Maz wzial Kube na spacer i go przegrzal. I pojawily sie malenkie krostki w zgieciach raczek i na karczku.

Pozdrawiam wszystkie mamusie i dzieciaczki.
Zalaczam zdjecia mojego ju miesieczego syneczka.

Dzieciaczki cudowwwwwwwwwwwwwwwne gratuluję

Cytat:
Hej mamusie

my po szczepieniu-nie obylo sie bez placzu oczywiscie jak byla kluta ale potem w foteliku juz usypiala
moja kruszynka juz waży 4900g czyli juz nie taka kruszynka
i mierzy 57cm a mi sie wydawalo ze wiecej bo ciuszki na 56 sa za male a przeciez 1 cm az takiej roznicy nie robi
i glowka tez z obwodu 33cm zrobilo sie 38cm

przyjechalismy dostala mleczko i spi...........
mam ja obserwowac teraz i w razie garaczki dac czopek
a my jutro na 2 juz szczepienie boje się strasznie, mysia ostatnio płakała po każdym zaszczyku to teraz kupiłam ta szczepionke zamiast 3 1 zobaczymy czy bedzie lepiej a ktoras z was szczepiła ta szczepionką??? my mamy pentaxim. jeszcze przed szczepionka idziemy na bioderka
no ciekawe jak mała to wszystko zniesie az sie boję. pozdrawiamy goraco i buziaki przesyłamy
Stary 2009-09-15, 15:17   #1615
Miramej
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Witajcie mamusie
współczuję i mocno trzymam kciuki, żeby to była pomyłka Daj znać, jak będziesz coś wiedziała

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Bączki i wzdęcia to też nasza zmora

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Niestety pepuszek nadal się nie zagoił pomomo przemywania spirytusem i psikania Neomecyną. Ja już nie wiem co zrobic bo ładnie się goił i przysechł a tu od wewnątrz ropa się co trochę pokazuje. Byłam u lekarza ale chyba się wybierzemy do chirurga bo już nie wiem co robic.
Kurczę, idź koniecznie do lekarza, przecież to już długo trwa, a Twoja Amelka ma już prawie 3 miesiące.

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
(...)
, sio huśtawki nastrojów, sio
I depresji też już podziękujemy

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
Ja na szczescei nie mam tego problemu. Kłade Małą do łózeczka i zaraz zasypia, zreszta czasem wystarczy ze skonczy jesc i juz spi
A o jakim problemie mowa? Bo Kubuś ładnie zasypia

Cytat:
Czesc kobietki!
Witaj w świecie mam

Cytat:
Temat czkawki i huśtawek na tapecie.
Co do pierwszego to polecam 2-3 krople cytrynki dać Dziecku. W przypadku moich dwóch Bąbli czkawka od razu przechodzi (u Bartusia przechodziła jak był Mały, teraz sobie sam radzi )
Śmieję się, że przez tą cytrynkę Bartek lubi wszystko co cytrynowe, pomarańczowe (kisiele, galaretki, soki )
Chodzi o to, że kwaśne tak działa?

Cytat:
A to ta z konikami, granatowa. No ona jest do 9 kg (sama huśt.), a przy moim 6 kg Bąblu, to za długo nie poużywam...
Kurcze, czy te nowsze kolorystyki z tych deluxów naprawdę są do 11 kg.
Ale mam problem
Zwykła hustawka a tyle zachodu. Moze jednak to graco.
Jak one się wam podobają?
Prawda
Daj znać, co wybrałaś, może zgapię, bo ja też mam klocuszka

Dziewczyny, czy Wasze maluchy lubią leżeć na brzuszku? Jak często je tak kładziecie i jak długo jednorazowo potrafią tak leżeć? Bo Kubuś nie przepada i nie wiem, jak Go zachęcić

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 16:54   #1616
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
a my jutro na 2 juz szczepienie boje się strasznie, mysia ostatnio płakała po każdym zaszczyku to teraz kupiłam ta szczepionke zamiast 3 1 zobaczymy czy bedzie lepiej a ktoras z was szczepiła ta szczepionką??? my mamy pentaxim. jeszcze przed szczepionka idziemy na bioderka
no ciekawe jak mała to wszystko zniesie az sie boję. pozdrawiamy goraco i buziaki przesyłamy
my szczepilismy Bartka szczepionką 6w1
Cytat:
Dziewczyny, czy Wasze maluchy lubią leżeć na brzuszku? Jak często je tak kładziecie i jak długo jednorazowo potrafią tak leżeć? Bo Kubuś nie przepada i nie wiem, jak Go zachęcić
Bartuś strasznie nie lubiał lezeć na brzuszku ... ale ostatnio nawet nie protestuje jak go kładę ... rano lezy kilka minut na przewijaku /dopóki się nie zdenerwuje /i wtedy robię mu żabkę, bo to dobre na bioderka ... potem kłądę go na matę i ćwiczy główkę ... czasem poleży na moim brzuchu - to lubi najbardziej .... no i wieczorem też czasem na brzuszku leży ....
Ogólnie to wytrzymuje w tej pozycji ok 5 minut ... a potem jest nerw

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-09-15, 17:01   #1617
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
oooooo zapomniałam ... dzisaij Bartolini kończy 2 miesiace
Wszystkiego naj dla Bartusia Pulchniutkiego z okazji dwóch miesiączków

Cytat:
Bartuś strasznie nie lubiał lezeć na brzuszku ... ale ostatnio nawet nie protestuje jak go kładę ... rano lezy kilka minut na przewijaku /dopóki się nie zdenerwuje /i wtedy robię mu żabkę, bo to dobre na bioderka ... potem kłądę go na matę i ćwiczy główkę ... czasem poleży na moim brzuchu - to lubi najbardziej .... no i wieczorem też czasem na brzuszku leży ....
Ogólnie to wytrzymuje w tej pozycji ok 5 minut ... a potem jest nerw
Dzięki za odpowiedź , czuję się trochę pocieszona , bo to podobnie jak Kubuś, z tym, że u mnie na brzuchu nie poleży, bo zaraz szuka cyca (nieważne czy głodny czy nie ) i jest ryk.

H. MacLeod

.
Stary 2009-09-15, 17:12   #1618
majka versace
Zadomowienie

Mam prośbe... dostałam Sab Simplex ale ulotka jest po czesku Niech no któraś poratuje co wie: jak się to stosuje????

majka versace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 17:20   #1619
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość
Mam prośbe... dostałam Sab Simplex ale ulotka jest po czesku Niech no któraś poratuje co wie: jak się to stosuje????
A w sieci szukałaś ulotki? Ja nie mam Sab Simplexu, więc nie pomogę.

H. MacLeod

.
Stary 2009-09-15, 17:24   #1620
majka versace
Zadomowienie

Cytat:
A w sieci szukałaś ulotki? Ja nie mam Sab Simplexu, więc nie pomogę.
Szukałam ale są sprzeczne informacje. Chciałabym wiedzieć jak jest na oryginalnej ulotce.

majka versace jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości