|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Cytat:
![]() tylko mamy problem z kupką, nie było jej od czwartku.... niby nic Oliwke nie boli, bączki puszcza normalnie, ale i tak sie troche martwie, mogła by juz zrobic tą kupkę.... jak to przyspieszyc? i jak, Tomus zadowolony z niej? moja mała jeszcze sie na niej nie husta, no chyba ze podloze reczniczek. |
|
|
|
|
#1592 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Cytat:
![]() Ja wycieram pupę chusteczkami Bambino i zasypuję puderkiem ... tylko po kąpieli smaruję oliwką lub Bepathenem ....Cytat:
zaciskam z całych sił!!!! Oby to była pomyłka!!! |
||
|
|
|
#1593 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
bedzie dobrze ![]() Cytat:
a co do licytacji wanny - to raczej glupie bo ten sprzedajacy musi przeciez zaplacic prowizje gdy ktos wygra
|
|
|
#1594 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karuzela na poczatku sie nie interesowala, tylko muzyczka.Teraz juz od kilku dni widzi ze zwierzaczki sie kreca ale znikome raczej zainteresowanie. Ja nawet za bardzo nie mam kiedy jej tego wł. bo ona w łóżeczku śpi tylko w nocy. Czasami po popoludniowym mleku jak jej sie nie odbije to hlas na brzuszek na chwile. Lub tez jak musze gdzies dalej sie oddalic to wtedy karuzelka. Jad dla nas moglaby nie istniec.Dobrze ze dostalysmy ja po siostrzenicy bo bylaby to strata pieniazkoww naszym przypadku. Mate dzis od siory przywiozlam wiec moze jutro przetestuje. Laura pije juz hippa uspokajajaca,ulatwiajaca trawienie,rumiankowa i z kopru wloskiego.Te 2 ostatnie sa od 1tygodnia, tamte po 1miesiacu. Cytat:
taki zastuj u nas a wyjatkowo wtedy kilka postow sie wcielo przed moja odp ![]() Laura odkad nieco chlodniej nie chce pic zimnej herbatki.Jezykiem wypycha i koniec.Za to odrobinke podgrzana juz bardzo chetnie. Cytat:
Wiec juz odpuscilam.No i za przesylke ponad 50zl-duuuzo A rano zupelnie inna osoba wystawila najtaniej ze wszytskich i juz ją łyknełam.Jutro powinna u nas byc ![]() Cytat:
Cytat:
lepiej zaplacic kilka zl niz za bezcen puscic wartosciowa rzecz Bylam u gina.Wszystko ok.Wyliczyl ze okres dostane za ok 7-12dni.Zapisal mi anty,dal recepte na dopochwowe na nadzerke.Pogadalismy i po wizycie.Badanie na fotelu ani usg mnie nie bolalo,ale przyznaje ze bardziej skupialam sie zeby byc wyluzowana niz zwykle.Moze dlatego ze ostanie wizyty byly z taaakim glebokim badaniam
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||||
|
|
|
#1595 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie mamusie
Tak obiecywałam, że będę zaglądać częściej, a tu co... lanie mi się należy i to na gołe doopsko ![]() Mój mały synek jest tak zajmujący, że na nic czasu nie mam. Już nic nie obiecuję, ale będę się starała. U nas walka z pleśniawkami wygrana, hmmm, mam nadzieję, że na dobre Męczą nas tylko bączki i wzdęcia, no i w ciągu dnia Maciek jest niespokojny i płaczliwy, ale staram się być dzielna, choć czasami nie mam już pomysłów, jak mu pomóc. Pooglądałam zdjęcia Waszych skarbów. Same śliczności
|
|
#1596 | |
|
Rozeznanie
|
to ja bym prosila, moja mycha nie chce spać mi w dzień w łóżeczku
tylko w wózku na spacerze a jak jest w domku to zaraz jest źle. mój mail marica5@wp.pl z góry bardzo dziekuję .A i dziękuje za miłe słowa o mojej Mysi ;* ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
A i dziękuje za miłe słowa o mojej Mysi ;* |
|
|
|
|
#1597 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamusie
![]() Błagam pokornie o wybaczenie ale nie mam za bardzo kiedy się udzielać choć staram się być z Wami na bieżąco U nas ok, mała tak szybko rośnie, że już odłożyłam pełną reklamówkę jej ciuszków Niestety pepuszek nadal się nie zagoił pomomo przemywania spirytusem i psikania Neomecyną. Ja już nie wiem co zrobic bo ładnie się goił i przysechł a tu od wewnątrz ropa się co trochę pokazuje. Byłam u lekarza ale chyba się wybierzemy do chirurga bo już nie wiem co robic.Słodziachne są Wasze bąbelki Buziaki dla wszystkich A i ja też poproszę książkę megi_b@vp.pl
Edytowane przez megi b Czas edycji: 2009-09-14 o 22:30 |
|
|
|
#1598 | |
|
Zakorzenienie
|
W nocy nie mogłam spać
, więc caly dzień czułam się jakby mnie walec przejechał. Marzę, aby moje huśtawki nastrojowe już się skończyły, bo jest dobrze 2 dni, a potem tydzień do Cytat:
Groszkolino, Antonio uwielbia leżaczek, kupiłam jak miał 2 miesiące, czyli w okolicach terminu porodu . Karuzela sprawdza się u nas doskonale, została zamontowana jak miał ok 8 tygodni. Antonio żywo interesuje się zwierzątkami, a poza tym moja ma jeszcze światełko. Włączam ją przeważnie na noc, rano i w dzień raczej nie, bo zazwyczaj jest bardzo śpiący, gdy go kładę i nie chcę go rozbudzać. Za to guga do zwierzątek jak tylko otworzy oczy, chociaż to i tak nic w porównaniu do lampy . Matę polubił dopiero jak miał 3 miesiące, bo teraz już trąca zwierzątka, które się ruszają , a on ma uciechę i się do nich śmieje. Wcześniej dużo więcej korzystałam z innej maty, takiej, na której leżał na brzuszku.Dużo myślałam na temat huśtawki, ale raczej nie kupię, bo leżaczek sprawdza się doskonale, a Antonio ma zajęty czas innymi aktywnościami, więc chyba nawet nie miałabym kiedy jej używać. Poza tym w piątek kończy 16 tygodni i teraz najbardziej zajmuje go smakowanie wszystkiego wokół oraz desperackie próby podciągania się i siadania tudzież śmiechy i rozmowa z mamą, ew z lampą ![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Zapomniałam dodać, że wczoraj uaktualniłam album ![]() Dziś poczytałam trochę na gazetowym forum o wcześniakach. kiedyś myślałam, że może by i pomogło, gdybym tam pisała, ale teraz wiem, że nic by mi to nie dało. Poza tym "mam" Gizmiatko z podobnymi problemami i wątpliwościami. Zdołowało mnie bardzo to forum, tyle tragedii i nieszczęść . Doszłam do wniosku, że mimo tego, iż Antonio ma wady, to jestem ogromną szczęściarą, rozwija się dobrze i raczej według wieku urodzeniowego, a nie korygowanego. Powinnam skakać pod sufit, ale walczę z depresją . Wiem, co mnie dobija - czekanie na każdy kamień milowy i ta ciągła niepewność. No to sobie posmęciłam i się wypisałam i mi lepiej
|
|
#1599 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A co do pupy to tez mialam ten problem. Byłam akurat wtedy w szpitalu i pani doktor powiedziała ze powinnam myc pupe płatkami z woda a nie chusteczkami i dodakowo zeby przyspieszyc gojenie zaleciła wietrzenie pupy (wczesniej posmarowanej np. Sudocremem). I zadziałalo. Teraz róznie ja czyszcze. Czasem płatkami a czasem zdaza mi sie chusteczek uzyc. Cytat:
Cytat:
Ja sie w czwartek wybieram do gina, A co do okresu to juz jestem po. Dostalam dosc szybko bo 3 tyg po porodzie. |
|||||
|
|
|
#1600 |
|
Rozeznanie
|
Nie narzekamy, odparzen cale szczescie na razie brak, nie smaruje niczym.
A Bepanthen podobno faktycznie dziala rewelacyjnie Marysiu mocno trzymam kciuki za dobre wiesci ![]() Czesc kobietki! Wczoraj od 12 Ania dala czadu- nie chciala za nic spac w lozeczku. Probowalam Ja przechytrzyc na mnostwo sposobow, ale za kazdym razem, gdy Ja kladlam- po 2 minutach oczy jak 5 zlotych i placz. Spala jedynie przy mojej piersi. W nocy tez szalala, nie chciala zasnac. Nie wiem, co sie dzieje, juz tak ladnie spala. Moze to taki dzien? A moze mi mleko sie pogorszylo? Gdzie jest ta instrukcja obslugi mojego dziecka?...Ide sie polozyc, bo ledwo zipie. Dobrego dnia
|
#1601 | ||
|
Zakorzenienie
|
Marysiu, trzymamy mocno kciuki
Cytat:
my musieliśmy się posłużyć żelem nawilżającym, bo też miałam wrazenie, że jest tam bardzo ciasno, a zszywana nie byłam ![]() Cytat:
a jaką kupiłaś i ile dałaś - jeśli mogę wiedzieć?
|
|
|
#1602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oczko 1 premylam swietlikiem i jes juz dobrze.Ufff ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- 250zl +koszty przesyłki
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#1603 |
|
Zakorzenienie
|
a jaką kupiłaś?
|
|
#1604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takiej jeszcze nie miała ![]() a podkładasz cos pod tyłeczek zeby bardziej leżaco było? czy siedzi tak normalnie "na siedząco" w tej chustawce, bo ja sie boje moją małą sadzac tak normalnie..... |
|
|
|
|
#1605 |
|
Ola-Unhola
|
Hej Kochane
Zaglądam do Was po kilkudniowej przerwie ![]() Widzę, że już mamy wszystkie Mamy na Odchowalni (Tuli witaj, Anna śliczna) Temat czkawki i huśtawek na tapecie. Co do pierwszego to polecam 2-3 krople cytrynki dać Dziecku. W przypadku moich dwóch Bąbli czkawka od razu przechodzi (u Bartusia przechodziła jak był Mały, teraz sobie sam radzi ) Śmieję się, że przez tą cytrynkę Bartek lubi wszystko co cytrynowe, pomarańczowe (kisiele, galaretki, soki )A co do huśtawek proszę o ostateczną pomoc, bo dzisiaj zamawiam, a nie wiem, która lepsza. Waham, się przy Graco i znanej nam Delux 3w1 Fisher price http://allegro.pl/item741053393_hust...ce_nowosc.html http://allegro.pl/item735922509_hust...wa_kolory.html http://allegro.pl/item730448413_hust...o_0_13_kg.html I teraz tak, różnice Dwie pierwsze (jako huśtawki) są do 11 kg (ten model fisher price podobno też, chociaż ta z konikami granatowo-zielona do 9kg) Już sama nie wiem jak to jest Wojtusia, P4W jak u Was ?A ta trzecia do 13 kg Już nie patrzę, że tą pierwszą mozna przerobić na leżaczek później. Dla mnie teraz ważne jest to do ilu kg jest sama bujawka. Leżaczej jakby co kiedys się dokupi. W tych graco fajne są te karuzelki, bo w FP tylko pałąk z dwoma maskotkami. Co myślicie??? Idę bo Mały kwęka.
|
#1606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1607 |
|
Zakorzenienie
|
fisher price deluxe 3w1 czy jakos tak.Kolorek niebieski.
Cena pewnie cie dziwi co? licytowalam uzywana ![]() Pan zapewnia ze byla sporadycznie uzywana i napewno bede z niej zadowolona. Zaplacilam za priorytet.Wczoraj ja wysłal i nie wiem czy dzis czekac i nieoddalac sie od omu czy jutro dopiero do nas dojedzie.
|
|
|
#1608 |
|
Ola-Unhola
|
Kasiu, a którą niebieską? Tą?
http://allegro.pl/item741059343_fish...delux_3w1.html czy http://allegro.pl/item737440743_fish...zek_r2483.html Do ilu kg jest huśtanie???
|
#1609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1610 |
|
Ola-Unhola
|
A to ta z konikami, granatowa. No ona jest do 9 kg (sama huśt.), a przy moim 6 kg Bąblu, to za długo nie poużywam...
Kurcze, czy te nowsze kolorystyki z tych deluxów naprawdę są do 11 kg. Ale mam problem Zwykła hustawka a tyle zachodu. Moze jednak to graco. Jak one się wam podobają?
|
#1611 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
my po szczepieniu-nie obylo sie bez placzu oczywiscie jak byla kluta ale potem w foteliku juz usypiala ![]() moja kruszynka juz waży 4900g czyli juz nie taka kruszynka ![]() i mierzy 57cm a mi sie wydawalo ze wiecej bo ciuszki na 56 sa za male a przeciez 1 cm az takiej roznicy nie robi ![]() i glowka tez z obwodu 33cm zrobilo sie 38cm przyjechalismy dostala mleczko i spi........... mam ja obserwowac teraz i w razie garaczki dac czopek
|
#1612 | |
|
celebriti
|
Mariola dziekuje za odpowiedz
a jaki masz lezaczek? bo ja nie odrozniam ich od chustawek... musze sie zaczac rozgladac Czekoladka, na moją 56cm były za duze i są juz dobre... po praniu ![]() może dlatego u Ciebie nie mieści sie w 56 ![]() swoja droga jak dla mnie super bo w koncu ma cos na siebie jak sie ciuszki pokurczyły.
|
|
|
#1613 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
o kurcze ,,, dłgo się ten pępuszek goi ... Cytat:
... smęć ile chcesz Cytat:
hehe chciałabym taką instrukcję do Bartka ![]() Cytat:
... były chyba 4 podejścia i Lecę ... bo gotuje kapuśniaczek mezowi .... i ziemniaczki ... i pranie musze powiesic ... kolejne się pierze ... oby bartek jeszcze pospał z pół godzinki ![]() Wczoraj nie mógł zasnąć od rana ... nawet na spacerze sobie gaworzył cały czas ... aż w końcu jak zjadł o 16 to padł i spał do 21.30 ... oczywiście do łazienki zaniosłam go na śpiąco jeszcze ![]() Myślałam że w nocy będzie cieżko, ale obudził się o 2 ... a potem o 5 ... no i o 7 ... czyli nie było źle ![]() oooooo zapomniałam ... dzisaij Bartolini kończy 2 miesiace
|
||||||
|
|
|
#1614 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzieciaczki cudowwwwwwwwwwwwwwwne gratuluję ![]() Cytat:
no ciekawe jak mała to wszystko zniesie az sie boję. pozdrawiamy goraco i buziaki przesyłamy |
||||
|
|
|
#1615 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
Daj znać, jak będziesz coś wiedziała Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
I depresji też już podziękujemy Cytat:
Bo Kubuś ładnie zasypia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Daj znać, co wybrałaś, może zgapię, bo ja też mam klocuszka ![]() Dziewczyny, czy Wasze maluchy lubią leżeć na brzuszku? Jak często je tak kładziecie i jak długo jednorazowo potrafią tak leżeć? Bo Kubuś nie przepada i nie wiem, jak Go zachęcić
|
|
|
#1616 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
... rano lezy kilka minut na przewijaku /dopóki się nie zdenerwuje /i wtedy robię mu żabkę, bo to dobre na bioderka ... potem kłądę go na matę i ćwiczy główkę ... czasem poleży na moim brzuchu - to lubi najbardziej .... no i wieczorem też czasem na brzuszku leży ....Ogólnie to wytrzymuje w tej pozycji ok 5 minut ... a potem jest nerw |
||
|
|
|
#1617 | |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego naj dla Bartusia Pulchniutkiego
z okazji dwóch miesiączków Cytat:
, bo to podobnie jak Kubuś, z tym, że u mnie na brzuchu nie poleży, bo zaraz szuka cyca (nieważne czy głodny czy nie ) i jest ryk.
|
|
|
#1618 |
|
Zadomowienie
|
Mam prośbe... dostałam Sab Simplex ale ulotka jest po czesku
|
|
|
|
#1619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie mam Sab Simplexu, więc nie pomogę.
|
|
|
#1620 |
|
Zadomowienie
|
Szukałam
ale są sprzeczne informacje. Chciałabym wiedzieć jak jest na oryginalnej ulotce.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:56.

Stosowalam juz chyba wszystko linomag, sudocrem, bepathen, tormentiol i nic. Teraz odstawilam chusteczki i przemywam rumiankiem i wata i posypuje mąką ziemniaczana i wydaje mi sie ze widze jakas poprawe.... A jak tam pupy waszych malenstw?
zaciskam z całych sił!!!! Oby to była pomyłka!!!

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
MACIEJKA SYNEK KOCHANY 
więc troche to irytujące jest że się biedny namęczy żeby zasnąć a potem go coś wybudza. No i budzi się co 3 godziny na jedzenie
Dziś kupiłam mu mleko dla "głodniejszych dzieci" i zamierzam dawać na noc, może chociaż troche dłużej pośpi...
Niestety pepuszek nadal się nie zagoił pomomo przemywania spirytusem i psikania Neomecyną. Ja już nie wiem co zrobic bo ładnie się goił i przysechł a tu od wewnątrz ropa się co trochę pokazuje. Byłam u lekarza ale chyba się wybierzemy do chirurga bo już nie wiem co robic.

Gdzie jest ta instrukcja obslugi mojego dziecka?...
... oczywiście początek był super, a potem ... katastrofa jednym słowem ... juz nawet stwierdziłam, ze babka źle mnie zeszyła 

Wojtusia, P4W jak u Was ?